-
Εγώ θα πήγαινα στον Σπανό να μου βάλει το schnitzer, να μην χάσω και την εργοστασιακή εγγύηση.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Schnitzer και μόνο απο αυτα...μακράν ό,τι καλύτερο για bmw.
Εναλλακτικα dms ή evolve από Αγγλία.
-
Θα πάω από το Σπανό σήμερα ή αύριο...
Τώρα για τα άλλα 2 τι εννοείς από Αγγλία ? πώς δηλαδή ? -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Θα πάω από το Σπανό σήμερα ή αύριο...
Τώρα για τα άλλα 2 τι εννοείς από Αγγλία ? πώς δηλαδή ?Στέλνουν το μηχάνημα που κουμπωνει στην obd και φορτώνεις το πρόγραμμα. Οποτε οταν γινει update στην ecu και χαθεί το πρόγραμμα, μπορείς να το ξαναφορτώσεις.
-
Σαν το PPC που είχα παλιά από την BSR, μάλιστα.
Να ρωτήσω μιάς και δεν πρόλαβα να πάω ... Το αυτοκίνητο έχει 3 mode Eco, Comfort, Sport.
Διατηρούνται όπως είναι και αλλάζει η χαρτογράφηση τους ή καταργούνται και έχω 1 μόνο επιλογή ?
Ιδανικά θα ήθελα να έχω διαφορετικά mode ανάλογα με τα κέφια μου που να αλλάζουν απλά με το πάτημα ενός κουμπιού εν' κινήσει. -
Διατηρούνται ολα τα modes, τουλαχιστον οταν μιλάμε για σοβαρούς βελτιωτές.
-
Πληροφορήθηκα χθες και επιβεβαιωσα στο επίσημο site της ΒΜW (https://www.bmw.gr/el/bmw-partner/dealer-overview.html) ότι στην Αθήνα όλοι (πλην ενός) οι μικροί εξουσιοδοτημένοι επισκευαστες βγηκαν εκτος επίσημου δικτύου, καθιστωντας μονόδρομο, αν είσαι στην εγγύηση τους δυο μεγάλους εμπορους, Σπανο και Σφακιανακη.
Θεωρώ ότι με κάτι τέτοια στη BMW θα καταλήξουν μόνο με τους ψεύτο κυριλέ.
Με τέτοια μυαλά ειδικά όσους πελάτες έκαναν με τη Χ1 θα τους χάσουν.
Ο κόσμος δεν θέλει ακριβά κυριλικια και ανούσια έξοδα.
Το premium μια τέτοια εταιρία πρέπει να το δείχνει στην ποιότητα των αμαξιών της όχι στις πολυθρόνες της αίθουσας αναμονής των συνεργείων της.
Ας κοιτάξει να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις υποδοχής αμαξιών των μεγάλων που επιδέχονται μεγάλης βελτίωσης (και ο Σπανος στην Καλλιθέα και ειδικότερα ο Σφακ στο Μαρούσι παρκάρουν αμάξια στα πεζοδρόμια μετά το σερβις) καθως και το επιπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών όπου ακούγονται και παράπονα στα ειδικά φόρα και μετά να κλείσει τους μικρούς. Δεν γίνεται να τρώμε έμμεσο εκβιασμό με τις 2 πρακτικά επιλογές αν θελουμε την εγγύηση (ποσο μάλλον αν έχουμε και επέκταση) και κυριως τυχόν good will μελλοντικά σε κάποια δύσκολη και ακριβή ζημιά.
Εμένα κάτι τέτοιες αηδίες με οδηγούν εκτός εταιρείας στο μέλλον.
Θέλω να βλέπω το αμάξι όταν το σκαλίζουν, να γίνεται πραγματική εργασία, σε λογικές τιμές (δεν αγόρασα τη Χ5). Εκτιμώ τις σωστές προδιαγραφές και την οργάνωση (γι αυτό και λακισα από τη Nissan) αλλά σε λογικό πλαίσιο και με πολλες επίσημες επιλογές (όπως πχ στην Τογιότα). Θέλω να πήγαινω σε εξουσιοδοτημένο αλλά με πολλες επιλογές και να καταλαβαίνω ότι πήγα συνεργείο, όχι για καφέ.
Εχω άδικο; -
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πληροφορήθηκα χθες και επιβεβαιωσα στο επίσημο site της ΒΜW (https://www.bmw.gr/el/bmw-partner/dealer-overview.html) ότι στην Αθήνα όλοι (πλην ενός) οι μικροί εξουσιοδοτημένοι επισκευαστες βγηκαν εκτος επίσημου δικτύου, καθιστωντας μονόδρομο, αν είσαι στην εγγύηση τους δυο μεγάλους εμπορους, Σπανο και Σφακιανακη.Αυτό είχε δρομολογηθεί εδώ και πολλά χρόνια και άργησε να υλοποιηθεί. Το ήξερα ήδη από το 2015 ότι θα γίνει (όπως και ότι θα κλείσουν όλοι οι μικροί έμποροι εντός Αττικής, το οποίο το γνώριζα πριν καν ο Σφακ πάρει την εξουσιοδότηση).
Για εμένα είναι πάρα πολύ σωστή κίνηση. Το κόστος ανά έτος ενός εξουσιοδοτημένου για BMW είναι πάρα πολύ υψηλό με αποτέλεσμα οι μικρές μονάδες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και άρα να μην μπορούν να τηρούν τα στάνταρ της εταιρείας ή ακόμα πιο απλό, δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα μηχανήματα, τα royalties και την εκπαίδευση της BMW, άρα η BMW πολύ σωστά είπε: 'εάν δεν μπορείς να έχεις μηχανήματα, εργαλεία, εξοπλισμό και προσωπικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές μου, δεν σου δίνω την εξουσιοδότηση'.
Ο Σπανός είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο πλέον (αντίστοιχο της Ευρώπης). Ο Σφακ υπολείπεται σε υποδομές και όπως λές Στέφανε είναι τραγικό να παρκάρει αυτοκίνητα στο δρόμο...και επειδή περνάω συχνά από εκεί, έχω δει και πως τα οδηγούν (γενικά BMW προσωπικά μόνο από Σπανό και σε Σπανό....καμία σχέση).
Για το κόστος διαφωνώ...όπως έλεγε και η γιαγιά μου 'τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λους'..!!! Το service πρέπει να γίνεται με τις προδιαγραφές, τα υλικά και τα εργαλεία τις εταιρείας, από προσωπικό που έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση (δεν είναι δωρεάν, την πληρώνει το συνεργείο....όλα τα πληρώνει), τα οποία παραπάνω έχουν μεγάλο κόστος και θα το πληρώσει και ο πελάτης. Αλλιώς ας πάει στον μαστρο-μήτσο.
-
Είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι αυτή η απόφαση γιατί αφήνει εκτός μεγάλα μέρη της χώρας που έχουν την άνεση και θέλουν BMW. Είμαι περίεργος να δω πως θα δουλέψει το σύστημα. Χρυσές δουλειές όποιος βγάλει σπασμένο το διαγνωστικό πρόγραμμα της BMW και αρχίσει να το πουλάει στους μαστρομήτσους.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι αυτή η απόφαση γιατί αφήνει εκτός μεγάλα μέρη της χώρας που έχουν την άνεση και θέλουν BMW. Είμαι περίεργος να δω πως θα δουλέψει το σύστημα. Χρυσές δουλειές όποιος βγάλει σπασμένο το διαγνωστικό πρόγραμμα της BMW και αρχίσει να το πουλάει στους μαστρομήτσους.Διαγνωστικά υπάρχουν πολλά του εμπορίου που κάνουν για BMW (μάλιστα κάποια μπορούν και να προγραμματίσουν λειτουργίες που το μαμά διαγνωστικό δεν σε αφήνει, π.χ. μόνιμη απενεργοποίηση του StatStop), τα οποία φυσικά και κοστίζουν αρκετά χρήματα τόσο το hardware όσο και η ετήσια ανανέωση του Software. Ξέρω εξειδικευμένο συνεργείο που το έχει...αλλά στα δύσκολα συνεργάζεται με τον Σπανό.
Όμως, το εξουσιοδοτημένο δεν είναι μόνο το διαγνωστικό (το οποίο κοστίζει €50.000 ετησίως για την άδεια και τις αναβαθμίσεις του λογισμικού), αλλά και τα ειδικά εργαλεία, τα TIS, TSB, διάφορες καμπάνιες, online διάγνωση, good will, άμεση επικοινωνία με το τεχνικό διευθυντή Ελλάδος ή και Ευρώπης εάν χρειαστεί, εκπαίδευση του προσωπικού και πολλά άλλα.
Δυστυχώς, όταν θες να πουλάς και premium service (σε όλα τα επίπεδα) το κόστος είναι τεράστιο και δυστυχώς μικρές μονάδες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
-
Εμένα θα μου επιτρέψετε να έχω ενστάσεις για οποιοδήποτε συνεργείο είτε λέγεται Σπανος/Σφακιανάκης, είτε κάποιο εξιδανικευμένο. Εν ολίγοις το σημαντικοτερο ειναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στη τεχνογνωσία και την εντιμότητα του μηχανικού και του συνεργείου όπως κι αν λέγεται αυτό. Καλό ειναι να «χτίζεις» μια σχέση ωστε να έχεις όσο το δυνατο το κεφάλι σου ήσυχο ότι γίνεται το καλύτερο για το αμάξι σου χωρίς υπερβολικά κόστη και κυρίως να δίνεται η καλύτερη λύση και όχι απλά για να πωληθεί ένα ανταλλακτικό κσι να «γράφουν» οι εργατοώρες.
Έχοντας αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα με την Ε83 μου έχω επισκεφθεί αρκετα εξουσιοδοτημένα και μη συνεργεία. Έχω δεχτεί τη καλύτερη εξυπηρέτηση από εξουσιοδοτημένο αλλά στο ίδιο έχω πληρώσει αλλαγή υγρών φρενών η οποία εκ των υστέρων αποδείχθηκε οτι ποτέ δεν έγινε.
Από την άλλη σε ένα εξειδικευμένο εισαι εκεί, βλέπεις, ρωτάς αλλά και πάλι πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη ότι είναι γνωστής και δεν θέλει μόνο να σε αφαιμάξει.
Άρα γενικά θέλει ψάξιμο για να κατασταλάξει κανείς κάπου κι ο θεός βοηθόςSent from my iPhone using Tapatalk
-
Και στο εξουσιοδοτημένο μπορεις να εισαι απο πάνω Σπύρο...αρκεί να θες και να έχεις χτίσει μια σχέση.
Προσωπικα στον Σπανό ποτε δεν μου το ειχαν αρνηθει.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Διαγνωστικά υπάρχουν πολλά του εμπορίου που κάνουν για BMW (μάλιστα κάποια μπορούν και να προγραμματίσουν λειτουργίες που το μαμά διαγνωστικό δεν σε αφήνει, π.χ. μόνιμη απενεργοποίηση του StatStop), τα οποία φυσικά και κοστίζουν αρκετά χρήματα τόσο το hardware όσο και η ετήσια ανανέωση του Software. Ξέρω εξειδικευμένο συνεργείο που το έχει...αλλά στα δύσκολα συνεργάζεται με τον Σπανό.
Όμως, το εξουσιοδοτημένο δεν είναι μόνο το διαγνωστικό (το οποίο κοστίζει €50.000 ετησίως για την άδεια και τις αναβαθμίσεις του λογισμικού), αλλά και τα ειδικά εργαλεία, τα TIS, TSB, διάφορες καμπάνιες, online διάγνωση, good will, άμεση επικοινωνία με το τεχνικό διευθυντή Ελλάδος ή και Ευρώπης εάν χρειαστεί, εκπαίδευση του προσωπικού και πολλά άλλα.
Δυστυχώς, όταν θες να πουλάς και premium service (σε όλα τα επίπεδα) το κόστος είναι τεράστιο και δυστυχώς μικρές μονάδες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.Τέτοιους προγραμματισμούς τους κάνεις και μόνος σου με κοστος για OBD adaptor και software στο κινητό με 50 ευρώ (για να μην πω τι κάνεις με ένα laptop και το πρόγραμμα απο το Internet)
Οντως το εξουσιοδοτημένο το θες και για αυτά ακριβώς που λες!
Και εγώ γι αυτό το θέλω και δεν με πειράζει να πληρώσω παραπάνω (ποτέ δεν έχω πάει σε μη εξουσιοδοτημένο σε ότι αμάξι είχα) αρκεί να έχω ποικιλία επιλογών, να έχω κοντά μου και να μπορώ να ρωτήσω το μηχανικό απευθείας.
Δεν παω σε ιατρείο ούτε σε δικηγορικό γραφείο.
Στον Νταγκουνάκη ας πούμε που είχαμε και ως κλαμπ δημιουργήσει μια επαφή είχες όλα τα παραπάνω! Τώρα όσο είμαστε στην εγγύηση ή στο δωρεάν πακέτο συντήρησης ή και στη συνέχεια αν θες να εκμεταλλευτεις good will σε μια στραβή πρέπει να πας είτε Σπανό είτε στο Σφακ.
Γιατί να τρέχω στην άλλη άκρη της Αθηνας (Σπανος) που είναι ήδη crowded (και εκεί καταλαμβανουν 2 τετράγωνα τα αμάξια γύρω από τις εγκαταστάσεις ή το Σφακ που εχει τα θέματα που αναφέραμε;
Και όλα αυτά χωρίς ποτέ να δω τι κάνουν στο αμάξι μου (που στο Νταγκ το είχα) χωρίς να μιλήσω με το μάστορα.
Ας τα είχα όλα αυτά και ας καθόμουν σε πιο πρόχειρο καναπε και ας μην είχα εσπρεσακι περιμένοντας.
Να πληρώσω την τεχνογνωσία και τα ειδικά μηχανήματα αλλά όχι τα γκομενάκια, τον καφέ και τα επιπλα.
ΟΚ μια φορά αξιζει να το δεις/ζήσεις -
Οπως ειπα και στον Σπανο μπορεις να δεις τι κάνουν και να μιλήσεις και με τον μάστορα.
Οσο για το «ταξιδι» στην αλλη ακρη (συμφωνω αλλα πηγαινα!) το κανεις 1 φορα καθε 2 χρόνια...αντε 1 φορα τον χρόνο. Δεν ειναι τίποτα...ασε που ειναι ευκαιρια να οδηγησεις νεα μοντελα εαν εχεις κανονισει απο νωρις αυτοκινητο αντικαταστασης!
-
Να πούμε βέβαια ότι ο Νόμος λέει ότι αν α) κάνεις σέρβις σε συνεργείο με κρατική άδεια και β) χρησιμοποιείς αυθεντικά ανταλλακτικά, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να τιμήσει την εγγύηση. Μόνο αν αποδείξει στο δικαστήριο ότι έκανε λάθος το συνεργείο μπορεί να την γλιτώσει.
-
Σωστά Αλέξανδρε! Αλλά στην Ελλάδα ειναι δυστυχως ου μπλεξεις. Πολλα τα χρήματα και μεχρι να αποζημιωθεις θα πρεπει να πληρώνεις και εαν η ζημια ειναι μεγαλη να την πληρωσεις μονος σου μεχρι να γινει το δικαστηριο και να παρεις πισω τα χρήματα. Αρα για τον περισσότερο κοσμο (ειδικα αυτους που πανε σε μη εξουσιοδοτημενο για οικονομικους λογους, αρα δεν τους περισσευουν τα μετρητα) ειναι κατι αρκετα δύσκολο το να στηριξουν μια αγωγή.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Οπως ειπα και στον Σπανο μπορεις να δεις τι κάνουν και να μιλήσεις και με τον μάστορα.Οσο για το «ταξιδι» στην αλλη ακρη (συμφωνω αλλα πηγαινα!) το κανεις 1 φορα καθε 2 χρόνια...αντε 1 φορα τον χρόνο. Δεν ειναι τίποτα...ασε που ειναι ευκαιρια να οδηγησεις νεα μοντελα εαν εχεις κανονισει απο νωρις αυτοκινητο αντικαταστασης!
Άντε τώρα να φτιάξεις κονε ρε συ Φανη από την αρχή σε μια εταιρεία από την οποία δεν ψώνισες, πας με το φθηνό μοντέλο της μάρκας και ..... άστο χες το .... big καταστρόφα!
Και προσωπικά θέλω να πηγαίνω να βλέπω ότι και όποτε θέλω και να φεύγω άμεσα. Δεν με ενδιαφέρει να οδηγήσω κάτι άλλο.
Εδώ το είχα δίπλα μου το κανονικο συνεργείο όχι μπουτίκ και μου το έσβησαν από το χάρτη και αυτό και τόσα αλλά.
Θα πεσει χοντρο κράξιμο στη συνέντευξη που μου έχουν κανονίσει από τη BMW. -
Bmw 116d το προηγουμενο μοντελο αλλαγη τακακια μπροστα 235 ευρω
-
Τιμή αντιπροσωπείας προφανώς...
BMW FORUM