-
@lap said in MERCEDES-BENZ FORUM:
@w202-amg said in MERCEDES-BENZ FORUM:
@ataim said in MERCEDES-BENZ FORUM:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/332631410-mercedes-benz-glc-350
Έχει ένας φίλος το diesel phev, εξαιρετικο στα ταξίδια.
Και εγώ τα κοιτάω εις μέλλον το coupe είναι απίστευτο αμάξι ειδικά με αερανάρτηση. phev τα έχω απορρίψει στο μυαλό μου άσχετα ότι είναι πολύ δελεαστικά, ηλεκτρομοτερ-μιζα ανάμεσα σε κιβώτιο-κινητήρα με αγχώνει μόνο που το σκέφτομαι. Ο 2L diesel με 245ps είναι σχεδόν τέλειος.
Το όνειρο είναι GLC 400D 340PS 70κιλά ροπή με αερανάρτηση.Γιατί;
Γιατί προσωπικά αν πάρω εις μέλλον ένα τέτοιο αμάξι θα το κρατήσω μέχρι τη σύνταξη , να βάλω άχρηστο άγχος στο κεφάλι μου?
-
Όχι μηχανολογικά λέω. Τι εντοπίζεις ως επίφοβο. Για να μάθω περισσότερα το λέω. Έχεις έφεση στην μηχανολογία και θέλω να μαθω
-
@w202-amg said in MERCEDES-BENZ FORUM:
Γιατί προσωπικά αν πάρω εις μέλλον ένα τέτοιο αμάξι θα το κρατήσω μέχρι τη σύνταξη , να βάλω άχρηστο άγχος στο κεφάλι μου?
Καλό αυτοκίνητο είναι το έχει ο θείος μου. Ο συνδυασμός ντίζελ και μπαταρίας φέρνει μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση. Ωστόσο στα τέσσερα χρόνια έχει φουλ τριγμούς το τσέκαρα τις προάλλες πιέζεις λίγο την πόρτα και απορείς.
Επίσης εχε υπόψη οτι αν χρειαστεί αντικατάσταση μπαταρίας το κόστος είναι πάνω απο 8000 ευρώ.
Πάνε οι εποχές που έπαιρνες merc μέχρι τη σύνταξη.
-
Αυτό είπε, ότι θέλει να αποφύγει το phev.
Εντύπωση μου κάνει πάντως ότι εντόπισες τριγμούς, κανονικά είναι τανκ.
-
Όχι μηχανολογικά λέω. Τι εντοπίζεις ως επίφοβο. Για να μάθω περισσότερα το λέω. Έχεις έφεση στην μηχανολογία και θέλω να μαθω
Πολύ απλά 1) να τα φτύσει το ηλεκτρομοτερ, ούτε μπροστά δεν παίρνει,2) μια διαρροή κλασσική τσιμουχας στροφαλου ,τι θα γίνει? Οποιαδήποτε βλάβη Περιφερειακή σε σχέση με το σύστημα αυτό δεν σου επιτρέπει να βάλεις καν μπροστά. Το δε διαγνωστικό της Μερσεντές παίζει στο 1,5κ........
Εμένα άλλωστε δεν με νοιάζει η κατανάλωση σε υγραέριο ή ντίζελ,με νοιάζει τι οδηγάω ειδικά όταν βιάζομαι πρωινά να φτάσω στην ώρα μου 2 ώρες μακριά ή 150km. -
Εξαιρετικός.
Ναι είναι μια πιθανή βλάβη ή αστοχία της τσιμούχας μπορεί να τα κάνει όλα εκεί μέσα…. Άντε μη πω.
Το traction motor συνδέεται με το κιβώτιο οπότε υπάρχει μια σύνδεση
-
Εξαιρετικός.
Ναι είναι μια πιθανή βλάβη ή αστοχία της τσιμούχας μπορεί να τα κάνει όλα εκεί μέσα…. Άντε μη πω.
Το traction motor συνδέεται με το κιβώτιο οπότε υπάρχει μια σύνδεση
Οταν και ΑΝ τελικά φτάσω στην επιλογή τέτοιου αυτοκινήτου για να πάρω phev θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσω ότι η αντικατάσταση του μοτέρ είναι βατή και το μοτερ σε λογική τιμή,μεταχειρισμένα αν θα υπάρχουν ανταλλακτικά και φυσικά ότι οι μπαταρίες είναι συμφέρουσες για επισκευή ή πουλάνε σε καλές τιμές ανακατασκευασμένες. Οι κινητήρες ντίζελ που λέω παραπάνω @@@@ σαν εναλλακτικη.
-
Μου μυρίζεται ότι θα αργήσεις πάρα πολύ να φτάσεις σε αυτή την επιλογή. Κάτι άλλο: μας λένε συνέχεια ότι ο ηλεκτροκινητήρας των ηλεκτρικών αντέχει π.χ. 1 εκ. χλμ. και βάλε, αλλά το αυτοκόλλητο mobilo life, 30 χρόνια ξένοιαστης οδήγησης δεν θα το ξαναδείς κολημμένο σε κάποιο αυτοκίνητο της αγαπημένης σου φίρμας. Πρέπει να συμβιβαστείς στην ιδέα των βραχύβιων αυτοκινήτων, το οποίο έχει διπλή ανάγνωση. Η δεύτερη ανάγνωση που όλοι αποκρύβουν είναι ότι κάθε τόσο θα δίνεις το παλιό έναντι πινακίου φακής και θα ξηλώνεσαι για τα καλά για το καινούργιο.
-
@dstou said in MERCEDES-BENZ FORUM:
Μου μυρίζεται ότι θα αργήσεις πάρα πολύ να φτάσεις σε αυτή την επιλογή. Κάτι άλλο: μας λένε συνέχεια ότι ο ηλεκτροκινητήρας των ηλεκτρικών αντέχει π.χ. 1 εκ. χλμ. και βάλε, αλλά το αυτοκόλλητο mobilo life, 30 χρόνια ξένοιαστης οδήγησης δεν θα το ξαναδείς κολημμένο σε κάποιο αυτοκίνητο της αγαπημένης σου φίρμας. Πρέπει να συμβιβαστείς στην ιδέα των βραχύβιων αυτοκινήτων, το οποίο έχει διπλή ανάγνωση. Η δεύτερη ανάγνωση που όλοι αποκρύβουν είναι ότι κάθε τόσο θα δίνεις το παλιό έναντι πινακίου φακής και θα ξηλώνεσαι για τα καλά για το καινούργιο.
Σε ορίζοντα 3-4 χρόνων θα φανεί αν πάρω τέτοιο αυτοκίνητο, για αυτό άλλωστε πήρα το allroad για να μεταθέσω χρονικά την επιλογή. Εμένα με ενδιαφέρει σασί, ανάρτηση και αξιοπιστία να μπορώ να το φτιάχνω μόνος, δεν έχω θέμα να περιμένω 2 βδομάδες ανταλλακτικό από autodoc. Σ αυτό το πλαίσιο το phev είναι προς το παρόν αυτοκτονία.
υ.γ. οι τιμές κάποια στιγμή θα καταρρεύσουν στα μεταχειρισμένα.
MERCEDES-BENZ FORUM