-
ixnhlaths
στο 2ο ακούγεται σαν μηχανή του γκαζόν...
-
Χαιρετώ την παρέα.
Είμαι και εγώ κάτοχος TSI Sportline. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι η εξής : Eχω κάνει 9.000 km. Αυτό που ακούγεται και θα συμφωνήσω με τους περισσότερους είναι το 'φύσημα' των εμπρός αμορτισέρ(το οποίο δεν είναι ενοχλητικό). Ενας άλλος θόρυβος (που δεν μου αρέσει) και παρουσιάζεται σταδιακά(εννοώ δηλαδή 1-2φορές την εβδομάδα και σε συγκεκριμένες στροφές του κινητήρα)είναι κάποιο πλαστικό εσωτερικά στον αριστερό αεραγωγό του οδηγού το οποίο όμως δεν μπορώ να εντοπίσω επακριβώς. Μάλλον είναι αρκετά 'εσωτερικός'.
Επισημαίνω στους φίλους ότι βάζω απλή 95άρα βενζίνη από τα 1.000 km και έπειτα (φυσικά από γνωστό πρατήριο) χωρίς κανένα πρόβλημα. -
Ο χρήστης kostasdask έγραψε:
Γεια σας,
Σχετικά με τον λόγο που έιχα ξεκινήσει αυτήν την ενότητα..
Εν περιλήψει..
είμαι κάτοχος του TSI με τα 140HP. Έχοντας διανύσει συνολικά 2000ΚΜ, και εβρισκόμενος σε ορεινή διάδρομη προς καρπενήσι(πριν από 2μήνες περίπου), ύστερα από ζόρικες ανηφόρες, είχα ακούσει έναν πολύ ανησυχητικό θόρυβο.
Το αμάξι έκανε στην κυριολεξία σαν τρακτερ.. Ένας άλλος χαρακτηρισμός αυτού του θορύβου που προερχόταν από το εσωτερικό της μηχανής, θα μπορούσε να είναι: 'σα χαλασμένο ντίζελ,.. ή ποδήλατο με καπακι από παγωτό μανταλωμένο στις ακτίνες'Anyway, μετα από κάνα 20λεπτο και αφού κρύωσε δεν τον ξαναεκανε..μέχρι και χτες και έχοντας στο κοντέρ 5500ΚΜ. Σε μποτιλιάρισμα ζόρικο κάπου πριν την Λάρισα, Ύστερα από 1 ώρα σταματα ξεκίνα, ξεκίνησε σιγά σιγά το ίδιο πράγμα. Στην αρχή το έκανε με πατημένο συμπλέκτη μόνο κ μετά συνεχώς.
Αφού έκανα στην άκρη για 15 λεπτά περίπου, με σβηστό κινητήρα, σταμάτησε. Επισκεπτόμενος το συνεργείο μου είπαν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από τη στιγμή που όλα φαίνονται οκ. Ξανα πέρνα μόλις το ξανακάνει. Αυτά..
Ο ήχος ηχογραφήθηκε-(βιντεοσκοπήθηκε) από κινητό Ν70 και σας τον παραδίδω προς εξέταση..
Φίλε μου το έχω πάθει κι εγώ.Πρόκειται για μια λαμαρίνα η οποία μάλλον βρίσκεται μεταξύ κινητήρα και σασμάν.Λόγω και των πολύ υψηλών εξωτερικών θερμοκρασιών που είχαμε τελευταία βρίσκει στο βολάν του κινητήρα.Μόλις κρυώσει η λαμαρίνα και εχουμε συστολή της σταματάει και ο θόρυβος.Μου το εφτιαξαν (στην εγγύηση φυσικά) στην καρέντα Βουλιαγμένης.Πρέπει βέβαια να κατέβει το σασμάν και έτσι αποχωρίστηκα το jetta tsi μου για 2 ημέρες. Έκτοτε όλα καλά!
Γενικώς είχε προκληθεί κάποια ζημιά απο αυτήν την ιστορία?Τι σου είπαν?Καινουριο αμαξι τωρα να κατεβάζουν σασμαν..το φοβαμαι..οτι λυνεται σιγουρα δεν θα ξαναδεθει οπως απο το εργοστασιο..
Anyway, σου εστειλα και ένα προσωπικο μήνυμα με το κινητό μου για να επικοινωνήσουμε αν γίνεται για να μου δωσεις κάποιες πληροφορίες για να μπορέσω να βγάλω άκρη με το συνεργείο εδω στην πάτρα(αρνούνται να κάνουν οποιοδήποτε έλεγχο χωρίς να υπάρχει ένδειξη όπως μου λένε)
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Να μην αφήνεις το ρεζερβουάρ να αδειάζει εντελώς - βγαίνει η αντλία έξω από τη βενζίνη και δουλεύει πιο ζεστή.
Δλδ, ποτε να βαζουμε ως κατωτατο οριο?
Εκείνο το άρθρο του αρχιμηχανικού της Toyota γιατί το θάψαμε τότε?
Ο τύπος απλά έλεγε:
α) ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ να πέφτει στο προειδοποιητικό
β) Γεμίζετε όταν φτάσει στο 25%-35% (αν θυμάμαι καλά).
Είπα να διαβάσω όλες τις σελίδες μιάς και ενδιαφέρομαι για το tiguan αλλά τώρα θα απαντήσω στο φίλο οτι(αν θέλετε το πιστεύετε) πολύ σπάνια έχω βάλει βενζίνη χωρίς να ανάψει το προειδοποιητικό λαμπάκι ρεζέρβας(δε μπορώ τα πήγαινε-ελα στα βενζινάδικα).
Μάλιστα ύστερα απο την αλλαγή κινητήρα που έκανα είπα να μετρήσω την κατανάλωση, στο βενζινάδικο φούλαρα με 53lt(τεπόζιτο έχει 55lt αλλά μου έχει τύχει να βάλω και 54lt ) με τα οποία έκανα 720km με κίνηση όχι πάνω απο 3500rpm μιάς που είμαι στο στρώσιμο ακόμα...όταν κινούμουν κανονικά πριν την αλλαγή δεν με έβγαζε πάνω απο 460km
(corolla 2002 82000km) -
Ο χρήστης harrysvr έγραψε:
Να μην αφήνεις το ρεζερβουάρ να αδειάζει εντελώς - βγαίνει η αντλία έξω από τη βενζίνη και δουλεύει πιο ζεστή.
Δλδ, ποτε να βαζουμε ως κατωτατο οριο?
Εκείνο το άρθρο του αρχιμηχανικού της Toyota γιατί το θάψαμε τότε?
Ο τύπος απλά έλεγε:
α) ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ να πέφτει στο προειδοποιητικό
β) Γεμίζετε όταν φτάσει στο 25%-35% (αν θυμάμαι καλά).
Είπα να διαβάσω όλες τις σελίδες μιάς και ενδιαφέρομαι για το tiguan αλλά τώρα θα απαντήσω στο φίλο οτι(αν θέλετε το πιστεύετε) πολύ σπάνια έχω βάλει βενζίνη χωρίς να ανάψει το προειδοποιητικό λαμπάκι ρεζέρβας(δε μπορώ τα πήγαινε-ελα στα βενζινάδικα).
Μάλιστα ύστερα απο την αλλαγή κινητήρα που έκανα είπα να μετρήσω την κατανάλωση, στο βενζινάδικο φούλαρα με 53lt(τεπόζιτο έχει 55lt αλλά μου έχει τύχει να βάλω και 54lt ) με τα οποία έκανα 720km με κίνηση όχι πάνω απο 3500rpm μιάς που είμαι στο στρώσιμο ακόμα...όταν κινούμουν κανονικά πριν την αλλαγή δεν με έβγαζε πάνω απο 460km
(corolla 2002 82000km)Και ?
-
Σχετικά με την αντλία. Το καύσιμο περνάει μέσα από την αντλία όπου έχουμε και τις τριβές που προκαλούν θερμότητα. Άρα έχουμε ψυκτικό μέσο. Το αν το κέλυφος είναι μέσα στό καύσιμο ή όχι δεν έχει καμιά σημασία.
Ο λόγος που μπορεί να προκληθεί ζημιά από χαμηλή στάθμη είναι απλά η αύξηση της συγκέντρωσης των ξένων σωματιδίων όταν το καύσιμο είναι λίγο που αυξάνει τις πιθανότητες να μπει κάποιο στην αντλία και να προκαλέσει ζημιά.
Επισης η πιο σημαντική αιτία για ζημιά στην αντλία είναι το βουλωμένο φίλτρο και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεχές ζόρι που χαλάει τα καρβουνάκια και τα πτερύγια που ωθούν το καύσιμο με συνέπεια την αποδυνάμωσή της...
Σχετικά με το πρόβλημα του φίλου με το TSI τι έγινε; Αυτό που έστειλε και βιντέκια και ακούγεται σαν ωστήριο. Επισκευάστηκε το αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Επισης η πιο σημαντική αιτία για ζημιά στην αντλία είναι το βουλωμένο φίλτρο και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεχές ζόρι που χαλάει τα καρβουνάκια και τα πτερύγια που ωθούν το καύσιμο με συνέπεια την αποδυνάμωσή της...+1
Επίσης, αν είναι πολύ ζορισμένη από παλιό φίλτρο (χαμηλή ροή = μεγάλη θερμοκρασία), καίγεται μόλις αλλάξεις το φίλτρο - δουλεύει ξαφνικά χωρίς φορτίο (η μισοχαλασμένη αντλία) και επιταχύνεται πάρα πολύ η καταστροφή της
Στάθμη καυσίμου: οι αντλίες δουλεύουν πιο ζεστές (μειώνεται η διάρκεια ζωής τους ή μπορεί και να καταστραφούν) όταν δεν είναι σκεπασμένες από καύσιμο. Αυτό συμβαίνει γιατί αρκετές φορές η αντλία (κάλτσα) ρουφάει αέρα καθώς το λίγο καύσιμο μετακινείται στη δεξαμενή.
Αν το καύσιμο έχει νερό, η αντλία σκουριάζει και χαλάει (δεν χρειάζεται πολύ νερό αλλά συστηματικά νερωμένο καύσιμο). Αυτό συμβαίνει αν χρησιμοποιείς Ε85 (με αλκοόλ) σε αμάξι που δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοιο καύσιμο (επίσης μπορεί το αλκοόλ να χαλάσει τη πλαστική φτερωτή της αντλίας και άλλα μέρη του συστήματος τροφοδοσίας).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...Σε παλιά αυτοκίνητα με την αντλία ψηλά, αν τραβήξει αέρα (όταν το βάζεις μπρος ή αν μείνει από βενζίνη) δεν μπορεί να κάνει υποπίεση και μετά για να πάρει μπρος θέλει κέρασμα.
Επίσης, ζορίζεται πολύ και από τους υπερπροστατευτικούς συντηρητές που γεμίζουν 45 φίλτρα τη μηχανή (ένα πριν την αντλία, ένα μετά ένα πριν το καρμπυρατέρ κλπ κλπ). -
Μετά από 16000 χλμ ο κινητήρας είναι οκ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν στην opel πριν 2-3 μέρες που πήγα με ένα φίλο για να πάρει αμάξι μας έλεγε ο πωλητής ότι τα TSI έχουν αρχίσει να ανακαλλούνται γιατί πετάνε τα 'καπάκια' του κινητήρα!!!
ΕΛΕΟΣ ρε γμτ -
Ο χρήστης ata έγραψε:
Μετά από 16000 χλμ ο κινητήρας είναι οκ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν στην opel πριν 2-3 μέρες που πήγα με ένα φίλο για να πάρει αμάξι μας έλεγε ο πωλητής ότι τα TSI έχουν αρχίσει να ανακαλλούνται γιατί πετάνε τα 'καπάκια' του κινητήρα!!!
ΕΛΕΟΣ ρε γμτΈπρεπε τότε να βρεθεί πελάτης να του κάνει καμιά εγκάθετη ερώτηση μπούμερανγκ του στυλ 'και εσας οι νέοι κινητήρες είναι ίδιας φιλοσοφίας με T, μήπως εμφανίσουν και αυτοί προβλήματα αξιοπιστίας?' εκεί να τον δω τι θα πει ο πανέξυπνος...
Τρομάρα του. Θέλει να λέγεται και πωλητής. Είναι κανόνας ότι ποτέ δεν κατηγορούμε το προϊόν άλλης εταιρίας. Προβάλλουμε μόνο τα πλεονεκτήματα του δικού μας προϊόντος. Θλίβομαι παρατηρώντας πως ούτε καν τη στοιχειώδη εκπαίδευση δεν τους παρέχουν και βγαίνουν και λένε βλακείες στον κόσμο.
-
Ο χρήστης ata έγραψε:
ΕΛΕΟΣ ρε γμτοτι πουλαει, τσουζει...
-
Ο χρήστης ixnhlaths έγραψε:
Έκλεισα ραντεβού στη VW για έλεγχο. Περιγράφοντας το πρόβλημα(δια τηλεφώνου) στον αρχι-μηχανικό μου είπε ότι ενδέχεται να είναι τροχαλία αντλίας νερού. Είχανε τέτοιες περιπτώσεις. Την άλλη δευτέρα που θα το πάω θα ξέρω.Τι έγινε τελικά με το πρόβλημα; Το έφτιαξαν; Τι ήταν;
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Έκλεισα ραντεβού στη VW για έλεγχο. Περιγράφοντας το πρόβλημα(δια τηλεφώνου) στον αρχι-μηχανικό μου είπε ότι ενδέχεται να είναι τροχαλία αντλίας νερού. Είχανε τέτοιες περιπτώσεις. Την άλλη δευτέρα που θα το πάω θα ξέρω.
Τι έγινε τελικά με το πρόβλημα; Το έφτιαξαν; Τι ήταν;
όπως απάντησε στο φορουμ κ ένας φίλος με jetta που είχε το ίδιο πρόβλημα και του το έφτιαξαν, επρόκειτο για λαμαρίνα μεταξύ σασμάν και κινητήρα που λόγω συστολής ακουμπάει στο βολάν του κινητήρα. Ο φίλος το έφτιαξε, αλλά εγώ όχι, διότι θέλει κατέβασμα το σασμάν. Πήγα στο συνεργείο και τους το είπα και δεν είχαν πρόβλημα να με εξυπηρετήσουν, αλλά είπα καλύτερα σε περίπτωση που το ξανακάνει να το πάω. Το λυπάμαι να σου πω την αλήθεια καινούριο αμαξι να κατεβαίνει το σασμαν.. Anyway, μου ειπαν οτι δεν πρόκεται για κατι σοβαρο, και δεν έχει σχέση με το εσωτερικό κινητήρα ή του σασμαν.
-
προσοχή στα ανεβάσματα κατεβάσματα ... να σου αλλάξουν και τις τσιμούχες ... στα ημιαξόνια με το σαζμάν ... γιατι με το βάλε βγάλε ... πολύ πιθανο να αρχίσει να σου χάνει λάδια από εκεί !!!
-
Ο χρήστης ixnhlaths έγραψε:
Έκλεισα ραντεβού στη VW για έλεγχο. Περιγράφοντας το πρόβλημα(δια τηλεφώνου) στον αρχι-μηχανικό μου είπε ότι ενδέχεται να είναι τροχαλία αντλίας νερού. Είχανε τέτοιες περιπτώσεις. Την άλλη δευτέρα που θα το πάω θα ξέρω.
Τι έγινε τελικά με το πρόβλημα; Το έφτιαξαν; Τι ήταν;
όπως απάντησε στο φορουμ κ ένας φίλος με jetta που είχε το ίδιο πρόβλημα και του το έφτιαξαν, επρόκειτο για λαμαρίνα μεταξύ σασμάν και κινητήρα που λόγω συστολής ακουμπάει στο βολάν του κινητήρα. Ο φίλος το έφτιαξε, αλλά εγώ όχι, διότι θέλει κατέβασμα το σασμάν. Πήγα στο συνεργείο και τους το είπα και δεν είχαν πρόβλημα να με εξυπηρετήσουν, αλλά είπα καλύτερα σε περίπτωση που το ξανακάνει να το πάω. Το λυπάμαι να σου πω την αλήθεια καινούριο αμαξι να κατεβαίνει το σασμαν.. Anyway, μου ειπαν οτι δεν πρόκεται για κατι σοβαρο, και δεν έχει σχέση με το εσωτερικό κινητήρα ή του σασμαν.[/quot
Γιάννη φυσικά και εγκειται σε σένα αν θα το φτιάξεις ή όχι.Από τότε που το έφτιαξα έχω διανύσει 3.000 χλμ. χωρίς κανένα πρόβλημα και βέβαια ο επίμαχος θόρυβος αποτελεί παρελθόν.Εξάλλου εχουμε εγγύηση ή όχι;Για οτιδήποτε μην διστάσεις να τηλεφωνήσεις. -
μηπως έχει κανενας στην κατοχή του τα repair ή service manuals από Golf TSI? δυστυχώς τα μόνα που κατάφερα να βρω ήταν σε ρώσικα!
-
Γερμανικά ξέρεις;
-
Κάτι ξέρω...
-
Ρίξε μια ματιά σε αυτό, δεν είναι service manual αλλά έχει αρκετές πληροφορίες.
-
Νομίζω ότι έχω το πρώτο σοβαρό πρόβλημα. Όταν οι στροφές είναι πάνω από 4500-5000 και αλλάζω σε 2α (είτε από 1η είτε από 3η ή και από 4η -από 4η το κάνει και με 2500σαλ) το κιβώτιο ακούγεται έντονα. Μάλλον είναι πρόβλημα στο συγχρονιζέ της 2ας. Επειδή είχα μια υποψία και παλιότερα, είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι δεν είναι κατι συνηθισμένο στα Golf, όμως, μιας και το αυτοκίνητο είναι στην εγγύηση το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε όλα το σασμάν με ένα καινούριο, οποιαδήποτε στιγμή εντός της εγγύησης.
Δε λέω, καλή λύση, και φυσικά είναι πολύ καλό να βρεθώ με ένα νέο σασμάν στις 20000χλμ, μιας και θα είναι ούτως ή άλλως καλύτερο από ένα μεταχειρισμένο που έχω αυτή τη στιγμή. ΟΜΩΣ:
- Αν όντως έτσι είναι τα πράγματα είναι κάπως απογοητευτικό...
- Αν μου τύχαινε μετά από τη λήξη της εγγύησης θα χρειαζόμουν 5000+ ευρώ...
- Αν τελικά το αλλάξουν θα μείνω χωρίς αυτοκίνητο μερικές μέρες...
και το σημαντικότερο: - Προσωπικά διαφωνώ με επεμβάσεις σε ζωτικά μέρη του αυτοκινήτου. Το να αλλάξεις ολόκληρο το κιβώτιο απαιτεί να λύσεις το μισό αυτοκίνητο στο πάτωμα του συνεργείου. Και, συγγνώμη κιόλας, αλλά δεν εμπιστεύομαι πλήρως κανέναν μηχανικό να μου το ξανασυναρμολογήσει, αφού δεν πρόκειται για το δικό του αυτοκίνητο...
Προς το παρόν το συνεργείο είναι κλειστό. Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω. Αν ξέρει κάποιος κάτι για το θέμα ας πει...
Golf TSI/GT 1.4 - Προβλήματα...