-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Πρακτικοτητα δεν ειναι τα λιτρα, αλλα ολα τα αλλα που μονο η 5η πορτα μπορει να σου δωσει.
Δηλαδη μου λες οτι πχ 380λιτρα 5πορτο, vs 500λιτρα sedan (με ικανοποιητικο πλατος ανοιγματος πορτας, και διαθεσιμο υψος), το 5πορτο ειναι πιο πρακτικο? Οκ ενταξει...
Το μονο που αποδεικνυεις ειναι οτι δεν εχεις επαφη με το θεμα οικογενεια/παιδια....Ελα οποια μερα θες να βαλουμε στα 500λιτρα του δικου σου το ποδηλατακι της κορης μου και μετα να δοκιμασουμε σε ενα Clio (το εχω βαλει πολυ ανετα!)...Για να προετοιμαστεις ειναι σαν κι αυτο
Μην μπερδευεις την πρακτικοτητα με τη χωρητικοτητα
Για τα υπολοιπα, προφανως και δεν ειχε ξεχαστει. Ποτε κανεις δεν προσεφερε C-Seg sedan πλην της Volvo. Για χρονια σε αυτη την κατηγορια ο καθε πριμιουμας προσεφερε κατι διαφορετικο (Α3, Β-Class, 3-compact, S40/V50). Οταν ολοι ειδαν οτι στη C ο κοσμος ψαχνει hatch (Α3) το γυρισαν σε αυτα με πρωτη τη bmw.
Καθε νεο μοντελο, ανεξαρτητα απο κατηγορια μεγαλωνει. Απο τη στιγμη που πλεον τα D-Seg ειναι πανω απο 4.6 υπηρξε χωρος και για μερικες ακομα πωλησεις σε μορφη σενταν στην C. Εχουμε και την downsize ταση, τις αναπτυσομενες αγορες (Κινα, Ινδια) που γουσταρουν μικρα sedan, και να τα αποτελεσματα. Η Volvo φαντασου δεν θα εβγαζε νεο S40, αλλα με ολα τα παραπανω τελικα θα υπαρξει... -
+1 για 5η πόρτα
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Πρακτικοτητα δεν ειναι τα λιτρα, αλλα ολα τα αλλα που μονο η 5η πορτα μπορει να σου δωσει.
Δηλαδη μου λες οτι πχ 380λιτρα 5πορτο, vs 500λιτρα sedan (με ικανοποιητικο πλατος ανοιγματος πορτας, και διαθεσιμο υψος), το 5πορτο ειναι πιο πρακτικο? Οκ ενταξει...
Το μονο που αποδεικνυεις ειναι οτι δεν εχεις επαφη με το θεμα οικογενεια/παιδια....Ελα οποια μερα θες να βαλουμε στα 500λιτρα του δικου σου το ποδηλατακι της κορης μου και μετα να δοκιμασουμε σε ενα Clio (το εχω βαλει πολυ ανετα!)...Για να προετοιμαστεις ειναι σαν κι αυτο...
Μην μπερδευεις την πρακτικοτητα με τη χωρητικοτητα
...ξερεις, δεν ειναι δεδομενο οτι γνωριζεις απο πρακτικοτητα, μονο και μονο με το να εχεις παιδια... Υπαρχουν και περιπτωσεις πχ, οπως στην δικη μου πριν λιγο καιρο, που λογω απασχολησης, μπορει καποιοι να εχουν βαλει-βγαλει σχεδον ενα φορτηγο πραγματα-εξοπλισμο, για γυρισματα ταινιας, ουκ ολιγες φορες σε διαφορετικα αυτοκινητα.
Το αν εσυ πηρες για το καμαρι σου (και καλα εκανες, και να σου ζησει btw... ) ενα τρικυκλο καροτσακι που καταλαμβανει πχ διαστασεις 1,5 κυβικο μετρο, και δεν 'διπλωνει' πχ ειναι δικο σου θεμα...(αυτο της φωτο παντως, το πορτ-μπαγκαζ μου το 'καταπινει', οχι απλα χωραει... ) Υπαρχουν και παιχνιδια-καροτσια (συνηθως πιο ακριβα βεβαια) αλλα και τα καροτσια για μωρα, που διπλωνουν μια χαρα, και μαλιστα ειναι και ιδιαιτερα πρακτικα, εχουν το μωρο πιο ψηλα απο τα κλασσικα. Μαλιστα με εκπληξη ετυχε μπροστα στα ματια μου να φορτωνουν ΔΥΟ (ναι δυο) απο δαυτα, σε πορτ-μπαγκαζ στο τελευταιο scirocco , που εχει χωρο 280λιτρα περιπου, χωρις μαλιστα να εχουν βγαλει την εταζερα...
Παρολα αυτα, δεχομαι την προκληση, οποτε θελεις, (σοβαρα, κανονιζουμε καφε και με αλλους αν θες καποιο απογευμα... ) ακομα και με πραγματα για διαμονη πχ ενος τριημερου που θα ειχες με την οικογενεια σου, με οτι χρειαζεσαι και θα επαιρνες στο clio, και ακομα παραπανω...
Για τα υπολοιπα, προφανως και δεν ειχε ξεχαστει. Ποτε κανεις δεν προσεφερε C-Seg sedan πλην της Volvo.
Μισο λεπτο, η Corolla τι κατηγορια ηταν? To νεο 4πορτο Focus και τωρα που βγαινει, και το προηγουμενο τι ειναι? Το Cordoba, το Bora που εβγαινε μεχρι προσφατα τι ειναι? Το saab 9-3 στην δευτερη γενια (4θεσιο) και επειτα τι ειναι?
Το jetta, (οκ Αμερικη πλεον) το Chevrolet Cruze, το Μazda 3 sedan (κοινο πατωμα δεν εχει αυτο με το S40 και το Focus 4dr) , ΤΙ ειναι?Για χρονια σε αυτη την κατηγορια ο καθε πριμιουμας προσεφερε κατι διαφορετικο (Α3, Β-Class, 3-compact, S40/V50). Οταν ολοι ειδαν οτι στη C ο κοσμος ψαχνει hatch (Α3) το γυρισαν σε αυτα με πρωτη τη bmw.
Καθε νεο μοντελο, ανεξαρτητα απο κατηγορια μεγαλωνει. Απο τη στιγμη που πλεον τα D-Seg ειναι πανω απο 4.6 υπηρξε χωρος και για μερικες ακομα πωλησεις σε μορφη σενταν στην C. Εχουμε και την downsize ταση, τις αναπτυσομενες αγορες (Κινα, Ινδια) που γουσταρουν μικρα sedan, και να τα αποτελεσματα. Η Volvo φαντασου δεν θα εβγαζε νεο S40, αλλα με ολα τα παραπανω τελικα θα υπαρξει...Σαφως και αλλος ενας πολυ σημαντικος λογος ειναι οι αναπτυσομενες αγορες, σε αυτο δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Για τα υπολοιπα, προφανως και δεν ειχε ξεχαστει. Ποτε κανεις δεν προσεφερε C-Seg sedan πλην της Volvo.
Μισο λεπτο, η Corolla τι κατηγορια ηταν? To νεο 4πορτο Focus και τωρα που βγαινει, και το προηγουμενο τι ειναι? Το Cordoba, το Bora που εβγαινε μεχρι προσφατα τι ειναι? Το saab 9-3 στην δευτερη γενια (4θεσιο) και επειτα τι ειναι?
Το jetta, (οκ Αμερικη πλεον) το Chevrolet Cruze, το Μazda 3 sedan (κοινο πατωμα δεν εχει αυτο με το S40 και το Focus 4dr) , ΤΙ ειναι?Γρηγόρη πριμιουμ C segment sedan λεει. Επισης το 9-3 ήταν D segment καταχωρημενο κι όχι C
edit παντως για να μη ζοριζεστε το θέμα ειναι αν ειναι ρηχό ή όχι.Με 430 και 5πορτο αν ειναι ρηχό παλι υπαρχει θέμα γιατι πρεπει να παιζεις με την εταζέρα -
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Το jetta, (οκ Αμερικη πλεον) το Chevrolet Cruze, το Μazda 3 sedan (κοινο πατωμα δεν εχει αυτο με το S40 και το Focus 4dr) , ΤΙ ειναι?Γρηγόρη πριμιουμ C segment sedan λεει. Επισης το 9-3 ήταν D segment καταχωρημενο κι όχι C
edit παντως για να μη ζοριζεστε το θέμα ειναι αν ειναι ρηχό ή όχι.Με 430 και 5πορτο αν ειναι ρηχό παλι υπαρχει θέμα γιατι πρεπει να παιζεις με την εταζέραΕνω σε ενα αναλογο sedan που δεν μπορεις να παιξεις με την εταζερα ειναι καλλιτερο?
Επισης γιατι ειναι θεμα να παιζεις με την εταζερα ?Τοσο δυσκολο ειναι? -
Κι εμεις είχαμε.Αλλο όμως να παιδευεσαι με την εταζερα κι αλλο να πετας μεσα αυτο που θες να βαλεις και να κλεινεις την πορτα.
Δυσκολο δεν ειναι αλλα πρέπει να βγαζεις και να βαζεις συνέχεια.Εγω απλά λέω ότι είναι πιο εύκολο και το παιδεμα σε σχέση με τον να μην έχεις αυτο το βαλε βγαλε είναι περισσοτερο. -
αλλο να πετας μεσα αυτο που θες να βαλεις και να κλεινεις την πορτα.Δηλαδη αυτο δε γινεται σε ενα πενταπορτο?
-
βρε Ορέστη σιγά το πρόβλημα της εταζέρας
όταν όμως τη βγάλεις γίνεται χαμός
-
Κι εμεις είχαμε.Αλλο όμως να παιδευεσαι με την εταζερα κι αλλο να πετας μεσα αυτο που θες να βαλεις και να κλεινεις την πορτα.
Δυσκολο δεν ειναι αλλα πρέπει να βγαζεις και να βαζεις συνέχεια.Εγω απλά λέω ότι είναι πιο εύκολο και το παιδεμα σε σχέση με τον να μην έχεις αυτο το βαλε βγαλε είναι περισσοτερο.η εταζιέρα ανεβαίνει κάθε φορά που ανοίγεις το πορτ-παγκάζ. δεν υπάρχει πρόβλημα...
το δύσκολο είναι να μη χωρά το πακέτο στο πορτ παγκαζ στο σεντάν... -
@Κοστα20 Βρε αντρα μου τι δεν καταλαβαινεις απ' αυτο που λεω?
Λεω αν ειναι ρηχο για να βαλει καποιο αντικειμενο με ύψος πρέπει να βγαλεις την εταζερα κλπ κλπ
Το ιδιο πραγμα ειναι πιο δυσκολο σε 4 πορτο με αντιστοιχο προβλημα
Αν τωρα πας να μου πεις για Octavia ε τι θεμα να έχει.Αφου ειναι αβυσσαλέο το πορτ μπαγκαζ και σε βαθος και σε μηκος και σε πλατος
Ελα σε Laguna 2 με 430 λιτρα ρηχό χωρο αποσκευων να καταλαβεις τι εννοω@Peterpan σε πολλα αμαξια λιφτμπακ δεν κλεινει ευκολα το πορτμπαγκαζ αν ανεβει πολυ η εταζερα όμως γιατι βρισκει πανω η πορτα και μετα πρεπει να βγει
-
Μετακομισεις-μεταφορες κανετε ολοι και σκατε αν χωραει να μπει πλυντηριο;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μετακομισεις-μεταφορες κανετε ολοι και σκατε αν χωραει να μπει πλυντηριο;Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Παντως εγω τα πενταθυρα γενικά τα προτιμώ απο τα τετραθυρα (ευκολια στη φορτωση κλπ) αλλα γενικά έχουν κι αυτα όπως και τα σενταν αντιστοιχα καποια θεματα
-
@Κοστα20 Βρε αντρα μου τι δεν καταλαβαινει απ' αυτο που λεω?
Λεω αν ειναι ρηχο για να βαλει καποιο αντικειμενο με ύψος πρέπει να βγαλεις την εταζερα κλπ κλπ
Το ιδιο πραγμα ειναι πιο δυσκολο σε 4 πορτο με αντιστοιχο προβλημαΤο θεμα ειναι οτι στο 5πορτο το θεμα λυνεται βγαζοντας την εταζερα.Στο 4πορτο απλα ξεχνας τη μεταφορα.
-
Ε το ίδιο πραγμα λεμε.
-
-
εγω Αλέξανδρε πάντως είμαι φανατικός της πίσω πόρτας (δεν αφήνω κάποιο υποννούμενο )
έιναι φοβερή η ευκολία , ειδικά σε μεγαλύτερα μοντέλα δε καταλαβαίνω την ελληνική μανία με τα σεντάν
και ναι πάντα μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρεις κάτι και να βγει η εταζέρα
και αν το opel του Γρηγόρη του φαίνεται τεράστιο σε άποψη αποσκευών , αν είχε συζήσει λίγο με το 5θυρο που είχαμε εμείς θα είχε αρκετά διαφορετική άποψη
-
Δεν ειναι ελληνικη μανια τα σενταν. Εχεις δει ποτε μεγαλο χατσμπακ; Δεν ειναι τυχαιο οτι οι S Class, 7αρα, Α8 κλπ ειναι σενταν. Εκτος απο το σχημα εχουν και το πλεονεκτημα της καλυτερα μονωμενης καμπινας.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
τα συγκεκριμένα μοντέλα όμως είναι και 'λιμουζίνες' οπότε πέρα από το ότι έχουν ήδη πού μεγάλο χώρο αποσκευών , πρέπει να έχουν και συγκεκρίμενο σχήμα για να πουληθούν σε αυτούς για τους οποίους προορίζονται
το ότι πάντως μέχρι την αμέσως κατώτερη κατηγορία παίζουν 5θυρα και station δεν είναι και τόσο τυχαίο
AUDI FORUM