-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γρηγόρη, από πλευράς σπανιότητας μελλοντικά δε μου λέει κάτι γιατί ίδιας φιλοσοφίας είναι και το δικό μου, περιορισμένης παραγωγής. Επίσης, δε ψάχνομαι για το Α4 όπως σκεφτόμουν την Μ3 και τη δεύτερη την απέκλεισα (προς το παρόν τουλάχιστον) για άλλους λόγους και αποδεδειγμένα καλά έκανα. Για το Α4 μου καρφώθηκε μια απορία στο μυαλό πως θα ήταν να δοκιμάσουμε '4κυκλα' μονοπάτια ενδεχομένως με μια ανταλλαγή και μικρή διαφορά. Σε καμία περίπτωση δε μου φαίνεται 'λίγη' η si και δεν ψάχνω περισσότερη δύναμη, δε μου λείπει η δύναμη. Άλλα πράγματα κοιτάω. Πίστεψέ με, η δύναμη είναι το πιο εύκολο πράγμα να βρεις και να αποκτήσεις. Πόσα 'φτηνά γκάζια' υπάρχουν στην αγορά?
To θεμα της σπανιοτητας ηταν φιλολογικου χαρακτηρα περισσοτερο, ξεκαθαρα αποψη δικη μου, και επουδενι δεν εχει να κανει με το τι και εαν σκεφτεσαι εσυ για ανταλλαγη κτλ. Αποκλειστικα και μονο αναφερθηκα στο συγκεκριμενο αυτοκινητο, ως μια ειδικη εκδοση οπως και η δικη σου, και αμφοτερα θεωρω οτι σε καποια χρονια απο σημερα θα ειναι all time classic και αρκετα δυσευρετα στην original μορφη τους.
Tωρα εαν πραγματι δεν ψαχνεις παραπανω δυναμη, δεν εχεις λογο να κοιτας αλλα πραγματα, βασικα δεν υπαρχουν αλλα πραγματα να κοιταξεις, που δεν εχει η si , περα ισως απο μια νεοτερη εμφανιση-σχεδιαση...
Το A4 DTM bw δεν ειναι απλως αλλο ενα αυτοκινητο στην κατηγορια 'φτηνα γκαζια' και ουδεμια σχεση εχει το στησιμο και η συνολικη αισθηση με το Α4 2.0 Τ Quattro των 211ιππων. Ουτε στο τιμονι, ουτε στην γενικοτερη οδικη συμπεριφορα του. Ειναι πιο ευελικτο, πιο αμεσο, πιο παιχνιδιαρικο, εχει πιο ωραιο ηχο, και το μοτερ του 'γεμιζει' καλυτερα...
Επισης τα φρενα ναι ειναι διαφορετικα, πιο ανθεκτικα απο αυτα του 'απλου' 2λιτρου Τ quattro... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το A4 DTM bw δεν ειναι απλως αλλο ενα αυτοκινητο στην κατηγορια 'φτηνα γκαζια' και ουδεμια σχεση εχει το στησιμο και η συνολικη αισθηση με το Α4 2.0 Τ Quattro των 211ιππων. Ουτε στο τιμονι, ουτε στην γενικοτερη οδικη συμπεριφορα του. Ειναι πιο ευελικτο, πιο αμεσο, πιο παιχνιδιαρικο, εχει πιο ωραιο ηχο, και το μοτερ του 'γεμιζει' καλυτερα...
Επισης τα φρενα ναι ειναι διαφορετικα, πιο ανθεκτικα απο αυτα του 'απλου' 2λιτρου Τ quattro...Και πάμε αααααααλλη μία φορά στα αυτονόητα...ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?
Επίσης το τότε Α4 είχε 200 άλογα και ο τότε tfsi είναι σαφώς υποδεέστερος σε σχέση με τον τωρινό με valvelift.
-
Tωρα εαν πραγματι δεν ψαχνεις παραπανω δυναμη, δεν εχεις λογο να κοιτας αλλα πραγματα, βασικα δεν υπαρχουν αλλα πραγματα να κοιταξεις, που δεν εχει η si , περα ισως απο μια νεοτερη εμφανιση-σχεδιαση...Εκεί ακριβώς καταλήγω κάθε φορά που σκέφτομαι αντικαταστάτες.
-
Τι αλλαγές είχε το DTM και έχει καλύτερο 'τιμόνι';
-
Ντάξει τώρα τα θέλει ο κώλος μας κι εμάς και κάνουμε τέτοιες ερωτήσεις...
-
Επισης τα φρενα ναι ειναι διαφορετικα, πιο ανθεκτικα απο αυτα του 'απλου' 2λιτρου Τ quattro...Βασικά ναι, για εξήγησε λίγο παραπάνω αυτό.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Επισης τα φρενα ναι ειναι διαφορετικα, πιο ανθεκτικα απο αυτα του 'απλου' 2λιτρου Τ quattro...Και πάμε αααααααλλη μία φορά στα αυτονόητα...ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?
Επίσης το τότε Α4 είχε 200 άλογα και ο τότε tfsi είναι σαφώς υποδεέστερος σε σχέση με τον τωρινό με valvelift.
Λεγεται και 'Διαβαζω-ακουω-μαθαινω'. Ειναι ενα χρησιμο τρυπτιχο ενημερωσης-πληροφορησης, προτεινεται ανεπιφυλακτα σε ολων των ειδων τα γατακια...
Αρχικα ειχε 200αλογα, επειτα 211ps η επομενη γενια. Ακομα και σε σχεση με τον 211αρη ο τοτε 'γαργαλημενος' 220αρης ειναι καλυτερος σε αποδοση και λειτουργικα χαρακτηριστικα. Εχει επισης διαφορετικη τουρμπινα και πιστονια απο τον 'απλο' tfsi 200ps.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Επισης τα φρενα ναι ειναι διαφορετικα, πιο ανθεκτικα απο αυτα του 'απλου' 2λιτρου Τ quattro...Βασικά ναι, για εξήγησε λίγο παραπάνω αυτό.
...αφου ειπες τελειωσε, δεν ενδιαφερεσαι, τι 'τρωγεσαι' ?
-
Σε ρώτησα κι εγώ, τι αλλαγές είχε το DTM και δεν είχε 'ουδεμία σχέση' το τιμόνι του με το απλό TFSi;
-
Λεγεται και 'Διαβαζω-ακουω-μαθαινω'. Ειναι ενα χρησιμο τρυπτιχο ενημερωσης-πληροφορησης, προτεινεται ανεπιφυλακτα σε ολων των ειδων τα γατακια...
Αρχικα ειχε 200αλογα, επειτα 211ps η επομενη γενια. Ακομα και σε σχεση με τον 211αρη ο τοτε 'γαργαλημενος' 220αρης ειναι καλυτερος σε αποδοση και λειτουργικα χαρακτηριστικα. Εχει επισης διαφορετικη τουρμπινα και πιστονια απο τον 'απλο' tfsi 200ps
Other words to love each other. I'm out...
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Σαν εναλλακτική στην ε46 Μ3 ;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1284452/Σιγα μη παει ο ανθρωπος μια γενια πισω για 20 αλογα παραπανω
-
Από το άρθρο που πόσταρες Γρηγόρη φαίνεται ότι επι της ουσίας δεν υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στο απλό και στο DTM.
Ναι ΟΚ στην κλειστή πίστα δεν μπορούσαν να φανούν στο έπακρο οι αρετές της πιο σφιχτής ανάρτησης αλλά η ουσία είναι ότι σε τέτοιες εκδόσεις πληρώνεις το σηματάκι και το αισθητικό κομμάτι.
Για τον ήχο ειδικά δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι σε μια ταπεινή αναβάθμιση της τάξης των 20 αλόγων, το εργοστάσιο άλλαξε ένα κάρο πράγματα για λόγους αξιοπιστίας.
Την ίδια ώρα που ο κάθε karakitsuchten racing δίνει δώρο με 5 κιλά πατάτες και 'τσιπ' που υπόσχεται +40 άλογα χωρίς κανένα πρόβλημα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε ρώτησα κι εγώ, τι αλλαγές είχε το DTM και δεν είχε 'ουδεμία σχέση' το τιμόνι του με το απλό TFSi;Το θεωρητικο επιπεδο:
http://www.audiworld.com/news/05/a4dtm/content.shtml
Στο πρακτικο επιπεδο, κατα τα λεγομενα κυριως ξενων δοκιμαστων, ολες οι παραπανω βελτιωσεις-τροποποιησεις-νεες ρυθμισεις εχουν δημιουργησει και τις οποιες διαφορες:
The steering still isn't quite there. The helm offers reasonable weight and impressive accuracy, but there's little raw feel and, as the quattro drivetrain shunts power around in search of best traction, the steering wheel can be felt to tense in a slightly unnatural fashion. Cornering grip levels are high and normally surrounded by a protective layer of understeer. Brief track use at Rockingham proved that, against expectations, the DTM is happy to oversteer in a progressive, easily gathered and distinctly un-Audi fashion on a lifted throttle once the ESP had been caged.
The DTM is the best-driving non 'S' badged A4 we've encountered so far...
http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarr ... di_a4.html
The DTM is a lot of fun - particularly as the latest A4s feature much sharper steering than previous models. As for the engine, the 2.0-litre turbo unit has always been refined and gutsy, while the extra 20bhp means it is even more responsive. A positive six-speed manual gearbox further adds to the enjoyment.
http://www.autoexpress.co.uk/audi/a4/16 ... z2LvGo3RPT
The suspension mods are effective, too – the A4 is still a little uninvolving, but the steering is responsive, body control is respectable and it corners competently
http://www.autocar.co.uk/car-review/aud ... udi-a4-dtm
Υπηρχε και ενα αρθρο που αναφεροταν σε καλυτερη αισθηση του τιμονιου σε σχεση με το Α4 Turbo Quattro 200ps, οταν το βρω θα το ανεβασω...
@ Eddie
Σαφως υπαρχει και διαφορετικη οδηγικη αισθηση, και σιγουρα και ηχητικη. Εξαλλου και οι αποληξεις του Dtm ειναι μεγαλυτερες αλλα και διαφορετικες απο του 200ps: -
Δεν βλέπω κάτι στους συνδέσμους που έβαλες. 20 χλστ χαμήλωμα δεν αλλάζουν το τιμόνι, κάτι που φαίνεται και από τα σχόλια. Εγώ δεν βλέπω κάτι δραματικό σε σχέση με το απλό Α4. Ένα απλό turbo quattro που είχα οδηγήσει τα ίδια πάνω κάτω μου έβγαζε, ακριβές τιμόνι αλλά χωρίς κάτι τρομακτικό σε αίσθηση. Επίσης, μια χαρά γύριζε με/χωρίς γκάζι.
-
Για όσους ξέρουν αγγλικά μόλις από τα λιγα παραπάνω quotes θα καταλάβουν αν και πόσο διαφοροποιείται από το απλό 2λτ κουάτρο και πόσο (μπορεί) να θέλει ακόμα για να φτάσει (κυρίως σε αίσθηση) την αντίστοιχη BMW. Απλά πράματα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν βλέπω κάτι στους συνδέσμους που έβαλες. 20 χλστ χαμήλωμα δεν αλλάζουν το τιμόνι, κάτι που φαίνεται και από τα σχόλια. Εγώ δεν βλέπω κάτι δραματικό σε σχέση με το απλό Α4. Ένα απλό turbo quattro που είχα οδηγήσει τα ίδια πάνω κάτω μου έβγαζε, ακριβές τιμόνι αλλά χωρίς κάτι τρομακτικό σε αίσθηση. Επίσης, μια χαρά γύριζε με/χωρίς γκάζι.Ετσι λες εσυ...Επιπλεον δεν ειπα οτι εχει κατι δραματικα διαφορετικο απο το απλο 200αρι Α4. Με αυτες τις διαφοροποιησεις ομως ειναι καλυτερο σε οδηγικη αισθηση, πιο ακριβες συνολικα στους χειρισμους του απο το 200αρι...
(...συν ακομα πιο σφιχτες ρυθμισεις σε ελατηρια-αμορτισερ, περα απο το χαμηλωμα, συν και τις 18αρες...)
-
Επι της ουσίας: Σε θέμα στησίματος, τι διαφορά έχει το DTM από ένα 'απλό' Α4 TQ με ίδιας διάστασης ζάντες και ίδια ανάρτηση (που βάζεις ως εργοστασιακό extra);
-
Επισης τα φρενα ναι ειναι διαφορετικα, πιο ανθεκτικα απο αυτα του 'απλου' 2λιτρου Τ quattro...Yeah right, δεν το είπες. Η ένστασή μου είναι στο 'ουδεμία σχέση', όχι στο ότι είναι διαφορτικό.
20 χλστ από μόνα τους δεν λένε τίποτα, άλλαξαν γεωμετρία στο μπροστινό; Άλλαξαν κρεμαγιέρα; Το 'Ουδεμία σχέση' δεν προκύπτει με αυτά που λένε πάντως.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν βλέπω κάτι στους συνδέσμους που έβαλες. 20 χλστ χαμήλωμα δεν αλλάζουν το τιμόνι, κάτι που φαίνεται και από τα σχόλια. Εγώ δεν βλέπω κάτι δραματικό σε σχέση με το απλό Α4. Ένα απλό turbo quattro που είχα οδηγήσει τα ίδια πάνω κάτω μου έβγαζε, ακριβές τιμόνι αλλά χωρίς κάτι τρομακτικό σε αίσθηση. Επίσης, μια χαρά γύριζε με/χωρίς γκάζι.Λοιπόν δεν διάβασα κανένα λινκ από του Γρηγόρη αλλά κακώς του την πέσατε.
Αν γράφει ότι έχει 20mm χαμήλωμα επιπλέον, τότε αυτό που γράφεις είναι επιεικώς κοτσάνα. Αρκεί απλά η αλλαγή γωνιών στην ευθυγράμμιση για να κάνει ένα άνιωθο τιμόνι να γίνει ζωηρό. Φαντάσου με επιπλέον 20mm χαμήλωμα τι χάος αλλαγών επικρατεί. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Λοιπόν δεν διάβασα κανένα λινκ από του Γρηγόρη αλλά κακώς του την πέσατε.
Ξεκίνα από αυτό λοιπόν και μετά παρεμβαίνεις.
Αν γράφει ότι έχει 20mm χαμήλωμα επιπλέον, τότε αυτό που γράφεις είναι επιεικώς κοτσάνα. Αρκεί απλά η αλλαγή γωνιών στην ευθυγράμμιση για να κάνει ένα άνιωθο τιμόνι να γίνει ζωηρό. Φαντάσου με επιπλέον 20mm χαμήλωμα τι χάος αλλαγών επικρατεί.
Καθόλου κοτσάνα δεν είναι, το 20 χλστ χαμήλωμα (2 εκ) από μόνο του δεν συνεπάγεται ότι το τιμόνι γίνεται σούπερ ντούπερ ώστε να μην έχει καμία σχέση, να γίνει αισθαντικο κλπ.
Το θέμα feedback στο τιμόνι δεν λύνεται με μια ευθυγράμμιση.
AUDI FORUM