-
Harisma23 τα υπάρχοντα μέτρα εξασφαλίζουν ότι δεν μπορούν να γίνουν τα μεγάλα τσιμπουσια των 15 ατόμων. Επίσης (ανάλογα με τη δουλειά πάντα) δεν υπάρχουν τα χρήματα για κάτι τέτοιο. Τέλος δεν υπάρχει ούτως ή άλλως διάθεση.
Το να θες πάνω σε όλα αυτά να απαγορεύσεις την κίνηση ΙΧ γενικά για εκείνες τις 2 μέρες ή να εφαρμόσεις την 'επιχείρηση οβελίας' είναι η υπερβολή.
-
Γιάννη τα χρήματα για μεγάλα εορταστικά τραπέζια πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν για τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου. Εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης, μπορεί τα τραπέζια να γίνονταν ακόμη πιο μεγάλα (με τη μέθοδο ρεφενέ).
Εμείς πάντα μαζευόμασταν στο χωριό 3-4 οικογένειες και βάζαμε αρνί (12 κιλά) και κοκορέτσι (10 κιλά τουλάχιιστον), μαζί με ένα κάρο άλλα φαγώσιμα και πιώματα. Κόστος μαζί με κάρβουνα, πλαστικά πιάτα, ποτήρια κτλ περί τα 300 Ευρώ, διαιρούμενα δια 3 ή 4. 75 ή 100 ευρώ ανά οικογένεια μια φορά το χρόνο, για το πασχαλιάτικο τραπέζι, για ελάχιστους είναι απαγορευτικό ποσό...
Κατά τ' άλλα η απαγόρευση που συζητιέται δεν είναι για 2 μέρες, αλλά για κανά 24ώρο (από τις 8 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου).
-
Φάνη, αναγνωρίζοντας ότι η οργουελιανή οπτική σου μπορεί να μην είναι τελείως αβάσιμη, θα σου πω ότι κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου, ξεκινάς από μια τελείως άκυρη υπόθεση.
Κατ' αρχάς δεν μένουμε όλοι μέσα! Αντιθέτως εκτός από μια σημαντική μερίδα του κόσμου που συνεχίζει να κυκλοφορεί και δουλεύει εκτός σπιτιού, σχεδόν όλοι βγαίνουν για περπάτημα, σουπερμάρκετ, παροχή βοηθείας σε παππούδες κτλ. Οπότε πάει περίπατο το 'θεωρητικά δεν έχουμε κολλήσει'.
Στην πράξη, λόγω της εξαιρετικής μεταδοτικότητας, του περιορισμένου προγράμματος εξετάσεων για κορωνοϊό και του ότι πολλοί φορείς είναι ασυμπτωματικοί ή με πολύ ελαφρά συμπτώματα, είναι σίγουρο ότι αρκετοί έχουν κολλήσει.
-
Ωραία λοιπον, όλα καλά (για οποίον το πιστεύει).
-
Φάνη, αναγνωρίζοντας ότι η οργουελιανή οπτική σου μπορεί να μην είναι τελείως αβάσιμη, θα σου πω ότι κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου, ξεκινάς από μια τελείως άκυρη υπόθεση.
Κατ' αρχάς δεν μένουμε όλοι μέσα! Αντιθέτως εκτός από μια σημαντική μερίδα του κόσμου που συνεχίζει να κυκλοφορεί και δουλεύει εκτός σπιτιού, σχεδόν όλοι βγαίνουν για περπάτημα, σουπερμάρκετ, παροχή βοηθείας σε παππούδες κτλ. Οπότε πάει περίπατο το 'θεωρητικά δεν έχουμε κολλήσει'.
To έπιασες το Οργουελικό τυ πράγματος...!! ¨Ηταν και λίγο προβοκατόρικη η τοποθέτησή μου. Αλλά υποτίθεται ότι μένουμε μέσα για να μην κολλήσουμε....εαν κολλάμε, τότε γιατι να μένουμε μέσα!?! Και οι έξοδοι είναι - υποτίθεται - ελεγχόμενες και με προσοχή, άρα θεωρητικά δεν κολλάω όταν πάω σουπερ μαρκετ και τηρώ όλα τα μέτρα προστασίας.
Κουβέντα να κάνουμε....εγώ θα πήγαινα στον πατέρα μου για Πάσχα να ψήσουμε (δλδ. μιλάμε για 3-4 άτομα), αλλά εαν δεν επιτρέπετε, απλά θα κάτσω σπίτι!
-
επαχτος γιοκ φορ γκατοζ. φετος.
Ανασταση με γατα, γατακι, γατοαυναν, πεθερο - ηταν ηδη εδωθε αρρωστος, κολλησε με τις απαγορευσεις. χωρις καν την μαμουα, την αδελφη και την οικογενεια της. και ας μενουν 50m μακρυα. ειναι θεμα αρχης. οχι οτι εχω, αλλα το παλευω. θα πεμψω μονον μεζεδες με ανεπαφη: θα στειλω τα γατια να ακουμπησουν τα κοκορετσα στα σκαλια και να παρουν χαρτζηλικια.
οποτε σουβλα νο νο...
και βρεθηκα με το βρακακι κατεβασμενο, αφου εδωθε δεν εχω ουτε σχαρα εκτος του γραντ βιταρα...
εχωσα ομως γνωριμιαι και αυριο παραλαμβανω ψησταρια και αξεσουαρ 'μανινος οριτζιναλ'. οχι για σουβλι εφετος, αλλα ε, λιγο κοκορετσακι, λουκανικακια κατι θα καμουμε να εκμεταλευτουμε το 'αποκλειστικη χρηση ταρατσας'. ο αμνος εν φουρνο.
αυτο που παντως μου εχει λειψει ειναι το βουνιασμα.... ειναι σαιζω τωρα... και το τζι βι που ειδε και ο γιοχαν βασικα το εβγαλα για να το βλεπω και να λεω που θα παω μετα, ειναι προκληση να το βλεπεις αλασπωτο. απο τη βαρεμαρα καθαρισα μετρο-μετρο σχοινι αργατη. μυρισα και λιγο καντηλι και λιγο κοκκινομηλια, σεττα, παρνασσο, ζηρεια, παρνωνα και μαιναλο. ωιμε. και κλαψ.
...και ηδη κανονιζω με συνβιταρουχους - φαν χανς - μολις μας αμολυσουν, εξερευνηση τους χωματοδρομους απο σαρανταινα, κοκκαλια, φουξυλια μεχρι σκοπια. και μετα ενα πανταβρεχει και ανεβασμα καλιακουδα.
....αντε γραψε κουίρι τωρα...
-
Ωραία λοιπον, όλα καλά (για οποίον το πιστεύει).
Μην κάνεις σαν παιδάκι που μαλώνει για ομάδες ή υπερατού. Εγώ είπα ότι υπερβάλλετε, δεν είπα ότι όλα είναι καλά.
Και ένα από τα χαρακτηριστικά μου είναι ότι είμαι πολύ συγκεκριμένος και ακριβής στο λόγο μου και τα γραπτά μου...
-
Εγώ πρέπει να πάω την Κυριακή το πρωί τον γιο στο στρατόπεδο που υπηρετεί και να δω τι θα κάνω αν έχουμε απαγόρευση...
Στα υπόλοιπα στον φούρνο κάτι απλό οι δυο μας , αφού τα γερόντια είναι στα σπίτια τους ...
Δεν πειράζει , δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα φαν των γιορτών και της όλης τρέλας , γιατί και την δουλειά μου έκοβαν και δεν ξεκουραζόμουν από τις υποχρεώσεις...
Συνήθως τις παλιές εποχές , την έκανα κάπου μακριά και στενά οικογενειακά , αφού λόγω εργασίας την υπόλοιπες μέρες δεν είχαμε τέτοιες δυνατότητες κυρίως με το παιδί .
-
Για κάποιους έχει πλάκα, για άλλους έχει ενδιαφέρον, και για κάποιους άλλους λέγονται και ορισμένες αλήθειες, από την άλλη ο Τράγκας είναι γνωστός Μητσοτακομάχος και υποστηρικτής του Σαμαρά, ο καθένας αν το ακούσει όλο το βίντεο, ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Η συζήτηση είναι 100% για τον ιό.
-
Harisma23 μη ψαρεύεις δεύτερο πηλιουριτ', χαλάρωσε μαν...
Ούτε εγώ είμαι παιδάκι. Δεν έχω πει κάτι για το υγειονομικό κομμάτι. Είναι πολύ (...) να έχει κάνει ο κόσμος αυτό που του αναλογεί, οι υπάρχοντες περιορισμοί να διασφαλίζουν ότι δεν θα φύγει ο άλλος για το χωριό και παρόλα αυτά να μας λένε παπαριές για τσεκ σε αυλές κτλ.
Εμένα εκεί είναι η ένσταση μου. Τώρα ότι πολύς κόσμος έχει στεγνώσει οικονομικα είναι επίσης μια πραγματικότητα. Άμα δεν είναι στην πρώτη παρτίδα των 800 καλά κρασιά. Φυσικά και δεν θα το ακούσουμε ομως από τα καλά μας ΜΜΕ τα οποία όπως βολεύει αντιστοιχούν την Ελλάδα στο ΤΩΡΑ με τις χώρες της Ευρωζώνης (άλλο που γεωγραφικά είναι με τις ανατολικές στο θέμα ιού και εκεί πάλι καλά είμαστε δόξα τω θεώ αλλά άλλες χώρες είναι καλύτερα) και βεβαια ΜΕΤΑ στο οικονομικό κομμάτι θα μας αντιστοιχούν με τις βαλκανικές χώρες για να μας χρυσωνουν το χάπι για ο,τι θα ακολουθήσει...
-
Μια χαρά χαλαρός είμαι. Με παντόφλα, φόρμα και δουλειά στο σπίτι...
Κατά τ' άλλα όντως πάρα πολύς κόσμος ζορίζεται οικονομικά. Αλλά πίστεψε με, ένα πενηντάρικο ή κατοστάρικο για το πασχαλινό γλέντι ρεφενέ, σχεδόν όλοι θα το έβρισκαν! Και οι λίγοι που δεν θα το έβρισκαν, μια προσκλησούλα θα την τσιμπούσαν από συγγενείς ή φίλους. Οπότε θα διαφωνήσω με την αρχική σου τοποθέτηση ότι λόγω κρίσης θα περιορίζονταν τα πασχαλινά τραπέζια. Κατά την άποψη μου το αντίθετο θα συνέβαινε: μεγαλύτερα τραπέζια με περισσότερο κόσμο λόγω ρεφενέ (η ισχύς εν τη ενώσει).
Εξάλλου είδαμε ότι όλοι κοιτούσαν να βρουν την 'άκρη' για να την κάνουν για το χωριό...
Συμπέρασμα: απαραίτητα τα περιοριστικά μέτρα για το Πάσχα! Και επειδή ο έλληνας δυστυχώς μόνο από φοβέρα καταλαβαίνει, το χοντραίνουμε και λίγο, λέγοντας για εφόδους σε αυλές και ταράτσες. Σιγά μην βγάζουν και ένταλμα από τον εισαγγελέα υπηρεσίας...
Για τα υπόλοιπα που γράφεις, νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να προεξοφλούμε πράγματα και καταστάσεις για την Μ.Κ. (μετά κορωνοϊό) εποχή.
-
... και παρόλα αυτά να μας λένε παπαριές για τσεκ σε αυλές κτλ...
Έλα τώρα που δεν ξέρεις τι παίζει γενικότερα;
Οι παρακάτω π.χ. δεν θα σουβλίσουν αρνιά και κατσίκια, ούτε κλαρίνα στην διαπασών. Απλά είπαν σήμερα να μαζευτούν όλοι μαζί έτσι για να ξεσκάσουν λιγάκι... Ο Σκορδαλιάς άφαντος; Μάλλον αναζητά τον παππά που κοινώνησε το παιδάκι. Τελικά ποιος δουλεύει ποιον σε αυτή τη χώρα;
υ.γ. έχει κιτρινήσει όλη η Αττική. Γέμισαν οι δρόμοι ταξί τίγκα στους πελάτες... Το κίτρινο μάλλον το απεχθάνεται ο κωροναίος... Η ΒΕΑΤ μέχρι και ανακοίνωση και οδηγίες έβγαλε χθες για άνετες μετακινήσεις με ταξάκι... Ε ρε γλέντια!
-
Εδώ μία δημοσίευση στο twitter που έρχεται σε αντίθεση με αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο κόσμος πεθαίνει έτσι κι αλλιώς, απλά μια παγκόσμια συνωμοσία τους βαφτίζει νεκρούς από Covid
https://twitter.com/joe_pickrell/status/1248721149233713153
Συνοπτικά η Ν. Υόρκη στο peak των επιδημιών τον χειμώνα είχε 6000 νεκρούς τον μήνα (από εγκεφαλικά, καρδιακά, γρίπες, αυτοκινητιστικά, τα πάντα όλα). Στους δίδυμους πυργους τον Σεπτέμβρη του 2001 είχε 7000 νεκρούς (οι 3000 στους πύργους). Τον Μάρτιο του 2020 μέτρησε σχεδόν 10000 νεκρούς (σχεδόν τους διπλάσιους από έναν 'συνηθισμένο' Μάρτιο του παρελθόντος).
-
Κάθε τόσο βγαίνει ο κάθε πικραμένος και ξεφουρνίζει θεωρίες με παραδείγματα και στατιστικές αγνοώντας τα πραγματικά γεγονότα. Άλλο 6-7.000 νεκρούς τον μήνα και άλλο 1500-2000 την ημέρα, υπάρχει διαφορά νομίζω και μάλιστα μεγάλη.
-
Και άλλο 50.000 νεκροί την ημέρα από πείνα....κάτι πανεύκολο να διορθωθεί αλλά κανείς μας δεν ασχολείται. Τροφή για σκέψη...
-
Αν κάνω λάθος να με διορθώσεις, εδώ ασχολούμαστε με ιατρικά θέματα που μας απασχολούν, όπως και για τον Covid19, για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα πρέπει να ανοίξετε νέο τοπικό, άλλωστε κανείς δεν προσπερνάει εύκολα και αβίαστα αυτά τα θέματα επειδή δεν τα συζητάμε καθημερινά, ούτε είπε κανείς ότι είναι θέματα αδιάφορα, ούτε και έχουν την αποκλειστική ευθύνη της επίλυσης τους μόνο οι έχοντες αριστερή πατημασιά και οι υπόλοιποι τα δημιουργούν ή αδιαφορούν, λίγη εγκράτεια και λίγη ψυχραιμία είναι ότι καλύτερο στις ημέρες μας.
-
Δύσκολη η κατάσταση έξω. Έχει ξεχυθεί όλος ο κόσμος έξω. Ότι είναι ανοιχτό έχει ουρά. Πέτυχα ουρά μέχρι και σε PET SHOP. Στα σούπερ μάρκετ οι ουρές είναι τεράστιες. Μέτρησα 11 άτομα ουρά έξω από ζαχαροπλαστείο στην Παπανικολή.
Έχω μία υποψία ότι ο κόσμος έχει αρχίζει και κουράζεται από τα μέτρα και ξεσπάει σε ότι είναι ανοιχτό.
Φυσικά πουθενά αστυνομία ή περιπολικό.
-
Και άλλο 50.000 νεκροί την ημέρα από πείνα....κάτι πανεύκολο να διορθωθεί αλλά κανείς μας δεν ασχολείται. Τροφή για σκέψη...
Που πεθαινουν 50000 την μερα απο πεινα;
-
Γενικά τα μέτρα είναι επιλεκτικά . Την Τρίτη πέρασα με το αμάξι κάθετα μία λαϊκή και γινόταν το έλα να δεις . Ο ένας πάνω στον άλλον .
-
Δυστυχώς ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα μας αμολύσουν για οικονομικούς και μόνο λόγους. Επιδημιολόγος δεν είμαι αλλά δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι σημαντικά σε φάρμακα, θεραπείες, εμβόλια (κατά βάση δεν υπάρχει τίποτα επίσημο και βεβαιωμένο ότι δουλεύει), πλην της ελπίδας στον καλό καλοκαιρινό καιρό ως ανασταλτικό μέοο για τον ιό.
Θα ακολουθήσουμε το μοντέλο 'ανοσίας αγέλης' (όλος ο κόσμος) χωρίς εμβόλια ως μέρος ενός πολύ ωραίου πειράματος με έναν ιό για τον οποίο δεν είμαστε καν σίγουροι ότι αν τον κολλήσεις αποκτάς ανοσία γα ένα διάστημα Χ (την γρίπη π.χ. την ξανακολάς, αλλάζει με τον χρόνο, γι αυτό κάνουμε εμβόλια).
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες