Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
Το ίδιο μοτέρ έχω σε baleno 13.000χμ και στην αλλαγή που είχα κάνει δεν είχε κάψει καθόλου λάδι. Είχες τσεκάρει αρχικά τη στάθμη;
Πολύβιε, με το ωραίο ονομα, καλημέρα. Πηγα στη Σουζουκι και κοιταξαν λάδια και τα βρήκαν μια χαρά. Απλά σέταραν τον υπολογιστή απο το καντραν σε ενα υπο-υπο-υπο-μενού και μου είπαν όλα οκ.
Τώρα, στα περι ποιότητας και 'ποιότητας'.
Ερχόμενος από vw/audi γρουπ κυρίως, να πω οτι τα προβληματα που έβγαλαν αυτά τα αυτοκίνητα ήταν ελάχιστα. Ναι ο γρίλος σε ένα Α3 βγήκε ως πρόβλημα στο χρόνο αλλά οκ. Και το Σουιφτ που πήρα στη 2η βδομάδα δεν άνοιγε η πίσω πόρτα λόγω κακής συναρμολόγησης σε ένα πλαστικό κομματάκι.
Σε ενα Α4, όντως έπεσε ο ουρανός αλλά φτιάχτηκε με 100ε.
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα σκληρά πλαστικά. Οπως λές, άλλα μαλακά πλαστικά μπορει να ξεφλουδίσουν, αλλάξουν χρώμα κλπ κλπ. Ωστόσο, μπάινω σε άλλο Α3 σχεδον 20ετίας με 150.000 και ακόμα δε τρίζει τίποτα εκτός λίγο απο το κάθισμα του οδηγού οταν μπαινει/βγαινεις, ενώ η ηχομόνωση ειναι ακόμα εξαιρετική. Σε σχέση με το 2017 Σουιφτ, το 1999 Α3 ειναι σα καινούργιο αυτοκινητο. Ησύχασαν τα αυτιά μου όταν το ξανα-οδηγησα μετά από πολύ καιρό.
Εκανα ταξίδι 2.5 ωρών στην Αρκαδία από Αθήνα (που το έχω κάνει με ένα σωρο αυτοκίνητα, και ο δρόμος δεν ειναι μπάχαλο) και με το Σουιφτ, απλά μου βγήκε το κεφάλι από το θόρυβο κύλησης και γενικά την ανυπαρξία ηχομόνωσης.
Στο Σουιφτ επίσης που το παρέλαβα καλοκαίρι, δε ξέρω τι κρύσταλλα έχουν βάλει αλλά το χέρι μου πρωτη φορά το ασιθανόμουν να καίγεται από τον ήλιο (με κλειστά τζάμια και κλιματισμό). Αναγκαστηκά, αμέσως να βάλω μεμβρανες μπρος και στα τζαμια οδηγού/συνοδηγού με κόστος 200ε.
Το δε χρώμα, όπως έγραψα, στη πόρτα οδηγου, σε απλά ακουμπήματα με τοιχο/κολώνα, έφυγε. Δε μιλάω για κοπάνημα, γδάρσιμο... απλά ακουμπημα. Απίθανα πράγματα δηλαδή για 2018. Εγω που δεν ασχολούμουν με τέτοια θέματα, πηγα και πήρα πινελάκι και χρώμα απλά γιατι τσαντίστηκα που καινουργιο αυτοκίνητο έχει τετοια θέματα.
Με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα πια, δεν ειμαι τόσο σίγουρος οτι τα ιαπωνικά δε θα βγάζουν βλάβες. Θα το δούμε βέβαια.
Απλά πιστεύω τα Σουζούκι έπρεπε να ειναι πολύ πιο φτηνά σε σχέση με το τι προσφέρουν. Εχοντας καποια εμπειρία στη παραγωγή, μπορώ να καταλάβω την εξοικονόμιη που κάνουν σε υλικά, καλούπια κλπ κλπ. Επρεπε το Σουιφτ να ξεκινά 9.000 με τοπ εκδόσεις 13.500. Η σουζουκι δίνει πολύ φτωχή 'βάση' και ότι εξοπλισμό βάζεις παραπάνω απλά πετάς χρήματα. Εγω έδωσα, εν γνώση μου, σχεδόν 18.000ευρώ για το Σουιφτ και στην ουσία πήρα ενα αυτοκίνητο που θα έπρεπε να κοστίζει (για εμένα) ουτε 10.000 και μετά πλήρωσα τις ηλεκτρονικές ανοησίες (καμερες, ρανταρ, κρουζ κοτνρολ, σταρτ-στοπ) που το κόστος τους δε δικαιολογεί το ποσό που πλήρωσα. Γιατι ούτε καλύτερη ηχομόνωση, συναρμογή πήρα, ούτε hardware εξοπλισμό (οκ, εκτός από το αυτόματο που έχει, το οποίο ειναι πολύ καλό).
Προσωπικά, Σουζούκι τουλάχιστον, δε ξαναπαίρνω. Ιαπωνία, μόνο Σουμπαρού πια . Στη κατηγορία 'μικρο' θα κοιτάξω μόνο Ιταλό ή σε λίγο πιο πάνω, Γερμανία μονο.