-
@insanedriver said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Απλα αν εισαι πολιτης διχως στον ηλιο μοιρα που λεμε, ολο και καποιος πιο ισχυρος θα σου φαει την θεση.
Ανεξαρτητα αν κυβερνα ΝΔ, Πασοκ η Συριζα.παντα ετσι ηταν αυτη η χωρα δεν ισιωνει με τιποτα
-
Έτσι είναι δυστυχώς. Ο 10ος όροφος του Ευαγγελισμού είναι πάντα εκεί, κάτι χειρουργεία εκτός σειράς σε δημόσια νοσοκομεία όπου ο γιατρός είναι εμπιστοσύνης κτλ κτλ.
Η πανδημία ξεβρακωσε το παρεάκι του ιδιωτικου τομέα (ασφάλειες+κλινικές) και θα έπρεπε πλεον οι εμβολιασμενοι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές εταιρείες να έχουν κανονικά πρόσβαση στα ιδιωτικά νοσοκομεία τα οποία πληρώνουν αδρά._
-
Εγώ ξέρω κάτι απλό και για αυτό ΠΡΕΠΕΙ να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Η θεία μου με καρκίνο περιμένει να χειρουργηθεί και 2 φορές έχουν ακυρωθεί τα χειρουργεία στο Ιπποκράτειο λόγω covid. Αποτέλεσμα? ή η θεία θα πεθάνει ή θα πρέπει να χειρουργηθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο...με €15.000 κόστος (αντί για €0). Είναι σοβαρό χειρουργείο διάρκειας 8 ωρών που απαιτεί και 24 ώρες ΜΕΘ μετά...οπότε δεν είναι εύκολο.
Αλλά ακόμα, οι ανεμβολίαστοι χρήζουν δωρεάν περίθαλψης σε αυτή τη χώρα...μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος λοιπόν! -
Γι'αυτό ακριβώς πρέπει να ξαναγίνει λοκνταουν. Για να ξεμπλοκαρει το σύστημα και να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά τώρα κυνηγάμε την αναΦΤυξη οπότε σαν τους Κινέζους κάποιους πρέπει να θυσιάσουμε.
Αλλά υπάρχει λύση: Βρες τα 15 χιλιάρικα. Αν δεν τα έχεις, πρόβλημα σου.
Προχθές πέθανε πατέρας φίλου μου με ανευρισμα και 3 βουλωμενες αρτηρίες από αυτή την ιστορια. Αλλά
θα τον έλεγε μέχρι και "νεκρό της ΕΡΤ" ένας ultra blue. Ας είχε λεφτά και αυτός να χειρουργηθεί στο Ωνάσειο, ωχουουου...ΥΓ: Βεβαια πώς θα θεραπευθούν όλα αυτά με μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ηλιος να μας εξηγήσετε.
-
Είναι που "ξεβρακώθηκαν οι ιδιωτικές ασφάλειες"...
Την υγειά μας να έχουμε όλοι βέβαια, δεν είναι καιρός ούτε για μια απλή αφαίρεση χολής.
Α και για να μην νομίζουμε ότι σε αυτή την χώρα η ανάγκη του πολίτη να τα σκάει διπλά για την υγεία του προέκυψε "σήμερα".
https://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/2939-megali-erevna-tis-poedin-gia-tis-monades-entatikis-therapeias-se-74-nosokomeia -
Ιωάννη. Μην λές βλακείες. Ολοι υπέρ της δημόσιας υγείας είμαστε, ιδιαίτερα με τα χάλια που έχει η ιδιωτική ασφάλιση στην χώρα μας, αλλά και τα προβλήματα που έχει η δικαιοσύνη .
Αν είμαστε σε άλλη χώρα που η ιδιωτική ασφάλιση θα πλήρωνε στην ώρα της, τότε θα ήταν ίσως και αλλιώς τα πράγματα.
Οπωσδήποτε όμως το να πάμε σε λοκ ντάουν είναι έγκλημα.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή περιορισμός στο σπίτι στους ανεμβολίαστους , εννοείται χωρίς μισθό .
Δική τους η απόφαση, δικά τους και τα αποτελέσματα της απόφασης τους.
-
Εγώ τις βλακείες τις αφήνω για άλλους. 714 και ανεβαίνει. Τι κρίμα να μην είναι Ζαιοι πάνω ωστε να είναι οι κάμερες μέσα στα νοσοκομεία όλη μέρα και να ακούμε τη μια δακρυβρεχτη ιστορία πίσω από την άλλη. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη από πέρσι. Αλλά γιατί να κάνει κανείς τη βλακεια να την αποκαλύψει σε όλη της την έκταση;
-
@johanndelta said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Εγώ τις βλακείες τις αφήνω για άλλους. 714 και ανεβαίνει. Τι κρίμα να μην είναι Ζαιοι πάνω ωστε να είναι οι κάμερες μέσα στα νοσοκομεία όλη μέρα και να ακούμε τη μια δακρυβρεχτη ιστορία πίσω από την άλλη. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη από πέρσι. Αλλά γιατί να κάνει κανείς τη βλακεια να την αποκαλύψει σε όλη της την έκταση;
Κάνεις λάθος. Χτες άκουγα τον Γιαννακό στον Real. Είπε ευθαρσώς ότι άρρωστος άνω των 70 κρεββάτι ΜΕΘ δεν βλέπει. Πεθαίνει εκτός.
-
Τώρα πια τα λένε. Τώρα που έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Λένε και για ουρολόγους και ορθοπεδικούς στις ΜΕΘ;
-
@criuser said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Όχι για όλους. Ξέρεις πόσοι αδημονούν να επιβληθεί πάλι Lockdown;;;;;
Πολλοί. Πάρα πολλοί.
Ήταν γλυκό το lockdown για μεγάλο ποσοστό πληθυσμού. Ειδικά για εκείνους που έχουν μόνιμη εργασία και δεν έχουν την χατζάρα της απόλυσης πάνω από την κεφάλα τους.
-
ΥΓ: Βεβαια πώς θα θεραπευθούν όλα αυτά με μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ηλιος να μας εξηγήσετε.
Αλληγορικό...η βλακεία των Ελλήνων μας έφερε τα μνημόνια και η ίδια βλακεία συνεχίζεται με το να μην εμβολιάζονται, με τον να ψηφίζουν ΓΑΠ ξανά κλπ. Η ηλιθιότητα του λαού μας είναι ΑΝΙΚΗΤΗ....!!!
-
Απορίας άξιο το πώς (γενικά, όχι μόνο εδω) η μεγάλη πλειοψηφία των συντηρητικών κατάπιε αμασητο το 7μηνο δεύτερο λοκνταουν και μάλιστα χαιρόταν για τις τυχόν βοήθειες αλλά τώρα δεν θέλει να κλείσει ούτε κατά διάνοια ενώ η κατάσταση είναι χειρότερη. Οι ίδιοι κυβερνώντες, οι ίδιοι ψηφοφόροι...
Πέρσι έπρεπε να κλείσουμε για τόσους πολλούς μήνες τελικα; Το λέω γιατί τώρα με 700+ διασωληνωσεις και πόσο κόσμο να υποφέρει/κινδυνεύει ελλείψει τακτικών χειρουργείων βαράμε καραμουζα...
-
Για αυτό λέω για ξυστες. Γιατί κάποιοι θεωρούν ότι τους χρωστάμε οι υπόλοιποι.
-
Εγώ πάντως αρχής/εξαρχής ήμουν αρνητικός στα lockdown και στην τηλεργασία.
Και οι δύο θεσμοί στο δικό μου εργασιακό περιβάλλον εξυπηρετούν οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν.
-
Απορίας άξιο το πώς (γενικά, όχι μόνο εδω) η μεγάλη πλειοψηφία των συντηρητικών κατάπιε αμασητο το 7μηνο δεύτερο λοκνταουν και μάλιστα χαιρόταν για τις τυχόν βοήθειες αλλά τώρα δεν θέλει να κλείσει ούτε κατά διάνοια ενώ η κατάσταση είναι χειρότερη. Οι ίδιοι κυβερνώντες, οι ίδιοι ψηφοφόροι...
Εννοείς δηλαδή πως το αν συμφωνείς ή διαφωνείς με λοκντάουν τώρα ή τότε, το αν χαίρεσαι ή όχι με την οικονομική βοήθεια σε τέτοιες περιόδους, έχει να κάνει με το αν είσαι "συντηρητικός" ή "προοδευτικός", "δεξιός" ή "αριστερός";
Γιάννη, ειλικρινά, αν δεν σε είχα δει 1-2 φορές από κοντά, θα έλεγα πως ήσουνα bot, με αυτά που διαβάζω τόσο καιρό από σένα...
Όχι πως θα βάλεις τη γάτα σου να κλάψει βέβαια, αλλά είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις τόσο νέους ανθρώπους να έχουν εμμονές 80χρονου.
Συγνώμη για την παρέμβαση.
-
@criuser said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ιωάννη. Μην λές βλακείες. Ολοι υπέρ της δημόσιας υγείας είμαστε, ιδιαίτερα με τα χάλια που έχει η ιδιωτική ασφάλιση στην χώρα μας, αλλά και τα προβλήματα που έχει η δικαιοσύνη .
Αν είμαστε σε άλλη χώρα που η ιδιωτική ασφάλιση θα πλήρωνε στην ώρα της, τότε θα ήταν ίσως και αλλιώς τα πράγματα.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή περιορισμός στο σπίτι στους ανεμβολίαστους , εννοείται χωρίς μισθό .
Δική τους η απόφαση, δικά τους και τα αποτελέσματα της απόφασης τους.
Φιλε Κριού να ξερεις συμφωνω. Ειμαι κι εγω υπερ του λοκ νταουν μονο για τους μη εμβολιασμενους. Ολοι οι υπολοιποι πρεπει να συνεχισουμε απροσκοπτα τις δραστηριοτητες μας. Θα πρεπει ομως για λιγους μηνες να παιρνουν ενα μειωμενο μισθο διαθεσιμοτητας με ερωτημα στη ληξη της την απολυση ή εμβολιασμο. Αν στερηθουν εντελως τον μισθο απο την αρχη μπορει να τους καταστησει πιο εμμονικους με συνδρομα καταδιωξης.
-
Τώρα φταίνε όντως, οι ανεμβολίαστοι.
Ένα υπαρκτό πρόβλημα ίσως γίνει, αν δεν λυθεί η Πανδημία ακόμη και με ποσοστά εμβολιασμών Πορτογαλίας ή Ίσραηλ σε όλη την Ευρώπη, τί θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους;
Γιατί τα μαντάτα είναι κακά... κι όσο τα εμβόλια παραμένουν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης και δεν καταργείται ούτε γι αυτόν τον λόγο το προσφορά και ζήτηση και ευκαιρία κέρδους της πατέντας, μάλλον θα πορευόμαστε όπως τώρα. Αυτό δείχνουν τα τελευταία δεδομένα.
Κατά πως φαίνεται, μέχρι να λήξουν οι πατέντες και να απομυζήσουν και το τελευταίο ευκαιριακό δολάριο, γενικευμένο συστηματικό χωρίς διακρίσεις κι αναμονές Παγκόσμιο εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα εφαρμοστεί, όπως αυτά στις ταινίες Ε.Φ.
Θα κάνουμε εμείς τη 5η δόση και στον Τρίτο Κόσμο δεν χουν καλύψει καν ακόμη τη 1η και 2η και οι μεταλλάξεις θα μας παίρνουν σβάρνα ξανά και ξανά...
-
και μη βγει κανένας και λέει πάλι για λεφτόδεντρα και κλπ. ήμαρτον. μιλάμε σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι κάτι που αφορά στην Ανθρωπότητα ολόκληρη, από το Μανχάταν μέχρι τη Καμπούλ κι απ το Πεκίνο μέχρι τις Πολικές περιοχές... άλλο αν αυτό το αντιλαμβάνονται μόνο ως "αγορά".
-
Το μεγαλυτερο προβλημα για εμενα αυτη την στιγμη δεν ειναι αν κερδιζουν ή οχι οι φαρμακευτικες. Ειναι οι αρνηση του μισου παγκοσμιου πλυθησμου να εμβολιαστει. Υποψη οι αρνητες του εμβολιου σε μεγαλο ποσοστο δεν ειναι τπτ μαλθακοι τυποι.
Βρεθηκα σε τραπεζι με μη εμβολιασμενους που με κατηγορησαν πως θα ειμαι υπευθυνος αν νοσησουν... Προσωπικα δεν ψαχνω για βαρβαρους γιατι τετοιους αντιμετωπιζω καθημερινα. -
Είναι μέσα σε ένα πτηνοτροφείο τα κοτόπουλα που τρώνε-χέζουν-(δεν)κοιμούνται, αενάως πριν τη σφαγή.
Και όταν κάποια στιγμή πέφτει μια αρρώστια, τα μισά κοτόπουλα επαναστατούν κατά των υποχρεωτικών εμβολίων που υπόκεινται παρά τη θέλησή τους.
"Είμαστε κοτόπουλα, δεν είμαστε αριθμοί!" και "γιατί να μας σκανάρουν με barcode στις ταϊστρες!?"
"Εγώ προτιμώ να ρισκάρω με την αρρώστια, παρά με τις παρενέργειες του εμβολίου".
Πριν πάνε όλα για σφάξιμο...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες