-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Συναδελφος με ενα Golf GT 170 αγορασμενο τον Ιανουαριο, αντιμετωπιζε καποια προβληματακια (του το ειχε κανει 3-4 φορες) κοψιματος της πιεσης του τουρμπο, αυτο δεν κρατουσε πολύ μετα απο κανα 2ωρο ανεβαζε κανονικα πιεση. Πηρε τηλεφωνο εκλεισε ραντεβου για αναβαθμιση στον εγκεφαλο, αφου του ειπαν οτι ειναι κατι που θα παρει αρκετη ωρα (οχι για την αναβαθμιση) λογω του οτι θελουν να το δοκιμασουν μετα κλπ, επρεπε να το αφησει εκει το αμαξι. Ξαφνικα χτυπαει το τηλεφωνο και του λενε οτι ο αρχιμηχανικος (μη χεσω) την ωρα που το δοκιμαζε για να αποφυγει ενα μηχανακι που του πεταχτηκε, εξησε την αριστερη ροδα στο πεζοδρομιο, με αποτελεσμα να εχει ενα σπασιματακι η ζαντα και να εχει σκιστει το λαστιχο.Πηγε ο πατερας του παιδιου απο εκει, και του λεγανε κατι παλαβα να του αλλαξουν την ζαντα και ΕΝΑ λαστιχο, αφου εγινε μια ψιλοφασαρια του ειπαν οτι θα του αλλαξουν 2 λαστιχα (τα εμπρος) ο ανθρωπος δεν το δεχθηκε, και τους ειπε οτι θελει 4 καινουρια.
Το αμαξι ειναι ακομα μεσα (αυτο εγινε την Δευτερα) γιατι ο πραγματογνωμονας της ασφαλιστικης δεν προλαβε να παει.
Το παιδι μου ειπε οτι το μετρησανε σε ευθυγραμιση και ειναι οκ, εγω του ειπα καλου κακου, μολις το παρει να το παει για μια ευθυγραμιση, και να το τσεκαρει απο κατω, σινεμπλοκ κλπ, ποτε δεν ξερεις.
Τι κουλατζες ειναι αυτοι ρε γμτ!
-
Αυτό που ισχύει είναι ..............
όταν παραδίδεις αυτοκίνητο στην αντιπροσώπεια πριν φύγεις ελέγχεται το αυτοκίνητο και υπογράφεις χαρτί παράδοσης που έχει σχέδιο του αυτοκινήτου και σημειώνονται τυχόν χτυπήματα κλπ κλπ....
Δεν το υπογράφεις για πλάκα.
Η αντιπροσωπεία έχει ασφάλεια γιατί στατιστικά και μόνο, όλο και κάποιος υπάλληλος της θα έχει ατύχημα με αυτοκίνητο πελάτη.
Η αντιπροσωπεία το φτιάχνει παίρνει το κόστος από την ασφαλιστική και είναι όλοι ΟΚ.
Μήπως έγινε κάτι λάθος κατα την παραλαβή από την αντιπροσωπεία? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
**όταν παραδίδεις αυτοκίνητο στην αντιπροσώπεια πριν φύγεις ελέγχεται το αυτοκίνητο και υπογράφεις χαρτί παράδοσης που έχει σχέδιο του αυτοκινήτου και σημειώνονται τυχόν χτυπήματα κλπ κλπ.... **
Η αντιπροσωπεία έχει ασφάλεια γιατί στατιστικά και μόνο, όλο και κάποιος υπάλληλος της θα έχει ατύχημα με αυτοκίνητο πελάτη.
Η αντιπροσωπεία το φτιάχνει παίρνει το κόστος από την ασφαλιστική και είναι όλοι ΟΚ.
Μήπως έγινε κάτι λάθος κατα την παραλαβή από την αντιπροσωπεία?Είναι λογικό και υποθέτω ότι έτσι πρέπει να γίνεται θεωρητικά. Στην πράξη δεν μου έχουν δώσει ποτέ τέτοιο χαρτί και δεν έχω ακούσει γνωστό μου να υπογράφει τέτοιο χαρτί.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
**όταν παραδίδεις αυτοκίνητο στην αντιπροσώπεια πριν φύγεις ελέγχεται το αυτοκίνητο και υπογράφεις χαρτί παράδοσης που έχει σχέδιο του αυτοκινήτου και σημειώνονται τυχόν χτυπήματα κλπ κλπ.... **
Μήπως έγινε κάτι λάθος κατα την παραλαβή από την αντιπροσωπεία?Είναι λογικό και υποθέτω ότι έτσι πρέπει να γίνεται θεωρητικά. Στην πράξη δεν μου έχουν δώσει ποτέ τέτοιο χαρτί και δεν έχω ακούσει γνωστό μου να υπογράφει τέτοιο χαρτί.
Σε αντιπροσωπεία VAG το παίρνω ανελλειπώς από το 1999.
-
Στο προσφέρουν αυτοί ή το ζητάς εσύ;
-
Και σε μενα σε 2 αντιπροσωπειες που παω (Μανδυλας και Ζησκατας) μου το δινουν αυτο το χαρτι. Βεβαια δεν ξερω αν ηταν χτυπημενο το αυτοκινητο αν θα σημειωναν κατι πανω, γιατι μου φαινεται οτι το κανουν για τα ματια του κοσμου.
-
Μου το δίνουν αυτοί!
Θεωρώ ότι χωρίς αυτό το χαρτί είσαι ξεβράκωτος!Πές ότι σου κλέβουν το αμάξι στην αντιρποσωπεία ή ότι ένας μάστορας χτυπάει ένα παιδάκι κατά την διάρκεια μιας δοκιμής.
Αν δεν εχεις χαρτί στα χέρια σου ότι το αμάξι παραδώθηκε πχ στις 11:15 στις 11/10 όταν πας στο δικαστήριο πες μου τι θα ισχυριστείς.-Ξέρετε είχα αφήσει το αυτοκίνητο στο service
-(Δικαστής) Χαρτί έχετε?
-ΌΧΙ
και θα σκάσει ο τύπος από το συνεργείο και αν δεν θέλει να πληρώσει
αφήνει ξεκρέμαστο και εσένα και τον υπάλληλο του και μετά θα κοιτάγεστε μεταξύ σας.Ποτέ το αυτοκίνητο σε συνεργεία χωρίς χαρτι, αλλιώς η ευθύνη είναι όλη δική μας.
Μην τσιμπάτε στα εντάξει μωρε΄και στα λόγια είμαστε οι καλύτεροι δεν θα συμβεί τίποτα κλπ κλπ -
Ξαφνικα χτυπαει το τηλεφωνο και του λενε οτι ο αρχιμηχανικος (μη χεσω) την ωρα που το δοκιμαζε για να αποφυγει ενα μηχανακι που του πεταχτηκε, εξησε την αριστερη ροδα στο πεζοδρομιο, με αποτελεσμα να εχει ενα σπασιματακι η ζαντα και να εχει σκιστει το λαστιχο.Ωχ, δηλαδή για να αποφύγει το μηχανάκι πήγε να στρίψει!!!
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Ωχ, δηλαδή για να αποφύγει το μηχανάκι πήγε να στρίψει!!!ΑΧΑ!!!Άρα τα golf δε στρίβουν!!!
lokatzis
Αυτό το χαρτί το παίρνω κι εγώ από το 1999 που έχω όλες τις αποδείξεις του service του (παλιού μου) Golf.
Υπογράφεις τέτοιο χαρτί και όταν το παραδίδεις και όταν το παραλαμβάνεις.
Το σχεδιάγραμμα είναι κάτω-κάτω, κάτω κι από τις σημειώσεις αν θυμάμαι καλά.
Προσωπικά το βλέπω πολύ θετικό αυτό.
Μπορεί να ακούγεται πολύ διαδικαστικό, αλλά αν στο χτυπήσουν (έστω και λίγο) μέσα στο συνεργείο, εσύ άντε να αποδείξεις πώς τους το έδωσες και πώς το παρέλαβες.
Θα μου πεις 'αν είναι σωστοί επαγγελματίες θα πρέπει να το παραδεχτούν'.Έλα όμως που έχουν γίνει μπροστά μου πολύ χειρότερα.
Καλύτερα να φυλάς τα ρούχα σου κι ας μην συμβεί ποτέ τίποτα.Άλλωστε τους ήξερες και από χθες (τρόπος του λέγειν) όταν τους αφήνεις το αμάξι σου? -
Συναδελφος με ενα Golf GT 170 αγορασμενο τον Ιανουαριο, αντιμετωπιζε καποια προβληματακια (του το ειχε κανει 3-4 φορες) κοψιματος της πιεσης του τουρμπο...εξησε την αριστερη ροδα στο πεζοδρομιο, με αποτελεσμα να εχει ενα σπασιματακι η ζαντα και να εχει σκιστει το λαστιχο.Και σπάει και είναι πεζοδρομιοκυνηγός λοιπόν.
Αυτό με το ένα λάστιχο είχε πολλή πλάκα.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
όταν παραδίδεις αυτοκίνητο στην αντιπροσώπεια πριν φύγεις ελέγχεται το αυτοκίνητο και υπογράφεις χαρτί παράδοσης που έχει σχέδιο του αυτοκινήτου και σημειώνονται τυχόν χτυπήματα κλπ κλπ....
Μήπως έγινε κάτι λάθος κατα την παραλαβή από την αντιπροσωπεία?Aυτο τι σχεση εχει με το οτι τρακαρανε του ανθρωπου το αμαξι, και οτι θελανε να του αλλαξουν ΕΝΑ λάστιχο?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στο προσφέρουν αυτοί ή το ζητάς εσύ;οχι στο δινουν αυτοι το χαρτι...
-
Nτίνε το δινουν αυτοι. και εμενα μου εδιναν στην πεζό, και στον φιλο μου δώσανε.
-
Δεν μπορεί να μπει αυτοκίνητο στο χώρο του συνεργείου αν δεν έχει γίνει χαρτί παραλαβής (όπως και αντίστοιχο παραστατικό όταν φεύγει το αυτοκίνητο). Γι' αυτό και το αυτοκίνητο το αφήνει κανείς στον εξωτερικό χώρο και μετά οι ίδιοι και αφού έχει ανοιχτεί η καρτέλα το βάζουν εντός του συνεργείου. (Τηρείται δηλαδή βιβλίο εισερχομένων και εξερχομένων αυτοκινήτων)
Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, καθώς αν γίνει κάποιος έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές και εκείνη τη στιγμή βρουν εντός του συνεργείου όχημα που δεν φαίνεται στο σύστημα ή στα βιβλία, επιβάλλεται πρόστιμο.
-
Nτίνε το δινουν αυτοι. και εμενα μου εδιναν στην πεζό, και στον φιλο μου δώσανε.Και εγώ παίρνω χαρτί παραλαβής Στέλιο, απλά ποτέ δεν κάναμε γύρω γύρω το αμάξι για προϋπάρχουσες ζημιές.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Nτίνε το δινουν αυτοι. και εμενα μου εδιναν στην πεζό, και στον φιλο μου δώσανε.
Και εγώ παίρνω χαρτί παραλαβής Στέλιο, απλά ποτέ δεν κάναμε γύρω γύρω το αμάξι για προϋπάρχουσες ζημιές.
οχι εμας το τσεκαραν στον κατακις αλλα μας κανανε 2 φορες το ιδιο σερβις...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Και εγώ παίρνω χαρτί παραλαβής Στέλιο, απλά ποτέ δεν κάναμε γύρω γύρω το αμάξι για προϋπάρχουσες ζημιές.
οχι εμας το τσεκαραν στον κατακις αλλα μας κανανε 2 φορες το ιδιο σερβις...
Η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως ή κάπως έτσι τέλος πάντων, άρα καλά κάνανε
-
Ο χρήστης ixnhlaths έγραψε:
Θα παρακαλούσα όλους τους κατόχους των TSI να συγκεντρώσουμε τα προβλήματα που μας έχουν παρουσιαστεί και να κάνουμε μια δική μας αξιολόγηση -όσο πιο αντικειμενική γίνεται- για την 'επανάσταση' της VW.Ως νέος κάτοχος του Golf 1.4 TSI Sportline έκδοσης 140HP έμεινα αρχικά εντυπωσιασμένος από τη γενική απόδοση του αυτοκινήτου. Ωστόσο προβλήματίστικα όταν άρχισα να ακούω από διάφορους γνωστούς μου περι αξιοπιστίας και προβλημάτων που άρχισαν να παρουσιάζονται σε διάφορα μοντέλα της σειράς.
Το δικό μου έχει διανύσει 2200ΚΜ μέχρι στιγμής και έχω παρατηρήσει τα εξής:
1)Από όταν το πήρα ακούγεται ένας ελαφρύς θόρυβος στην μπροστινή ανάρτηση -και στα 2 αμορτισέρ- όταν έχει κακοτράχαλο έδαφος ή ανωμαλίες, σαν να ξεφυσάει. Δεν είναι ενοχλητικός θόρυβος, απλά είναι ιδιαίτερα εμφανής όταν περνάς από μάντρα που κάνει αντηχείο. Έναν γνωστό μου που έχει το FSI 1.6 μου είπε ότι άκουγε κάτι αντίστοιχο και στο δικό του και πως με τον καιρό σταμάτησε, και πως ήταν θέμα στρωσίματος. Πάντως δεν είναι κάτι που με έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα αφού το αμάξι στρίβει πολύ καλά.
2)Ενώ πήγαινα εκδρομή στην κεντρική Ελλάδα, πρός Καρπενήσι μέσω Προυσσού, άρχισε να ακούγεται από τη μηχανή ένας συνεχόμενος θόρυβος-έντονος- σαν να χτύπαγε πλαστικό σε κάποιο κινούμενο μέρος της μηχανής. Για να γίνω πιο περιγραφικός, φανταστείτε τα καπάκια από τα παγωτά που βάζαμε στις ακτίνες του ποδηλάτου όταν ήμασταν μικροί , πιασμένα με μανταλάκι για να κάνουν θόρυβο σαν 'τρακτερια'. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι αυτό άρχισε όταν είχα ξεκινήσει να κινούμαι σε αρκετά ανηφορικό οδικό δίκτυο δουλεύοντας πολύ 1η-2α. Μόλις άνοιξα το καπό, το βεντιλατέρ δούλευε συνεχώς -εξακολουθώντας να κάνει τον ενοχλητικό ήχο-. Προς στιγμήν σταμάτησε και νόμιζα ότι ήταν το βεντιλατέρ. Συνεχίζοντας την πορεία, ξεκίνησε πάλι και συνέχισε για κάνα 20λεπτο μέχρι που σταμάτησε και δεν το ξαναέκανε. Κατα τη διάρκεια αυτή δεν παρατηρησα αλλαγή στην απόδοση της μηχανής και ο θόρυβος σταμάτησε όταν έπιασα κατηφόρες και δούλεψα περισσότερο 3η-4η. Αυτό βέβαια μπορεί να ήταν και τυχαίο
Όσον αφορά το 2) αν έχει κανείς παρόμοια εμπειρία ή κάποια εξήγηση ας την μοιραστεί μαζί μας. Επίσης ό,τι άλλο έχετε παρατηρήσει στο golfaki σας ας το μοιραστούμε από αυτό εδώ το thread.
Αύριο θα το πάω στο συνεργείο για έλεγχο και θα επανέλθω με την απάντηση τους.ΥΓ. Γενικώς είμαι της αντίληψης για τα καινούρια αυτοκίνητα να κάνουμε μια πρώτη αλλαγή λαδιών γρήγορα πχ στα πρώτα 1500ΚΜ. 'Ξεπλένεται' κατά μία έννοια ο κινητήρας, αφού στα πρώτα χιλιόμετρα μπορεί να υπάρχουν κάποια σωματίδια λόγω στρωσίματος -τουλάχιστον όταν 'φτιάχναμε' τα παπια το εφαρμόζαμε κατα κανόνα-. Το αναφέρω αυτό γιατί όταν το ρώταγα στο service της VW μου λέγαν χαρακτηριστικά: 'Δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο'.
Φίλε μου επειδη ειχα το ίδιο ακριβως προβλημα και τον θορυβο που ακουγα απο τιν μηχανη τον περιεγραφα με ακριβως ιδιο τροπο περι ποδηλατου ,, πρεπει να σου πω οτι πρεπει να κοιταξεις το κιβωτιο σου... εγω σημερα το πηγα καθως ο θορβος αυξομειωνοταν και περιμενω τα μαντατα σε αναμμενα καρβουνα
-
Ο χρήστης karotos85 έγραψε:
Φίλε μου επειδη ειχα το ίδιο ακριβως προβλημα και τον θορυβο που ακουγα απο τιν μηχανη τον περιεγραφα με ακριβως ιδιο τροπο περι ποδηλατου ,, πρεπει να σου πω οτι πρεπει να κοιταξεις το κιβωτιο σου... εγω σημερα το πηγα καθως ο θορβος αυξομειωνοταν και περιμενω τα μαντατα σε αναμμενα καρβουναΟ ixnhlaths ειναι ο αδερφος μου.Τελικα αυτος ο θορυβος δεν ηταν καν προβλημα.Απλα οταν ζεσταινονταν το αμαξι ενα σιδερακι διαστελονταν και ακουμπουσε πανω στα δοντια του βολαν και εκανε αυτον τον περιεργο θορυβο.Οταν πηγε να του αλλαξουν το προβληματικο συγχρονιζε δευτερας του αλλαξαν και αυτο το σιδερακι.Απο τοτε δεν εχει ξαναακουστει ποτε.Αλλο προβλημα εκτος απο το συγχρονιζε που του εχει βγαλει, ειναι η σκαστρα.Οταν πηγε να κανει το πρωτο service βρηκαν το προβλημα απο τον εγκεφαλο και του την αλλαξαν.Συνολικα το αμαξι ειναι μια χαρα.Εκτος απο αυτα τα χαζοπροβληματακια δεν εχει βγαλει τπτ αλλο μεχρι ωρας(55000 χλμ).
-
Δηλαδή θες να πεις οτι ..... δεν ανατινάχτηκε ακόμη ?!?
Golf TSI/GT 1.4 - Προβλήματα...