-
Πολύ ωραίο το παραπάνω site.
Βλέποντας τις φωτογραφίες, θυμήθηκα μια τρομακτική εμπειρία βαφής στα ΄90s (σε έναν βαφέα πίσω από τη.. δουλειά του Καμμένου) όπου το καπώ γέμισε μικρούς κρατήρες -
Βεβαια δεν ειναι αυτοκινητιστικη η απορια μου , αλλα τεχνικη και την πεταω εδω μπας και καποιος εχει ιδεες η γνωσεις
Το προβλημα μου ειναι οτι θελω να αλλαξω βαλβολινες σε μια τρακτερ αντλια νερου , που στην ουσια ειναι ενας μειωτηρας που εχει σχεση 1/7.42 σε σχεση με τις στροφες του PTO του τρακτερ.
Η κατασκευαστρια εταιρια αναφερει σαν λιπαντικα αυτα για θερμοκρασιες ανω των 35
Μοbilgear 626 της Mobil
Omala oil 100 της shell
Energol CR- XP-100 της BP
Blasia 100 της Agip
τα οποια ειναι λαδια βιομηχανικων μειωτηρων και η δεν βρισκονται στην ελλαδα η βρισκονται σε βαρελια
την στιγμη που εγω θελω ενα δυο λιτρα .Σε ερωτηση μου προς την αντιπροσωπεια τι συνιστουν να βαζουμε στην ελλαδα και εαν ειναι σωστο το
να βαζουμε 90αρα βαλβολινη που λενε οι λαδαδες η αν θα μπορουσαμε να βαλουμε 80-90
εχουμε σιωπη .Η δυνατοτητα για εμαιλ στην μαμα εταιρεια ειναι αδυνατη καθως σε παραπεμπουν στο ελληνικο σαιτ.
και τηλ δεν ξερω ιταλικα .
Τελικα ειναι σωστο να βαζουμε 90αρα; ποια η γνωμη σας; -
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Το σημείο είναι άγριο αλλά αυτό ωφείλεται κυρίως στα ραγισματάκια που έχει το χρώμα νομίζω. Πάντως οι συνθήκες που το παρκάρω σε σπίτι και δουλειά μου κάνει τρομερή εντύπωση να με βρήκε κάποιος σε εκείνο το σημείο. Στην τελική ίσως είναι καλύτερα να με έχουν χτυπήσει ίσως γλιτώσω το βάψιμο προς ώρας. Από βδομάδα έχω κανονίσει επίσκεψη στην αντιπροσωπεία για να παραλάβω ένα αξεσουάρ οπότε θα το δω και αυτό.Αν ήταν ένα μόνον ένα σημείο θα είχα υποψίες πως κάποιο υγρό μπορεί να έχει πέσει εκεί. Αφού όμως υπάρχουν και ραγισματάκια, μάλλον δεν έγινε σωστή εργασία από τον βαφέα.
Αυτά που αναφέρει ως αιτία το site που παραθέτει ο opc, είναι πιθανόν να έχουν συμβεί. Κάποιο από αυτά. Δεν έχει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης ο βαφέας από όσα περιγράφεις πως έχει πάθει το χρώμα. Αν είναι το βαφείο της αντιπροσωπείας (δεν είναι ιδιόκτητο που συστεγάζεται) λογικά θα πρέπει να έχεις εγγύηση σε υλικά και εργασία για τουλάχιστον έναν χρόνο (στα ανταλλακτικά ισχύει, πιστεύω και στο βάψιμο να υπάρχει κάποια εγγύηση).
Να το ψάξεις, να τους το τονίσεις. Ή πες πως απ' όσο ξέρεις στην αντιπροσωπεία οι εργασίες έχουν εγγύηση 1 χρόνο αν αρχίσουν να γκρινιάζουν. Τα υλικά να είναι το 30% - 40% (το πολύ πολύ) της τελικής τιμής.https://www.novol.gr/page.php?pge=251&lng=1
Για κάτι τέτοιο μοιάζει...Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όντως.
Καλή εταιρία φαίνεται και με ενδιαφέροντα προϊόντα.
https://www.novol.gr/page.php?pge=209&lng=1 -
To κακό είναι πως έχω αλλάξει πόλη και δεν ξέρω κατά πόσο θα βγάλω άκρη γιατί να το πάω πίσω είναι πολύ δύσκολο. Θα το πάω στην εδώ αντιπροσωπεία και βλέπουμε...
-
Σε clio του 1998 άλλαξε φίλος πρόσφατα βαλβίδα βεντιλατερ γιατί δεν εκκινούσε ποτε, με αποτέλεσμα ο δείκτης της θερμοκρασίας πλέον να είναι στα κόκκινα σε νορμαλ πραγματική θερμοκρασία και λίγο κάτω απο τη μέση κρύο, έχει χαλάσει η κλιμακα του δηλαδή.
Το βεντιλατερ λειτουργεί κανονικά πλέον και δεν υπερθερμενεται η μηχανή.
Ο μάστορας του λέει για ηλεκτρολόγο και ιστορίες. Τι παιζει με αυτά τα αμάξια?
Πριν την αλλη βαλβίδας εννοείται λειτουργούσε μία χαρά ο δείκτης -
Οι βαλβίδες έχουν θερμοκρασία λειτουργίας, είναι χτυπημένη επάνω στο σώμα τους και πρέπει να την αλλάξει με ίδια ακριβώς, πήρε την ίδια βαλβίδα θερμοκρασιακά πχ 89c ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Οι βαλβίδες έχουν θερμοκρασία λειτουργίας, είναι χτυπημένη επάνω στο σώμα τους και πρέπει να την αλλάξει με ίδια ακριβώς, πήρε την ίδια βαλβίδα θερμοκρασιακά πχ 89c ?Ναι ακριβως ίδια σε θερμοκρασία. Η κλιμακα του οργανου έχει χαλάσει μονο. Απο κρύο ξεκιναει σχεδον στη μέση η ένδειξη και σε νορμάλ λειτουργεία φτάνει στα κόκκινα. Πλασματικό.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οι βαλβίδες έχουν θερμοκρασία λειτουργίας, είναι χτυπημένη επάνω στο σώμα τους και πρέπει να την αλλάξει με ίδια ακριβώς, πήρε την ίδια βαλβίδα θερμοκρασιακά πχ 89c ?
Ναι ακριβως ίδια σε θερμοκρασία. Η κλιμακα του οργανου έχει χαλάσει μονο. Απο κρύο ξεκιναει σχεδον στη μέση η ένδειξη και σε νορμάλ λειτουργεία φτάνει στα κόκκινα. Πλασματικό.
για καλό και για κακό τράβα τον πόλο για λίγα λεπτά να κάνει reset η ECU και μετά ασχολήσου με το όργανο.
-
Έχει χρησιμοποιήσει κάνεις κάτι τέτοιο;
Auto Pedal, Car Doorstep mit Sicherheit Hammer, Vehicle Hooked Pedale Folding Ladder Für Einfachen Zugang zur Autodachspitze Dachzahnstange, Fußrasten Für Auto, Jeep, SUV https://www.amazon.de/dp/B07FNPV93C/ref ... zBbB1F41A4
Μου αρέσει σαν ιδέα και είναι χρήσιμο, θέλω να καθαρίζω την πανοραμική. Αλλά βρίσκω μόνο κινέζικα και δεν τα εμπιστεύομαι πρώτον μη σπάσουν και πέσω και τσακιστω, και δεύτερον κατά πόσο θα κάνουν ζημιά
-
Θα φοβουμουν αν αντέξει να μην στραβωσει η λαμαρίνα. Παρκαρε το διπλα σε ψηλό πεζοδρόμιο ή σε κανενα τσιμεντενιο τοίχο. Αν είσαι αδύνατος πιθανόν να μην έχεις θέμα.
-
Εγώ θα το φοβόμουν κάτι τέτοιο πάντως. Πιο ασφαλές να πάρεις 1-2 καφάσια και να πατήσεις πάνω τους γι αυτή τη δουλειά.
-
Ναι ακριβως ίδια σε θερμοκρασία. Η κλιμακα του οργανου έχει χαλάσει μονο. Απο κρύο ξεκιναει σχεδον στη μέση η ένδειξη και σε νορμάλ λειτουργεία φτάνει στα κόκκινα. Πλασματικό.
για καλό και για κακό τράβα τον πόλο για λίγα λεπτά να κάνει reset η ECU και μετά ασχολήσου με το όργανο.
Τελικά μπήκε η γνήσια βαλβίδα από Ρενώ (ίδια θερμοκρασία είχε και η αφτερμαρκετ) και λειτούργησαν όλα κομπλε.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σήμερα παρατήρησα (βασικά μέτρησα) πως οι αριστερές αναρτήσεις είναι 1.5cm χαμηλώτερες από τις δεξιές. Είναι αποδεκτή αυτή η απόκλιση;
-
Παρκαρε το και αλλου και ξαναμετρα. Τουλάχιστον στο w202 με eibach ελατήρια υπάρχει αποκλιση την οποία την εφερα με προσθηκες. Όταν η μερκ δίνει αλλά ελατήρια για ac, αυτοματο σασμαν, 100αρα μπαταρία κτλ τι ψαχνεις.
Πάντως αναλογα με το έδαφος εγω εχω οτι να ναι μετρήσεις, δν ασχολούμαι πλέον. -
Το τσέκαρα σε διαφορετικά flat σημεία. Μου είχε κινήσει την υποψία στο πλύσιμο όταν από τη μια πλευρά έβαζα το λάστιχο μέσα στο θόλο και στην άλλη έβρισκε το χέρι μου.
Οι πιέσεις των ελαστικών είναι επίσης παντού ίδιες και φυσικά δεν υπάρχει κάποιο έξτρα βάρος στην μια πλευρά. -
Σε ένα Mitsubishi SZ3 της οικογένειας που δεν καθόταν καλά στο μάτι αλλά ούτε και στο μέτρημα το πρόβλημα ήταν σε ένα πίσω αμορτισέρ αλλάχτηκαν τα δυο πίσω και ίσιωσε , παραμένει ίσιο τα τελευταία 5 χρόνια αρα το συνεργείο που τα άλλαξε είχε δίκιο που έλεγε ότι τα kayaba που μπήκαν θα έλυναν το πρόβλημα που είχαν τα εργοστασιακά , είχε δεί και αλλα SZ3 με το ίδιο πρόβλημα.
-
Ακούω ενα περιοδικό βουητο(περίπου) στα 20-40 χαω. Το διαφορικο είναι? (490.000κμ)
Ρουλεμάν διαφορικού ή ρουλεμάν μεσαίας τριβής
Σήμερα αλλαξα μεσαία τριβη μαζι με το ρουλεμαν, συνδεσμο κεντρικου μπροστά αλλά ο ήχος συνεχίζει. Ο μηχανικός λέει πως είναι διαφορικο. Το ερώτημα είναι, θα επιδεινωθει ο ήχος και αν ναι θα γίνει τσιριχτος στο πατημα του γκαζιου? Τώρα ο ήχος στο πατημα σχεδόν εξαφανίζεται. Μπορεί να διαλυθεί το ρουλεμαν και να μείνω στο δρόμο ή απλά θα κάνει πιο εντονο ήχο?
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Ακούω ενα περιοδικό βουητο(περίπου) στα 20-40 χαω. Το διαφορικο είναι? (490.000κμ)
Σήμερα αλλαξα μεσαία τριβη μαζι με το ρουλεμαν, συνδεσμο κεντρικου μπροστά αλλά ο ήχος συνεχίζει. Ο μηχανικός λέει πως είναι διαφορικο. Το ερώτημα είναι, θα επιδεινωθει ο ήχος και αν ναι θα γίνει τσιριχτος στο πατημα του γκαζιου? Τώρα ο ήχος στο πατημα σχεδόν εξαφανίζεται. Μπορεί να διαλυθεί το ρουλεμαν και να μείνω στο δρόμο ή απλά θα κάνει πιο εντονο ήχο?
Δεν του βάζεις motorcote ? Μπορεί λόγω ρουλεμάν να περάσουν 1-2 μήνες μέχρι να σταματήσει ή να ελλατωθεί ο θόρυβος
τουλάχιστον 70% αλλά θα δουλέψει το σύστημα και δεν πρόκειται να σπάσει κάτι ξαφνικά, εκτός και αν ήδη έχει διαλύσει κάποιο ρουλεμάν και δεν πέρνει γιατριά. Πάντως με το ζουμί ( δοκιμασμένο σε 3 σαζμάν / διαφορικά με θόρυβο στα ρουλεμάν ) η κορώνα και το πηνίο θα περάσουν ευτυχισμένες μέρες, άλλωστε δεν χάνεις και τίποτα αφού το κόστος είναι μηδαμινό μπροστά στην προστασία από το ζουμί, έτσι δεν είναι ? Μιλάω για το γνήσιο, στο μαύρο κουτί το Αμερικάνικο, όχι το άλλο το dynamic. -
Δεν του βάζεις motorcote ? Μπορεί λόγω ρουλεμάν να περάσουν 1-2 μήνες μέχρι να σταματήσει ή να ελλατωθεί ο θόρυβος
τουλάχιστον 70% αλλά θα δουλέψει το σύστημα και δεν πρόκειται να σπάσει κάτι ξαφνικά, εκτός και αν ήδη έχει διαλύσει κάποιο ρουλεμάν και δεν πέρνει γιατριά. Πάντως με το ζουμί ( δοκιμασμένο σε 3 σαζμάν / διαφορικά με θόρυβο στα ρουλεμάν ) η κορώνα και το πηνίο θα περάσουν ευτυχισμένες μέρες, άλλωστε δεν χάνεις και τίποτα αφού το κόστος είναι μηδαμινό μπροστά στην προστασία από το ζουμί, έτσι δεν είναι ? Μιλάω για το γνήσιο, στο μαύρο κουτί το Αμερικάνικο, όχι το άλλο το dynamic.Εδω και δύο αλλαγες χρησιμοποιώ μονοτυπη βαλβολινη για μπλοκε διαφορικα(παίζει τα ρουλεμαν να μην χαιρονται με τους μετατροπής τριβης?!) Επίσης προ 1,5 μήνα έβαλα μεσα προσθετο mos2. Με motorkote ή μη τα ρουλεμαν αυτα όταν χαλανε φρεναρουν σαν τα ρουλεμαν τροχου?Αν οχι λεω να παρω motorkote κ απλη βαλβολινη και να το αφήσω ετσι.
-
Για πειτε οι έμπειροι απο αυτόματα κιβώτια... γενικά οι παρεμβάσεις απο τα paddles και ειδικά κατεβάσματα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία και μακροβιότητα του κιβωτίου;
Κατεβάζω πχ σε φάση αργής επιβράδυνσης απο D4 σε D3 πχ, κατάλοιπο της manual οδήγησης όπου φρέναρα αρκετά με downshifting .Και μιας και είμαστε στο θεμα , δεν το εχω δοκιμάσει αλλά έτσι απο περιέργεια μπορείς να βάλεις νεκρά Εν κινήσει σε αυτόματο; Πχ βλέπεις μακρυά κόκκινο φανάρι , αν θες να αφήσεις το αμάξι να ρολάρει με νεκρά και οταν φτάσεις εκεί να βάλεις μια Τρίτη και να φύγεις πχ, δε γίνεται να υποθέσω Ε;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........