-
-
10 μέρες άδεια με αποδοχές είναι τελικά!!!
-
@limited_one said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Στα αλλα νέα της ημέρας έκλεισα ραντεβού για εμβόλιο για την κόρη μου σήμερα. Έμειναν ελάχιστα διαθέσιμα ραντεβού λίγες ώρες αφού είχε ανοίξει η πλατφόρμα!
Μιλησα με τον παιδίατρο για επιβεβαίωση σήμερα και η απάντηση ήταν αυτή που περίμενα, να κάνει το εμβόλιο φυσικά.
Η δόση των παιδιών είναι το 1/3 από την δίκη μας.
Μαζεύτηκαν πολλές επισκέψεις για εμβολια:
Εγώ 15/12 αναμνηστική
17/12 η μεγάλη κόρη
22/12 η μικρή κόρηΑπό 7/1 και 15/1 η δεύτερη δόση και ολοκληρώνουμε μετά με την αναμνηστική δόση της συζύγου.
-
Και εγώ σήμερα έκανα την 3η δόση. Για τον γιό μου, μας είπε να περιμένουμε 1-2 μήνες η παιδίατρος, θα με ειδοποιήσει.
-
Μιλησα με τον παιδίατρο για επιβεβαίωση σήμερα και η απάντηση ήταν αυτή που περίμενα, να κάνει το εμβόλιο φυσικά.
Η δόση των παιδιών είναι το 1/3 από την δίκη μας.Γιατρός δεν είμαι και για αυτό ακούω τους υπεύθυνους γιατρούς και είμαστε όλοι εμβολιασμένοι αλλά στα παιδιά που είναι και μικρά 3-5 λέω να το τρενάρω , η παιδίατρος μου λέει 100% να το κάνουμε όταν έρθει η ώρα αλλά εγώ κάνω δεύτερες σκέψεις ... μπορεί και λάθος μου , δεν ξέρω.
-
Δικαιολογημένες οι απορίες σου γιέ του. Τον γιατρό να ακούσεις, κανείς άλλος δεν μπορεί να σου πει. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να ξέρει. Ότι σου πει αυτός.
Εύχομαι τα καλύτερα.
Στα άλλα..... Θεέ μου τι ακούμε;
Θα πρέπει να απαγορευτεί το κάψιμο βιβλίων. Είναι μια βαρβαρη ενέργεια. -
@yem said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Γιατρός δεν είμαι και για αυτό ακούω τους υπεύθυνους γιατρούς και είμαστε όλοι εμβολιασμένοι αλλά στα παιδιά που είναι και μικρά 3-5 λέω να το τρενάρω , η παιδίατρος μου λέει 100% να το κάνουμε όταν έρθει η ώρα αλλά εγώ κάνω δεύτερες σκέψεις ... μπορεί και λάθος μου , δεν ξέρω.
To "πρόβλημα" είναι ότι δεν συμφωνούν όλοι οι παιδίατροι μεταξύ τους!! Η δικιά μας (και ένα γνωστός καθηγητής παιδιατρικής που ρώτησα) μας είπε να περιμένουμε και να μην το κάνουμε ακόμα. Άλλοι παιδίατροι λένε να τρέξουμε. Οπότε όταν η ιατρική κοινότητα δεν έχει ομοφωνία είναι λίγο μπέρδεμα....ειδικά όταν αφορά μικρά παιδιά!
-
Και εγώ δηλώνω διστακτικός (και όχι αρνητικός) για το παιδί μου. Άλλωστε όπως βλέπω όσα παιδιά "μου" έχουν αρρωστήσει (6 τον αριθμό), ουδεμία συνέπεια είχαν και ήπια το πέρασαν...
-
@johanndelta said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Και εγώ δηλώνω διστακτικός (και όχι αρνητικός) για το παιδί μου. Άλλωστε όπως βλέπω όσα παιδιά "μου" έχουν αρρωστήσει (6 τον αριθμό), ουδεμία συνέπεια είχαν και ήπια το πέρασαν...
Έτσι είναι! Κυρίως ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται για να μην κολλήσουν τους μεγαλύτερους (και ειδικά παππούδες) και όχι τόσο για τα ίδια.
-
Μόλις έκανα την αναμνηστική με Pfizer. Η πρώτη. Ήταν με Johnson και από παρενέργειες είχα πυρετό 39 και την επόμενη ημέρα δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεββάτι. Για να δούμε τι παρενέργειες θα προκύψουν σήμερα!
-
Ανάλογα τις αναμνήσεις οι αναμνηστικές δόσεις!
Εγώ για παράδειγμα που είχα αναμνήσεις καλοκαιρινά ταβερνάκια και παραλίες μου ήρθε μια τζατζικιλα.
Περαστικά, έτσι είναι σε δύο μέρες θα ξεπριστει και το χέρι και όλα θα είναι μια χαρά.
-
Μόλις έκανα την αναμνηστική με Pfizer. Η πρώτη. Ήταν με Johnson και από παρενέργειες είχα πυρετό 39 και την επόμενη ημέρα δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεββάτι. Για να δούμε τι παρενέργειες θα προκύψουν σήμερα!
Εγώ την Δευτέρα την έκανα, Pfizer όπως και οι άλλες 2. Οι παρενέργειες ήταν ανάμεσα στην 1η και στην 3η, δηλαδή πιο έντονες από την 1η αλλά πιο ήπιες από την 2η. Πυρετός καθόλου (στην 2η έκανα), αλλά είχα πόνους στα κόκαλα και πολύ εξάντληση...όλα αυτά για ένα 24ώρο.
-
όπως τα έχουμε πει και για την 1η και για την 2η δόση τα συμπτώματα και η ένταση τους ποικίλουν , η πεθερά έκανε 3/3 phizer και ενώ στις 2 πρώτες δεν είχε κανένα σύμπτωμα στην 3η έχει για 5 μέρες δέκατα !
-
Εγώ με το ίδιο cocktail στην πρώτη πυρετό και δύο μέρες κομμάτια...στη δεύτερη καμμία παρενέργεια λίγο το μπράτσο όταν το ακουμπούσα ένιωθα λίγο πόνο...
-
@dgrgtc said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Εγώ με το ίδιο cocktail στην πρώτη πυρετό και δύο μέρες κομμάτια...στη δεύτερη καμμία παρενέργεια λίγο το μπράτσο όταν το ακουμπούσα ένιωθα λίγο πόνο...
Στο πρώτο ήπια ντεπόν όταν ξύπνησα με πυρετό. Αυτή τη φορά το πήρα μόλις επέστρεψα στη δουλειά…
-
Μέχρι στιγμής μόνο πόνο στο σημείο που έκανα το εμβόλιο έχω και σχεδόν κλείνω εικοσιτετράωρο.
Όσον αφορά το αυριανό ραντεβού που είχα κλείσει για την μεγάλη μου κόρη που είναι 12 ετών και το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για 19:45:
Χτυπάει το τηλέφωνο- ο κύριος η η κυρία τάδε;
• κύριος τάδε, πείτε μου παρακαλώ - για το ραντεβού που έχετε αύριο για το εμβόλιο παίρνω, παρακαλώ να έρθετε μεταξύ 8 και 13:30
• συγνώμη, το παιδί πάει σχολείο και γιαυτο κλείσαμε το ραντεβού για εκείνη την ώρα - να έρθετε πριν από της 13:30
• δηλαδή αν και οι δυο γονείς δουλεύουν τι θα γίνει; - μετά της 13:30 δεν είναι κανεις εδώ, κλείστε άλλο ραντεβού!
• αυτά που λέτε το υπουργείο τα γνωρίζει; - πείτε τα εσείς αν θέλετε,
Παίρνεις τώρα στο υπουργείο η δεν παίρνεις;
- ο κύριος η η κυρία τάδε;
-
Μέχρι στιγμής μόνο πόνο στο σημείο που έκανα το εμβόλιο έχω και σχεδόν κλείνω εικοσιτετράωρο.
Όσον αφορά το αυριανό ραντεβού που είχα κλείσει για την μεγάλη μου κόρη που είναι 12 ετών και το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για 19:45:
Χτυπάει το τηλέφωνο- ο κύριος η η κυρία τάδε;
• κύριος τάδε, πείτε μου παρακαλώ - για το ραντεβού που έχετε αύριο για το εμβόλιο παίρνω, παρακαλώ να έρθετε μεταξύ 8 και 13:30
• συγνώμη, το παιδί πάει σχολείο και γιαυτο κλείσαμε το ραντεβού για εκείνη την ώρα - να έρθετε πριν από της 13:30
• δηλαδή αν και οι δυο γονείς δουλεύουν τι θα γίνει; - μετά της 13:30 δεν είναι κανεις εδώ, κλείστε άλλο ραντεβού!
• αυτά που λέτε το υπουργείο τα γνωρίζει; - πείτε τα εσείς αν θέλετε,
Παίρνεις τώρα στο υπουργείο η δεν παίρνεις;
Ζητάς πάντα το όνομα αυτουνού που μιλάς με το που ξεκινάει να στα λέει περίεργα. Σε κάθε περίπτωση είτε στο δώσει είτε όχι, περνάς από κοντά και τους γλεντάς. Πάγια τακτική μου σε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση..
- ο κύριος η η κυρία τάδε;
-
Βάρεσα κι εγώ το 3ο Pfizer σήμερα. Μια μικρή ενόχληση στο μπράτσο, μόνο όταν το σηκώνω, λιγότερο από τις προηγούμενες φορές μου φαίνεται. Βέβαια μπορεί να κάνω λάθος γιατί ήπια κάτι ρετσίνες μετά. Η γιατρός μου είπε να πιω υγρά...
-
Αμα έπινες Aperol σε κολωνατο ποτήρι δε θα τα πάθαινες αυτά. Αλλά...χαμερπή ρετσινα μου θελες!
-
Ρετσίνα και πολύ μου είναι με τα σημερινά μου εισοδήματα. Άπερολ όταν θα αγανακτήσω και θα κατέβω στην Αριστοτέλους, με καμία Jaguar E-Type, που θα έχω καταφέρει να ανακατασκευάσω...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες