-
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης-για την ακρίβεια κάποιος τεχνικός-έχει τοποθετήσει τη σειρήνα του συναγερμού μπροστά στο καπάκι του φίλτρου καμπίνας.Έχει βάλει ένα δίχαλο σαν βάση και την έχει τοποθετήσει εκεί.Αφενός για να αλλάξω φίλτρο καμπίνας πρέπει να βγάλω τη σειρήνα πρώτα,αφεταίρου η μία βίδα στη βάση που πιάνει η σειρήνα έχει χαλάσει και τρίζει με αποτέλεσμα να μου σπάει τα νεύρα.Έχει ιδέα κάποιος πού να την μεταφέρω τη σειρήνα;Φυσικά τεχνικός θα το κάνει αλλά να μη μου πει καμία 'μπαρούφα'.Να έχω μελετήσει κάποιο σημείο.Το αμάξι είναι Peugeot 307.
-
Μεταξύ των παρακάτω συναγερμών ποιόν προτείνετε και γιατί;
-
Clifford 330x3
-
Cobra 4620
-
Metasystem Easycan Evo Digital
-
Pandora Mini
-
-
Κανείς;
-
Aπέφυγε Clifford και Μeta.
-
Πρόσφατα αγόρασα ένα νέο αυτοκίνητο, Opel Corsa F, το οποίο ήρθε με το συναγερμό EasyCan της MetaSystem.
Όταν ρώτησα τον πωλητή τι θα συμβεί αν ο συναγερμός χτυπήσει και δεν τον καταλάβω (δεν βρίσκω parking συνήθως κοντά στο σπίτι) μου είπε ότι θα συνεχίσει να χτυπάει όλο το βράδυ μέχρι να εξαντληθεί η μπαταρία. Αλλού διαβάζω ότι η διάρκεια καθορίζεται από την νομοθεσία (δεν βρήκα πουθενά την διάρκεια).
Ξέρει κανείς τι ισχύει;
-
Ανάλογα το λόγο που χτύπησε ο συναγερμός. Αν χτύπησε προειδοποιητικά (π.χ. επειδή κάποιος πήγε να το ανοίξει ή κάποιος το κούνησε ή κάποιος το χτύπησε) τότε θα σταματήσει μετά από λίγο. Αν χτύπησε όμως επειδή έγινε διάρρηξη η οποία αφήνει εκτεθειμένο το αυτοκίνητο (π.χ. ανοιχτή πόρτα ή σπασμένο τζάμι) τότε ο συναγερμός θα χτυπάει περιοδικά και συνέχεια. Φυσικά όλα εξαρτώνται από τις ρυθμίσεις του συναγερμού, τις δυνατότητές του κλπ...κλπ...
Συνήθως οι ΜΕΤΑ έχουν τους δύο αισθητήρες κίνησης και παγιδεύουν όλες τις πόρτες, καπό, τιμόνι, εγκέφαλο, ηλεκτρικά τζάμια, κλειδαριές κλπ... Αν κάποια από αυτά μείνουν εκτεθειμένα ή αν οι αισθητήρες διαπιστώνουν κίνηση τότε ο συναγερμός χτυπάει συνέχεια.
Μία λύση είναι η βοηθητική μπαταρία για τον συναγερμό εφόσον δεν θέλεις να 'μείνεις' από μπαταρία ή να έχεις ένα εκκινητή ώστε αν προκύψει πρόβλημα να μπορέσεις να βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο. Εγώ θα επέλεγα τον εκκινητή που μπορεί να βοηθήσει και σε άλλες καταστάσεις.
-
με το πλήκτρο του κεντρικού κλειδώματος στο κλειδί υπάρχει πρόβλημα.
Κάποιες φορές ενεργοποιείται απλά το κεντρικό κλείδωμα,αλλά κάποιες άλλες μπαίνει και ο συναγερμός.
Το ωραίο είναι ότι αν γίνει αυτό και μετά πατήσεις το πλήκτρο για να ξεκλειδώσεις,συνήθως ξεκλειδώνουν ναι μεν οι πόρτες αλλά δεν απενεργοποιείται ο συναγερμός.Με αποτέλεσμα αν ανοίξεις κάποια πόρτα να αρχίσει να βαράει.
Οπότε πρέπει να πατάς το πλήκτρο παρατεταμένα μέχρι κάποια στιγμή να απενεργοποιηθεί (ο συναγερμός).
Δυστυχώς το στικάκι που το χώνεις στο ταμπλό για να κλείσει δεν δουλεύει.
Αυτό γιατί γίνεται;Είναι πρόβλημα του κεντρικού κλειδώματος ή του συναγερμού;
Άμα είναι του συναγερμού πως λύνεται;Βγάζοντας την ασφάλειά του;
Ο συναγερμός ειναι ΜΕΤΑ και το αμάξι Citroen.. -
Αν το πρόβλημα ήταν από την 1η στιγμή τότε φταίει η εγκατάσταση του συναγερμού. Δεν τον έχουν τοποθετήσει σωστά.
Αν το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά τότε φταίει ο ίδιος ο συναγερμός. Δεν αντιλαμβάνεται τις εντολές που δέχεται από τον εγκέφαλο.
Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να το δεις ειδικός ώστε να ελέγξει την πλακέτα του συναγερμού, τις συνδέσεις στα καλώδια και να κάνει δοκιμές εντολών.
-
This post is deleted! -
Γειά και από 'μενα.
Πριν 2 μέρες μου είπε γείτονας ότι πιτσιρικάδες με μηχανή σταμάτησαν και τσέκαραν το αμάξι μου (καινούργιο). Ευτυχώς, δεν είδα γραντζουνιές ή ίχνη παραβίασης.
Ωστόσο, σκέφτηκα να βάλω pandora v3 ή bearlock. Έχετε κάποια γνώμη πάνω σε αυτό ;
Ευχαριστώ.
-
Βάλε καλύτερα μονοβολα και στήσε καρτέρι
-
-
@yem said in Περί Συναγερμών........:
Θα τους πληρώσεις εσύ την αμοιβή του Κούγια;
@MacGyver 0 Για να αναφέρεις Bearlock μάλλον έχεις smart?
-
Μια καλή ασφάλεια ολικής -μερικής κλοπής είναι η λύση για ψυχική ηρεμία .
Ο συναγερμός των 500-700 € - για τους καλούς με σύνδεση με το smartphone- θα σε προστατεύσει απο το 99% των διαρρηκτών .
Οι πιθανότητες ανάκτησης για το 1% αυξάνονται γιατί θα εχει κρυμμένο GPS και κάρτα Sim και απο δοκιμές που εχω κάνει μεχρι και 1ο υπόγειο βρίσκει σήμα και στέλνει push notification.
Σε κάθε περίπτωση μη προσπαθήσετε ποτε να σταματήσετε μια κλοπή σε εξέλιξη "δυναμικά " ή να πάτε μόνοι σας εκεί που δείχνει το σήμα γιατί δεν είστε χρήστες οπιοειδών , τα "παλληκάρια" είναι και αντέχουν πόνο και τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ στραβά και να ανακαλύψετε οτι μίνιμουμ αμοιβή δικηγόρου για ανθρωποκτονία είναι τα 50 χιλιάδες €...
-
@monman2 said in Περί Συναγερμών........:
Μια καλή ασφάλεια ολικής -μερικής κλοπής είναι η λύση για ψυχική ηρεμία .
Ο συναγερμός των 500-700 € - για τους καλούς με σύνδεση με το smartphone- θα σε προστατεύσει απο το 99% των διαρρηκτών .
Οι πιθανότητες ανάκτησης για το 1% αυξάνονται γιατί θα εχει κρυμμένο GPS και κάρτα Sim και απο δοκιμές που εχω κάνει μεχρι και 1ο υπόγειο βρίσκει σήμα και στέλνει push notification.
Σε κάθε περίπτωση μη προσπαθήσετε ποτε να σταματήσετε μια κλοπή σε εξέλιξη "δυναμικά " ή να πάτε μόνοι σας εκεί που δείχνει το σήμα γιατί δεν είστε χρήστες οπιοειδών , τα "παλληκάρια" είναι και αντέχουν πόνο και τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ στραβά και να ανακαλύψετε οτι μίνιμουμ αμοιβή δικηγόρου για ανθρωποκτονία είναι τα 50 χιλιάδες €...
το 99% ειναι θεωρητικό σενάριο. Ο κλέφτης πάντα βρίσκεται ένα βημα πιο μπροστά από τον νοικοκύρη. αν θέλουν να στο κλέψουν θα το κάνουν (οι επαγγελματίες) κι ας το έχεις δίπλα στο κρεβάτι σου
-
Ο συναγερμός περισσότερα προβλήματα δημιουργεί, παρά λύνει.
Ασφάλεια κλοπής, και τέλος. -
@bassstarlet said in Περί Συναγερμών........:
Ο συναγερμός περισσότερα προβλήματα δημιουργεί, παρά λύνει.
Ασφάλεια κλοπής, και τέλος.Επειδή κάνουμε διάλογο
Στο yaris diesel του 14 εχω full ασφάλεια και μικτή . Η αξία που είναι ασφαλισμένο είναι 9000 € . Αν μου βρεις ελληνικής αντιπροσωπείας με τον εξοπλισμό του (γυάλινη οροφή αεροτομή διζωνικός κλιματισμός κλπ ) σε αυτά τα λεφτά (και αν μου τα δώσουν)
θα στο πουλήσω για ανταλλακτικάείναι αναντικατάστατοΤο υβριδικό είναι ασφαλισμένο στην αξία τιμολογίου αν μου το πάρουν -φτού φτού - θα πρέπει να βρω για το ίδιο + ενα τριχίλιαρο , ακρίβυνε και θα ακριβύνει και να περιμένω κανα οκτάμηνο.
Για αυτό και τα δυο εχουν τους πιο ακριβούς συναγερμούς που άντεχε η τσέπη μου .
-
Επειδή(ς) έχω παρακολουθήσει δεκάδες φορές, εγκατάσταση συναγερμών, με πιάνει μια αλλεργία, όταν βλέπω ολοκαίνουργια αυτοκίνητα με τα πλαστικά κάτω από το ταμπλό, βγαλμένα.
Χώρια τα τρυπήματα/κοψίματα στα καλώδια για να βρεθούν οι εντολές φλας/αντλίας κλπ κλπ.
Θα μου πεις τώρα «εντάξει, μπροστά στον ήσυχο ύπνο που θα κάνω τα βράδια, χαλάλι η αναστάτωση».Το δέχομαι ως.. ψυχολογικό ατού, ειδικά αν συνδυαστεί με gps tracker.
Σε συζήτηση όμως που έχω κάνει, μου έχει πει ο μάστορας που εγκαθιστά συν/ρμούς, «τι τον θέλει τόσο ακριβό ας βάλει έναν φθηνό».Αυτό γιατί κάποιες φορές δύσκολα «παντρεύονται» στα σύγχρονα αυτοκίνητα, και βγάζουν θέματα (όχι πάντα εννοείται). -
@bassstarlet said in Περί Συναγερμών........:
@yem said in Περί Συναγερμών........:
Θα τους πληρώσεις εσύ την αμοιβή του Κούγια;
@MacGyver 0 Για να αναφέρεις Bearlock μάλλον έχεις smart?
renault clio του 23' , απλά είδα το bearlock ότι μπαίνει παντού γι' αυτό και το είχα σκεφτεί. Η πρώτη ιδέα ήταν να μπει pandora που συμπεριλαμβάνει και immobilizer, gps tracker (μάλλον v30 -όχι pro).
Σαν νέος στον χώρο έχω και 'γω τις ενστάσεις μου γι' αυτό και είπα να ρωτήσω. Πρώτο μου απόκτημα γι' αυτό και δεν τα λυπάμαι!
Σε κάθε περίπτωση έχω κλείσει ήδη ραντεβού μετά το συμβάν .
Περί Συναγερμών........