-
Εγώ πάντα είχα απορία για όλες τις φωτιές των τελευταίων 30-35ετών, πως και πότε πήραν άδεια,από ποιες πολεοδομίες και υπηρεσίες, να χτιστούν διάσπαρτα σπίτια (μερικά μέχρι και στο χιλιοστό της κοίτης ρεμάτων και ποταμών),οικισμοί ολόκληροι,πλατείες μέσα σε ξεκάθαρα δασικές εκτάσεις.Γι αυτό και με το κτηματολόγιο έμπλεξαν τα μπούτια τους,αφού με βάση τη χαρτογράφηση στρατού του 1950-60,η πλειοψηφία αυτών φαίνονται δασικές εκτάσεις.
Μυστήριο πως απέκτησαν και ηλεκτροδότηση και δε νομίζω καμιά απ'αυτές τις περιοχές να έχει δίκτυο αποχεύτεσης.Μοιάζει σαν να έχουν ανοίξει κάτι στενά δρομάκια και χωματόδρομους από μόνοι τους κάτι κοινοτάρχες του 1970-1980, τους έδωσαν κι ένα όνομα τυχαίο (οδός Πευκών,Μουσών,Γιρλάντας,Μαργαρίτας κ.ά.) και βασιζόμενοι στη θεά τύχη -όπως και για πολλά άλλα σ'αυτό τον τόπο- ή στο ότι είναι κοντά στην Αθήνα,δεν θα καταστραφούν από τη φωτιά.
Ναι, αλλά άλλο η Αθήνα της Κυψέλης,της Πατησίων,του Περιστερίου,των Αμπελοκήπων,της Ν.Ιωνίας,Γαλατσίου κ.τ.λ. που είναι τίγκα στο τσιμέντο και στην άσφαλτο κι άλλο η 'Αθήνα' του Κρυονερίου,της Βαρυμπόμπης,Αγ.Στεφάνου,Καπανδριτίου,Διονύσου κ.τ.λ.
Υ.Γ. Μόλις έγραφα και τώρα το είδα. Πολύ ωραίο το κείμενο σου civil357 !
-
γατος για μπαν.
αστο, κανεις δεν θα κανει τπτ
Τα γραπτά μένουν... Τουλάχιστον στα spam... Θα σε πούνε και φασίστα ρατσιστή στο τέλος.
; p
-
Βλέπω κάτι πλάνα από βάρκα στις ροβιες... Τι έγκλημα θεέ μου.
-
Έπιασε στην Εύβοια;;; .. Είμαι έξω και δεν ξέρω.,δεν έχω τηλεόραση
-
Ψιλο σχετικό, στο flight radar φαίνονται τα ελικόπτερα να επιχειρούν στην Εύβοια και στην Αττική.
Αν πατήσεις πάνω στα ελικόπτερα φαίνονται που έχουν πάει...
-
Από χθες έπιασε αλλά επειδή καιγόταν η Αθήνα τους άφησαν στην μοιρα τους μέχρι να σβήσει η Βαρυμπόμπη και σήμερα έστειλαν εναέρια μέσα.
-
-
Από χθες έπιασε αλλά επειδή καιγόταν η Αθήνα τους άφησαν στην μοιρα τους μέχρι να σβήσει η Βαρυμπόμπη και σήμερα έστειλαν εναέρια μέσα.
![](a href=)' />
Δεν φταίνε αυτοί, ήταν η κακιά ή ώρα!
-
Εγώ πάντα είχα απορία για όλες τις φωτιές των τελευταίων 30-35ετών...
Μυστήριο πως απέκτησαν και ηλεκτροδότηση ...
Υ.Γ. Μόλις έγραφα και τώρα το είδα. Πολύ ωραίο το κείμενο σου civil357 !
Ευχαριστώ!
Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την άδεια με τα Ε9 , το κτηματολόγιο και λοιπά περιουσιακά έγγραφα. Στο Ε9 δήλωνες ότι ήθελες (για αυτό το αφήγημα πολλών καταπατητών είναι πληρώνω φόρους). Το κτηματολόγιο επίσης δε σου ζητάει κανένα έγγραφο νομιμότητας για το κτίσμα σου. Δήλωσε και κάστρο 500 τ.μ. στη Βάλια Κάλντα (λέμε τώρα) , αν το έχεις στο Ε9 και κάνεις χρησικτισία και δε το δηλώσει άλλος 9( άλλος είναι και το Δημόσιο) , πάει το πήρες. Το πρόβλημα βγαίνει στους δασικούς χάρτες και στην Ηλ. Ταυτότητα Κτιρίων.
Να πω μόνο ότι υπάρχουν και οι προϋποθέσεις να βγάλεις νομιμότατα άδεια ακόμα και μέσα σε δάσος , απλά είναι αυστηροί οι όροι. Τώρα αν έχουν άδεια, μπορεί να μην έχουν καθόλου, μπορεί να έχουν αρχική άδεια αγροτικής αποθήκης, άδεια της χωροφυλακής ( έχω δει και τέτοιες , χουντικής εμπνεύσεως μέτρο) , άδεια από τον κοινοτάρχη (έχω δει και χειρόγραφη τελείως ), άδεια λυομένου και λοιπά ωραία. Μπορεί τέλος να έχουν άδεια πολεοδομίας με πλαστά στοιχεία.
Πως πήραν ρεύμα; Λάδωσαν απλά, κάποιος κάποτε μου είχε πει και την ταρίφα ( δε θυμάμαι πια). Υπήρχαν και περιπτώσεις που η Δημοτική αρχή πίεζε να πάει το ρεύμα στα σπίτια. Πως έγιναν δρόμοι;; Άφηνε ο κάθε ιδιοκτήτης από λίγο γιατί ήξερε ότι κάποτε θα χαρακτηριστούν δημοτικοί , τον συνέφερε, για αυτό καμιά φορά βλέπεις ότι δεν είναι κομμένα οικοδομικά τετράγωνα σωστά , κάποιος δεν τήρησε την άτυπη συμφωνία να αφήσει δρόμο.
Γενικεύω πολύ όμως και δεν αφορά τις συγκεκριμένες καμένες περιοχές καθώς δε τις ξέρω κιόλας, μη φανώ και χαιρέκακος μέσα στον πόνο των ανθρώπων. Μιλάω γενικά για δασικά αυθαίρετα.
-
ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΝΚ, ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ.
https://www.facebook.com/100027622501962/posts/871064753824267/
-
Έμοιαζε με ψηφοφόρο Ανδρέα, δε μου έκανε εντύπωση..
-
Το θετικο ειναι πως ο κυριος ειναι ζωντανος. Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.
-
Το θετικο ειναι πως ο κυριος ειναι ζωντανος. Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.
Κανονικά θα έπρεπε να ευχαριστεί δημόσια τον Μητσοτάκη που απλά άφησαν να καεί το βιος του, γιατί αν είχαμε Τσίπρα οι ίδιοι πυροσβέστες κι αστυνομικοί θα τον άφηναν να καεί ζωντανός. Χρωστάει τη ζωή του στην ύπαρξη Μητσοτάκη, Άδωνη και λοιπόν, που επιτέλους θωράκισαν τη χώρα.
Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν θρηνησαμε ανθρώπινα θύματα.
Δεν παραθέτουμε τέτοιες σκληρές εικόνες, χωρίς προειδοποίηση και επιλογή των συμμετεχόντων για το αν θέλουν να τις δουν. Για αυτό αφήνω μόνο το link, για όποιον θέλει να το πατήσει. ΠΡΟΣΟΧΗ: Απανθρακωμένο ζώο: https://i.imgur.com/yJkqJnD.jpg [Admin]
-
Kριμα να βαζεις το καμμενο το ζωντανο για την μικροκομματικη σου εκμεταλλευση. Θυμιζω αλλα τα ζωα και αλλοι οι 100+ ανθρωποι που χαθηκαν με την προηγουμενη κυβερνηση.
-
Kριμα να βαζεις το καμμενο το ζωντανο για την μικροκομματικη σου εκμεταλλευση. Θυμιζω αλλα τα ζωα και αλλοι οι 100+ ανθρωποι που χαθηκαν με την προηγουμενη κυβερνηση.
Δεν είναι κρίμα να τυμβωρυχουν οι Νεοδημοκράτες για χρόνια στην πλάτη 100 νεκρών επί Τσίπρα, ενώ έδωσαν προαγωγές στους υπεύθυνους της Πυροσβεστικης που τους έκαψαν, αλλά δεν αντέχουν την εικόνα ενός νεκρού ζώου;
Τη βάζω γιατί έκαναν σημαία το 'δεν υπάρχουν θύματα' οπότε δεν τρέχει τίποτα...
-
-
Προσπαθώ να αποφεύγω να σχολιάζω διάφορα , αλλά επειδή διάβασα και στα κοινωνικά δίκτυα διάφορα πράγματα , που δείχνει ότι σε περίπτωση απογραφής οι ΜΑΛΑΚΕΣ έχουν την απόλυτη πλειοψηφία , να πούμε κάποια πράγματα .
Ο civil έγραψε κάποια πράγματα , αλλά σαν παλιός να σας πω και κάποια άλλα .
Αρχικά η φωτιά είναι μέσον αναγέννησης του δάσους στα μεσογειακά κλίματα . Οπότε πρέπει αυτό να το έχουμε υπ΄ όψη μας.
Τόσα χρόνια δεν είχαμε δασικούς χάρτες . Γιατί να έχουμε ? Αφού δασοξύστες και διάφορα άλλα λαμόγια έπαιρναν πολλά λεφτουδάκια . Μάλιστα έχουν περάσει και νόμους που αν για κάποιον λόγο δεν καλλιεργήσεις το χωράφι σου και βγάλει στο 15 % θάμνους ή κανένα πευκάκι , τότε όλο γίνεται δασικό .
Τα είδαμε και στους δασικούς χάρτες που έχουμε τον χαρακτηρισμό ΑΔ , δηλαδή αγρούς το 1945 , προφανώς με συμβόλαια , αλλά σήμερα παρατημένα . Εμφύλιοι , μετανάστευση , αστυφιλία , διορισμοί και ξεβλάχεμα από τον Κωστόπουλο , μας έδιωξε από τα χωριά μας . Και ήρθαν και οι δασοξύστες να τα λεηλατήσουν.
Μετά απορούν για τις φωτιές .
Αλλά δεν έχουμε μόνο αυτό . Εχουμε και τα Δάση . Τα ΔΔ . Δάση το 1945 , δάση και σήμερα. Εδώ έρχεται το κράτος και λέει , δάσος = δικό μου. Τι λες ρε μλκ . Ρε αγράμματε. Δεν ξέρεις ότι το δάσος ήταν - είναι αγροτική καλλιέργεια . Οτι ο κόσμος καλλιεργούσε το δάσος και το πρόσεχε .
Κάηκε όμως το 1977 η Πεντέλη , εδώ υπήρχαν οικοπεδοφάγοι , αφού κανείς δεν ήξερε ποιό είναι δάσος . Υπουργός ο Μπούτος. Αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ . Πανικόβλητος ο Μπούτος πέρασε ένα νόμο που σε συνδυασμό με τους άσχετους με τα μη νομικά γέροντες του στε , δήμευσαν τα δάση , ή όσα γίνονται δάση με το κόλπο του 15 % που λέγαμε πριν και οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι γρήγοροι να τα ξηλώσουν ή γαλαντόμοι με τους δασοξύστες ώστε να πάρουν βεβαίωση ότι δεν είναι δασικό.
Και που καταλήξαμε όλες αυτές τις δεκαετίες συνενοχής πολιτών - δημόσιας διοίκησης και πολιτικών ? Στο να έχουμε κατοικίες μέσα στα πεύκα , που ξέρουμε πόσο εύκολα καίγονται .
Και βέβαια , άντε χτίσανε μέσα στα δάση . Εδώ να έρθει η πολιτεία και να επιβάλλει αυστηρές προδιαγραφές . Οι δρόμοι μέσα στα δάση να έχουν πλάτος 10-12 μ. Οτι εμποδίζει ξηλώνεται χωρίς αποζημίωση. Το είδαμε στο Μάτι . Δρόμοι στενοί με ψηλές μάντρες μην χάσουν 1 πόντο από το οικόπεδο . Οταν ήρθε η φωτιά , πλήρωσαν το τίμημα.
Τα ίδια βλέπω στην Βαρυμπόπη , στις Ροβιές και αλλού.
Μετά έχουμε οικισμούς. Τώρα πάνε να περάσουν Τοπικά Χωρικά Σχέδια. Μέχρι τώρα οι οικισμοί δεν ειναι οριοθετημένοι. Πρέπει να γίνουν αντιπυρικές ζώνες . Να βάλουν αυτούς με τις ανεμογεννήτριες να τους ανοίξουν .
Δεν μπορεί πάνω από τις Ροβιές να υπάρχει τέτοιο δάσος και να μην υπάρχει αντιπυρική ζώνη. Η Βόρεια Εύβοια έχει καεί στις αρχές του 80. Εύκολα θα γινόταν η αντιπυρική ζώνη στα καμμένα. Σιγά μην ενδιαφέρονταν για τα επόμενα 30 χρόνια.
Πρέπει άμεσα να φτιαχτούν γενικά σχέδια που θα εμποδίζουν την μετάδοση της φωτιάς . Οπου είναι καμμένα , οι αναδασώσεις να μην γίνονται με πεύκα. Πλέον το ρετσίνι λίγους ενδιαφέρει.
Και κυρίως στους οικισμούς που κινδυνεύουν από πυρκαγιές , να ανοίξουν οι δρόμοι σε ικανό πλάτος και να μην υπάρχουν αδιέξοδα .
-
Για αλλη μια φορα λες τα πραγματα με το ονομα τους. Πηλιου δεν θα γραψω τπτ αλλο. Δεν ε π ι μ έ ν ω. Κερδισες.
-
45 στην Ηλεία να μη ξεχνάμε αλλά οταν η πολιτική ειναι 'νουμερα' και νούμερα, αυτές τις συζητήσεις θα κάνουμε.
-
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες