-
Να ρωτήσω κάτι... έχει παρατηρηθεί μήπως κάποιος παράξενος ήχος κατά την εκτόνωση από τα εμπρόσθια αμορτισέρ; Εν προκειμένω, το δεξί κάνει έναν παράξενο ήχο, όχι ακριβώς σαν τρίξιμο αλλά σαν... φύσημα;!; Κάποια αντίστοιχη εμπειρία;
-
Πολλά αμορτισέρ κάνουν έτσι, δεν είναι κάτι μη φυσιολογικό.
-
Μην σε ανησυχεί και το polo που είχα 10 χρόνια έτσι έκανε. Αναστέναζε...
-
Μήπως γνωρίζει κανείς με τι λάδι έρχεται το TSI απο τη Γερμανία;
Ρωτάω γιατί ένας φίλος θέλει να συμπληρώσει λίγο.
Εχει 8000 χιλ, (αγορά 5/07), και κοιτώντας τον δείκτη είναι στο πάνω μέρος της μεσαίας περιοχής, όπου σύμφωνα με το βιβλίο, μπορείς να συμπληρώσεις μισό λίτρο.
Στην αντιπροσωπία του είπαν οτι έρχεται με 0-30
Εδώ βάζουν Shell 5-30 -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Εχει 8000 χιλ, (αγορά 5/07), και κοιτώντας τον δείκτη είναι στο πάνω μέρος της μεσαίας περιοχής, όπου σύμφωνα με το βιβλίο, μπορείς να συμπληρώσεις μισό λίτρο.
Εδώ βάζουν Shell 5-30Στο βιβλιαράκι στο GTi είχα δει ένα κουπόνι που είχε σαν προτεινόμενο λιπαντικό Castrol.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Εδώ βάζουν Shell 5-308000 χιλιόμετρα και θέλει συμπλήρωμα μισό λίτρο;
Μήπως δε θέλει τόσο πολύ ή μετρήθηκε με ζεστό κινητήρα; -
Μπορεί να είναι λιγότερο απο μισό λίτρο, είναι στο μέρος του δείκτη με τις γραμμούλες στο πάνω μέρος τους.
Μπορεί το μισό λίτρο να είναι στη μέση της περιοχής με τις γραμμούλες -
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι... έχει παρατηρηθεί μήπως κάποιος παράξενος ήχος κατά την εκτόνωση από τα εμπρόσθια αμορτισέρ; Εν προκειμένω, το δεξί κάνει έναν παράξενο ήχο, όχι ακριβώς σαν τρίξιμο αλλά σαν... φύσημα;!; Κάποια αντίστοιχη εμπειρία;Αυτό το θόρυβο μου κάνει στο octavia 5 μου,αλλά ποτέ δεν έδωσα σημασία
γιατί μου αρέσει.. σαν θόρυβος.
Δεν νομίζω να είναι κάτι ανησυχητικό. -
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι... έχει παρατηρηθεί μήπως κάποιος παράξενος ήχος κατά την εκτόνωση από τα εμπρόσθια αμορτισέρ; Εν προκειμένω, το δεξί κάνει έναν παράξενο ήχο, όχι ακριβώς σαν τρίξιμο αλλά σαν... φύσημα;!; Κάποια αντίστοιχη εμπειρία;Νομίζω ότι ο ήχος αυτός είναι συνηθισμένος σε καινούργια αμορτισέρ.
Αντίστοιχο ήχο μπορεί να κάνουν και τα πίσω, απλά στ' αυτιά φτάνει μόνο αυτός των μπροστινών.Κινούμενος και μικρές ταχύτητες και με ανοιχτά παράθυρα αυτά τα χαρακτηριστικά 'φυσήματα' τα ακούω κάθε φορά που συμπιέζεται και αποσυμπιέζεται η ανάρτηση. Τα αμορτισέρ μου έχουν ~3000 χλμ
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι... έχει παρατηρηθεί μήπως κάποιος παράξενος ήχος κατά την εκτόνωση από τα εμπρόσθια αμορτισέρ; Εν προκειμένω, το δεξί κάνει έναν παράξενο ήχο, όχι ακριβώς σαν τρίξιμο αλλά σαν... φύσημα;!; Κάποια αντίστοιχη εμπειρία;
Νομίζω ότι ο ήχος αυτός είναι συνηθισμένος σε καινούργια αμορτισέρ.
Αντίστοιχο ήχο μπορεί να κάνουν και τα πίσω, απλά στ' αυτιά φτάνει μόνο αυτός των μπροστινών.Κινούμενος και μικρές ταχύτητες και με ανοιχτά παράθυρα αυτά τα χαρακτηριστικά 'φυσήματα' τα ακούω κάθε φορά που συμπιέζεται και αποσυμπιέζεται η ανάρτηση. Τα αμορτισέρ μου έχουν ~3000 χλμ
Στα Golf GT είναι χαρακτηριστικό το φύσημα των αμορτισέρ (ειδικά των μπροστινών). Φίλη μου που το αγόρασε πέρσι το καλοκαίρι είχε τρελαθεί και νόμιζε ότι έχουν πρόβλημα. Αλλά μετά είδε πως και άλλα GT έχουν αυτό το φύσημα στην ανάρτησή τους. Και από πετραδάκι να περάσεις (σε δρόμο με ησυχία) το ακους πεντακάθαρα το φσσ.
-
Αυτό το 'φύσημα' είναι φυσιολογικό σε όλα τα αμορτισέρ που περιέχουν αέρα ή και αέρα. Δεν έχει σημασία παλιά ή καινούρια.
-
Ο χρήστης ixnhlaths έγραψε:
Σχετικά με το πρόβλημα που είχα ξεκινήσει αυτό το post.Σήμερα μου έκανε για τρίτη φορά το πρόβλημα που έχω αναφέρει. Κατά τα γνωστά σταμάτησε μετά από λίγο.
Το κοινό και στις 3 φορές, όσον αφορά το αμάξι, ήταν ότι λειτουργούσε το air condition, ντάλα ήλιος έξω, γενικά συνθήκες οδήγησης που ευνοούν τις μεγάλες θερμοκρασίες στον κινητήρα
Παρατήρηση: ο ήχος ξεκίναγε σταδιακά, αρχικά τον έκανε μόνο στο πάτημα του συμπλέκτη και μετά συνεχόμενα ανεξαρτήτως αν πάταγες συμπλέκτη. Απλά όταν τον έκανε συνεχόμενα η χροια του άλλαζε λίγο με το πάτημα του συμπλέκτη.
Ο ήχος καταγράφηκε επαρκώς αυτή την φορά με κινητό Ν70 και σας τον παραθέτω προ μελέτη.
Με την πρώτη ευκαιρία θα το πάω στο συνεργείο διεκδικόντας πλήρη έλεγχο(την 2η φορά που το πήγα μου λέγανε έλα όταν το ξανακάνει κ την 1η απλά έβαλε στον εγκέφαλο το όργανο χωρίς να του βγάλει τπτ)
Το περίεργο: σταματάει όταν το αφήσεις να κρυώσει και δεν το ξανακάνει παρά μόνο υπό τις συνθήκες που έχω περιγράψει (έντονο συνεχόμενο ζόρισμα στον κινητήρα.Πχ σήμερα είχε 42 βαθμούς έξω, στις 14.00, δουέυα επί ώρα το κλιματιστικό και κινούμουν στην Εθνική Πατρών Αθηνών με σταθερά τις στροφές πάνω από τις 3500 και κυρίως 5η-6η)
Τα Links:
http://www.logismic.com/TSI/21072007109.mp4
http://www.logismic.com/TSI/21072007110.mp4
http://www.logismic.com/TSI/21072007111.mp4Φιλε Γιάννη,
συνεχιζω τη χθεσινή μας επικοινωνία μέσα από το forum καθώς το θέμα μπορεί να αφορά κι άλλους.
Λοιπόν άκουσα τα βιντεάκια σου και μιλάμε για ακριβώς τον ίδιο καταραμένο θόρυβο. Προσωπικά τους τον είχα περιγράψει σαν περιστρεφόμενο σπασμενο λουρι που χτυπά σε λαμαρίνα.
Την πρώτη φορα (~700 χλμ) είχα την εντύπωση οτι σχετίζεται με την μετάδοση (πηγε το μυαλό μου σε σπασμενο δισκο αμπραγιαζ ή κάτι τέτοιο αλλά φυσικά εφόσον σταμάτησε από μόνο του δεν θα μπορούσε να είναι κατι τοσο χοντρο.Τη δευτερη φορά (~5000 χλμ) ο θορυβος επανεμφανιστηκε για κανα 20-λεπτο στην Κατεχάκη. Δυστυχώς πάλι δεν προλαβα να φθασω σε συνεργειο VW.
Οσον αφορά την προχθεσινή μου εμπειρία, δεν επροκειτο απλά για lag, μιλάμε οτι το αυτοκίνητο επιτάχυνε πιο αργά από ατμοσφαιρικό, χωρίς όμως έντονα φαινόμενα (διακοπές κλπ.) Η αίσθηση που έχω ήταν ότι δεν εμπλεκόταν ο συμπιεστής (κομπρεσορας). Δυστυχως δεν θυμάμαι αν ακουγόταν ή όχι ο χαρακτηριστικός ήχος του πηνίου που οπλίζει με το πρώτο πάτημα του γκαζιού, προκειμένου να εμπλακεί ο συμπιεστής.
Τους τα ειπα ολα αυτά (ΚΑΡΕΝΤΑ Βουλιαγμένης), και αφου κράτησαν το αυτοκίνητο 2 εργασιμες ημέρες αποφάνθησαν ότι δεν έχει τίποτα, αφού το διαγνωστικό δε δείχνει βλάβη (και φυσικά δεν το παρουσιάζει μπροστά τους). Φυσικά ούτε λόγος να προχωρήσουν σε προληπτικό έλεγχο καποιου εξαρτήματος (τους προτεινα προφανως τον συμπλέκτη του συμπιεστή).
Παρεμπιπτόντως, σε ποιο συνεργείο εχεις παει, διότι στην ερώτησή μου, αν τους έχει αναφέρει κανείς κάτι αντίστοιχο ήταν κατηγοριματικοί πως όχι.
Συνεχίζω να κυκλοφορώ κανονικά, φεύγω αύριο για ταξίδι στα Σκοπια, κι ελπίζω να μην με αφήσει εκει. Οσον αφορά τη σκέψη για πούλημα, με προβληματίζει κι εμένα, αλλά το θέμα είναι και μετά τι? Το αυτοκίνητο το διάλεξα όχι γιατί είμαι Golf-ακιας, απλά γιατι οι προδιαγραφές του μου ταιριάζαν απόλυτα. Ικανοποιητική ισχύς, γεμάτη καμπύλη ροπής, σε συνδιασμό με λογικότατη κατανάλωση (έχω συνηθίσει με turbodiesel βλέπεις), και 'υποτίθεται' πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, σε συνδιασμό με μειωμένα εξοδα (τέλη ασφάλεια). Η μόνη μου εναλλακτική θα ηταν MAZDA 3, (έχω καταπληκτική εμπειρία από 323 mod. 91), αλλά πρέπει να πας στο 2lt, το οποίο πέραν του κόστους το παντρεύεσαι κανονικά.
Αυτά. Αν τυχόν βγάλεις άκρη παρακαλώ ενημέρωσέ μας
-
Μάγγες,
μέσα στην εβδομάδα χτυπάω GTI του 2007 με 5000χλμ,
είναι το DSG με τις ταχύτητες πίσω από το τιμόνι, κάτι που πρέπει να
προσέξω πριν σκάσω την προκαταβολή?? -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Μάγγες,
προσέξω πριν σκάσω την προκαταβολή??Γιατι το πουλαει?Εμενα θα μου φαινοταν παραξενο παντως.
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Μάγγες,
προσέξω πριν σκάσω την προκαταβολή??Δυστυχώς τα προβλήματα που αναφέρουμε είναι περιοδικά και αραιά, όπότε μάλλον δύσκολο να τα εντοπίσεις, κι ούτε ξέρω αν έχουν εμφανισθεί σε GTI.
Απο 'κει και πέρα οι γνωστοί απαραίτητοι έλεγχοι πρέπει να γίνουν. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μάγγες,
προσέξω πριν σκάσω την προκαταβολή??Γιατι το πουλαει?Εμενα θα μου φαινοταν παραξενο παντως.
Από γερμανία είναι φίλε,
η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή για να έχει αυτοκίνητα έτους.... -
Τα χιλιόμετρα πρόσεξε να μην είναι γυρισμένα και πριν είχε 50.000
(πχ φθορές σε κάθισμα, πατάκια - με 5.000 πρέπει να είναι ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ). -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Μάγγες,
προσέξω πριν σκάσω την προκαταβολή??Οδήγησε το και επέλεξε όλα τα προγράμματα στο κιβώτιο D-S- + - .
Θα πρέπει σε όλα τα προγράμματα οι αλλαγές των ταχυτήτων να γίνονται πλήρως ομαλά και αθόρυβα και να μην χτυπάνε καθόλου (να μην νιώθεις κανένα τράνταγμα ή ότι δεν κουμπώνει καλά η ταχύτητα). Αν μπορέσεις βγάλτο σε ένα κεντρικό άδειο δρόμο και επέλεξε όλες τις σχέσεις (ακόμα και την 6η). Επίσης με μικρή ταχύτητα άσε το τιμόνι ίσιο χωρίς να το κρατάς να δεις αν τραβάει.
Επίσης, κατόπιν συνεννοήσης με τον πωλητή, πρότεινέ του να το πάτε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο VW (δικής σου επιλογής όμως!) να του κάνουν ένα check από μηχανολογικής απόψεως καθώς και φανοποιεία και να το συνδέσουν με εγκέφαλο.
-
Ευχαριστώ παιδιά....
Και γω αυτά είχα στο μυαλό μου, δικό μου συνεργείο και σύνδεση με εγκέφαλο για να δούμε τι παίζει...και εννοείται να έχει service book, αλλιώς δεν το αγγίζω...επίσης με τον αριθμό πλαισίου μπορώ να πάρω πληροφορίες? -
Ο χρήστης ixnhlaths έγραψε:
Γεια σας,Σχετικά με τον λόγο που έιχα ξεκινήσει αυτήν την ενότητα..
Εν περιλήψει..
είμαι κάτοχος του TSI με τα 140HP. Έχοντας διανύσει συνολικά 2000ΚΜ, και εβρισκόμενος σε ορεινή διάδρομη προς καρπενήσι(πριν από 2μήνες περίπου), ύστερα από ζόρικες ανηφόρες, είχα ακούσει έναν πολύ ανησυχητικό θόρυβο.
Το αμάξι έκανε στην κυριολεξία σαν τρακτερ.. Ένας άλλος χαρακτηρισμός αυτού του θορύβου που προερχόταν από το εσωτερικό της μηχανής, θα μπορούσε να είναι: 'σα χαλασμένο ντίζελ,.. ή ποδήλατο με καπακι από παγωτό μανταλωμένο στις ακτίνες'Anyway, μετα από κάνα 20λεπτο και αφού κρύωσε δεν τον ξαναεκανε..μέχρι και χτες και έχοντας στο κοντέρ 5500ΚΜ. Σε μποτιλιάρισμα ζόρικο κάπου πριν την Λάρισα, Ύστερα από 1 ώρα σταματα ξεκίνα, ξεκίνησε σιγά σιγά το ίδιο πράγμα. Στην αρχή το έκανε με πατημένο συμπλέκτη μόνο κ μετά συνεχώς.
Αφού έκανα στην άκρη για 15 λεπτά περίπου, με σβηστό κινητήρα, σταμάτησε. Επισκεπτόμενος το συνεργείο μου είπαν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από τη στιγμή που όλα φαίνονται οκ. Ξανα πέρνα μόλις το ξανακάνει. Αυτά..
Ο ήχος ηχογραφήθηκε-(βιντεοσκοπήθηκε) από κινητό Ν70 και σας τον παραδίδω προς εξέταση..
Φίλε μου το έχω πάθει κι εγώ.Πρόκειται για μια λαμαρίνα η οποία μάλλον βρίσκεται μεταξύ κινητήρα και σασμάν.Λόγω και των πολύ υψηλών εξωτερικών θερμοκρασιών που είχαμε τελευταία βρίσκει στο βολάν του κινητήρα.Μόλις κρυώσει η λαμαρίνα και εχουμε συστολή της σταματάει και ο θόρυβος.Μου το εφτιαξαν (στην εγγύηση φυσικά) στην καρέντα Βουλιαγμένης.Πρέπει βέβαια να κατέβει το σασμάν και έτσι αποχωρίστηκα το jetta tsi μου για 2 ημέρες. Έκτοτε όλα καλά!
Golf TSI/GT 1.4 - Προβλήματα...