-
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Είμαι πάντως περίεργος για τις 4000, κυρίως για το πόσο είναι αισθητό και αν ο ΓΚ θα το καταλάβαινε αν δεν το ήξερε απο πρίν.Επίσης κατά πόσο το επηρέασαν τα διαφορετικά ελαστικά. Πιο grippy υποθέτω τα Conti sport contact.
Aυτό που περιγράφει ο Γρηγόρης το θυμάμαι κι εγώ. Μου φαίνεται όμως ότι υπερβάλλει λίγο, ίσως επειδή το περίμενε και το πρόσεξε περισσότερο, κάτι σαν placebo effect
Πολύ ωραία δοκιμή απ τον ΓΚ πάντως, πληρέστατη
-
+1 στον cavallino.
Πλακα εχει. Ο ΓΚ μετα απο Ν σελιδες 'φαγουρας', εκανε αυτο που επρεπε να κανει εξαρχής, να οδηγησει πριν αμολαει κοτσανες πρωτου βεληνεκούς. Γιατι αλήθεια κάποιοι του δίνετε συγχαρητήρια; Επειδη εγραψε ξανα αυτα που γραφει ΣΥΣΣΩΜΟΣ ο ΕΤ (και τα παιδια απο το φορουμ που το οδήγησαν), και με τα οποια για Ν σελιδες διαφωνεί (και ειμαι σιγουρος, εξακολουθεί) και έχει σχεδον υβρισει οσους το οδηγησαν απο εδω μεσα;
On a side note
Θελω (καθυστερημένα) να πω ενα μεγα ΕΥΓΕ στον Ευριπίδη για την υπεροχα ρομαντική παρουσίαση που μας ταξιδεψε - μυρισαν παλιοι καλοι 4Τ. Πραγματικά ξεχαστηκα Ευριπίδη οση ωρα σε διαβαζα! Θελω και εγω να μαθω αν το 86 μπηκε στο dream garage σου ! -
Εξαιρετική δοκιμή, πολύ καλό κείμενο και μπράβο στο Γρηγόρη.
Από αυτά που διάβασα:
- Το 'δεν θα μπορεί να ακολουθήσει την κίνηση' να το θεωρήσουμε και επισήμως ότι δεν ισχύει ε ?
- Η τρύπα στις 4000, εμφανής άλλωστε και στις δυναμομετρήσεις, πόσο ενοχλητική είναι τελικά ?
- Με όσα κατάλαβες, ΑΝ είχες 36000, θα το αγόραζες ? Αξίζει εν τέλει τα λεφτά του ? Μην ξαναμπούμε στο 'έπρεπε να κάνει 30000', το εμπεδώσαμε αυτό η ερώτηση είναι αν αξίζει τα 36000.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Διάβασα για δεύτερη φορά το κείμενο του Γρηγόρη τώρα, η πρώτη ήτανε στις 3:30 τα ξημερώματα και θεωρούσα ότι δεν ήμουν σε καλή κατάσταση για να το αξιολογήσω. Έχω να πω απλά συγχαρητήρια, ήταν μια λεπτομερέστατη δοκιμή που σίγουρα κάλυψε και ενθουσίασε στο έπακρο 'τουλαχιστον αυτους που θελουν/ξερουν/μπορουν, να εκμεταλευτουν στο επακρο τις δυνατοτητες ενος ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥ, για την κατηγορια και οχι μονο συνολου'. 'Ομως υπήρχε και η άλλη πλευρά. Διότι όταν βλέπεις τους άλλους, αυτούς που ούτε θέλουν, ούτε ξέρουν και ΣΙΓΟΥΡΑ ούτε μπορούν, σαν τον romank και τον ΙΚΕ να δίνουν συγχαρητήρια, ξαφνικά μέσα σου παλατζάρει και δεν ξέρεις αν πρέπει να ενθουσιαστείς ή να απογοητευτείς. Περιμένεις αίμα και λαμβάνεις Woodstock.Ο κίκιζας (και κάθε άλλος χρήστης) τρώει ξέχεσμα και ειρωνεία οταν γράφει παπαριές. Το κείμενο ήταν πάρα πολύ καλό γι' αυτό πήρε συγχαρητήρια απο όλους. Δεν νομίζω να είναι πολλοί που δεν ευχαριστηθήκαν το κείμενο του ΓΚ.
Περίμενα να γίνει αναφορά και στους χώρους για πίσω και στο πορτ μπαγκαζζζζζ αλλά μάλλον καταχάρηκε την οδήγηση και δεν έδωσε σημασία.
-
Γρηγορη πολυ ωραια δοκιμη!Ευχαριστουμε που τη ποιραστηκες μαζι μας!
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
'Ομως υπήρχε και η άλλη πλευρά. Διότι όταν βλέπεις τους άλλους, αυτούς πουούτε θέλουν
ούτε ξέρουν
και ΣΙΓΟΥΡΑ
ούτε μπορούν
σαν τον romank
και τον ΙΚΕ
να δίνουν συγχαρητήρια
ξαφνικά μέσα σου παλατζάρει
και δεν ξέρεις αν πρέπει να ενθουσιαστείς ή να απογοητευτείς.
Περιμένεις αίμα και λαμβάνεις Woodstock.
ΥΓ.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Και τι θέλετε ρε ταγάρια. Να μείνει στο δρόμο ο ΔΥ και χωρίς σύνταξη ο 50αρης για να κάνετε εσείς κωλιές.Σκάστε και πλερώνετε έχουμε σοσιαλιζμό.
...σημαντικη παραμετρος στην οικονομικη καταντια της χωρας... Τι διαφορα κανει τελικα ενα 'ητα' απο ενα 'γιωτα'...
Γιατι αλλο Σοσιαλιστες, και αλλο Σοσιαληστες...αλλα υπηρχαν και αναμεικτα συναισθηματα, ειδικα οταν στην εξισωση μπαινει ο παραγοντας, 'ειμαι ενα βημα πριν παω ταμειο'...
elaborate.
Θα ηθελα πρωτα να μαθω-ενημερωθω οσο περισσοτερο μπορω, για το τι οφειλεται σε αυτη την 'κοιλια' -κενο ισχυος ροπης, κατι που δειχνει και διαγραμμα δυναμομετρησης που ειδαμε απο καιρο, και εαν και πως μπορει αυτο καπως να διορθωθει.
Ειναι η μεταβαση απο αμεσο ψεκασμο στον εμμεσο? Ειναι η γενικοτερη ρυθμιση-χαρτογραφηση, για 'γραμμικη' αποδοση σε συνδυσμο με τις απαιτησεις για χαμηλους ρυπους / συγκρατημενη καταναλωση? Φταιει ενδεχομενως, η αποκλειστικη ή συνδυαστικα με τα παραπανω χρηση απλης αμολυβδης πχ αντι τουλαχιστον 98αρας που προτεινει ο κατασκευαστης?
Το εξτρα μπλοκε με δισκακια και κοντυτερη τελικη σχεση, θα διατεθει τελικα οπως ειχε αναφερει ο υπευθυνος εξελιξης, και αν ναι, ποτε ?, και φυσικα τι κοστος θα εχει εαν και οταν εισαχθει ως εξαρτημα της TRD στην χωρα...?Εαν καταφερω και βρω απαντησεις που να λυνουν τις αποριες στα προαναφερθεντα, και κυριως μια δοκιμασμενη λυση, τοτε
ναι, εφοσον το συνολικο Budget μαζι με εκπτωσεις-αποσυρση, και ενδεχομενη τοποθετηση του νεου μπλοκε δεν ξεφυγει απο τα
37-38κ (η τωρινη προσφορα ειναι γυρω στα 34κ. Περιμενω και μια συγκεκριμενη εντος ολιγων ημερων, θα την αναφερω...)
και τα ειχα αμεσα διαθεσιμα για αγορα αυτοκινητου, προσωπικα θα τα εδινα για την GT86.P.S Ευχαριστω για τα καλα σας λογια, οσοι τουλαχιστον εκφραστηκατε με αυτο τον τροπο...
-
Ο χρονισμος στις ποσες σαλ ,αλλαζει .Ξερουμε?
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μπράβο στον ΓΚ για το κείμενο! Εύγε νέε μου! Αυτό με τις 4000 μην έχει να κάνει με νομοθεσίες ρύπων κλπ.; Και κάτι άλλο, εννοείς 4.3:1 σχέση μετάδοσης φαντάζομαι και όχι 4:3;Ισως εχει να κανει και με ρυθμιση της ηλεκτρονικης διαχειρισης κινητηρα για ρυπους, συγκρατημενη καταναλωση, ισως και οχι...
Την συγκεκριμενη πληροφορια περι μεταδοσης, την ανεφερα σε προηγουμενη δημοσιευση, οπου και παρεθεσα Link, να την αναφερει:
viewtopic.php?f=15&t=23252&start=3180#p2750823
(αν ανοιξεις το link, το αναφερει στην δευτερη παραγραφο των OEM mods)Γραφει για αλλαγη τελικης διαφορικου απο 4:1 σε 4:3...
P.S Ευχαριστω Πατερ...
-
Οκ, ορθογραφικό, απλώς θα έβγαζε κάποιος λάθος συμπέρασμα.
-
Ωραια η δοκιμη
(αν και ηρθε λιγους μηνες αργοτερα απο οτι επρεπε) -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Θα ηθελα πρωτα να μαθω-ενημερωθω οσο περισσοτερο μπορω, για το τι οφειλεται σε αυτη την 'κοιλια' -κενο ισχυος ροπης, κατι που δειχνει και διαγραμμα δυναμομετρησης που ειδαμε απο καιρο, και εαν και πως μπορει αυτο καπως να διορθωθει.
Ειναι η μεταβαση απο αμεσο ψεκασμο στον εμμεσο? Ειναι η γενικοτερη ρυθμιση-χαρτογραφηση, για 'γραμμικη' αποδοση σε συνδυσμο με τις απαιτησεις για χαμηλους ρυπους / συγκρατημενη καταναλωση? Φταιει ενδεχομενως, η αποκλειστικη ή συνδυαστικα με τα παραπανω χρηση απλης αμολυβδης πχ αντι τουλαχιστον 98αρας που προτεινει ο κατασκευαστης?
Το εξτρα μπλοκε με δισκακια και κοντυτερη τελικη σχεση, θα διατεθει τελικα οπως ειχε αναφερει ο υπευθυνος εξελιξης, και αν ναι, ποτε ?, και φυσικα τι κοστος θα εχει εαν και οταν εισαχθει ως εξαρτημα της TRD στην χωρα...?Εαν καταφερω και βρω απαντησεις που να λυνουν τις αποριες στα προαναφερθεντα, και κυριως μια δοκιμασμενη λυση, τοτε
ναι, εφοσον το συνολικο Budget μαζι με εκπτωσεις-αποσυρση, και ενδεχομενη τοποθετηση του νεου μπλοκε δεν ξεφυγει απο τα
37-38κ (η τωρινη προσφορα ειναι γυρω στα 34κ. Περιμενω και μια συγκεκριμενη εντος ολιγων ημερων, θα την αναφερω...)
και τα ειχα αμεσα διαθεσιμα για αγορα αυτοκινητου, προσωπικα θα τα εδινα για την GT86.P.S Ευχαριστω για τα καλα σας λογια, οσοι τουλαχιστον εκφραστηκατε με αυτο τον τροπο...
Συγχαρητηρια Γρηγορη,πολυ ωραια οδηγικη περιγραφη.
Στα του σκαλοπατιου στις 4κ δεν ειναι το μοναδικο αυτοκινητο σαν μαμα που εχει κατι τετοιο.Αυτο οντως εχει μεγαλες πιθανοτητες να μπορει να διορθωθει με επαναπρογραμματισμο της ecu.Αυτο μην περιμενεις βεβαια να γινει ''αυριο'' .
Υπαρχει και πιθανοτητα να μπορει να σβηστει το σκαλοπατι μεσα απο επισημο update σε πιθανο reflash απο την Τογιοτα.
Για την υπαρξη μπλοκε μην επικεντρωνεσαι μονο γυρω απο την trd και αυτο λογο υψηλου κστους.
Το καλο με τα Ιαπωνεζικα ειναι, οτι σε σπορ μοντελα υπαρχει τεραστια βελτιωτικη βιομηχανια και ειμαι σιγουρος οτι εαν ακομα δεν εχουν βγει στη παραγωγη,πολυ συντομα θα βγουν μπλοκε απο την cusco-kaaz-carbonetics.Τα ιδια και για την τελικη σχεση μεταδοσης. -
...βρηκα και μια προσφατη, αρκετα ενδιαφερουσα λιστα της TRD με ολα τα διαθεσιμα 'καλουδια' για την GT866:
http://www.trdparts.jp/english/86_perfo ... tnews.html
Στο τελος της σελιδας περα απο τις φωτο, υπαρχει -στην ενατη σειρα απο το τελος της λιστας με τα εξαρτηματα- διαθεσιμοτητα σε ' 2 way LSD ' με κοστος 120,000JPY , δηλαδη περιπου 1,000ευρω για την Ιαπωνικη αγορα.
Δεν αναφερονται βεβαια περαιτερω λεπτομερειες, προς επιβεβαιωση, για το αν οντως συνδυαζεται με κοντυτερη τελικη
απο το στανταρ τυπου Τορσεν μπλοκε διαφορικο Τ-2 της JTEKT που κανονικα φοραει η GT86.Aν παντως εισαχθουν τα εξαρτηματα αυτα μεσα στο 13' και στην χωρα (μου αναφερθηκε απο ανθρωπο της Toyota, οτι θα ερθει μονο οτι παει και στο Βελγιο...) και εφοσον πραγματι το αναφερθεν ' 2 way LSD ' (με δισκακια) μπλοκε εχει κοντυτερη τελικη, σε συνδυασμο με ενα ακομα ελαφρυτερο προς διαθεση βολαν και ισως και κανενα φιλτρο αερα, το θεματακι της 'κοιλιας' στις μεσαιες στροφες, μπορει σχεδον και να 'εξαφανιστει'...
@dim8
Ευχαριστω.
Σιγουρα, και οσο περναει ο καιρος θα γινεται 'οργασμος' προσφορας εξαρτηματων after-market, για το εν λογω μοντελο Το θεμα βεβαια για καποιους, -και εμενα αναμεσα σε αυτους-, ειναι σε ενδεχομενη βελτιωση, να μην χαθει η εργοστασιακη εγγυηση.
Απ ' οσο γνωριζω -και αν δεν κανω λαθος- οτιδηποτε αφορα το μηχανολογικο-μηχανικο τομεα, προερχεται απο την TRD και τοποθετηθει σε εξουσιοδοτημενο εισαγωγεα της Toyota, δεν ακυρωνει την εγγυηση μηχανικων μερων... -
εχουν βγει και μπλοκε(1-1,5-2 way) και τελικες σχεσεις μεταδοσης ηδη Γρηγορη.Κανε ενα ψαξιμο στο γκουγκλ υπαρχουν τα παντα ολα.
Για το θεμα της εγγυησης ...μην εισαι γατακι. -
Μπραβο Γρηγορη, ομορφο κειμενο και χαιρομαι που εγραψες τα πραγματα οπως τα βιωσες, αντι να τα παρουσιασεις με τροπο τετοιο ετσι ωστε να ενισχυσεις την οποια αρνητικη σταση που ειχες κρατησει αρχικα για το αυτοκινητο.
Μονο με το μπλοκε μου τα χαλασες λιγακι και με στεναχωρησες ... Τα περισσοτερα πορσικα και λοιπα πισωκινητα sportscar που εχεις οδηγησει μεχρι σημερα, δεν ειχαν ΚΑΝ ενα τυπικο τορσεν ... Μην προσπαθεις να με πεισεις οτι δεν σε καλυψε το μπλοκε του 86. Συμφωνοι, τα δισκατα μπλοκε γαμανε αλλα μερικα απ'τα καλυτερα track day cars στην Ελλαδα παραμενουν με το εργοστασιακο τορσεν γιατι ακομα και αυτο επαρκει στην σκληρη χρηση πιστας. Το τορσεν το βαζεις και το ξεχνας για τα επομενα 10 χρονια οσο καφρος κι αν εισαι, τα δισκακια απ'την αλλη θελουν παρακολουθηση και ακριβη συντηρηση, οποτε ειναι προφανως συνειδητη επιλογη του κατασκευαστη να μην το τοποθετει για λογους κοστους. Εδω κοτζαμ Cayman και Elise βγαινουν ΚΑΙ με ελευθερα διαφορικα, τι να λεμε τωρα ... Κανενας ιδιοκτητης GT86, δεν θα χρειαστει κατι παραπανω απο αυτο το τορσεν, trust me !
Σχετικα με το 'κρεμασμα' στις στροφες που αναφερεις, εχει να κανει με την εμπλοκη του μεταβλητου οπως πολυ σωστα εγραψε ο dim8 και παρατηρειται σε αρκετα αυτοκινητα οταν εμπλεκεται σε σχετικα χαμηλες στροφες. Εμενα δεν με ενοχλησε καθως οταν το πιεζεις οι στροφες ειναι διαρκως πανω απ'τις 4,5 ενω στις 2 πρωτες σχεσεις δεν το παιρνεις καν χαμπαρι.
Τελος παντων, πολυ ομορφα τα εγραψες και χαιρομαι για τον συμφορουμιστα μου που ειχε την χαρα να οδηγησει ενα τοσο καλο αυτοκινητο. Αντε, θα σου στειλω και το βιντεακι - ξερω οτι θες να το δεις κι ας ντρεπεσαι να μου στειλεις ΡΜ τοσο καιρο - σου υποσχομαι οτι δεν μπαινω σχεδον καθολου αντιθετο.
ΥΓ: Εισαι σωστος και παντελονατος παντως, σε παραδεχομαι
-
Πολλα αμάξια, ακόμα και χωρίς μεταβλητό, παρουσιάζουν κοιλιά εκεί, εγώ σκέφτομαι μήπως είναι καμιά τρύπα για προδιαγραφές ρύπων.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Μπραβο Γρηγορη, ομορφο κειμενο και χαιρομαι που εγραψες τα πραγματα οπως τα βιωσες, αντι να τα απαρουσιασεις με τροπο τετοιο ετσι ωστε να ενισχυσεις την οποια αρνητικη σταση που ειχες κρατησει αρχικα για το αυτοκινητο.Μονο με το μπλοκε μου τα χαλασες λιγακι και με στεναχωρησες ... Τα περισσοτερα πορσικα και λοιπα πισωκινητα sportscar που εχεις οδηγησει μεχρι σημερα, δεν ειχαν ΚΑΝ ενα τυπικο τορσεν ... Μην προσπαθεις να με πεισεις οτι δεν σε καλυψε το μπλοκε του 86. Συμφωνοι, τα δισκατα μπλοκε γαμανε αλλα μερικα απ'τα καλυτερα track day cars στην Ελλαδα παραμενουν με το εργοστασιακο τορσεν γιατι ακομα και αυτο επαρκει στην σκληρη χρηση πιστας. Το τορσεν το βαζεις και το ξεχνας για τα επομενα 10 χρονια οσο καφρος κι αν εισαι, τα δισκακια απ'την αλλη θελουν παρακολουθηση και ακριβη συντηρηση, οποτε ειναι προφανως συνειδητη επιλογη του κατασκευαστη να μην το τοποθετει για λογους κοστους. Εδω κοτζαμ Cayman και Elise βγαινουν ΚΑΙ με ελευθερα διαφορικα, τι να λεμε τωρα ... Κανενας ιδιοκτητης GT86, δεν θα χρειαστει κατι παραπανω απο αυτο το τορσεν, trust me !
...oxι , καμμια σχεση, δεν εχω κατι αρνητικο για το μπλοκε, εξαλλου το ανεφερα, τελειο το βρηκα συνολικα το στησιμο-ζυγισμα, και αντιδρασεις στο ξεκολημμα, η όποια αναφορα μου περι μπλοκε εχει να κανει ΜΟΝΟ με το ενδεχομενο συνδυασμου με κοντυτερη τελικη σχεση μεταδοσης, οπως τουλαχιστον ειχε αναφερει ο υπευθυνος εξελιξης.
Για κανεναν αλλο λογο δεν θα σκεφτομουν μια τετοια διαδικασια αλλαγης σε μπλοκε.
...και φυσικα μονο εαν αυτη η δυνατοτητα προσφερεται απο την TRD ωστε να διατηρηθει η εγγυηση μηχανικων μερων.
...πιο πολυ με την εννοια οτι σε επερχομενη μεταπωληση, το αυτοκινητο θα 'φευγει' ευκολοτερα.Σχετικα με το 'κρεμασμα' στις στροφες που αναφερεις, εχει να κανει με την εμπλοκη του μεταβλητου οπως πολυ σωστα εγραψε ο dim8 και παρατηρειται σε αρκετα αυτοκινητα οταν εμπλεκεται σε σχετικα χαμηλες στροφες. Εμενα δεν με ενοχλησε καθως οταν το πιεζεις οι στροφες ειναι διαρκως πανω απ'τις 4,5 ενω στις 2 πρωτες σχεσεις δεν το παιρνεις καν χαμπαρι.
...ουτε εμενα οσο ημουν μονος...Με δευτερο ατομο μεσα (+90κιλα) η οποια μικρη εμφανιση του φαινομενου, ενισχυθηκε.
βεβαια, οπως ειπα και πριν δεν ξερω τι ποιοτητα αμολυβδης ειχαν βαλει, (η ταπα παντως εγραφε 98RON) καθοτι το παρελαβα με γεματο ρεζερβουαρ... Οχι οτι θα αλλαζε δραματικα κατι, αλλα με τοσο υψηλη συμπιεση που εχει, σιγουρα στο συνολικο πλεον φασμα στροφων, κατι λιγο καλυτερο μπορει να εδινε...
Tην 'κοιλια' εγω την ενιωσα αμεσω μετα τις 3,500σαλ μεχρι τις 4,200σαλ. 'πολυ μικρο ευρος' θα σπευσει ευκολα καποιος να πει, γεμιζοντας ομως απο 2α και πανω, εμενα τουλαχιστον μου φανηκε -ειδικα με συνοδηγο- ατελειωτη , και ειναι ακριβως και στο μεσαιο φασμα.
Φυσικα απο εκει και πανω, δινει και οτι εχει να δωσει, χωρις κανενα 'κρεμασμα'...Τελος παντων, πολυ ομορφα τα εγραψες και χαιρομαι για τον συμφορουμιστα μου που ειχα την χαρα να οδηγησει ενα τοσο καλο αυτοκινητο. Αντε, θα σου στειλω και το βιντεακι - ξερω οτι θες να το δεις κι ας ντρεπεσαι να μου στειλεις ΡΜ τοσο καιρο - σου υποσχομαι οτι δεν μπαινω σχεδον καθολου αντιθετο.
ευχαριστω εις διπλουν, αυτα με το αντιθετο παντως, θα τα ελεγα στον οποιοδηποτε, και περισσοτερο επειδη ειμαστε σε ενα μεγαλο Forum, διαβαζει αρκετος κοσμος, και παροτι και εγω παραδεχομαι οτι δεν ειμαι και καμμια παναγιτσα, τουλαχιστον προσπαθω να μην δινω 'τροφη' ή αρνητικα παραδειγματα, σε τυχον χρηστες που μπορει να θελουν να μιμηθουν
καταστασεις που ξεφευγουν απο το προβλεπομενο, σε οτι αφορα την οδηγηση συμφωνα με τον Κ.Ο.Κ... -
Πολυ καλη περιγραφη, μου θυμισε το παλιο καλο drive !!!
Οποτε το πρωτο που μας ξεκαθαρισες εκτος των αλλων ειναι οτι θα το αγοραζες....το δευτερο που ελεγες (και ειχα εκφρασει και γω την ιδια αποψη) οτι μπορεις να κανεις τα ιδια και με ενα mx5 ή rx8 εξακολουθεις να το πιστευεις τωρα ??? -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Πολυ καλη περιγραφη, μου θυμισε το παλιο καλο drive !!!
Οποτε το πρωτο που μας ξεκαθαρισες εκτος των αλλων ειναι οτι θα το αγοραζες....το δευτερο που ελεγες (και ειχα εκφρασει και γω την ιδια αποψη) οτι μπορεις να κανεις τα ιδια και με ενα mx5 ή rx8 εξακολουθεις να το πιστευεις τωρα ???Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Στο πρωτο...με τις προυποθεσεις που ανεφερα πριν ομως...
Για το δευτερο, ναι, οχι με την ιδια βεβαια ακριβεια, η οποια στην GT86 ειναι σε υψηλοτερο ποσοστο χαρις τα ακομα πιο καλορυθμισμενα χειριστηρια και στησιμο, συγκριτικα, και πιθανοτατα μισο με ενα κλικ κατω σε απολυτη ταχυτητα, σε επιπεδο γενικοτερης ευχαριστησης ομως ναι. Απλως ειναι κυριως η 'ποιοτητα' αν θες της ευχαριστησης που διαφοροποιειται και για καποιους παιζει -δικαιολογημενα- μεγαλο ρολο...
Toyota GT-86 / Subaru BRZ