-
Μια άμεση συνέπεια της παρούσας κρίσης...τέτοια τιμή δεν νομίζω να ξαναδούμε.....όχι ότι έχει κάποια πρακτική αξία καθώς παγκόσμιος μπούσουλας είναι το brent....
Η χαμηλή τιμή του πετρελαίου ευθύνεται κυρίως ( αν και είχε χρηματιστηριακά προβλήματα από πέρσυ ) η αποχώρηση της Exxon Mobil από την Κυπριακή ΑΟΖ, αποχώρησε και πουλάει τα δικαιώματα της, αν τα αγοράσει καμμία άλλη Αμερικάνικη εταιρία θα υπάρξει κάποια στήριξη εκεί από τον 6ο στόλο, αν τα αγοράσει καμμία άλλη, ίσως Γερμανική - κέλυφος - των Τούρκων θα γίνει το έλα να δείς, επίσης ετοιμάζεται και για αποχώρηση η κοινοπραξία ΕΝΙ-TOTAL, η Λευκωσία και η Ελλάδα δυστυχώς ποντάρισαν σε κουτσό άλογο με την Exxon Mobil.
-
150 λέει τελικά τα κρούσματα στους παράτυπους στο Κρανίδι...
Ερχεται και το Ραμαζάνι...
Αν αρχίσουν και αφήνουν εκεί χαλαρά , θα έχουμε κλάμματα στις δημοσκοπήσεις...
-
Το σχέδιο καλά κρατεί όπως και το δούλεμα.
Από την Μεγάλη Πέμπτη είναι σε καραντίνα το ξενοδοχείο στο Κρανίδι αλλά εντελώς ξαφνικά σήμερα το θυμήθηκαν. Γιατί όμως; Γιατί πρώτα περίμεναν να επιβεβαιώσουν τα πολλά κρούσματα. Αν ήταν ένα μόνο κρούσμα τότε δεν θα γινόταν ντόρος στα ΜΜΕ.
Φυσικά τα παπαγαλάκια τύπου Άρη Πορτοράφτη δίνουν το τόνο για αυτά που επιθυμεί το κατεστημένο.
Συνεχίστε έτσι και το Captain Mitsotaki το βλέπω σύντομα σπίτι του...
υ.γ. πολύ κίνηση σήμερα στους δρόμους. Έφαγα και μποτιλιάρισμα. Χαμός. Από αύριο με το σκούτερ.
-
577 το recovery. Μάη να ανοίξουν όλα (με μια σειρά βεβαιως-βεβαιως καθώς θα προχωράει ο μηνας). Από Ιούνη πρέπει να είμαστε καθόλα έτοιμοι. Ας κυκλοφορεί οποίος επιθυμεί ακόμα και με στολή πβχ, αλλά να τελειώσει αυτή η κατάσταση.
-
Aυτό που έχω καταλάβει μέχρι τώρα από τα συμφραζόμενα των γιατρών, είναι ότι περισσότερο κινδυνεύουν όσοι έχουν πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο όταν αρχίσει να λειτουργεί δεν σταματάει με τίποτα, αυτή είναι και η εξήγηση των θανάτων των νέων ανθρώπων, όπως του 35χρονου στην Θεσ/νίκη, του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ενός νέου μαραθωνοδρόμου, ενός ορειβάτη κλπ, όλοι αυτοί δεν είχαν υποκείμενη νόσο, και όμως δέχθηκε το αιματολογικό και το αναπνευστικό τους σύστημα μια καταιγίδα όπως την ονομάζουν οι γιατροί που δεν ήταν από τον ιό μέσα σε 48 ώρες και ήταν ανήμποροι να βοηθήσουν.
Το έχουν επισημάνει και λοιμωξιολόγοι ότι αυτή είναι μέχρι στιγμής η μόνη λογική εξήγηση που έχουν, επίσης έχουν διαπιστώσει ότι οι καπνιστές - ίσως - είναι λιγότερο ευάλωτοι γιατί τους προστατεύει όπως λένε η νικοτίνη, έτσι λένε κάποιοι πνευμονολόγοι.
Πάντως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, και τους Τούρκους πίσω μας.
-
Εγώ ακόμη προσπαθώ να καταλάβω τις τακτικές που θέλουν ή επιθυμούν ή προσπαθούν να επιβάλλουν για όλο αυτό το θέμα του ιού.
Ας δεχθούμε ότι η μέθοδος καραντίνα και Lockdown είχε κάποιο αποτέλεσμα. Μετά τι;
Χθες ήμουν στην εργασία μου. Σήμερα πάλι σπίτι. Γιατί όμως; Γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα εργάζονται πλέον οι εργαζόμενοι στους κλειστούς χώρους.
Εμείς δεν ήμαστε ούτε USA, ούτε GERMANY με γραφειάρες και άπλετους χώρους εργασίας και σούπερ ντούπερ εργασιακά περιβάλλοντα.
Στην Ελλάδα οι χώροι εργασίας είναι απαράδεκτοι, ο ένας πάνω στον άλλο στοιβαγμένοι σαν τις σαρδέλες, ανοιχτοί όροφοι αλάνες με γραφεία κολλημένα, εκατοντάδες άτομα σε μικρούς ορόφους, μικρά ασανσέρ, τουαλέτες σχεδιασμένες για λίγους εργαζομένους, καθαριότητα της πλάκας, κυλικεία χύμα εντελώς, χώροι χωρίς καλό αερισμό, χωρίς καν παράθυρα που να ανοίγουν. Κοιτούσα χθες στην ρεσεψιόν 4 άτομα που είχαν κάτσει ο ένας δίπλα στον άλλο με απόσταση 30 εκατοστά.
Αυτά και άλλα πολλά διαπιστώθηκαν χθες, χωρίς να δοθεί κάποια λύση ή απάντηση για το μετά. Η προσωρινή λύση ήταν να υπάρχει εναλλαγή κάποιων μεταξύ εργασίας και σπίτι.
Τελικά για ποιον λόγο έγινε η καραντίνα και το Lock down όταν στην ουσία στο 'μετά' ο ένας θα είναι πάλι πάνω στον άλλο;
Και μην μου πει κανείς ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα θα νοιαστούν και ιδιαίτερα για τους εργαζομένους γιατί τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μπει στο φουλ η εργασία με κάθε κόστος.
-
Aυτό που έχω καταλάβει μέχρι τώρα από τα συμφραζόμενα των γιατρών, είναι ότι περισσότερο κινδυνεύουν όσοι έχουν πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο όταν αρχίσει να λειτουργεί δεν σταματάει με τίποτα, αυτή είναι και η εξήγηση των θανάτων των νέων ανθρώπων
Εγώ ξέρω ακριβώς το ανάποδο! Νομίζω ότι ούτε οι γιατροί οι ίδιοι δεν ξέρουν ακόμα.
Ο ξάδερφός μου εργάζεται στον μεγαλύτερο νοσοκομείο παίδων στην Washington DC και ένα από τα 5 μεγαλύτερα της χώρας. Κόλλησε αυτός και η οικογένεια του και αυτός το πέρασε τελείως ξώφαλτσα, χωρίς καν πυρετό. Οι γιατροί του είπαν ότι όσο λιγότερο ιικό φορτίο έχει κάποιος και όσο πιο δυνατό ανοσοποιητικό, τόσο πιο εύκολα την περνάει και χωρίς επιπλοκές.
-
Και οι εταιρίες κάτι πρέπει να κάνουν γιατί οι managers και οι 'stakeholders' δεν είναι απρόσβλητοι. και οι περισσότεροι είναι άνω το 50, Θα δούμε πως θα αντιδράσει ο κάθε εργοδότης.
Αλλά πέραν αυτών, το 'μπες και παστώσου στο μετρό και το λεωφορείο' για να πας στην δουλειά (με ατομική σου ευθύνη βέβαια αν τυχόν δεν πλύνεις τα χεράκια σου...) φαντάζει εντελώς παράλογο όταν έχεις τον Χαρδαλιά να κάνει κήρυγμα μέχρι και πριν μια εβδομάδα μην τυχόν και συναθροιστείς σε καμιά αυλή με άλλους 10 το Πάσχα.
-
Ο ξάδερφός μου εργάζεται στον μεγαλύτερο νοσοκομείο παίδων στην Washington DC και ένα από τα 5 μεγαλύτερα της χώρας. Κόλλησε αυτός και η οικογένεια του και αυτός το πέρασε τελείως ξώφαλτσα, χωρίς καν πυρετό. Οι γιατροί του είπαν ότι όσο λιγότερο ιικό φορτίο έχει κάποιος και όσο πιο δυνατό ανοσοποιητικό, τόσο πιο εύκολα την περνάει και χωρίς επιπλοκές.
+1
Αυτό το τελευταίο, -με το χαμηλό ιικό φορτίο- είναι κάτι που έχω ξαναγράψει και παγιώνεται και στις απόψεις κι άλλων συναδέλφων που μιλώ μαζί τους.Το μικρό ιικό φορτίο,είναι σαν να κάνεις εμβόλιο.Το κάπνισμα είναι αρνητικός παράγοντας κι η νικοτίνη στη μόνη νόσο που είχε δείξει κάποιο όφελος είναι η ελκώδης κολίτιδα.Αλλά δε νομίζω κάποιος να προτιμά αντί για ελκώδη κολίτιδα,να πάθει καρκίνο,έμφραγμα,εγκεφαλικό,αναπνευστική ανεπάρκεια κ.τ.λ.
Τώρα, αν χωρίς σύνεση και βιαστικά αφεθούμε στο money talks, τότε θα αναλάβει και το Darwin talks (και πολλές φορές χωρίς διαχωρισμό ηλικιών,όπως είδαμε).
-
Και οι εταιρίες κάτι πρέπει να κάνουν γιατί οι managers και οι 'stakeholders' δεν είναι απρόσβλητοι. και οι περισσότεροι είναι άνω το 50, Θα δούμε πως θα αντιδράσει ο κάθε εργοδότης.
Αλλά πέραν αυτών, το 'μπες και παστώσου στο μετρό και το λεωφορείο' για να πας στην δουλειά (με ατομική σου ευθύνη βέβαια αν τυχόν δεν πλύνεις τα χεράκια σου...) φαντάζει εντελώς παράλογο όταν έχεις τον Χαρδαλιά να κάνει κήρυγμα μέχρι και πριν μια εβδομάδα μην τυχόν και συναθροιστείς σε καμιά αυλή με άλλους 10 το Πάσχα.
Εγώ από την άλλη σκέφτομαι τον εργασιακό χώρο αφού στην εργασία μου πάω με σκούτερ ή αυτοκίνητο.
Αλλά όταν μπαίνω σε χώρο εργασίας που είναι σαν τον παρακάτω αναρωτιέμαι τι μπορεί να πει ο manager που κάθεται στην κεφαλή της ομάδας... Ο χώρος εργασίας μου είναι χειρότερος από τον παρακάτω... Εμείς δεν έχουμε διαχωριστικά, τα γραφεία είναι μικρότερα και εννοείται ότι οι διάδρομοι δεν είναι τόσο μεγάλοι.
Φυσικά μία λύση είναι οι απολύσεις ή η εργασία από το σπίτι με μείωση μισθού ή η παραίτηση...
-
εχθες σε καποιο καναλι, νομιζω στο μπαοκζαίικο, επετυχα αυτον τον ιωαννιδη τον αμφισβητια κετς.
χρονια εχω να ακουσω τοσο μπουλσιτ τυπο. κατι σαν βαρουφακις στο πιο ασχημο. με ολιγο απο αβραμοπουλο. π.χ. σε ερωτηση αν ηταν σωστα να αυστηρα μετρα απαντησε (?) οτι δεν μπορει να απαντησει, αλλα ναι ισως ηταν, ισως δεν ηταν, αλλα αυτος μιλαγε οτι δεν υπηρχαν δεδομενα για να πουμε οτι ηταν ή οτι δεν ηταν, και αυτος φωναζε απλα γιατι δεν υπηρχαν δεδομενα αλλα τωρα υπαρχουν. οεο. μερα εικοσι εφτα προβλαπω...
-
Βρήκε και αυτός την ευκαιρία του για να ακουστεί, τα περίφημα 15 λεπτά δημοσιότητας που είχε πει και ο Άντυ Γουόρχολ, όμως εδώ είναι ένα άρθρο Ιταλού δημοσιογράφου που μιλάει πολύ σωστά για τον θάνατο της Ε.Ε, μόνο που αυτή ακόμα δεν το ξέρει, και αναπτύσσει το σκεπτικό του με θέματα για την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που δεν υπάρχει, στα θέματα του ιού, της οικονομικής βοήθειας, της μετανάστευσης, που βεβαίως τα θέματα αυτά αφορούν και εμάς σαν χώρα, το βάζω εδώ και αν είναι αλλού η θέση του ας μετακινηθεί, το άρθρο αποπνέει μόνο πίκρα, οργή και αγανάκτηση, εγώ θα προσθέσω ότι η δική μας κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο δυναμική και όχι τόσο φοβική στα καυτά θέματα που μας αφορούν.
https://www.militaire.gr/quot-i-ee-einai-nekri-apla-den-to-emathe-akomi-quot/
-
Καλά γατε ότι να ναι.
Πρόσεχες την συνέντευξή ή χαβαλέ εκανες;
Εύκολα κρίνεις χαρακτήρες ανθρώπων βγάζεις και συμπεράσματα.
τσπ
Από οτι ειδα δεν αμφισβήτησε τα μέτρα, τα δεδομένα ζητούσε για να ξέρει τον ρυθμό επέκτασης και αν ο λογος της ραγδαιας αύξησης προήλθε μέσα από τα νοσοκομεία.
Με λίγα λόγια λέει να κάνουμε τεστ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού ώστε να βγούμε σιγά σιγά από την καραντίνα.
Υ.γ Για το ρενακια, να δει πόσο δύσκολο ει αι καταλάβουν ακόμα και οι γιατροί και οι καθηγητές ποια η λύση και ποιες οι συμβουλές όταν δεν έχουν όλα τα στατιστικά στοιχεία. Το ίδιο ακριβώς και στα οικονομικα, που δεν τα θεωρεί επιστήμη ενώ την ιατρική ναι. Όλα κρίνονται στα στατιστικά στοιχεία που βγάζουν συμπεράσματα και αναλόγως προτείνουν. Έτσι και στα φάρμακα παίζουν με τις ουσίες μέχρι να πετύχουν κάποια που λειτουργεί.
-
Επέτρεψαν τα κανάλια του Captain Mitsotaki να βγει ο Ιωαννίδης να πει την άποψή του;
Νόμιζα ότι σκοπός είναι οι δείκτες στις δημοσκοπήσεις. Περίεργα πράγματα...
Μάλλον κανένας (κλειστός) φούρνος θα γκρεμίστηκε...
-
Βγαίνει ρε συ.
Η πλάκα είναι ότι τον χρησιμοποιούν οι συνωμοσιολογοι διότι εκφράζει ως έναν βαθμό λόγω του ότι ζητάει στοιχεία, τα ακραία σεναρια τους.
Κανείς δεν εξετάζει το επιστημονικό του πράγματος που αναφέρει. Το οτι μιλάμε χωρίς στοιχεία και στατιστικές σταθμισμενες αναγωγές με το καλύτερο δυνατό δείγμα.
Απόλυτα σωστό αυτό που λέει, δεν γινονται έρευνες χωρίς στοιχεία.
Οπότε συμφωνεί για τα μέτρα μέχρι να βγουν σωστά στατιστικά στοιχεία.
Απλά πιέζει να γίνουν αυτές οι έρευνες ώστε να συζητούμε σε μια βαση
-
Καλά γατε ότι να ναι.
Πρόσεχες την συνέντευξή ή χαβαλέ εκανες;
Εύκολα κρίνεις χαρακτήρες ανθρώπων βγάζεις και συμπεράσματα.
τσπ
Από οτι ειδα δεν αμφισβήτησε τα μέτρα, τα δεδομένα ζητούσε για να ξέρει τον ρυθμό επέκτασης και αν ο λογος της ραγδαιας αύξησης προήλθε μέσα από τα νοσοκομεία.
Με λίγα λόγια λέει να κάνουμε τεστ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού ώστε να βγούμε σιγά σιγά από την καραντίνα.
Υ.γ Για το ρενακια, να δει πόσο δύσκολο ει αι καταλάβουν ακόμα και οι γιατροί και οι καθηγητές ποια η λύση και ποιες οι συμβουλές όταν δεν έχουν όλα τα στατιστικά στοιχεία. Το ίδιο ακριβώς και στα οικονομικα, που δεν τα θεωρεί επιστήμη ενώ την ιατρική ναι. Όλα κρίνονται στα στατιστικά στοιχεία που βγάζουν συμπεράσματα και αναλόγως προτείνουν. Έτσι και στα φάρμακα παίζουν με τις ουσίες μέχρι να πετύχουν κάποια που λειτουργεί.
σε ειχαν πιασει τα μετρα και ειχες κοψει τις επιθεσουλες? τα επι προσωπικου συμπερασματα σου πενια ουσιαστικου αντιλογου φανερωνουν. αν ειχαν εφαρμοστει τα μπουλσιτινγκ με θεωριες αντι για τα σκληρα μετρα για την πανδημια που χαρακτηριζε ως το 'μεγαλυτερο φιασκο του αιωνα' θα βλεπαμε τις επιπτωσεις και ως ακομη ενας αιρετικος της πορδης θα αρνιοταν την ιδια του την αποψη οπως εκαμε αλλωστε και τωρα που ευτυχως καποιοι δεν τον ακουσαν. αλλωστε πρακτικα το μονο που εκαμε ηταν δηλωτικα δημιουργιας κλιματος υπερ τραμπ και ακραιου φιλελευθερισμου για μη ή εστω ελαχιστο σατ νταουν. το περιεργο ειναι πως βρισκει υποστηρικτες μονο και μονο για την αντιδραση, ακομη και σε θεωρητικα αντιθετους ιδεολογικα. παντως ακομη και η παρουσιαστρια στο ζαίκο καναλι τον εφερε σε δυσκολη θεση επαναλαμβανοντας ερωτησεις που απεφευγε να απαντησει ξεκαθαρα, ενα αβραμοπουλαικο στυλ γενικα.
-
Λάπη είδες στατιστικές και αναθάρρησες, είσαι και εσύ οπαδός της ανοσίας της αγέλης ? Κρύβεις τον πόνο για τους χαμένους πίσω από στατιστικές μπάρες ? Economy first and human Doesn't Matter Anyway.? Για πες ?
-
Επιθέσεις;
σε ποιον;
Αν εννοείς σε εσενα, μα δεν έκανα επίθεση εξέφρασα την αποψη ότι το βλέπεις πολύ επιδερμικά και πως βγάζεις εύκολο συμπέρασμα
Εχω πει άλλωστε ότι είσαι εξαιρετικό μέλος της κοινωνίας μας, εργοδοτης, αυτοδημιουργητος και αποτελεις σοβαρο παραδειγμα για εμας τους νεους. Απλα πολλές φορές θεωρω οτι κρινεις ακραια και βιαστικά. Να ξέρεις μάλιστα ότι συμφωνώ σε αρκετά από αυτα που λες (αλλά δεν το λέω, απλά πατάω like)
Αν εννοείς σε πολιτικές της Ελλάδος, και πάλι δεν κανω κριτικη διοτι η χωρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση και δεν θέλω να συμβάλλω με την γκρίνια μου στον εκνευρισμό των συμforumιτων. Συντάσσομαι απόλυτα, με την εθνική προσπάθεια να τα καταφέρουμε.
Στο θέμα μας, τον άνθρωπο αυτόν τον είχα δει πριν δύο έτη στον Σαχινη στην Κρητη tv στην εκπομπή αντιθέσεις, (από τις καλύτερες εκπομπές στη Ελλαδα) και θυμάμαι που έλεγε για τα στοιχεία των ερευνών. Θυμάμαι που το ίδιο σκεφτόμουν και εγώ παλαιοτερα ως φοιτητής καθως δυσκολευομουν να κάνω πρωτογενή έρευνα διότι το δείγμα ήταν μικρό, και όταν ρωτούσα τους καθηγητές μου, μου έλεγαν πως γενικά στην έρευνα είναι δύσκολο το μεγάλο δείγμα και σωστή στάθμιση των αποτελεσμάτων.
Απο τότε τον ξέχασα, δεν ασχολήθηκα ξανά.
Τώρα που τον βλέπω λέει αυτά που έλεγε και τότε. Ότι το δείγμα είναι απίστευτα μικρό για να ξέρουμε πότε θα βγούμε.
Οπότε κρατώ από αυτά που λέει και την κριτική μου σε εσένα.
-
Ότι συμφωνεί με τα μέτρα εφόσον δεν ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Σωστή απόφαση κατ' εμέ. Αν δεν ξέρεις τον κίνδυνο τότε παίρνεις ακραία μέτρα
-
Τα ακραία μέτρα τα πήρες διότι δεν ξέρεις τον κίνδυνο. Οπότε τι πρέπει να κανεις; Σωστή μελέτη επί του πληθυσμού για να απαντήσεις με σιγουριά σε ερωτήματα όπως ποτέ σταματά η καραντίνα , πόσο μεταδοτικός είναι, που είναι μεταδοτικός, γιατί είναι σε κάποια μέρη πολύ και σε άλλα λίγο.
-
Μέχρι τότε λέει κρατάμε την καραντίνα.
Αυτά άκουσα, με αυτά σου απάντησα ότι λες ότι να ναι.
Σε κάθε περίπτωση μη χαλάμε τος καρδιές μας.
Όσο για τα επίδομα, ειναι η πρώτη φορά που παίρνω, πέρα αυτού όπου έπαιρνα όντας άνεργος κάποιο διάστημα. Το έφαγα όλο σε πάγια έξοδα.
Υ.γ Βρε ρενακια με κόβεις να θεωρώ την ζωή υποδεέστερη των αριθμων; Εγώ που φώναζα για τα επιδόματα σε ανήμπορους συμπολίτες μου και πως έχουν αξιοπρεπεια και είναι στο όριο της φτωχειας και εσύ ου έλεγες για εκτίναξη της οικονομιας;
-
-
Είχα γράψει και παλαιότερα γα τον Ιωαννίδη. Και σε παλαιότερη συνέντευξη είχε ακριβώς την προσέγγιση του Lap. Ποτέ δεν είπε 'κακώς πήραμε τα μέτρα'. Είπε ότι 'αφού δεν ξέρουμε την έκταση της προσβολής ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ παίρνουμε υπερβολικά πολλά μέτρα'. Βέβαια οι 'αντίθετοι' των μέτρων τον έχουν κάνει σημαία αλλά στην ουσία κάνει πολύ ντόρο χωρίς να λέει κάτι ουσιαστικό.
Γιατί αν ήσουνα Μητσοτάκης μεγάλε τι θα έκανες; Θα έλεγες 'δεν γνωρίζω την έκταση της προσβολής, δεν κάνω τίποτα;' Και αν στο μεταξύ είχες μια χιλιάδα νεκρούς, μετά; 'Α, ήταν λάθος το μοντέλο, μας συγχωρείτε, τώρα θα πάρουμε μέτρα...'. Εκτός αν το ελληνικό DNA είναι ανθεκτικότερο του Σουηδικού, Ολλανδικού κ.λ.π. (βάζω χώρες μe ανάλογο πληθυσμό και 'χαλαρότερη' πολιτική καραντίνας).
-
Νομίζω ότι η στατιστική του Τσιόρδα και των υπολοίπων είναι καλύτερη.
Την Δευτέρα ανακοίνωσαν 10 νέα κρούσματα...
Την Τρίτη ανακοίνωσαν 156 κρούσματα... Είχαν ξεχάσει το Κρανίδι...
Σήμερα ποιος ξέρει τι θα ανακοινώσουν.
Αύριο κάτι άλλο.
Μεθαύριο μπορεί να βρούνε καμιά άλλη φωλιά κρουσμάτων.
Ερώτηση.
Υπάρχει κάποιος λόγος που ανακοινώνουν αυτά κρούσματα; Για δημιουργία εντυπώσεων μήπως;
Αφού κανείς δεν ξέρει πόσοι έχουν κολλήσει τον ιό.
Εντάξει ξέρω ότι δεν είμαι ειδικός επιδημιών. Αλλά δεν θεωρώ και βλάκα τον εαυτό μου...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες