-
Καποια αποψη για καλο φανοποιο στην Αθηνα? Διαβαζω πολλα σχολια καλα και εχω δει πολλα δειγματα δουλειας σε φωτογραφιες απο τον Λαμπρινο στου Ζωγραφου. Στο ψαξιμο ειμαι γιατι θελω να φτιαξω καποια μικροπραγματα στο δικο μου. Αν ειναι να θολωνει το βερνικι σε 4 μερες καηκαμε!!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
... Αν ειναι να θολωνει το βερνικι σε 4 μερες καηκαμε!!Μήπως η κονσέρβα που άνοιξε είχε τα αρχικά της VW;
-
Ο Λαμπρινός είναι απλά απίστευτος επαγγελματίας . Να πας εκεί το αμάξι Πίστεψε με ή δουλειά που κάνει είναι καλύτερη από εργοστασιακή
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ετυχε ψαχνοντας στο νετ μερικα βιντεο του και αναλυσεις που κανει για αυτο μου εκανε εντυπωση. Ενα απο αυτα που με εντυπωσιασε ειναι οτι δεν χρησιμοποιει στοκο αλλα σιδερωνει την λαμαρινα με αλλη μεθοδο. Προσωπικα χωρις να ειμαι γνωστης ποτέ δεν μου αρεσε η χρηση σιδεροστοκου. Επισης ειδα οτι χρησιμοποιει κατι βερνικια ειδικα, κεραμικα κτλ και πραγματικα τα αμαξια γυαλιζουν σαν να βαφονται στο τμημα painting του εργοστασιου. Αντιστοιχα υποθετω οτι δεν θα εχουν ουτε μπιμπικια ουτε τιποτα, αλλα αυτο θελω να μου το πουν ατομα που εχουν δοκιμασει. Επισης και η χρηση καλυμπρας(μακρια απο μας) που κανει δειχνει να ειναι πολυ εξειδικευμενος και οχι απλα να το φερουμε καπως για να περασει η βιδα.
Απο τιμες πως ειναι ομως? -
Με το χαλάζι του φετινού Μαϊου στη Θεσσαλονίκη είχα διαπιστώσει 1-2 μικρά βαθουλώματα, οπότε το πήγα σε PDR στην Κανάρη 55, σε άνθρωπο που δουλεύει μαζί με τον Γιακούμπ. Στον Γιακούμπ είχα πρωτοπαει το 2005 κι ήξερα την άριστη δουλειά του.
Ατυχώς το έμπειρο μάτι του μάστορα μου έδειξε αρκετά περισσότερα χτυπήματα κ το ποσό έφτανε την απαλλαγή που είχα για καιρικά φαινόμενα από την αρχή ασφαλιστικη.
Να προσθέσω ότι στον χώρο είδα κι άλλα αμάξια με γερά χτυπήματα από χαλάζι, όλα στην πένα με εξαίρεση το χαλάζι, που ανέμεναν πραγματογνώμονα. Οι ζημιές ήταν στα 1000-1200 ευρώ για εκείνα τα αμάξια.
Τελικά παρέλαβα σήμερα μετά από μια μέρα επισκευής άριστο το αυτοκινητο. Παραθέτω και φωτό από μια μόνο γωνια
των σημαδιών.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
καλημέρα,
Επειδή κάποιο ζώο μου έχει κάνει μια μεγάλη γρατζουνιά στο αμάξι, θα ήθελα να ρωτήσω, η αλοιφή Sonax που πουλάει το praktiker κάνει τπτ? Ρωτάω γτ δεν ξέρω που μπορώ να βρω κάποια άλλη εδώ που μένω... Αν όχι υπάρχει κάποια πρόταση να παραγγείλω κάποια από το ιντερνετ;;
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
καλημέρα,Επειδή κάποιο ζώο μου έχει κάνει μια μεγάλη γρατζουνιά στο αμάξι, θα ήθελα να ρωτήσω, η αλοιφή Sonax που πουλάει το praktiker κάνει τπτ? Ρωτάω γτ δεν ξέρω που μπορώ να βρω κάποια άλλη εδώ που μένω... Αν όχι υπάρχει κάποια πρόταση να παραγγείλω κάποια από το ιντερνετ;;
Πάνω κάτω όλες ίδιες είναι, διαφέρει η εφαρμογή. Την έχω δοκιμάσει τη Sonax. Αν η γρατσουνιτα είναι επιφανειακή, θα την εξαφανίσει, αν όμως είναι βαθιά απλά θα την κάνει λίγο δυσδιάκριτη μόνο.
-
Την πήρα μετά την δουλειά και την δοκίμασα. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Το 90% της γρατζουνιάς που ήταν επιφανειακό το εξαφάνισε όπως λές, το άλλο 10% έγινε πολύ δυσδιάκριτο ακόμη και για εμένα που ξέρω που είναι η ζημιά.
Επίσης, το δοκίμασα από περιέργεια σε μία γρατζουνιά την οποία έκανα μόνος μου κατά λάθος με το κλειδί και σχεδόν είχε φύγει το χρώμα εντελώς αλλά πραγματικά την έκανε να μην φαίνεται στο μάτι παρά μόνο αν πας πολύ κοντά, ενώ πριν φαινόταν από τα 2-3 μέτρα.
-
Έβαψα ένα μέρος της πόρτας του αμαξιού με βαφή μονής.
Μετά από πόσες ώρες μπορώ να το πλύνω; -
Καλησπέρα,
Να κάνω μια κάπως χαζή ερώτηση για κάτι που με βασανίζει αν και μάλλον είμαι σε οχι τόσο σχετικό thread, θεώρησα όμως αμελητέα την απορία μου για να ανοίξω νεο θέμα.
Μετακόμισα σε σπίτι που διαθέτει πάρκινγκ μόνο στον δρόμο και επειδή είναι γειτονιά υπάρχει μονάχα μια θέση στάθμευσης για μένα εξω απο αυτό μιας και ολος ο υπόλοιπος δρόμος είναι πιασμένος απο τα αυτοκίνητα των γειτόνων εξω απο κάθε σπίτι.
Το θέμα μου είναι οτι η θέση στάθμευσης βρίσκεται κάτω απο μια λεμονιά και εχω προβληματιστεί για το αν και πόσο κινδυνεύει η οροφή μου απο μια ενδεχόμενη πτώση απο λεμόνια ή αν θεωρείται αμελητέο το βάρος τους για να προκαλέσει ζημιά. Δεν είναι τρομερά ψηλή (~3m το ψηλότερο σημείο) αλλά ο παππούς που είναι κάτω απο μένα (και η λεμονιά εντός της αυλής του) δεν είναι πολύ θετικός στο να του πειράζουν το δέντρο...
Λέτε να μείνω ήσυχος ή θα πρέπει κάθε 5 και 10 να κάνω συγκομιδή στα λεμόνια που κρέμονται πάνω απο το αυτοκίνητο?
ΥΓ. Δεν τρολλάρω, απλά το αυτοκίνητο είναι ούτε 3 ετών, είμαι και ψείρας και εχω ψιλοφρικάρει. Εντωμεταξύ πάρκινγκ άλλο τριγύρω δεν παίζει σε σταθερή βάση τουλάχιστον (μόνο κάνοντας κύκλους κι αν βρεις) και έχοντας μωρά παιδιά με βολεύει τρομερά η θέση για να την εγκαταλείψω.Ευχαριστώ...
-
Τα λεμόνια δεν νομίζω ότι έχουν τόσο σκληρή σάρκα ώστε να κάνουν σημάδια, αλλά σε περίπτωση που κάποιος ανέβει στο αυτοκίνητο για να τα μαζέψει τότε να περιμένεις ζημιές.
Τέλος ο ιδιοκτήτης του δέντρου δεν έχει στην κατοχή του οτιδήποτε είναι εκτός της ιδιοκτησίας του, συνεπώς και των καρπών του δέντρου που έχουν βγει έξω από τα όρια του.Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Φίλε μην αγχώνεσαι. Τίποτα δεν παθαίνει.
Εμείς έχουμε στη γειτονιά έναν ψυχοπαθή που χαράζει ότι γυαλίζει. Η αστυνομία λέει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι απαλλάσσεται λόγο τρέλλας . Εμείς αν τον σαπίσουμε στο ξύλο θα πάμε μέσα. Οπότε τα εχουμε γρατζουνισμένα και έχουμε ηρεμήσει. Άμα το φτιάξεις στο ξαναχαραζει.
Καταλαβαίνεις τι ζουμε. Ποιότητα ζωής η Αθήνα γενικότερα!Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και δεν τον έχετε ###### ακόμα;
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Και δεν τον έχετε ###### ακόμα;Υπάρχει πολιτεία ρε Κώστα? Θα τρέχω εγώ η ο καθένας στα δικαστήρια και στα κρατητήρια για τον τρελό? Η είναι κάποιος διατεθειμένος να πληρώνει μια ζωή τον τρελό αν του σπάσεις και κανενα πλευρό??
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης SpeechLess έγραψε:
...
Το θέμα μου είναι οτι η θέση στάθμευσης βρίσκεται κάτω απο μια λεμονιά και εχω προβληματιστεί για το αν και πόσο κινδυνεύει η οροφή μου απο μια ενδεχόμενη πτώση απο λεμόνια ή αν θεωρείται αμελητέο το βάρος τους για να προκαλέσει ζημιά. Δεν είναι τρομερά ψηλή (~3m το ψηλότερο σημείο) αλλά ο παππούς που είναι κάτω απο μένα (και η λεμονιά εντός της αυλής του) δεν είναι πολύ θετικός στο να του πειράζουν το δέντρο...
Λέτε να μείνω ήσυχος ή θα πρέπει κάθε 5 και 10 να κάνω συγκομιδή στα λεμόνια που κρέμονται πάνω απο το αυτοκίνητο?Κάτω από λεμονιά; Ωχ! Να έχεις το νου σου. Έβαζα το πρώτο μου αυτοκίνητο κάτω από λεμονιά για σκιά και μου το έσκισε εντελώς. Το ξέσκισε το χρώμα. Οι λόγοι πολλοί. Η λεμονιά είναι 'ύπουλο' δέντρο, ειδικά όταν καρποφορεί.
Για να μην απλώνομαι πολύ, εγώ στη θέση σου θα καλούσα το Δήμο για κλάδεμα αν και εφόσον τα κλαδιά του βγαίνουν εκτός χωραφιού/κήπου και εμποδίζουν πεζοδρόμιο ή σταθευμένα αυτοκίνητα. Σημείωσε ότι τα κλαδιά της λεμονιάς βαραίνουν πολύ με τους καρπούς και σπάνε εύκολα με βροχή και αέρα. Επιπλέον έχουν σκληρά αγκάθια άκρως επικίνδυνα.
Εγώ δεν θα το άφηνα κάτω από λεμονιά. Ειδικά κάτω από δέντρα που 'κατουρούν' κιτρικό οξύ...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φίλε μην αγχώνεσαι. Τίποτα δεν παθαίνει.
Εμείς έχουμε στη γειτονιά έναν ψυχοπαθή που χαράζει ότι γυαλίζει. Η αστυνομία λέει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι απαλλάσσεται λόγο τρέλλας . Εμείς αν τον σαπίσουμε στο ξύλο θα πάμε μέσα. Οπότε τα εχουμε γρατζουνισμένα και έχουμε ηρεμήσει. Άμα το φτιάξεις στο ξαναχαραζει.
Καταλαβαίνεις τι ζουμε. Ποιότητα ζωής η Αθήνα γενικότερα!Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
οπως δηλαδή με το «αν ακούσετε θόρυβο κάντε ότι κοιμάστε»ένα πράγμα.....
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Λέτε να μείνω ήσυχος ή θα πρέπει κάθε 5 και 10 να κάνω συγκομιδή στα λεμόνια που κρέμονται πάνω απο το αυτοκίνητο?Κάτω από λεμονιά; Ωχ! Να έχεις το νου σου. Έβαζα το πρώτο μου αυτοκίνητο κάτω από λεμονιά για σκιά και μου το έσκισε εντελώς. Το ξέσκισε το χρώμα. Οι λόγοι πολλοί. Η λεμονιά είναι 'ύπουλο' δέντρο, ειδικά όταν καρποφορεί.
Για να μην απλώνομαι πολύ, εγώ στη θέση σου θα καλούσα το Δήμο για κλάδεμα αν και εφόσον τα κλαδιά του βγαίνουν εκτός χωραφιού/κήπου και εμποδίζουν πεζοδρόμιο ή σταθευμένα αυτοκίνητα. Σημείωσε ότι τα κλαδιά της λεμονιάς βαραίνουν πολύ με τους καρπούς και σπάνε εύκολα με βροχή και αέρα. Επιπλέον έχουν σκληρά αγκάθια άκρως επικίνδυνα.
Εγώ δεν θα το άφηνα κάτω από λεμονιά. Ειδικά κάτω από δέντρα που 'κατουρούν' κιτρικό οξύ...
τελικα η καλύτερη και ασφαλέστερη σκιά είναι κάτω από μια υγιή μουριά!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Πω ρε φίλε με έσκισες εσυ τώρα χαχα!
Ειδικά σήμερα που έχουμε και τα μποφώρ και το αμάξι κάτω απο την λεμονιά μου έκανες την καρδιά περιβόλι... Τόσο χάλια??
Εντωμεταξύ εχω βρεί και σταγόνες απο αυτο το 'ρετσίνι' αλλά το τσεκάρω κάθε πρωι και το καθαρίζω αν βρω κάτι, όντας συνηθισμένος απο το προηγούμενο μου σπίτι που είχε τριγύρω πεύκα, απλά είδα οτι φεύγει πολύ πιο εύκολα οπότε το θεώρησα πιο ακίνδυνο...
Για να καλέσω δήμο κλπ. λίγο δύσκολο διότι είναι λίγες μέρες που μετακόμισα και ο παππούς απο κάτω είναι και ο σπιτονοικοκύρης οπότε δεν θα ήθελα να ξεκινήσω διαμάχες και ιστορίες... -
Χωρίς κάποιο έντονο σημάδι γρατζουνιας πως θα μπορούσε να γίνει αυτή η ζημιά;
Γιατί αν χτυπούσε σε πεζοδρόμιο ή πέτρα λογικά κάτι θα άφηνε πάνω στο χρώμα.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Κλωτσιά; Μπάλα;
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...