-
japanese1, ευχαριστώ.
Δηλαδή να τους πιέσω για αλλαγή λαδιού που λογικά θα πρέπει να ειναι με δικό τους κόστος από τη στιγμή που ο κατασκευαστής λέει στα 15.000χλμ ή χρόνο (το έχω 6-7 μήνες);Ποτέ δε χρειαστηκε εκτός προγράμματος να κάνω αλλαγή λαδιών.
-
Από την στιγμή που είσαι πάνω από το ΜΙΝ δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Πιθανότατα το αυτοκίνητο καθόταν 6 μήνες πριν το πάρεις και απλά έφτασε το όριο του ενός έτους. Όμως και πάλι δεν έχεις θέμα γιατί όσον καιρό καθόταν δεν υπήρξε καμία επιβάρυνση στο λάδι. Πήγαινε απλά όταν έχει συμπληρώσει έναν χρόνο χρήσης (ή τα προβλεπόμενα χιλιόμετρα) και ενδιάμεσα φυσικά να ελέγχεις όλα τα υγρά, όπως κάνουμε σε όλα τα αυτοκίνητα.
-
Νομίζω αλλαγή λαδιών τη χρεώνεσαι εσύ και όχι ο αντιπρόσωπος(εκτός αν υπάρχει γραπτή συμφωνία διαφορετική).
Διότι, όπως καταλαβαίνεις, μπορεί να το αφήνεις ρελαντί όλο το βράδυ ή κόφτες πρωί μεσημέρι βράδυ.Αυτα επηρεάζουν την ωφέλιμη ζωή του λαδιού.Μεταξύ μας, άλλαζε λάδι κάθε 10,000χλμ, αν θέλεις να κρατήσεις το αμάξι για χρόνια. Αν το έχεις για μια πενταετία, μην αλλάξεις και ποτέ.
-
@ REALZEUS, ευχαριστώ. Οκ! Θα ελέγχω!
@ japanese1, λογικό αυτό που λες, αλλά λέμε τωρα. Οκ, θα δω τι θα μου πουν. Ευχαριστώ επίσης. -
-
Οι πωλήσεις στην Ελλάδα το 2017, με τις πρωτιές ανά μάρκα αυτοκινήτων σε κάθε νομό:
http://www.zougla.gr/automoto/news/agor ... es-to-2017
Κυριαρχία της Τoyota,αλλά αρκετά καλά και για τη Suzuki με 6 πρωτιές.
-
Καλά πάει, τώρα που θα έρθει και το Swift Sport εάν έχει καλή τιμή θα πουλήσει αρκετά πιστεύω.
-
http://www.suzuki.gr/auto/mysuzuki/after-sales/epektasi-eggyisis
7 χρονια πλεον ή 140000km για ηλεκτρικα/μηχανικα και 12 χρονια αμαξωμα... -
Πάντως αν κρίνω από το Baleno που το 'ξέσκισα' στο ψαχούλεμα, το θέμα δεν είναι τόσο η διάρκεια, αλλά αν τελικά η εγγύηση καλύπτει όλα τα σημεία του αυτοκινήτου.
π.χ. τις συναρμογές, τις αντοχές πλαστικών, τα ευαίσθητα τζαμιλίκια, την ποιότητα βαφής και πολλά άλλα θέματα τα οποία εντόπισα ότι δεν είναι για πολλά-πολλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βγάλουν προβλήματα, αφού ήδη το εκθεσιακό είχε προβλήματα.Στην Suzuki πάντως σε δύο εμπορίες διπλωματικά απέφυγαν να δώσουν σαφή απάντηση και με παρέπεμψαν στους όρους εγγύησης τους οποίους φυσικά και δεν μου ανέφεραν.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
http://www.suzuki.gr/auto/mysuzuki/after-sales/epektasi-eggyisis
7 χρονια πλεον ή 140000km για ηλεκτρικα/μηχανικα και 12 χρονια αμαξωμα...Αυτά είναι... Το αμάξι δεν το παίρνεις να στολίζει το γκαράζ για ένα δύο χρόνια ως να πάρεις άλλο. Ετσι θα έπρεπε να συμβαίνει με όλες τις εταιρείες και αυτά θα έπρεπε να επιζητούν ως ντιφολτ οι υποψήφιοι αγοραστές. Μπράβο στους σχιστομάτηδες λοιπόν... Φτιάχνουν προϊόντα που και αυτοί που τα εισάγουν και πωλούν δεν φοβούνται να τα εγγυηθούν συνολικά για πολλά χρόνια.
-
Θέμα marketing είναι. Κάπου διάβασα ότι η Renault δίνει 5 χρόνια-απεριόριστα χιλιόμετρα στην Αυστραλία, όταν οι άλλοι δίνουν max 2-3. Φυσικά γιατί θέλει να προωθήσει τα καινούργια c3 aircross και το μερίδιο στην αγορά είναι ελάχιστο 1%.
-
Αυτό που κατάλαβα από τη σχετικά πικρή μου εμπειρία, ειναι οτι αξίζουν τα Σουζουκι μέχρι 12.000ευρά. Από εκεί και πέρα πετάς λεφτά από το παράθυρο (οταν το πήρα το ψιλοήξερα, απλά δε περίμενα σε τόσο μεγάλο ποσοστό). Το πιο τίμιο ειναι η βασική έκδοση του Σελέριο (που όπως βλέπω κυκλοφορεί πολύ). Δεν ειναι κακά αυτοκινητάκια απλά δεν αξίζουν τα χρήματά τους με τη καμία. Η 'οικονομία' τους στο τέλος και φαίνεται και 'πληρώνεται'.
Τελευταία απογοητευση, ακουμπησα οταν άνοιξα τη πόρτα ίσα-ισα σε μια κολώνα (το ήξερα απλά ήθελα χώρο να βγω) πολύ απαλά. Ε, ηταν αρκετο ωστε το χρώμα να φύγει σχεδόν απο το σημείο αυτό. Πρωτη φορά τα συναντώ αυτά τα πράγματα που ούτε καν περίμενα οτι εν ετη 2018 μπορεί να υπάρχουν τετοια θέματα. Αφορμή η αναφορά του Στορμ για θέματα με τα χρώματα το τελευταίο σχόλιο.
Προσωπικά, ποτέ ξανά ιαπωνικό 'φτηνής' μάρκας. Σουμπαρου μόνο ( ) η Ευρώπη. -
Ε ναι ρε φίλε. Έτσι είναι.
Όταν μπαίνεις σε εκθεσιακό Baleno (των 15000euro) που δεν έχει βγει καν στο δρόμο και ήδη έχει φθορές τότε δεν μπορώ να φανταστώ τι θα πάθει το αυτοκίνητο αν βγει στο δρόμο. Για να μην αναφερθώ στις εργοστασιακές ατέλειες που σίγουρα θα προκαλέσουν προβλήματα.Μπορεί πράγματι η μηχανή, τα ηλεκτρικά, η ανάρτηση να κρατήσουν μια ζωή. Αλλά τι να το κάνεις αυτό αν μετά από 1 ή 2 χρόνια το αυτοκίνητο φαίνεται σαν ταλαιπωρημένο 10ετίας;
Και κάτι που με χάλασε πολύ ρε παιδί μου. Δεν μπορούσαν να στερεώσουν τις εσωτερικές χούφτες όλων των θυρών πάνω στο σασί; Τραβάς τη χούφτα να κλείσει η πόρτα και τραβιέται όλο το πάνελ της πόρτας.
Το ίδιο και στην πόρτα του πορτμπαγκάζ. Τράβα-τράβα θα φύγει όλο το πάνελ καμιά μέρα. Άσε που θα ξεκινήσει να τρίζει το πάνελ με το τράβα-τράβα. Έτσι ακριβώς ήταν και το Swift που είχα το 1995. Πέρασαν τόσα χρόνια και ακόμη έτσι είναι. Τραγικό. Αυτά όλα ποια εγγύηση τα καλύπτει;;;; -
Ισως μέχρι μαι γενιά πίσω, κάποιες ατέλειες να μπορούσαν να ειναι ανεκτές, αλλά ο ανταγωνισμός γενικά έχει φύγει και η Σουζουκι πια 'δείχνει' οτι η απτή της ποιότητα ειναι πίσω.
Οπως λες και εσυ Στορμ, καλά τα μηχανικά μέρη αλλά όντως, αν το αυτοκίνητο δείχνει χρέπι σε 1 χρόνο, παίρνεις μεταχειρισμένο και είσαι μια χαρα έχοντας σώσει και κανα 5-7.000 χιλιάρικα. Βασικά, όταν κοιταζα για Σουζουκι, για μεταχειρισμένο κοιταζα αλλά οι (η, βασικά) γύρω ( ) έλεγαν για καινούργιο οπότε... (ε, οκ, και εγώ δεν ήθελα πολύ να πω την αλήθεια)... (και είχα βρει ένα με 10.000, 20.000 χλμ αυτόματο του '14 μια χαρα... )
Οταν δε, είδα οτι λιγους μήνες μετά οτι η τιμή του Πολο 1.0 dsg 110 ήταν ίδια σχεδόν με ότι πλήρωσα για το Σουζουκι η αντίδραση ήταν -> -> -> -> . Με τη σημερινή μου εμπειρία, έπαιρνα το Πόλο (αχρωμο, ουδέτερο αλλά 'αυτοκίνητο' στο δρόμο) και ας μου έμενε το dsg στο χέρι κάποια στιγμή. 1.300 που ζητάνε, τα αξίζει σε σχέση με τη μετριότητα και την 'οικονομία' των λοιπών κατασκευαστών.
Τι να πω, παντως οταν πήγα σε αντιπροσωπείες και έκανα τεστ, δεν αντιλήφθηκα αυτά τα θέματα. Επρεπε να είχες παρει αυτοκίνητο Στορμ νωριτερα για να δω τις αναλύσεις σου και πως ο σωστός αγοραστής κάνει έρευνα... χεχεχΠάντως αναλογικά με το vfm που βαυκαλίζονται στη Σουζουκι, αναλογικά δε βλέπω και τόσα Μπαλένο και Σουιφτ στο δρόμο.
Ιδιως το Σουιφτ, κανει μπαμ οτι α) αναπτύχθηκε ξεκάθαρα για/σε Ιαπωνικους δρόμους (παρά το ότι λένε και για ευρώπη/αγγλία) όπου μιλάμε για δρόμους χαλιά β) στοχεύει σε Ινδία όπου εκει οι απαιτήσεις μάλλον ειναι ελάχιστες. -
'Καταιγίδα' να το ξέρεις. Όταν πάρω το επόμενο μου αυτοκίνητο θα χρειαστεί να 'τρέξεις' λίγο για μενα και να μου δώσεις τα σχετικά δικά σου ριβιους (με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως!!!) επί της κατηγορίας που θα θέλω και ότι πάρω θα οφείλεται σε δική σου γνωμοδότηση. Τέτοια αντικειμενική προσέγγιση δεν έχω ματαδει !!!!
Μπράβο!!!!!! -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
'Καταιγίδα' να το ξέρεις. Όταν πάρω το επόμενο μου αυτοκίνητο θα χρειαστεί να 'τρέξεις' λίγο για μενα και να μου δώσεις τα σχετικά δικά σου ριβιους (με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως!!!) επί της κατηγορίας που θα θέλω και ότι πάρω θα οφείλεται σε δική σου γνωμοδότηση. Τέτοια αντικειμενική προσέγγιση δεν έχω ματαδει !!!!
Μπράβο!!!!!!Όντως! Ο Στορμ πρέπει να κάνει σταρτ-απ ιννοβεισιον εταιρία που να βοηθάει αγοραστές αυτοκινήτου (ενδεχομένως και άλλων αντικειμένων που ο Στορμ έχει εντρυφήσει ). Κατι Σποτ-ε-γουιλ κλπ κλπ θα πάνε άκλαφτες.
Στορμ, ξεκίνα για φαντινγκ και σιντ μανεϋ... όλα τα σταρτ-απιλίκια και χτήσε αυτοκρατορία! Θα είμαστε οι μπετα-γιουζερς σου! -
Θα ανοίξω μία εταιρεία που θα την ονομάσω... Stormawheel... Κάτι μου θυμίζει αυτό...
Πάντως ομολογώ ότι σε κάτι τέτοια θέματα είμαι πάρα πολύ περίεργος...
-
Καλό είναι (που είσαι περίεργος) γιατί από όσο σε διαβάζω δεν έχεις παρωπίδες ενώ αξιολογείς και παραθέτεις τα αποτελέσματα των αναλύσεων σου με μια πληθώρα 'σημείων ελέγχου' (συχνά με στοχευμένη απουσία σειράς προτεραιότητας...). Αυτό είναι που κερδίζει στην τελική γιατί όλοι μπορούμε να έχουμε διαφορετική σειρά κατάταξης στα θέλω μας και μπορούμε να βγάζουμε ο καθένας τα συμπερασματά του.
-
Είδατε όμως πως με τόσο ψάξιμο μόνο σε γκρουπ πήγε. Χαχα
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Είδατε όμως πως με τόσο ψάξιμο μόνο σε γκρουπ πήγε. ΧαχαΣτάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ισχύει, αλλά τουλάχιστον πήγε στις τίμιες προτάσεις του γκρουπ [emoji13][emoji13]
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
SUZUKI FORUM