-
@w202-amg said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@bassstarlet said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Βάζω 10-40 αλλά τελευταία είδα πως καίει.
Για πείραμα, να δοκιμάσω 15-40 ή 10-60;Πόσο καίει? 10-60 σε μικρό κινητήρα όχι,ζοριζεται μέχρι και να στροφαρει.
Τελικά άλλαξα σε 15-40, δεν διαπίστωσα «κάψιμο» αλλά πρέπει να φεύγουν σταγόνες από τον καθρέπτη.
Δεν κατάλαβα καμία διαφορά. -
@georgemit said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Δε ξέρω μου φαίνεται κουλό σε τόσο καινούριο αυτοκίνητο να τα παίξει η αντλία από κακής ποιότητας βενζίνη. Μόνο αν έβαζε συνέχεια.
Θα σας πω από Τετάρτη που θα ανοίξει η αντιπροσωπεία, είναι στην εγγύηση ακόμα ευτυχώς.Τέκνο συναδέλφισσας, που του έκανε δώρο ο πατέρας του, το προηγούμενο ibiza, έμεινε από τρόμπα το πρώτο βράδυ που το πάρκαρε έξω από το σπίτι!
-
Μαλάκας μηχανικός
Youtube Video -
Έχει κάποιος θετική εμπειρία από επισκευή χτυπήματος στο εμπρόσθιο παρμπρίζ με ρητίνη σε εταιρείες τύπου carglass, glassdrive, Φίλης και άλλους ιδιώτες ; Αναφέρομαι σε μέγεθος λιγότερο από 1 εκατοστό μάλλον από πετραδάκι.
-
@tesa54 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Έχει κάποιος θετική εμπειρία από επισκευή χτυπήματος στο εμπρόσθιο παρμπρίζ με ρητίνη σε εταιρείες τύπου carglass, glassdrive, Φίλης και άλλους ιδιώτες ; Αναφέρομαι σε μέγεθος λιγότερο από 1 εκατοστό μάλλον από πετραδάκι.
Εάν δεν είναι στο οπτικό σου πεδίο και πολύ κοντά στις άκρες του παρμπρίζ θα στο επισκευασουν...
Δεν εξαφανίζουν το σημάδι....πάλι θα φαίνεται ελαφρώς...αλλά θα γλυτώσεις το να ραγισει περισσότερο.Κατά την διάρκεια της επισκευής δεν αποκλείεται να γίνει ρωγμή από ότι μου είπε.
40 λεπτά διάρκεια επισκευής σε Carglass , το κόστος (80 ευρώ) ανέλαβε όλο η ασφαλιστική μου.
Τα χαρτιά τα έκανε ο επισκευαστής...δεν ασχολήθηκα με τίποτα. Απλά ενημέρωσα τηλεφωνικά την ασφαλιστική μου...και μου πρότειναν το αντιπρόσωπο που συνεργάζονται.Δύο χρόνια μετά παρέμεινε το ίδιο...μετά πωλήθηκε το όχημα.
-
Εγώ έκανα την περασμένη βδομάδα σε glassdrive. Εξωτερικά δε φαίνεται τίποτα από μέσα όταν το χτυπάει απευθείας ο ήλιος φαίνεται ελάχιστα ένα σημείο διαμέτρου καρφίτσας (πριν ήταν αρκετά μεγαλύτερο.
-
Ευχαριστώ παιδιά, το χτύπημα είναι μικρό (λιγότερο από 1 εκατοστό) δίπλα από το αυτοκόλλητο του Κτέο δεξιά στο παρμπριζ άρα έχει περιθώριο να δουλέψει ο τεχνικός θα πάω σήμερα το απόγευμα να ρωτήσω σε δύο μαγαζιά, έχω κάλυψη θραύσης κρυστάλλων για την πληρωμή από ασφαλιστική. Απλώς λέω να το φτιάξω φοβούμενος μην μεγαλώσει περισσότερο με την συστολή διαστολή λόγω θερμοκρασιών το καλοκαίρι και τις υπέροχες λακούβες που μας χαρίζουν οι ελληνικοί δρόμοι.
Θοδωρή Αττική πήγες, σε ποια glassdrive ; -
Ναι στο κατάστημα του Μενιδίου...εγω το είχα μηνες, αλλά ήταν εκτός οπτικού πεδίου και δεν είχε επιδεινωθεί, αλλά ο μάστορας μου είπε ότι όσο πιο γρήγορα το φτιάξεις τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα
-
Και εγώ άμεσα την έκανα την επισκευή παρμπρίζ...επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι η όλη τεχνική θυμίζει αυτή του οδοντίατρου που σου κάνει σφραγίσμα
-
Καλημέρα, πήγα χθες σε δύο διαφορετικά μαγαζιά γνωστών αλυσίδων και ο πρώτος μου είπε πως δεν επισκευάζεται γιατί το τζάμι είναι καμένο/μαυρισμένο από τον ήλιο ψηλά 4-5 πόντους πριν τον ουρανό και κατά μήκος (όντως είναι φαίνεται η διχρωμία) και αν βάλει ρητίνη θα σπάσει πιο γρήγορα απ' ότι χωρίς, γι' αυτόν καλύτερη λύση η αντικατάσταση ! Ο δεύτερος μου είπε πως φτιάχνεται κανονικά και δεν είναι βαθύ το σπάσιμο (όντως) και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Θα πάω σήμερα σε άλλα δύο μαγαζιά ιδιωτών Παρμπρίζ Δημήτρης Λεωφ. Βουλιαγμένης και Σούλης Ιερά Οδό (όχι αλυσίδες) να ρωτήσω και θα κρίνω από την πλειοψηφία. Στο FB διαβάζω περιπτώσεις που το επισκεύασαν και μετά από 4-5 μήνες έσπασε αλλά και άλλους που άντεξε στο χρόνο, για οχήματα δεκαετίας πάντα. -
@tesa54 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλημέρα, πήγα χθες σε δύο διαφορετικά μαγαζιά γνωστών αλυσίδων και ο πρώτος μου είπε πως δεν επισκευάζεται γιατί το τζάμι είναι καμένο/μαυρισμένο από τον ήλιο ψηλά 4-5 πόντους πριν τον ουρανό και κατά μήκος (όντως είναι φαίνεται η διχρωμία) και αν βάλει ρητίνη θα σπάσει πιο γρήγορα απ' ότι χωρίς, γι' αυτόν καλύτερη λύση η αντικατάσταση ! Ο δεύτερος μου είπε πως φτιάχνεται κανονικά και δεν είναι βαθύ το σπάσιμο (όντως) και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Θα πάω σήμερα σε άλλα δύο μαγαζιά ιδιωτών Παρμπρίζ Δημήτρης Λεωφ. Βουλιαγμένης και Σούλης Ιερά Οδό (όχι αλυσίδες) να ρωτήσω και θα κρίνω από την πλειοψηφία. Στο FB διαβάζω περιπτώσεις που το επισκεύασαν και μετά από 4-5 μήνες έσπασε αλλά και άλλους που άντεξε στο χρόνο, για οχήματα δεκαετίας πάντα.Είναι πολύ κοντά στον ουρανό...οπότε είναι λογικό να φοβούνται ότι δεν θα πετύχει η επισκευή...
Σούλης Ιερά Οδό...πολύ καλός μάστορας!
-
Ερωτηση, σε αυτοκινητο γνωστου μου (1.6 206) ακουγοταν ο κλασικος μεταλλικος ηχος κατα το πατημα του συμπλεκτη εδω και καμια 20αρια μερες και σκοπευε να αλλαξει δισκο πλατο μολις γυρνουσε απο διακοπες γιατι εχει 100000+ χλμ απ'την τελευταια φορα που τον αλλαξε.
Ομως απο χτες μου'πε οτι του κανει και εντονο σφυριγμα πλεον οταν παταει συμπλεκτη, το οποιο δεν το'κανε πριν, και ακομα και χωρις πατημενο συμπλεκτη, εχοντας βαλει ταχυτητα, συνεχιζει το σφυριγμα αυτο οταν παταει γκαζι. Αν αφησει το γκαζι σταματαει.
Επισης αρχισε να μυριζει και το δισκοπλατο χωρις να το ζορισει λεει.Γνωριζει κανεις τι μπορει να συμβαινει? Το ρουλεμαν μονο οταν πατας συμπλεκτη δεν κανει θορυβο κανονικα? Σ'αυτον γιατι το κανει κι οταν εχει κουμπωσει ταχυτητα και παταει γκαζι? Επισης, γιατι μυριζει το δισκοπλατο? Μηπως ειναι και τιποτε αλλο?
Προφανως και θα αλλαξει αμεσα ολο το σετ οταν επιστρεψει, απλα ειναι διακοπες αυτη τη στιγμη και φοβαται μη μεινει σε κανα δρομο μεχρι να γυρισει και ειναι και καμια 400αρια χλμ απο εκει που βρισκεται μεχρι την Αθηνα.
-
@driver-m said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ερωτηση, σε αυτοκινητο γνωστου μου (1.6 206) ακουγοταν ο κλασικος μεταλλικος ηχος κατα το πατημα του συμπλεκτη εδω και καμια 20αρια μερες και σκοπευε να αλλαξει δισκο πλατο μολις γυρνουσε απο διακοπες γιατι εχει 100000+ χλμ απ'την τελευταια φορα που τον αλλαξε.
Ομως απο χτες μου'πε οτι του κανει και εντονο σφυριγμα πλεον οταν παταει συμπλεκτη, το οποιο δεν το'κανε πριν, και ακομα και χωρις πατημενο συμπλεκτη, εχοντας βαλει ταχυτητα, συνεχιζει το σφυριγμα αυτο οταν παταει γκαζι. Αν αφησει το γκαζι σταματαει.
Επισης αρχισε να μυριζει και το δισκοπλατο χωρις να το ζορισει λεει.Γνωριζει κανεις τι μπορει να συμβαινει? Το ρουλεμαν μονο οταν πατας συμπλεκτη δεν κανει θορυβο κανονικα? Σ'αυτον γιατι το κανει κι οταν εχει κουμπωσει ταχυτητα και παταει γκαζι? Επισης, γιατι μυριζει το δισκοπλατο? Μηπως ειναι και τιποτε αλλο?
Προφανως και θα αλλαξει αμεσα ολο το σετ οταν επιστρεψει, απλα ειναι διακοπες αυτη τη στιγμη και φοβαται μη μεινει σε κανα δρομο μεχρι να γυρισει και ειναι και καμια 400αρια χλμ απο εκει που βρισκεται μεχρι την Αθηνα.
Καλυτερα να διαλεξει καποιο τοπικο συνεργειο και να αλλαξει οτι χρειαζεται.
-
@ilias-a said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλυτερα να διαλεξει καποιο τοπικο συνεργειο και να αλλαξει οτι χρειαζεται.
Aυριο θα επιστρεψει Αθηνα οποτε και να ηθελε δεν γινεται. Απλα να μη μεινει στο δρομο τον ενδιαφερει αρχικα.
Απλα υπαρχει περιπτωση να μην αποσυμπλεκει πληρως ο συμπλεκτης λογω χαλασμενου ρουλεμαν και γι'αυτο να μυριζει το δισκοπλατο, σαν δηλαδη να ειναι μονιμα πατημενος ο συμπλεκτης? Μπορει να συμβει αυτο απο χαλασμενο ρουλεμαν?
-
Aυριο θα επιστρεψει Αθηνα οποτε και να ηθελε δεν γινεται. Απλα να μη μεινει στο δρομο τον ενδιαφερει αρχικα.
Απλα υπαρχει περιπτωση να μην αποσυμπλεκει πληρως ο συμπλεκτης λογω χαλασμενου ρουλεμαν και γι'αυτο να μυριζει το δισκοπλατο, σαν δηλαδη να ειναι μονιμα πατημενος ο συμπλεκτης? Μπορει να συμβει αυτο απο χαλασμενο ρουλεμαν?
Νομιζω οτι παιρνει μεγαλο ρισκο, 400 χιλιομετρα και αν εχει ανηφοριες οι δυκολια μεγαλωνει.
-
Νομιζω οτι παιρνει μεγαλο ρισκο, 400 χιλιομετρα και αν εχει ανηφοριες οι δυκολια μεγαλωνει.
Τουλάχιστον να στείλει την οικογένεια με τα απαραίτητα, με την συγκοινωνία και να ταξιδέψει μόνος. Και λιγότερο βάρος και η οικογένεια μικρότερη ταλαιπωρία σε περίπτωση που μείνει.
-
Μπορεί να θέλει και επισκευή το σασμάν(αλλαγή ρουλεμάν κτλ.)Πάντως δεν θα το έκανα το ταξίδι με την οικογένειά μέσα για κανέναν λόγο
-
-
Eν κινησει με 5η σταθερα πχ (γιατι απο εθνικη θα γυρισει) τρωει το δισκο πλατο? Θελω να πω οτι ναι μεν ειναι μεγαλη η αποσταση αλλα δεν ειναι πολυ καλυτερη διαδρομη να πας με 5η ξερω'γω για 400χλμ χωρις πολλες αλλαγες ταχυτητων απ'το να κανεις 50χλμ εντος πολης με σταματα ξεκινα? Για προβλημα με δισκο πλατο και ρουλεμαν μιλαω παντα.
-
Eν κινησει με 5η σταθερα πχ (γιατι απο εθνικη θα γυρισει) τρωει το δισκο πλατο? Θελω να πω οτι ναι μεν ειναι μεγαλη η αποσταση αλλα δεν ειναι πολυ καλυτερη διαδρομη να πας με 5η ξερω'γω για 400χλμ χωρις πολλες αλλαγες ταχυτητων απ'το να κανεις 50χλμ εντος πολης με σταματα ξεκινα? Για προβλημα με δισκο πλατο και ρουλεμαν μιλαω παντα.
Αναλογα τη φθορα που εχει μπορει να πατιναρει και με 5η.
-
Το ρουλεμάν μπορεί να ακούγεται γενικά, είτε με ταχύτητα είτε με νεκρά.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........