-
Απο οσο ξερω ναι, το κανανε αυτο παλια για να δουλεψε το αμορτισερ σε ολο το μηκος του. 3-4 φορες αρκουν. Θελει να το εχεις καθετα, οπως οταν θα ειναι τοποθετημενο. Αν ειναι σκληρο αμορτισερ , την εκατσες, δεν συμπιεζεται ευκολα
-
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες του περιοδικού γειά σας. Είμαι καινούργιος στο χώρο αυτό, και θα έρθω κατευθείαν στο θέμα. Μένω εδώ και 25 χρόνια στην Κύπρο. Αγόρασα ένα BMW E60 2200 cc το 2004 καινούργιο, βενζίνη, και τώρα που έγινε νόμιμη η χρήση του lpg καυσίμου στην Κύπρο, αποφάσισα να το μετατρέψω έτσι ώστε να επωφεληθω από την διαφορά τιμής. Προτίμησα επαγγελματία από Ελλάδα λόγω εμπειρίας των τεχνικών από Ελλάδα αφού χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή εδώ και πολλά χρόνια. Έβαλα όποιο σύστημα μου πρότεινε, πολωνικό, δεν έχω πρόβλημα, το αυτοκίνητο λειτουργεί ρολόι με κάποιο μικρό θόρυβο στο χώρο της μηχανής λόγω λειτουργίας των βαλβίδων γκαζιού, έτσι μου είπε. Ο θόρυβος αυτός ακούγεται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ειδικά στις χαμηλές στροφές και ειδικά όταν είσαι μαθημενος στην απόλυτη ησυχία που σου παρείχε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Κάθε φορά όμως που ανοίγω το καπώ, βλέπω ένα μάτσο ελαστικά σωληνάκια, συνδεδεμένα μεταξύ τους με σφιγκτήρες και ομολογώ ότι περίμενα κάτι πολύ πιο εμφανησιμο, ειδικά σε τέτοια αυτοκίνητα. Μετά από κάποιο σχετικά μικρό διάστημα, άρχισαν οι διαρροές και η οσμή του γκαζιού έντονη. Ο λόγος όπως αποδείχθηκε ήταν οι ενώσεις. Έσφιξα λοιπόν λίγο παραπάνω τους σφιγκτήρες και όλα καλα. Μετά από λίγο καιρό πάλι τα ίδια. Θέλω να σας ρωτήσω, είτε είστε παθόντες, είτε είστε επαγγελματίες τεχνικοί, έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές; Τα ελαστικά σωληνάκια έχουν φθαρεί στα σημεία σύσφιξης και θα χρειαστούν αντικατάσταση και δεν έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια λειτουργίας. Υπάρχει κάτι που μπορώ να χρησιμοποιήσω, είτε κόλλα είναι αυτό, είτε αλλου είδους σφιγκτήρες που να μην προκαλούν τόση φθορά στα ελαστικά σωληνάκια; Κάτω από το χώρο αποσκευών, εκεί που τοποθετήθηκε η φυαλη, ανοίχτηκε τρύπα διαμέτρου δέκα εκατοστών και έμεινε έτσι ανοιχτή χωρίς να μπει κάποιο υλικό στεγανοποίησης. Έτσι το κάνουν και στην Ελλάδα; Απολογουμαι εάν σας ζαλησα με τα προβλήματα μου, εάν θεωρουνται προβλήματα, αλλά εάν γνωρίζει κάποιος κάτι διαφορετικό από αυτά που έγιναν σε μένα και μπορώ να τα διορθώσω ας μου πει με όλη την καλή διάθεση. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε. Κώστας Καρακασίδης.
-
Στο γκολφ 4 1,4έχω βάλει υγραέριο.Ο πνεύμονας παροχή-επιστροφη νερού έχει από τα κολάρα του καλοριφέρ.Το προβλημα είναι ότι μετρώντας θερμοκρασία στο ζεστό κολάρο παροχής του πνεύμονα αυτό κρυώνει πολύ στις κατηφόρες όπως αντίστοιχα και το μάμα όργανο παρότι είναι εξαιρετικά θερμοστάτη άλλαξα με gates καμία βελτίωση.Οπως και στην ευθεία πάνω από 55-60 δεν βλέπω με τίποτα.Αντιθετα το μπλοκ χαμηλά σε σημείο που περνάνε λάδια από πίσω πιάνει 80-90-100.
Είναι πολύ μικρός ο κινητήρας και δεν μπορεί να ζεστάνει τα νερά σωστά?Σαν έσχατη λύση σκέφτηκα να μονώσω το κάτω μέρος του ψυγείου όπου και έχει ένα μεγάλο αεραγωγό και αν δεν ανέβαζει θερμοκρασία τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι να μείνει έτσι.
Υ.Γ. Διάβαζα ότι αυτά δουλεύουν στους 100 περίπου κτλ. Αλλά από όταν το πήρα και με χαλασμένο ρελέ βεντιλατερ που δεν το φτιαξα ακόμα,πραγματική θερμοκρασία πάνω από 90 δεν είδα ούτε καλοκαίρι με κίνηση.
Ποδιές,πλαστικοί θόλοι μπήκαν όλοι μπας και βοηθήσουν την κατάσταση.Μεχρι να ζεσταθεί το μπλοκ είναι κουραστικό ώρες ώρες από άποψη ξαφνικών μπουκωματων εν κινήσει.
-
Θαυμάζω το κουράγιο σας και το όποιο ρίσκο παίρνετε στις μετατροπές αυτές (να πετάξετε πολλά λεφτά). Ούτε στα παλιά μου PC δεν κάνω τέτοιες μόντες... μεγάλη διαφορά νοοτροπίας παρατηρώ, αλλά ίσως αλλάξω μεγαλώνοντας...
-
Καλημερα , εδω και λιγο καιρο σταμάτησε να λειτουργεί το Auto on/off στο Mini Cooper F56 2017 . Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ;
-
Θαυμάζω το κουράγιο σας και το όποιο ρίσκο παίρνετε στις μετατροπές αυτές (να πετάξετε πολλά λεφτά). Ούτε στα παλιά μου PC δεν κάνω τέτοιες μόντες... μεγάλη διαφορά νοοτροπίας παρατηρώ, αλλά ίσως αλλάξω μεγαλώνοντας...
Αν αναφέρεσαι στο υγραέριο έχω εξοικονόμησει περιπου 25.000€ στο μερκ, οπότε επέτρεψε να γελάω με όσους κυκλοφορούν με βενζίνη.
-
Ποσα χιλιόμετρα έχει το Μουερκ και πόσα χρόνια σου πήρε για να εξοικονόμησεις 25000 ευρώ...
-
550.000
-
Και πόσα χρόνια σου πήρε για να κάνεις 550 000 χιλιόμετρα ?
-
Καλημερα , εδω και λιγο καιρο σταμάτησε να λειτουργεί το Auto on/off στο Mini Cooper F56 2017 . Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ;
1ος ελεγχος μπαταρια.
-
Trifon555 wrote:
1ος ελεγχος μπαταρια.
Συμφωνώ και εγώ.
-
Γεια σας παιδιά έχω ένα audi a4 του 2000 τουρμπισιο το αμάξι φοράει γκαρετ κ04. Έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία ότι όταν το βάζω μπρος έχει γαλάζιους καπνούς από πίσω για 2-3 λεπτά μετά όλα καλά τι μπορεί να είναι. Και τώρα τελευταία μετά από ένα χτύπημα στο ιντερκουλερ της τουρμπίνας έχει αρχίσει και χάνει πίεση το αμάξι επειδή έχει τρυπήσει ελάχιστα το ιντερκουλερ. Βλέπω πως μερικές φορές το αμάξι ζοριζεται να δώσει και δεν δίνει το 100% ενώ το ακούω που τουρμπιζει άψογα (το ακούω λόγο της σκαστρας ανοιχτού τύπου). Υπάρχει πιθανότητα να μου βγάλει ποιο μεγάλο θέμα επειδή χάνει πίεση. Και κάτι τελευταίο το αμάξι το σήκωσα και είδα πως είναι πολύ δακρισμενα από κάτω με λάδι σε τι μπορεί να οφείλεται (συγκεκριμένα κάτω από το ιντερκουλερ).
-
Θέλει ανακατασκευή το τούρμπο σου περνάει λάδια στην εισαγωγή και τα καις. Επίσης θες αλλαγή ιντεκουλερ λόγο διαρροής και καθαρισμό κολαρων αέρα από τα λάδια που έχει πιάσει μέσα. Φυσικά και υπάρχει φθορά στο μοτερ λειτουργώντας το έτσι , και έχεις και πεσμένη απόδοση λόγο διαρροής πίεσης.
-
Το αμάξι δεν καίει σχεδόν καθόλου λάδι
-
Οι γαλάζιοι καπνοί είναι καμμένο λάδι.
-
Ναι φιλαράκι αλλά εγώ δεν καίω λάδι σχεδόν καθόλου μήπως είναι τίποτα από της αναθυμιάσεις η τίποτα μπερδέματα στα μπεκακια του αερίου διότι δεν έχει καλή ρύθμιση
-
Άρα ναι σίγουρα κάτι από αυτό που λες θα είναι. Δεν είναι λάδι.
-
Ο μπλε καπνος ειναι λαδι που δεν εχει περασει μεσα απο τον θαλαμο καυσεως (τσιμουχακια βαλβιδων εξαγωγης ή δαχτυλιδι τουρμπινας) οπως σωστα ειχε πει πριν μερικα χρονια ο Παναγιωτης, απλα η ποσοτητα μπορει να ειναι τοσο μικρη που δεν φαινετε στον δεικτη λαδιου.
-
Άρα καλό είναι να ξεκινήσω από τσιμουχακια μόλις αλλάξω το ιντερκουλερ και να κάνω μια ρύθμιση το αέριο και να ελέγξω τα μπεκακια αερίου και τον μαφ
-
Εαν λυσεις την πολλαπλη εξαγωγης θα δεις αν ειναι απο τα τσιμουχακια.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........