Ώπα, τώρα είδα ότι από το προηγούμενο post μου μεσολάβησαν... τρεις ολόκληρες σελίδες!! Έχουμε λοιπόν:
Ο χρήστης andykar έγραψε:
Πάσχο.....ξαναλέω λοιπόν οτι η τιμές που βλέπετε στα περιοδικά η όπου αλλού είναι τελικές
δηλαδή έχουν ενσωματωθεί οι όποιες εκπτώσεις ή μειώσεις φόρου ή ταξινόμησης η
ότι άλλο τέλος πάντων σκαρφίζεται το τμήμα μάρκετινγκ της κάθε εταιρείας για να πουλήσει.
Ο φίλος μας υπολόγιζε απο τα 17.500 που το είδε, με τις εκπτώσεις να πάει κανα 16άρι χιλιάρικα.
Γι’αυτό και του απάντησα να ξεχάσει οτι σκέφτεται και αντι να μειώνει καλύτερα να αρχίσει
να προσθέτει γιατί η τιμή που είδε ειναι ΤΕΛΙΚΗ και με εξοπλισμό σε σχέση με κάποια άλλα υποδεέστερο.
Αφού λοιπόν θέλει το δίπορτο ας υπολογίζει απο 19.000 και πάνω.
@dimgr
Πες οτι σ’αρέσει καλύτερα το φόκους κ**αι μη ρίχνεις υπονοούμενα περι ασφάλειας για το i30. **
Το i30 είναι ασφαλέστατο. Το οτι το αμάξι ειναι εφοδιασμένο με ψηλότερου προφίλ ελαστικά και
με ένα κλίκ πιο μαλακά αμορτισέρ απο τα άλλα, **δέν σημαίνει οτι δέν είναι και ασφαλές. **
Νομίζω οτι υπάρχει μια δόση υπερβολής στο όλο θέμα όπως και σε πολλά άλλα θέματα νομίζω
οτι υπερβάλουμε λιγάκι πχ για τον κινητήρα του astra 1.4 έγραψαν στους 4Τ μετα το συγκριτικό
με i30 και auris οτι θα τον ήθελαν πιο δυνατό γιατί υστερεί σε σχέση με τους άλλους 2.
και έρχομαι και λέω εγώ.......Ε ΚΑΙ?......δηλαδή επειδή κάποιοι έβαλαν περισσότερα άλογα
στην κατηγορία πάει να πεί οτι τα 90 δέν μας φτάνουν?
Μας φτάνουν και μας παραφτάνουν και μια χαρούλα πάει το astra με τα 90του,
δέν κατάλαβα δηλαδή, ξαφνικά γίναμε όλοι χεράδες και θέλουμε 300 άλογα και βάλε κάτω απο τα καπό μας?
ακομα και το focus με τα 80του μια χαρούλα αμαξάκι είναι, επειδή δέν αφήνει λάστιχα στον δρόμο είναι για τα μπάζα?
Λάθος μεγάλο........για κάποιον φίλο της φίρμας (και οχι μόνο) που του αρέσει το σουλούπι και
δέν ενδιαφέρεται για το τι θα πει ο kankunen, μια χαρά είναι, την κάνει άριστα την δουλεία του και με το παραπάνω.
Έχω λοιπόν την εντύπωση οτι κάπου όλοι μας υπερβάλουμε λιγάκι.
Πιέζουμε τα αυτοκίνητα και τα φτάνουμε στα όριά τους για να δούμε τι θα βγάλουν και άν θα βγάλουν.
**Πόσοι απο εσάς οδηγείτε σε καθημερινή βάση τα αυτοκίνητα σας στο όριο?
ΚΑΝΕΝΑΣ.....
οδηγώντας ανθρωπινά το focus 1.4 δέν θα χρειαστεί ποτέ να αναρωτηθείς ποσά άλογα σου λείπουν και
αν οδηγείς ανθρωπινά το i30 δέν θα χρειαστείς ποτέ χαμηλότερο προφίλ στα ελαστικά σου.
Γι’αυτό λοιπόν ας αφήσουμε λιγάκι τις υπερβολές γιατι απ’αυτές καλό δέν είδε κανείς. **
Παν μέτρον άριστον και το καλάθι που βαστάτε να είναι πάντα μικρό.
Δεν βγαίνεις εφόσον δεν σε παίρνει. Αυτή είναι η κορυφαία ενεργητική ασφάλεια, να είναι ενεργό το μυαλό σου.
αααααα γειά σου..........
να'γειάσει το στόμα σου ρε manosk....
όταν λοιπον οδηγουμε με το μυαλό μας και όχι με τον εγωισμό μας
**τότε όλα τα αμάξια είναι μιά χαρά. **σε πάνε και σε φέρνουν μια χαρα
και ας κάνεις και μισή και μία ωρα παραπάνω........τουλάχιστον .......
θα φτασεις μεχρι το τέλος
@koutsan
Η κουβέντα ξεκίνησε απο εμένα όταν ο dimgr άφησε κάποια υπονοούμενα περι ασφάλειας
για το i30 και απάντησα για κάποιες υπερβολές που γράφονται κατα καιρούς.
Και φυσικά η κουβέντα εχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει.
Πήγαινε λίγο πιό πίσω και ξαναδιάβασε.
Και φυσικά το θέμα μας εδώ είναι το i30 και όχι σύγκριση μοντέλων μεταξύ τους.
Αν το θές έτσι τότε είμαστε όλοι εκτός θέματος.
Σε όλα τα παραπάνω έχω να πω τα εξής: 1)Την ερμηνεία για τα υπονοούμενα που λέτε παραπάνω, την έμαθα πρώτη φορά διαβάζοντας τις παραπάνω απαντήσεις. Δεν άφησα και δεν ήθελα να αφήσω κανένα υπονοούμενο, ίσως έπρεπε να γράψω με μεγαλύτερη ακρίβεια: Μου αρέσει η περισσότερη ασφάλεια στις στροφές... Αυτό ακριβώς ήθελα να πω και δεν εννοούσα ότι το i30 δεν είναι ασφαλές, αντιθέτως θεωρώ και εγώ ότι είναι ασφαλές, αλλά απλά θα προτιμούσα να είναι ακόμα καλύτερο στις στροφές, όπως είπε και ο krus παραπάνω, ίσως με καλύτερα ελαστικά...
2)Ήδη δήλωσα ότι η προτίμησή μου για το Focus είναι για την 1.6 έκδοση. Σχετικά με τις υπογραμμισμένες από εμένα δηλώσεις, ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι καλά και κάνουν την δουλειά τους κλπ., διαφωνώ πλήρως. Δεν κάνουν όλα τα αυτοκίνητα καλά τη δουλειά τους, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε εδώ. Και μια και στους ρόλους του αυτοκινήτου είναι και η προσπέραση, αυτοκίνητο που δεν προσπερνάει γρήγορα (για τα δικά μου γούστα) και με ασφάλεια, για μένα δεν κάνει καλά τη δουλειά του και φυσικά δεν είναι μια χαρά. Αυτό έλειπε να βάζουμε όλα τα αυτοκίνητα στο ίδιο τσουβάλι. Φυσικά χρειάζεται ο δυνατός κινητήρας και φυσικά κάποια στιγμή θα αγανακτήσεις από την νταλίκα/φορτηγό/μπετονιέρα/λεωφορείο που σου κλείνει τον δρόμο και την ορατότητα και θα θελήσεις να προσπεράσεις. Ε τότε το αυτοκίνητο θα πρέπει να μπορεί να κάνει γρήγορα και με ασφάλεια το προσπέρασμα αυτό, αλλιώς δεν είναι καλό και προτιμώ κάτι ισχυρότερο.
Τώρα θα μου πείτε και γιατί δήλωσες ότι προτιμάς το Focus 1.4 των 80 ίππων από το i30 των 109; Διότι προτιμώ την (περισσότερη, για να μην... ξαναπαρεξηγηθώ) ασφάλεια στις στροφές, από την περισσότερη ασφάλεια στο προσπέρασμα. Αλλά γενικότερα, εγώ θα προτιμούσα το Focus 1.6, που και γρήγορο σχετικά είναι και άριστο στις στροφές.
Αυτά...