Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    335 vs M3
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. 335 vs M3
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 8 / 8
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    55
    153
    240
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      techadmin admin last edited by

Γιατί είναι αδικία για όσους δεν είχανε στα 20 τους αυτοκίνητο 50.000 ευρώ.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        spiros last edited by

Ο χρήστης IKE έγραψε:
        Γιατί είναι αδικία για όσους δεν είχανε στα 20 τους αυτοκίνητο 50.000 ευρώ.

για μενα δεν ειναι αυτος ο λογος και το εξηγησα.

• J
          jim-theo last edited by

Γενικοτερα συμφωνω με τον theoM5 και να προσθεσω πως ουτε η ηλικια/εμπειρια απο μονη της μας κανει καλυτερους οδηγους ειδικα αν δεν ειχαμε στα πρωτα χρονια την σωστη οδηγικη παιδεια ουτε ομως και σε δυο-τρια χρονια οσες εμπειριες και να'χουμε γινομαστε γρηγοροι και σωστοι οδηγοι!
          Οσα χρονια οδηγικης εμπειριας και να'χει κανεις αν δεν εχει τη διαθεση, τα μεσα, τις δυνατοτητες και φυσικα τα αρτιδια (γιατι χρειαζονται κι αυτα καποια στιγμη για να ξεπερασεις τον εαυτο σου) δεν προκειται να γινει γρηγοροτερος οδηγος.

• E
            eddie_147 last edited by

Ο 20ρης εξ ορισμού έχει καλύτερα αντανακλαστικά και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να πάει πιο γρήγορα από κάποιον 40ρη (αν δεχτούμε ότι έχει άλλο υπόβαθρο).
            Από εκεί και πέρα εγώ μίλησα συγκεκριμένα για 'αμούστακους' οδηγούς Μ3 ή φτερούγας ή S2000 αν θέλετε.
            Εκ των πραγμάτων αυτά τα αμάξια απαιτούν ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Και εμπειρία δεν σημαίνει Gran Turismo στο Playstation ή χειρόφρενα με τη Mercedes του μπαμπά στα 17.
            Ως εργαζόμενος της Μοτοτεκ θυμάμαι ακόμα τον Τσιγκρή να κραυγάζει ότι το S2000 ΔΕΝ είναι το κάμπριο που θα το πάρει ο πιτσιρικάς για να κάνει μόστρα (όπως πχ το MX5). Απαιτεί γνώση και χέρια.
            Αλλά και οι φτερούγες ότι και να σου κάνει η τετρακίνηση έχουν ένα όριο που αν το περάσεις σε καθίζει στο θρανίο για έκτακτο διαγώνισμα εφ όλης της ύλης που δεν μπορείς να αντιγράψεις από κανένα.
            Ουέ και αλοίμονο αν δεν είσαι 100% διαβασμένος.

• T
              travelman last edited by

Παιδιά τα έχουμε ξαναπεί. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ τα περισότερα θανατηφόρα ή με σοβαρούς τραυματισμούς ατυχήματα τα έχουν οι μικρές ηλικίες και οι άντρες. Τα ποσοστά είναι αστρονομικά στο φάσμα 18-22, πέφτουν αρκετά μέχρι τα 25 αλλά και πάλι είναι 3 φορές πιο πιθανό να προκαλέσουν θανατηφόρο από έναν 45άρη. Βέβαια μετά τα 60 τα ποσοστά ατυχημάτων αυξάνονται και πάλι αλλά και πάλι όχι όσο νομίζει η πλειοψηφία...

Τώρα οι παππούδες και οι κοπελιές που έχουν μετατρέψει τα αμάξια τους σε συλλογές από γδαρσίματα, όσο και αν φαίνεται απίστευτο είναι πιο ασφαλείς οδηγοί!! (στατιστικά πάντα)

• T
                theom5 last edited by

Ο χρήστης spiros έγραψε:
                για μενα δεν ειναι αυτος ο λογος και το εξηγησα.

Eσύ το εξήγησες, αλλά δεν αρκεί για να απωθήσεις υποβόσκουσες εμπάθειες...

Για να εξήγησω όμως στον drdino γιατί είναι περισσότερο κακό, θα πω το εξής:

Tο να αγοράσει ο γονιός κάποιου κατ'ουσίαν βρέφος όσον αφορά την οδηγική παιδεία και εμπειρία (και μόνο...), ένα 'εργαλείο' ή ένα οδηγικό 'όπλο' που μπορείς άνετα να πάρεις με 50 χιλιάρικα, συντελεί, κατά την γνώμη μου στα εξής:

α) Tου προσφέρει ένα αυτοκίνητο που έχει μεν πολύ καλές δυνατότητες (ενεργητική και παθητική ασφάλεια), AΛΛA του στερεί την ευκαιρία να ανακαλύψει την εξέλιξη μέχρι εκεί με αυτοκίνητα που είναι εξίσου ασφαλή (αλλά δεν κάνουν πάντες, δεν έχουν 3 διαφορικά, δεν βελτιώνονται μέχρι τα 650 άλογα, δεν πάνε μέχρι 300 κλπ κλπ)
                Ποιος νέος πιστεύεις πως θα είχε καλύτερη 'οδηγική' πορεία; Ένας που μέσα σε 5-6 χρόνια μπορεί να άλλαζε 2-3 αμάξια (εύκολο, αν έχεις τον daddy να σου τα παίρνει...) ή ένα και όπλο ευθύς εξαρχής; Ποιος θα είναι σε θέση να καταλαβαίνει διαφορές; Aυτός που εκτίθεται σε διάφορα επίπεδα, και 'χτίζει' την δική του άποψη μέσα από τα διάφορα συν και πλην των αυτοκινήτων ή εκείνος που μέσα από τον παρορμητισμό της αδρεναλίνης έχει για τα μπάζα ό,τι είναι πιο κάτω από το car-ο που του πήρε o dad και εν τέλει δεν καταλαβαίνει και τί οδηγεί και πώς να το οδηγεί...;;

β) Eνώ ακόμη το βλαστάρι του στερείται των απαιτούμενων εμπειριών, του 'προσφέρει' ένα adrenalin overdose εργαλείο και του αφαιρεί την ευκαιρία να καταλάβει πως less is more... Ξέρεις ίσως και συ πως το παν δεν είναι η χλίδα, και το τουμπανιασμένο αμάξι, αλλά το πώς θα φτάσεις στο σημείο να διεκδικήσεις με το μυαλό και τα χέρια σου την απόλαυση από αυτό.

γ) Έχεις λοιπόν καλώς ή κακώς το γόνο σου 20 ετών με 50k αμάξι, και έστω πως δεν του παίρνεις εσύ άλλο. Πόσους 20χρονους ξέρεις που μπορούν να αποκτήσουν και να συντηρήσουν από μόνοι τους ένα αμάξι 50+k??? Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για τον γόνο σου που έβαλες στην διαδικασία να μην καταδεχθεί τα υποδεέστερα (κατά την κακώς διαμορφωμένη από σένα άποψη) αυτοκίνητα; Στα 20 50k, στα 25 τί, στα 30 τί, κλπ κλπ κλπ κλπ

Yπάρχουν πολλά ακόμα επιχειρήματα για να στηρίξουν αυτό που θέλω να πω και πιστεύω πως έπιασες το νόημα της κουβέντας μου...

Oι δε travelman & Eddie_147 τα λένε αντίστοιχα καλά KAI από μια άλλη πλευρά που δεν έχει να κάνει με την αγωγή που οφείλει κάποιος να δώσεις στο παιδί του που είναι έτοιμο να κάνει την δική του ζωή από ένα σημείο και μετά. Oφείλεις να τον βοηθήσεις με τον καλύτερο τρόπο να την δημιουργήσει και όχι με την αγάπη και τα λεφτά σου να του δημιουργήσεις κι άλλα προβλήματα από αυτά που ήδη αντιμετωπίζει ως νέος στην σύγχρονη κοινωνία...

Y.Γ.
                Θα μπορούσες να παρατηρήσεις πως οι γόνοι των πραγματικά παλιών τζακιών μεγαλώνουν τα παιδιά τους με μια σχετική αυστηρότητα σχετικά με την διαχείριση του χρήματος και των ανέσεων που απολαμβάνουν μέχρι μια ηλικία, ώστε ν'αντιλαμβάνονται την αξία κάποιων πραγμάτων και την πορεία που απαιτείται κάποιος να διανύσει προκειμένου να αξιώσει τα καλύτερα και τα περισσότερα.
                Tα νέα λεφτά και τζάκια είναι εκείνα που βγάζουν τα λεφτά στην φόρα προκειμένου να 'καλύψουν' την νεότητα του πλούτου τους, να επιβληθούν και να αυτοπροβληθούν χωρίς να πολυνοιάζονται αν και του χρόνου θα έχουν να κάνουν τα ίδια...

Διαλέγεις και παίρνεις drdino...

• kubiak
                  kubiak last edited by

Ο χρήστης MANGO έγραψε:
                  Προσωπικα εχω ακολουθησει εβο με slk 350 (βαρκα συμφωνα με πολλους το συγκεκριμενο) το οποιο ηταν τιγκα στον εξοπλισμο(αρα αρκετο προσθετο βαρος σε σχεση με το εβο) σε στριφτερο δρομο(αιγιο-πατρα) και σας λεω ξεκαθαρα οτι ειχα κολλησει στον προφυλακτηρα του. ο τυπος φαινοταν και ηταν καγκουρας του κερατα( κατι που απεδειξε με κατι αλλο που εκανε) με ενα μπουρι ισο με το φεγγαρι σε διαμετρο και θορυβο απαισιο.... πηγαινε σιγουρα τερμα γκαζι και φαινοταν απο τις προσπερασεις του οτι ηξερε το δρομο. Ποσα αλογα να ηταν αυτο ρε σαιτες μου ? καμια 400αρια ?
                  Παντως οτι ειχε παραπανω δυναμη την ειχε 100% γιατι σε πιο ευθεια κομματια ανοιγε καπως καλυτερα

To θέμα δεν είναι πως πάει ο Α οδηγός το Β αυτοκίνητο σε σχέση με το πως πάει ο Γ οδηγός το Δ αυτοκίνητο.
                  Το θέμα είναι πως πάει ο Α οδηγός το Β και το Δ αυτοκίνητο...

_

• xenos
                    xenos last edited by

Ο χρήστης nickolas έγραψε:

Το να διαθέσει ένας γονιός 50Κ για να αγοράσει αυτοκίνητο στο παιδί του το θεωρείτε κακό? Καλό δε θα ήταν να είχαμε όλοι τέτοιους γονείς στα 20?

Α, ρε πατερα!

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• M
                      mango last edited by

Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:

ασχετο αλλα σχετικο ειναι αγαπητε μου οτι εσυ ριχνεις το επιπεδο οταν αποκαλεις καγκουρες κατοχους εβοσκουμπι κ σαξοραλλων.
                      μαζι τα αγορασατε η τους βοηθησες οικονομικα κ εχεις τωρα κ απαιτησεις?
                      δεν λεω για το αξιοσεβαστο κοινο που ειρωνευεσαι μιας κ εμεις που εχουμε εβοσκουμπι δεν μας γεννησε μανα οι αυτοι που ειναι παθιασμενοι με το wrc ειναι γονοι κατωτερου θεου.
                      ε γαλαζοαιματε?
                      κ επειδη εχω οδηγησει την προηγουμενη slk(amg)παρακαλω πολλακις πιστεψε με οτι ουτε μαμα εβο κοντευει σε στροφες.
                      ταχυδρομικους κωδικες θα ριξει κ οχι κολωνες στην slk 350..

τι να ασχοληθει κανεις τωρα.....
                      τελοςπαντων ετσι ειναι οπως τα λες....
                      τελος οκ ?

[/b]

• D
                        drdino last edited by

Εγώ διαλέγω και παίρνω το ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Ως αξίωμα δεν δέχομαι ότι είναι εξ'ορισμού κακό κάποιος ο οπόιος έχει τα μέσα να πάρει στο παιδί του ένα ακριβό αυτοκίνητο (50k ας πούμε). Τουλάχιστον από τον κύκλο μου αυτό έχω συμπεράνει. Εγώ είμαι 21 περίπου, οπότε εντάσσομαι σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Τι έχω παρατηρήσει; Αν μιλήσουμε για κορίτσια, τα περισσότερα έχουν supermini των 12-13k. Xάροι πραγματικά στον δρόμο. Έχω 4 φίλες που έχουν καλά και ακριβά αμάξιά, και οδηγικά βρίσκονται σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Και φυσικά αυτό το 'καλό' αμάξι είναι το πρώτο τους.

Όσον αφορά τα αγόρια, εγώ έχω ένα 307 1,6, και πιστεύω ότι έχω καταφέρει να αποκτήσω μια άλφα εμπειρία. Έχω καμιά 10αριά φίλους με καλά αμάξια για πρώτο αμάξι (320 ci, 325, ΕVO 7, Golf Gti), και είναι όλοι τους πολύ καλοί οδηγοί. Οχι σαν εμένα, αλλά ούτε αλάνια ή κάγκουρες.

Υπάρχει ένας κάφρος εντελώς, με μια 320i, o oποίος για πρώτο αμάξι είχε μια Α33, μετά ένα pluriel και τώρα την bmw. E, μια φορά πήγαμε ταξίδι στην ξάνθη, και κάθε χιλιόμετρο νόμιζα ότι θα τον ξεκολλήσω με την σπάτουλα από τις νταλίκες απέναντι.

Τι θέλω να πω; Δεν είναι απόλυτο ότι αυτός ο οποίος στα 20 του πάρει αμάξι είναι επικίνδυνος. Και εγώ είμαι υπέρμαχος της σταδιακής εξέλιξης, (έμαθα να οδηγώ σε ένα 304, το είχα για έναν χρόνο, παράλληλα και ένα 406, και τώρα στο 307) αλλά δεν πρόκειται να πω πως θα ήταν κακό για εμένα να ξεκινήσω την οδηγική μου παιδεία με μια 130 ας πούμε.

Εξάλλου, αν είναι να μάθεις την οδηγική παιδεία, θα την μάθεις όπως και αν ξεκινήσεις.

Άποψή μου πάντα, έτσι;

• N
                          nickolas last edited by

Πράγματι υπάρχουν πολλά 'τζάκια' που προσφέρουν ως πρώτο αυτοκίνητο στο νέο οδηγό το σκαραβαίο του...παππού! Κατά τα πρότυπά του 'πάρε έναν 286 για να μάθεις και μετά πέρνεις Pentium'.
                          Πιθανώς αυτό να ικανοποιεί κάποιες παιδαγωγικές σκοπιμότητες όπως σωστά έχει αναφερθεί, σαφώς όμως δεν εξυπηρετεί καμία οδηγική σκοπιμότητα. Παραχωρήσεις όμως στο 2ο σκέλος μπορεί να έχουν ολέθριες ή θανατηφόρες συνέπειες και προσωπικά πιστεύω πως καλό είναι να μην γίνονται εκπτώσεις στο βωμό της διαπαιδαγώγησης, η οποία μπορεί να εκπληρωθεί και με πολλούς άλλους τρόπους.

Κατά τα άλλα, ένας νέος οδηγός μαθαίνει να οδηγεί τους πρώτους 6 μήνες αφού πάρει το δίπλωμα. Πράγματι τότε καλό είναι να μην πάρει νέο αυτοκίνητο μιας και θα το ταλαιπωρήσει (συμπλέκτης), πιθανώς να το γρατζουνίσει κλπ.

Μετά το 6μηνο ξέρει να οδηγεί και πλέον συλλέγει οδηγικές εμπειρίες όπως και όλοι οι άλλοι οδηγοί. Τότε πιστεύω πως του αξίζει το καλύτερο δυνατό αυτοκίνητο. Δλδ (πάντα κατά το δυνατόν) εξοπλισμένο με ABS, stability control κλπ. ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος το αυτοκίνητο αυτό να είναι αργό (σε αντίθεση με τις μηχανές) δεδομένου ότι όλα τα αυτοκίνητα πλέον είναι αρκετά γρήγορα για να σε σκοτώσουν και όλα έχουν ένα όριο στις στροφές που αν το υπερβείς αγοράζεις χωράφια.

Αν ο νέος το έχει στο αίμα του να οδηγεί 'φέτες' θα το κάνει ότι αυτοκίνητο και να του δώσεις, και είναι καλύτερο (πιο ασφαλές) να του δώσεις αυτοκίνητο φτιαγμένο για αυτόν τον σκοπό. Αντίστοιχα αν δεν τον ενδιαφέρει να τρέχει δε θα τρέξει ό,τι και να έχει στα χέρια του.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                          • C
                            coyot last edited by

Υπάρχουν δύο ζητήματα (ωρε οφφ τόπικ που ενέπνευσαν οι βέμβες!):
                            -της οδηγικής ικανότητας
                            -της αγωγής / παιδείας γενικώς (μία είναι, όποιος την έχει, έχει και οδική)

Η ελληνική κοινωνία πάσχει σοβαρά κι απ' τα δύο. Αν όμως οι γονείς είναι σωστοί (γράψτε μου...), το παιδί:
                            -θα έχει (ως προς το πρώτο) εκπαιδευθεί σε καρτ κατά την εφηβεία του και θα σταλεί κατευθείαν safetrack στα 18-19 του.
                            -θα έχει διδαχθεί πώς βγαίνουν οι παράδες, με το να έχει δουλέψει κάποιο καλοκαίρι, με το να μην ικανοποιούνται αυτομάτως οι όποιες καταναλωτικές του επιθυμίες, κλπ

Νομίζω ότι ένα τέτοιο παιδί δεν θα θέλει αμάξι 50Κ στα 19 του, έχοντας επίγνωση της γελοιότητας. Θα εκτιμήσει το Ραλλύ ή το Μιάτα.

• T
                              theom5 last edited by

Ο χρήστης Coyot έγραψε:
                              Υπάρχουν δύο ζητήματα (ωρε οφφ τόπικ που ενέπνευσαν οι βέμβες!):
                              -της οδηγικής ικανότητας
                              -της αγωγής / παιδείας γενικώς (μία είναι, όποιος την έχει, έχει και οδική)

Η ελληνική κοινωνία πάσχει σοβαρά κι απ' τα δύο. Αν όμως οι γονείς είναι σωστοί (γράψτε μου...), το παιδί:
                              -θα έχει (ως προς το πρώτο) εκπαιδευθεί σε καρτ κατά την εφηβεία του και θα σταλεί κατευθείαν safetrack στα 18-19 του.
                              -θα έχει διδαχθεί πώς βγαίνουν οι παράδες, με το να έχει δουλέψει κάποιο καλοκαίρι, με το να μην ικανοποιούνται αυτομάτως οι όποιες καταναλωτικές του επιθυμίες, κλπ

Νομίζω ότι ένα τέτοιο παιδί δεν θα θέλει αμάξι 50Κ στα 19 του, έχοντας επίγνωση της γελοιότητας. Θα εκτιμήσει το Ραλλύ ή το Μιάτα.

1++ (object-oriented agreement! )

• C
                                coyot last edited by

• First post
                                  Last post
                                • 1
                                • 2
                                • 3
                                • 4
                                • 5