-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Εγω το ειπα απλα σα συλλογη με θεμα αυτοκινητα/εκδοσεις με αφορμη το dtm,δεν αναιρεσα το οτι ειναι αυτοκινηταρα.Και για να τη βαζω μαζι μ αυτοκινητα 20 χρονια νεοτερα,ισα ισα αναγνωριζω αυτο που λες
edit,το πε καλυτερα απο μενα ο drdinosΣαν συλλογή EVO, M3 E30 κτλ
Αν έχεις τα λεφτά να πάρεις μια γνήσια Evo, τότε τα si και τα A4, τα έχεις για να πηγαίνεις απλά στην δουλειά.
-
Eιπα εγω το αντιθετο?Αλλα και αυτα τα ταπεινα Α4/320 μια χαρα ετοιμοπολεμα κ αγωνιαρικα δειχνουν,οποτε συνεχιζω να θεωρω οτι θα χωρουσαν σε τετοια συλλογη.Τωρα περι ορεξεως
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Για πείτε...Θα λατρέψω τη στιγμή που θα συγκρίνεις το τιμόνι της 320Si με του DTMάδικού ( my ass) Α4.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Φοβερή έκδοση, τετρακίνητο και δυνατό και στα DTM για μένα είναι στο πιο ωραίο χρώμα. Για την τιμή δε ξέρω τί να σου πω Το σκέφτεσαι σε σχέση με την BMW σου;H τιμή είναι ΟΚ, στα όρια της ανταλλαγής. Το σκέφτομαι ναι, αλλά κολλάω σε συγκεκριμένα πράγματα:
Για πείτε...
Θα λατρέψω τη στιγμή που θα συγκρίνεις το τιμόνι της 320Si με του DTMάδικού ( my ass) Α4.
Γιαυτό ρωτάω.
Είχα οδηγήσει ένα τέτοιο Α4 1.8Τ που είχε ο πατέρας μου ως εταιρικό για ένα διάστημα και μου είχε φανεί τραγικό. Αυτό + η έλλειψη πίσω κίνησης με ξενερώνουν στο 70% με το υπόλοιπο 10% να είναι ο σχεδιασμός 'κουτί'. Κατά 20% στα θετικά βάζω τη δύναμη.
Αλλά είναι αρκετή ή θα με ΞΕΝΕΡΩΣΕΙ φουλ οδηγικά?
Εν τω μεταξύ διαβάζω ότι το τιμόνι του είναι χάλι μαύρο...όντως?
-
Τη συγκεκριμενη εκδοση δεν την εχω οδηγησει, εχω οδηγησει ομως το ιδιο σε 2.0Τ Quattro. Μεγαλη μουφα το αμαξι. Εχει ολα τα κουσουρια των τοτε (και τωρα) Audi, δηλαδη ανιωθο τιμονι, body roll, μετρια φρενα και ενα γενικοτερο λαγκ στις αντιδρασεις του. Επισης εκεινη η γενια ειχε και αρκετες ευαισθησιες στο εσωτερικο με κουμπια να ξεθωριαζουν απο τη χρηση ή να ψηνονται απ' τον ηλιο.
Επαναλαμβανω δεν εχω οδηγησει την εν λογω εκδοση και δεν ξερω ποσο μπορει να βελτιωνει το βασικο 2.0Τ Quattro, πιστευω ομως πως βασει προιστοριας της εταιριας οι μεγαλυτερες διαφορες θα εντοπιζονται στην αναρτηση και σε καποιες ομορφες λεπτομερειες μεσα εξω (πχ καθίσματα ).
Προσωπικα εαν ημουν κατοχος BMW θα το προσπερνουσα χωρις δευτερη σκεψη κι ας ειναι δελεαστικα τα 220 τουρμπατα σε σχεση με τον ατμοσφαιρικο ταφο.
Sent from my GT-I9300
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Προσωπικα εαν ημουν κατοχος BMW θα το προσπερνουσα χωρις δευτερη σκεψη κι ας ειναι δελεαστικα τα 220 τουρμπατα σε σχεση με τον ατμοσφαιρικο ταφο.And on that bombshell it's time to end.
Ευχαριστώ.
-
Οφφτοπικ αλερτ
Μηπως σε σχεση με το Α4 που ειναι ξενερωτο οπως λετε,θα βολευε καμια τετοια μια και δυναμη εχει και τοσο ξενερωτη δε θα ειναι και με το station αμαξωμα ειναι πολυ αλητεια και ειναι κατω απο 1800
Πιστευω οτι απο την si(κρινοντας κ απο τη δικη μας απλη),αν δε πας σε bmw παλι,δυσκολα να σε τσιτωσει οδηγικα κατι απο vag κ ας δινουν φτηνα αλογα.Σε μια ιδανικη εποχη, θα εφερνα κατι τετοιο με πολλες επιλογες και για βελτιωση και θα εκλεινε το θεμα δυναμη -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Για πείτε...Αυτό ήταν το αντίπαλο δέος στην 320si, η οποία si έτρωγε πολύ ξύλο και αμέτρητους ΤΚ. Super αμάξι, τορσενάτο 4κούνητο, tfsi και recaro. Πετάς πάνω και ένα Oettinger και ξεχνάς τιμόνια και rwd.
-
Νίκο, πριν το απορρίψεις θα έλεγα να το οδηγήσεις πρώτα να δεις αν σου κάνει Βέβαια η δικιά σου μ' αρέσει πολύ αλλά αν μπορείς οδήγησε το, δε νομίζω να είναι τόσο φλώρικο και είσαι και τετρακίνητος torsen. Από δύναμη σίγουρα θα σου κάνει και αν θες παραπάνω, είναι το μόνο εύκολο σε αυτό το μοτέρ. Επίσης *νομίζω * δεν έχει τα ίδια φρένα με το απλό 2,0t (αλλά δεν είμαι σίγουρος)
-
Σοβαρότατο όπλο.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Για πείτε......το χαλβαδιαζα καιρο, οχι ακριβως αυτο, ενα παρομοιο απο γνωστο μαντρα που δοθηκε λιγο πιο κατω απο αυτη την τιμη, μου ειχαν μπει κατι ιδεες, αλλα τετοια εποχη 2λιτρο που ηδη εχει αρχισει και ψιλοπαλιωνει, οποτε και 'προσγειωθηκα'...
Στην εποχη του παντως, απο τα πλεον ολοκληρωμενα και οδηγοκεντρικα Αudi, ενα καταπληκτικο all time classic, σιγουρα θα το προσεθετα σε τυχον 'συλλογη' εαν ειχα , ακομα και χωρις πινακιδες, ετσι να καθεται στο γκαραζ ... Σε 10 χρονια απο τωρα κατι τετοια θα τα 'κυνηγανε' με την καραμπινα στα διπλα λεφτα και δεν θα τα βρισκεις πουθενα...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Στην εποχη του παντως, απο τα πλεον ολοκληρωμενα και οδηγοκεντρικα Αudi, ενα καταπληκτικο all time classic, σιγουρα θα το προσεθετα σε τυχον 'συλλογη' εαν ειχα
Αυτά σε ποιο όνειρο τα είδες πάλι? Επειδή έχει Recaro και 2 σπόιλερ έγινε αυτομάτως future classic? Σιγά τα ωά.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Για πείτε...
Αυτό ήταν το αντίπαλο δέος στην 320si, η οποία si έτρωγε πολύ ξύλο και αμέτρητους ΤΚ. Super αμάξι, τορσενάτο 4κούνητο, tfsi και recaro. Πετάς πάνω και ένα Oettinger και ξεχνάς τιμόνια και rwd.
+00
Ενα απλο 'γαργαλημα' στην ηλεκτρονικη με λιγη παραπανω πιεση, και τα 280ps τα εβλεπες ευκολα και αξιοπιστα.
Δεν ξερω βεβαια εαν ειχε καποιο απο τα τρια διαφορικα του τορσεν, οπως λες...
Με το πλαι παντως πηγαινε ανετα αν το ηθελες...
Voila και μια δοκιμη απο 4τροχους:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10871 -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στην εποχη του παντως, απο τα πλεον ολοκληρωμενα και οδηγοκεντρικα Αudi, ενα καταπληκτικο all time classic, σιγουρα θα το προσεθετα σε τυχον 'συλλογη' εαν ειχα
Αυτά σε ποιο όνειρο τα είδες πάλι? Επειδή έχει Recaro και 2 σπόιλερ έγινε αυτομάτως future classic? Σιγά τα ωά.
Tα ειδα στο τριτο μου χτεσινο ονειρο, μικρο γατακι... Πηγαινε διαβασε τιποτα για δαυτο, και ελα παλι να μας πεις για τα Recaro και τα 2 σποιλερ...
-
D' oh...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Προσωπικα εαν ημουν κατοχος BMW θα το προσπερνουσα χωρις δευτερη σκεψη κι ας ειναι δελεαστικα τα 220 τουρμπατα σε σχεση με τον ατμοσφαιρικο ταφο.
And on that bombshell it's time to end.
Ευχαριστώ.
Και εγω προσωπικα θα συμφωνησω με stefan
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
And on that bombshell it's time to end.
Ευχαριστώ.
Και εγω προσωπικα θα συμφωνησω με stefan
...αλλο το ενα, αλλο το αλλο. Εγω τοποθετηθηκα αποκλειστικα για το αυτοκινητο, και οχι ΑΝ θα εκανα ανταλλαγη στην θεση του Νικου.
Btw, και μονο που διαβαζω οτι ο Νικος 'ψαχνεται' για να κανει τραμπα, την μια με Μ3 Ε46, και τωρα με Α4 DTM, οτι μα οτι και να λενε διαφοροι, ειναι προφανες οτι η si για καποιον που αρχιζει και μαθαινει να οδηγει πραγματικα γρηγορα, και που ειναι ηδη κατοχος της 3-4 χρονια, δειχνει -και ειναι ουσιαστικα- 'λιγη' μετα απο ενα σημειο, κυριως σε οτι αφορα το γκαζι της...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Για πείτε...
Αυτό ήταν το αντίπαλο δέος στην 320si, η οποία si έτρωγε πολύ ξύλο και αμέτρητους ΤΚ. Super αμάξι, τορσενάτο 4κούνητο, tfsi και recaro. Πετάς πάνω και ένα Oettinger και ξεχνάς τιμόνια και rwd.
Ίδια φιλοσοφία, διαφορετική εκτέλεση Γιάννη λόγω μοτέρ του Α4 και turbo. Γιαυτό ρίχνει ξύλο.
Από εκεί και πέρα, γνωρίζεις τα γούστα μου, και ξέρεις ότι προτιμώ το αυτοκίνητο να έχει το νεύρο και την απόλυτη αίσθηση σε τιμόνι/φρένα/πάτημα κλπ. Κι εκεί το Α4 απογοητεύει.
Πιο πολύ το σκεφτόμουν για αλλαγή, αλλά χωρίς να θυσιάσω πράγματα που θεωρώ πρωτεύον για να έχω περισσότερη δύναμη. Δηλαδή δεν μπορώ να πω ότι με απογοητεύει η δύναμη του αυτοκινήτου μου γιατί με αναπληρώνει αλλού σε σημεία που κρίνω πιο σημαντικά.
Επίσης ξέρεις ότι προτιμώ τη πίσω κίνηση από τη 4κίνηση. Όμως εκεί θα έκανα μια υποχώρηση αν ας πούμε το DTM είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με το si στα σημεία που με ενδιαφέρουν και γιαυτό ρωτάω. Έχει? Απ'ότι βλέπω όχι.
Νίκο, πριν το απορρίψεις θα έλεγα να το οδηγήσεις πρώτα να δεις αν σου κάνει Βέβαια η δικιά σου μ' αρέσει πολύ αλλά αν μπορείς οδήγησε το, δε νομίζω να είναι τόσο φλώρικο και είσαι και τετρακίνητος torsen. Από δύναμη σίγουρα θα σου κάνει και αν θες παραπάνω, είναι το μόνο εύκολο σε αυτό το μοτέρ. Επίσης *νομίζω * δεν έχει τα ίδια φρένα με το απλό 2,0t (αλλά δεν είμαι σίγουρος)
Καλό θα ήταν, αλλά που να βρω test drive?
Κατά τ'αλλα το έγραψα και πάνω ότι δυσκολεύομαι να αποχωριστώ το si για το μοτέρ του Audi και τη 4κίνηση (που δε μου αρέσει) και μόνο.
Γρηγόρη, από πλευράς σπανιότητας μελλοντικά δε μου λέει κάτι γιατί ίδιας φιλοσοφίας είναι και το δικό μου, περιορισμένης παραγωγής. Επίσης, δε ψάχνομαι για το Α4 όπως σκεφτόμουν την Μ3 και τη δεύτερη την απέκλεισα (προς το παρόν τουλάχιστον) για άλλους λόγους και αποδεδειγμένα καλά έκανα. Για το Α4 μου καρφώθηκε μια απορία στο μυαλό πως θα ήταν να δοκιμάσουμε '4κυκλα' μονοπάτια ενδεχομένως με μια ανταλλαγή και μικρή διαφορά. Σε καμία περίπτωση δε μου φαίνεται 'λίγη' η si και δεν ψάχνω περισσότερη δύναμη, δε μου λείπει η δύναμη. Άλλα πράγματα κοιτάω. Πίστεψέ με, η δύναμη είναι το πιο εύκολο πράγμα να βρεις και να αποκτήσεις. Πόσα 'φτηνά γκάζια' υπάρχουν στην αγορά?
Υ.Γ. Σωκράτη...το ti είναι ...και station
-
Σαν εναλλακτική στην ε46 Μ3 ;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1284452/ -
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Σαν εναλλακτική στην ε46 Μ3 ;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1284452/Αηδια η facelift ε46
Prefacelift μακραν καλυτερη!!!
AUDI FORUM