-
Storm wrote:
Κάτι σχετικό με το θέμα, γενική ερώτηση προς όλους. Την Αφρική την έχει 'επισκεφτεί' ο ιός; Δεν έχω ακούσει κάτι για τις χώρες της Αφρικής.
Και να την έχει, κανείς δεν ασχολείται με την Αφρική....εκεί πεθαίνουν κατά δεκάδες χιλιάδες οι άνθρωποι καθημερινά και δεν ανοίγει ρουθούνι, οπότε σιγά μην ασχοληθούν και για μερικούς θανάτους παραπάνω λόγω covid.
Συν το οτι αυτες οι περιοχες εχουν νεανικους πληθυσμους που πολλοι ουτε καν θα καταλαβουν οτι το εχουν.
-
Όσο και αν ακούγεται κυνικό, ψηφίζουμε πολιτικούς πρωτίστως για εμάς και την οικογένειά μας και όχι για τον κόσμο που πεθαίνει στην Αφρική Πιθανότατα πεθαίνουν 15000 παιδιά κάθε μέρα, για να το πούμε όμως αυτό σε κάποιον που θα φύγει το παιδί του από COVID-19 λόγω 'υποκείμενου νοσήματος': 'Τι να κάνουμε μεγάλε, τόσα παιδιά φεύγουν κάθε μέρα, έφυγε και το δικό σου, σιγά μην ασχοληθούμε με μια γριπούλα...'. Οι στατιστικές είναι πάντα ωραίες για συζήτηση, αρκεί να μην βρεθείς στην λάθος πλευρά τους.
Για την Αφρική συγκεκριμένα, λογικό να μην ασχολούνται. Π.χ. στις κεντροαφρικανικές χωρες υπάρχει νομίζω εδώ και κάτι μήνες έξαρση σε έμπολα που είναι άλλο φρούτο...
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ο ιός σκοτώνει στην Ευρώπη κάπου 4000 άτομα την ημέρα με μέτρα περιορισμού παντού (αν και όσοι πεθαίνουν σήμερα μάλλον έχουν μπει σε ΜΕΘ πριν 2-3 εβδομάδες). Αυτό απλή γρίπη δεν το λες.
-
Εγώ όσο και να το προσπαθώ δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να αρθούν τα μέτρα τον άλλο μήνα ή τον Ιούνιο, από την στιγμή που ο ιός δεν θα εξαφανιστεί και ούτε θα έχει υπάρξει διασπορά στον πληθυσμό λόγω της καραντίνας.
Όταν θα 'βγούμε' όλοι εκεί έξω δεν θα γίνει πανικός με τον ιό;
-
Εγώ όσο και να το προσπαθώ δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να αρθούν τα μέτρα τον άλλο μήνα ή τον Ιούνιο, από την στιγμή που ο ιός δεν θα εξαφανιστεί και ούτε θα έχει υπάρξει διασπορά στον πληθυσμό λόγω της καραντίνας.
Όταν θα 'βγούμε' όλοι εκεί έξω δεν θα γίνει πανικός με τον ιό;
πρεπει να βγουμε με ταξη και οργανωμένα
Οπως θα κάνει η Αυστρία
https://emea.gr/news/590510/aystria-etoimazetai-na-vgei-to-lockdown/
-
Αυτό δεν απαντάει στην απορία μου. Και ψάχνω και στο ίντερνετ κάτι να διαβάσω μπας και βρω απάντηση και δεν βρίσκω κάτι συγκεκριμένο.
-
Ακόμα ψαχνονται αλλά και να χαλαρωσουν λίγο τα μετρα ανα πάσα στιγμή και μέχρι να βρεθει φάρμακο θα πρέπει να ειμαστε ετοιμοι να ξανακλειστουμε μεσα σε 2ο, 3ο κοκ κυμα της επιδημίας!!
Φυλακισμένοι με δανεικες ζωές !
Γαμησε τα !
Προβλέπω σιγα σιγα μειζον θεμα απειθαρχίας και ανυπακοής!
Το ανθρωπινο μυαλό δεν φυλακίζεται όσο και να μας φοβίζουν!
Δεν μπορουμε να ζουμε μια ζωή matrix
-
Ναι, αλλά το παρουσιάζουν σαν έχει ημερομηνία λήξης ο ιός στις αρχές του άλλου μήνα...
Άκουγα χθες μία στατιστικολόγο που έλεγε ότι με βάση του θανάτους έχει υπολογισθεί ότι στην Ελλάδα περίπου το 0,3% του πληθυσμού έχει κολλήσει τον ιό. Δηλ. περίπου 30.000 πολίτες.
Αυτοί δεν θα κολλήσουν όλους τους υπόλοιπους μόλις περιορισθούν τα μέτρα;;
Πολύ μπέρδεμα όλη αυτή η ιστορία.
-
Έτσι όπως το γράφεις καταλαβαίνω ότι όποιος κουβαλάει τον ιό μετά από 14 μέρες ο ιός παύει να υφίσταται;
Κάνω λάθος;
Γιατί αν ισχύει τότε έχει κάποια βάση αυτά που λένε.
Εγώ νόμιζα (και νομίζω) ότι ο ιός δεν θα ψόφαγε με τίποτα μέχρι να βρεθεί εμβόλιο που θα τον ξέκανε...
-
Έλυσες την απορία μου. Είχα την εντύπωση ότι όποιος έχει κολλήσει τον ιό και δεν εκδηλώνει συμπτώματα θα τον μετέδιδε συνέχεια. Οπότε νόμιζα ότι με το εμβόλιο θα λυνόταν το πρόβλημα για τους φορείς του ιού.
Άρα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία.
Μία φιλική πρόταση προς την κυβέρνηση: 'Να ανοίξουν πρώτα τα κουρεία! Χρειάζομαι επειγόντως κούρεμα! Έχω γίνει σαν θάμνος!'
-
Έτσι όπως το γράφεις καταλαβαίνω ότι όποιος κουβαλάει τον ιό μετά από 14 μέρες ο ιός παύει να υφίσταται;
Κάνω λάθος;
Γιατί αν ισχύει τότε έχει κάποια βάση αυτά που λένε.
Εγώ νόμιζα (και νομίζω) ότι ο ιός δεν θα ψόφαγε με τίποτα μέχρι να βρεθεί εμβόλιο που θα τον ξέκανε...
Μεσα σε 14 μερες αν εχεις κολλήσει εκδηλωνεις συμπτωματα.. αν παρέλθει αυτος ο χρονος θεωρείται οτι δεν τον έχεις..
Οι αρρωστοι αποθεραπευονται ισως και σε περισσότερο χρόνο ανάλογα με τυχόν επιπλοκές και σοβαρότητα της νόσου.
Το φαρμακο το περιμενουμε για να περνανε τη νόσο ηπιοτερα οπως έγινε με το tamiflu και την H1N1 ενώ το εμβολιο για να μην κολλάμε/αρρωσταινουμε καθόλου
-
Καλά και το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια, υπάρχουν διαφορές του ίδιου ιού. Αλλά προστατεύει πολύ περισσότερο κόσμο.
-
Καλά και το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια, υπάρχουν μεταλλάξεις του ίδιου ιού. Αλλά προστατεύει πολύ περισσότερο κόσμο.
Από το ολότελα .. αλλωστε και της γρίπης δεν ήταν πανάκεια... καμια 100αρια πεθαναν και φέτος από γριπη παρά τον εμβολιασμό ολοένα και περισσότερων
-
Έλυσες την απορία μου. Είχα την εντύπωση ότι όποιος έχει κολλήσει τον ιό και δεν εκδηλώνει συμπτώματα θα τον μετέδιδε συνέχεια. Οπότε νόμιζα ότι με το εμβόλιο θα λυνόταν το πρόβλημα για τους φορείς του ιού.
Άρα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία.
Μία φιλική πρόταση προς την κυβέρνηση: 'Να ανοίξουν πρώτα τα κουρεία! Χρειάζομαι επειγόντως κούρεμα! Έχω γίνει σαν θάμνος!'
Καλα αυτό με τα κουρεια ειναι το χειρότερο μου! Και η πλάκα είναι οτι ελεγα την Παρασκευή 13/3 (που εκλεισαν το βραδυ) να παω γιατι ήδη ηθελα ενα φρεσκαρισμα!
Τωρα 3 εβδομαδες μετά ειμαι σαν γιεγιες στα 50-60.... το Σαββατο με περιελαβαν τα παιδιά και η γυναικα με καθαρισαν πισω και πλαι με μια κουρευτική που είχα παρει πριν από κατι χρονια από το καρφουρ σε προσφορά και καπως ανασανα... αλλά αν είναι να περιμενω ακόμα ένα μηνα για κανονικό κουρεμα θα φρικάρω μονο και μονο από αυτό!
Βεβαια ειναι καταστηματα αρκετα επικινδυνα για τη μετάδοση της νόσου γιατι ο κουρέας ερχεται σε κοντινη επαφη με τον πελάτη (εκτός αν ειναι ο ψαλιδοχέρης) ... μακάρι να ανοιξουν νωρις και να τηρηθει σειρά σε όσους έχουμε και εργασιες να πάμε γιατι θα πλακώσουν οι καμπιες να κανουν και βαψιματα (που θα εχουν βγει οι ριζες φουλ και θα αποκαλυφθουν ολες οι γιαλαντζι ξανθες χωρις να χρειαστεί να δεις στα ενδότερα), μπικινια, αποτριχώσεις, anal bleaching και λοιπά 'απαραίτητα' για τη γυναικεία ματαιοδοξία και θα μεινουμε εμείς με κανα πακιστανό που κουρευε πρόβατα στο Ισλαμπαντ ...
Αντιστοιχα τα κουρεία/νεο μπαρμέρικα θα γεμισουν από εξαλλους χιοπστεράδες που θα θέλουν απέγνωσμένα trimmimg ...
Γαμησε τα ..
Εγώ θα τα ανοιγα με δελτίο και μόνο για κουρεμα!
-
Ναι, αλλά το παρουσιάζουν σαν έχει ημερομηνία λήξης ο ιός στις αρχές του άλλου μήνα...
Άκουγα χθες μία στατιστικολόγο που έλεγε ότι με βάση του θανάτους έχει υπολογισθεί ότι στην Ελλάδα περίπου το 0,3% του πληθυσμού έχει κολλήσει τον ιό. Δηλ. περίπου 30.000 πολίτες.
Αυτοί δεν θα κολλήσουν όλους τους υπόλοιπους μόλις περιορισθούν τα μέτρα;;
Πολύ μπέρδεμα όλη αυτή η ιστορία.
Αν είναι ακόμα αρρωστοι, ναι!
Προφανως θα παρατεινουν μετρα τουλαχιστον 14 μερες μετά και τον μηδενισμό των επίσημων κρουσμάτων ή θα τα απομονώσουν οσο είναι δυνατον.
Το πιο λογικό θα ήταν να μαντρωσουν γερους και γριες για όσο πάει αλλά ειναι βασικοι ψηφοφοροι ...
Αν τηρουμε τα μετρα αποστασης, μασκών, απολυμανσης κλπ δεν θα βρισκει να μεταδωθει ο ιος!
Ταβερνες και καφε θα μπορουν να ανοιξουν με αποσταση το ένα τραπέζι από το άλλο και μονο σε ανοιχτους χώρους.. πολλες δουλειες θα συνεχισουν με τηελεργασια και θα κατεβαίνεις γραφείο οταν μονο είναι απαραίτητο!
Παραγωγικές δραστηριότητες θα πρεπει να επανέλθουν αμεσα γιατι θα πέσει πείνα...
Μονο ο τουρισμός τον ήπιε γιατι το μονο λαθος που δεν μπορουμε να κανουμε ειναι να ξαναφέρουμε ανεξελεγκτα κοσμο μεσα (μονο με πιστοποιητικά και σε κλειστα all inclusive ισως).. Ο τουρισμός μόνο εσωτερικός με voucher/κοινωνικό τουρισμό οπως προτεινε το ΕΒΕΑ σημερα!
Κουρεια επισης με μασκες .. γενικά ολοι μπορουν αν ανοιξουν με προφυλαξεις! Ο φοβος πέρα από την αρρωστια θα ειναι και η επαναληψη του κλεισιματος!
Γενικώς εχοντας κλεισει συνορα και περιορίσει το outbreak λύσεις βρίσκονται αρκεί να είμαστε και εμείς σοβαροι και να μην συνωστιζόμαστε ....
Η συνέχιση της πληρους απομονωσης εχει νόημα αν περιμένεις το φαρμακο συντομα και αν εισαι διατεθειμένος να κόψεις τοσα λεφτα όσα απαιτουνται για να μην ματωσει σοβαρά κανείς από το παγωμα της οικονομίας...
Ειδάλλως πρεπει να παμε σε οργανωμένη και σταδιακη αρση των μετρων...
Δεν εχει νοημα να συνεχιζουμε με τετοια εικονα ... ηδη τα νουμερα των νοσηλευομενων, διασωληνωμένων σε ΜΕΘ και νεκρών είναι εικόνα της εξαρσης προς 15-20 ημερών ήτοι πριν το lockdown....
Μετά το Πασχα λογικά πρέπει να μηδενίσουν
-
Σήμερα στο γνωστό χάρτη είδαμε επιτέλους το recovery να ανεβαίνει θεαματικά.
'Λογικά' η υπόθεση τελειώνει και 27/4 πρέπει όλα να επανεκκινησουν. Εφόσον συνεχίσει έτσι από εδώ και πέρα πάντα...
YΓ: Μη φοβού iceman, προλαβαίνεις κούρεμα, εχουν να σπάσουν πρωτα το μπετό προδιαγραφών σαρκοφάγου Τσερνομπίλ και μετά περνάνε στο τριμαρισμα...
-
Καλα αυτό με τα κουρεια ειναι το χειρότερο μου! Και η πλάκα είναι οτι ελεγα την Παρασκευή 13/3 (που εκλεισαν το βραδυ) να παω γιατι ήδη ηθελα ενα φρεσκαρισμα!
Τωρα 3 εβδομαδες μετά ειμαι σαν γιεγιες στα 50-60.... το Σαββατο με περιελαβαν τα παιδιά και η γυναικα με καθαρισαν πισω και πλαι με μια κουρευτική που είχα παρει πριν από κατι χρονια από το καρφουρ σε προσφορά και καπως ανασανα... αλλά αν είναι να περιμενω ακόμα ένα μηνα για κανονικό κουρεμα θα φρικάρω μονο και μονο από αυτό!
Βεβαια ειναι καταστηματα αρκετα επικινδυνα για τη μετάδοση της νόσου γιατι ο κουρέας ερχεται σε κοντινη επαφη με τον πελάτη (εκτός αν ειναι ο ψαλιδοχέρης) ... μακάρι να ανοιξουν νωρις και να τηρηθει σειρά σε όσους έχουμε και εργασιες να πάμε γιατι θα πλακώσουν οι καμπιες να κανουν και βαψιματα (που θα εχουν βγει οι ριζες φουλ και θα αποκαλυφθουν ολες οι γιαλαντζι ξανθες χωρις να χρειαστεί να δεις στα ενδότερα), μπικινια, αποτριχώσεις, anal bleaching και λοιπά 'απαραίτητα' για τη γυναικεία ματαιοδοξία και θα μεινουμε εμείς με κανα πακιστανό που κουρευε πρόβατα στο Ισλαμπαντ ...
Αντιστοιχα τα κουρεία/νεο μπαρμέρικα θα γεμισουν από εξαλλους χιοπστεράδες που θα θέλουν απέγνωσμένα trimmimg ...
Γαμησε τα ..
Εγώ θα τα ανοιγα με δελτίο και μόνο για κουρεμα!
Άστα και εγώ μία από τα ίδια. Και έχω και δερματικό πρόβλημα λόγω εφίδρωσης. Σκ@τούλες!!!
Να δω πως θα πάω στην εργασία μου με αυτή την περούκα αχινός πάνω στο κεφάλι μου! Ρόμπα θα γίνω!!
-
Πολύ χαίρομαι που δεν έχω μαλλιά από το 1998 και από το 1999 τα 'κουρεύω' μόνος μου με την κουρευτική μηχανή! Τα κουρεία είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που δεν με απασχολούν!
ΥΓ: Πάντως πολλοί κομμωτές και πολλές κομμώτριες εργάζονται κατ' οίκον (πάνε σε σπίτια), οπότε υπάρχουν λύσεις.
-
Ρε φίλε για πες! Πως τα κουρεύεις μόνος; Είναι εύκολο; Σκεφτόμουν να πάρω μία καλή μηχανή και να κουρευτώ μόνος μου. Κουρεύομαι σχεδόν στρατιωτικά, δηλ. καρφάκι...
Αυτή η φάση με τα κουρεία κάθε τρεις και λίγο έχει καταντήσει βάρεμα. Πας περιμένεις, άλλοι θέλουν ραντεβού, άλλοι δεν θέλουν, άλλοι έχουν κάνει τα κουρεία καφετέριες και μπαίνεις μέσα και γίνεται χαμός...
-
Θα πρέπει να οργανωθώ σιγά-σιγά γιατί σε λίγο θα θέλω κουρευτική μηχανή προβάτων...
-
Καταιγίδα, επειδή κι εγώ είμαι στην ίδια φάση με το Φάνη, θα σου πω ότι εφόσον κουρεύεσαι κοντά (καρφάκι) το κούρεμα με κουρευτική είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Τόσο εύκολο που όταν το κάνεις, θα λες τι βλάκας είμαι που δεν το έκανα τόσο καιρό. Ρυθμίζεις το χτένι στο ύψος που θες και δεν μπορεί να γίνει κανένα λάθος. Το καθάρισμα στο σβέρκο μόνο θέλει βοήθεια ή δύο καθρέφτες.
Δεν χρειάζεται μάλιστα να πάρεις ακριβή κουρευτική. Με όλες κάνεις τη δουλειά σου. Και το κέρδος είναι διπλό: α) Δεν ξαναπληρώνεις 10-15 Ευρώ για κούρεμα και β) Είσαι πάντα κουρεμένος, χωρίς να χρειάζεσαι ραντεβού με το κουρείο και προγραμματισμό.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες