-
Μια ερώτηση για ένα L200 136 άλογα μοντέλο 2007.
Είναι κάτι που μου συμβαίνει , ειδικά το χειμών, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Είμαι 'χωμένος' μέσα σε μια πλαγιά, με λάσπες με, με, με. Έχω βάλει την τετρακίνηση στην κατάλληλη σχέση για να οδηγίσω σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Όταν βγω από από αυτό το κακό σημείο, χρειάζεται πολλές φορές να σταματήσω και να σβήσω τη μηχανή. Τις περισσότερες φορές επαναφέρω την κίνηση στην νοσμαλ ή ασφάλτινη, αν προτιμάτε σχέση και περιμένω να σβήσουν τα λαμπάκια που αναβωσβήνουν και μετά σβήνω τη μηχανή. Αυτό παίρνει συνήθως μερικά δευτερόλεπτα μέχρι και ένα λεπτό . Όταν μείνουν αναμένα μόνο τα 2 λαμπάκια που δείχνουν την κίνηση στους πίσω τροχούς και σβήσουν όλα τα άλλα, σβήνω τη μηχανή.
Η ερώτηση είναι εαν αυτό έχει σημασία? Μπορώ να σβήσω τη μηχανή χωρίς να περιμένω να σβήσουν εντελώς ή χωρίς να αναβωσβήνουν τα λαμπάκια των τροχών και του διαφορικού?
-
γιατί σβήνεις την μηχανή κάθε φορά που βγάζεις την τετρακίνηση, αναγράφεται στο manual του αυτοκινήτου L 200 ; Αν ναι τότε πάσο. Τι είδους τετρακίνηση βάζεις 4Η / 4L / κέντρικό μπλοκέ / πίσω μπλοκέ ; Στα υπόλοιπα pick up με ηλεκτρονική τετρακίνηση συνήθως όταν την βγάζεις σταματάς τελείως με ίσιες ρόδες, λεβιές σε νεκρά, επιλέγεις 2H (δικίνητο - πισωκίνητο για άσφαλτο) και περιμένεις να σβήσουν τα φωτάκια της τετρακίνησης. Αν δεν σβήνουν τότε κάνεις πολύ αργά λίγα μέτρα μπροστά ή πίσω.
-
γιατί σβήνεις την μηχανή κάθε φορά που βγάζεις την τετρακίνηση, αναγράφεται στο manual του αυτοκινήτου L 200 ; Αν ναι τότε πάσο. Τι είδους τετρακίνηση βάζεις 4Η / 4L / κέντρικό μπλοκέ / πίσω μπλοκέ ; Στα υπόλοιπα pick up με ηλεκτρονική τετρακίνηση συνήθως όταν την βγάζεις σταματάς τελείως με ίσιες ρόδες, λεβιές σε νεκρά, επιλέγεις 2H (δικίνητο - πισωκίνητο για άσφαλτο) και περιμένεις να σβήσουν τα φωτάκια της τετρακίνησης. Αν δεν σβήνουν τότε κάνεις πολύ αργά λίγα μέτρα μπροστά ή πίσω.
Σβήνω γιατί σταματάω στην άκρη του δρόμου και κατεβαίνω από το αγροτικό να τσεκάρω αν είναι όλα εντάξει, για να πιώ ένα καφέ, για να περπατήσω κλπ κλπ Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις τα γνωρίζω, έτσι κάνω κι εγώ. Η απορια μου είναι όταν θέλω να σβήσω τη μηχανή αν είναι καλό να περιμένω πρώτα να μπει η 'νορμάλ' σχέση πριν σβήσω. Τώρα που το σκέφτομαι, μήπως είναι καλύτερα να μην κάνω καμία αλλαγή, να σβήσω και όταν θέλω να ξεκινήσω να κάνω την αλλαγή?
-
Την ίδια απορία είχα και εγώ πριν λίγο καιρό. Απ' όσο έψαξα δεν παίζει ρόλο και δεν επηρεάζει την απόδοση/λειτουργία του συστήματος στα χρόνια. π.χ. χρειάζεσαι 4L ή μπλοκέ (κεντρικό-πίσω-μπρος) για να μπεις σ' ένα δύσβατο χωράφι / εργοτάξιο /λατομείο, δουλεύεις 7-8 ώρες φορτώνεις την καρότσα και μετά πρέπει να βγεις πάλι έξω με τις ίδιες λειτουργίες σε 4χ4. Προσωπικά συνήθως το γυρνάω στο 4H και μετά σβήνω γιατί μπορεί να χρειαστεί καμιά μικρομανούβρα στις ενδιάμεσες ώρες.
-
Εδώ και λίγες μέρες όταν πάω να ανάψω τη μεσαία σκάλα, ανάβει μόνο το αριστερό και πρέπει να κατέβω από το αμαξι να δώσω ένα ελαφρύ σκαμπίλι στο δεξί φανάρι για να ανάψει και η άλλη λάμπα.
Με δεδομένο ότι εμένα τα χέρια μου δεν πιάνουν για τέτοιες 'δουλειές' και ούτε το έχω ξανακάνει ποτέ παρόλο που μου έχει συμβεί σε πολλά αυτοκίνητα, να προσπαθήσω να βγάλω τη λάμπα να καθαρίσω την'μπίχλα' που υποψιάζομαι ότι έχει πιάσει για να σταματήσει αυτό οτ φαινόμενο ή να πάω να αλλάξω λάμπα να τελειώνει η ιστορία?
-
Όσες φορές μου έχει συμβεί μετά από λίγο καιρό η λάμπα παραδίδει πνεύμα...στα δικά μου αυτοκίνητα τουλάχιστον ο ηλεκτρολόγος είναι μονόδρομος, αν δεν έχεις χέρι τρίχρονου παιδιού μπορεί να καταλήξεις ακρωτηριασμένος, ενώ εκείνοι με τα εργαλεία που έχουν την αλλάζουν σε δευτερόλεπτα
-
ΣΩΡΑΙΟΣ
-
Ερώτηση εκ μέρους φίλου με Auris αν δεν κάνω λάθος η δεύτερη γενιά, αυτή που πρωτο είχε το start stop. Θέλέι να 'τσιμπήσει' τη ροπή και ψάχνει για κάποιο πρόγραμμα αλλά δεν βρίσκει. Μάλλον βρήκε ένα που του αρέσει που ανεβάζει τη ροπή και ελάχιστα τα άλογα, νομίζω από 101 σε 107 ή 108 αλλά δεν μπορεί να το βάλει στο Auris.
Γνωρίζει κανείς κάποιο πρόγραμμα?
-
Εννοεις προγραμμα 'ετοιμο' απο καποιον γνωστο βελτιωτη ? Ή καποιος Ελληνας προγραμματιστης να του φτιαξει προγραμμα?
Λιγα πραγματα θα πετυχει παντως οτι προγραμμα και να βαλει. Υπαρχουν παρα πολλοι προγραμματιστες στην Ελλαδα , μπορει να τους ρωτησει ή ακομα καλυτερα να δει δουλεια τους σε αλλο ιδιο αμαξι. Φανταζομαι θελει να παραμεινει σε 95αρα βενζινη
-
Εννοεις προγραμμα 'ετοιμο' απο καποιον γνωστο βελτιωτη ? Ή καποιος Ελληνας προγραμματιστης να του φτιαξει προγραμμα?
Λιγα πραγματα θα πετυχει παντως οτι προγραμμα και να βαλει. Υπαρχουν παρα πολλοι προγραμματιστες στην Ελλαδα , μπορει να τους ρωτησει ή ακομα καλυτερα να δει δουλεια τους σε αλλο ιδιο αμαξι. Φανταζομαι θελει να παραμεινει σε 95αρα βενζινη
Κάτι έτοιμο από γνωστό βελτιωτή. Τι εννοείς ότι θα πετύχει λίγα πράγματα? Δεν 'πειράζεται' αυτό το αυτοκίνητο? Απλά ρωτάω γιατί ακόμα κι εγώ που είμαι άσχετος όλο για 'πειραγμένα' μοτέρ ακούω με δεν ξέρω κι εγώ πόσα άλογα συν.
-
Τα ατμοσφαιρικα μοτερ δεν παιρνουν πολλη δυναμη μονο με προγραμμα, αυτο εννοω. Εσυ λογικα εχεις στο μυαλο σου τα τουρμπο μοτερ, αυτα ναι , ανεβαζουν αλογα και ροπη πολυ πιο ευκολα . Στην περιπτωση του φιλου σου, που δεν εχει τουρμπο το μοτερ του, δυσκολα τα πραγματα.
-
Τα ατμοσφαιρικα μοτερ δεν παιρνουν πολλη δυναμη μονο με προγραμμα, αυτο εννοω. Εσυ λογικα εχεις στο μυαλο σου τα τουρμπο μοτερ, αυτα ναι , ανεβαζουν αλογα και ροπη πολυ πιο ευκολα . Στην περιπτωση του φιλου σου, που δεν εχει τουρμπο το μοτερ του, δυσκολα τα πραγματα.
Ευχαριστώ πολύ φίλε!!!
-
Ποιο μοτέρ έχει??? αν είναι το 1,33, γενικά θα έχει θέματα. είναι το 1nr-fe που λόγο κακής σχεδίασης από κατασκευή καίει λάδια μετά τα 80-90000χλμ αν δεν του πίνεις το αίμα που και που. αλλά αν θέλει παραπάνω δύναμη, έχει δοκιμάσει πόση έχει (δλδ του πίνει το αίμα)
-
Ερώτηση εκ μέρους φίλου με Auris αν δεν κάνω λάθος η δεύτερη γενιά, αυτή που πρωτο είχε το start stop. Θέλέι να 'τσιμπήσει' τη ροπή και ψάχνει για κάποιο πρόγραμμα αλλά δεν βρίσκει. Μάλλον βρήκε ένα που του αρέσει που ανεβάζει τη ροπή και ελάχιστα τα άλογα, νομίζω από 101 σε 107 ή 108 αλλά δεν μπορεί να το βάλει στο Auris.
Γνωρίζει κανείς κάποιο πρόγραμμα?
ατμοσφαιρα και πειραγμα ειναι αλλα λογια να λεγαμε... ακομα και οι χονταιοι που εχουν παραδοση δεν εχουν κανει τιποτε σοβαρο μονο με προγραμμα, τις περισσοτερες φορες μαλλον χανεις και νομιζεις απο τον παραπανω θορυβο οτι κατι εκανες. χρειαζονται πολλα και ακριβα πραγματα, η φθηνοτερη μεθοδος ειναι με τη προσθηκη κομπρεσσορα και παλι μιλαμε για 4-5 χιλιαρικα απο οσο θυμαμαι απο νικηφορο και λοιπους. τωρα ενα διαδικαστικο μεσο μετακινησης, οχι τα αύρια αυτοκινητα δεν τα λες και εχω και 11 απο αυτα, καλυτερα το πουλας και παιρνεις κανενα τουρμπατο.
ΑρΕς
για τους πουρους οπως ο γατοζ στους 4τ, καποια στιγμη αν θυμαστε ο νικος δημου ειχα φτιαξει ενα απο τα 2 αουντι 50 που ειχε. και ειχε κανει αρθρο ποσο πιο γρηγορο ηταν το αφτιαχτο οταν τα εβαλε σε κοντριτσα!
-
Ναι το 1,33 έχει
Ευχαριστώ και τους 2 (τους από πάνω)
Συμπέρασμα αγοράζει τούρμπο και το πειράζει όσο θέλει. ρογκερ δατ!!!
-
Ομάδα καλησπέρα είμαι νέο μέλος στην ομάδα ! Έκανα πρόσφατα αγορά polo gti του 03 είναι σε πολύ καλή κατάσταση το πήρα από καλά χέρια . Το μόνο 'θέμα' που έχω είναι ότι όταν είναι να πάρει μπροστά την πρώτη φορά θέλει γκάζι πάντα εκτός αν είναι ζεστό που δεν χρειάζεται . Έχει και αέριο (δεν νομίζω να έχει σχέση αυτό) . Σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχω κανένα θέμα στην πορεία είναι πένα και είναι και σφαίρα έχει το γκαζάκι του. Όσοι γνωρίζετε απο τι μπορεί να είναι πείτε μου . Απλά με ανησυχεί γιατί έχω ακούσει ότι μπορεί να πάθει ζημιά ο καταλύτης . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
-
Ομάδα καλησπέρα είμαι νέο μέλος στην ομάδα ! Έκανα πρόσφατα αγορά polo gti του 03 είναι σε πολύ καλή κατάσταση το πήρα από καλά χέρια . Το μόνο 'θέμα' που έχω είναι ότι όταν είναι να πάρει μπροστά την πρώτη φορά θέλει γκάζι πάντα εκτός αν είναι ζεστό που δεν χρειάζεται . Έχει και αέριο (δεν νομίζω να έχει σχέση αυτό) . Σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχω κανένα θέμα στην πορεία είναι πένα και είναι και σφαίρα έχει το γκαζάκι του. Όσοι γνωρίζετε απο τι μπορεί να είναι πείτε μου . Απλά με ανησυχεί γιατί έχω ακούσει ότι μπορεί να πάθει ζημιά ο καταλύτης . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
Να το χαρείς φίλε. Αλλά τι ελέγξες όταν το πήρες; Το είδε μηχανικός που έχει εμπειρία στο συγκεκριμένο μοτέρ; Το ότι έχει αέριο είναι στα μειων καθώς δεν λες και πόσα χιλιόμετρα έχει το αμαξι. Ότι και να πούμε είναι εικασίες. 50 λόγοι μπορεί να ευθύνονται για το ρελαντί. Εκείνο που προτείνω εγώ είναι: Έλεγχος από μηχανικό και σωστές ρυθμίσεις στο αεριο.
-
Να το δείς το υγραέριο . Εαν το δουλέψεις μονο βενζίνη 2-3 ημέρες σου το παρουσίαζει ; Μετά θα κοίταζα και το μάτι στροφάλου ως ύπουλη βλάβη για τήν πρωινή εκκίνηση
-
Κατα 90% το προβλμα ειναι απο υγραεριο στην πρωτη εκκινηση. Η λαθος fuel trim ή καποιο μενει ανοικτο . Κλεισε το υγραεριο εντελως 3 μερες και κινησου μονο με βενζινη και δες αν το κανει ξανα.
-
Τα αμορτισέρ πριν μπουν στο αμάξι θέλουν δούλεμα με το χέρι?5-10 φορές ή και παραπάνω θα είναι καλό για την μακροζωία τους?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........