-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Είδατε όμως πως με τόσο ψάξιμο μόνο σε γκρουπ πήγε. Χαχα
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ισχύει, αλλά τουλάχιστον πήγε στις τίμιες προτάσεις του γκρουπ [emoji13][emoji13]
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Συμφωνω και σε αυτό
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Ισχύει, αλλά τουλάχιστον πήγε στις τίμιες προτάσεις του γκρουπ [emoji13][emoji13]
χαχαχαχαχαχαχα!!! Νίκο πρέπει να παραδεχθείς πως ως ατάκα είναι απλά κορυφαία!!!!
Ουπς! Μετά είδα πως το έπραξες!!!
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Συμφωνω και σε αυτό
Εμείς οι ξιαομηδες συμφωνούμε εύκολα [emoji13]
-
Μπορεί να παίρνω Γερμανίκο αμάξι αλλά δε κολλάω και στο xiaomi
-
Από ατάκα σε ατάκα το πας σήμερα Νώντα!
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Το Σουιφτ μου 1.0 boosterjet με 8.200χλμ. έβγαλε ένδειξη για λάδια. Απο τη Σουζουκι, πρώτη αλλαγή προτείνεται στα 15.000...
Απλά ελπίζω να μην ήπιε τα ήδη υπάρχοντα....
Αν κάποιος άλλος κάτοχος Σουζουκι με αντίστοιχο κινητήρα έχει κάποια παρόμοια εμπειρία, ας τη μοιραστεί.Το ίδιο μοτέρ έχω σε baleno 13.000χμ και στην αλλαγή που είχα κάνει δεν είχε κάψει καθόλου λάδι. Είχες τσεκάρει αρχικά τη στάθμη;
Επίσης, δεν το λυπάμαι, όταν ζεσταθεί το ανοίγω κανονικά (κόφτες, τελικιάσματα κτλ). Θα είχε λόγο να κάψει λάδι θέλω να πω. Δεν το πάω με 2500 στροφές. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ε ναι ρε φίλε. Έτσι είναι.
Όταν μπαίνεις σε εκθεσιακό Baleno (των 15000euro) που δεν έχει βγει καν στο δρόμο και ήδη έχει φθορές τότε δεν μπορώ να φανταστώ τι θα πάθει το αυτοκίνητο αν βγει στο δρόμο. Για να μην αναφερθώ στις εργοστασιακές ατέλειες που σίγουρα θα προκαλέσουν προβλήματα.Μπορεί πράγματι η μηχανή, τα ηλεκτρικά, η ανάρτηση να κρατήσουν μια ζωή. Αλλά τι να το κάνεις αυτό αν μετά από 1 ή 2 χρόνια το αυτοκίνητο φαίνεται σαν ταλαιπωρημένο 10ετίας;
Και κάτι που με χάλασε πολύ ρε παιδί μου. Δεν μπορούσαν να στερεώσουν τις εσωτερικές χούφτες όλων των θυρών πάνω στο σασί; Τραβάς τη χούφτα να κλείσει η πόρτα και τραβιέται όλο το πάνελ της πόρτας.
Το ίδιο και στην πόρτα του πορτμπαγκάζ. Τράβα-τράβα θα φύγει όλο το πάνελ καμιά μέρα. Άσε που θα ξεκινήσει να τρίζει το πάνελ με το τράβα-τράβα. Έτσι ακριβώς ήταν και το Swift που είχα το 1995. Πέρασαν τόσα χρόνια και ακόμη έτσι είναι. Τραγικό. Αυτά όλα ποια εγγύηση τα καλύπτει;;;;Νομίζω ότι μπερδεύεις τα πράγματα.
Τα πλαστικά του baleno μπορείς να τα κατηγορήσεις ότι δεν είναι μαλακά, αλλά σε διαβεβαιώ ότι αυτού το είδος το πλαστικό δεν πρόκειται να πάθει τίποτα στο χρόνο. Αντίθετα να φοβάσαι πλαστικά και αναλώσιμα τύπου vag που αποδεδειγμένα μετά από καιρό τρίβουν, ξεθωριάζουν, κρεμάνε ουρανούς και χαλάνε γρύλους στα παράθυρα. Βέβαια όσο είναι καινούργια φαίνονται πολύ premium Δες τιμόνια από audi a4 10ετίας και vag, gloss και καλά, premium πλαστικά και θα καταλάβεις. Ενθουσιάζεσαι με ένα scoda fabia επειδή φαίνονται πιο φανταζί, αλλά αυτά να δεις πώς κακογερνάνε. Χρώματα ξεθωριασμένα και αμάξια που αν δεν τα προσέχεις ευλαβικά ούτε γυρίζεις να τα δεις στην 5ετία. Το ό,τι κουνιέται λίγο το υποβραχιόνιο ή ο ταμπλάς της πόρτας είναι πιο σημαντικό από τα αλλάζεις dsg να καις λάδια και να έχεις μηχανικές βλάβες; Δεν είναι σωστό σκεπτικό αυτό, εκτός και αν αλλάζεις αμάξι κάθε 4ετία οπότε δεν σε νοιάζει.Το baleno είναι ένα πολύ τίμιο project που μπορεί να υστερεί σε απτή ποιότητα αλλά είναι πολύ μπροστά σε άλλους τομείς. Το vfm είναι κορυφαίο και ειδικά με 5ή7 έτη εγγύησης δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
-
Οι βλάβες που αναφέρεις τυχαίνουν σε όλα τα αυτοκίνητα.
Αποδεδειγμένα στη σωστή συντήρηση και χρήση αρκετά αυτοκίνητα ανεξαρτήτου μάρκας αντέχουν στο χρόνο.
Αντιθέτως, το τιμόνι του baleno να δεις πως θα γίνει στα μισά των μισών χρόνων..
-
Εντάξει, ο ορισμός της ποιότητας έχει καταντήσει γραφικό ζήτημα. Π.χ. τα Ινδάκια που ανήκουν στην αυτοκινητιστική κουλτούρα των 80s ζουλάνε την λαμαρίνα με το χέρι για να δουν αν ένα αμάξι είναι καλό στις συγκρούσεις ή φτιαγμένο από ποιοτική λαμαρίνα. Μετά από πολύ κόπο στην Ελλάδα (και με μεγάλη ευθύνη των περιοδικών βέβαια) καταφέραμε να μιλήσουμε για απτή ποιότητα και για ουσιαστική ποιότητα. Ήμασταν ανήμποροι π.χ. να καταλάβουμε ότι μια κορόλα ή ένα ιαπωνικό των 90s ήταν πιο ποιοτικό από ένα όπελ ή wv, παρότι η πόρτα δεν έκλεινε με την ίδια στιβαρότητα. Βέβαια ο χρόνος αποδεικνύει τα πάντα. Εντάξει να μην μακρηγορώ, αλλά μην ορίζουμε την 'παραξενιά' τη δικιά μου ή τη δικιά σου σαν γενικό δείκτη να κρίνουμε ένα αμάξι. Αν, ας πούμε οι ποτηροθήκες είναι ρηχές, το υποβραχιόνιο κουνάει λίγο παραπάνω, η πόρτα δεν κάνει τον γντουπ που περιμένω κ.ο.κ. Αντίθετα, πόσα χμ θα αντέξει ένα μοτέρ χωρίς να ανοιχτεί, πόσα ένα σαζμάν, πόσα λάδια θα καις και ο κατασκευαστής θα το θεωρεί 'φυσιολογικό' πόσο θα αντέξουν περιφερειακά στο μοτέρ, ηλεκτρολογικά, πόσο εύκολα θα ανοίγει το τσεκ και θα μάθεις να συμβιώνεις μαζί του, και πάει λέγοντας, αυτά συγκαταλέγονται κατά την άποψη μου σε μερικούς δείκτες που δείχνουν τι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ποιοτικό και τι όχι.
-
Καλημέρα στο λαό.
{κακία mode on}
Σύμφωνα με αυτό εδώ: http://www.zougla.gr/automoto/news/agor ... es-to-2017
που ανέβασε φίλος πιο πάνω, ο νομός Λαρίσης με τον κάμπο και το χρήμα βγάζει Suzuki, ο νομός Ημαθίας με τον κάμπο βγάζει FIAT και ο νομός Γρεβενών και Ξάνθης** με 40% + ανεργία** στους νέους, βγάζει Mercedes. Τα σχόλια δικά σας.
Ευτυχώς, γενικά, στους περισσότερους νομούς η αγορά δείχνει ότι πλέον ωρίμασε και δε βρίσκεται στη δεκαετία του 90.
Όσον αφορά το VITARA που έχω, ναι, γαμώτο , δεν έχει μαλακά πλαστικά και η πόρτα δεν κλείνει σαν Μερσέντες. Χωρίς πόρτα να κλείνει μπαμ, το ξέρω γκομενάκι δε βγαίνει με τίποτα, δε μασάμε πιο καλήηη μοναξιάααα από αυτήν --> δεν υπάααααααρχει...
Απλά να αναφέρω έναν δικό μου έλεγχο του αμαξιού μετά από 106,000χλμ, 3 χρόνια ζωή και 22 κάτι χιλιάδες ευρώ:
- Τζόγος στο τιμόνι: τσέκ, μηδέν.
- Τζόγος στα πεντάλ: τσέκ, μηδέν.
- Τζόγος στο λεβιέ ταχυτήτων: τσέκ, μηδέν. (αυτό δεν το περίμενα γιατί το κιβώτιο είναι Borg και FPT μαζί)
- Ευθυγράμμιση μετά από 50,000 χλμ(τελευταία φορά): πένα.
- Λαμπάκι άναψε ποτέ; Όχι.
- Παίρνει μπρος αμέσως; Ο.Κ, starter-μπαταρία-θερμαντήρες σε καλή κατάσταση.
Βγαίνουμε έξω:
- Αμορτισέρ κατάσταση: 75% τα μπροστά(!!!), 55% τα πίσω, ΚΥΒ όλα excel-G.
Φθορά ελαστικών:τσέκ, ομοιόμορφη. - Φθορά δίσκων-τακακιών ομοιόμορφη: τσέκ, ναι.
- Κατανάλωση λαδιού: ΩΧ... τσέκ ρε αδερφέ, μηδέν, σε diesel, μηδέν-- αλλαγή λαδιών κάθε 8,000χλμ.
- Συμπλήρωση άλλων υγρών: παγουράκι υαλοκαθαριστήρων.
- Χώρος μηχανής(πάνω-κάτω), στεγνός; πένα.
- έχει πιάσει αράχνες κάτω από το πλαστικό καπάκι που γράφει Suzuki.
Τώρα, αν τρίζει κάτι όταν μπαίνω σε χάρους-λακούβες, ΟΚ ρε μάστορα, δε θα κλάψω κιόλας.
Το αμάξι για μένα πρώτα είναι μοτέρ και σασί(δεσίματα σασί) και μετά όλα τα άλλα.Ηρακλής.
-
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
Νομίζω ότι μπερδεύεις τα πράγματα.
Τα πλαστικά του baleno μπορείς να τα κατηγορήσεις ότι δεν είναι μαλακά, αλλά σε διαβεβαιώ ότι αυτού το είδος το πλαστικό δεν πρόκειται να πάθει τίποτα στο χρόνο. Αντίθετα να φοβάσαι πλαστικά και αναλώσιμα τύπου vag που αποδεδειγμένα μετά από καιρό τρίβουν, ξεθωριάζουν, κρεμάνε ουρανούς και χαλάνε γρύλους στα παράθυρα. Βέβαια όσο είναι καινούργια φαίνονται πολύ premium Δες τιμόνια από audi a4 10ετίας και vag, gloss και καλά, premium πλαστικά και θα καταλάβεις. Ενθουσιάζεσαι με ένα scoda fabia επειδή φαίνονται πιο φανταζί, αλλά αυτά να δεις πώς κακογερνάνε. Χρώματα ξεθωριασμένα και αμάξια που αν δεν τα προσέχεις ευλαβικά ούτε γυρίζεις να τα δεις στην 5ετία. Το ό,τι κουνιέται λίγο το υποβραχιόνιο ή ο ταμπλάς της πόρτας είναι πιο σημαντικό από τα αλλάζεις dsg να καις λάδια και να έχεις μηχανικές βλάβες; Δεν είναι σωστό σκεπτικό αυτό, εκτός και αν αλλάζεις αμάξι κάθε 4ετία οπότε δεν σε νοιάζει.Το baleno είναι ένα πολύ τίμιο project που μπορεί να υστερεί σε απτή ποιότητα αλλά είναι πολύ μπροστά σε άλλους τομείς. Το vfm είναι κορυφαίο και ειδικά με 5ή7 έτη εγγύησης δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
Δεν μπερδεύω τα πράγματα. Απλά κρίνω με βάση αυτά που προσέχω περισσότερο σε ένα καινούριο αυτοκίνητο πριν το αγοράσω. Το τι θα γίνει στο μακρύ μέλλον δεν το ξέρω για κανένα αυτοκίνητο. Άλλωστε Suzuki είχα και αυτό προβλήματα είχε.
Και για να μην δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση εγώ αυτό που κάνω όταν αναζητώ ένα καινούριο αυτοκίνητο είναι να βάζω κάτω κάποια ελάχιστα στάνταρ 'πρώτων επαφών και ψαχουλεμάτων' και όποιο αυτοκίνητο προσφέρει το κάτι περισσότερο το ξεχωρίζω.
Στα ελάχιστα αυτά στάνταρ το Baleno κόπηκε σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα.Για την εγγύηση του Baleno. Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα για 5 ή 7 χρόνια. Ok.
Σε τι τομέα να μην φοβάσαι; Τελικά τι καλύπτει η εγγύηση; -
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
Το ίδιο μοτέρ έχω σε baleno 13.000χμ και στην αλλαγή που είχα κάνει δεν είχε κάψει καθόλου λάδι. Είχες τσεκάρει αρχικά τη στάθμη;Πολύβιε, με το ωραίο ονομα, καλημέρα. Πηγα στη Σουζουκι και κοιταξαν λάδια και τα βρήκαν μια χαρά. Απλά σέταραν τον υπολογιστή απο το καντραν σε ενα υπο-υπο-υπο-μενού και μου είπαν όλα οκ.
Τώρα, στα περι ποιότητας και 'ποιότητας'.
Ερχόμενος από vw/audi γρουπ κυρίως, να πω οτι τα προβληματα που έβγαλαν αυτά τα αυτοκίνητα ήταν ελάχιστα. Ναι ο γρίλος σε ένα Α3 βγήκε ως πρόβλημα στο χρόνο αλλά οκ. Και το Σουιφτ που πήρα στη 2η βδομάδα δεν άνοιγε η πίσω πόρτα λόγω κακής συναρμολόγησης σε ένα πλαστικό κομματάκι.
Σε ενα Α4, όντως έπεσε ο ουρανός αλλά φτιάχτηκε με 100ε.
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα σκληρά πλαστικά. Οπως λές, άλλα μαλακά πλαστικά μπορει να ξεφλουδίσουν, αλλάξουν χρώμα κλπ κλπ. Ωστόσο, μπάινω σε άλλο Α3 σχεδον 20ετίας με 150.000 και ακόμα δε τρίζει τίποτα εκτός λίγο απο το κάθισμα του οδηγού οταν μπαινει/βγαινεις, ενώ η ηχομόνωση ειναι ακόμα εξαιρετική. Σε σχέση με το 2017 Σουιφτ, το 1999 Α3 ειναι σα καινούργιο αυτοκινητο. Ησύχασαν τα αυτιά μου όταν το ξανα-οδηγησα μετά από πολύ καιρό.
Εκανα ταξίδι 2.5 ωρών στην Αρκαδία από Αθήνα (που το έχω κάνει με ένα σωρο αυτοκίνητα, και ο δρόμος δεν ειναι μπάχαλο) και με το Σουιφτ, απλά μου βγήκε το κεφάλι από το θόρυβο κύλησης και γενικά την ανυπαρξία ηχομόνωσης.
Στο Σουιφτ επίσης που το παρέλαβα καλοκαίρι, δε ξέρω τι κρύσταλλα έχουν βάλει αλλά το χέρι μου πρωτη φορά το ασιθανόμουν να καίγεται από τον ήλιο (με κλειστά τζάμια και κλιματισμό). Αναγκαστηκά, αμέσως να βάλω μεμβρανες μπρος και στα τζαμια οδηγού/συνοδηγού με κόστος 200ε.
Το δε χρώμα, όπως έγραψα, στη πόρτα οδηγου, σε απλά ακουμπήματα με τοιχο/κολώνα, έφυγε. Δε μιλάω για κοπάνημα, γδάρσιμο... απλά ακουμπημα. Απίθανα πράγματα δηλαδή για 2018. Εγω που δεν ασχολούμουν με τέτοια θέματα, πηγα και πήρα πινελάκι και χρώμα απλά γιατι τσαντίστηκα που καινουργιο αυτοκίνητο έχει τετοια θέματα.Με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα πια, δεν ειμαι τόσο σίγουρος οτι τα ιαπωνικά δε θα βγάζουν βλάβες. Θα το δούμε βέβαια.
Απλά πιστεύω τα Σουζούκι έπρεπε να ειναι πολύ πιο φτηνά σε σχέση με το τι προσφέρουν. Εχοντας καποια εμπειρία στη παραγωγή, μπορώ να καταλάβω την εξοικονόμιη που κάνουν σε υλικά, καλούπια κλπ κλπ. Επρεπε το Σουιφτ να ξεκινά 9.000 με τοπ εκδόσεις 13.500. Η σουζουκι δίνει πολύ φτωχή 'βάση' και ότι εξοπλισμό βάζεις παραπάνω απλά πετάς χρήματα. Εγω έδωσα, εν γνώση μου, σχεδόν 18.000ευρώ για το Σουιφτ και στην ουσία πήρα ενα αυτοκίνητο που θα έπρεπε να κοστίζει (για εμένα) ουτε 10.000 και μετά πλήρωσα τις ηλεκτρονικές ανοησίες (καμερες, ρανταρ, κρουζ κοτνρολ, σταρτ-στοπ) που το κόστος τους δε δικαιολογεί το ποσό που πλήρωσα. Γιατι ούτε καλύτερη ηχομόνωση, συναρμογή πήρα, ούτε hardware εξοπλισμό (οκ, εκτός από το αυτόματο που έχει, το οποίο ειναι πολύ καλό).
Προσωπικά, Σουζούκι τουλάχιστον, δε ξαναπαίρνω. Ιαπωνία, μόνο Σουμπαρού πια . Στη κατηγορία 'μικρο' θα κοιτάξω μόνο Ιταλό ή σε λίγο πιο πάνω, Γερμανία μονο.
-
με το Σουιφτ, απλά μου βγήκε το κεφάλι από το θόρυβο κύλησης και γενικά την ανυπαρξία ηχομόνωσηςΊσως φανεί σαν αστείο, αλλά δεν είναι. Ωτοασπίδες από το φαρμακείο (τις κλασικές κίτρινες) αλλά βάλσιμο μέχρι το μέσω του αυτιού (για να μην κόψουν εντελώς τον ήχο, πρέπει να μπορείς να ακούς τους ήχους του δρόμου και της μηχανής). Κάνουν τρομερή δουλειά στο να φιλτράρουν τους ανεπιθύμητους θορύβους.
Γιατι ούτε καλύτερη ηχομόνωση, συναρμογή πήρα, ούτε hardware εξοπλισμό (οκ, εκτός από το αυτόματο που έχει, το οποίο ειναι πολύ καλό).
Πήρες άλλα πράγματα. Εξοικονόμηση βάρους, ζωντανή οδική συμπεριφορά, δοκιμασμένα μηχανικά μέρη. Αν αυτά δεν ήταν στις προτεραιότητές σου δεν φταίει η Suzuki, αλλά εσύ που επέλεξες κάτι που δεν σου ταιριάζει.
Ιαπωνία, μόνο Σουμπαρού πια . Στη κατηγορία 'μικρο' θα κοιτάξω μόνο Ιταλό ή σε λίγο πιο πάνω, Γερμανία μονο.
Δογματική άποψη η οποία σου στερεί την δυνατότητα να επιλέξεις καλύτερο αυτοκίνητο από αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Για παράδειγμα, υπάρχουν ακόμα καλύτερα Ιαπωνικά από τα Subaru, λέγονται Mazda. Επίσης οι Ιταλοί έχουν καλύτερα αυτοκίνητα από τους Γερμανούς ακόμα και σε μεγαλύτερες κατηγορίες (π.χ. Alfa Giulia).
-
Να πω και εγώ την ιστορία μου -άποψη. Οταν έψαχνα αυτοκίνητο ειχα περάσει από αντιπροσωπία Suzuki που συστεγαζεται με opel.Εκει χαζευα το sx4 scross που τελικά αγόρασα. Στη περιήγησή μου χαζεψα και την αντίπαλη πρόταση, το MokkaX.Για να μην τα πολυλογω με είδε ο πωλητής και ήρθε κοντα μου.Τον ρώτησα και εγώ λοιπόν γιατί να προτιμήσω το opel αντι του suzuki.? Με στομφο λοιπον ο πωλητής άνοιξε την πορτα του opel την έκλεισε και μου λέει :'Τετοιο κλείσιμο πόρτας δεν εχει!!!'.Εγω φυσικά ψιλοχ@στηκα γιατι με αφήνει παγερα αδιαφορο αυτο το κριτήριο επιλογής και τον χαιρετησα. Ξαναλεω ΕΓΩ. Θελω το αμαξι μου να μου βάζει χαμόγελο οταν το οδηγώ, να ειναι οικονομικο-αξιοπιστο και να μην θέλει μια περιουσία για συντήρηση. Το ποσο joy to ride ειναι το sx4 1,4 boosterjet δεν αμφισβητειται.Και στην τελική έκανα και κάνα δυο πειραματακια.Εβαλα μεσα και πηγα βόλτα δυο συναδέλφους με ακριβά καλα αυτοκίνητα. Ο ενας mercedes c 200 και ο αλλος audi a5 2.0. Αφου κάναμε τη βόλτα μου ειπαν και οι δυο οτι εντυπωσιαστηκαν με το αυτοκίνητο τη σπιρτάδα του και την κυλιση του.Και τότε τους είπα επιτηδες οτι 'κάλο είναι ρε γαμωτο, αλλα τα πλαστικά του ειναι μερικα σκληρά'Μου απάντησαν και οι δυο' Ανευ σημασιας ( βασικά χεστηκες μου ειπαν)το αμαξι ειναι πολύ καλό 'Επίσης οταν έκλεισαν την πόρτα δεν μου ειπε κανενας' Ρε συ τι είναι αυτο?Πως κλείνει έτσι η πορτα??'Αντιθέτως μου ειπαν για στριψτο, φρεναρε,πατα λίγο να δω πως αρπαζει,ωραια φωτα εχει! ΑΥΤΑ, δλδ που κοίταξα και εγω οταν το αγόρασα,
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιατι ούτε καλύτερη ηχομόνωση, συναρμογή πήρα, ούτε hardware εξοπλισμό (οκ, εκτός από το αυτόματο που έχει, το οποίο ειναι πολύ καλό).
Πήρες άλλα πράγματα. Εξοικονόμηση βάρους, ζωντανή οδική συμπεριφορά, δοκιμασμένα μηχανικά μέρη. Αν αυτά δεν ήταν στις προτεραιότητές σου δεν φταίει η Suzuki, αλλά εσύ που επέλεξες κάτι που δεν σου ταιριάζει.
Αυτό ακριβώς ήθελα να περιγράψω.+1
-
Εγώ πάλι έχω κάνει td vitara και s-cross πετρέλαιο και τα δύο. Να σας πω την αλήθεια ομορφούλια και τα δύο, δε μπορώ να πω. Μπορεί να έχουν σκληρά πλαστικά, αλλά προσωπικά οκ δε με πείραξε τόσο πολύ. Σαν εικόνα, σαν αίσθηση και σαν θέση οδήγησης οκ έμεινα σχετικά ικανοποιημένος. Όπως και από τον εξοπλισμό τους. Εκεί όμως που κατέβασα τα μούτρα ήταν στην ηχομόνωση. Κάνω αρκετά χλμ και φαντάστηκα για μια στιγμή πως θα ήταν το ταξίδι Αγρίνιο-Κομοτηνή με ένα εκ των 2 αυτοκινήτων (6 ώρες, 700χλμ). Δεν άντεξα στη σκέψη.
Και τα 2 είναι πιστεύω αρκετά fun to drive αυτοκίνητα. Μπορεί και να επέλεγα κάποιο από τα 2 αν έκανα καθημερινά αρκετά χλμ. Στο θέμα ταξίδι όμως υστερούν, διότι όπως και να το κάνουμε το ταξίδι πρέπει να είναι χαλαρό, ήρεμο, ήσυχο και ξεκούραστο.
-
Ρε παιδιά δεν συγκρίνουμε baleno με a4/golf/civic κτλ, άλλη κατηγορία το ένα και άλλη το άλλο.
Σχετικά όμως με την κατηγορία που παίζει μπάλα (κλιο,φιεστα,208, c3, fabia, micra, ibiza). Είναι ξεκάθαρος νικητής στους χώρους, στο βάρος (και αυτό έχει rnd από πίσω του άσχετα αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν κάποιοι), έχει από τα καλύτερα μοτέρ στην κατηγορία (1.0Τ), είναι από τα πιο γρήγορα, είναι ίσως το πιο οικονομικό, στις πλούσιες εκδόσεις του έχει τα πάντα, είναι ενδιαφέρον οδηγικά κτλ, και λογικά θα βγει αξιόπιστο.
Από τα γερμανικά παρόμοιας κατηγορίας μπορεί να χάνει σε ποιότητα εσωτερικού, αλλά σκεφτείτε ότι ο όμιλος vag με αμάξια φασόν μπορεί στο πλαίσιο της οικονομίας κλίμακας να έχει διαφοροποιημένες εκδόσεις (άλλα χρώματα, ποιότητες πλαστικών, υφάσματα κτλ). Από αξιοπιστία θα φοβόμουν πολύ περισσότερο ένα φάμπια-ιμπιζα-πόλο από ένα swift π.χ.
Ένα κλιο κερδίζει στο στήσιμο, αίσθηση, φινέτσα, αλλά χάνει κατά κράτος σε μοτέρ, επιδόσεις, χώρους.
Το c3 είναι εντυπωσιακότητο στο δρόμο και στην διαφοροποίηση που δίνει αλλά χάνει και αυτό στα παραπάνω.
Το fiesta είναι το πιο σπορ, πολύ καλά 1000αρια μοτέρ, αλλά πάσχει σε χώρους.
Το κάθε αμάξι από τα παραπάνω έχει τη δική του ταυτότητα (και ευτυχώς) αρκεί να μπορείς να την αναγνωρίσεις ώστε να ξέρεις τι παίρνεις.
Ωστόσο η τομή για το μπαλένο είναι ότι αναστήθηκε και έδειξε το δρόμο στο θέμα βάρους, στο θέμα χώρων στα 4 μέτρα και στην κατανάλωση σε ένα τίμιο πακέτο. Για έναν που θέλει οικογενειακό στα 4μ είναι μονόδρομος, γνωρίζοντας ότι θα κάνει κάποιες υποχωρήσεις στο θέμα σχεδιασμού και απτής ποιότητας.
Θεωρώ δίκαιη και ρεαλιστική την παραπάνω ταξινόμησηΤο αξιέπαινο για τη σουζούκι είναι ότι υιοθετεί έναν χαρακτήρα που τραβάει μπροστά και τους υπόλοιπους κατασκευαστές (πανάλαφρες καρότσες, efficient μοτέρ, σούπερ χαμηλή κατανάλωση, επιδόσεις πολύ καλές, εμφάνιση που δεν αντιγράφει κανέναν, και όχι φασόν σε κάθε μοντέλο). Της αξίζουν τα credits για όλα αυτό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πήρες άλλα πράγματα. Εξοικονόμηση βάρους, ζωντανή οδική συμπεριφορά, δοκιμασμένα μηχανικά μέρη. Αν αυτά δεν ήταν στις προτεραιότητές σου δεν φταίει η Suzuki, αλλά εσύ που επέλεξες κάτι που δεν σου ταιριάζει.Εξοικονόμηση βάρους από που; Μονο από το πλαίσιο; Χρησιμοποίησαν νέα κράματα; Ανθρακονήματα; Προσωπικά δε πιστεύω οτι η εξοικονόμηση ήρθε μόνο απο 'τεχνολογία' αλλά και από εξοικονόμηση άλλων υλικών.
Ζωντανή οδική συμπεριφορά. Βεβαίως, εξαιρετικό και μου αρέσει πολύ το στήσιμο. Κρίμα όμως που δε μπορώ να παω γρήγορα γιατί σε κάθε λακούβα των δρόμων μας, η αναρτηση κοπανάει απίστευτα, τρίζει το ταμπλό και τα τζάμια. Το δε καθρεφτάκι στη καμπίνα, δονείται από τα 70χλμ και πάνω.
Δοκιμασμένα μηχανικά μέρη, έ, νομίζω οτι και άλλοι κατσκευαστές δοκιμασμένα μέρη έχουν κατά βάση. Θα δούμε βέβαια πως θα πάει.
Το Σουιφτ νομίζω κάλυπτε τις βασικες μου προδιαγραφές, μικρό, καλό αυτόματο, αξιοπιστο (τουλάχιστον στη θεωρία), καλή συμπεροφορά (μια χαρά σε αυτό), οικονομία (εξαιρετικό). Ουτε μαλακά πλαστικά έθεσα σα προτεραιότητα, ουτε ηλεκτρονικά μπλιπλικια (που τελικά τα έχω μιας και είχα την ανόητη απαιτηση εν ετη 2018 να έχω ρυθμιζόμενα πισω προσκέφαλα και όχι γκιλοτίνες που δίνει η Σουζουκι στις φτηνότερες εκδόσεις).
Τωρα, αν τα βασικά μου θέματα με τη βαφή ποιότητας Πασχαλινού αυγού και τη τραγική ηχομόνωνση ειναι κάτι που θα μπορούσα να ξέρω από πριν... τι να πω... κρίμα που δεν ειχα τον Στορμ απο δίπλα να τα τσεκάρει.Ρε παιδιά δεν συγκρίνουμε baleno με a4/golf/civic κτλ, άλλη κατηγορία το ένα και άλλη το άλλο.
Σχετικά όμως με την κατηγορία που παίζει μπάλα (κλιο,φιεστα,208, c3, fabia, micra, ibiza).Οντως αλλά αν ενα συγχρονο αυτοκίνητο του 2017 δε μπορεί να συγκριθεί έστω με λίγο μεγαλύτερο 20ετίας τι να πω (500αρακι που οδήγησα πάντως μου φάνηκε πολύ καλό στο τομέα). Συνολικά σε ηχομόνωση, μάλλον με το Λουπο του 2000 μπορώ να το συγκρίνω, με το Λουπο να έχει πιο μαλακή απόσβεση των κάθετων ανoμαλιών. Βεβαια δε συγκρίνω το στησιμο του Σουιφτ με το πλαδαρό του Λούπο.
Εν κατακλείδι και το αφήνω εδώ. Σουζούκι από εμένα όταν/αν ξαναβρεθώ Ιαπωνία που στους δρόμους της, ακόμα και άμαξα έχει συμπεριφορά Ρολς.
-
Ζωντανή οδική συμπεριφορά. Βεβαίως, εξαιρετικό και μου αρέσει πολύ το στήσιμο. Κρίμα όμως που δε μπορώ να παω γρήγορα γιατί σε κάθε λακούβα των δρόμων μας, η αναρτηση κοπανάει απίστευτα, τρίζει το ταμπλό και τα τζάμια.Σε βρίσκω υπερβολικό...
-
Βρε REALZEUS, ακόμα και στη Σουζουκι που τους είπα για το καθρέφτη, μου έιπαν οτι έχουν ακούσει ανάλογα σχόλια και από κατόχους Βιτάρα και οτι θα τον δουν στο πρώτο σέρβις.
Για τους λοιπούς θορύβους, μόνο η ιδία επαφή, οδήγηση μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά μου. Προσωπικά έχω αλλάξει εντελώς το τρόπο οδήγησης λόγω των θεμάτων αυτών.
Αν παραμείνω στη χώρα, σε κάποιο μεσοπρόθεσμο διάστημα, θα το αντικαταστήσω, αλλιώς απλά θα πουληθεί.
SUZUKI FORUM