-
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
α) Διαθέτει την καλυτερη τετρακίνηση από ολο τον ανταγωνισμό
Γιατί είναι καλύτερη από το xDrive? Η δικιά μου εμπειρία (αλλά σε μικρότερα μοντέλα) μου έχει δείξει ότι το xDrive είναι ανώτερο σύστημα 4κίνησης από το Quattro της Audi.
Γιατί απλώς έχει αποτελεσματικότερη τετρακίνηση!
Σε ότι τεστ έχουν βάλει Audi απέναντι σε BMW και Mercedes, σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης (π.χ. ανηφόρα με χιόνι ή πάγο) η διαφορά σε αποτελεσματικότητα είναι τεράστια. Το Audi συνεχίζει να πηγαίνει εκεί που τα άλλα έχουν διπλώσει. Το youtube είναι γεμάτο από σχετικά βίντεο. Το ίδιο ισχύει και σε τεστ επιδόσεων (0-100, 0-400) όπου το εκάστοτε Audi κάνει πάντα πολύ καλύτερη εκκίνηση από τον τετρακίνητο ανταγωνισμό! Δες π.χ. οποιοδήποτε μοντέλο RS απέναντι στον ανταγωνισμό (AMG και Μ).
Μην ξεχνάμε ότι η τετρακίνηση είναι (θεωρητικά και πρακτικά) το 'βαρύ' τεχνολογικό χαρτί της Audi έναντι του premium ανταγωνισμού. Είναι ο τομέας που ξεχωρίζει και βεβαίως έχει και πολλά χρόνια εξέλιξης παραπάνω από τους υπολοίπους.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Προσπαθήστε να μπείτε 'στα παπούτσια' αυτού που σκοπεύει να αγοράσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, και θα καταλάβετε γιατί μεριά πουλάνε και μερικά όχι. Αλλιώς τζάμπα τρώμε πίξελ.
Πήγαινε πες σε έναν μεγιστάνα να πάρει το Α8 γιατί είναι το ελαφρύτερο απ΄ όλα με εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και χάλυβα υψηλής αντοχής, ή να προτιμήσει το XJ γιατί έχει μεγάλο πορτπαγκάζ, και το πιθανότερο είναι να σε κοιτάει για ώρα με γουρλωμένα τα μάτια, έως και θα σε ρωτήσει από ποιό πλανήτη ήρθες και πόση ώρα έχεις στη γη μέχρι τώρα.
Ειλικρινά, πόσοι νομίζετε ότι θα απορρίψουν ένα S κλάσε γιατί δεν έχει τα προγράμματα σιάτσου μασσάζ του Λέξους ή το στέρεό του? Ή θα προτιμήσουν το Α8 επειδή έχει καλή 4κίνηση? Θα πέσει ο σέρβερ!Αποδεχθείτε ότι για το 99% των αγοραστών αυτών των αυτοκινήτων το όχημα αυτό είναι 'η υπηρεσιακή του στολή' και η απευθείας αντανάκλαση της υπερπολύτιμης και λιθαράκι λιθαράκι χτισμένης δημόσιας εικόνας του, και θα έχετε κάνει ένα σημαντικό βήμα κατανόησης γιατί κάποια πουλάνε και κάποια μένουν στο περιθώριο, παρά τα αλουμίνια τους, τα κουάτρα τους, τις μπαταρίες λιθίου νέας γενιάς κ.ο.κ.
Κυρίως, μην προσπαθείτε να ερμηνεύσετε την αγορά και την κάθε πρόταση με τα τεχνολογικά κριτήρια που επικαλείστε σε άλλες περιπτώσεις, π.χ. όταν συγκρίνετε δύο κινητά ή δύο GTi μεταξύ τους, είστε τόσο εκτός θέματος.Προφανώς κι έχεις δίκιο σε όλα αυτά που γράφεις. Και βεβαίως τα κριτήρια επιλογής αυτοκινήτου αυτής της κατηγορίας είναι πολύ λιγότερο αυτοκινητιστικά και πολύ περισσότερο κοινωνικοοικονομικά!
Εγώ όμως απάντησα στο ποστ του Δία όπου έγραφε μεταξύ άλλων: 'Γιατί να δούμε Audi και ειδικά A/S8? Εντελώς βαρετά αυτοκίνητα. Που πάει το καημένο του Αουντάκι να τα βάλει με τα ιερά τέρατα;' Και απάντησα με καθαρά αυτοκινητιστικά επιχειρήματα, γιατί είμαστε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ. Το ότι αυτά τα κριτήρια έρχονται στην πράξη σε δευτερεύουσα θέση σε σχέση με τα προαναφερθέντα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια έχει σαφές αντίκτυπο στις πωλήσεις.
-
Καλά μην τρελαινόμαστε. Απλά η BMW και η Merc θεωρούν, και εκ του αποτελέσματος καλά κάνουν, ότι δε χρειάζεται να ασχοληθούν και πολύ με το θέμα 4κίνηση. Για την Audi είναι ντεμέκ heritage που λένε και στο χωριό μου αλλά κι αυτή κοροϊδεύει την κοινωνία πια με τις εφαρμογές στην τελευταία γενιά Α4-Q5.
Ούτως ή άλλως στις περισσότερες των περιπτώσεων που θα δοκιμαστούν οι 4κινήσεις τέτοιων οχημάτων, σημαντικότερο ρόλο θα παίξουν τα λάστιχα και τα ηλεκτρονικά, παρά το μηχανολογικό αυτό καθαυτό.
-
Εγώ έχω και διαφορετική εμπειρία (όπως έγραψα) αλλά και έχω δει άπειρα βίντεο όπου το Audi κολλάει και η BMW συνεχίζει. Οπότε μάλλον δεν είναι άσπρο μαύρο, αλλά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες το αποτέλεσμα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά μην τρελαινόμαστε. Απλά η BMW και η Merc θεωρούν, και εκ του αποτελέσματος καλά κάνουν, ότι δε χρειάζεται να ασχοληθούν και πολύ με το θέμα 4κίνηση. Για την Audi είναι ντεμέκ heritage που λένε και στο χωριό μου αλλά κι αυτή κοροϊδεύει την κοινωνία πια με τις εφαρμογές στην τελευταία γενιά Α4-Q5.Ούτως ή άλλως στις περισσότερες των περιπτώσεων που θα δοκιμαστούν οι 4κινήσεις τέτοιων οχημάτων, σημαντικότερο ρόλο θα παίξουν τα λάστιχα και τα ηλεκτρονικά, παρά το μηχανολογικό αυτό καθαυτό.
Κανείς δεν τρελλαίνεται, αλλά δεν πρέπει να αφήνουμε και τις αυτοκινητιστικές προκαταλήψεις και εμμονές να κάνουν τη νύχτα μέρα...
Γιατί σίγουρα στο παρακάτω βίντεο, δεν τη λες και ντεμέκ την τετρακίνηση του Quattro:
https://www.youtube.com/watch?v=c-OrJF_PZwo
Λάστιχα χιονιού και προηγμένα ηλεκτρονικά προφανώς έχουν όλα, αλλά το μηχανολογικό και το ηλεκτρονικό υπόβαθρο της Audi κάνει τη διαφορά. Ακραίες συνθηκες θα πει κάποιος, αλλά εκεί θα φανούν οι διαφορές στην τετρακίνηση και όχι στα 'εύκολα'. Εξάλλου όλοι οι φραγκάτοι που αγοράζουν τετρακίνητα μεγάλα σαλούν στη Βόρεια Ευρώπη, όλο και κάποια βόλτα θα κάνουν στις Άλπεις ή και στη χιονισμένη πόλη τους... -
Έχετε υπόψη σας πάντως ότι οι επιλογές τετρακίνησης της Άουντι σε αυτή την κατηγορία δεν είναι 100% σε στυλ πάμε να βγάλουμε και ένα 4κίνητο γιατί έτσι, αλλά λίγο (πολύ δηλαδή) υποχρεωτικές.
Το πάτωμα πάνω στο οποίο πατάει το Α8 είναι φτιαγμένο για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα = ο κανόνας του λαικού γκρουπ. Και από ένα σημείο και πάνω η μπροστά κίνηση δεν μπορεί να βάλει πολλά αλόγατα στην άσφαλτο. Έτσι πηγαίνει YΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μερικές εκατοντάδες από αυτά στον πίσω άξονα = κουάτρο.
Δεν είναι δηλαδή σαν τους άλλοι που έχουν πίσω κίνηση σε αυτή την κατηγορία ή και σε μικρότερες, που ΆΜΑ θέλουν πάνε και μπροστά και γίνονται 4κούνες. ΑΛΛΆ άμα δε θέλουνε μένουν πίσω, και όλα καλά, είναι θέμα επιλογής. Όπως είναι και με μερικά Άουντι σε μικρότερες κατηγορίες, π.χ. Α6 3.000 απλό ή Κουάτρο, εσύ διαλέγεις, ενώ τα S6 και RS6 είναι υποχρεωτικά κουάτρα θες δε θες γιατί απλά δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Γίνεται δηλαδή με άλλο κόνσεπτ, δικίνητο κανονικά, τετρακίνητο ως υβρίδιο με ένα ή δύο μοτέρ, αλλά στον άλλο άξονα τοποθετημένα.
Χάουέβερ, πρέπει να ομολογήσω ότι όταν έχεις ένα σύνταγμα ιππικού στο πόδι σου, είναι καλύτερα στα δύσκολα να πατάς στα 4 παρά στα δύο, γετ ιντίντ πόσοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ σε αυτή την κατηγορία το σκέφτονται αυτό?Εν κατακλείδι, καλό το κουάτρο, αλλά ακόμη καλύτερο όταν είναι 100% επιλογή και όχι υποχρεωτικό φιούτσουρ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εγώ έχω και διαφορετική εμπειρία (όπως έγραψα) αλλά και έχω δει άπειρα βίντεο όπου το Audi κολλάει και η BMW συνεχίζει. Οπότε μάλλον δεν είναι άσπρο μαύρο, αλλά επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες το αποτέλεσμα.Φάνη, τη μέρα που θα παραδεχτείς εσύ ότι κάποιο VAG είναι καλύτερο από τον ανταγωνισμό του, έστω και εν μέρει, θα ανατείλλει ο ήλιος από τη δύση!
Ή θα προτείνει για αγορά ο cruiser άλλο αυτοκίνητο πλην PSA! -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
αλλά το μηχανολογικό και το ηλεκτρονικό υπόβαθρο της Audi κάνει τη διαφορά.Αυτό ακριβώς προσπαθώ να εξηγήσω ότι από πουθενά δεν αποδεικνύεται κάποια τρομερή διαφορά στις λύσεις που χρησιμοποιεί η Audi. Δεν είναι ούτε Evo ούτε GTR οι 4κινήσεις της. Still είναι καλύτερες από Merc και BMW στις περισσότερες των περιπτώσεων.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
αλλά το μηχανολογικό και το ηλεκτρονικό υπόβαθρο της Audi κάνει τη διαφορά.
Αυτό ακριβώς προσπαθώ να εξηγήσω ότι από πουθενά δεν αποδεικνύεται κάποια τρομερή διαφορά στις λύσεις που χρησιμοποιεί η Audi. Δεν είναι ούτε Evo ούτε GTR οι 4κινήσεις της. Still είναι καλύτερες από Merc και BMW στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Δεν είπα εγώ ότι είναι καλύτερη η τετρακίνηση από Evo και GTR. Για την ακρίβεια ίσως δεν είναι ούτε χειρότερη. Είναι απλώς μη συγκρίσιμη, γιατί είναι τελείως διαφορετικές οι απαιτήσεις μιας καθαρόαιμης σπορ κατασκευής από ένα αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης. Άλλο είναι να στήνεις ένα τετρακίνητο για να προσφέρει τη βέλτιστη αίσθηση ή το μεγαλύετρο δυνατό fun to drive σε μια καθαρόαιμη σπορ κατασκευή και άλλο να στείνεις μια τετρακίνηση ώστε να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και την 'ευκολότερη' οδική συμπεριφορά σε ένα αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης.
Αυτό που είπα εγώ είναι ότι η τετρακίνηση της Audi είναι καλύτερη απο τον ανταγωνισμό της, ο οποίος είναι οι Merc και BMW.
-
Φάνη, τη μέρα που θα παραδεχτείς εσύ ότι κάποιο VAG είναι καλύτερο από τον ανταγωνισμό του, έστω και εν μέρει, θα ανατείλλει ο ήλιος από τη δύση!Από τον ανταγωνισμό το παραδέχομαι (άλλωσtε είχα αγοράσει Golf Mk II Gti), από την BMW δεν το παραδέχομαι γιατί απλά δεν είναι!! Άσε που ο ανταγωνισμός της BMW δεν είναι τα φολκσβαγκεν (με ό,τι παραλλαγή σήματος κυκλοφορούν).
Και όπως είπα, η δική μου εμπειρία (σε ίδια διαδρομή την ίδια ημέρα με τον ίδιο οδηγό) είχε αποτέλεσμα να κολλήσει το Q5 και η Χ3 (αλλά και η Χ1 Ε84 που ήταν παρέα) να περάσει και αρκετά άνετα. Συνθήκες ίδιες που τις είδα με τα μάτια μου, γιατί στο κάθε βίντεο δεν γνωρίζω τις παραμέτρους. Βλέπω ένα βίντεο που κολλάει η BMW και περνάει το Audi και ένα άλλο που η BMW περνάει και το Audi κολλάει....τι συμπέρασμα βγαίνει? Τίποτα!
-
Καλά μην τρελαινόμαστε. Απλά η BMW και η Merc θεωρούν, και εκ του αποτελέσματος καλά κάνουν, ότι δε χρειάζεται να ασχοληθούν και πολύ με το θέμα 4κίνηση. Για την Audi είναι ντεμέκ heritage που λένε και στο χωριό μου αλλά κι αυτή κοροϊδεύει την κοινωνία πια με τις εφαρμογές στην τελευταία γενιά Α4-Q5.
Ούτως ή άλλως στις περισσότερες των περιπτώσεων που θα δοκιμαστούν οι 4κινήσεις τέτοιων οχημάτων, σημαντικότερο ρόλο θα παίξουν τα λάστιχα και τα ηλεκτρονικά, παρά το μηχανολογικό αυτό καθαυτό.
Κανείς δεν τρελλαίνεται, αλλά δεν πρέπει να αφήνουμε και τις αυτοκινητιστικές προκαταλήψεις και εμμονές να κάνουν τη νύχτα μέρα...
Γιατί σίγουρα στο παρακάτω βίντεο, δεν τη λες και ντεμέκ την τετρακίνηση του Quattro:
https://www.youtube.com/watch?v=c-OrJF_PZwo
Λάστιχα χιονιού και προηγμένα ηλεκτρονικά προφανώς έχουν όλα, αλλά το μηχανολογικό και το ηλεκτρονικό υπόβαθρο της Audi κάνει τη διαφορά. Ακραίες συνθηκες θα πει κάποιος, αλλά εκεί θα φανούν οι διαφορές στην τετρακίνηση και όχι στα 'εύκολα'. Εξάλλου όλοι οι φραγκάτοι που αγοράζουν τετρακίνητα μεγάλα σαλούν στη Βόρεια Ευρώπη, όλο και κάποια βόλτα θα κάνουν στις Άλπεις ή και στη χιονισμένη πόλη τους...Ξέρεις φαντάζομαι ότι αυτό το βίντεο είναι διαφημιστικό της Audi. Μέχρι και σημαιάκια Quattro έχει στην πίστα.
Παρόλα αυτά, ακόμα και αν αν υποθέσουμε ότι όλα φοράνε ίδια λάστιχα κλπ, αυτό που φαίνεται είναι η ρύθμιση των ηλεκτρονικών και της κατανομής ισχύος. Βλέπουμε ότι η BMW για παράδειγμα έχει πιο πισωκίνητη-σπορ λογική και υπερστρέφει. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που τα Audi κατηγορούνται ως μονοδιάστατα, υποστροφικά και βαρετά στο στεγνό. -
Μάλιστα. Ενα αυτοκίνητο που πάει τρένο σε αντίθεση με ένα που παρόλο που είναι τετρακίνητο πάει σα βάρκα και δε μαζεύεται, είναι βαρετό και μονοδιάστατο. Χμμμμ Λογικό!
-
Αυτοκινητιστικό φόρουμ σου λέει μετά...
-
Εξαρτάται πως ορίζει κανείς την αυτοκίνηση. Τα πράγματα δεν είναι μονοδιάστατα.
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Τα πράγματα δεν είναι μονοδιάσταταΤα Audi όμως είναι...
-
χαχαχα καλό
-
Τα BMW όμως είναι πολυδιάστατα....σκορπάνε
-
Διασκεδαστικές ατάκες αλλά μέσα από αυτές βγαίνει μια αλήθεια. Με το μονοδιάστατο audi πρέπει να είσαι είτε πιωμένος ή τυφλός για να βγεις από τον δρόμο. Αν βέβαια τα χέρια σου 'πιάνουν ' και είσαι 'παιχνιδιάρης', είναι η απόλυτη βαρεμάρα.
-
- Δε ξέρω από που αντλείτε τα συμπεράσματα σας,αλλά στην Ευρώπη κυκλοφορούν άπειρα Α8. Μιλάμε για πάρα πολλά.
Προφανώς είναι πιο πίσω στις πωλήσεις από την S klas η οποία ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία 40 χρόνια πριν το Α8. Το ίδιο περίπου ισχύει και για την 7αρα 20 χρόνια πριν το Α8. Θέλω να πω οτι πριν το Α8 που παρουσιαστηκε πρώτη φορά το 1994 η Audi ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη στη κατηγορία με κάτι ψιλοτραγικά 200αρια και V8...Οπότε η διαφορά τόσον ετών είχε δημιουργήσει μια παράδοση που δύσκολα σπάει.
2.Για τις τετρακινήσεις ισχύουν αυτά που γράφει ο Stefan.Μεγάλες διαφορές δεν υπάρχουν .Πάνω κάτω οι περισσότερες στα καθημερινά αυτοκίνητα την ίδια αποτελεσματικότητα έχουν,ειδικά σήμερα που τα περισσότερα είναι θέμα ρυθμίσεων των ηλεκτρονικών!!!Το μόνο που έκανε την Αudi να ξεχωρίζει είναι ότι τη πλάσαρε πρώτη εμπορικά με σωστό marketing σε καθημερινά αυτοκίνητα,όταν BMW & ΜΒ την είχαν στο περιθώριο.Μέτα την επέλαση των SUV την υιοθέτησαν και οι άλλοι ,αλλά σήμερα με το κυνήγι των ρύπων έφυγε και η τετρακίνηση από τη πρώτη γραμμή αντιπαράθεσης.
Βεβαια το σημαντικότερο ρόλο τον παίζουν τα λάστιχα αλλα οκ...
3.Τώρα σε ότι αφορά την οδηγοκεντρικότητα και το πόσο βαρετά είναι τα Audi κτλ ...Επειδή δόξα τω θεό έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα και επειδή έχουμε 2 Audi & μία BMW στην οικογένεια, έχω σχηματίσει τις απόψεις μου και δε περιμένω τον ¨ειδικό ¨τύπο ή βιντεάκια απο το Utube.
Και μιλάμε τώρα για την 'οδηγοκεντρική' 525i E60 η οποία κατά την άποψη μου στο δρόμο είναι βάρκα γιαλό και μόνο για γρήγορη οδήγηση δε σε εμπνέει.Να μη μιλήσω τώρα για αξιοπιστία και γελάσει κάθε πικραμένος. Επίσης οτι MB και να έχω οδηγήσει τη βρήκα πολύ μέτρια στο δρόμο έως και τραγική πχ SLK 350
Σίγουρα χειρότερες από τα 'βαρετά ' Audi.
Βέβαια απορώ πόσο sport μπορεί να είναι ενα αυτοκίνητο 5 μέτρων με 2 τόνους βάρος στη κατηγορία που μιλάμε ,αλλά ΟΚ...
Αυτές είναι οι προσωπικές μου διαπιστώσεις.
- Δε ξέρω από που αντλείτε τα συμπεράσματα σας,αλλά στην Ευρώπη κυκλοφορούν άπειρα Α8. Μιλάμε για πάρα πολλά.
AUDI FORUM