-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγώ πάντως ψιλοζορίζομαι να ακολουθήσω την κίνηση με αυτοκίνητο που κάνει 0-100 σε 20. Με αυτοκίνητο που κάνει 0-100 σε 10 περνάς τους πάντες. Με το GT86 απλά δεν σε βλέπει κανείς πλην κοντράκηδων...Aλεξανδρε νομιζα οτι το θεμα της λεξης 'ακολουθω την κινηση' ειχε γινει κατανοητο με ποια εννοια το ανεφερα, και στην συνεχεια, με το οσο πιο αναλυτικη δημοσιευση γινοταν, απο το 'οδηγησα'.
Προφανως και οχι, απ' οτι φαινεται, οποτε να ξαναπω οτι δεν ειναι τελικα τοσο το ζητουμενο η μεγιστη ιπποδυναμη που αποδιδεται, αλλα ο ΤΡΟΠΟΣ, και ακομα πιο συγκεκριμενα το ευρος των στροφων οπου εμφανιζεται η γνωστη εντονη 'κοιλια' που τοσο ξεκαθαρα φανηκε σε διαγραμματα δυναμομετρησης, αλλα ελαχιστοι καταλαβαν...
Θα ξαναπω επισης, οτι πιθανοτατα αυτη η ενοχλητικη 'κοιλια' που εμφανιζεται στο μεσο περιπου του συνολικου ευρους των στροφων, (λογω ρυπων?, εναλλαγης εμμεσου με αμεσο ψεκασμο?) να μπορει να εξαλειφθει -κυριως σε αισθηση, και φυσικα και σε αριθμους επιδοσεων- σε ενα σημαντικο βαθμο, με την τοποθετηση του εξτρα εργοστασιακου δισκατου μπλοκε (οχι γιατι το στανταρ τορσεν δεν ειναι καλο, αντιθετως...) ακριβως επειδη συνοδευεται με κονυτερη τελικη σχεση απο 4.1:1 σε 4.3:1, (χωρις να χανεται η εργοστασιακη εγγυηση με ολο αυτο) αλλα και με ενδεχομενο remapping ή τοποθετηση παραλληλης ecu...(με απωλεια της μηχανικης εγγυησης στην τελευταια περιπτωση)
Ποσο πιο αψεγαδιαστο βεβαια θα ηταν το αυτοκινητο imo, εαν εβαζαν πχ τον 1600αρη boxer του απερχομενου impreza, βελτιωμενο οπου χρειαζεται για τους ρυπους, μαζι με μια σχετικα μικρη τουρμπινα με διπλους αυλους (twin-scroll) , και μια καλα ρυθμισμενη ecu ωστε η παροχη δυναμης να ειναι οσο πιο γραμμικη γινεται...Oπως το εχει καταφερει αλλωστε η συνεργασια της Psa με Bmw στον καταπληκτικο 1600αρη πουυ επισημως αποδιδει απο 156 εως και 200ιππους...
-
Προσωπικα πιστευω οτι το αυτοκινητο οπως ερχεται απο το εργοστασιο,εχει ακριβως τη δυναμη που χρειαζεται και το σωστο τροπο να την αποδιδει.Αυτο που γραφεις τοσο καιρο ειναι κατι που εσυ θα ηθελες και που γινεται αλλα οχι εργοστασιακα,διοτι το αυτοκινητο αυτο οι ιδιοι οι Ιαπωνες το εφτιαξαν και με αυτο,κατα νου,το tuning.Πολυ απλα εσενα δε σε καλυπτει το βασικο πακετο,βλεπεις τις δυνατοτητες του και λες,θελω το εξτρα μπλοκε,λαστιχα και τουρμπο σαν επιλογη απο την ιδια την Toyota ή τη Subaru,χωρις ομως να σκεφτεις (ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ) οτι ειναι φτιαγμενο επιτηδες ετσι,ωστε να εχεις μια πολυ καλη βαση η οποια θα ειναι υπεραρκετη για καθημερινη χρηση και οχι μονο αλλα και να σου δινει ταυτοχρονα τη δυνατοτητα να το φερεις στα μετρα σου με το αναλογο tuning.Τωρα βεβαια,δεν εχω ιδεα τι επιλογες υπαρχουν διαθεσιμες σε αυτον τον τομεα στην Ευρωπη και ποσο μαλλον στην Ελλαδα αλλα αμα εχεις ορεξη βρισκεις.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Προσωπικα πιστευω οτι το αυτοκινητο οπως ερχεται απο το εργοστασιο,εχει ακριβως τη δυναμη που χρειαζεται και το σωστο τροπο να την αποδιδει.Αυτο που γραφεις τοσο καιρο ειναι κατι που εσυ θα ηθελες και που γινεται αλλα οχι εργοστασιακα,διοτι το αυτοκινητο αυτο οι ιδιοι οι Ιαπωνες το εφτιαξαν και με αυτο,κατα νου,το tuning.Πολυ απλα εσενα δε σε καλυπτει το βασικο πακετο,βλεπεις τις δυνατοτητες του και λες,θελω το εξτρα μπλοκε,λαστιχα και τουρμπο σαν επιλογη απο την ιδια την Toyota ή τη Subaru,χωρις ομως να σκεφτεις (ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ) οτι ειναι φτιαγμενο επιτηδες ετσι,ωστε να εχεις μια πολυ καλη βαση η οποια θα ειναι υπεραρκετη για καθημερινη χρηση και οχι μονο αλλα και να σου δινει ταυτοχρονα τη δυνατοτητα να το φερεις στα μετρα σου με το αναλογο tuning.Τωρα βεβαια,δεν εχω ιδεα τι επιλογες υπαρχουν διαθεσιμες σε αυτον τον τομεα στην Ευρωπη και ποσο μαλλον στην Ελλαδα αλλα αμα εχεις ορεξη βρισκεις.To εχω ηδη γραψει και παλαιοτερα, οτι -τουλαχιστον εμενα μου- θυμιζει (σε στυλ-φιλοσοφια) τα R/C 1:10 της Τamiya πχ
οπου αγοραζεις το πακετο για να το φτιαξεις μονος σου, με βασικο μοτερ και speed control, και απο εκει και περα η εταιρια σου παρεχει ολα εκεινα τα καλουδια ωστε να το αναβαθμισεις σιγα-σιγα, οταν αρχιζεις και εξαντλεις τις δυνατοτητες του.
Κατι τετοιο φαινεται οτι παει να κανει η Toyota με το GT86, εφοσον βεβαια προσφερει μεσα στο '14 κατι περισσοτερο απο μια πιο 'ελευθερη' εξατμιση, σε οτι αφορα τις δυνατοτητες αναβαθμισης του κινητηρα...Σαφως και το δεχομαι, οτι ειναι επιτηδες φτιαγμενο ετσι, αυτο που δεν δεχομαι, ειναι να σερβιρεται-προωθειται σε συνεχη βαση, ενα προιον οπου να κρυβεται τεχνηεντως η -εστω μικρη και οχι διακριτη απο ολους- ελλειψη ισορροπιας σε οτι αφορα σασι-μεταδοση-κινητηρα, (σε αντιθεση με την προπαγανδα της Toyota που λεει οτι ειναι ικανοποιητικη και επαρκης η δυναμη) με τις προδιαγραφες/δυνατοτητες του τελευταιου (μοτερ) να ειναι αναλογικα παντα, σε σχεση με το πολυ ψαγμενο στησιμο, τιμονι, κιβωτιο, αρκετα πιο κατω ακομα και απο αυτες ενος miata 1.8...Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια. Πολλοι ειτε δεν θελουν να μπουν καν στην διαδικασια σκεψης μηπως και τους χαλασει η ονειρωξη, (χωρις φυσικα να εχουν εστω παει βολτα ακομα και απο το δεξι μπακετ) αλλοι δεν το αντιλαμβανονται καν, και καποιοι -δικαιολογημενα σε ενα βαθμο- δεν ενοχλουνται, ακριβως γιατι εχουν ηδη μαθει να πηγαινουν συνεχως με το πλαι με πολυ πιο αδυναμα πισωκινητα.
Η δικη μου ομως αντιπαραθεση, ερχεται ακριβως και σε συνδυασμο με το κοστος κτησης του. Το οτι αυτη την στιγμη καποιοι το δικαιολογουν επειδη μονοπωλει στην αγορα, ως καινουργιο, (και ως διλιτρο coupe) εμενα δεν μου λεει κατι.
Σιγουρα επισης δεν λεει κατι σε οσους θελουν κατι ευχαριστο οδηγικα, και τρανη αποδειξη τα νουμερα πωλησεων.
Αντιστοιχα, πολυ περισσοτερα ειναι καποια σπορ πισωκινητα μτχ τα οποια εχουν πουληθει στο αντιστοιχο χρονικο διαστημα, με κοστος αγορας που να ξεκιναει απο το 1/2 αυτου του GT86 μεχρι και τα 2/3... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εγώ πάντως ψιλοζορίζομαι να ακολουθήσω την κίνηση με αυτοκίνητο που κάνει 0-100 σε 20. Με αυτοκίνητο που κάνει 0-100 σε 10 περνάς τους πάντες. Με το GT86 απλά δεν σε βλέπει κανείς πλην κοντράκηδων...
Aλεξανδρε νομιζα οτι το θεμα της λεξης 'ακολουθω την κινηση' ειχε γινει κατανοητο με ποια εννοια το ανεφερα, και στην συνεχεια, με το οσο πιο αναλυτικη δημοσιευση γινοταν, απο το 'οδηγησα'.
Προφανως και οχι, απ' οτι φαινεται, οποτε να ξαναπω οτι δεν ειναι τελικα τοσο το ζητουμενο η μεγιστη ιπποδυναμη που αποδιδεται, αλλα ο ΤΡΟΠΟΣ, και ακομα πιο συγκεκριμενα το ευρος των στροφων οπου εμφανιζεται η γνωστη εντονη 'κοιλια' που τοσο ξεκαθαρα φανηκε σε διαγραμματα δυναμομετρησης, αλλα ελαχιστοι καταλαβαν...
Θα ξαναπω επισης, οτι πιθανοτατα αυτη η ενοχλητικη 'κοιλια' που εμφανιζεται στο μεσο περιπου του συνολικου ευρους των στροφων, (λογω ρυπων?, εναλλαγης εμμεσου με αμεσο ψεκασμο?) να μπορει να εξαλειφθει -κυριως σε αισθηση, και φυσικα και σε αριθμους επιδοσεων- σε ενα σημαντικο βαθμο, με την τοποθετηση του εξτρα εργοστασιακου δισκατου μπλοκε (οχι γιατι το στανταρ τορσεν δεν ειναι καλο, αντιθετως...) ακριβως επειδη συνοδευεται με κονυτερη τελικη σχεση απο 4.1:1 σε 4.3:1, (χωρις να χανεται η εργοστασιακη εγγυηση με ολο αυτο) αλλα και με ενδεχομενο remapping ή τοποθετηση παραλληλης ecu...(με απωλεια της μηχανικης εγγυησης στην τελευταια περιπτωση)
Ποσο πιο αψεγαδιαστο βεβαια θα ηταν το αυτοκινητο imo, εαν εβαζαν πχ τον 1600αρη boxer του απερχομενου impreza, βελτιωμενο οπου χρειαζεται για τους ρυπους, μαζι με μια σχετικα μικρη τουρμπινα με διπλους αυλους (twin-scroll) , και μια καλα ρυθμισμενη ecu ωστε η παροχη δυναμης να ειναι οσο πιο γραμμικη γινεται...Oπως το εχει καταφερει αλλωστε η συνεργασια της Psa με Bmw στον καταπληκτικο 1600αρη πουυ επισημως αποδιδει απο 156 εως και 200ιππους...
Κικιζα μόνο εσυ σκαμπαζεις απο διαγράμματα
-
Aλεξανδρε νομιζα οτι το θεμα της λεξης 'ακολουθω την κινηση' ειχε γινει κατανοητο με ποια εννοια το ανεφερα.....
Σαφώς, πως λέμε 'πολιτικό λιντσάρισμα' ένα πράμα...
Sent from mYphone
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Κικιζα μόνο εσυ σκαμπαζεις απο διαγράμματα
...το συγκεκριμενο αυτοκινητο, το οδηγησες?...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Aλεξανδρε νομιζα οτι το θεμα της λεξης 'ακολουθω την κινηση' ειχε γινει κατανοητο με ποια εννοια το ανεφερα.....
Sent from mYphone
...πες το οπως θελεις, η ουσια και το νοημα δεν αλλαζει, αυτο που αλλαζει για τον καθενα, ειναι το που θελει να σταθει...
Εσυ μεινε αποκλειστικα και κατα απολυτο τροπο στην φραση που χρησιμοποιησα, περισσοτερο ως υπερβολη και παρομοιωση ταυτοχρονα... -
Παντως (μιας και το εχει οδηγησει μιση μερα) εγω θα πιστεψω τον Κικιζας (που το εχει οδηγησει μιση μερα) που λεει οτι δεν αξιζει και ολα τα ωραια εδω μεσα (το εχει οδηγησει αλλωστε και μιση μερα) κι οχι τον Σκαλτσα που μου ειπε οτι το αυτοκινητο ειναι διαμαντι σε ολους τους τομεις για οποιονδηποτε οδηγο δεν πιστευει πως ειναι Vatanen...
ΥΓ. Μιας και πλεον το μοτερ του PSA ειναι στα 270 αλογα, μπορουμε να στειλουμε οι δυο μας ενα email στην Τουοτα να τους πουμε να το δανειστουν για να γινει επιλογη το GT86 και για εσενα και να μην σε χασουν ΚΑΙ αυτοι απο πελατη
-
Ακόμα με το ψοφίμι που δεν μπορεί να ακολουθήσει την κίνηση ασχολουμαστε?
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Παντως (μιας και το εχει οδηγησει μιση μερα) εγω θα πιστεψω τον Κικιζας (που το εχει οδηγησει μιση μερα) που λεει οτι δεν αξιζει και ολα τα ωραια εδω μεσα (το εχει οδηγησει αλλωστε και μιση μερα) κι οχι τον Σκαλτσα που μου ειπε οτι το αυτοκινητο ειναι διαμαντι σε ολους τους τομεις για οποιονδηποτε οδηγο δεν πιστευει πως ειναι Vatanen...ΥΓ. Μιας και πλεον το μοτερ του PSA ειναι στα 270 αλογα, μπορουμε να στειλουμε οι δυο μας ενα email στην Τουοτα να τους πουμε να το δανειστουν για να γινει επιλογη το GT86 και για εσενα και να μην σε χασουν ΚΑΙ αυτοι απο πελατη
Παληκαρι μου καλο, δεν ειναι το θεμα, και ουτε και με ενδιαφερει να πιστεψεις εμενα...Το θεμα ειναι καποιοι, μαζι και με εσενα, να μαθετε να μεταφραζετε, αυτα που σας σερβιρουν, και οχι να τα καταπινετε αμασητα, εαν τουλαχιστον θελετε να ασχολειστε λιγο πιο σοβαρα απο το επιπεδο του τρολλαρισματος και της ειρωνιας...
Περα απο τον Σκαλτσα, ο οποιος και δεν εκανε αναφορα, ενω συνηθως κανει, (το λεω δευτερη-τριτη φορα, μιας και δεν το επιασες το υπονοουμενο, ή το προσπερνας...τωρα πως καταλαβες οτι ειπε πως ειναι διαμαντι σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις, οταν δεν εχει κανει καμμια αναφορα για την δυναμη του κινητηρα, αυτο ειναι κατι που μονο εσυ μπορεις να νομιζεις...) υπαρχουν ηδη ξεκαθαρα τα λεγομενα, ξενων και εγχωριων, πολυ πιο εμπειρων δοκιμαστων, -μεταξυ αυτων και καποιος εν ενεργεια οδηγος αγωνων, πρωταθλητης τουρισμου BTCC, ψαξε και δες το Video, εαν ενδιαφερεσαι να πληροφορηθεις, αντι να τρολλαρεις τυφλα- σε σχεση με τον Σκαλτσα, και τον οποιοδηποτε 'Σκαλτσα'.Τα υπολοιπα ειναι χασομερο-τρολλακιες...
-
Το λεω δευτερη-τριτη φορα οτι ο κινητηρας του αρεσε (μιας και δεν το επιασες το υπονοουμενο ή το προσπερνας) για αυτο που ειναι και μαλιστα τυχαινει να το συζηταγαμε χθες, εκτακτα για την επαναληψη του παραλληρηματος σου που βρηκε αφορμη στο οτι δεν αναφερει κατι στο video.
Για την δυναμη βεβαια, υποθετω και εσενα θα σου αρεσε το Vectra σου να εχει 150 αλογα και εμενα η C4 μου να εχει 130 και του ασχετου του dim8 το Evo του να εχει 650, του τρολλ του Angel να εχει το Punto 1500 (μιας και ηδη ειναι στα 1200 το δικο του ) και του Alonso η Ferrari να εχει +300 για να κερδισει κανεναν αγωνα φετος. Το οτι επιπλεον δυναμη θα ηταν κατι θετικο ειναι εντελως διαφορετικο απο το οτι ενα αμαξι δεν κουνιεται, δεν εχει δυναμη, δεν αποδιδει καλα, δεν μπορει να ακολουθησει την κινηση, δεν γλιστραει κλπ. Οταν το καταλαβεις θα προχωρησεις και σε κανεναν διαλογο και οχι στους γνωστους μονολογους σου και δεν θα λες τα κλασσικα (ειστε τρολλ, χασομερηδες, ειρωνες και ολα τα ομορφα) που λες συνεχως.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Το λεω δευτερη-τριτη φορα οτι ο κινητηρας του αρεσε (μιας και δεν το επιασες το υπονοουμενο ή το προσπερνας) για αυτο που ειναι και μαλιστα τυχαινει να το συζηταγαμε χθες, εκτακτα για την επαναληψη του παραλληρηματος σου που βρηκε αφορμη στο οτι δεν αναφερει κατι στο video.Για την δυναμη βεβαια, υποθετω και εσενα θα σου αρεσε το Vectra σου να εχει 150 αλογα και εμενα η C4 μου να εχει 130 και του ασχετου του dim8 το Evo του να εχει 650, του τρολλ του Angel να εχει το Punto 1500 (μιας και ηδη ειναι στα 1200 το δικο του ) και του Alonso η Ferrari να εχει +300 για να κερδισει κανεναν αγωνα φετος. Το οτι επιπλεον δυναμη θα ηταν κατι θετικο ειναι εντελως διαφορετικο απο το οτι ενα αμαξι δεν κουνιεται, δεν εχει δυναμη, δεν αποδιδει καλα, δεν μπορει να ακολουθησει την κινηση, δεν γλιστραει κλπ. Οταν το καταλαβεις θα προχωρησεις και σε κανεναν διαλογο και οχι στους γνωστους μονολογους σου και δεν θα λες τα κλασσικα (ειστε τρολλ, χασομερηδες, ειρωνες και ολα τα ομορφα) που λες συνεχως.
...τους δικους σου ακατανοητους παντως, οπως τωρα καλη ωρα, δεν κανω...
-
Sent from mYphone
...πες το οπως θελεις, η ουσια και το νοημα δεν αλλαζει, αυτο που αλλαζει για τον καθενα, ειναι το που θελει να σταθει...
Εσυ μεινε αποκλειστικα και κατα απολυτο τροπο στην φραση που χρησιμοποιησα, περισσοτερο ως υπερβολη και παρομοιωση ταυτοχρονα...Επειδη απεξω απεξω μαλλον δεν τα πιανεις:
Αν εγραφες το απλο 'παιδες sorry μ@λ@κια ειπα με το δεν ακολουθει την κινηση, υπερβολη, γραψε λαθος'.. και παμε παρακατω,
δε νομιζω να ασχολουνταν κανεις με τη συγκεκριμενη φραση.Αλλα επειδη αντι να πεις αυτο το απλο εχεις εκτοτε γραψει ατελειωτα κειμενα στα οποια με τροπο καθε φορα θες να δικαιολογησεις το παραπανω, σε παμε στο τρολλαρισμα.
Τετοιες ατακες μνημεια εγωισμου, δεν ξεπερνωνται ευκολα γιατι προσφερουν ατελειωτη ευχαριστηση σε ολους τους αλλους... , υπαρχει περιπτωση να μη του κοπανας του Βλαμμενου συνεχεια το 'πολιτικο' λιντσαρισμα και εσενα το 'δεν ακολουθει την κινηση' οσο συνεχιζουν να χτιζονται πανω τους θεωριες και δικαιολογιες αντι του απλου mea culpa? -
Γρηγορη,εγω απο το ωραιοτατο review σου καταλαβα οτι το αυτοκινητο σου αρεσει,γιατι αυτοπαγιδευεσαι υπερτονιζοντας. 2 κατ'εσε ισχυρα μειονεκτηματα,τα οποια με τον τροπο που τα παρουσιαζεις δειχνουν να επισκιαζουν την συνολικη σου εντυπωση?
Ο κινητηρας ειναι υπεραρκετος για τους πλειστους ημων,αν και αντιλαμβανομαι οτι η 'πλαισιαρα' σηκωνει και αλλο.
Ωστοσο, η ατμοσφαιρικη του φιλοσοφια,αυτο που για εσενα ειναι μειονεκτημα (δεκτο...),του δινει αυτο το 1-1 στο πατημα του γκαζιου (μεγα πλεονεκτημα στη ρυθμισιμοτητα και στις εξοδους των στροφων),αλλα ενδεχομενως και τη μακροπροθεσμη αξιοπιστια.
Η ελλειψη εκρηκτικοτητος πιθανως να οφειλεται στις νορμες ρυπων,αργο δεν το λες με τιποτε παντως..Η τιμη του ειναι αναλογικη. της αγορας και της εποχης για ενα αυτοκινητο που δεν χρησιμοποιει σχεδον τιποτε κοινο με αλλα των εταιρειων που το εξελιξαν
Δεν πουλαει Γρηγορη μου,οχι γιατι δεν αξιζει,αλλα γιατι ειναι διλιτρο μη πρακτικο αυτοκινητο σε μια εποχη που σκοτωνει τις ρομαντικες 'τρελες'
Σε προσωπικο επιπεδο, ειναι το αυτοκινητο που μολις το οδηγησα,μου θυμισε γιατι μου αρεσε καποτε η οδηγηση -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Γρηγορη,εγω απο το ωραιοτατο review σου καταλαβα οτι το αυτοκινητο σου αρεσει,γιατι αυτοπαγιδευεσαι υπερτονιζοντας. 2 κατ'εσε ισχυρα μειονεκτηματα,τα οποια με τον τροπο που τα παρουσιαζεις δειχνουν να επισκιαζουν την συνολικη σου εντυπωση?
Ο κινητηρας ειναι υπεραρκετος για τους πλειστους ημων,αν και αντιλαμβανομαι οτι η 'πλαισιαρα' σηκωνει και αλλο.
Ωστοσο, **η ατμοσφαιρικη του φιλοσοφια,αυτο που για εσενα ειναι μειονεκτημα **(δεκτο...),του δινει αυτο το 1-1 στο πατημα του γκαζιου (μεγα πλεονεκτημα στη ρυθμισιμοτητα και στις εξοδους των στροφων),αλλα ενδεχομενως και τη μακροπροθεσμη αξιοπιστια.Δεν ειναι η ατμοσφαιρικη του φιλοσοφια που με χαλαει, αλλα ακριβως το κενο ισχυος, ακριβως στο μεσαιο ευρος στροφων περιπου στις 3,500-4,200σαλ. Συνολικα δεν μου λειπει η δυναμη των ατμοσφαιρικων 200ιππων, καθε αλλο, ειδικα απο την στιγμη που το ξεζουμισεις.
Κανοντας ομως την ιδια ακριβως διαδρομη με συνοδηγο, το κενο αυτο, εγινε ενοχλητικο. Πιο πριν (απο τις 3,500σαλ) και πιο μετα (απο τις 4,200σαλ περιπου) κανενα παραπονο απολυτως, ακομα και με συνοδηγο.
Ασημαντες λεπτομερειες μπορει να πουν καποιοι, οχι ομως για εμενα τουλαχιστον.
Ακομα και ετσι βεβαια, ανεφερα οτι με κοντυτερη τελικη σχεση (4.3:1 αντι της στανταρ 4.1:1) που συνδυαζεται αποκλειστικα με το εξτρα ημι-εργοστασιακο διασκατο μπλοκε της TRD, το θεμα πιθανοτατα λυνεται σε σημαντικο βαθμο.Η ελλειψη εκρηκτικοτητος πιθανως να οφειλεται στις νορμες ρυπων,αργο δεν το λες με τιποτε παντως..
Η τιμη του ειναι αναλογικη. της αγορας και της εποχης για ενα αυτοκινητο που δεν χρησιμοποιει σχεδον τιποτε κοινο με αλλα των εταιρειων που το εξελιξαν
Δεν πουλαει Γρηγορη μου,οχι γιατι δεν αξιζει,αλλα γιατι ειναι διλιτρο μη πρακτικο αυτοκινητο σε μια εποχη που σκοτωνει τις ρομαντικες 'τρελες'
Σε προσωπικο επιπεδο, ειναι το αυτοκινητο που μολις το οδηγησα,μου θυμισε γιατι μου αρεσε καποτε η οδηγησηΣιγουρα ειναι αναλογικη, αλλα οχι για τα Ελληνικα δεδομενα, ειδικα απο την στιγμη που με την -ανωμαλη- αγορα των μτχ, να βρισκεις μερικες καταπληκτικες Cayman στα 2/3 της τιμης του GT86, και παραλληλα το τελευταιο να εχει 6κ λιγοτερα στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες, και οταν πχ καμποσα 2λιτρα hot-hatch ειναι φθηνοτερα στην Ελλαδα απ' οτι στο εξωτερικο.
P.S εχεις οδηγησει καποια καλοσυντηρημενη Cayman/Boxster 987, και δεν ευχαριστηθηκες σε αντιστοιχο επιπεδο?
Anyway, ζητω συγνωμη απο το παθιασμενο κοινο του GT86, που το αναστατωσα για μια ακομα φορα, με τις ανησυχιες-διαπιστωσεις μου...
-
Η cayman κανει ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ τα 2/3 του GT86.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
Μαθε μπαλιτσα απο τον αρχοντα και μετα βαζε και κεφαλαια.
-
Πάλι εδώ; Πάλι τα ίδια; ΕΛΕΟΣ
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Η cayman κανει ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ τα 2/3 του GT86.Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
Ναι, σε εξαιρετικη ομως κατασταση, και δεν προκειται ουτε καν για μια απλη, καθημερινη κατασκευη της σειρας, αλλα και για ενα σαφως πιο ποιοτικο συνολο, σε σχεση με την GT86.
Αυτο που δικαιολογημενα μπορει να επικαλεστει καποιος, ειναι η φρεσκαδα του νεου και ομορφου σχηματος της Gt86, vs ενος παλαιοτερου μεν, πλην ομως αρκετα εντυπωσιακου επισης. -
Είσαι offtopic ομορφο αγόρι
Toyota GT-86 / Subaru BRZ