-
Έτσι, γιουβέτσι...και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
-
wantone wrote:
Tελικα ολοκληρωσες την 2η δοση;
Εγω θεωρω οτι ο εμβολιασμος θα πρεπει να ειναι προεραιτικος και κανενας να μην αναγκαστει αν δεν θελει. Τωρα σε δημοσιο, στρατο, νοσοκομεια ακομα και ειταιρειες ανετα μπορουν να το κανουν υποχρεωτικο και το σωστο αυτο θα ειναι αν πραγματι πιστευουν σε αυτο. Οποιος δεν θελει εμβολιο εχει την δυνατοτητα της παραιτησης.
Σε καμμια περιπτωση ομως δεν πρεπει να επιστρεψουμε σε lockdown και περιορισμο στην κινηση. Περιορισμο σε κλειστους χωρους αυτο μπορω να το δεχτω γιατι σαν χωρα με καλο καιρο μπορουμε να το αντεξουμε ακομα και τον χειμωνα.
2η δόση εγώ πριν 40 μέρες ακριβώς, Astra.
Για μένα το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους είναι ότι:
(1) προκαλούν την επιμήκυνση κάποιων μέτρων που ίσως δεν χρειαζόντουσαν και κάνουν τη ζωή δύσκολη. Π.χ. εγώ έχω σιχαθεί τις μάσκες, οι οποίες παρεμπιπτόντως μου έχουν προκαλέσει και διάφορα προβλήματα (κυρίως οικονομικής φύσεως).
(2) θεωρούν ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να τους προστατεύουν. π.χ. εγώ έχω δεχτεί γελοίες παρατηρήσεις από ανεμβολίαστους επειδή θεωρούν ότι πρέπει να τους προστατεύω επειδή αυτοί έχουν κάλο στο κεφάλι τους και δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο. Δηλ. 'άσε τα κορόιδα να κάνουν το εμβόλιο, θα δημιουργήσουν τα κορόιδα ανοσία αγέλης και θα τους υποχρεώσουμε και να μας προστατεύουν'. Αυτό μου το έχουν πει πολλοί, κυρίως στην εργασία μου. Και όταν το λένε χασκογελάνε κιόλας.
Υπό αυτές τις συνθήκες, εγώ θέλω ειδικά προνόμια για τους εμβολιασμένους ή ουσιαστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Δεν ξέρω τι μέτρα ή προνόμια θα είναι αυτά, αλλά θα πρέπει να είναι δραστικά και όχι οι μπούρδες του Κικίλια.
-
Υπό αυτές τις συνθήκες, εγώ θέλω ειδικά προνόμια για τους εμβολιασμένους ή ουσιαστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Δεν ξέρω τι μέτρα ή προνόμια θα είναι αυτά, αλλά θα πρέπει να είναι δραστικά και όχι οι μπούρδες του Κικίλια.
Με βρίσκεις 100% σύμφωνο!
-
Δεν είναι ντέρμπυ το θέμα, 'εμείς και οι άλλοι'. Ας κάνει ο καθένας ό,τι τον φωτίσει η κούτρα του. Αλλά αν είσαι γονιός με το παιδί σου να παλεύει στο ογκολογικό έχοντας μηδέν λευκά, τότε μια χαρα δικαιούται η κυβέρνηση να ζητάει υποχρεωτικό εμβολιασμό από τους νοσοκόμους που το προσέχουν και ας έκανε '6 μήνες λοκντάουν/ικαρίες-πάρνηθες' κλπ. Και όποιος δεν θέλει, ας πάει σε κάποιο άλλο πόστο ή στο σπιτάκι του. Ποια ατομική συνείδηση εδώ πέρα; Αλήθεια, γιατί ποτέ κανείς δεν αφέθηκε στην ατομική συνείδηση των εργαζόμενων στην κουζίνα των εστιατορίων που πάει με την οικογένειά του και θεωρεί λογικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους για ηπατίτιδα;
Τώρα βέβαια αρχίζουν τα τσάμικα. Δεν τους το λέει με ωραίο τρόπο η κυβέρνηση, δεν φρόντισε να τους πεισει κλπ. Διότι με τον Αλέξη του αντιεμβολιαστή Πολάκη υπουργού υγείας θα είχαμε φροντίδα και προδέρμ, όλα θα ήταν όμορφα με το σεις και με το σας, δεν θα είχαμε εμβόλια αλλά θα είχαμε 20000 ΜΕΘ και μονοκλωνικά (αυτά δεν έχουν παρενέργειες;) να αρρωσταίνουμε όσο γουστάρουμε. Μην ξεχάσω, ούτε λοκντάουν θα είχαμε, θα χόρευε η νεολαία ανέμελη στις πλατείες όλη μέρα αφού δεν θα πήγαινε κανείς στην δουλειά του (θα πληρώνονταν όμως, με τα λεφτά από την λίστα πέτσα), για τουρίστες δεν θα είχαμε ανοίξει ποτέ και τα κρούσματα/νεκροί θα ήταν παρόμοια με της Ν. Ζηλανδίας.
Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι αν θα δεχτούμε ή δεν θα δεχτούμε πόσο έχει αποτύχει η κυβέρνηση, ναι απέτυχε, ναι τα έχει κάνει χάλια, ναι ο Αλέξης θα τα είχε κάνει πολύ καλύτερα, ναι θα φάει την λέζα και θα έχει απώλειες σε ψηφαλάκια λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των αλλοπρόσαλλων μέτρων. ΟΚ, ναι, ναι, ναι. Μήπως όμως να δεχτούμε το αυτονόητο, ότι υπάρχουν κατηγορίες εργαζόμενων που η υπόθεση δεν σηκώνει χωρατά και καλά θα ήταν να το κάνουν το ρημάδι το εμβόλιο ή να φύγουν από την πρώτη γραμμή;
-
Tο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είναι αδύνατος ο έλεγχος των ανεμβολίαστων.
Όχι επειδή φταίει ο Κικίλιας, αλλά γιατί εκ' των πραγμάτων είναι αδύνατο να ελέγχονται όλοι επί 24ωρου βάσεως.
Με αυτό το δεδομένο, τι μένει; Τα προνόμια που θα έχει ένας πολίτης αν εμβολιασθεί.
Τι προνόμια; Πολλά μπορεί να σκεφτεί κάποιος.
-
Storm, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι πρέπει σε 'επικίνδυνες' μονάδες να ελέγχονται τακτικά και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Και οι εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν αλλά σε μικρότερο βαθμό. Αλλά δεν ξέρω πόσο είναι αυτό το 'τακτικά' και πόσο αυτό είναι εφικτό. Η χώρα έχει μια πεπερασμένη χωρητικότητα σε τεστ που δεν είναι μόνο χρήματα αλλά και το διαγνωστικό προσωπικό που υφίσταται για να τα κάνει. Λογικά αν κάνεις π.χ. κάθε μέρα τεστ σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς (ενώ για τους εμβολιασμένους μπορεί να αρκεί τεστ 2 φορές την εβδομάδα) η χωρητικότητα αυτή θα χαθεί από την ιχνηλάτιση του γενικού πληθυσμού (το καλοκαίρι έβλεπα να ανακοινώνονται κάπου 100000 τεστ την ημέρα, δεν ξέρω αν μπορούμε πολύ παραπάνω).
Δεν ξέρω γιατί πρέπει να έχει προνόμια ο εμβολιασμένος. Το εμβόλιο το κάνεις για να προστατέψεις τον εαυτό σου, τι παραπάνω να ζητήσεις; Είναι το ανάποδο των 'αντιπρονομίων' για ανεμβολίαστους που ούτε και εκεί βλέπω κάποια ιδιαίτερη λογική (η λογική είναι απλά να τους γίνει η ζωή δύσκολη για να κάνουν το εμβόλιο).
Νομίζω ότι κάνουμε μια συζήτηση (προνόμια-αντιπρονόμια) που δεν έχει νόημα. Τον Οκτώβρη το πολύ, με τα σχολεία σε πλήρη λειτουργία και χωρίς λοκντάουν όλοι θα έρθουμε σε επαφή με τον ιό. Και αλλοίμονο σε όποιον βρεθεί μπόσικος (με εμβόλιο ή χωρίς, προνόμια ή χωρίς).
-
Συμφωνώ,
Θεωρητικά η υπόθεση είναι η ελεύθερη βούληση. Για το συμφέρον της κοινωνίας και το ατομικό.
Πρακτικά ομως, επειδή η υπόθεση οδεύει στο 'κάντε εσείς το τεστ και φτιάξτε ανοσία αγέλης' πρέπει να γίνουν τα εξης.
Να πεισθούν με επιχειρήματα όσοι φοβούνται. Αυτοί θα είναι ένα ποσοστο που θα πεισθούν οι υπόλοιποι όμως πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να εισέρχονται σε χώρους με άλλους ανθρώπους. Είτε εργασίας είτε διασκέδασης.
Συγνωμη αλλά αν θέλετε να κατηγορήσετε κάποιον τότε να κατηγορήσετε την πανδημία, οχι τα μέτρα.
-
Δεν ξέρω γιατί πρέπει να έχει προνόμια ο εμβολιασμένος. Το εμβόλιο το κάνεις για να προστατέψεις τον εαυτό σου, τι παραπάνω να ζητήσεις; Είναι το ανάποδο των 'αντιπρονομίων' για ανεμβολίαστους που ούτε και εκεί βλέπω κάποια ιδιαίτερη λογική (η λογική είναι απλά να τους γίνει η ζωή δύσκολη για να κάνουν το εμβόλιο).
ο εμβολιασμενος δεν προστατεύει μόνο τον εαυτο του προστατευει και τους γυρω του.
ανρτιστρόφως ο ανεμβολιαστος δεν εκθετει σε κίνδυνο μόνο τον εαυτο του εκθετει και τους γυρω του.
Οπότε ναι μια χαρα λογικη εχει η επιβραβευση των μεν και η τιμωρια των δε (το θεμα για μενα είναι οτι δεν υπαρχει ουσιαστικη τιμωρία)
«ακόμα και αν κάποιος που έχει εμβολιαστεί μολυνθεί με τον ιό υπάρχει μικρότερη ποσότητα ιού στο σώμα του, και συνεπώς είναι λιγότερο πιθανόν να μεταδώσει τον ιό σε άλλα άτομα».
- Όσο δεν πείθονται οι ανεμβολίαστοι, τόσο θα αυξάνεται ο κίνδυνος τα εμβόλια να χάνουν τη μάχη με τις νέες παραλλαγές
Όσο ο κορονοϊός βρίσκει έδαφος να μολύνει και άλλους ανθρώπους, κυρίως ανεμβολίαστους, θα αυξάνεται η πιθανότητα να εμφανίσει νέες μεταλλάξεις, πιο πλεονεκτικές για τον ίδιο, ώστε να εξαπλώνεται πιο εύκολα ή να διαφεύγει από τις άμυνες του οργανισμού. Κάπως έτσι εμφανίστηκε η Δέλτα και ίσως τελικά να υπάρξουν παραλλαγές που θα μολύνουν πραγματικά ακόμη και τους εμβολιασμένους
>Και αλλοίμονο σε όποιον βρεθεί μπόσικος (με εμβόλιο ή χωρίς, προνόμια ή χωρίς).
καμια σχέση το να βρεθεις ,μποσικος με εμβολιο και χωρις. Άλλο να πεσεις με κράνος αλλο χωρις
-
Σκέφτηκα έναν όσο γίνεται απλό και γλαφυρό τρόπο για να περιγράψω τι γίνεται στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους όταν έρχονται σε επαφή με τον κορονοιό:
-Ας υποθέσουμε πως υπάρχει μια μάχη/πολιορκία ενός κάστρου με δύο στρατούς. Ο εξωτ./επιτιθέμενος στρατός (covid) βρίσκεται προς το παρόν στρατοπεδευμένος εκτός (ατμόσφαιρα,φορείς ιού) των τειχών του κάστρου (ανθρώπινο σώμα υποψήφιου μολυσμένου).
Ξαφνικά ο επιτιθέμενος βρίσκει μια δίοδο/κερκόπορτα (στόμα,μύτη) να εισχωρήσει στο κάστρο μ’ ένα μέρος του στρατού του (ας πούμε από τις 100.000 στρατιωτών,εισέρχονται οι πρώτες 8.000). Ας εξετάσουμε την αντιμετώπιση του εισβολέα από τον αμυνόμενο σε δύο περιπτώσεις α) σε έναν ανεμβολίαστο β) σε έναν εμβολιασμένο.
Στην α) περίπτωση ο στρατός του αμυνόμενου (αντισώματα) είναι απροετοίμαστος ή εντελώς ανύπαρκτος δηλ. 8.000 εναντίον κανενός ή 100-200 πολεμιστών.Το σύνηθες αποτέλεσμα είναι αφού καταλάβει ο εχθρός καίρια πόστα του κάστρου (πνεύμονες,καρδιά,κ.τ.λ.),να εξολοθρεύσει όλη τη λιγοστή κι ανεπαρκή άμυνα και να εισχωρήσουν και οι 92.000 που περιμένουν απ’έξω για την πλήρη κατάληψη.Στο μεταξύ αν δεν λεηλατήσουν,κάψουν (θάνατος) ότι υπάρχει μέσα,χρησιμοποιούν το κατεκτημένο κάστρο σαν δική τους βάση/αποικία (εν δυνάμει φορείς) για να πολλ/στουν,εξοπλιστούν (μεταλλάξεις) και εξαπολύσουν νέα επίθεση σε γειτονικά κάστρα (νέοι ασθενείς,φορείς).
Πάμε στη β) περίπτωση. Έχουμε πάλι τους 100.000 λυσσασμένους που περιμένουν απ’έξω. Όμως τώρα στο εσωτερικό υπάρχει τακτικός στρατός,οργανωμένος από πριν.Ας πούμε 80-90.000 (προστασία 80-90% εμβολίου).Γίνεται μια πρώτη εισβολή από ένα τμήμα του κάστρου (στόμα,μύτη) των αρχικών 8.000 επιτιθέμενων.Αμέσως οι αμυνόμενοι τους αναγνωρίζουν και τους εξοντώνουν,μειώνοντας και τη συνολική δύναμη του επιτιθέμενου στρατού στις 92.000 (άρα μείωση ιικού φορτίου προς επόμενη μετάδοση/εισβολή σε άλλους).Φυσικά μπορεί να υπάρξουν μικρές απώλειες και καταστροφές του κάστρου κατά τη μάχη (ήπια ή μέτρια συμπτωματολογία),αλλά μπορούν να διορθωθούν,επουλωθούν.
Τα μέτρα προστασίας (μάσκες,απόσταση,αντισηπτικά) δείτε τα σαν μια extra θωράκιση του τείχους του κάστρου (ανθρωπ.σώμα) για να δυσκολέψουν όσο γίνεται την είσοδο των εισβολέων. Αν όμως ξεπεραστεί κι αυτή η 1η γραμμή προστασίας,τότε αναλαμβάνει ο οργανισμός μας να έρθει αντιμέτωπος face to face με τον εχθρό.
Ελπίζω λίγο να βοήθησα και συγγνώμη για το σεντόνι.
-
Συμφωνώ,
Θεωρητικά η υπόθεση είναι η ελεύθερη βούληση. Για το συμφέρον της κοινωνίας και το ατομικό.
Πρακτικά ομως, επειδή η υπόθεση οδεύει στο 'κάντε εσείς το τεστ και φτιάξτε ανοσία αγέλης' πρέπει να γίνουν τα εξης.
Να πεισθούν με επιχειρήματα όσοι φοβούνται. Αυτοί θα είναι ένα ποσοστο που θα πεισθούν οι υπόλοιποι όμως πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να εισέρχονται σε χώρους με άλλους ανθρώπους. Είτε εργασίας είτε διασκέδασης.
Συγνωμη αλλά αν θέλετε να κατηγορήσετε κάποιον τότε να κατηγορήσετε την πανδημία, οχι τα μέτρα.
Δικαίωμα στην ελεύθερη βούληση είναι και η μη χρήση μάσκας από τους εμβολιασμένους.
Αλλά δεν βλέπω να γίνεται δεκτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ελεύθερη βούληση για όλους ή μόνο για συγκεκριμένες ομάδες;
-
Μια χαρά τα λες γιατρέ. Με δική μου παρατήρηση (μπορεί να λέω χαζομάρες λόγω ιατρικής ασχετίλας) ότι και το εμβολιασμένο κάστρο μπορεί να υπάρξουν επιτυχίες του εχθρού, να καταλάβει και κανά δυο πύργους και να τους χρησιμοποιήσει σαν εφαλτήριο, η μάχη να συνεχιστεί για καιρό κλπ.
Δλδ και οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν και μεταδίδουν, ηπιότερα προφανώς. Αυτό δυστυχώς έρχεται σε αντίθεση με όσα λέγονταν στην αρχή. Θα μου πεις οκ, το ήξερε αυτό η κυβέρνηση (και οι άλλες κυβερνήσεις) από την αρχή; Προφανώς όχι, αλλά το Ισραήλ έχει ρίξει πλέον την προσδοκόμενη αποτελεσματικότητα του εμβολίου κοντά στο 50κάτι%, όσο και αν δεν φταίει η κυβέρνηση ήταν ο αρχικός φορέας του μηνύματος, αυτή τρώει την λέζα και την αμφιβολία.
Αυτά τα στοιχεία είναι αληθή;
Αν ναι, απορώ γιατί δεν 'διαφημίζονται' και έχουμε πέσει στην διαμάχη για το ποιος θα μπαίνει στο σινεμά και στο μπαρ.
-
Και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν,ναι.
Δυστυχώς δεν υπάρχει η 'αποστειρωτική' ανοσία άλλων εμβολίων (το είχα γράψει πριν μήνες τι σημαίνει δηλ. και να μην νοσείς και να μην μεταδίδεις καθόλου),που όλοι ελπίζαμε. Απλά το φορτίο όπως λες κι εσύ fiverg, είναι μικρότερο.Εγώ στο παράδειγμα αναφέρω τη μετάδοση των εμβολιασμένων ως τον υπόλοιπο στρατό του εχθρού (ιικό φορτίο) που παραμένει να περιφέρεται και να μεταδίδεται,αλλά κατά τι μειωμένο,σε σχέση μ' έναν ανεμβολίαστο που βρίσκει έδαφος και για να παραμείνει πλήρης δυνάμεων και ν'αυξηθεί (κι όσο κάτι πολλ/ζεται ανεξέλεγκτα,τόσο μεγαλώνει κι ο κίνδυνος μετάλλαξης π.χ. όπως συμβαίνει σε καρκινικά κύτταρα που στην ουσία είναι μεταλλαγμένα φυσιολογικά.)
-
Πω πω γιατρέ..... Στείλε το κείμενο παντού, είναι απίστευτα πειστικό.
Μου θύμισε age of empires....
-
τα μονα προφανη περι πολιτικων και ανεμβολιαατων ειναι
-
τους χαιδευουν με απαλα μετρα ενω επρεπε να υπαρχει υποχρεωση ή ποινη και μαλιστα μεγαλη. οχι μονο στις υγειονομικες υπηρεσιες, παντου.
-
η πολιτεια μεταθετει τις ευθυνες της αλλα και τη πιθανη φθορα της σε καθε μικροεπιχειρηματια να κανει τον αστυνομο, οποτε η τηρηση προφανως και θα ειναι ελειπης μονο και μονο για να μην παρει ψηφους ο cheaprus
-
η ροζ αντιπολιτευση σφυραει αδιαφορη για το αν θα χαθουν ζωες αρκει να παρει τους ψηφους που θα ξεφυγουν απο τον κουλις
-
η ιδια η πολιτεια βομβαρδιζει, δειτε μια σελιδα πισω, τους εργαστηριακους υγειονομικους με οικονομικα μετρα (!) ΤΩΡΑ, φερνοντας υποχρεωσεις τα ετη μπροστα, πριν ακομη εισπραξουν χρωστουμενα απο το κρατος.
-
η ιδια η πολιτεια με το να αφηνει τρυπες για τους ενεμβολιαστους επηρεαζει αρνητικα τους συννομους εργοδοτες που θα πρεπει να στειλουν σε αναστολη εργαζομενους καθως δεν βλεπω πως θα μπορουσαν, περιστασιακα κιολας, να τους αντικαταστησουν.
-
για τον οπισθοδρομικο κληρο κανουν σιωπητηριο ολοι. πολλες οι ψηφοι και κατευθυνομενες απο τον καθε παπα-βλακα, ακομη και η επισημη ιεραρχια οτι λεει το λεει με μισολογα και στυλ 'μου το ειπαν αλλοι'. και οκ οι δεχξοι, οι ροζ που βαφτιζουν ερνεστες σε κολυμπηθρες?
-
στον γενικο ελεγχο πληθυσμου, εμβολιασμενων και ανεμβολιαστων, παιζουν βασικο ρολο οι εξετασεις rapid ή καλυτερα pcr. στην παρακολουθηση τα igg αντισωματα. αδιανοητο να μην καλυπτει η ιδια η πολιτεια, ο εοπυυ, ενα τουλαχιστον αριθμο εργαστηριακων ελεγχων μηνιαια για καθε εστω εμβολιασμενο. Η αληθεια βεβαια ειναι η εξης: ο ΕΟΠΥΥ λειτουργει με κλειστο οπως λεγεται προυπολογισμο. δηλαδη απο την προηγουμενη χρονια αποφασιζεται ποσο θα ειναι το συνολο των αμοιβων των εργαστηριακων εξετασεων για το επομενο ετος. ας πουμε 340 εκατομμυρια. οτι εξετασεις και να εκτελεστουν, τελος, το κρατος θα πληρωσει 340. το ποσο αυτο ειναι στη πραγματικοτητα καπου το 50% του κοστους των εξετασεων που εκτελουνται. (οκ, 35% αν υπολογιστουν clawback+rebate αλλα αφηνω το πραγματικο περιθωριο υπερσυνταγογραφησης μη απεικονιστικων εξω). δηλαδη ηδη υπηρχε οικονομικο προβλημα στις μοναδες πρωτοβαθμιας οπως αλλωστε φαινεται και στους ισολογισμους τους. τα τελευταια χρονια του αλεξι αυξηθηκαν λοιπον οι εξετασεις που δικαιολογει ο εοπυυ αλλα εμεινε ιδιος ο προυπολογισμος. και το ιδιο εγινε και το 2020 με κουλι. δηλαδη κοινωνικη πολιτικη με τα λεφτα αλλων. πηγε λοιπον με τον ιδιο προυπολογισμο να περασει ο εοπυυ κατι αναλογο και για covid αλλα βρηκε τοιχο καθως θα κλειναν ολοι σε μια βδομαδα. αντι να αυξησει εστω προσωρινα τον προυπολογισμο κατα ας πουμε 100μυρια που θα εξασφαλιζε δωρεαν και ποιοτικοτατους ελεγχους για ολους. τωρα αυτο που κανουν, ειναι τα εχουν μεταθεσει το κοστος στον πολιτη που γιατι διαολε τους πληρωνει ασφαλιστικες εισφορες και μαλιστα υποχρεωτικα?
-
προβλημα ειναι και η παιδεια μας. φταινε 'αυτοι'. ποτε δεν προσδιορισαμε αν μεσα στους 'αυτοι' ειμαστε και εμεις.
-
-
Ε γι αυτό πρέπει να ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ για να μπορουμε να κυκλοφορούμε ανετα.
Με τη αρνηση εμβολιασμού και ο δικος μου εμβολιασμός ειναι λιγότερο αποτελεσματικός σε ευρύτερο κοινωνικό επιπεδο!
Γιατι λοιπόν παλι η μειοψηφία, επικαλουμενη πάντα δικαιώματα (ξεχνάνε παντα τις υποχρεώσεις τους, βέβαια) να θιγει και τα δικαιώματα της πλειοψηφιας;
Ως πότε οι μειοψηφίες θα καθορίζουν την πορεία της κοινωνίας στις δημοκρατίες;
Μήπως τελικά οι δημοκρατίες ειναι υπερανεκτικές σε κάθε είδους μειοψηφίες;
-
Το πρόβημα είνα ότι οι ανεμβολίαστοι είναι σχεδόν όσοι και οι εμβολιασμένοι, είναι περί το 40-45%!!
-
Δεν μπορουν να εμβολιαστουν ολοι γιατι και ιατρικα υπαρχουν καποιες ασθενειες που θα εχουν ενα ρισκο με το εμβολιο και τα παιδια δεν θα πρεπει να εμβολιαστουν αφου δεν ξερουμε αν εχει μακροχρονιες συνεπειες το εμβολια.
Εγω δεν εχω θεμα αν καποιος καθεται στο σπιτι του και δεν παει πουθενα και δεν θελει να εμβολιαστει τοτε δεν εχει θεμα.
Στο Προμηθεας ηταν νοσοκομα που δεν ειχε εμβολιαστει, κανενας απο αυτους που ηταν εκει δεν της ειπε κατι αρνητικο.
-
Καλά ΟΚ σε κάθε εμβόλιο/φαρμακο υπάρχουν πιθανές παρενέργειες. Τοσοι έχουμε κάνει τόσους μήνες και δεν υπάρχει θέμα! Μακροχρόνια δεν έχει νόημα... ειναι τόσα άλλο που μπορούν να μας βλάψουν.
Εδω πήρε και τελική άδεια το Pfizer. Μακάρι να μας αφήσουν να κάνουμε και αυτό αν γίνεται (εγώ έκανα το Johnson αμεσως σχεδόν μόλις ανοιηε να ξεμπερδέυω)
Για τα παιδιά διαφωνώ! Πρέπει να ανοίξουν να κάνουν αν είναι ΟΚ εγκριτικά τα εμβόλια! (που πια είναι).. και γενικά τα παιδάκια να κάνουν τα εμβόλια τους! Οχι αλλο κάρβουνο απο την παγκόσμια παλαβομάρα των ΜΚΔ.
Ο μικρός μου θέλει να κανει να μπορεί να κυκλοφορεί μαζί μας.
Η κόρη έκανε ήδη την πρωτη δόση...
Παμε να ξεμπερδέυουμε ...... αντε οσοι εχετε ακόμα φοβίες ξεπεράστε τις... τόσοι έχουμε κανει ...
-
iceman7 wrote:
Το πρόβημα είνα ότι οι ανεμβολίαστοι είναι σχεδόν όσοι και οι εμβολιασμένοι, είναι περί το 40-45%!!
Τραγικό το ποσοστό αν ισχύει! Πραγματικά αντάξιο της κατάντιας μας!
-
Καλά, δεν είναι τόσο χάλια
https://emvolio.gov.gr/vaccinationtracker
Με 10.72 εκ πληθυσμό, είναι στο 52% τουλάχιστον που αν βάλεις και τα παιδιά κάτω των 18 σημαίνει ότι στους ενήλικες οι εμβολιασμένοι είναι αρκετά περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες