-
@ Στορμ
Για το άλλο θέμα που λέγαμε το πρωί, τους διορισμούς πυροπαθών στο Δημόσιο, μόλις άκουσα στο ράδιο (στο έγκυρο ραδιόφωνο του Σκάι) ότι υπογράφηκε απ τον υπουργό. Οπότε δικοί σας πρέπει να ήταν αυτοί που το συζητούσαν. Αφορά σε τραυματίες σε ΜΕΘ αν άκουσα καλά; Έχουμε τέτοιους; Νόμιζα το Επιτελικό σχέδιο των εκκενώσεων δούλεψε και δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα.
Οι δικοί μου είναι εκτός βουλής και δεν ασχολούνται με σωματεία.
Για τις προσλήψεις δεν ξέρω. Με το Μάτι θυμάμαι ότι υπήρχε κάποια δυνατότητα πρόσληψης συγγενών θυμάτων στο δημόσιο. Δεν ξέρω αν προχώρησε αυτή η διαδικασία.
Αν βρεις καμιά πηγή για Εύβοια βάλε.
-
Εμένα το πρόβλημα μου είναι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα στην Ελλάδα ,αλλά δυστυχώς είναι χειρότερα σε πολλούς τομείς σε χώρες λιγότερο προικισμένες από φυσική ομορφιά και πλούτο.Και σε αυτό το αποτέλεσμα φταίμε οι Έλληνες.
Μια σημείωση μόνο επειδή αναφέρθηκε ότι έβγαλα τους συναδέλφους μου της επαρχίας άσχετους,κάτι που φυσικά δεν έγραψα.Ηθελα να πω ότι τα δημόσια νοσοκομεία της επαρχίας είναι φοβερά υποστελεχωμένα και υποεξοπλισμενα και πολλά δεν καλύπτουν ούτε βασικές ανάγκες.Υπαρζουν ας πούμε παθολόγοι που εφημερεύουν 30ερες τοηνα γιατί δεν υπάρχει δεύτερος παθολόγος.Αναγκαστικα η διακομιδή στην Αθήνα πάει σύννεφο ακόμα και για απλά σχετικά περιστατικά.Αυτο.
-
Ναι, αλλα αν πούμε να τα στελεχώσουν πλήρως θα υπάρχουν φωνές που φοβούνται τον μεγάλο δημόσιο τομέα, λες και ένα δημόσιο νοσοκομείο ισούται με θέσεις εργασίας χωρίς αντικείμενο, αλλά γουστάρουν να πληρώνουν έναν τεράστιο ιδιωτικό τομέα, ή ότι στις ιδιωτικές εταιρίες δεν υπάρχουν άσχετοι και φιόγκοι χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας
Ειναι καπως παράλογη σκέψη... Αλλα οκ όλες οι σκεψεις ειναι δεκτές.
-
Λαπη ρέπεις προς τη Σοβιετία, αφού το λέει ο Κουλης κι ο Άδωνις είναι το σωστό, να αχρηστεψουμε και να κλείσουμε τα δημόσια νοσοκομεία, ώστε το ...αόρατο χέρι της κυβέρνησης να μας στείλει όλους να τα ακουμπάμε στα ιδιωτικά παρά τις κρατήσεις, αλλιώς πως θα έρθει η ανάπτυξη;
-
Εμένα το πρόβλημα μου είναι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα στην Ελλάδα ,αλλά δυστυχώς είναι χειρότερα σε πολλούς τομείς σε χώρες λιγότερο προικισμένες από φυσική ομορφιά και πλούτο.Και σε αυτό το αποτέλεσμα φταίμε οι Έλληνες.
Μια σημείωση μόνο επειδή αναφέρθηκε ότι έβγαλα τους συναδέλφους μου της επαρχίας άσχετους,κάτι που φυσικά δεν έγραψα.Ηθελα να πω ότι τα δημόσια νοσοκομεία της επαρχίας είναι φοβερά υποστελεχωμένα και υποεξοπλισμενα και πολλά δεν καλύπτουν ούτε βασικές ανάγκες.Υπαρζουν ας πούμε παθολόγοι που εφημερεύουν 30ερες τοηνα γιατί δεν υπάρχει δεύτερος παθολόγος.Αναγκαστικα η διακομιδή στην Αθήνα πάει σύννεφο ακόμα και για απλά σχετικά περιστατικά.Αυτο.
Ζητάνε πολύ εύκολα αεροπορικές διακομιδές που θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και με τα πλοία της γραμμής σε πολλές περιπτώσεις γιατί πέρνουν έξτρα χρήματα, έτσι έχουν ξεπατωθεί στις πτήσεις τα σινούκ και για μεταφορές VIP μη χέσω, και ενώ η αεροπορία στρατού ζητάει εδώ και μήνες ανταλλακτικά αυτά δεν έρχονται, τώρα με τις φωτιές δημιουργήθηκε κρίση από τον Α/ΓΕΕΘΑ ενώ δεν έπρεπε αφού γνώριζε την κατάσταση την οποία έσωσε ο ΥΠΑΜ μη κάνοντας αποδεκτές τις παραιτήσεις ευθιξίας τους και του υποβιβασμού τους, γιατί θέλησε ο Α/.ΓΕΕΘΑ να υποβιβάσει τον υποστράτηγο διοικητή της αεροπορίας στρατού και τον υποστράτηγο του τεχνικού τμήματος ? Γιατί δεν παρέχουν τα ανταλλακτικά ? Υπάρχει προσωπική κόντρα μεταξύ τους ? Να θυμίσω ότι ο διοικητής είχε αναλάβει μόλις λίγους μήνες πριν. Η άποψη μου είναι ότι συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις ως μη ώφειλαν σε επικίνδυνους καιρούς για τη χώρα, ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει ξαναδημιουργήσει θέματα, κάποιοι πρέπει να το κοιτάξουν. Να προσθέσω ότι τα σινούκ έχουν μόνο 4 κάδους νερού οι οποίοι δεν είναι πάντα λειτουργικοί.
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι.Αν ένα νοσοκομείο δεν έχει παιδίατρο,καρδιολόγο ή έχει έναν μόνο παθολόγο,τι να τα κάνει τα περιστατικά ?
Αν δεν υπαρχει νευροχειρουργός τι θα κάνεις τη κρανίο εγκεφαλική κάκωση ή αιμορραγία?
Έκανα το αγροτικό μου στη Κω και έζησα τα προβλήματα από κοντά.
-
Εντωμεταξύ Σοβιετία ισουται με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και των παραγωγικων συντελεστών.
Τα δημόσια νοσοκομεία άνετα μπορουν να αποτελεσουν εχέγγυο της εύρυθμης και αναπτυξιακης προοπτικης της ελευθερης οικονομίας. Γενικά οι υποδομές που εξασφαλίζουν βασικές υπηρεσίες και ευκαιρίες είναι το εχέγγυο του ελευθέρου επιχειρείν. Αλλά θέλει και λίγο να κανουμε πιο περίπλοκες σκέψεις.
-
piliourits wrote:
@ Στορμ
Για το άλλο θέμα που λέγαμε το πρωί, τους διορισμούς πυροπαθών στο Δημόσιο, μόλις άκουσα στο ράδιο (στο έγκυρο ραδιόφωνο του Σκάι) ότι υπογράφηκε απ τον υπουργό. Οπότε δικοί σας πρέπει να ήταν αυτοί που το συζητούσαν. Αφορά σε τραυματίες σε ΜΕΘ αν άκουσα καλά; Έχουμε τέτοιους; Νόμιζα το Επιτελικό σχέδιο των εκκενώσεων δούλεψε και δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα.
Για τις προσλήψεις δεν ξέρω. Με το Μάτι θυμάμαι ότι υπήρχε κάποια δυνατότητα πρόσληψης συγγενών θυμάτων στο δημόσιο. Δεν ξέρω αν προχώρησε αυτή η διαδικασία.
Τουλάχιστον είναι κάποιας μορφής αποζημίωση για τους παθόντες. Αν οι παροχές σε χρήματα είναι αρκετές κι αν ανατρέψουν το κλίμα κατά της Κυβέρνησης, πολύ αμφιβάλλω...
Άλλο θέμα: χτες έφτασε σε μένα ένα βίντεο με κάτι μαυροντυμένους με κάνα δυο ελληνικές σημαίες και μια μεγάλη 'πειρατική' που έγραφε ΑΡΙΔΑΙΑ, οι οποίοι διαδήλωσαν στις 12/8 στη Θεσσαλονίκη, και φώναζαν όχι μόνο το γνωστό σύνθημα για τον πρωθυπουργό αλλά και βρισιές για την οικογένεια του. Από ένα επώνυμο προφίλ, που υπογράφει ως 'Ένοπλος'. Αυτοί ήταν δικοί σας ή μέλη γνωστού αθλητικού σωματείου, αν γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος; Για αναρχομπάχαλοι δεν μου φάνηκαν, μαύρα μπλουζάκια, μερικά με εθνόσημα, κάποιοι ξυρισμενοι, λίγες ελληνικές σημαίες. Νομίζω δεν πρέπει να βάλω λινκ, είναι πολύ πρόστυχα τα συνθήματα.
-
Δεν είναι ακριβώς έτσι.Αν ένα νοσοκομείο δεν έχει παιδίατρο,καρδιολόγο ή έχει έναν μόνο παθολόγο,τι να τα κάνει τα περιστατικά ?
Αν δεν υπαρχει νευροχειρουργός τι θα κάνεις τη κρανίο εγκεφαλική κάκωση ή αιμορραγία?
Έκανα το αγροτικό μου στη Κω και έζησα τα προβλήματα από κοντά.
Kostis20 η τηλεϊατρική βοηθάει καθόλου σε τέτοιες περιπτώσεις όπου έχουμε μόνο ένα γενικό ιατρό;
-
https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-tora-sta-mesohoria-eyboias
Εύβοια – Φωτιά στα Μεσοχώρια – Επιχειρούν έξι εναέρια, μεγάλο πρόβλημα ο αέρας
Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει στην Εύβοια, στα Μεσοχώρια. Δεν απειλείται το χωριό, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν έξι εναέρια μέσα, ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι.
Απ ότι διαβάζω δεν κινδυνεύει το χωριό.
Θα ζοριστουν πολύ με τα 8 μποφόρ, δεν ξέρω αν επιχειρούν τα εναέρια με τόσο αέρα, αλλά πάλι καλά να λέμε που δεν επικρατεί άπνοια, να κάνει κάνα μικροκλίμα η φωτιά, να μη μείνει τίποτα όρθιο!...
-
Δηλ. όλοι οι διορισμοί στο δημόσιο από εποχής του καραγκιοζοτυχάρπαστου ΑΓΠ είναι γιατροί,νοσηλευτές,πυροσβέστες,δάσκαλοι κι άλλες χρήσιμες ειδικότητες κι όχι και πρωτοκολλάρχες,πρωτοκολλούδες,σφραγιδοποιοί,άχρηστες που το παίζουν γραμματείς-τηλεφωνήτριες και κάθε ειδών ξύστες σε νομαρχίες,δήμους,υπουργεία,υπηρεσίες-φαντάσματα; Αλλά μάλλον εγώ κάνω λάθος κι αυτοί ίσως εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και δεν μας πειράζει.. Φυσικά κι η 100% ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων φορέων είναι λάθος.Πρέπει να καταλάβουμε οτι τίποτα στη ζωή δεν είναι 100-0 ή 0-100.
Άλλο ένα 'χάρισμα' αυτού του λαού.Όταν γίνεται συζήτηση,οι μισοί για να υπερασπιστούν τη γνώμη τους λένε μόνο τα θετικά -παθαίνοντας αμνησία στα αρνητικά- και κάνουν ακριβώς το αντίθετο για τη διαφορετική γνώμη. Κι αιτία γι αυτό είναι πως είναι γερά αγκιστρωμένοι στις βλακώδεις και ξεφτιλισμένες απόψεις-προγράμματα των ηλιθιωδών κομμάτων (οποιασδήποτε απόχρωσης).
-
Δεν είπε ρε συ γιατρέ κανεις στην συζήτηση για φαρισαιους. Είπαμε για νοσοκομεία. Το ότι σε κάθε δήμο και υπηρεσία υπάρχουν όλοι αυτοί δεν είναι κρυφό. Το θέμα είναι πως θα μπορέσουμε να βρουμε φθηνότερες υπηρεσίες από αυτές του κόστους όταν υπάρχει μέσα και το κέρδος του εργολάβου. Δηλαδή κοστίζει λιγότερο στους φορολογουμένους η φυλαξη ενός νοσοκομείου απο ιδιωτική σεκιουριτι παρα απο δημόσιους υπαλληλους; Αν υπάρχουν τέτοιες περιπτωσεις σε υπηρεσίες που δεν είναι βασικές όπως αυτες της υγείας.... Τότε οκ να το δουμε το θέμα,εγώ δεν έχω θεμα.... Αλλά βρίσκεις πιο φθηνά και στην ίδια ποιοτητα;
Εφόσον τα προιοντα δηλαδή οι υπηρεσεις που διαπραγματεύονται είναι βασικές για την υπαρξη του ατόμου και της κοινωνίας, τι το πιο φιλευθερο να αναζητάς το χαμηλότερο κόστος!
Η ελευθερη οικονομία βασίζεται στην ελευθερη επιλογή. Πολυ ωραίο και συμφωνώ. Τι το ελευθερο έχει η υγεία και η παιδεια. Είναι τα θεμέλια της υπαρξης.
Το θέμα είναι η αξιολόγηση στο δημόσιο. Εκεί πάσχουμε κατ εμε. Πρέπει όλοι να έχουν μετρήσιμες αξιολογήσεις. Και αναλόγως τη βαθμολογία τους να εξαρτάται η μονιμότητα τους. Και όταν δεν...... Ουστ να έρθουν νέοι με όρεξη.
Η υπαρξης της γραφειοκρατίας επίσης αποτελεί μέγα αγκάθι στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους και στο λάθος μίγμα προσωπικου του δημοσίου. Μακάρι πολλες αρμοδιοτήτες να περασουν σε χέρια ιδιωτων σχετικών ειδικοτήτων, για παραδειγνα δικαίωμα υπογραφής με ευθυνη κάποιου ιδιώτη λογιστή για απλά γραφειοκρατικά θέματα παρα στην επικύρωση από ΔΟΥ κτλ, όπως και υπηρεσιες σε ηλεκτρονική μορφή. Αυτό μάλιστα συμφωνώ και όντως συμβαίνει σε πολλες χώρες.
-
Δηλ. όλοι οι διορισμοί στο δημόσιο από εποχής του καραγκιοζοτυχάρπαστου ΑΓΠ είναι γιατροί,νοσηλευτές,πυροσβέστες,δάσκαλοι κι άλλες χρήσιμες ειδικότητες κι όχι και πρωτοκολλάρχες,πρωτοκολλούδες,σφραγιδοποιοί,άχρηστες που το παίζουν γραμματείς-τηλεφωνήτριες και κάθε ειδών ξύστες σε νομαρχίες,δήμους,υπουργεία,υπηρεσίες-φαντάσματα; Αλλά μάλλον εγώ κάνω λάθος κι αυτοί ίσως εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και δεν μας πειράζει.. Φυσικά κι η 100% ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων φορέων είναι λάθος.Πρέπει να καταλάβουμε οτι τίποτα στη ζωή δεν είναι 100-0 ή 0-100.
Άλλο ένα 'χάρισμα' αυτού του λαού.Όταν γίνεται συζήτηση,οι μισοί για να υπερασπιστούν τη γνώμη τους λένε μόνο τα θετικά -παθαίνοντας αμνησία στα αρνητικά- και κάνουν ακριβώς το αντίθετο για τη διαφορετική γνώμη. Κι αιτία γι αυτό είναι πως είναι γερά αγκιστρωμένοι στις βλακώδεις και ξεφτιλισμένες απόψεις-προγράμματα των ηλιθιωδών κομμάτων (οποιασδήποτε απόχρωσης).
Με το προσχημα των αναγκων της υγειας κανουν αβερτα διορισμους κατα 98% ασχετους με την υγεια (ημετερους συγγενεις κλπ. προσφατα στην περιφερεια αττικης το κατηγγειλε ο Τζημερος.
Για υποστελεχωση στα νοσοκομεια/ΚΥ επαρχιας τα ανεφεραν καποιοι που ζουν....Αθηνα, που αλλου. Δηλ καλο να πανε οι αλλοι αλλα εμεις στο μελι μας.. Προφανως στην επαρχια δεν πανε οι περισσοτεροι καλοι γιατροι γιατι θελουν καλυτερη πολη να ζησουνε η θα πανε Γερμανια/Σουηδια για καλυτερα χρηματα/συνθηκες.
Κλασσικα οτι μας συμφερει.
-
Πάντως, αν από την μία τα εναέρια μέσα δεν επιχειρουν με πολύ αέρα και από την άλλη δεν επιχειρουν με καθόλου αέρα γιατί υπάρχει καπνα/μηδενική ορατότητα, κάτι δεν κάνουμε καλά που τα έχουμε εναποθέσει όλα στα εναέρια μέσα.
-
Storm wrote:
piliourits wrote:
@ Στορμ
Τουλάχιστον είναι κάποιας μορφής αποζημίωση για τους παθόντες. Αν οι παροχές σε χρήματα είναι αρκετές κι αν ανατρέψουν το κλίμα κατά της Κυβέρνησης, πολύ αμφιβάλλω...
Άλλο θέμα: χτες έφτασε σε μένα ένα βίντεο με κάτι μαυροντυμένους με κάνα δυο ελληνικές σημαίες και μια μεγάλη 'πειρατική' που έγραφε ΑΡΙΔΑΙΑ, οι οποίοι διαδήλωσαν στις 12/8 στη Θεσσαλονίκη, και φώναζαν όχι μόνο το γνωστό σύνθημα για τον πρωθυπουργό αλλά και βρισιές για την οικογένεια του. Από ένα επώνυμο προφίλ, που υπογράφει ως 'Ένοπλος'. Αυτοί ήταν δικοί σας ή μέλη γνωστού αθλητικού σωματείου, αν γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος; Για αναρχομπάχαλοι δεν μου φάνηκαν, μαύρα μπλουζάκια, μερικά με εθνόσημα, κάποιοι ξυρισμενοι, λίγες ελληνικές σημαίες. Νομίζω δεν πρέπει να βάλω λινκ, είναι πολύ πρόστυχα τα συνθήματα.
Δεν αναφερόμουν σε τέτοιες προσλήψεις. Αυτές ίσχυαν και σε προηγούμενες πυρκαγιές. Αναφερόμουν σε προσλήψεις μελών σωματείων επειδή θα μείνουν (από ότι λένε) χωρίς δουλειά. Σήμερα έχουν γενική συνέλευση για το θέμα αυτό.
Για το άλλο θέμα δεν ξέρω. Δεν ανήκω ούτε στο χώρο των αναρχικών, ούτε ασχολούμαι με όπλα. Αν ξέρει κάποιος άλλος ας αναφέρει.
-
Με το προσχημα των αναγκων της υγειας κανουν αβερτα διορισμους κατα 98% ασχετους με την υγεια (ημετερους συγγενεις κλπ. προσφατα στην περιφερεια αττικης το κατηγγειλε ο Τζημερος.
Για υποστελεχωση στα νοσοκομεια/ΚΥ επαρχιας τα ανεφεραν καποιοι που ζουν....Αθηνα, που αλλου. Δηλ καλο να πανε οι αλλοι αλλα εμεις στο μελι μας.. Προφανως στην επαρχια δεν πανε οι περισσοτεροι καλοι γιατροι γιατι θελουν καλυτερη πολη να ζησουνε η θα πανε Γερμανια/Σουηδια για καλυτερα χρηματα/συνθηκες.
Κλασσικα οτι μας συμφερει.
Γιατί θέλουν να πάνε οι 'κακοί' γιατροί στις δημόσιες δομές υγείας στην επαρχία;
Όχι ότι η Αθήνα ή οι άλλες μεγάλες πόλεις είναι καλύτερες στα θέματα αυτά.
Τέλος πάντων. Επειδή εγώ είμαι και καμένος στα θέματα υγείας (ειδικά με κάποιες ειδικότητες γιατρών), δεν έχω αντικειμενική άποψη, οπότε ας μην γράψω κάτι παραπάνω.
Και από ότι βλέπω γύρω μου, ο νέος γιατρός του Έλληνα πολίτη είναι ο Dr. Google...
-
Ελεύθερη αγορά μόνο για τις δικές μας τις δουλειές και το συμφέρον μας.
Αν πρόκειται για τις δουλειές των άλλων ....να κάτσουν να μας υπηρετούν με όσα λεφτα γουστάρουμε να τους δώσουμε. Και φυσικά φταίνε πάλι οι γιατροί που δε πάνε να δουλέψουν και να τους βγει ο πατος με τα ψίχουλα που δίνει το δημοσιο .
Πολύ λογικο.Ως συνήθως.
-
Lap ξεχνάς κάτι βασικό . Οι γιατροί μπορούν να αρχίσουν να βγάζουν χρήματα πολύ μετά τα 30 τους χρόνια . Αυτή είναι μία υστέρηση που δυστυχώς υπάρχει και έτσι είναι λογικό κάποιος να κοιτάει τα χρήματα .
Το κράτος θα έπρεπε κάποια πράγματα να τα κάνει πιο σωστά και είναι απλά . Δηλαδή θητεία και αγροτικό θα μπορούσε να είναι μία διαδικασία που θα έμπαινε και στην ειδικότητα , αλλά θέλει μισθό και αυτό δεν βολεύει το κράτος .
Σκέψου στην εποχή του πατέρα μου , που οι σπουδές δεν ήταν δωρεάν , ούτε τα βιβλία , είχαν εξέταστρα , όταν έκαναν ειδικότητα στα νοσοκομεία ήταν άμισθοι .
Μετά ερχόταν ο ξυστάκος που είχε μπεί από τον βουλευτή στα 18-20 του χρόνια στην τοπική εφορία και όταν ήταν 32 έπαιρνε ήδη 12-14 χρόνια μισθό και την έλεγε στον γιατρό αν έπαιρνε κανένα αρνί μαύρο .
Στις πολιτισμένες χώρες , υπολογίζουν έσοδα έξοδα για τον φόρο .
Εδώ μόνο ότι βολεύει το κράτος να εισπράξει .
-
Ναι για αυτό και είπα αυτούς τους μισθους.
ΑΛΛΑ υπάρχει μια ένσταση.... Και άλλες σχολές με σκοπό να ανταγωνιστεις υπό καλή θέση στην αγορά εργασίας απαιτούν 2 μεταπτυχιακά και άλλες δεξιότητες που ισούται με 8 ετη σπουδών τουλάχιστον, και βγαζω απ εξω το διδακτωρικο, όπου πρακτικα ισούται σε χρόνο τα δέκα ετη.
Πάνε οι εποχές του 80 που με ένα πτυχίο έβγαζες μεροκάματο. Τελείωσαν αυτά.
Δεύτερη ένσταση.... Μιλάμε για λειτούργημα.Δεν μιλάμε για οικονομολόγους, αρχαιολόγους, μηχανολόγος κτλ. Μιλάμε για λειτούργημα. Όποιος δεν έχει το μενταλιτέ αυτό, δεν πρέπει να μπαίνει σε αυτό το επάγγελμα.
-
Το δημόσιο δίνει ψυχούλα σε γιατρούς διοτι συντηρεί φαρισαίους για γραφειοκρατικες εργασίες.
Απο την αλλη οι γιατροί, οχι όλοι, μπήκαν στο επάγγελμα αυτό με σκοπό να γίνουν πλούσιοι. Προτιμούν να έχουν λίγες επισκέψεις των 50 ευρώ τη μία στο καθαρό τους ιατρειο πάρα να μπουν σε νοσοκομεία.
Αν σπούδαζαν με δικά τους χρηματα εγώ να το δεχτώ. Αλλά όταν σπουδάζεις με δημόσιο χρήμα (όσο δωρεάν είναι οι σπουδές όταν δεν βρίσκεσαι στον τόπο καταγωγής σου) καταλαμβάνοντας συγκεκριμένη θέση που θα αντιστοιχούσε στον επομενο από εσένα και αργότερα επιδιώκεις με αυτές τις σπουδές από το καθαρό σου ιατρείο να χρεώνεις 50αρικο σε όποιον βιάζεται να εξεταστεί και μην περιμένει καιρό στο ΙΚΑ κτλ, χωρίς να πηγαίνεις να στελεχώσεις νοσοκομεία της επαρχίας ... Εεεεε δεν το λες και ηθικό.
Δηλαδη, το κράτος πλήρωσε τις σπουδές σου και σε θέλει να στελεχώσεις τις ανάγκες του. Και εσύ βγάζεις αυτοκινηταρες στο κομψό ιατρείο σου.....
Ξαναλέω, η αλήθεια είναι στη μέση,
Και οι ιατροί δεν αμείβονται σωστά στο δημόσιο. Δηλαδη ένας ιατρός, με ειδικότητα δεν έπρεπε να πέφτει κάτω από τα 2500-3000 καθαρά και ανάλογα τα χειρουργεία κτλ να σκαρφαλώνει ακόμα πιο πάνω στα 5000, 6000, 7000€, αλλα και κάποιοι από αυτούς βλέπουν το λειτούργημα ως ευκαιρία παραοικονομίας στηριζόμενοι στις αδυναμίες του δημοσίου τομέα, ή οποίες αδυναμίες πηγάζουν εν μερη από την ίδια την υποστελεχωση, δηλαδή τη μη επιλογή των γιατρών να εργαστούν για αυτό.
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες