-
@pgs said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
@diego1960 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Πληθωρισμός τροφίμων: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα
Ακρίβεια: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα
Αμόλυβδη: Η Ελλάδα στο παγκόσμιο «top 10»
Έκρηξη» στα ενοίκια
ξεπέρασε τα 400 δισ. ευρώ!Πρώτοι σε όλα ενώ κάποιοι κακοί μας λέγανε ουραγούς...
Τα ενοίκια αφήστε τα έξω.
Γιατί και με τους μισθούς μας είναι τζάμπα εδώ σε σχέση με όλη την Ευρώπη. -
Mε το χρέος θα πέσει το κλάμμα λογικά με τα πλεονάσματα που πήγε και υπέγραψε ο Τζίφρας. Εκεί να δεις κορυφές.
Τι ξέρεις για την συμφωνία αυτή με το χρέος. Για πες μας.
-
@criuser said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
@pgs said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Πληθωρισμός τροφίμων: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα
Ακρίβεια: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα
Αμόλυβδη: Η Ελλάδα στο παγκόσμιο «top 10»
Έκρηξη» στα ενοίκια
ξεπέρασε τα 400 δισ. ευρώ!Πρώτοι σε όλα ενώ κάποιοι κακοί μας λέγανε ουραγούς...
Τα ενοίκια αφήστε τα έξω.
Γιατί και με τους μισθούς μας είναι τζάμπα εδώ σε σχέση με όλη την Ευρώπη.Ναι αλλά δεν έχουμε και την κατάντια της οδού Μιραμπό που ζουν οι εξόριστοι μετανάστες.
-
Στην Ευρώπη για να νοικιάσεις πρέπει ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι το ενοίκιο δεν υπερβαίνει το 30 % του εισοδήματος σου.
Οπότε βγάζεις 100000 καθαρά τον χρόνο, μέχρι 2500 τον μήνα.
Βγάζεις 50000, μέχρι 1250. Τώρα το τι νοικιάζεις με αυτά το γνωρίζετε...
-
Στην Ευρώπη για να νοικιάσεις πρέπει ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι το ενοίκιο δεν υπερβαίνει το 30 % του εισοδήματος σου.
Οπότε βγάζεις 100000 καθαρά τον χρόνο, μέχρι 2500 τον μήνα.
Βγάζεις 50000, μέχρι 1250. Τώρα το τι νοικιάζεις με αυτά το γνωρίζετε...
Βασίλη εξαρτάται την πόλη.
Ο κουμπάρος μου σε επαρχιακή γερμανική πόλη 950 ευρώ ζεστό.
110 τ.μ - 3 δωμάτια, οροφοδιαμέρισμα σε κατοικια με ισογειο ,1ος (εδώ νοικιάζει) και 2ος με αυλή, θέση στάθμευσης, υπόγεια αποθήκη και αποθήκη μέσα στην αυλή για μηχανάκια και ποδήλατα.Πάμε τώρα στα δικά μου.
Νοικιάζω 85 τετραγωνικά με 2 δωμάτια 300 ευρώ σε πολυκατοικία με 20 διαμερίσματα με θέση στάθμευσης που χωράει ίσα το cx 30 (αν έπαιρνα πιο μεγάλο θα το άφηνα έξω) και τίποτα άλλο. Η τιμή δεν υπάρχει για αυτό δεν έχω φύγει ακόμη.
Όμως θέλω 1200 ευρώ για θερμανση και 700 για κοινοχρηστα. Οπότε πάει περίπου 500.Αν ψάξω να βρω αντίστοιχο σπίτι δλδ 110 τ.μ. με 3 δωμάτια, θεση σταθμευσης και αποθήκη - η θερμανση δεν είναι σίγουρη αν θα υπαρχει - το ενοίκιο πάει 500 - 600.
Στο σύνολο θα φτάσει 800 ευρώ.
Δεν είναι τόσο χάλια τελικά στη Γερμανία αν σκεφτείς και τη διαφορά στο μισθό μας.
-
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες.
Η Γερμανία είναι μία χώρα που μπορείς εύκολα να ζήσεις και να περάσεις και αρκετά φτηνότερα από τις άλλες χώρες.
Στο ενοίκιο, εκεί έχουν την επιλογή να μένουν σε κωμοπόλεις και χωριά σε απόσταση 50-100 χλμ από την μεγάλη πόλη και έχουν πάντα εύκολη πρόσβαση στην δουλειά τους με το τρένο.
Αν όμως μένεις μέσα στις μεγάλες πόλεις και μάλιστα σε ήσυχες περιοχές, τότε οι γκαρσονιέρες παίζουν στα 800-1200 χαλαρά.
-
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες.
Η Γερμανία είναι μία χώρα που μπορείς εύκολα να ζήσεις και να περάσεις και αρκετά φτηνότερα από τις άλλες χώρες.
Στο ενοίκιο, εκεί έχουν την επιλογή να μένουν σε κωμοπόλεις και χωριά σε απόσταση 50-100 χλμ από την μεγάλη πόλη και έχουν πάντα εύκολη πρόσβαση στην δουλειά τους με το τρένο.
Αν όμως μένεις μέσα στις μεγάλες πόλεις και μάλιστα σε ήσυχες περιοχές, τότε οι γκαρσονιέρες παίζουν στα 800-1200 χαλαρά.
Στην Αθήνα σε ήσυχη περιοχή πόσο κάνουν?
Στα 800 - 1200 που αναφέρεις είναι και η θέρμανση? -
Δεν ξέρω για το αν είναι και η θέρμανση στο εξωτερικό...
Ξέρω όμως άτομο που ζουν σε καλό σημείο του Παρισιού, δηλαδή σχετικά ασφαλές, 5 άτομα οικογένεια σε 80 τμ με 2000 τον μήνα σε παλιά πολυκατοικία χωρίς ασανσέρ και αν ήθελε με 3 υπνοδωμάτια δηλαδή γύρω στα 100-110 θα πέρναγε τα 3000 τον μήνα, δηλαδή έπρεπε να βγάζει καθαρά πάνω από 120000 τον χρόνο, που δεν τα βγάζει.
Τώρα στην Αθήνα με 800-1200 βρίσκεις σπίτι 90-120 τμ σε καλή περιοχή, σχετικά καινούργιο, με αυτόνομη θέρμανση και θέση στάθμευσης.
Η θέρμανση κοστίζει από 800-1200 τον χρόνο με τις αυξημένες τιμές των τελευταίων χρόνων, για αέριο ή πετρέλαιο, δηλαδή 65-100 ευρώ τον μήνα. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για το 25-35 % του ενοικίου που θα έδινε κάποιος στο εξωτερικό.
Επίσης να θυμίσω ότι πλέον η Αθήνα έχει κάπου 70 σταθμούς μετρό και προαστιακού και κάνει άνετη σύγκριση με τις άλλες πόλεις της Ευρώπης.
-
Ξέρω όμως άτομο που ζουν σε καλό σημείο του Παρισιού, δηλαδή σχετικά ασφαλές, 5 άτομα οικογένεια σε 80 τμ με 2000 τον μήνα σε παλιά πολυκατοικία χωρίς ασανσέρ και αν ήθελε με 3 υπνοδωμάτια δηλαδή γύρω στα 100-110 θα πέρναγε τα 3000 τον μήνα, δηλαδή έπρεπε να βγάζει καθαρά πάνω από 120000 τον χρόνο, που δεν τα βγάζει.
Εεε καλά, Παρίσι (κέντρο ειδικά) δεν μένει κανείς και για κανέναν λόγο, ειδικά όπως το έχουν κάνει με τα αυτοκίνητα. Μένεις 30' πιο έξω με το τρένο και με €2.000 νοικιάζει μονοκατοικία 120τμ με αυλη. Μην σου πω ότι μένεις και πάνω σε σταθμό TGV και μπορείς να είσαι 1 ώρα μακριά (δλδ. περι τα 300χλμ!!!) και να πληρώνεις ακόμα λιγότερα ή τα ίδια για σπιταρώνα. Τα τρένα κάνουν όλη την διαφορα. Σκέψου να είχαμε καλά τρένα εδώ και να μένεις π.χ. Λιβαδειά και να είσαι σε 30' στην δουλειά σου στην Αθήνα!!
-
Καλά και τώρα αν μένεις από Μέγαρα μέχρι Κιάτο ή Αυλώνα μια χαρά βολεύεσαι...
-
Γερμανια παιζει αναλογα την περιοχη που ζεις.Περυσι που ο μικρος ηταν να παει σε πανεπιστημιο εκει βρισκαμε μονο γκαρσονιερα 30τμ με κοινοχρηστο μπανιο στα 1800 με 2000 το μηνα.Βρηκαμε και σε ενα συγκροτημα που εδειχνε το βιντεο πως ειχε γυμναστηρια πισινες βιβλιοθηκη κτλ κτλ και θυμαμαι μου λεει η γυναικα...ωραιο αυτο να κλεισουμε...
Της απαντησα περιμενε λιγο να τελειωσει το βιντεο εχει και εμας μεσα ,εγω να καθαριζω τζαμια και εσυ σκαλες αν θυμαμαι καλα πανω απο 3500. -
Καλά αν δίνεις Ελλάδα 1000ε ενοίκιο μετά τι τρως; Πέτρες;
Ρε τι διαβάζουμε... -
Aν είσαι λαμόγιο, θα έχεις τόσα να δώσεις.
Ή ας πούμε, δουλεύουν άλλοι για σένα... -
1000 ενοίκιο σημαίνει μεγάλο σπίτι για οικογένεια.
Αρα δύο μισθούς και σχετικά καλούς. -
@alex-mix said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Γερμανια παιζει αναλογα την περιοχη που ζεις.Περυσι που ο μικρος ηταν να παει σε πανεπιστημιο εκει βρισκαμε μονο γκαρσονιερα 30τμ με κοινοχρηστο μπανιο στα 1800 με 2000 το μηνα.Βρηκαμε και σε ενα συγκροτημα που εδειχνε το βιντεο πως ειχε γυμναστηρια πισινες βιβλιοθηκη κτλ κτλ και θυμαμαι μου λεει η γυναικα...ωραιο αυτο να κλεισουμε...
Της απαντησα περιμενε λιγο να τελειωσει το βιντεο εχει και εμας μεσα ,εγω να καθαριζω τζαμια και εσυ σκαλες αν θυμαμαι καλα πανω απο 3500.Εγώ ήμουν αυτός με τα μπρατσακια και τη μάσκα θαλάσσης στο κέντρο της πισίνας. Λαπιζα στα νερά να περνά η ώρα
-
@lap said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
@alex-mix said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Εγώ ήμουν αυτός με τα μπρατσακια και τη μάσκα θαλάσσης στο κέντρο της πισίνας. Λαπιζα στα νερά να περνά η ώρα
Αν ησουν εσυ...θα το νοικιαζα και για 5χιλ το μηνα
-
Χαχαχαχα, μωρέ λες να ασχοληθώ με το ριελ εστεϊτ
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες