-
Μα δεν διαφωνώ, Mercedes, BMW, Audi, όλοι έχουν την ίδια πολιτική στα μικρά-μεσαία μοντέλλα τους. Από την άλλη, μια Μ5 π.χ. έχει σχεδόν τα πάντα στάνταρ, και όλα τα extra μαζί είναι με το ζόρι 10 χιλιάρικα. Ένα ποσό, αναλογικά μικρό για το κόστος της Μ5.
Το συμπέρασμα στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι, οι περισσότερες εταιρίες σου προτείνουν πολύ καλά deal για τα κορυφαία μοντέλα τους, ενώ σε γδέρνουν στα μικρά τους. Κοινώς, όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις στην γκάμα κάθε εταιρίας, τοσο 'περισσότερο' αυτοκίνητο παίρνεις για τα χρήματα που διαθέτεις. Η δίλιτρη Ζ4 είναι χαμηλά στην ιεραρχία της BMW. Το MX-5 από την άλλη, είναι από τα κορυφαία μοντέλα της Mazda. Το ΜΧ-5 για τα χρήματα του δίνει πολλά, η Ζ4 2.0 το αντίθετο...
Και να μην πάμε σε περιπτώσεις 116, Α class κλπ. που είναι επιεικώς για γέλια... -
Ο χρήστης jim147 έγραψε:
Όσον αφορά στα extras... προτιμώ να έχω 3 σελίδες με μπιχλιμπίδια να επιλέξω όποιο (και άν) εγώ θέλω, παρά να μην έχει τίποτα άλλο πέρα απο αυτο που βλέπω -take it or leave it-...
Αυτό λέγεται customize και εξαρτάται απο εμένα πόσο βαθιά θέλω να βάλω το χέρι στην τσέπη, αλλά φυσικά θα το πληρώσω και ανάλογα... η δυνατότητα μου δίνεται, εαν δεν θέλω να κάνω χρήση αυτής, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές...Θα συμφωνήσω εν μέρη...γιατί παίρνεις ένα αμάξι που το βασικό εξοπλισμό έχει ένα αξεσουάρ ...το αξεσουάρ δεν θα το πληρώσεις στην ίδια αξία που θα το πληρώσεις σαν έχτρα!!
πχ ..εάν βάλω έχτρα xenon κοστίζουν 1000 εάν τα περιλαμβάνει στο βασικό πακέτο δεν κάνουν τόσο
@paradisos9
'καλτσάτος' = πρώτο τραπέζι πίστα... ή αλλιώς, το αυτοκίνητο που βγαίνει μόνο Σαββατόβραδα...όχι θα πάω να πάρω ένα αυτοκίνητο πάνω από 40Κ για να πηγαίνω να παίρνω τσιγάρα από το περίπτερο ..στο super market να παίρνω φέτα και στην λαϊκή να πάρω φασολάκια...ήμαρτον
-
Για την M5 δεν ξέρω αλλά στην Μ3 Ε46 τα extra είναι ΠΟΛΛΑ.
-
Ο χρήστης XtremeRotary έγραψε:
Το συμπέρασμα στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι, οι περισσότερες εταιρίες σου προτείνουν πολύ καλά deal για τα κορυφαία μοντέλα τους, ενώ σε γδέρνουν στα μικρά τους. Κοινώς, όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις στην γκάμα κάθε εταιρίας, τοσο 'περισσότερο' αυτοκίνητο παίρνεις για τα χρήματα που διαθέτεις.Και στα μεγάλα πάντως ο κατάλογος είναι ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ.
Πατέρας φίλου αγόρασε S500 190000 -
Ο χρήστης paradisos9 έγραψε:
@paradisos9
'καλτσάτος' = πρώτο τραπέζι πίστα... ή αλλιώς, το αυτοκίνητο που βγαίνει μόνο Σαββατόβραδα...όχι θα πάω να πάρω ένα αυτοκίνητο πάνω από 40Κ για να πηγαίνω να παίρνω τσιγάρα από το περίπτερο ..στο super market να παίρνω φέτα και στην λαϊκή να πάρω φασολάκια...ήμαρτον
Εδώ έχεις ένα δίκιο... ειδικά με το GT, εαν πας για τσιγάρα, δεν θα έχεις χώρο μετά για την φέτα...
Πέρα απο την πλάκα, το αυτοκίνητο το παίρνω για να το χαρώ εγώ και όχι ο επόμενος αγοραστής που θα το βρεί σε άριστη κατάσταση επειδή το είχα κουκουλωμένο κάτω απο το σπίτι και καθόταν...
Εξ'ου και η καθημερινή χρήση. -
εδώ έχεις ένα δίκιο...θα πάρω ένα ΤΤ τότε που έχει και χώρους
-
Καλά... ας είχα εκείνο το RS4... και θα σου έλεγα μετά με τι πάω supermarket...!
-
Ανάμεσα σε αυτά ψηφίζω ΤΤ.
Αν είχα τα λεφτά θα αγόραζα Alfa GT 3.2.
-
εξαρταται και πως το χρησιμοποιεις.ΤΤ νομιζω ειναι η καλυτερη λυση..mx5 με πλην τον ανοιχτο δρομο συγκριτικα και συν το οικονομικο οφελος,απο ιδια εμπειρια,ειναι ηταν και παραμενει αυτοκινητακι.εξαιρετικο μεν,αυτοκινητακι δε...το GT,οσο καλο και να ειναι,νομιζω οτι ανακυρησεται σιγα σιγα στο 'καμπριο του καγκουρα'...στυλ σε αδρες γραμμες,πισω κινηση χοντρικα(δεν ειναι speedster),και καλως η κακως ειναι opel...η z4,ειναι για μενα αψογη,πλην του πισω μερους σχεδιαστικα,και της ασαφειας στα παρα πολλα και δυσκολα σε ανοιχτες καμπες που πλαγιολισθαινεις κατοπιν χειρισμου.αν δεν με ειχε φοβισει-απογοητευσει καποτε,ισως να ειχα αλλη γνωμη..για μενα κουκλα παντως,ιδιως σε ενα σαμπανιζε χρωμα με ασπρα μπεζ δερματα...αρα ,αν δεν σου αρεσουν ιταλικες προτασεις,τοτε το ΤΤ ειναι μονοδρομος..ταξιδιωτης,πουλ μουρ,εργαλειο,κλεινει σπιτια,χτυπαει γκομενες,κραταει μεταπωληση,εχει στυλ,και κρυβει πισω του αρκετο ψαξιμο...εξακολουθω να μην καταλαβαινω γιατι πρεπει να εχει τα παντα ενα αμαξι,αφου θα επρεπε να μετραει καταρχην να εχει τιμονι,κιβωτιο,αμεσοτητα στα χειριστηρια και κατοπιν δερματα,ξενον κτλ...και τα πρωτα,δεν ειναι στανταρ παρα σε ελαχιστα αυτοκινητα..ουτε εχεις δυνατοτητα εξτρα τοποθετησης..τα δευτερα,ετσι η αλλιως μπαινουν και τα εχουν ολα,ακομα και ενα atos 1.0.
-
Τελικα με μικρη καθυστερηση εκλεισα σημερα το ΤΤ coupe 2.0ΤFSI 6ΜΤ , μαυρο μεταλλικο , με το πακετο ΤΤΡ (17' ζαντες , συναγερμο , δερμα , χειριστηρια τιμονιου , αλουμινενια διακοσμητικα) , + ηχοσυστημα Concert (ΜΡ3+9 ηχεια) +μη εργοστασιακα xenon.
Τελικη τιμη υστερα απο την εκπτωση λογω μετρητοις 43.750Ε .
Παραλαβη αν ολα πανε καλα , 1ο 15μερο του Γεναρη , οποτε αναμενονται και φωτος...Ας μου ειναι καλοταξιδο λοιπον!!!
-
Mπράβο!!
Αμαξάρα στριφτερή και όμορφη...
Καλοτάξιδο!
είχα ψηφίσει gt...αλλά μου αρεσει και το ΤΤ
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Τελικα με μικρη καθυστερηση εκλεισα σημερα το ΤΤ coupe 2.0ΤFSI 6ΜΤ , μαυρο μεταλλικο , με το πακετο ΤΤΡ (17' ζαντες , συναγερμο , δερμα , χειριστηρια τιμονιου , αλουμινενια διακοσμητικα) , + ηχοσυστημα Concert (ΜΡ3+9 ηχεια) +μη εργοστασιακα xenon.Τελικη τιμη υστερα απο την εκπτωση λογω μετρητοις 43.750Ε .
Παραλαβη αν ολα πανε καλα , 1ο 15μερο του Γεναρη , οποτε αναμενονται και φωτος...Ας μου ειναι καλοταξιδο λοιπον!!!
Ούτε συνεννοημένοι με τον yiannis2002s να είσασταν...!
Με το καλό να παραλάβεις την κούκλα σου!
Join the MKII club. -
Καλοστριφτη η μαυρούλα σου λοιπών,κι'ας μην την εχεις παραλάβει ακομα.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Τελικα με μικρη καθυστερηση εκλεισα σημερα το ΤΤ coupe 2.0ΤFSI 6ΜΤ , μαυρο μεταλλικο , με το πακετο ΤΤΡ (17' ζαντες , συναγερμο , δερμα , χειριστηρια τιμονιου , αλουμινενια διακοσμητικα) , + ηχοσυστημα Concert (ΜΡ3+9 ηχεια) +μη εργοστασιακα xenon.
Τελικη τιμη υστερα απο την εκπτωση λογω μετρητοις 43.750Ε .
Ούτε συνεννοημένοι με τον yiannis2002s να είσασταν...!
Με το καλό να παραλάβεις την κούκλα σου!
Join the MKII club.Aκριβως! Σχεδον το ιδιο πακετο πηραμε!
Και εγω την πρωτη εβδομαδα του '08 το περιμενω!
Αντε με το καλο και σε σενα!!!ΥΓ.Μου πηγε 45.500 αλλα με εργοστασιακα ΧΕΝΟΝ και Styling package (1150 euro) + Δερματινο Πακετο 1 (370)....Και μου εκαναν και εκπτωση 1300 euro...Μηπως με εκλεψαν, λιγο?
-
Το πακέτο TTP που έβαλε ο kostserb έρχεται πιο φθηνά απο το να το σπάσεις και να βάλεις τα ίδια χωριστά...
Και εγώ το έσπασα για τις 18άρες και πήγε 46 (με την έκπτωση). -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Το πακέτο TTP που έβαλε ο kostserb έρχεται πιο φθηνά απο το να το σπάσεις και να βάλεις τα ίδια χωριστά...
Και εγώ το έσπασα για τις 18άρες και πήγε 46 (με την έκπτωση).TTP πηρα και εγω, δεν το εσπασα, απλα γραφω τις διαφορες που ειναι μονο στα ΧΕΝΟΝ και στις εξτρα επενδυσεις δερματος...
Εκπτωση ποσο σου εκανε? -
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Και εγώ το έσπασα για τις 18άρες και πήγε 46 (με την έκπτωση).TTP πηρα και εγω, δεν το εσπασα, απλα γραφω τις διαφορες που ειναι μονο στα ΧΕΝΟΝ και στις εξτρα επενδυσεις δερματος...
Εκπτωση ποσο σου εκανε?Σου εβαλε και το mp3? Νομιζω δεν ανηκει στο πακετο ΤΤΡ.
Γυρω στα 2100Ε μου εκανε εκπτωση. Ολοι οι αλλοι εκαναν 1500-1650Ε.Βασικα ημουνα λιγο εκνευρισμενος γιατι ηθελα να παρω το μη μεταλλικο μαυρο , αλλα ειχαν τελειωσει ολα τα ετοιμοπαραδοτα στις αλλες αντιπροσωπειες και με το που μπηκα εκει του ειπα 'μην μου λες τπτ τα ξερω ολα , απλα ψαχνω την καλυτερη προσφορα'. Αυτο φαινεται εδρασε καταλυτικα και μου εδωσε την καλυτερη τιμη...
Τα aftermarket xenon με φοβιζουν λιγο επειδη ειναι μη εργοστασιακα και 7000Κelvin (μην καγκουριζουν και φεγγουν λιγο) αλλα για 250Ε που μου τα χρεωσε (απο 600Ε) λεω δεν γαμ....
Το μονο που ηθελα και δεν εβαλα ηταν κοκκινα δερματα , αλλα θα επρεπε να σπασω το TTP πακετο και να περιμενω και 3μηνες την παραδοση...
Πως περναει ενας+ μηνας???
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Σου εβαλε και το mp3? Νομιζω δεν ανηκει στο πακετο ΤΤΡ.
Γυρω στα 2100Ε μου εκανε εκπτωση. Ολοι οι αλλοι εκαναν 1500-1650Ε.Βασικα ημουνα λιγο εκνευρισμενος γιατι ηθελα να παρω το μη μεταλλικο μαυρο , αλλα ειχαν τελειωσει ολα τα ετοιμοπαραδοτα στις αλλες αντιπροσωπειες και με το που μπηκα εκει του ειπα 'μην μου λες τπτ τα ξερω ολα , απλα ψαχνω την καλυτερη προσφορα'. Αυτο φαινεται εδρασε καταλυτικα και μου εδωσε την καλυτερη τιμη...
Τα aftermarket xenon με φοβιζουν λιγο επειδη ειναι μη εργοστασιακα και 7000Κelvin (μην καγκουριζουν και φεγγουν λιγο) αλλα για 250Ε που μου τα χρεωσε (απο 600Ε) λεω δεν γαμ....
Το μονο που ηθελα και δεν εβαλα ηταν κοκκινα δερματα , αλλα θα επρεπε να σπασω το TTP πακετο και να περιμενω και 3μηνες την παραδοση...
Πως περναει ενας+ μηνας???
..Βασικα με επιασε που ηθελα κατι συντομα...Και ετοιμοπαραδοτο, σε 3 αντιπροσωπειες παντως που πηγα 1300 μου ειπαν εκπτωση...Και μετρητα που τους ειπα, δεν αλλαζε κατι...Οποτε νομιζα πως εκει παιζει απο ολες....Δεν εχει σημασια τωρα μεγαλη αν βγηκε 45.500 ή θα εβγαινε 200-300 ευρω λιγοτερο, σημασια εχει να μου αρεσει και να μην μετανοιωσω την ολη επιλογη μου.
Οσο για τον ενα μηνα αναμονης, σκεψου θετικα , πως θα μπορουσες να περιμενες και 3 μηνες και επιπλεον καλυτερα να ειναι μοντελο 2008 και οχι να γραφει η αδεια 12ος 2007!
Αντε με το καλο λοιπον!
-
Σωστά το αυτοκίνητο θα είναι Ιαν΄08 στην άδεια κυκλοφορίας του αλλά θα είναι παραγωγή τουλάχιστο Οκτώβριο 2007 . . .
Καλορίζικο και καλοτάξιδο , κάνε και μια μικτή γιατι είναι απο τα αυτοκίνητα που δεν περνούν απαρατήρητα.
Ααααα μην ξεχάσω , τα 'άλογά' του και οι 'ροπές' του στην πραγματικότητα είναι λίγο(...) καλύτερες απο αυτά που λένε . . . .
-
Ο χρήστης psychoKiller έγραψε:
Καλορίζικο και καλοτάξιδο , κάνε και μια μικτή γιατι είναι απο τα αυτοκίνητα που δεν περνούν απαρατήρητα.
Ααααα μην ξεχάσω , τα 'άλογά' του και οι 'ροπές' του στην πραγματικότητα είναι λίγο(...) καλύτερες απο αυτά που λένε . . . .
..Τι εννοεις για την μεικτη? ''Κακοβουλες ενεργειες'' ή δικες μου ζημιες???
Οσο για τα αλογα και ροπη, σε ενα περιοδικο λενε οτι ειναι 220 αλογα και 30 κιλα ροπη...Ισως να ισχυει...ε?
Ζ4 2.0 vs ΤΤ 2.0T vs Opel GT