-
Ο χρήστης dj_aris001 έγραψε:
Νομίζω ότι έχω το πρώτο σοβαρό πρόβλημα. Όταν οι στροφές είναι πάνω από 4500-5000 και αλλάζω σε 2α (είτε από 1η είτε από 3η ή και από 4η -από 4η το κάνει και με 2500σαλ) το κιβώτιο ακούγεται έντονα. Μάλλον είναι πρόβλημα στο συγχρονιζέ της 2ας. Επειδή είχα μια υποψία και παλιότερα, είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι δεν είναι κατι συνηθισμένο στα Golf, όμως, μιας και το αυτοκίνητο είναι στην εγγύηση το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε όλα το σασμάν με ένα καινούριο, οποιαδήποτε στιγμή εντός της εγγύησης.Δε λέω, καλή λύση, και φυσικά είναι πολύ καλό να βρεθώ με ένα νέο σασμάν στις 20000χλμ, μιας και θα είναι ούτως ή άλλως καλύτερο από ένα μεταχειρισμένο που έχω αυτή τη στιγμή. ΟΜΩΣ:
- Αν όντως έτσι είναι τα πράγματα είναι κάπως απογοητευτικό...
- Αν μου τύχαινε μετά από τη λήξη της εγγύησης θα χρειαζόμουν 5000+ ευρώ...
- Αν τελικά το αλλάξουν θα μείνω χωρίς αυτοκίνητο μερικές μέρες...
και το σημαντικότερο: - Προσωπικά διαφωνώ με επεμβάσεις σε ζωτικά μέρη του αυτοκινήτου. Το να αλλάξεις ολόκληρο το κιβώτιο απαιτεί να λύσεις το μισό αυτοκίνητο στο πάτωμα του συνεργείου. Και, συγγνώμη κιόλας, αλλά δεν εμπιστεύομαι πλήρως κανέναν μηχανικό να μου το ξανασυναρμολογήσει, αφού δεν πρόκειται για το δικό του αυτοκίνητο...
Προς το παρόν το συνεργείο είναι κλειστό. Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω. Αν ξέρει κάποιος κάτι για το θέμα ας πει...
Πριν το πας συνεννοήσου για αυτοκίνητο αντικατάστασης. Θα σου βρουν αρκεί να έχεις συνεννοηθεί απο πριν για να το έχεις έγκαιρα.
Οι μηχανικοί (εφόσον μιλάμε για εξουσιοδοτημένο συνεργείο) έχουν λύσει και δέσει όλα τα μηχανικά μέρη πάμπολλες φορές. Αν θες μπορείς διακριτικά να εκφράσεις τις ανησυχίες σου και να τους πείσεις να στο προσέξουν περισσότερο. Αν γνωριστείς με τα παιδιά στο συνεργείο (ειδικά με τον αρχιμηχανικό) και αναπτύξεις λίγο φιλικές σχέσεις (και όχι στο εντελώς απρόσωπο) σε προσέχουν όντως καλύτερα.
-
Μάλλον είναι πρόβλημα στο συγχρονιζέ της 2ας.Αν βάζεις πρόσθετα στις βαλβολίνες (ή λάθος τύπο) που γλιστράνε πολύ, τα συγχρονιζέ χτυπάνε.
Μπορεί όμως να φαγώθηκε το συγχρονιζέ (της 2ας είναι το πρώτο που χαλάει) και να το αλλάξουν. Δεν έχει πάθει τίποτε το υπόλοιπο σασμάν.
-
Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έχω και εγώ, με τη δευτέρα. Δεν αλλάζουν όλο το σασμαν αλλά μόνο αυτό που λέει ο leonp. Το δυσάρεστο είναι ότι περιμένω δυο μήνες σχεδόν να έρθει το ανταλλακτικό!
-
Πολλά προβλήματα ακούω τον τελευταίο καιρό...
-
Ναι, αλλά τα προβλήματα στο κιβώτιο δεν έχουν σχέση με τον κινητήρα TSI. Θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε Golf. Ή μήπως όχι;
Το θέμα είναι να μάθουμε για τυχόν προβλήματα που να έχουν σχέση, άμεσα ή έμμεσα,** μόνο** με τον κινητήρα αυτό και όχι γενικά για το Golf...
-
Ο χρήστης ata έγραψε:
Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έχω και εγώ, με τη δευτέρα. Δεν αλλάζουν όλο το σασμαν αλλά μόνο αυτό που λέει ο leonp. Το δυσάρεστο είναι ότι περιμένω δυο μήνες σχεδόν να έρθει το ανταλλακτικό!Να τους ενοχλείς, μη το αφήνεις έτσι καιρό. Το συγχρονιζέ είναι ένα φρένο που φέρνει στην ίδια ταχύτητα τα δόντια από τις ταχύτητες. Αυτό που ακούς είναι τα δόντια που χτυπάνε (γιατί το συγχρονιζέ φθάρθηκε ή είναι ελαττωματικό και γλιστράει), δε χαλάνε πολύ (τα δόντια) αλλά γιατί να φθείρεται το σασμάν σου.
-
Αν αλλάξεις σε δευτέρα με χαμηλές στροφές την παίρνει κανονικά, να'ναι καλά ο κομπρέσορας! Αλλά δεν έχω σκοπό να τους αφήσω, σε λίγο θα αρχίσουν και τα απαραίτητα καντήλια, τι να κάνουμε
-
Σχετικά με το πρόβλημα με το σασμάν έχω επίσημη απάντηση.
Το πήγα για έλεγχο, το έγραψαν από μόνοι τους στο βιβλίο με τις παρατηρήσεις και μου είπαν λοιπόν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο συγχρονιζέ της δευτέρας, αλλά μπορεί να μείνει έτσι αρκετό καιρό, καθώς δεν αλλάζει μόνο το αυτό, αλλά είναι σετ μαζί με το γρανάζι της δευτέρας, άρα ότι ζημιά και να έχει γίνει δεν έχει σημασία. Την επόμενη εβδομάδα θα το παραγγείλει και μόλις έρθει θα γίνει αντικατάσταση, κανονικά μέσα στα πλαίσια της εγγύησης.
Επίσης, μου είπαν ότι θα μου βρουν άλλο αυτοκίνητο όσο το δικό μου θα είναι μέσα (3-4 μέρες). Δεν ξέρω αν το παραπάνω σας φαίνεται άσχετο, αλλά θεώρησα σημαντικό να το αναφέρω.
Αυτά προς το παρόν.
-
Σχετικά με το πρόβλημα με το σασμάν έχω επίσημη απάντηση.Το πήγα για έλεγχο, το έγραψαν από μόνοι τους στο βιβλίο με τις παρατηρήσεις και μου είπαν λοιπόν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο συγχρονιζέ της δευτέρας, αλλά μπορεί να μείνει έτσι αρκετό καιρό, καθώς δεν αλλάζει μόνο το αυτό, αλλά είναι σετ μαζί με το γρανάζι της δευτέρας, άρα ότι ζημιά και να έχει γίνει δεν έχει σημασία. Την επόμενη εβδομάδα θα το παραγγείλει και μόλις έρθει θα γίνει αντικατάσταση, κανονικά μέσα στα πλαίσια της εγγύησης.
Επίσης, μου είπαν ότι θα μου βρουν άλλο αυτοκίνητο όσο το δικό μου θα είναι μέσα (3-4 μέρες). Δεν ξέρω αν το παραπάνω σας φαίνεται άσχετο, αλλά θεώρησα σημαντικό να το αναφέρω.
Αυτά προς το παρόν.
δηλαδή δεν 'παίζει' αντικατάσταση όλου του σασμάν?
-
Ο χρήστης ixnhlaths έγραψε:
Σχετικά με το πρόβλημα με το σασμάν έχω επίσημη απάντηση.
Το πήγα για έλεγχο, το έγραψαν από μόνοι τους στο βιβλίο με τις παρατηρήσεις και μου είπαν λοιπόν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο συγχρονιζέ της δευτέρας, αλλά μπορεί να μείνει έτσι αρκετό καιρό, καθώς δεν αλλάζει μόνο το αυτό, αλλά είναι σετ μαζί με το γρανάζι της δευτέρας, άρα ότι ζημιά και να έχει γίνει δεν έχει σημασία. Την επόμενη εβδομάδα θα το παραγγείλει και μόλις έρθει θα γίνει αντικατάσταση, κανονικά μέσα στα πλαίσια της εγγύησης.
Αυτά προς το παρόν.
δηλαδή δεν 'παίζει' αντικατάσταση όλου του σασμάν?
Προτιμότερο δεν είναι να του αλλάξουν μόνο το γρανάζι της δευτέρας;
Ξαναλέω όμως, η ζημιά στο κιβώτιο ΔΕΝ σχετίζεται με τον κινητήρα TSI, που είναι το θέμα του τόπικ!!
-
Τυπικά δεν αφορά τον κινητήρα, αλλά το κιβώτιο είναι μέρος της μηχανής.
Μήπως το πρόβλημα είναι ότι στα TSI βάζουν πχ το κιβώτιο των FSI αντί για των TFSI και το αποτέλεσμα είναι να μην αντέχει την αυξημένη ροπή;
-
Τυπικά δεν αφορά τον κινητήρα, αλλά το κιβώτιο είναι μέρος της μηχανής.
Μήπως το πρόβλημα είναι ότι στα TSI βάζουν πχ το κιβώτιο των FSI αντί για των TFSI και το αποτέλεσμα είναι να μην αντέχει την αυξημένη ροπή;
-
Τυπικά δεν αφορά τον κινητήρα, αλλά το κιβώτιο είναι μέρος της μηχανής.Μήπως το πρόβλημα είναι ότι στα TSI βάζουν πχ το κιβώτιο των FSI αντί για των TFSI και το αποτέλεσμα είναι να μην αντέχει την αυξημένη ροπή;
Γιατί μήπως το κιβώτιο που λες άντεχε την ανύπαρκτη συγκριτικά με τα TSi ροπή των FSi;
-
Τυπικά δεν αφορά τον κινητήρα, αλλά το κιβώτιο είναι μέρος της μηχανής.Μήπως το πρόβλημα είναι ότι στα TSI βάζουν πχ το κιβώτιο των FSI αντί για των TFSI και το αποτέλεσμα είναι να μην αντέχει την αυξημένη ροπή;
Αν δεν αλλάζεις πολύ γρήγορα τη 1η-2α και δεν κατεβάζεις με 80 2α, το συγχρονιζέ αντέχει περισσότερο. Φυσικά μπορεί να είναι ελάττωμα του κιβωτίου και να χαλάει ακόμα και με κανονική χρήση.
Τώρα μπορείς να οδηγείς με δύο πατήματα του συμπλέκτη (όπως τα φορτηγά), έτσι δεν χρειάζεσαι καθόλου το συγχρονιζέ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τώρα μπορείς να οδηγείς με δύο πατήματα του συμπλέκτη (όπως τα φορτηγά), έτσι δεν χρειάζεσαι καθόλου το συγχρονιζέ.
Το εξηγεις λιγο?
-
Ο χρήστης test έγραψε:
Το εξηγεις λιγο?
Πατάς συμπλέκτη-βγάζεις την ταχύτητα που έχεις-αφήνεις συμπλέκτη (με το λεβιέ κάπου στο νεκρο)-πατάς ξανά συμπλέκτη-βάζεις την ταχύτητα που θες.
Είναι το λεγόμενο 'διπλοσυμπλεκτάρισμα'. Αν φυσικά, το χω καταλάβει καλά, 2 φορές που το δοκίμασα το βρήκα πολύ κουραστικό για ν' ασχοληθώ μαζί του.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το εξηγεις λιγο?
Πατάς συμπλέκτη-βγάζεις την ταχύτητα που έχεις-αφήνεις συμπλέκτη (με το λεβιέ κάπου στο νεκρο)-πατάς ξανά συμπλέκτη-βάζεις την ταχύτητα που θες.
Είναι το λεγόμενο 'διπλοσυμπλεκτάρισμα'. Αν φυσικά, το χω καταλάβει καλά, 2 φορές που το δοκίμασα το βρήκα πολύ κουραστικό για ν' ασχοληθώ μαζί του.
Εδώ άλλοι αλλάζουν χωρίς καν να πατήσουν συμπλέκτη και εσείς μιλάτε για διπλό πάτημα;
Και γω στο S-Max μου μια δυο φορές πιάστηκα να βγάζω την ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη, είναι τόσο θετικό και σαφές το κιβώτιο που σε κάνει να ξεχνιέσαι... -
To να βγαλεις ταχυτητα ειναι ευκολο,οπως αφηνεις το γκαζι τραβας τον μοχλο.
-
Παρόμοιο πρόβλημα με το σασμάν σε Golf GT όπως του dj aris001. Απλά έχω μερικές ερωτήσεις, όποιος γνωρίζει απαντάει :
- Γιατί δεν αλλάζει όλο το σασμάν και μόνο το γρανάζι της δευτέρας? Είναι φυσιολογικό σε αυτοκίνητο 9 μηνών με 13.000 χλμ? Εφ'οσον η εγγύηση είναι για 2 χρόνια, δεν μπορώ να απαιτήσω καινούριο ανταλλακτικό (σασμαν) αφού είναι ελατωματικό?
- Έστω ότι αλλάζουν μόνο το γρανάζι της δευτέρας, τι εγγύηση έχω σε περίπτωση παρόμοιου προβλήματος? Παρατείνεται η εγγύηση για το συγκεκριμένο εξάρτημα?
Να προσθέσω ότι γενικότερα υπάρχει και θόρυβος σε όλες τις αλλαγές (σαν να είναι ξεχαρβαλωμένο) λίγο πριν την πλήρη απελευθέρωση του συμπλέκτη και όχι μόνο στην αλλαγή για 2α
-
Ο χρήστης ks1 έγραψε:
Παρόμοιο πρόβλημα με το σασμάν σε Golf GT όπως του dj aris001. Απλά έχω μερικές ερωτήσεις, όποιος γνωρίζει απαντάει :- Γιατί δεν αλλάζει όλο το σασμάν και μόνο το γρανάζι της δευτέρας? Είναι φυσιολογικό σε αυτοκίνητο 9 μηνών με 13.000 χλμ? Εφ'οσον η εγγύηση είναι για 2 χρόνια, δεν μπορώ να απαιτήσω καινούριο ανταλλακτικό (σασμαν) αφού είναι ελατωματικό?
- Έστω ότι αλλάζουν μόνο το γρανάζι της δευτέρας, τι εγγύηση έχω σε περίπτωση παρόμοιου προβλήματος? Παρατείνεται η εγγύηση για το συγκεκριμένο εξάρτημα?
Να προσθέσω ότι γενικότερα υπάρχει και θόρυβος σε όλες τις αλλαγές (σαν να είναι ξεχαρβαλωμένο) λίγο πριν την πλήρη απελευθέρωση του συμπλέκτη και όχι μόνο στην αλλαγή για 2α
Μπορείς να βρεις εδώ έναν πλήρη οδηγό που έχω γράψει για τέτοια θέματα:
http://dimgr-rodos.blogspot.com/2007/06/blog-post.html
http://www.clubford.gr/forum/showthread.php?t=12600
http://www.alfisti.gr/forum/viewtopic.php?t=5863
Golf TSI/GT 1.4 - Προβλήματα...