-
Εξαρτάται. Αν θες να το κρατήσεις μια πενταετία σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η αξία μεταπώλησης.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Είναι κρίμα να πάρει κάποιος αυτοκίνητο με βασικό κριτήριο την μεταπώληση.
Οτιδήποτε 'απτό' αγοράζεις πρέπει να έχει μια αξία 'μεταπώλησης' αλλιώς μην το αγοράσεις, νοίκιασέ το να κάνεις το κέφι σου!
Διαφωνώ, αλλά δεν κάνω κουμάντο στην τσέπη κανενός άλλου. Στην δική μου, που κάνω, δεν κοιτάω ποτέ μεταπώληση, γιατί ποτέ δεν πουλάω αυτοκίνητο. Καλό προϊόν θέλω να είναι πάνω από όλα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οτιδήποτε 'απτό' αγοράζεις πρέπει να έχει μια αξία 'μεταπώλησης' αλλιώς μην το αγοράσεις, νοίκιασέ το να κάνεις το κέφι σου!
Διαφωνώ, αλλά δεν κάνω κουμάντο στην τσέπη κανενός άλλου. Στην δική μου, που κάνω, δεν κοιτάω ποτέ μεταπώληση, γιατί ποτέ δεν πουλάω αυτοκίνητο. Καλό προϊόν θέλω να είναι πάνω από όλα.
Εσυ είσαι συλλέκτης τότε Αλέξανδρε, οπότε έχεις πράγματι άλλα κριτήρια!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εσυ είσαι συλλέκτης τότε Αλέξανδρε, οπότε έχεις πράγματι άλλα κριτήρια!
Εγώ δεν είμαι συλλέκτης, κάνω το σκ@το παξιμάδι για να πάρω κάτι και θέλω να είναι όσο καλύτερο μου επιτρέπουν τα χρήματα που έχω.
Αυτοκίνητο αγόρασα μτχ το 2014 με τα λεφτά που μάζεψα από το γάμο μου, ξέροντας ότι πολύ δύσκολα και τουλάχιστον μετά από 10 χρόνια θα μπορέσω να πάρω άλλο, οπότε αξία μεταπωλησης;;;; Τι είναι αυτό;;;Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Την 'αξία μεταπώλησης' που συνηθως συνοδεύει τα πριμιουμ οπως στο παράδειγμα που έθεσε ο φίλος που κοιτάζει τη σειρά 1 σε σχεση με τη τζιουλιεττα, την εχεις πληρώσει ηδη πολυ ακριβά κατα την αγορά. Οταν μια 116 εχει 4-5Κ παραπάνω (κ λίγα ιςως λέω) απο μια αντίστοιχα εξοπλισμένη G, τι ακριβως εχω κερδίσει αν η BMW πουληθεί 1-2Κ παραπάνω μετα απο 5-6 χρονια;
Μηπως περισσότερη αξία εχει να παίρνεις αυτο που σου αρεσει παρα 'καλο όνομα';;; -
Αν ειναι να αγορασει μπεμπα γιατι γνωριζει τι παιρνει, πλαισιο, πισωκινηση κτλ συμφωνω, και καλα να κανει.
Αν ειναι να επιλεξει μια πριμιουμ εταιρεια απλα για να κανει επιδειξη σε φιλες και φιλους φοιτητες, χωρις να κοιτα τα τεχνικα στοιχεια υπεροχης, διαφωνω.
Τι σημαινει επιδειξη καταλαβαινει κανεις;;;
Για μενα επιδειξη ειναι να προαπαθεις να ενεργοποιησεις το αισθημα της ζηλιας στον αλλον, και ως συνεπεια αυτου σε δευτερη φαση να τον κανεις να νιωσει ασχημα.Ασχημα με τον εαυτο του, με την οικονομικη του κατασταση, την οικογενειακη του κατασταση κτλ
Τι κερδιζεις εσυ με το να κανεις τον αλλον πιο δυστυχισμενο. Ποια εσωτερικη αναγκη και κενο καλυπτεις με το να ξερεις μεσω της επιδειξης οτι ασχημηνες περισσοτερο ( στον βαθμο που σου αναλογει) την ημερα του. Ποια ελλειψη σωματικη ή πνευματικη καλυπτεις;
Αν ομως το αγοραζεις διοτι εχεις ως κριτηριο το οτι προσφερει ανωτερα τεχνικα χαρακτηριστικα και στοιχεια, μαλιστα καλα κανεις και να τη χαρεις, και αν μπορεις να παρεις και δευτερη
Ενταξει λιγο πολυ ολοι θελουμε να κανουμε επιδειξη, αλλα πιστευω η λογικη πρεπει να επεμβαινει.
Επισης αν στα 25 θελεις BMW για να κανεις εντυπωση στις φιλες σου, μαθαινεις τον εαυτο σου σε παρομοιες επιλογες και στα 45 τι θα ζητας;
Μην πω με τι μοιαζει κανεις οταν αγοραζει μια BMW (πριμιουμ εταιρεια) με λιγοτερο εξοπλισμο πολυτελειας απο ενα σουζουκι των 14000€ μονο και μονο για το σημα. ( εξαιρω τις επιλογες με βαση τα τεχνικα χαρακτηριστικα)
-
Στις προηγμένες αγορές υπάρχουν πίνακες απαξίωσης. Σου λένε με ποσοστά ποια η εναπομείνουσα αξία ανός ΙΧ μετά από χ χρόνια, σε συνάρτηση με την τιμή αγοράς του.
Π.χ. σου λένε ότι η Χ μάρκα μετά από 5 χρόνια έχει μέση τιμή πώλησης το 42% της τιμής αγοράς της. Έχασε δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια 100-42 = 58%, ενώ μια άλλη στον ίδιο χρόνο τα πάει καλύτερα (ή χειρότερα).
Δεν έχω δει τέτοια ποσοστά για την ελληνική αγορά, η εμπειρία μου είναι ότι εδώ παίζει τεράστιο ρόλο το μοντέλο, πιο πολύ και από τη μάρκα ίσως, π.χ. ένα 120ι θα φάει μεγαλύτερη σφαλιάρα από ένα 116ι στον ίδιο χρόνο, για ευνόητους λόγους. Επίσης τα μικρά που καλύπτουν πάγιες και καθημερινές ανάγκες ΄κρατάνε' τιμή, ενώ τα αμάξια φιγούρας συνήθως σφαγιάζονται όταν έρθει η ώρα. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αν ειναι να αγορασει μπεμπα γιατι γνωριζει τι παιρνει, πλαισιο, πισωκινηση κτλ συμφωνω, και καλα να κανει.Αν ειναι να επιλεξει μια πριμιουμ εταιρεια απλα για να κανει επιδειξη σε φιλες και φιλους φοιτητες, χωρις να κοιτα τα τεχνικα στοιχεια υπεροχης, διαφωνω.
Για μενα επιδειξη ειναι να προαπαθεις να ενεργοποιησεις το αισθημα της ζηλιας στον αλλον, και ως συνεπεια αυτου σε δευτερη φαση να τον κανεις να νιωσει ασχημα.Ασχημα με τον εαυτο του, με την οικονομικη του κατασταση, την οικογενειακη του κατασταση κτλ
Τι κερδιζεις εσυ με το να κανεις τον αλλον πιο δυστυχισμενο. Ποια εσωτερικη αναγκη και κενο καλυπτεις με το να ξερεις μεσω της επιδειξης οτι ασχημηνες περισσοτερο ( στον βαθμο που σου αναλογει) την ημερα του. Ποια ελλειψη σωματικη ή πνευματικη καλυπτεις;
Αν ομως το αγοραζεις διοτι εχεις ως κριτηριο το οτι προσφερει ανωτερα τεχνικα χαρακτηριστικα και στοιχεια, μαλιστα καλα κανεις και να τη χαρεις, και αν μπορεις να παρεις και δευτερη
Ενταξει λιγο πολυ ολοι θελουμε να κανουμε επιδειξη, αλλα πιστευω η λογικη πρεπει να επεμβαινει.
Επισης αν στα 25 θελεις BMW για να κανεις εντυπωση στις φιλες σου, μαθαινεις τον εαυτο σου σε παρομοιες επιλογες και στα 45 τι θα ζητας;
Μην πω με τι μοιαζει κανεις οταν αγοραζει μια BMW (πριμιουμ εταιρεια) με λιγοτερο εξοπλισμο πολυτελειας απο ενα σουζουκι των 14000€ μονο και μονο για το σημα. ( εξαιρω τις επιλογες με βαση τα τεχνικα χαρακτηριστικα)
+1
Πολύ σωστά τα λόγια σου! -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αν ειναι να αγορασει μπεμπα γιατι γνωριζει τι παιρνει, πλαισιο, πισωκινηση κτλ συμφωνω, και καλα να κανει.Αν ειναι να επιλεξει μια πριμιουμ εταιρεια απλα για να κανει επιδειξη σε φιλες και φιλους φοιτητες, χωρις να κοιτα τα τεχνικα στοιχεια υπεροχης, διαφωνω.
Δεύτερη φορα σήμερα που συμφωνούμε απόλυτα....
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Στις προηγμένες αγορές υπάρχουν πίνακες απαξίωσης. Σου λένε με ποσοστά ποια η εναπομείνουσα αξία ανός ΙΧ μετά από χ χρόνια, σε συνάρτηση με την τιμή αγοράς του.
Π.χ. σου λένε ότι η Χ μάρκα μετά από 5 χρόνια έχει μέση τιμή πώλησης το 42% της τιμής αγοράς της. Έχασε δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια 100-42 = 58%, ενώ μια άλλη στον ίδιο χρόνο τα πάει καλύτερα (ή χειρότερα).
Δεν έχω δει τέτοια ποσοστά για την ελληνική αγορά, η εμπειρία μου είναι ότι εδώ παίζει τεράστιο ρόλο το μοντέλο, πιο πολύ και από τη μάρκα ίσως, π.χ. ένα 120ι θα φάει μεγαλύτερη σφαλιάρα από ένα 116ι στον ίδιο χρόνο, για ευνόητους λόγους. Επίσης τα μικρά που καλύπτουν πάγιες και καθημερινές ανάγκες ΄κρατάνε' τιμή, ενώ τα αμάξια φιγούρας συνήθως σφαγιάζονται όταν έρθει η ώρα.Αν έπρεπε να τα σκεφτώ όλα αυτά, θα μου είχε φύγει η επιθυμία να αγοράσω αυτοκίνητο. Θα έπαιρνα το λεωφορείο...
-
Χαχαχαχα...Μια μιζερια μου βγαζουν αυτοι οι πινακες..
Επισης ξεχνατε οτι στην ελλαδα με μια αλαγη πχ των τελων κυκλοφοριας σε μια νυχτα ολοι οι υπολογισμοι πανε περιπατο...
Γιαυτο παρτε τα αμαξια που σας αρεσουν και χαρειτε τα...Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
...Μια μιζερια μου βγαζουν αυτοι οι πινακες..
Και μια ωριμότητα, αγοράς και καταναλωτή, άγνωστες έννοιες στα μέρη μας.
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Επισης ξεχνατε οτι στην ελλαδα με μια αλαγη πχ των τελων κυκλοφοριας σε μια νυχτα ολοι οι υπολογισμοι πανε περιπατο...
Γιαυτο παρτε τα αμαξια που σας αρεσουν και χαρειτε τα...Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Συμφωνώ με όλους αλλά κυρίως με το παραπάνω.
Ζήστε τη ζωή, μια την έχουμε ρεεεεεεεεε!!!!!!! -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
...Μια μιζερια μου βγαζουν αυτοι οι πινακες..
Και μια ωριμότητα, αγοράς και καταναλωτή, άγνωστες έννοιες στα μέρη μας.
Ώριμος καταναλωτής είναι αυτός που ξέρει τι θέλει και είναι διατεθειμένος να πληρώσει μια Χ τιμή για αυτό, όχι αυτός που με το ζόρι αποκτάει κάτι που είναι καταναλωτικό αγαθό και όχι επενδυτικό προϊόν.
-
Μάλιστα. Έστω λοιπόν ένας ώριμος τέτοιος καταναλωτής.
Έχει μπροστά του δύο προσφορές για δύο ΙΧ, μπορεί και ξυραφάκια για το ξύρισμα, ή οτιδήποτε άλλο.
Το ένα ξυραφάκι βγάζει 5 ξυρίσματα μέχρι να το πετάξει και το άλλο 4. Ίδιο ξύρισμα και τα δύο και ίδια τιμή.
Ή δύο αμάξια που του κάνουν και τα δύο το ίδιο, το ένα σκέφτεται ότι θα το χώσει εύκολα μετά από χ χρόνια, ενώ το άλλο πολύ πιο δύσκολα για κάποιο λόγο.
Γιατί να πάρει το δεύτερο ξυραφάκι/αυτοκίνητο/κ.ο.κ.? -
Γιατί δεν είναι ρομπότ
-
Ή με άλλα λόγια, διότι ο καταναλωτής εκτός από λογική έχει και συναίσθημα.
Αυτό που υπερισχύει στον καθένα θα καθορίσει και την επιλογή του.
π.χ αγοράζω συνειδητά το μαύρο ξυραφάκι (και ας ξέρω από την έρευνά μου ότι είναι χειρότερο) διότι μου άρεσε η γκόμενα που το διαφήμιζε. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έχει μπροστά του δύο προσφορές για δύο ΙΧ, μπορεί και ξυραφάκια για το ξύρισμα, ή οτιδήποτε άλλο.
Το ένα ξυραφάκι βγάζει 5 ξυρίσματα μέχρι να το πετάξει και το άλλο 4. Ίδιο ξύρισμα και τα δύο και ίδια τιμή.
Ή δύο αμάξια που του κάνουν και τα δύο το ίδιο, το ένα σκέφτεται ότι θα το χώσει εύκολα μετά από χ χρόνια, ενώ το άλλο πολύ πιο δύσκολα για κάποιο λόγο.
Γιατί να πάρει το δεύτερο ξυραφάκι/αυτοκίνητο/κ.ο.κ.?Για τον ίδιο λόγο που δεν υπάρχουν περιοδικά ή club για τα ξυραφάκια ή για τα ασανσέρ ή για τα πλυντήρια αλλά υπάρχουν για αυτοκίνητα. Είναι πολλοί οι λόγοι που σε κάνουν να κλίνεις προς ενα αυτοκίνητο απο ένα άλλο. Κοιτάζω για την giulia για ιδιόκτητο αυτοκίνητο, όλοι λένε τόσα λεφτά για Alfa Romeo, θα καθίσω να ασχοληθώ νομίζεις; Ή πόσα θα πιάσει οταν πουληθεί ή εαν πουληθεί; Ή πόσο θα κρατήσει; Η ζωη είναι μικρή για να την περάσεις πίσω απο θλιβερούς αξιόπιστους ντενεκέδες.
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Γιαυτο παρτε τα αμαξια που σας αρεσουν και χαρειτε τα...Δεν έχει νόημα σε καταναλωτικά προϊόντα να προσπαθούμε να πούμε στους άλλους τι είναι... καλύτερο.
“Καλύτερο” είναι αυτό που τους αρέσει περισσότερο και το αντέχει η τσέπη τους. Αν κάποιος γουστάρει μια γυμνή μικρή BMW, περισσότερο από μια πλήρως εκοπλισμένη Alfa, ΑΥΤΟ είναι το σωστό αυτοκίνητο για αυτόν.
Και, ναι, αυτός ξέρει καλύτερα από εμάς τι θέλει. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Γιατί να πάρει το δεύτερο ξυραφάκι/αυτοκίνητο/κ.ο.κ.?Γιατί τα αυτοκίνητα, σε αντίθεση με τα ξυραφάκια, δεν έχουν ίδιες επιδόσεις, συμπεριφορά, αίσθηση κλπ. Κι εδώ που τα λέμε και τα ξυραφάκια έχουν διαφορές. Το ίδιο κόβει ένα με 2 κι ένα άλλο με 5 λεπίδες;
BMW FORUM