-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το vfm είναι σταθερό σχεδόν.
Ορίζεται από το v value αξία, τι παίρνεις δλδ με αντικειμενικούς σχεδόν παράγοντες (αξία χρήσης ως αυτοκίνητο πόλης, ποιότητα κατασκευής, οδική συμπεριφορά κλπ) και το m money €€, είτε τα δίνει ο Κόκκαλης, είτε εγώ.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Αφου αλλάζει η μεταβλητή της αξίας ρε συ, πως είναι σταθερό;
Αλλη αξία το χρήμα για εσένα και άλλη για τον Κόκκαλη!Νομίζω έβαλα τι θεωρώ ως αξία.
Πχ έχω πει ότι το kuga και το sx4 scross έχουν γ@μω τους δείκτες vfm, παρόλο που δεν μπορώ να αγοράσω κανένα τουςSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Μια σχετική σταθερότητα του τι είναι vfm πάντα υπάρχει ανεξάρτητα ποιος έχει πολλά ή λίγα. Προσωπικά όταν και εάν δώσω ποτέ 40000 για ένα αυτοκίνητο θέλω να είναι αυτοκίνητο με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν αμφισβητώ πως λόγω της φύσης του το όχημα αυτό μπορεί να πιάσει το 0-100 σε 7 ή και 6' ενώ σίγουρα δεν είναι καθόλου ασχημη η τελική των 150 αλλά αν ξεκινούσα με την οικογένεια για ταξίδι Αθήνα Αλεξανδρούπολη για διακοπές, ένα κάποιο θέμα σίγουρα θα το είχα. Ετσι ενώ με ένα συμβατικό όχημα βενζίνης ή πετρελαιου σε 10 ώρες αντε 12 θα ήμουν στον τελικό μου προορισμό παίζει με το συγκεκριμένο να ήθελα 2 μέρες. Ακόμη και το smart είναι ακριβό όπως αναφέρθηκε αλλά ο κόσμος ήταν και είναι απόλυτα έτοιμος να το δεχτεί για τους γνωστούς λόγους που θα το τιμούσα κι εγώ.
-
Σπύρο για εσένα μπορεί να είναι πολλά τα €40.000 (όπως και για εμένα), αλλά για κάποιον άλλο είναι σαν να δίνεις εσύ €4.000 για αυτοκίνητο πόλης (δλδ. μεταχειρισμένο Fiat Panda), οπότε με αυτό το σκεπτικό και vfm είναι και μια χαρά κάνει την δουλειά του.
Προφανώς το i3 δεν απευθύνεται σε αυτόν που θα έχει €40.000 για να αγοράσει ένα και μοναδικό αυτοκίνητο για την οικογένειά του. Αλλοίμονο!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σπύρο για εσένα μπορεί να είναι πολλά τα €40.000 (όπως και για εμένα), αλλά για κάποιον άλλο είναι σαν να δίνεις εσύ €4.000 για αυτοκίνητο πόλης (δλδ. μεταχειρισμένο Fiat Panda), οπότε με αυτό το σκεπτικό και vfm είναι και μια χαρά κάνει την δουλειά του.Προφανώς το i3 δεν απευθύνεται σε αυτόν που θα έχει €40.000 για να αγοράσει ένα και μοναδικό αυτοκίνητο για την οικογένειά του. Αλλοίμονο!
Εγραψα.
Φάνη δεν νομίζω πως το ίδιο δεν μπορούν να κάνουν και οι άλλοι ΤΟΥΟΤΑ κλπ. Από εκεί και μετά για να γίνει ευρεία χρήση ενός προϊόντος θα πρέπει να έχει τιμές φιλικές στους πολλούς και όχι σπάνιου γραμματόσημου. 36000 για μια παπαριά πόλης είναι πέρα από τις δυνάμεις μου.Είδες που τελικά συμφωνούμε αν βγάλω έξω τη λέξη παπαριά ΚΑΙ το γραμματόσημο; Γιατί όταν και οι άλλοι γράφουν για vfm δεν αναφέρονται έχοντας στο μυαλό τους τον Κόκκαλη τον Λάτση ή όποιον άλλο αλλά εμάς τους απλούς ανθρώπους.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Είδες που τελικά συμφωνούμε αν βγάλω έξω τη λέξη παπαριά ΚΑΙ το γραμματόσημο; Γιατί όταν και οι άλλοι γράφουν για vfm δεν αναφέρονται έχοντας στο μυαλό τους τον Κόκκαλη τον Λάτση ή όποιον άλλο αλλά εμάς τους απλούς ανθρώπους.
Μα η αντίρρησή μου στο 'παπαριά' ήταν, γιατί είναι ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αυτοκίνητο, πολύ μπροστά από τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα. Ότι είναι ακριβό, είναι σχετικό...σαφώς και είναι ακριβό για εμένα, αλλά φτηνό αντικειμενικά για αυτό που είναι.
Τέλος, δεν χρειάζεται να είσαι Λάτσης, και ένα 'ευτελές' εισόδημα 1 μύριο το χρόνο να έχεις, μπορείς άνετα να το αγοράσεις για 3ο ή 4ο αυτοκίνητο. Και μπορεί στην Ελλάδα το 1 μύριο να αφορά ελάχιστους (αλλά όχι τόσους λίγους όσους νομίζουμε), αλλά σε πολλές χώρες (ειδικά Αμερική, Ρωσία κλπ.) δεν είναι σπάνιο.
-
Κάπου 100 το πολύ από δαυτα έχουν πωληθεί στην Ελλάδα. Μη μου χαλιέσαι φίλε αν εγώ το βλέπω παπαριά.Φεύγω για το γυμναστήριο τώρα. Τα λέμε!
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Μπορεί το i3 να μην είναι ένα αυτοκίνητο πόλης σαν τα υπόλοιπα, αλλά είναι ένα αυτοκίνητο πόλης.
ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο πόλης δεν αξίζει 36000€. Ο δείκτης vfm τείνει στο 0, πως να το κάνουμε.
Το ότι έχει 170 άλογα, δε λέει κάτι. Πχ Πεντέληring σε ρυθμούς αντίστοιχου clio ή fiesta, δεν πάει.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Πολλά συν.
Ακόμα και τα σμαρτ που θεωρούνται ακριβά πουλάνε γιατί κοστίζουν σχετικά λογικά προσφέροντας το φοβερό πλεονέκτημα του χώρου (και της μοστρας για καποιους).
36.000 όμως για πόλη ακόμα και πλούσιος θα τα σκέφτεται. Δεν ειναι χαζός να πετάξει λεφτά επειδή έχει.
Λέμε πως ειναι για πόλη αφού παραέξω θα μείνεις από ρεύμα -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ακόμα και τα σμαρτ που θεωρούνται ακριβά πουλάνε γιατί κοστίζουν σχετικά λογικά...Επειδή παρέλαβε μια φίλη μου εχθές και επειδή λόγω της δικής μου έρευνας βλέπω τί προσφέρεται στα €15,500 που της κόστισε, κάθε άλλο παρά 'λογική' θα την χαρακτήριζα την τιμή του, για ένα αυτοκίνητο το οποίο στην συγκεκριμένη έκδοση δεν διαθέτει καν ηλεκτρικούς καθρέπτες. Είδα τους μηχανικούς μοχλούς και έκανα flash-back σε αμάξι που είχα προ 15ετίας. Το ηλεκτρικό smart δε, κοστίζει πάνω απο 24-25 χιλ. Ο λόγος που - κατά την προσωπική μου άποψη - πουλάει σαν τρελό, δεν είναι επειδή είναι βολικό, αλλά επειδή είναι κάτω απο την ομπρέλλα της mercedes. Και για τον έλληνα, είναι άλλο πράγμα να βγαίνεις απο ένα smart και άλλο απο ένα twingo.
Με την ίδια λογική, το αγοραστικό κοινό του ηλεκτροκίνητου, νομίζω οτι θα προτιμήσει τους έλικες της bmw κι ας δώσει μερικά χιλιάρικα παραπάνω, απο το toyota που ναι μεν θα είναι πιο κοντά στο vfm, αλλά θα παραμένει ...toyota.
Παρόμοια συζήτηση έγινε άλλωστε και για τα €60,000 του @gvard για ένα 'απλό peugeot'...
-
@p_nat Διαφωνώ που λες ότι πουλάει σαν τρελό το smart.. Τα παλιά smart ναι πουλούσαν αρκετά.. Τα τελευταία γενιάς smart δεν πουλάνε σχεδόν καθόλου. Και αυτό που λες ότι ο Ελληνας προτιμάει ένα smart από ένα twingo ούτε αυτό φάνηκε από τις περσινες πωλήσεις.. Και τα δύο είχαν κακές πωλήσεις.. 177 το twingo και 171 το forfour
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Ακόμα και τα σμαρτ που θεωρούνται ακριβά πουλάνε γιατί κοστίζουν σχετικά λογικά...
Επειδή παρέλαβε μια φίλη μου εχθές και επειδή λόγω της δικής μου έρευνας βλέπω τί προσφέρεται στα €15,500 που της κόστισε, κάθε άλλο παρά 'λογική' θα την χαρακτήριζα την τιμή του, για ένα αυτοκίνητο το οποίο στην συγκεκριμένη έκδοση δεν διαθέτει καν ηλεκτρικούς καθρέπτες. Είδα τους μηχανικούς μοχλούς και έκανα flash-back σε αμάξι που είχα προ 15ετίας. Το ηλεκτρικό smart δε, κοστίζει πάνω απο 24-25 χιλ. Ο λόγος που - κατά την προσωπική μου άποψη - πουλάει σαν τρελό, δεν είναι επειδή είναι βολικό, αλλά επειδή είναι κάτω απο την ομπρέλλα της mercedes. Και για τον έλληνα, είναι άλλο πράγμα να βγαίνεις απο ένα smart και άλλο απο ένα twingo
Άλλο 3 μέτρα στην Αθήνα και αλλο κοντά 4.
Αλλο 13-14 και αλλο 36 για πόλη.
Αυτο λέω σαν λογική αγορα -
Τώρα που το αναφέρεις (γιατί την έκφραση την χρησιμοποίησα ως προσωπική άποψη βάσει αυτών που βλέπω στο δρόμο καθημερινά), σύμφωνα με το AutoTriti, Twingo και ForFour είχαν απο 177 πωλήσεις για το 2017 και το ForTwo 437. Στο πρώτο 2μηνο του 2018 έχουν 22 - 27 και 49, αντίστοιχα.
Ωστόσο, το ουσιαστικό κομμάτι της δημοσίευσής μου δεν αφορούσε τόσο τις πωλήσεις του Smart, αλλά την τιμολόγηση της BMW και το κατά πόσο θα μπορούσε να έχει πωλήσεις το εν λόγω όχημα, στην αναφερθείσα τιμή.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
318 ti compact του 2004 για καθημερινό ευχάριστο αυτοκίνητο.
Πού πονάει, τι πρέπει να προσέξω;
Πιστεύετε ότι αξίζει;Από τις τελευταίες Compact, λογικά με το 1.900 μοτέρ.
Πονάει σε valvetronic, πολλαπλασιαστές, σύστημα ψύξης, σινεμπλόκ ανάρτησης και εμπρός ψαλίδια.
Είναι καλό αυτοκίνητο, ευχάριστο στον δρόμο εως και παιχνιδιάρικο και πάρα πολύ ποιοτικό (e46 γαρ). Θέλει πολύ καλό έλεγχο σε συνεργείο που έχει γνώση από e46.
Ευχαριστώ πολύ!
Κάποιος ακόμα;
-
Το ι3 είναι απλά ένα αμάξι περιορισμένου εύρους χρήσης. Οι περιορισμοί του είναι 2, και είναι οι τυπικοί περιορισμοί του κάθε ηλεκτροκίνητου οχήματος
συγκεκριμένη και μικρή αυτονομία, και, χέρι χέρι πάνε αυτά
πολύωρη φόρτιση ανά τακτά διαστήματαΜπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει μέσα στην πόλη, οι περισσότεροι αυτό θα κάνουν, αλλά μπορεί και εκτός. Μένω π.χ. στη Θήβα και εργάζομαι στο Σχηματάρι σε ένα εργοστάσιο. Το Σαββατοκύριακο πάω με αυτό στις ταβέρνες στη Λειβαδιά ή για μπάνιο στο Δήλεσι.
Ποιός με εμποδίζει να το χρησιμοποιώ οδηγώντας στην εθνική οδό, κάνοντας αυτά τα κυκλικά ταξίδια κάθε μέρα? Που βλέπετε να υπάρχει πόλη μέσα σε αυτό το προφίλ χρήσης?
Αξίζει τα 36 χιλιάρικα? Εδώ ο καθένας δίνει την απάντηση που του ταιριάζει. -
Για τα νησάκια μας πάντως θα ειναι μεγάλη ευκολία τα ηλεκτρικά, σε κανονικές τιμές βέβαια!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Επί της ουσίας πάντως το i3 είναι δύσκολο να συγκριθεί με οποιοδήποτε 'αυτοκίνητο πόλης' γιατί είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό.
-
Αυτοκίνητο πόλης με 7 κιλά ανά ίππο δεν υπάρχει.
-
Είμαι πολύ σκεπτικός με το i3.
Ιδιαίτερη περίπτωση και στην Ελλάδα μοναδική γιατι εξω υπάρχει και ανταγωνισμός.
Ακριβό, άσχημο και με πολυ νεα τεχνολογία. Ένα πείραμα... που κατά πάσα πιθανότητα θα πετύχει μελλοντικά.
Δεν ξέρω αν η BMW με αυτό ήθελε να σπάσει ταμεία ή να διαμορφώσει την νοοτροπία του κόσμου. -
Ή απλώς να κάνει τις δοκιμές της και να δει που θα 'χτυπήσει' αργότερα.
Κάτι άλλο. Μπαίνω που και που σε αγγλόφωνο φόρουμ για ι3 και διαβάζω ότι ο μέσος κάτοχος έχει άλλα 3-4 αμάξια στο γκαράζ του. Είναι προφανές ότι το προφίλ αυτό δεν συνάδει με χώρα σε κρίση. -
Για να πετύχει το ζήτημα είναι ένα και μόνο. Να υπάρξει στις μπαταρίες αυτών των οχημάτων εξέλιξη ανάλογη αυτής των μπαταριών στα κινητά ώστε να επιτευχθούν σαφείς στόχοι άμεσα συνδεδεμένοι με την χρηστικότητα και την πρακτικότητα των οχημάτων. Λόγω συγκεκριμένων περιορισμών αρκετή δύναμη πάει χαμένη καθώς το βάρος των μπαταριών δεν επιτρέπει ακόμη και με 7 κιλά ανά ίππο ταχύτητες μεγαλύτερες των 150 - 160 χλμ/ώρα. Η αυτονομία τους είναι ακόμη για γέλια ενώ οι χρόνοι φόρτισης απαγορευτικοί του να είναι το μόνο όχημα ακόμη και ενός ατόμου. Δεν λέω για οικογένεια...
Μπορεί να φαίνομαι αρνητικός αλλά στην πραγματικότητα δεν είμαι. Λόγω φύσης ιδιότητας ή ότι άλλο με ενδιαφέρουν οι νέες τεχνολογίες αλλά ακόμη περισσότερο θέλω να βλέπω ουσιώδη αποτελέσματα με λογικό το αντίτιμο. Στο μέλλον μάλιστα, το πολύ κοντινό, πιστεύω πως τέτοιες υλοποιήσεις θα συνδυαστούν με αυτόνομη οδήγηση με εκπληκτικά αποτελέσματα. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Είμαι πολύ σκεπτικός με το i3.
Ιδιαίτερη περίπτωση και στην Ελλάδα μοναδική γιατι εξω υπάρχει και ανταγωνισμός.
Ακριβό, άσχημο και με πολυ νεα τεχνολογία. Ένα πείραμα... που κατά πάσα πιθανότητα θα πετύχει μελλοντικά.
Δεν ξέρω αν η BMW με αυτό ήθελε να σπάσει ταμεία ή να διαμορφώσει την νοοτροπία του κόσμου.Ακριβο γιατι; Στα ιδια επιπεδα με leaf & e-golf ειναι περίπου. Πιο φτηνο απο το αμπερα (οταν ερχοταν Ελλαδα). Για το ασχημο, γουστα ειναι....εμενα μου αρεσει παρα πολυ!!
BMW FORUM