-
Oι μεγαλύτεροι σε κυβισμό κινητήρες έχουν μεγαλύτερα και άρα βαρύτερα κινούμενα μέρη, αυτό σαν βασική αρχή, γιατί υπάρχουν πολλές παράμετροι που μπορεί να ακυρώσουν αυτή την βασική αρχή και να στροφάρουν ευκολότερα από ένα μικρότερο σε κυβισμό κινητήρα.
Για να κατανοήσεις τους TFSI / TDI και άλλους μοντέρνους κινητήρες πρέπει να κατανοήσεις τι είναι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και μετά να προχωρήσεις στις εξειδικεύσεις τους.
Ρίξε εδώ μια ματιά, ξεκίνα από τον κινητήρα Otto και μετά πέρνα στους άλλους τύπους, στο νετ υπάσρχουν απαντήσεις για όλες τις απορίες και σε όλες τι;ς γλώσσες, ένα άλλο site είναι το caroto.gr
Είναι από μετάφραση από άτομα που δεν γνωρίζουν καλά την ορολογία και είναι λίγο αστείο για τους μυημένους
https://avtotachki.com/el/dvigatel-chto-takoe-dvigatel-vse-tipy-dvigatelej/
Αυτό είναι δικό μας ελληνικό
-
Ποιά είναι η γνώμη σας, για την ταινία (τιτανίου) που τυλίγεται στην εξάτμιση;
Θέλω να περιορίσω τη ζέστα (που λένε οι γιαγιάδες!) που περνάει στην καμπίνα.
-
Πως θερμαίνεται η καμπίνα από την εξάτμιση?Αν βρέχεται+αλάτι θα επιταχύνει τρέλα το σκουριασμα .Κάνει δουλειά ωστόσο.
-
Την ζέστη την καταλαβαίνω να έρχεται γύρω από την περιοχή του χειρόφρενου.
Και καλά, αυτό είναι παλιό, αλλά το έχω συναντήσει και σε νεότερα.
-
Δεν υπάρχει αλουμινοπροστασια σε όλο το μήκος? Μήπως έγινε κάποια εργασία και κάτι λείπει?
-
Εννοείς μεταξύ εξάτμισης και πατώματος;Σιγά μην έχει τέτοιο πράμα, το στάρλετ του '88!
-
Μετά τις τελευταίες δυνατές βροχές το πήρα απόφαση. Ήταν που ήταν ταλαιπωρημένο το τιμόνι, τώρα με το νερό 'έφευγαν' κομμάτια ολόκληρα. Ντύθηκε λοιπόν με δερμάτινο κάλυμα. Έπρεπε να το είχα κάνει αυτό πριν 3-4 χρόνια. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Άλλαξε εντελώς το τιμόνι τόσο οπτικά όσο και σαν αίσθηση όταν οδηγώ.Φιλική τιμή 30 ευρώ.
Σχετικό άσχετο, έχω και ένα θέμα με τη ζώνη ασφαλείας του οδηγού. Όταν τη βγάλω δεν επιστρέφει πίσω μέσα στη κολώνα.Ο μηχανισμός υπολειτουργεί, πρέπει να σπρώξω λίγο ή πολύ με το χέρι για να τραβηχτεί μέσα. Το πρόβλημα νιώθω να γίνεται εντονότερο όταν βρέχει και βραχεί, γενικά στην υγρασία. Να υποθέσω ότι έχει μαζέψει μέσα όλη τη 'μπίχλα' του κόσμου? Θα στρώσει αν καθαριστεί, για πείτε!!!
-
Καθαρισμός και ρίξε από αυτό μετά...
-
Μήπως γνωρίζει κάποιος τον εργοστασιακό κωδικό του κόκκινου χρώματος για παπί HONDA c50; κάνω ανακατασκευή το δικό μου και αισίως μετά από τρίψιμο και αστάρωμα φθάνω στο βάψιμο ( ). Έχω βρει μέχρι τώρα 2 κωδικούς: το R 23 και το R 33 .
ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
6βολτο ή 12βολτο το παπι? δεν ξερω τον κωδικο χρωματος αλλα ειχαν διαφορετικη αποχρωση απο οτι θυμαμαι.
-
6βολτο ή 12βολτο το παπι? δεν ξερω τον κωδικο χρωματος αλλα ειχαν διαφορετικη αποχρωση απο οτι θυμαμαι.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Ηλία.
Το παπί είναι 6βολτο, αλλά έχει σκελετό από 12βολτο. Ήταν παραεισαγωγής, το μοντέλο με το κάπως ανασηκωμένο τιμόνι (γλάρος). Εμένα με ενδιαφέρει να βρω το κόκκινο ΄(μάλλον από το 12v) για να αγοράσω και τα αντίστοιχα κόκκινα πλαστικά (φτερό, καπάκια, ..) που έχουν αποσυντεθεί μετά από 20 χρόνια ακινησίας σε εξωτερικές συνθήκες. Το ευχάριστο ήταν ότι δεν είχε σκουριές ο σκελετός. Αντίθετα οι τροχοί ήταν μπλοκαρισμένοι, τα ταμπούρα σαν να τα είχα τσιμεντώσει. Έπεσε πολύ εργασία για να συνέρθουν.
-
Περασε ενα πλαστικο με χοντρη αλοιφη, λογικα εστω και απο την εσωτερικη μερια του θα δεις την αποχρωση και υστερα πας σε μαγαζι με μπογιες και σου φτιαχνει το χρωμα βαση των 2 κωδικων που εχεις.
-
Περασε ενα πλαστικο με χοντρη αλοιφη, λογικα εστω και απο την εσωτερικη μερια του θα δεις την αποχρωση και υστερα πας σε μαγαζι με μπογιες και σου φτιαχνει το χρωμα βαση των 2 κωδικων που εχεις.
Αυτό θα έπρεπε να κάνω Ηλία, αλλά τα πέταξα (ήταν κατεστραμμένα, τα έτριβες με το χέρι και αποσαθρωνόταν). Θα αγοράσω καινούργια σε κόκκινο και θα φτιάξω το χρώμα σύμφωνα με αυτά.
-
@xeno: ωραία φάση! Έψαχνα και εγώ να πάρω κανένα c50, glx, astrea κλπ, μόνο και μόνο για τη φάση, αλλά οι ιδιοκτήτες τα πουλάνε πιο πολύ από τα kle 500! Από το να δώσω 1000ε για glx προτιμώ να δώσω 2000 για crypton x.
-
@xeno: ωραία φάση! Έψαχνα και εγώ να πάρω κανένα c50, glx, astrea κλπ, μόνο και μόνο για τη φάση, αλλά οι ιδιοκτήτες τα πουλάνε πιο πολύ από τα kle 500! Από το να δώσω 1000ε για glx προτιμώ να δώσω 2000 για crypton x.
Εννοείται ότι είναι κλάσεις καλύτερο το crypton. Η αλήθεια, έχει γίνει της μόδας και τα πουλάνε ακριβά, ειδικά τα c50 τα στρογγυλοφάναρα . Έψαξα και στο net και βρήκα πολλά κατατοπιστικά για την αποκατάστασή τους. Αφού το βάψω, θα ξεκινήσω με τον κινητήρα: λύσιμο, αντικατάσταση κυλινδροπίστονο, μπιέλα, καθάρισμα κεφαλής, ρουλεμάν, γραναζάκια, κλπ... και μετά τα ηλεκτρικά. Θα έχω δουλειά για κανά δίμηνο ακόμη. Είναι ωραία φάση. Για μένα λειτουργεί και λίγο ως αποφόρτιση από την κατάσταση. Θα βγάλω και μερικές φωτογραφίες για να ανεβάσω στο forum (στα δίκυκλα γιατί καταχράστηκα τoν χώρο εδώ).
-
Έχω βρει κάτι αμορτισέρ μπαγκάζ σε διάφορα μαγαζιά ανταλλακτικών.
Δεν έχουν πάνω κάποια συγκεκριμένη μάρκα.
Είναι σαν αυτά που δείχνει η αγγελία:
https://www.car.gr/parts/view/10288279-amortiser-bagkaz-citroen-xsara-00-04-citroen-xsara-97-00
Τι διαφορά έχουν αυτά σε σχέση με Kilen,Monroe,Marelli κλπ;
Αξίζουν η μπα; -
To πιο πιθανό είναι να υστερούνε σε ποιότητα και άρα να χαλάσουν πιο γρήγορα. Εγώ στο 308 είχα βάλει κάτι Metzger, δε μπορώ να ξέρω πόσο θα κρατήσουν αλλά είχανε μισή τιμή από Monroe κλπ. Τη μάρκα δε την ξέρω αλλά είδα ότι ήταν γερμανική. Κοίταξε τουλάχιστον να είναι κάποιας μάρκας και όχι τελείως no name.
-
Ερώτησις: Στο Μάζντα 6 (2015) όταν περνάω πάνω από τα αμέτρητα σαμαράκια που έχει εδώ για να κόβεις ταχύτητα, ακούγεται πλέον 'γρατσουνηματικός' θόρυβος, από τη μπροστινή ανάρτηση, μάλλον καθώς οι τροχοί κατεβαίνουν το σαμαράκι κι αποσυμπιέζεται η ανάρτηση. Αν περάσει ο ένας τροχός μόνο, δεν ακούγεται τίποτα.
Υπάρχει καμιά έυκολη-γρήγορη λύση γι αυτό;
-
Ερώτησις: Στο Μάζντα 6 (2015) όταν περνάω πάνω από τα αμέτρητα σαμαράκια που έχει εδώ για να κόβεις ταχύτητα, ακούγεται πλέον 'γρατσουνηματικός' θόρυβος, από τη μπροστινή ανάρτηση, μάλλον καθώς οι τροχοί κατεβαίνουν το σαμαράκι κι αποσυμπιέζεται η ανάρτηση. Αν περάσει ο ένας τροχός μόνο, δεν ακούγεται τίποτα.
Εύκολη-γρήγοργη λύση? Πήλιου ντροπή!!! Άλλο εύκολη-γρήγορη λύση, άλλο σωστή!!
Μια ευκολή-γρήγορη είναι WD-40 σε όλους τα σινεμπλοκ της μπροστινής ανάρτησης ή αν βρεις που γρατσουνάει, μόνο εκεί!
Σωστή λύση η αλλαγή του!!! Τέλεια λύση και του αντίστοιχου από την απέναντι πλευρά (χτυπάει το δεξί, αλλάζεις και το αριστερό)!!!
Βέβαια μπορεί απλά να θέλει κάτι σφίξιμο!
-
piliourits wrote:
Εύκολη-γρήγοργη λύση? Πήλιου ντροπή!!! Άλλο εύκολη-γρήγορη λύση, άλλο σωστή!!
Μια ευκολή-γρήγορη είναι WD-40 σε όλους τα σινεμπλοκ της μπροστινής ανάρτησης ή αν βρεις που γρατσουνάει, μόνο εκεί!
Σωστή λύση η αλλαγή του!!! Τέλεια λύση και του αντίστοιχου από την απέναντι πλευρά (χτυπάει το δεξί, αλλάζεις και το αριστερό)!!!
Βέβαια μπορεί απλά να θέλει κάτι σφίξιμο!
Κοίτα, όπως λενε και οι Αμερικάνοι, I failed to disclose ότι πριν κάτι μήνες για πρώτη φορά έριξα WD40 (δηλαδή το χέρι ενός Νοτιοαφρικανού φιλέλληνα συναδέλφου που νοιάζεται για τα αυτοκίνητα περισσότερο απ' ότι εγώ) και δεν ακουγόταν, αλλά τώρα που κρύωσε ο καιρός κι έχει 16 βαθμούς στις 6 το πρωί και φοράνε σκουφιά και κασκολ οι ντόπιοι, ακούγεται λίγο πάλι...
Δεν χτυπάει τίποτα, κάνει μόνο ήχο στοιχειωμένης πόρτας στιγμιαία, στα 'ιδιοκατασκευή' σαμαράκια που δεν είναι αρκετά φαρδιά για το ύψος τους, αλλιώς δεν ακούγεται ποτέ κι η ανάρτηση δουλεύει άψογα...
το θέμα είναι με ποιον Υεμενέζο να συννενοηθώ στα Αραβικά να τα αλλάξει, γιατί όλα εδώ δουλεύουν κατά φυλές κι εθνικότητες και επίσκεψη στη Μάζντα εκτός εγγύησης, πέρα απ' το ότι δεν έχουν τον Αλλάχ τους κι αμα δουν λευκό νομίζουν πως θα πλουτίσουν, σημαίνει και μια μέρα χωρίς αμάξι, στο μέσο της βιομηχανικής στο μέσο της Ερήμου...
οπότε πρέπει να πετύχω πάλι τον φίλο με το καλό χέρι να ρίξει σπρέι στα κατάλληλα σημεία, γιατί το δικό μου χέρι δεν το πέτυχε...
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........