-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δημήτρης ΔεβερίκοςΩχ! Ο Δημήτρης το οδήγησε στο τεστ?
Κάνει που και που καμιά προπόνηση μαζί μας στην ομάδα θα τον ρωτήσω από κοντά το Σάββατο
Κοίτα να δεις...
-
@ccp
Το συγκεκριμενο αρθρο το εχω παραθεσει με Link πριν καμποσα ποστ, εδω για την ακριβεια:
viewtopic.php?f=15&t=21480&start=6840#p2744472
Απο τα λεγομενα σου παντως, αν καταλαβα καλα, επιβεβαιωνεις πως η s-line αναρτηση ηταν ΕΞΤΡΑ ακομα και στο 2λιτρο T quattro...
Για τα υπολοιπα γατακια της αυτοκινησης , που θεωρουν οτι με χαμηλωμα και πιο σφιχτο συνδυασμο ελατηριων-αμορτισερ, δεν αλλαζει η αισθηση στην γενικοτερη οδικη συμπεριφορα, αλλα και στο τιμονι, δεν εχω να πω κατι αλλο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όχι, εγώ δεν ξέρω ότι το 'σετάκι ΜΟΝΟ αμορτισέρ-ελατήρια' αλλάζει άρδην την αίσθηση του τιμονιού. Χωρίς αλλαγές σε γεωμετρία κλπ τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αίσθηση στο τιμόνι είναι πολύ περισσότερο από το σετάκι αυτό.
...προς το χαμηλοτερο και σκληροτερο ειπα, και γενικοτερα την οδικη συμπεριφορα, οχι μονο του τιμονιου.
Αν δεν το ξερεις, λυπαμαι, εκανα λαθος στο να νομιζω οτι ηξερες περισσοτερα...
Eγώ πάλι έχω καταλάβει ότι δεν ξέρεις αλλά βλέπεις ακόμα προσπαθώ να σε βοηθήσω.
Χαμηλότερα/σκληρότερα ελατήρια και σκληρότερα αμορτισέρ δεν σημαίνουν κατ'ανάγκην βελτίωση στην συμπεριφορά, στο τιμόνι, στο κράτημα κλπ. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Στην ΑΙΣΘΗΣΗ ΛΕΜΕ!!!
Ποσες φορες πρεπει να το πω εχει μαλλιασει η γλωσσα μου...
Όσες φορές κι αν το πεις δεν σημαίνει ότι ισχύει. Aν βρούμε πληροφορίες για γωνίες, αλλαγές στην κρεμαγιέρα, στα σινεμπλόκ κλπ να το συζητήσουμε.
Aποψη σου. Δεν εχει να συζητησουμε κατι αλλο...
(μιλαω πολυ συγκεκριμενα για το σχετικο αυτοκινητο, με την s-line αναρτηση και ρυθμισεις της quattro Gmbh, οταν αναφερομαι σε πιο σφιχτο συνδυασμο ελατηριων-αμορτισερ. -Και αναφερομαι στην διαφοροποιηση της αισθησης κυριως και οχι αποκλειστικα σε αλλαγη οδικης συμπεριφορας, τα βασικα χαρακτηριστικα της, στο συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν αλλαζουν. Απλως ειναι ακομα πιο ευελικτο, πιο αμεσο στις αντιδρασεις του, και πιο παιχνιδιαρικο. Το τελευταιο φυσικα λογω αυξημενης ιπποδυναμης.- Δεν μιλαω για καποια after-market βελτιωση με αμφιβολο/μη δοκιμασμενο αποτελεσμα. Το λαθος μου βεβαια ειναι οτι καθομαι να προσπαθω να πεισω καποιους για πραγματα που ειναι δεδομενα... )
-
Πάλι καλά που δεν είχες να πεις κάτι άλλο
Σπαθί ο λόγος του ΚΙΚΙΖΑ
-
Για τα υπολοιπα γατακια της αυτοκινησης , που θεωρουν οτι με χαμηλωμα και πιο σφιχτο συνδυασμο ελατηριων-αμορτισερ, δεν αλλαζει η αισθηση στην γενικοτερη οδικη συμπεριφορα, αλλα και στο τιμονι, δεν εχω να πω κατι αλλο...
Σε Opel Astra προηγούμενης γενιάς (1,4) μπήκαν αμορτισέρ bilstein sport και Michelin Pilot exalto.
Η αίσθηση στη γενικότερη συμπεριφορά σαφώς και άλλαξε, το τιμόνι (feedback) όμως όχι.Το είχα κάτι δεκάδες χλμ πριν και μετά, οπότε νομίζω ότι έχω αρκετά αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Αν είναι με ένα χαμήλωμα και ένα πιο σφιχτό αμορτισέρ να φτιάχνεις τιμόνι, τότε τι προσφέρουν οι εταιρείες κάτι active steering κλπ;
-
Νίκο φιλική συμβουλή, αν θέλεις οδήγησέ το πριν αποφασίσεις να το απορρίψεις και έλα να μας πεις απόψεις.
Ρίξε και μια ματια στο εσωτερικό να μας πεις αν έχει ξεθωριάσει ή αν έχει ψηθεί από τον ήλιο όπως έχει παρατηρήσει ο stefan147, τουλάχιστον αυτά φαίνονται και δεν είναι προσωπικές απόψεις ή 'εμπειρίες'.Κατά τ'άλλα για τον πολύ κόσμο το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό, δεν έχει κανενός είδους... lag, ούτε στο γκάζι, ούτε στο φρένο και φυσικά ούτε στις αντιδράσεις της πολυ καλής ανάρτησης. Το τιμόνι σε feeling είναι κατώτερο της BMW σου αλλά κατά τ'άλλα πολύ ακριβές. Γυρίζει και με φρένα αλλά και με γκάζι ευκολά ειδικά με παραπάνω δύναμη...Στις αντιδράσεις με δυνατά φρένα στο turn in μπορεί να σουθυμίσει την BMW σου.
Το αρθρο των 4Τ της εποχής που παρέθεσε ο cpp λέει αρκετά για το αυτοκίνητο.Αρκεί να βρεις οποιοδήποτε εργοστασιακό 2.0ΤQ SLine αφού οι διαφορές στο γενικότερο feeling δεν απέχουν και πολύ από του DTM. Ακόμα και οι επιδόσεις είναι σχετικά παρόμοιες.
Κατα τ'άλλα απορώ με την Audi που λέει ότι άλλαξαν μέχρι και πιστόνια στο μοτερ για τα παραπάνω 20 άλογα, εκτός κι αν τα έλεγαν για να δικαιολογίσουν τα περίπου 10.000 παραπάνω που κόστιζε το DTM από τα απλά 2λιτρα SLine.
Υγ. Μην πέσετε να με φάτε για το γυρίζει... δεν πάει με το πλάι (Audi είναι), αλλά ναι γυρίζει
-
-
Εφόσον μιλάμε γενικώς για 2.0ΤQ έχω να διαφωνίσω στα εξής:
κατ' εμέ έχει λαγκ σε όλες του τις αντιδράσεις και ειδικά στο turn in και στις αλλαγές πορείας ως κλασσικό Audi. Έχω οδηγήσει παραπάνω από ένα δείγματα του αυτοκινήτου εργαζόμενος στην Avis και όλα είχαν τα παραπάνω συμπτώματα. Τώρα αν με την s-line ανάρτηση (δεν θυμάμαι αν έχω οδηγήσει με τέτοια) αυτό διορθώνεται και πόσο, δεν μπορώ να το μετρήσω. Σίγουρα πάντως δεν είναι όσο nimble είναι η αντίστοιχη 3αρα. Επίσης ο τότε 2λιτρος είχε αρκετό λαγκ κι αυτό είναι φυσιολογικό καθώς μιλάμε για κάποια χρόνια πίσω. Δεν έχει αυτό το τράβηγμα από το πουθενά που έχει ο τωρινός των 211hp και του valvetronic.
Από κει και πέρα κανείς δεν νομίζω ότι λέει ότι είναι κακό αυτοκίνητο. Αλίμονο. Απλά για κάποιον που ζητάει κάτι παραπάνω από την αποτελεσματικότητα της 4κίνησης και την ωραία κύληση, υπάρχουν άλλες καλύτερες επιλογές.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Στις αντιδράσεις με δυνατά φρένα στο turn in μπορεί να σου θυμίσει την BMW σου.Δυνατά φρένα & μαζί turn-in συνήθως δεν (πρέπει να) πάνε μαζί. Στο turn-in η si έχει βιδωμένη μούρη (κάτι που μου αρέσει και δε θέλω να το χάσω) και σχεδόν ποτέ δε βγάζει υποστροφή...ίσως ένα ελάχιστον hint που αυτοδιορθώνεται αμέσως. Έτσι είναι και το Α4?
Στα παρατεταμένα, αν υπερβάλεις, τίνει να υπερστρέψει καθώς ελαφρώνει λίγο πίσω, αλλά πολύ ελεγχόμενα...δε σου βγάζει δηλαδή υποστροφή και δε σε φοβίζει. Στα κλειστά κομμάτια η μούρη βιδώνει κάτω, απλά και του κάνεις ό,τι θες.
Έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να αξίζει να ψάξω να βρω test drive για να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία πιστεύεις?
-
...ισως εννοει trail-braking...
To βαρος στην αισθηση του τιμονιου που εχει η si, ΔΕΝ το εχει το DTM. Δεν το ειχε ποτε το B7 γενικως, και ουτε το εχει και αυτη η εκδοση παρολη την πιο σφιχτη αναρτηση, και τις διαφορετικες ρυθμισεις της quattro Gmbh.
Exει ομως εξαιρετικη ακριβεια-αμεσοτητα.
Turbo lag ΣΑΦΩΣ και εχει μεχρι τις 2,000σαλ και κατι ψιλα, σε αυτο το θεμα ο 211αρης valvetronic ειναι 'αλλου'.
Ομως απο εκει και περα στροφαρει ακαταπαυστα χωρις ιχνος κρεμασματος μεχρι το οριο περιστροφης καπου στις 7,600σαλ αν θυμαμαι καλα, απο αυτα που εχω διαβασει. Τα εντοσθια του κινητηρα, και συγκεκριμενα τα πιστονια ειναι αλλαγμενα, οπως και η τουρμπινα, για μεγαλυτερη αντοχη σε καταπονηση. (Γλωσσες της 'πιατσας' και διαφορων fora μαλιστα κανουν λογο για 'ευκολα' και αξιοπιστα τα σχεδον 300αλογα με αλλαγες μονο στην χαρτογραφηση.)
Την γενικοτερη αισθηση πατηματος στον δρομο, την δινει σε μεγαλυτερο βαθμο, απ' οτι ενα ΤQuattro ΧΩΡΙΣ s-line αναρτηση
(ή την ιδια με s-line και 18αρες, εαν η γεωμετρια ειναι ΟΛΟΙΔΙΑ, κατι που δεν μπορω ουτε να επιβεβαιωσω, αλλα ουτε και διαψευσω...), ΑΛΛΑ και παλι οχι στον υπερθετικο βαθμο που την δινει η si.
Το DTM προσφερει μεγαλες δοσεις ευχαριστησης στο να 'καταπινει' ευκολα-γρηγορα ειτε στριφτερες διαδρομες ειτε και μεγαλες αποστασεις, με τρομερη αισθηση αφαλειας και αυτοπεποιθησης, σε μεγαλυτερο βαθμο απ' οτι η si.
Εκει ειναι και η οποια ουσιαστικη διαφοροποιηση......και ενα bonus Video με in car πλανα...
P.S ...'δυσανασχετείς?'
Παντως περα απο την πλακα, αυτο το πραγμα, καθε τρεις και λιγο στο αντιθετο ρευμα, μου ειναι αδιανοητο... -
Τεράστιο ζώο ο τύπος...
-
Νικο δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να πας σε τοσο παλιο αμαξι σαν το DTM.Eπισης δε νομιζω οτι ειναι κατι το ιδιαιτερο... Ο κινητηρας δεν εχει καμια σχεση με τον επομενο διλιτρο με τα 180/211.Το εχει ενας συναδελφος στη δουλεια και το εχω οδηγησει λιγο χωρις να με ενθουσιασει.Ακομα και η αναρτηση του ειναι ιδια με την sline.Με καποια λεφτα παραπανω ισως καποιο B8 TQ που ειναι εντελως διαφορετικο αυτοκινητο γιατι εχει αλλη κατανομη στο κεντρικο διαφορικο(40:60) αλλα και γιατι εχουν βελτιωσει τη κατανομη βαρους μεταφεροντας προς τα πισω το κινητηρα καθως και εχουν μεταφερει το εμπρος διαφορικο μπροστα απο το συμπλεκτη.Ετσι εχει μεγαλωσει το μετατροχιο και το μεταξονιο ενω μειωθηκε ο μπροστινος προβολος.
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/1721784/
Και βαζεις οτι θες απο αμορτισερ ελατηρια... -
θα κάνω την πιο κοινότυπη ερώτηση σε τούτο το φόρουμ:
ΚΙΚΙΖΑ το έχεις οδηγήσει το λεγόμενο αυτοκίνητο;
-
@ΓΚ: για μια σκομα φορά μιλάς για πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα, βγάζοντας θεωρίες από την κοιλιά σου. Κάνεις δεν σου εγγυάται ότι, χαμηλώνοντας και σκληραίνοντας το αμάξι, η αίσθηση στο τιμόνι θα μεταβληθεί δραματικά προς το καλύτερο. Ξεκόλλα.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
@ΓΚ: για μια σκομα φορά μιλάς για πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα, βγάζοντας θεωρίες από την κοιλιά σου. Κάνεις δεν σου εγγυάται ότι, χαμηλώνοντας και σκληραίνοντας το αμάξι, η αίσθηση στο τιμόνι θα μεταβληθεί δραματικά προς το καλύτερο. Ξεκόλλα.Sent from my Note II using smoke signals.
Μην διαστρεβλωνεις τα λεγομενα μου απομονωνοντας επιλεκτικα μερος αυτων που ειπα...
Ειπα οτι ουδεμια σχεση εχει, το ενα αυτοκινητο, ενα Α4 Β7 T quattro ειτε 1.8 ειτε 2λιτρο το οποιο στην πλειοψηφια των πωλησεων του ΔΕΝ φορουσε s-line αναρτηση (και 18αρες, και πιθανον με διαφορετικη γεωμετρια απο την quattro Gmbh, κατι που ξαναλεω δεν μπορω να επιβεβαιωσω, αλλα ουτε και διαψευσω, τετοιες λεπτομερειες δεν μπορουν να βρεθουν ευκολα...) με ενα DTM edition στην συνολικη οδηγικη του αισθηση, και στο τιμονι, το οποιο δεν εγινε πιο βαρυ, αλλα ακομα πιο ακριβες.
Μιλαω πολυ συγκεκριμενα και οχι γενικολογα. Εσυ μιλας γενικα, 'αν χαμηλωσεις και σφιξεις αναρτηση', σαφως και δεν σου εγγυαται κανεις τιποτε, αν ψωνισεις ΕΣΥ, after market και τα βαλεις στο αμαξι σου, μπορει και να δεις διαφορες μπορει και να μην δεις βελτιωση (διαφορετικη αισθηση παντως υπαρχει και παλι) σαφως ομως και υπαρχει διαφοροποιηση κυριως στην αισθηση αλλα και σε ενα βαθμο και σε βελτιωμενη ευελιξια-ακριβεια ελεγχου στην οδικη συμπεριφορα, οταν προκειται για εργοστασιακη διαφοροποιηση, και φυσικα και In-house βελτιωση απο εναν τοσο αναγνωρισμενο Division οπως η Quattro Gmbh. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εμένα ρε Γρηγόρη δεν μου απάντησες.
Ένα 'απλό' TQ με την ανάρτηση του DTM (sport pack δεν είναι; ) και 18' ζάντες τι διαφορά έχει από το DTM σε ότι αφορά οδική συμπεριφορά;Έχει άλλο στήσιμο, άλλη γεωμετρία, άλλη κρεμαγιέρα;
Τα A4 T quattro Β7, ειτε ως 1800αρια, ειτε ως 2λιτρα ΔΕΝ φορουσαν ως στανταρ την s-line αναρτηση, αλλα απλως μια σπορτιφ αναρτηση με χαμηλωμα 10mm σε σχεση με τις απλες πιο αδυναμες, βασικες εκδοσεις Η s-line αναρτηση ηταν εξτρα. Eπιπλεον Το DTM εχει διαφορετικες ρυθμισεις γεωμετριας στην s-line αναρτηση, απο τις υπολοιπες εκδοσεις...
και πιθανον με διαφορετικη γεωμετρια απο την quattro Gmbh, κατι που ξαναλεω δεν μπορω να επιβεβαιωσω, αλλα ουτε και διαψευσω, τετοιες λεπτομερειες δεν μπορουν να βρεθουν ευκολα...
Αν βγάλουμε τη βεβαιότητα που έγινε πιθανόν, συμφωνείς ότι το DTM είναι ένα Α4 TQ με ανάρτηση S-line και 18' ζάντες σε ότι αφορά το στήσιμο του;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εμένα ρε Γρηγόρη δεν μου απάντησες.
Ένα 'απλό' TQ με την ανάρτηση του DTM (sport pack δεν είναι; ) και 18' ζάντες τι διαφορά έχει από το DTM σε ότι αφορά οδική συμπεριφορά;Έχει άλλο στήσιμο, άλλη γεωμετρία, άλλη κρεμαγιέρα;
Τα A4 T quattro Β7, ειτε ως 1800αρια, ειτε ως 2λιτρα ΔΕΝ φορουσαν ως στανταρ την s-line αναρτηση, αλλα απλως μια σπορτιφ αναρτηση με χαμηλωμα 10mm σε σχεση με τις απλες πιο αδυναμες, βασικες εκδοσεις Η s-line αναρτηση ηταν εξτρα. Eπιπλεον Το DTM εχει διαφορετικες ρυθμισεις γεωμετριας στην s-line αναρτηση, απο τις υπολοιπες εκδοσεις...
και πιθανον με διαφορετικη γεωμετρια απο την quattro Gmbh, κατι που ξαναλεω δεν μπορω να επιβεβαιωσω, αλλα ουτε και διαψευσω, τετοιες λεπτομερειες δεν μπορουν να βρεθουν ευκολα...
Αν βγάλουμε τη βεβαιότητα που έγινε πιθανόν, συμφωνείς ότι το DTM είναι ένα Α4 TQ με ανάρτηση S-line και 18' ζάντες σε ότι αφορά το στήσιμο του;
Δεν ηταν βεβαιοτητα, αυτο ξερω, αυτο εχω διαβασει, αυτο λεω, απλως δεν μπορω να το επιβεβαιωσω με αδιαψευτα στοιχεια. Κατα τα αλλα ναι συμφωνω, ξεκαθαριζοντας ομως οτι η s-line αναρτηση διαφοροποιει προς το καλυτερο την αισθηση στα της οδικης συμπεριφορας, και σε ενα βαθμο και σε επιπεδο αποτελεσματικοτητας.
-
Καλά πάλι υποθέσεις κάνεις που με την ΚΙΚΙΖΙΑ λογική σου γίνονται αξιώματα, αλλά ας μην το κάνουμε για άαααααλλη μια φορά θέμα...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά πάλι υποθέσεις κάνεις που με την ΚΙΚΙΖΙΑ λογική σου γίνονται αξιώματα, αλλά ας μην το κάνουμε για άαααααλλη μια φορά θέμα......μια s-line αναρτηση σου χρειαζεται εσενα στο Q5 για να ερθεις στα ισα σου, μικρο γατακι...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Καλά πάλι υποθέσεις κάνεις που με την ΚΙΚΙΖΙΑ λογική σου γίνονται αξιώματα, αλλά ας μην το κάνουμε για άαααααλλη μια φορά θέμα...
...μια s-line αναρτηση σου χρειαζεται εσενα στο Q5 για να ερθεις στα ισα σου, μικρο γατακι...
Γιατί μιλάς σαν καθυστερημένος?
AUDI FORUM