-
Εχει καποιος το gla 1.5dci? η τουλαχιστον απο test drive κριτικες και εντυπωσεις
-
Υπάρχει κάτοχος C 180 με τον 1,6 κινητήρα κατά προτίμηση με αυτόματο κιβώτιο για να μου πει εντυπώσεις?
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Υπάρχει κάτοχος C 180 με τον 1,6 κινητήρα κατά προτίμηση με αυτόματο κιβώτιο για να μου πει εντυπώσεις?Εγώ που εχω οδηγήσει το δίλιτρο βενζίνης και πετρελαίου σε test drive σε Γερμανία και Ελβετία σου κάνω??
-
Εννοείτε!!! Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες!!
Edit ξέχασα να αναφέρω ότι ψάχνω πληροφόριες για το προηγούμενο μοντέλο! -
Kαλησπέρα σας,
Θα αγοράσω την Α180 και είμαι σε διαδικασία προσφορών από αντιπροσωπείες.
Προέκυψε κάτι αυτές τις μέρες και θέλω τη βοήθειά σας.
Μια αντιπροσωπεία μου προτείνει ένα εκθεσιακό μοντέλο με πολύ περισσότερο εξοπλισμό, στην ίδια τιμή με το μοντέλο νέας παραγγελίας.
Το εκθεσιακό αυτό μοντέλο μου είπαν είναι στην Γερμανία και έχει 2000 χιλιόμετρα.
Τί παίζει με αυτό;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας.
-
Εννοείς ότι επίσημη αντιπροσωπεία mercedes σου πρότεινε να σου πουλήσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από Γερμανία? Πρώτη φορά το ακούω. Εκθεσιακό μοντέλο λέγεται αυτό που είναι στην έκθεση μιας αντιπροσωπείας είτε έχει πινακίδες είτε όχι. Πάντως με μηδέν χιλιόμετρα. Αυτό που σου είπαν είναι μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ίσως test drive.
-
Μην το δεχθείς επ ουδενι.
Nokia 730 & Tapatalk
-
Ο χρήστης audikon έγραψε:
Kαλησπέρα σας,Θα αγοράσω την Α180 και είμαι σε διαδικασία προσφορών από αντιπροσωπείες.
Προέκυψε κάτι αυτές τις μέρες και θέλω τη βοήθειά σας.
Μια αντιπροσωπεία μου προτείνει ένα εκθεσιακό μοντέλο με πολύ περισσότερο εξοπλισμό, στην ίδια τιμή με το μοντέλο νέας παραγγελίας.
Το εκθεσιακό αυτό μοντέλο μου είπαν είναι στην Γερμανία και έχει 2000 χιλιόμετρα.
Τί παίζει με αυτό;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας.
Δεν είναι εκθεσιακό αυτό είναι ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ, μην τα μπερδευουμε!
-
Πάνω στο Nissan Navara πατάει το pick-up της Mercedes
http://www.zougla.gr/automoto/article/p ... s-mercedes -
Έχω μιλήσει με αρκετούς που δοκιμάσαν την GLA 200 amg line τόσο στην Έλλαδα όσο και στο εξωτερικό (test drive) και οι περισσότεροι μου είπαν ότι γενικά οι διαστάσεις 19/45 δεν του ταιριάζουν. Το ίδιο υποστηρίζουν και μέσα από τη mercedes οι οποίοι το προτείνουν με 18/45 (χωρίς όμως να το έχουν δοκιμάσει). Το θέμα είναι ο τρόπος οδήγησης που προτιμάς. Γενικά με το AMG line δείχνει να κρατάει πολύ καλύτερα (πέρα από την ομορφιά) και έχεις και τα πλεονεκτήματα της αίσθησης του τιμονιού. Έχω οδηγήσει το A 200 amg και ήταν κούτσουρο, ενώ το Gla 200 amg με 19/45 (οδήγησα αυτό το άσπρο που δόθηκε για τεστ) είναι σαφώς πιο άνετο και γενικά δεν σε ταλαιπωρεί. Παρόλα αυτά δεν έβγαλα τα συμπεράσματα που ήθελα γιατί το test drive ήταν στην εθνική οδό και για 10 λεπτά μόνο. Ακόμα και το 1.5 εκ χαμήλωμα δεν είναι εμπόδιο και εύκολους χωματόδρομους... Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν βάλεις το AMG line δε μπορείς να βάλεις τις 18/50 ζάντες στο NIGHT... Από όλους όσους οδήγησαν στην Ελλάδα (περιοδικά) μόνο ένας ήταν ξεκάθαρα εναντίον του AMG... Οι περισσότεροι ήταν ικανοποιημένοι και μου είπαν ότι είναι θέμα στυλ οδήγησης...
-
Ένα είναι το αμάξι και ας σβήνουν όσο θέλουν...
-
Ο χρήστης tzortze έγραψε:
Έχω μιλήσει με αρκετούς που δοκιμάσαν την GLA 200 amg line τόσο στην Έλλαδα όσο και στο εξωτερικό (test drive) και οι περισσότεροι μου είπαν ότι γενικά οι διαστάσεις 19/45 δεν του ταιριάζουν. Το ίδιο υποστηρίζουν και μέσα από τη mercedes οι οποίοι το προτείνουν με 18/45 (χωρίς όμως να το έχουν δοκιμάσει). Το θέμα είναι ο τρόπος οδήγησης που προτιμάς. Γενικά με το AMG line δείχνει να κρατάει πολύ καλύτερα (πέρα από την ομορφιά) και έχεις και τα πλεονεκτήματα της αίσθησης του τιμονιού. Έχω οδηγήσει το A 200 amg και ήταν κούτσουρο, ενώ το Gla 200 amg με 19/45 (οδήγησα αυτό το άσπρο που δόθηκε για τεστ) είναι σαφώς πιο άνετο και γενικά δεν σε ταλαιπωρεί. Παρόλα αυτά δεν έβγαλα τα συμπεράσματα που ήθελα γιατί το test drive ήταν στην εθνική οδό και για 10 λεπτά μόνο. Ακόμα και το 1.5 εκ χαμήλωμα δεν είναι εμπόδιο και εύκολους χωματόδρομους... Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν βάλεις το AMG line δε μπορείς να βάλεις τις 18/50 ζάντες στο NIGHT... Από όλους όσους οδήγησαν στην Ελλάδα (περιοδικά) μόνο ένας ήταν ξεκάθαρα εναντίον του AMG... Οι περισσότεροι ήταν ικανοποιημένοι και μου είπαν ότι είναι θέμα στυλ οδήγησης...Λοιπόν σαν κάτοχος gla 180 cdi με πακέτο urban εχω να σου πω ότι το αυτοκίνητο με την comfort ανάρτηση είναι πολύ άνετο και δεν καταλαβαίνει από λακκούβες και σαμαρακια και λοιπές ανωμαλίες του δρόμου. Γενικά σου προσφέρει μια αρκετά ξεκούραστη. Τώρα όσον αφορά το amg δεν το έχω δοκιμάσει όποτε δεν έχω άποψη.
-
Οδηγούμε: Ανανεωμένη Mercedes A Class & AMG A45 4MATIC
Η Mercedes A Class ανανεώνει την δυναμική της μεταξύ των premium χάτσμπακ με ένα διακριτικό αισθητικό φρεσκάρισμα αλλά και μια ουσιαστική αναβάθμιση στον εξοπλισμό και το τεχνολογικό της προφίλ.
Μετά από σχεδόν τρία χρόνια παρουσίας η Mercedes A Class ανανεώνεται με σκοπό να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα στην γκάμα της Mercedes η οποία είδε την απόφαση της για ριζική αλλαγή του χαρακτήρα του μικρού της μοντέλου να αποδεικνύεται εξαιρετικά εύστοχη. Η τελευταία γενιά της A Class κατάφερε να διπλασιάσει τον όγκο των πωλήσεων σε σχέση με την προηγούμενη, κάτι που σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην θετική ανταπόκριση που βρήκε σε ένα νεώτερο ηλικιακά κοινό. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε αναμφίβολα η σχεδίαση που διατηρεί μέχρι και σήμερα την ελκυστικότητά της οπότε είναι παραπάνω από λογικό το ενδιάμεσο φρεσκάρισμα του μοντέλου σήμερα να συνοδεύεται από λίγες και άκρως διακριτικές αισθητικές αλλαγές. Αυτές αφορούν κάποιες διαφοροποιήσεις στον αεραγωγό της μάσκας, στους προφυλακτήρες τα φωτιστικά σώματα και στις ενσωματωμένες πλέον στον πίσω προφυλακτήρα απολήξεις της εξάτμισης. Αντίστοιχα πολύ λίγα έχουν αλλάξει και στο εσωτερικό με την εικόνα να παραμένει ως είχε με την αναβάθμιση του φινιρίσματος να ενισχύει περεταίρω την ευρύτερη ποιοτική εικόνα. Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνεται πλέον και η δυνατότητα επιλογή μιας μεγαλύτερης κεντρικής οθόνης 8 ιντσών έναντι της βασικής των 7 ιντσών ενώ αναβαθμισμένες είναι και οι δυνατότητες του συστήματος πολυμέσων καθώς και των δυνατοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας με smartphones. Άλλωστε η νέα Α Class θα είναι το πρώτο μοντέλο της Mercedes που από τις αρχές του 2016 θα μπορεί να εφοδιάζεται με τις πλατφόρμες Apple CarPlay (για συνεργασία με iPhone) και MirrorLink.
Πιο ουσιαστικές είναι όμως οι αλλαγές που συνοδεύουν το ανανεωμένο μοντέλο σε τεχνολογικό υπόβαθρο σε μηχανολογικό και λειτουργικό επίπεδο. Έτσι λοιπόν πλέον υπάρχει η δυνατότητα εξοπλισμού της Α Class με το σύστημα επιλογής οδηγικού προφίλ, Dynamic Select που αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού για τις πιο δυνατές εκδόσεις αλλά και αυτές με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ή το πακέτο AMG Line. Το σύστημα διαθέτει συνολικά τέσσερις ρυθμίσεις (Comfort, Sport, Eco και Individual) οι οποίες επιδρούν ανάλογα την απόκριση του κινητήρα, στην υποβοήθηση του τιμονιού αλλά και στην λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου, όπου αυτό υπάρχει. Πρόσθετα σε αυτό υπάρχει πλέον και η δυνατότητα επιλογής και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενης ανάρτησης η οποία στο κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας Comfort, στην πρώτη μας επαφή με την A Class στους γερμανικούς δρόμους, δείχνει να προσφέρει μια σαφώς πιο άνετη και πιοτική απόσβεση σε σχέση με την συμβατική ανάρτηση.
Η ανανέωση έχει αγγίξει όμως και την γκάμα των κινητήρων τόσο με αλλαγές των ποιοτικών χαρακτηριστικών και της απόδοσης όσο και με την προσθήκη νέων εκδόσεων. Σε ότι αφορά τους πετρελαιοκινητήρες που πλέον δεν συνοδεύονται από τον κωδικό CDI αλλά από το γράμμα d δίπλα στην έκδοση του μοντέλου η βασική έκδοση ξεκινά από την Α160d με τον κινητήρα των 1.5 λίτρων και 90 ίππους ενώ η αμέσως επόμενη και ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική αγορά Α180d με τον ίδιο κινητήρα και 109 ίππους στην έκδοση BlueEFFICIENCY καταφέρνει μια εξαιρετική απόδοση σε επίπεδο κατανάλωσης και ρύπων με τις εκπομπές CO2 να είναι μόλις 89 γρ./χλμ. Οι μεγαλύτερες εκδόσεις χρησιμοποιούν τον γνωστό κινητήρα των 2,1 λίτρων με την Α200d να φθάνει του 136 ίππους και την Α220d να έχει κερδίσει σε απόδοση σε σχέση με το παρελθόν ανεβαίνοντας από τους 170 στους 177 ίππους. Σε ότι αφορά τους βενζινοκινητήρες η γκάμα επεκτείνεται προς τα κάτω με την νέα έκδοση Α160 η οποία χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο 1.600αρη με απόδοση 102 ίππων συμπληρώνοντας τις πιο ισχυρές εκδόσεις Α180 και Α200 με το ίδιο σύνολο και απόδοση 122 και 156 ίππων αντίστοιχα. Στο άνω άκρο των...γήινων εκδόσεων παραμένουν οι Α 220 και Α250 (που προσφέρονται και ως τετρακίνητες) με δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα και απόδοση 184 και 211 ίππων ενώ έχει προστεθεί και η ελαφρώς πιο δυνατή έκδοση Α250 Sport με 218 ίππους.
ΑMG A45 4MATIC: Με επιδόσεις supercar
Ήταν φυσικό η ανανέωση της A Class να αγγίξει και την πλέον σκληροπυρηνική της έκδοση, AMG A45 φέρνοντας μάλιστα ένα ιδιαίτερα εύστοχο και ουσιαστικό πακέτο αναβαθμίσεων. Μεταξύ αυτών με τον πιο επικοινωνιακό χαρακτήρα είναι η περεταίρω αύξηση της ισχύος του δίλιτρου κινητήρα που πλέον φθάνει τους 381 ίππους και τα 475 Νm ροπής δίνοντας και πάλι στην Α45 τον τίτλο του ισχυρότερου χάτσμπακ παραγωγής που για ένα μικρό διάστημα της είχε κλέψει το νέο Audi RS3. Αναμενόμενα λοιπόν στην σφαίρα των άκρως εντυπωσιακών δεδομένων να έχουν περάσει και οι επιδόσεις με πιο χαρακτηριστική την τιμή της επιτάχυνσης από τα 0-100χλμ./ώρα που έχει μειωθεί κατά 0,4 δλ. σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση αγγίζοντας πλέον τα 4,2 δλ. (!), κάτι που βάζει την AMG Α45 σε αυτό τον τομέα στα χωράφια των supercars. Βέβαια δεν είναι μόνο η αύξηση της ισχύος που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα καθώς αρκετές και ουσιαστικές είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει και στο κομμάτι της μετάδοσης. Μεταξύ άλλων λοιπόν το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη μαζί με τις απαραίτητες κατασκευαστικές αναβαθμίσεις ώστε η αντοχή του να συμβαδίζει με την αυξημένη ισχύ του κινητήρα έχει δεχθεί αλλαγές στο λογισμικό με στόχο την περεταίρω βελτίωση της απόκρισης και της ταχύτητας λειτουργίας ενώ την ίδια στιγμή έχει αποκτήσει πιο κοντή κλιμάκωση σε όλες τις σχέσεις από την 3η έως την 7η ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο το κομμάτι των επιδόσεων και ειδικά την ζωντάνια των ενδιάμεσων επιταχύνσεων.
Επίσης το έξτρα πακέτο AMG DYNAMIC PLUS γίνεται ακόμα πιο πλούσιο σε σχέση με το παρελθόν καθώς πλέον προσθέτει και εδώ την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση καθώς και ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εμπρός. Και βέβαια στην AMG A45 όλα τα παραπάνω προσφέρουν και επιπλέον δυνατότητες διαμόρφωσης σε σχέση με τα απλά μοντέλα καθώς το σύστημα Dynamic Select διαθέτει και την επιλογή RACE στην οποία ανάρτηση, κιβώτιο, σύστημα διεύθυνσης και κινητήρας αποκτούν τις πιο επιθετικές ρυθμίσεις με στόχο την χρήση ακόμα και μέσα στην πίστα. Όπως μάλιστα είχαμε την δυνατότητα να διαπιστώσουμε στην πίστα Λάουσιτζρινγκ η αναβάθμιση των δυνατότητων της A45 δεν μένει μόνο στα χαρτιά αλλά αποτυπώνεται και στην πράξη καθώς η σαφώς μεγαλύτερη ζωντάνια στο πάτημα του γκαζιού συνοδεύεται από μια πιο γρήγορη απόκριση του κιβωτίου στις εντολές του οδηγού, έστω και αν δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια στιγμιαία απροθυμία στο οριακό κατέβασμα σχέσεων, ενώ η πιο σημαντική θετική αλλαγή αφορά την σημαντική βελτίωση της πρόσφυσης του εμπρός μέρους και μαζί με αυτό της κατευθυντικότητας και της ακρίβειας στις πολύ κλειστές στροφές ακόμα και σε φάση έντονης επιτάχυνσης.
,
Η ανανεωμένη γκάμα της Mercedes A Class αναμένεται στη Ελλάδα μέσα στον Οκτώβριο χωρίς να αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στην τιμολογιακή διαμόρφωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.
www.4troxoi.gr -
Καλημέρα παιδιά, μετά από 2 χρόνια με rx8 και τρία με mx5 sporty στα 52 μου έκανα το βήμα της αλλαγής (πρώτη φορά αριστερα) έδωσα τον γιαπωνέζο και πήρα από χέρι μια γερμανίδα c230 ΚΑ evolution, sport packet πανοραμικη +++.μοντέλο 2003 ελληνικό με 120.000 κμ άψογο, ατρακάριστο με καινούργιά λάστιχα και μπαταρία μέσα του 2014 (με τις εργοστασιακές ετικέτες σε πολλά σημεία).
Από τα λίγα ΚΜ που έγραψα
+ανάρτηση, το περίμενα βάρκα αλλά έπαθα πλάκα σφιχτή όσο πρέπει,
+φρένα
+ESP διακριτικό και απενεργοποιείται πλήρες από το μενού
-έλειψη δείκτη λαδιού
-μικροβλακίες στα ηλεκτρικά όπως το τριγωνάκι του ESP δεν εμφανίζεται καθόλου στον πίνακα καμμένο;;;,το ESP λειτουργει κανονικά.
Για βοηθήστε, τι πρέπει να προσέξω; τι πρέπει να μάθω;
Λόγο του ότι είμαι γενικά μαλωμένος με τα συνεργεία και τα μαστόρια και την βασική συντήρηση των αυτοκινήτων μου την κάνω εγώ εδώ και τριάντα χρόνια δώστε κανένα link για workshop manual, tips.info λάδια φίλτρα διάβασα για λαδοπαγίδες τακάκια που δεν αλλάζουν παρά μόνο στην ΜΒ και ότι άλλο νομίζετε,
Για τα σοβαρά βέβαια θα πρέπει να το πηγαίνω σε εξειδικευμένο, για πέστε κανένα γνωστό ανατολική Θεσσαλονίκη και κανένα μαγαζί με ανταλλακτικά (ενοείται δεν με χαλάνε καθόλου τα επώνυμα μη mercedes) -
Mετα απο τις τιμοναρες και στησιματαρες των mx5 και rx8 το τιμονι της Merc ειναι μεγαλη απογοητευση. Και χωρις μπλοκε κιολας....Με το συμπαθειο αλλα το θεωρω downgrade σαν επιλογη με αυστηρα οδηγικα κριτηρια μετα απ αυτα που ειχες
Καλο μοτερ ομως με δυναμη και ροπη απο χαμηλα, ειχα το ιδιο στην slk μου (192hp) και ειναι το μονο που αξιζει πιστευω
Καλοταξιδο οπως και να χει ομως !! Αυτοματο ή χειροκινητο?
-
Ευχαριστώ, Η καρδιά μου έλεγε cosmo ξανά , είδα κανα δυό, (το nc 1.8 δεν με πολυαρέσει) αλλά η λογική και η παντόφλα της ''Μέρκελ''(γυναίκας) επέβαλε συντηρητική επιλογή.
Και καλύτερο τιμόνι να είχε ο όγκος το βάρος και κυρίως η φιλοσοφία του δεν θα βοηθούσε.
Το αυτόματο είναι. -
-
-
http://www.autoblog.gr/2015/10/26/h-mer ... oose-test/
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Γενικά η 'αμερικάνικη' κατασκευή των πρώτων ML δεν πρέπει να αποτελεί και περηφάνια της Mercedes ...Υποψιάζομαι πως μιλάς για W163.
Γιατί από W164 και μετά και ειδικά μετά το 2009 W164 Facelift είναι πολύ γερά αυτοκίνητα.
Ότι πρόβλημα είχανε ήταν μηχανικό το οποιο ήταν κοινό σε σχεδόν όλα τα μοντέλα με τον ίδιο κινητήρα. Τα 350 3.5L με το balancer shaft.
MERCEDES-BENZ FORUM