-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
μηπως το χρώμα ξέφτισε γιατί έχει ξαναβαφεί και κάτι δεν πήγε καλά
Αν είναι ΟΚ κια η τιμή λογική, εγώ θα έκανα πως δεν το έβλεπαΌλα σχεδόν τα corsa το ίδιο πρόβλημα έχουν. Καίγεται για πλάκα το βερνίκι τους.
-
Επιβεβαιώνω για Corsa γείτονα ακριβώς το ίδιο. Η πλάκα είναι ότι έχουν χαλάσει τα ίδια σημεία: το καπώ και ο ουρανός. Μήπως λόγω του ήλιου που βλεπει καθετα αυτές τις επιφάνειες σε σχέση με τις υπόλοιπες?
Τι γίνεται μακροπρόθεσμα? Πέρα από το αισθητικό της υπόθεσης, αναμένονται σκουριές σε αυτά τα σημεία?
-
και τα πολο ετσι χαλανε!
Οι Γερμαναραδες προφανως τσιγκουνευονται την ποιοτητα και την ποσοτητα του βερνικιου.
Μια λυση ειναι να πας σε βαφεα να σου ξυσει με το πολυ μαλακο γυαλοχαρτο μονο το βερνικικαι να σου ξαναπερασει νεο βερνικι.
Αν και πιστευω οτι εκει που εχει φυγει τελειως το βερνικι θα εχει αλλοιωθει το χρωμα οποτε το αποτελεσμα δε θα ειναι και παλι καλο.
Μια μεθοδος να δεις αν δεν εχει παρει το χρωμα, ειναι ριχνοντας του νερο. Αν το δεις με νερο, γυαλιστερο χωρις θαμπαδα, σημαινει πως με νεο βερνικι θα το επαναφερεις. -
τι το ηθελα το ΣΟΥΚΟΥ ...
εβγαλε τον ηλιο ..και το χρωμα της Οκταβια χαλασε φριχτα στο καπω...
μοιαζει σαν να εχει γκριζαρει στα σημεια αυτα...αναλογα με την γωνια που πεφτει το φως ειναι ασημι ως μαυρο γκριζο...
στην υφη ειναι γυαλιστερο ομως...
το αφησα ολη μερα στον ηλιο...εφυγε ελαχιστο ή σχεδον καθολου αναλογα με την ψυχολογια που εχεις...το προβλημα ειναι οτι το χρωμα ειναι μεταλλικο -περλε...
λετε να παθω χοντρο χουνερι χριστουγεννιατικα... -
Καινούριο αυτοκίνητο να ξέβαψε επειδή βγήκε μια μέρα στον χειμωνιάτικο ήλιο; Μπα... Μάλλον κάτι άλλο έγινε...
-
Για Corsa πάντως επιβεβαιώνω κι εγώ ακριβώς τις ίδιες φθορές σε καπό και ουρανό που έχω παρατηρήσει σε πρώην γείτονες...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης arrow έγραψε:
....η αλλιώς για βοηθήστε τι πατέντα μπορώ να κάνω για να φαίνεται λιγότερο??Αν ηταν μονο το καπω,θα σου ελεγα να το καλυψεις με κανενα αυτοκολλητο τυπου carbon(καγκουρια το ξερω ,αλλα ειναι ευκολη λυση).Aλλα ο ουρανος εκει που εχει ξεβαψει,μαλλον ειναι δυσκολο να καλυφθει καπως..
-
Γεια σας κι απο εμενα.Ειμαι καινουριος εδω και δεν ξερω αν υπαρχει παρομοιο ποστ οποτε ανοιξα νεο θεμα. Λοιπον, εχω μια alfa 147,κοκκινου χρωματος (μονης νομιζω), στην οποια το χρωμα εχει γινει χαλια.εχουν σκασει τα βερνικια στον ουρανο στο καπο και στον πισω προφυλαχτηρα.λαμαρινοδουλεια θελει μονο η πορτα του οδηγου και οχι πολυ. υστερα απο λιγο ψαξιμο στην αγορα του ηρακλειου για τιμες ολοι μου ζητουσαν απο 1200 εως και 2000 ευρω. χρηματα τα οποια αδυνατω να δωσω. ξερω ομως οτι αν παω σε καποιον με λιγοτερα ισως δε θα βαλει τα ιδια ποιοτητας υλικα με τους ακριβους. Αποφασισα λοιπον να την βαψω μονος μου (εχω ξανακανει το ιδιο στο παλιο μου αυτοκινητο) παρεα με ενα θειο μου που παλιοτερα ηταν φανοποιος. το αμαξι σιγουρα πρεπει να περαστει εποξειδικο ασταρι και οχι απλο.το αμαξι θα βαφτει κοκκινο παλι αλλα διπλης. η ερωτηση λοιπον ειναι η εξης... θα πρεπει να περαστει ολο το αμαξι ασταρι η μονο οπου εχει γινει ζημια? μετα το ασταρι θα περαστει αμεσως το χρωμα η θα πρεπει πριν το κοκκινο να περαστει καποιο αλλο χρωμα πχ ασπρο για βαση. ευχαριστω εκ τον προτερων για τις απαντησεις...
Συγχωνεύτηκε με ήδη υπάρχων θέμα.[mod]
-
Μην το κάνεις,άστο όπως είναι,πιο χάλια θα γίνει.
-
Εγω θα ελεγα να δωσεις λιγοτερα για 'χειροτερα' υλικα παρα να το φτιαξεις μονος σου.
-
και γιατι οχι μονος μου? εφοσον γνωσεις διαθετω.. μονο αυτο που ρωτησα δεν ξερω και δεν εχω φουρνο (φουρνο μπορεις να ενοικιασεις ομως).
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Μην το κάνεις,άστο όπως είναι,πιο χάλια θα γίνει.+1
-
Ολίγον εκτός θέματος, αλλα μπορείς να βάψεις το αυτοκίνητο διαφορετικό χρώμα απο αυτό που γράφει η άδεια κυκλοφοριας η ειναι παράνομο;
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ολίγον εκτός θέματος, αλλα μπορείς να βάψεις το αυτοκίνητο διαφορετικό χρώμα απο αυτό που γράφει η άδεια κυκλοφοριας η ειναι παράνομο;Πρέπει να το δηλώσεις και να αλλαχθεί η άδεια.
-
Από τις ερωτήσεις φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις πολλά.
Αστάρι δεν περνάς επάνω από χρώμα αλλά μόνο επάνω από γυμνή λαμαρίνα και πάνω από τριμμένο σιδηρόστοκο
Όπου τρίψεις στα σκασμένα χρώματα θα περάσεις σουρφασέρ.
Σουρφασέρ περνάς και επάνω από το αστάρι.
Τα βερνίκια πρέπει να φύγουν τελείως, δεν βάφεις επάνω από τα βερνίκια.
Ανάλογα με τον βαθμό τριψίματος / ζημιάς / σκασμένων που έχεις χρειάζεσαι και τα απαιτούμενα ντουκόχαρτα, Νο 180, 220, 250, 320,400, 600, μέχρι εκεί. Τρίβεις πάντα με νερό.
Το πιστόλι για το αστάρι πρέπει να έχει μπέκ Νο 1.8 και για το σουρφασέρ το ίδιο αν είναι 2 συστατικών, αν είναι απλό 1,5 όπως και το χρώμα.
Δεν χρειάζεσαι εποξειδικά αστάρια κλπ, αν βάλεις σιδηρόστοκο ανάλογα που και πόσο χρειάζεται θα πάρεις με ίνες ή χωρίς ίνες, άρα χρφειάζεσαι ένα σετ πλαστικές σπάτουλες, καταλύτη θα βάλεις πολύ λίγο και θα τον ανακατέψεις καλά, αν είναι περισσότερος σε ποσότητα θα σου στεγνώσει την ώρα που θα ανατεύεις, θέλει τρίψιμο με χοντρό πατόχαρτο, υπάρχει ειδικό, και καλό θα είναι να έχεις και ελαστικό τάκο, μετά θέλει τρίψιμο με νερό και 180άρι ντουκόχαρτο, στόκο σπάτουλας τον οποίο τρόιβεις με Νο 220 και μετά αστάρι, μετά σουρφασέρ.
Δεν χρειάζεται άλλο χρώμα για βάση, ρίχνεις ένα χέρι από το ίδιο το χρώμα και την επομένη το ξανατρίβεις με 400άρι και νερό και αν χρειάζεται κάπου ψιλοστοκάρεις.Πρέπει αυτός που θα βάψει να έχει πείρα με πιστόλι γιατί θα έχεις πολλά τρεξίματα στο χρώμα, υποθέτω ότι έχεις κάποιο καλό κομπρεσέρ και όχι αυτά τα ηλεκτρικά της πλάκας ή κανένα 50άρι κομπρεσέρ 10 χρόνων, ο αέρας δεν πρέπει να έχει νερό από το καζάνι και να γνωρίζεις από το αραίωμα του χρώματος και το σούρωμα του γιατί τα χρώματα χρειάζονται σούρωμα, μια παληά γυναικία κάλτσα διπλή είναι ότι πρέπει.
Πρέπει να ξέρεις και να το χαρτώσεις, εφημερίδες και 1-2 ρολλά χαρτοταινία ταινία είναι ΟΚ, όπως και διαλυτικό του νίτρου για το αραίωμα και για το καθάρισμα του πιστολιού,
Εκεί που θα πάρεις τα χρώματα θα πάρφεις και το βερνίκι και όλα τα υλικά, αυτοί που τα πουλάνε θα σου πούν τι να κάνεις γιατί γνωρίζουν, πχ ρώτα πώς και πότε και πόσα χέρια θα ρίξεις βερνίκι.
Θα μπλέξεις πάντως αν δεν το έχεις ξανακάνει πολλές φορές, είναι δύσκολο άθλημα.
Τώρα ξέρεις γιατί σου ζητάνε 1200-2000€, το ότι δεν μπορείς να τα δώσεις είναι άλλη κουβέντα. Πάντως είναι εύκολο να χαλάσεις 500€ σε υλικά και να είναι όλο τρεξίματα του χρώματος το αμάξι.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Ολίγον εκτός θέματος, αλλα μπορείς να βάψεις το αυτοκίνητο διαφορετικό χρώμα απο αυτό που γράφει η άδεια κυκλοφοριας η ειναι παράνομο;
Πρέπει να το δηλώσεις και να αλλαχθεί η άδεια.
Και ποσο κοστίζει αυτό;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Από τις ερωτήσεις φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις πολλά.
Αστάρι δεν περνάς επάνω από χρώμα αλλά μόνο επάνω από γυμνή λαμαρίνα και πάνω από τριμμένο σιδηρόστοκο
Όπου τρίψεις στα σκασμένα χρώματα θα περάσεις σουρφασέρ.
Σουρφασέρ περνάς και επάνω από το αστάρι.
Τα βερνίκια πρέπει να φύγουν τελείως, δεν βάφεις επάνω από τα βερνίκια.
Ανάλογα με τον βαθμό τριψίματος / ζημιάς / σκασμένων που έχεις χρειάζεσαι και τα απαιτούμενα ντουκόχαρτα, Νο 180, 220, 250, 320,400, 600, μέχρι εκεί. Τρίβεις πάντα με νερό.
Το πιστόλι για το αστάρι πρέπει να έχει μπέκ Νο 1.8 και για το σουρφασέρ το ίδιο αν είναι 2 συστατικών, αν είναι απλό 1,5 όπως και το χρώμα.
Δεν χρειάζεσαι εποξειδικά αστάρια κλπ, αν βάλεις σιδηρόστοκο ανάλογα που και πόσο χρειάζεται θα πάρεις με ίνες ή χωρίς ίνες, άρα χρφειάζεσαι ένα σετ πλαστικές σπάτουλες, καταλύτη θα βάλεις πολύ λίγο και θα τον ανακατέψεις καλά, αν είναι περισσότερος σε ποσότητα θα σου στεγνώσει την ώρα που θα ανατεύεις, θέλει τρίψιμο με χοντρό πατόχαρτο, υπάρχει ειδικό, και καλό θα είναι να έχεις και ελαστικό τάκο, μετά θέλει τρίψιμο με νερό και 180άρι ντουκόχαρτο, στόκο σπάτουλας τον οποίο τρόιβεις με Νο 220 και μετά αστάρι, μετά σουρφασέρ.
Δεν χρειάζεται άλλο χρώμα για βάση, ρίχνεις ένα χέρι από το ίδιο το χρώμα και την επομένη το ξανατρίβεις με 400άρι και νερό και αν χρειάζεται κάπου ψιλοστοκάρεις.Πρέπει αυτός που θα βάψει να έχει πείρα με πιστόλι γιατί θα έχεις πολλά τρεξίματα στο χρώμα, υποθέτω ότι έχεις κάποιο καλό κομπρεσέρ και όχι αυτά τα ηλεκτρικά της πλάκας ή κανένα 50άρι κομπρεσέρ 10 χρόνων, ο αέρας δεν πρέπει να έχει νερό από το καζάνι και να γνωρίζεις από το αραίωμα του χρώματος και το σούρωμα του γιατί τα χρώματα χρειάζονται σούρωμα, μια παληά γυναικία κάλτσα διπλή είναι ότι πρέπει.
Πρέπει να ξέρεις και να το χαρτώσεις, εφημερίδες και 1-2 ρολλά χαρτοταινία ταινία είναι ΟΚ, όπως και διαλυτικό του νίτρου για το αραίωμα και για το καθάρισμα του πιστολιού,
Εκεί που θα πάρεις τα χρώματα θα πάρφεις και το βερνίκι και όλα τα υλικά, αυτοί που τα πουλάνε θα σου πούν τι να κάνεις γιατί γνωρίζουν, πχ ρώτα πώς και πότε και πόσα χέρια θα ρίξεις βερνίκι.
Θα μπλέξεις πάντως αν δεν το έχεις ξανακάνει πολλές φορές, είναι δύσκολο άθλημα.
Τώρα ξέρεις γιατί σου ζητάνε 1200-2000€, το ότι δεν μπορείς να τα δώσεις είναι άλλη κουβέντα. Πάντως είναι εύκολο να χαλάσεις 500€ σε υλικά και να είναι όλο τρεξίματα του χρώματος το αμάξι.
-
Φιλε μου συγνωμη. Και για τα γυαλοχαρτα νεροχαρτα ξερω και κομπρεσερ μεγαλο εχω και για τα πιστολια εχω ιδεα. Στην ερώτηση μ εκανα ενα λαθος. Οπου ασταρι εννοουσα σουρφασερ και απο ταχυτητα εγραψα ασταρι. Το οτι για το ασταρι πρεπει να βγει τελειως το χρωμα το ξερω. Αν δεις τον ουρανό ομως θα καταλαβεις οτι εκει θα βγει ολο το χρωμα ππως επισης κ οτι θα τριφτουν ολα τα βερνίκια. ..
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Πρέπει να το δηλώσεις και να αλλαχθεί η άδεια.
Και ποσο κοστίζει αυτό;
3000€
που να ξερω βρε μαστορα;το συγκοινωνιών είμαι;
-
Ε μπορεί και να ήξερες βρε μάστορα, φαντάζομαι ότι πληρώνεις στο μεταφορών ότι και για αλλαγη άλλων στοιχείων οπως το όνομα του ιδιοκτήτη η ότι εχει μετατροπή σε υγραερίο.
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...