Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες
    • 1
    • 2
    • 134
    • 135
    • 136
    • 137
    • 138
    • 378
    • 379
    • 136 / 379
    Αντίλογος
    78
    7567
    92061
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • storm
      storm last edited by

Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση περί του θέματος...

https://www.iefimerida.gr/stories/gioybal-noe-harari-o-kosmos-meta-ton-koronoio

1 Reply Last reply Reply Quote 12
      • gatoz
        gatoz last edited by

σας βαρεσε η μυρωδια του νεροχυτη στον ιππόκαμπο...

παρτε συνομωσια ναχετε:

“Και έκανε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στο μέτωπό τους· και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του” (Αποκάλυψη 13:16,17)

ΑρΕς

τα λετε σοβαρα?

ΑρΕς βερ 2.0

προς διαχειρηση, ενταυθα...

αν εξαιρεσουμε τα δουλεματακια του πι τζι ες στον γυρο κλπ - γυρε εγω θα το απανταγα και θα το επαιρνα χιουμοριστικα φορ εβερ- εδω εχουν ακουστει τα παντα ολα, κορυφαιες αυνανιες και προτροπες καταλυσης αρχων, δομων και δημοκρατιας. και εδω και μερες προτροπες αντιδραστικες στους κανονες που θετει η πολιτεια για τη δημοσια υγεια. και βρηκατε τον πι τζι ες? εμενα γιατι με αφηνετε?

#milf-a-man

1 Reply Last reply Reply Quote 9
        • S
          shumakos last edited by

Σε συνέχεια της κουβέντας για το 'τι πειράζει να πάω μόνος να τρέξω/ να πάω ποδηλατάδα/ μοτοσικλετάδα κλπ.

https://mgp.gr/content.aspx?id=35732

Τα λέει πολύ γλαφυρά για την ποδηλασία δρόμου και τους λόγους που πρέπει να διακοπεί για όσο καιρό είμαστε με αυτό το πρόβλημα. Επιπλέον ο καθένας μπορεί να ανάγει τους κινδύνους στο άθλημα που κάνει ο ίδιος αλλά και στη μετακίνηση με το αυτοκίνητο, ειδικά τώρα που οι δρόμοι είναι χωρίς κυκλοφοριακό και οι ταχύτητες που αναπτύσσονται μεγαλύτερες. Ακόμη και στα 5χ5 και το 3 on 3 που βλέπαμε κάποιοι να επιδίδονται απερίσκεπτα, δεν είναι μόνο ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, αλλά ο κίνδυνος τραυματισμού που θα επιβαρύνει το οριακό ΕΣΥ με κάτι άσχετο.

1 Reply Last reply Reply Quote 10
          • fanis75
            fanis75 moderator @gatoz last edited by

ΑρΕς

τα λετε σοβαρα?

Εγώ σοβαρά τα λέω και όταν με το καλό βρεθούμε από κοντά μπορώ να στο αναλύσω φίλε μου Τεό!

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 7
            • piliourits
              piliourits @fanis75 last edited by

Ο ιός προκάλεσε ΦΟΒΟ και αυτό ήταν το ζητούμενο (θυμηθείται 9/11) γιατί με τον φόβο μπορείς να ελέγξεις τα πάντα, οικονομία, πληθυσμό κλπ. Μέσα σε μερικές ημέρες υπάρχει πλέον δικαιολογία αποδεκτή από την πελιοψηφία του κόσμου τόσο για την οικονομική κρίση που έρχεται (θα ερχόταν ούτως ή άλλως) και για τον περιορισμό των ελευθεριών μας. Μετά ακολουθεί το τσιπάκι (ήδη ψηφίστηκε υποχρεωτικό στην Ιταλία λόγω του ιού) με όλα τα συνεπακόλουθα. Απλά πράγματα, κοινή λογική και σαφώς και γίνονται αυτά.

Φάνη, αυτή τη στιγμή έχουν επικυρωμένα από τις αρχές μέσω του αριθμού κινητού τηλεφώνου με ταυτοπροσωπία, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την ίριδα των ματιών, φωτογραφίες μας πριν από 10 χρόνια δίπλα στη σημερινή, φωτογραφίες μέχρι και του φλεβικού πλέγματος μήκος και διατομή μερων του οργανισμού που δεν τα βλέπει ο ήλιος κλπ. κλπ. κλπ. που τους τα δίνουμε ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ! Επίσης, κουβαλάμε παντού φορητό εντοπιστή, τον οποίο πληρώνουμε απ' τη τσέπη μας και κάθε δύο χρόνια αγοράζουμε καινούριο μοντέλο για να έχει μεγαλύτερη ακρίβεια ο εντοπισμός. Ο δε εντοπιστής έχει όχι μόνο δορυφορικό εντοπισμό αλλά και κάμερες, μικρόφωνα, διάφορα αισθητήρια των γύρω δικτύων, και τρέχει λογισμικό που συνδυάζει όλα τα δεδομένα μαζί και τα στέλνει σε σέρβερ αυτόματα, τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον. Φροντίζουμε δε πάντα να κρατάμε τον εντοπιστή ΠΑΝΤΑ φορτισμένο, κουβαλώντας και εξτρά εξωτερικές μπαταρίες παντού, και χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα πλήρης απενεργοποίησής του, καθώς η μπαταρία του δεν είναι αφαιρούμενη.

Για να αντικαταστήσει όλα τα παραπάνω με ένα υποδόριο τσιπάκι κάποιος, πρέπει να είναι Έλληνας Δ/Υ, αλλιώς δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση...

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

1 Reply Last reply Reply Quote 11
              • W
                wantone @21-quadra last edited by

wantone wrote:

21 Quadra wrote:

Ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο στέκεται ο πίθηκος που έχουμε όλοι μέσα μας

Νίτσε.

Πρίν λύσουμε τα προβλήματα της ανθρωπότητας ας λύσουμε πρώτα τα δικά μας εσωτερικά προβλήματα.

Σωκράτης

Eσυ τα εχεις λυσει;

Η οικονομια ειναι υπερανω απο τα προσωπικα προβληματα του καθενος. Δηλ αν καποιος πχ εχει μαλωσει σημερα με την γυναικα του δεν σημαινει οτι το συστημα θα δουλεψει διαφορετικα. Ουτε σημαινει οτι αυτος δεν θα μπορεσει να αποδωσει στην δουλεια του. Επαγγελματισμος σημαινει να μην επιρεαζεσαι απο ασχετα με την δουλεια πραγματα.

Τα δικά μου προσωπικά - ψυχολογικά - προβλήματα τα έχω λυμένα από δεκαετίες, δεν φοβάμαι να φτωχύνω ή να πεθάνω, απεύχομαι να μου τύχει να θάψω παιδί μου, όλα τα άλλα ανθρώπινα συναισθήματα που μας καθηλώνουν δεν με αγγίζουν, έχω ζήσει μια γεμάτη ζωή, πέρασα μέσα από μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης και θανάτους και σκλήρυνα στο μη περαιτέρω.

Την οικονομία με την έννοια που της αποδίδεις εγώ προσωπικά δεν μπορώ να την βοηθήσω ή να την καταστρέψω λόγω μεγέθους και θέσης μου στην κοινωνία, το να με απασχολεί υπέρ του δέοντος κάτι που ξεφεύγει από τον έλεγχο μου είναι δώρον άδωρο και ψυχολογική φθορά, ως εκ τούτου παρακολουθώ, προβληματίζομαι αλλά μέχρι εκεί.

Η αντίρρηση μου και η αντίδραση μου είναι στο ότι η δική μου λογική δεν δέχεται την παγκόσμια Συνωμοσιολογία στη χρησιμοποίηση ενός βιολογικού όπλου για την παγκόσμια ανακατανομή πλούτου, θεωρώ αυτή την θεωρία εξωφρενικά αστεία.

Επηδη εσυ μπορεις να ζησεις με θαλασσα, καθαρο αερα, χωρις πετρελαιο για θερμανση και μετακινηση και να τρως πατατες και ντοματες στον κηπο σου δεν σημαινει οτι η κοινωνια μπορει να ζησει με αυτον τον τροπο. Και αυτοι που ειναι πλουσιοι μην νομιζεις οτι εγιναν πλουσιοι με αυτες τις ιδεες.

Τετοιες αποψεις οτι μπορουμε να ζησουμε αρκει να ειμαστε καλι ψυχολογικα (δηλ δεν δουλευουμε αρκει να ειμαστε χαρουμενοι) θα καταληξουν την εξαφανιση της κοινωνιας μας. Πως θα αγορασουμε οπλα πχ για να κρατησουμε εξω απο την γη μας τις ορδες του Ερντογκαν?

Σε σοβαρες χωρες τυπου ΗΠΑ υπαρχει μια κοινωνικη/οικονομικη ελιτ που φροντιζει και για τα συμφεροντα της αλλα και τα συμφεροντα της χωρας τους.

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                • fanis75
                  fanis75 moderator @piliourits last edited by

Φάνη, αυτή τη στιγμή έχουν επικυρωμένα από τις αρχές μέσω του αριθμού κινητού τηλεφώνου με ταυτοπροσωπία, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την ίριδα των ματιών, φωτογραφίες μας πριν από 10 χρόνια δίπλα στη σημερινή, φωτογραφίες μέχρι και του φλεβικού πλέγματος μήκος και διατομή μερων του οργανισμού που δεν τα βλέπει ο ήλιος κλπ. κλπ. κλπ. που τους τα δίνουμε ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ!

Δεν διαφωνώ σε όλα αυτά (έσβησα μέρος του ποστ για οικονομία χώρου, αλλά συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες). Όμως με το τσιπάκι πλέον θα έχουν ΟΛΑ τα ιατρικά δεδομένα και θα μπορούν κατά το δοκούν να αναπροσαρμόζουν ασφαλιστικές εισφορές και καλύψεις. Θα μου πουν ξαφνικά στα 60 μου ότι επειδή ανέβασα χοληστερίνη (τυχαίο παράδειγμα) θα μου διπλασιάσουν τα ασφάλιστρα ή δεν με ασφαλίζουν καθόλου. Για να μην πάω σε ακραίες θεωρίες ελέγχου λειτουργιών μέσω του τσίπ.

Γενικά είμαι αντίθετος σε ό,τι επιβάλλεται μέσω του φόβου, γιατί σημαίνει ότι κάτι κρύβεται απο πίσω.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

• F
                    fiverg @fanis75 last edited by

piliourits wrote:

Φάνη, αυτή τη στιγμή έχουν επικυρωμένα από τις αρχές μέσω του αριθμού κινητού τηλεφώνου με ταυτοπροσωπία, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την ίριδα των ματιών, φωτογραφίες μας πριν από 10 χρόνια δίπλα στη σημερινή, φωτογραφίες μέχρι και του φλεβικού πλέγματος μήκος και διατομή μερων του οργανισμού που δεν τα βλέπει ο ήλιος κλπ. κλπ. κλπ. που τους τα δίνουμε ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ!

Δεν διαφωνώ σε όλα αυτά (έσβησα μέρος του ποστ για οικονομία χώρου, αλλά συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες). Όμως με το τσιπάκι πλέον θα έχουν ΟΛΑ τα ιατρικά δεδομένα και θα μπορούν κατά το δοκούν να αναπροσαρμόζουν ασφαλιστικές εισφορές και καλύψεις. Θα μου πουν ξαφνικά στα 60 μου ότι επειδή ανέβασα χοληστερίνη (τυχαίο παράδειγμα) θα μου διπλασιάσουν τα ασφάλιστρα ή δεν με ασφαλίζουν καθόλου. Για να μην πάω σε ακραίες θεωρίες ελέγχου λειτουργιών μέσω του τσίπ.

Γενικά είμαι αντίθετος σε ό,τι επιβάλλεται μέσω του φόβου, γιατί σημαίνει ότι κάτι κρύβεται απο πίσω.

Παράδειγμα όντως τυχαίο και μη ακριβές. Αν ανεβάσεις χοληστερίνη και είσαι απο πριν ασφαλισμένος δεν μπορούν να σου κόψουν την ασφάλεια αφού δεν προυπήρχε ως νόσημα.

Τώρα αν υποθέσουμε ότι πας να σφαλιστείς στα 60 σου και αποκρύψεις ότι έχεις χοληστερίνη (και δεν έχεις 'τσιπακι' για να το βρουν) πολύ απλά αν παρουσιάσεις κάτι σχετικό στα επόμενα δύο έτη δεν θα σε καλύψουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και τώρα και χωρίς τσιπάκι.

Ακουσα πάντως την 'καραντίνα' σε Ταιβάν ή Χονγκ-Κόγκ. Φόραγες βραχιολάκι και όταν έφτανες σπίτι το 'αρχικοποιούσες' κάνοντας βόλτα στην περίμετρο του χώρου. Μετά την ενεργοποίηση, άμα το GPS σε έβρισκε παρά πέρα σε μπουζούριαζαν.

Άλλες κοινωνίες, άλλα ήθη. Εδώ υπογράφεις δήλωση ότι (και καλά) θα 'καραντινιαστείς' και κόβεις βόλτες (μέχρι χτες) όπου θέλεις. Αλλά δεν γίνονται όλα, ή ατομικές ελευθερίες θα έχεις ή μέγιστη ασφάλεια, η ευρώπη είναι στο πρώτο (ευτυχώς). Ας μην απορούμε λοιπόν που Ταιβανέζοι και λοιποί μάζεψαν την επιδημία γρήγορα και η ευρώπη υποφέρει, όλα έχουν καλή και κακή πλευρά.

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                    • piliourits
                      piliourits @fiverg last edited by

Fanis75 wrote:

piliourits wrote:

Παράδειγμα όντως τυχαίο και μη ακριβές. Αν ανεβάσεις χοληστερίνη και είσαι απο πριν ασφαλισμένος δεν μπορούν να σου κόψουν την ασφάλεια αφού δεν προυπήρχε ως νόσημα.

Τώρα αν υποθέσουμε ότι πας να σφαλιστείς στα 60 σου και αποκρύψεις ότι έχεις χοληστερίνη (και δεν έχεις 'τσιπακι' για να το βρουν) πολύ απλά αν παρουσιάσεις κάτι σχετικό στα επόμενα δύο έτη δεν θα σε καλύψουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και τώρα και χωρίς τσιπάκι.

Ακουσα πάντως την 'καραντίνα' σε Ταιβάν ή Χονγκ-Κόγκ. Φόραγες βραχιολάκι και όταν έφτανες σπίτι το 'αρχικοποιούσες' κάνοντας βόλτα στην περίμετρο του χώρου. Μετά την ενεργοποίηση, άμα το GPS σε έβρισκε παρά πέρα σε μπουζούριαζαν.

Άλλες κοινωνίες, άλλα ήθη. Εδώ υπογράφεις δήλωση ότι (και καλά) θα 'καραντινιαστείς' και κόβεις βόλτες (μέχρι χτες) όπου θέλεις. Αλλά δεν γίνονται όλα, ή ατομικές ελευθερίες θα έχεις ή μέγιστη ασφάλεια, η ευρώπη είναι στο πρώτο (ευτυχώς). Ας μην απορούμε λοιπόν που Ταιβανέζοι και λοιποί μάζεψαν την επιδημία γρήγορα και η ευρώπη υποφέρει, όλα έχουν καλή και κακή πλευρά.

Το 'τσιπάκι' ήταν ένας τρόπος να περιγραφεί η κατάσταση στο μέλλον το 1980 από ανθρώπους παντελώς άσχετους με την τεχνολογία. Κάποτε, το να έχεις ένα ψηφιακό αριθμό μητρώου και ίσως να καταγράφεται η θέση σου, ήταν το απαύγασμα της μελλοντολογικής συνομωσιολογίας (και επιστημονικής φαντασίας) και το πιο 'εξωτικό' που μπορούσαν να σκεφτούν, ήταν να γίνονται όλα αυτά από ένα τσιπάκι (τότε ήταν η πιο μοντέρνα εφεύρεση στην ιστορία το microchip).

Οι εξελίξεις έχουν ξεπεράσει τόσο πολύ αυτούς τους ' φόβους ' (που ο καθένας έχει για διαφορετικούς λόγους) με τρόπο που οι περισσότεροι δεν μπορούν να κατανοήσουν και να πιστέψουν. Δείτε ντοκιμαντέρ ή διαβάστε για το σκάνδαλο του Facebook και της Cambridge Analytica που προσέλαβε το επιτελείο Τραμπ και αργότερα οι Brexiteers.

Πλέον 'ξέρουν τί σκεφτόμαστε'. Όχι απλά ποιοί και που είμαστε. Στο παραπάνω σκάνδαλο, ανέλυαν όλα τα δεδομένα που είχαν απ' το Facebook (που στο κινητό μας καταγράφει 'τα πάντα', ακόμη και περιβάλλοντα ήχο) και σε συνδυασμό με πληροφορίες απ' το ίντερνετ γενικά, ήξεραν ποιό ποσοστό ανθρώπων σε κάθε αμερικανική πολιτεία ήταν όχι μόνο 'αναποφάσιστοι' αλλά και επιρρεπείς σε επηρεασμό. Το προφίλ του καθενός μας, μπορεί να φτάσει σε τέτοια λεπτομέρια, όταν αναλυθεί επιστημονικά από 'τεχνητή νοημοσύνη' βάση κάποιων αλγόριθμων ψυχολογίας κ.α.

Όταν αυτοί οι ευάλωτοι ψηφοφόροι, ψήφιζαν σε πολιτείες με αμφίβολη διαφορά εκλογικού αποτελέσματος, στόχευαν σε αυτά τα άτομα και γινόταν συνεχή έκθεσή τους σε βίντεο, συζητήσεις, πολιτικές διαφημίσεις, αληθινές ή κατασκευασμένες γι αυτό το σκοπό ειδήσεις κλπ. ώστε να επιτευχθεί ο στόχος στην κάλπη. Αρκεί να επηρέαζαν μονοψήφια ποσοστά, λίγες εκατοντάδες ή χιλιάδες ψήφους στις 'σωστές' περιφέρειες στόχους.

Αυτά δεν είναι σενάρια, είναι γεγονότα και μάλιστα λίγα χρόνια πριν, όχι δυνατότητες σημερινής ή αυριανής τεχνολογίας. Είναι καθαρά θέμα Πολιτικής θέσης που θα επιβάλλουμε στους κυβερνώντες (με εκλογές, με επανάσταση, δε ξέρω με ποιο άλλο τρόπο) γιατί το να 'απαιτούμε' απ' αυτούς δεν έχει νόημα.

Αν επιβάλλουμε να δικαιούνται όλοι ίση και απόλυτη περίθαλψη, θα είναι θετική η καταγραφή όλου του ιστορικού υγείας μας, που έτσι κι αλλιώς γίνεται και θα γίνεται. Αν η περίθαλψη μας, είναι μια αστική διαφορά μεταξύ ενός πελάτη-συνδρομητη και λίγων εταιρειών, μαντέψτε...

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

• fanis75
                        fanis75 moderator @fiverg last edited by

Στην Σιγκαπούρη (που ζούσα) το 2003 υπήρχε ήδη το βραχιολάκι για την καραντίνα στο SARS και οι ποινές ήταν πολύ αυστηρές. Αλλά αφορούσε αυτούς που έχουν νοσήσει ή είναι σε καραντίνα επειδή είχα έρθει σε επαφή με νοσούντα. Εγώ που ήμουν σε καραντίνα λόγω ταξιδιού, απλά δεν πήγαινα γραφείο αλλά κυκλοφορούσα κανονικά, όμως έπρεπε να αναφέρω πρωί και απόγευμα την θερμοκρασί μου σε ειδική online φόρμα του Υπουργείου Υγείας.

• gatoz
                          gatoz last edited by

πιλιου

μιλας σε άι τήδες επι το πλειστον. οποτε αντιλαμβανονται και τις δυνατοτητες και τα φιδια που λεγονται ή υποθετονται...

και φαν, εχς αδικον. μεγα.

οταν πας στην ασφαλιστικη να ασφαλιστεις, αμα θυμασαι δινεις μια συνενεσουλα νααα. ωστε μπορει να μπει ο ιατρος της ασφαλιστικης στη συνταγογραφηση σου.... γκες γουάτ... ιατρικον χαμογελον και 'παιρνεις στατινες ε πονηρουλη?' οπως τωρα υλοποιειται ο φουλ ιατρικος φακελος. σγα μην χρειαζοταν ο κορωνης.

το επισης πιλιου, περα των τεχνολογιων, και τωρα και παντα υπηρχε ο ελεγχος της μαζας. δεν χρειαζεται ψηφιακαι τεχνολογιαι, απο πριν τον γουτεμβεργιο υπηρχαν τροποι να σου πουλησουν ιδεα, ηθικη και κατευθυνση. τωρα απλως σου πουλανε και μπάνυ μαστουρμπέιτορ αν μπεις σε σελιδα οπως αυτη εδω που διαβαζεις με αυτο που θα γραψω: 'μεγαλο πεος'

#milf-a-man

• piliourits
                            piliourits @gatoz last edited by

πιλιου

μιλας σε άι τήδες επι το πλειστον. οποτε αντιλαμβανονται και τις δυνατοτητες και τα φιδια που λεγονται ή υποθετονται...

και φαν, εχς αδικον. μεγα.

οταν πας στην ασφαλιστικη να ασφαλιστεις, αμα θυμασαι δινεις μια συνενεσουλα νααα. ωστε μπορει να μπει ο ιατρος της ασφαλιστικης στη συνταγογραφηση σου.... γκες γουάτ... ιατρικον χαμογελον και 'παιρνεις στατινες ε πονηρουλη?' οπως τωρα υλοποιειται ο φουλ ιατρικος φακελος. σγα μην χρειαζοταν ο κορωνης.

το επισης πιλιου, περα των τεχνολογιων, και τωρα και παντα υπηρχε ο ελεγχος της μαζας. δεν χρειαζεται ψηφιακαι τεχνολογιαι, απο πριν τον γουτεμβεργιο υπηρχαν τροποι να σου πουλησουν ιδεα, ηθικη και κατευθυνση. τωρα απλως σου πουλανε και μπάνυ μαστουρμπέιτορ αν μπεις σε σελιδα οπως αυτη εδω που διαβαζεις με αυτο που θα γραψω: 'μεγαλο πεος'

εννοείς αυτό για το οποίο είναι η πλατφόρμα που επιλέχθηκε για το φόρουμ;

και καταλαβαίνουμε πλέον και τους λόγους για τους οποίους επιλέγονται τέτοιες πλατφόρμες, και σεις οι ΙΤδες και μεις οι χορεύτριες στα γιαπιά και τα εργοστάσια...

1 Reply Last reply Reply Quote 7
                            • 2
                              21-quadra @wantone last edited by

21 Quadra wrote:

wantone wrote:

21 Quadra wrote:

Ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο στέκεται ο πίθηκος που έχουμε όλοι μέσα μας

Νίτσε.

Πρίν λύσουμε τα προβλήματα της ανθρωπότητας ας λύσουμε πρώτα τα δικά μας εσωτερικά προβλήματα.

Σωκράτης

Eσυ τα εχεις λυσει;

Η οικονομια ειναι υπερανω απο τα προσωπικα προβληματα του καθενος. Δηλ αν καποιος πχ εχει μαλωσει σημερα με την γυναικα του δεν σημαινει οτι το συστημα θα δουλεψει διαφορετικα. Ουτε σημαινει οτι αυτος δεν θα μπορεσει να αποδωσει στην δουλεια του. Επαγγελματισμος σημαινει να μην επιρεαζεσαι απο ασχετα με την δουλεια πραγματα.

Τα δικά μου προσωπικά - ψυχολογικά - προβλήματα τα έχω λυμένα από δεκαετίες, δεν φοβάμαι να φτωχύνω ή να πεθάνω, απεύχομαι να μου τύχει να θάψω παιδί μου, όλα τα άλλα ανθρώπινα συναισθήματα που μας καθηλώνουν δεν με αγγίζουν, έχω ζήσει μια γεμάτη ζωή, πέρασα μέσα από μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης και θανάτους και σκλήρυνα στο μη περαιτέρω.

Την οικονομία με την έννοια που της αποδίδεις εγώ προσωπικά δεν μπορώ να την βοηθήσω ή να την καταστρέψω λόγω μεγέθους και θέσης μου στην κοινωνία, το να με απασχολεί υπέρ του δέοντος κάτι που ξεφεύγει από τον έλεγχο μου είναι δώρον άδωρο και ψυχολογική φθορά, ως εκ τούτου παρακολουθώ, προβληματίζομαι αλλά μέχρι εκεί.

Η αντίρρηση μου και η αντίδραση μου είναι στο ότι η δική μου λογική δεν δέχεται την παγκόσμιΣυνωμοσιολογία στη χρησιμοποίηση ενός βιολογικού όπλου για την παγκόσμια ανακατανομή πλούτου, θεωρώ αυτή την θεωρία εξωφρενικά αστεία.

Επηδη εσυ μπορεις να ζησεις με θαλασσα, καθαρο αερα, χωρις πετρελαιο για θερμανση και μετακινηση και να τρως πατατες και ντοματες στον κηπο σου δεν σημαινει οτι η κοινωνια μπορει να ζησει με αυτον τον τροπο. Και αυτοι που ειναι πλουσιοι μην νομιζεις οτι εγιναν πλουσιοι με αυτες τις ιδεες.

Τετοιες αποψεις οτι μπορουμε να ζησουμε αρκει να ειμαστε καλι ψυχολογικα (δηλ δεν δουλευουμε αρκει να ειμαστε χαρουμενοι) θα καταληξουν την εξαφανιση της κοινωνιας μας. Πως θα αγορασουμε οπλα πχ για να κρατησουμε εξω απο την γη μας τις ορδες του Ερντογκαν?

Σε σοβαρες χωρες τυπου ΗΠΑ υπαρχει μια κοινωνικη/οικονομικη ελιτ που φροντιζει και για τα συμφεροντα της αλλα και τα συμφεροντα της χωρας τους.

Αγαπητέ, δεν ζω με θάλασσα και καθαρό αέρα, ζω και εργάζομαι στην Αγ.Παρασκευή, εργάζομαι από τα 13 μου, πληρώνω το πετρέλαιο μου, ούτε έχω κήπο και πληρώνω για τις ντομάτες μου τις πατάτες και ότι άλλο για την διατροφή μου, και αναπνέω τον ίδιο - καθαρό - αέρα με εσένα, και ούτε έχω λύσει τα οικονομικά μου θέματα ώστε να θεωρούμε πλούσιος, απλά έχω λογική, δεν σπεκουλάρω και δεν καταπίνω αμάσητα ότι μου πετάνε στα μούτρα τα ΜΜΕ και οι διάφορες περίεργες οργανώσεις που κρύβονται πίσω από οικονομικά, θρησκευτικά ή άλλα συμφέροντα.

Αναφέρεις συνεχώς την οικονομία λες και απευθύνεσαι σε 5χρονο, θέλεις να μου πεις ότι είδες διορατικά αυτό που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία νωρίτερα από κάθε άλλον και είπες να με ενημερώσεις εμένα τον παρακατιανό, τον ασήμαντο ?

Ναί ! η παγκόσμια οικονομία σείεται στα θεμέλια της γιατί η Δύση δεν κατάλαβε τίποτα από την προηγούμενη μεγάλη της περιπέτεια το 2008 και δεν έκλεισε τις τρύπες στο σύστημα της.

Ναί! η Αμερική ( η FED ) τύπωσε χρήμα, εθνικοποίησε μερικές επιχειρήσεις, άφησε άλλες τόσες να κλείσουν, έκλεισε και μερικούς στη φυλακή και έστειλε συστημένη την κρίση που προκάλεσαν τα δικά της golden boys στην Ευρώπη και έλυσε το πρόβλημα της.

Η Ευρώπη με τη σειρά της έστειλε τον λογαριασμό της κρίσης στα αδύναμα μέλη της ( Ελλάδα - Ιρλανδία - Πορτογαλία ) και γλύτωσε τις τράπεζες της και τα ισχυρά μέλη της, μοίρασε τον κίνδυνο και στους ιδιώτες ομολογιούχους και έζησαν αυτοί καλά και εμείς - καλύτερα -.

Σήμερα με πρόβλεψη ύφεσης στην Ευρωπαϊκή οικονομία 5-10%, ο Κορονοϊός απλά παίζει τον ρόλο του επιταχυντή και όλες οι γνωστές παλιές λύσεις αντιμετώπισης της έχουν μπει στο χρονοντούλαπο γιατί δεν δουλεύουν.

Μιλάς με έναν ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους έχει κάνει τρεις φορές το γύρο του πλανήτη, έχει ζήσει και συνεργαστεί σε Ιταλία, Γερμανία για 10 χρόνια και έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει άπειρες μηχανές συσκευασίας σε πολυεθνικές και μεγάλες Ελληνικές εταιρίες, οπότε αυτά τα περί οικονομίας, κοπανιστού αέρα για ντομάτες, πατάτες και λοιπά αγαθά του μποστανιού αλλού, όχι σε μένα, μαζί μου θα μιλάς τεκμηριωμένα και όχι με θεωρίες καφενείου που μόνο γέλιο φέρνουν μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αλλιώς άστο και πάμε παρακάτω.

1 Reply Last reply Reply Quote 11
                              • W
                                wantone @21-quadra last edited by

wantone wrote:

21 Quadra wrote:

wantone wrote:

21 Quadra wrote:

Νίτσε.

Σωκράτης

Eσυ τα εχεις λυσει;

Η αντίρρηση μου και η αντίδραση μου είναι στο ότι η δική μου λογική δεν δέχεται την παγκόσμιΣυνωμοσιολογία στη χρησιμοποίηση ενός βιολογικού όπλου για την παγκόσμια ανακατανομή πλούτου, θεωρώ αυτή την θεωρία εξωφρενικά αστεία.

Αγαπητέ, δεν ζω με θάλασσα και καθαρό αέρα, ζω και εργάζομαι στην Αγ.Παρασκευή, εργάζομαι από τα 13 μου, πληρώνω το πετρέλαιο μου, ούτε έχω κήπο και πληρώνω για τις ντομάτες μου τις πατάτες και ότι άλλο για την διατροφή μου, και αναπνέω τον ίδιο - καθαρό - αέρα με εσένα, και ούτε έχω λύσει τα οικονομικά μου θέματα ώστε να θεωρούμε πλούσιος, απλά έχω λογική, δεν σπεκουλάρω και δεν καταπίνω αμάσητα ότι μου πετάνε στα μούτρα τα ΜΜΕ και οι διάφορες περίεργες οργανώσεις που κρύβονται πίσω από οικονομικά, θρησκευτικά ή άλλα συμφέροντα.

Αναφέρεις συνεχώς την οικονομία λες και απευθύνεσαι σε 5χρονο, θέλεις να μου πεις ότι είδες διορατικά αυτό που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία νωρίτερα από κάθε άλλον και είπες να με ενημερώσεις εμένα τον παρακατιανό, τον ασήμαντο ?

Ναί ! η παγκόσμια οικονομία σείεται στα θεμέλια της γιατί η Δύση δεν κατάλαβε τίποτα από την προηγούμενη μεγάλη της περιπέτεια το 2008 και δεν έκλεισε τις τρύπες στο σύστημα της.

Ναί! η Αμερική ( η FED ) τύπωσε χρήμα, εθνικοποίησε μερικές επιχειρήσεις, άφησε άλλες τόσες να κλείσουν, έκλεισε και μερικούς στη φυλακή και έστειλε συστημένη την κρίση που προκάλεσαν τα δικά της golden boys στην Ευρώπη και έλυσε το πρόβλημα της.

Η Ευρώπη με τη σειρά της έστειλε τον λογαριασμό της κρίσης στα αδύναμα μέλη της ( Ελλάδα - Ιρλανδία - Πορτογαλία ) και γλύτωσε τις τράπεζες της και τα ισχυρά μέλη της, μοίρασε τον κίνδυνο και στους ιδιώτες ομολογιούχους και έζησαν αυτοί καλά και εμείς - καλύτερα -.

Σήμερα με πρόβλεψη ύφεσης στην Ευρωπαϊκή οικονομία 5-10%, ο Κορονοϊός απλά παίζει τον ρόλο του επιταχυντή και όλες οι γνωστές παλιές λύσεις αντιμετώπισης της έχουν μπει στο χρονοντούλαπο γιατί δεν δουλεύουν.

Μιλάς με έναν ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους έχει κάνει τρεις φορές το γύρο του πλανήτη, έχει ζήσει και συνεργαστεί σε Ιταλία, Γερμανία για 10 χρόνια και έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει άπειρες μηχανές συσκευασίας σε πολυεθνικές και μεγάλες Ελληνικές εταιρίες, οπότε αυτά τα περί οικονομίας, κοπανιστού αέρα για ντομάτες, πατάτες και λοιπά αγαθά του μποστανιού αλλού, όχι σε μένα, μαζί μου θα μιλάς τεκμηριωμένα και όχι με θεωρίες καφενείου που μόνο γέλιο φέρνουν μέχρι αποδείξεως του εναντίου, αλλιώς άστο και πάμε παρακάτω.

Γραφω σε αυτο το φορουμ γιατι εχω χρονο να γραφω. Ουτε ασχολουμε με σενα προσωπικα ουτε με ενδιαφερει τι κανεις. Οτι και να εγραφα καποιος θα βρισκονταν να γραψει το εναντιον σε ολο το ιντερνετ αυτο συμβαινει. Οπως εχει συμβει και σε σενα.

Ναι αν εχω καποιες ιδεες τι γινεται και προσπαθω να τις γραφω εδω να γινεται συζητηση. Κατι ξερω απο τα χρηματοοικονομικα αφου εχω εργαστει στον τομεα. Παντως οπως ολος ο κοσμος κοιταω τα δικα μου και οχι των αλλων.

• 2
                                  21-quadra last edited by

Δυστυχώς δεν κοιτάς τα δικά σου, φάσκεις και αντιφάσκεις, ξαναδιάβασε όσα έχεις γράψει να δεις ότι τα κείμενα σου που μου απευθύνεις είναι επί προσωπικού.

καληνύχτα και καλή υγεία.

• W
                                    wantone last edited by

Eιπα να γραψω κατι σε σενα. Γραφουμε στα φορουμς για χρονια τωρα. Δεν εχω ξαναγραψει σε σενα αλλα ειπα την γνωμη μου. Μην το περνεις προσωπικα. Επισης δεν εχω χρονο να κοιταω με λεπτομερεια για λαθη κλπ. Και αλλαζω αποψη αναλογα τι βλεπω να γινεται. Καθε εβδομαδα μπορει να εχω και διαφορετικη αποψη αναλογα με τα νεα.

• storm
                                      storm last edited by

Κάθομαι και σκέφτομαι ότι από Κυριακή αλλάζει η ώρα. Μεγαλώνει η μέρα, μπήκαμε στην άνοιξη, πάμε για καλοκαίρι. Θα ζεστάνει και ο καιρός.

Και υποτίθεται τώρα ότι πρέπει οι πολίτες να 'μείνουν σπίτι' και για να βγούνε έξω θα πρέπει να συμπληρώνουν χαρτιά, να στέλνουν SMS και φυσικά να αποφεύγουν όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Έχει στηθεί ένας τεράστιος μηχανισμός από τα ΜΜΕ, τους πολιτικούς, την σόου μπιζ, τους celebrities, τους διάσημους για να πείσουν ότι και μέσα στα σπίτια μπορεί να υπάρξει ζωή.

Και βγαίνουν μέσα από βίντεο από τα κινητά (νέα μόδα και αυτή) σε διάφορα site (άλλη μόδα και αυτή) μέσα από σπίτια (που η πλειοψηφία των πολιτών ούτε στο όνειρό της δεν τα έχει δει) για να πούνε στους πολίτες ότι τα περνάνε όμορφα μέσα στα σπίτια.

Κάνουν γυμναστική στο προσωπικό γυμναστήριο, παίζουν παιχνίδια στο ειδικό play room, περνάνε όμορφα στα ιδιωτικά πάρκινγκ καθαρίζοντας τα αυτοκίνητα, κάνουν εργασίες στο δωμάτιο με τον πάγκο εργασίας, βλέπουν Netflix, NOVA, Cosmote, συνδρομητικά κανάλια σε κάτι τεράστια σαλόνια με τεράστιες τηλεοράσεις, μαγειρεύουν σε τεράστιες κουζίνες με κάτι ψυγεία που έχουν διπλές πόρτες, κάποιοι βουτάνε στις ιδιωτικές τους πισίνες και κάποιοι άλλοι γυμνάζονται με τα πόδια όρθια σε κάτι τεράστιους κήπους με γρασίδια, και κάποιος άλλος προτείνει μπασκετάκι στο ιδιωτικό γηπεδάκι στην πίσω πλευρά του σπιτιού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτείνουν ανάγνωση βιβλίου δίπλα στο τζάκι ή στην τζαμαρία που βλέπει τη θάλασσα ή το απέναντι βουνό και οι τολμηροί βγαίνουν σε κάτι τεράστιες βεράντες, ξαπλώνουν σε κάτι καναπέδες και βρίσκουν ευκαιρία για διαλογισμό.

Και κάπου εκεί παραδίπλα η 'Φιλιππινέζα' που όλη την ημέρα κάθεται και καθαρίζει τα σπίτια όλων αυτών που επιμένουν ότι και μέσα στο σπίτι μπορούν όλοι να τα περνάνε όμορφα.

Αυτή η υποκρισία και το δούλεμα δεν περνά απαρατήρητο...

υ.γ. δύο μήνες μέσα στο σπίτι; Κάτι τέτοιο μου είπαν χθες από 'ψηλά'...

1 Reply Last reply Reply Quote 12
                                      • piliourits
                                        piliourits @storm last edited by

Κάθομαι και σκέφτομαι ότι από Κυριακή αλλάζει η ώρα. Μεγαλώνει η μέρα, μπήκαμε στην άνοιξη, πάμε για καλοκαίρι. Θα ζεστάνει και ο καιρός.

Και υποτίθεται τώρα ότι πρέπει οι πολίτες να 'μείνουν σπίτι' και για να βγούνε έξω θα πρέπει να συμπληρώνουν χαρτιά, να στέλνουν SMS και φυσικά να αποφεύγουν όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Έχει στηθεί ένας τεράστιος μηχανισμός από τα ΜΜΕ, τους πολιτικούς, την σόου μπιζ, τους celebrities, τους διάσημους για να πείσουν ότι και μέσα στα σπίτια μπορεί να υπάρξει ζωή.

Και βγαίνουν μέσα από βίντεο από τα κινητά (νέα μόδα και αυτή) σε διάφορα site (άλλη μόδα και αυτή) μέσα από σπίτια (που η πλειοψηφία των πολιτών ούτε στο όνειρό της δεν τα έχει δει) για να πούνε στους πολίτες ότι τα περνάνε όμορφα μέσα στα σπίτια.

Κάνουν γυμναστική στο προσωπικό γυμναστήριο, παίζουν παιχνίδια στο ειδικό play room, περνάνε όμορφα στα ιδιωτικά πάρκινγκ καθαρίζοντας τα αυτοκίνητα, κάνουν εργασίες στο δωμάτιο με τον πάγκο εργασίας, βλέπουν Netflix, NOVA, Cosmote, συνδρομητικά κανάλια σε κάτι τεράστια σαλόνια με τεράστιες τηλεοράσεις, μαγειρεύουν σε τεράστιες κουζίνες με κάτι ψυγεία που έχουν διπλές πόρτες, κάποιοι βουτάνε στις ιδιωτικές τους πισίνες και κάποιοι άλλοι γυμνάζονται με τα πόδια όρθια σε κάτι τεράστιους κήπους με γρασίδια, και κάποιος άλλος προτείνει μπασκετάκι στο ιδιωτικό γηπεδάκι στην πίσω πλευρά του σπιτιού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτείνουν ανάγνωση βιβλίου δίπλα στο τζάκι ή στην τζαμαρία που βλέπει τη θάλασσα ή το απέναντι βουνό και οι τολμηροί βγαίνουν σε κάτι τεράστιες βεράντες, ξαπλώνουν σε κάτι καναπέδες και βρίσκουν ευκαιρία για διαλογισμό.

Και κάπου εκεί παραδίπλα η 'Φιλιππινέζα' που όλη την ημέρα κάθεται και καθαρίζει τα σπίτια όλων αυτών που επιμένουν ότι και μέσα στο σπίτι μπορούν όλοι να τα περνάνε όμορφα.

Αυτή η υποκρισία και το δούλεμα δεν περνά απαρατήρητο...

υ.γ. δύο μήνες μέσα στο σπίτι; Κάτι τέτοιο μου είπαν χθες από 'ψηλά'...

Καλώς ήρθατε στον Καπιταλισμό, το καλύτερο σύστημα έβερ!

• 2
                                          21-quadra last edited by

https://www.iefimerida.gr/zoi/apagoreysi-kykloforias-o-zikos-sholiazei-ta-metra

• storm
                                            storm @piliourits last edited by

Καλώς ήρθατε στον Καπιταλισμό, το καλύτερο σύστημα έβερ!

Τώρα θα κατέβαζα τίποτα καντήλια για τον καπιταλισμό αλλά έχε χάρη λόγω των ημερών και του θέματος (του φόρουμ) θα συγκρατηθώ.

Και βγαίνει ο άλλος στην τηλεόραση και προτείνει για να περνά η ώρα να κάνουν σεξ...! Μιλάει ο ευκατάστατος διάσημος σεξολόγος από την σαλονάρα του και προτείνει σεξ!

Και συνεχίζει ο άλλος από την άλλη σαλονάρα και λέει ότι είναι ευκαιρία να νομιμοποιηθεί το σεξ μεταξύ τριών ή τεσσάρων ατόμων...

Εντάξει, η γελοιότητα έχει και ένα όριο.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 134
                                            • 135
                                            • 136
                                            • 137
                                            • 138
                                            • 378
                                            • 379