-
Ποσα χμ εχεις πανω στο αμαξι τωρα? Τα BMW δεν ειναι αμαξια που θα πανε χωρις θεματα για 200 χιλ χμ αλλα αν εχεις καποιο δικο σου μαστορι δεν ειναι και τοσο ακριβα στην συντηρηση δεδομενου οτι πανε και καλυτερα στον δρομο απο αλλα αμαξια.
-
Σπύρο να πω και εγώ την άποψή μου (έτσι κουβέντα να κάνουμε).
Σίγουρα το αέριο έχει επιδεινώσει (ή επιταχύνει) τον ρυθμό που εμφανίζονται οι βλάβες και όλοι οι σοβαροί τεχνικοί των BMW λένε μακριά από αέριο σε όλα τα μοντέλα (τα σύγχρονα τουλάχιστον).
Από εκεί και πέρα, οι γνωστές βλάβες των BMW εμφανίζονται όπως και να έχει, απλά αλλάζουν τα χιλιόμετρα. Έχουμε και λέμε:
- Valvetronic (το μοτέρ συνήθως τα φτύνει)
- Πολλαπλασιαστές
- Ευπάθεια στο σύστημα ψύξης (μπορεί να χτυπήσεις αντλία ή δοχείο διαστολής ή ψυγείο)
Τα παραπάνω είναι σχεδόν στάνταρ στα βενζινοκίνητα....σπάνια να γλυτώσεις κάποια από τα παραπάνω.
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
καλημέρα σε όλους! είμαι βέβαιος ότι η μετατροπή σε αέριο επηρεάζει το αυτοκίνητο αν και οι απόψεις για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι διφορούμενες, άλλοι -και όχι μόνο ο εγκαταστάτης- λένε με σιγουριά ότι δεν δημιουργεί προβλήματα μιας και ο συγκεκριμένος γνωστός 2λιτρος κινητήρας της bmw με τους 150ίππους που έχει φορεθεί σε πολλά μοντέλα της, είναι απροβλημάτιστος για χρήση αερίου (εφόσον το σύστημα είναι καλό και η εγκατάσταση/ρυθμίσεις γίνουν όπως πρέπει). άλλοι λένε μακριά από αέριο.
Εγώ μάλλον καταλήγω ότι ναι μεν υπάρχει οικονομία αλλά σε πολλές περιπτώσεις όπως στη δική μου παρουσιάζονται προβλήματα που είτε δεν θα υπήρχαν ή επιταχύνθηκαν. Σημειώνω ότι το σύστημα αερίου που έχω εδώ και 4 χρόνια και 75000κμ είναι της PRINS που θεωρείται πολύ καλό και ο εγκαταστάτης όχι τυχαίος αφού έχει τοποθετήσει σε αρκετά Χ3 (γνωστός από τα ΝΠ).
Φίλε Βασίλη δυστυχώς αρχίζω σκέφτομαι τη πρόταση σου και μάλλον θα αρχίσω να ψάχνω για πώληση του και αντικατάσταση με άλλο πιο οικονομικό ίσως πετρέλαιο (αν και θέλει πολύ ψάξιμο γιατί κυκλοφορούν πολλά ευρωπαϊκά 2-3 ετών με 140.000κμ!).
Τέλος από ότι είδα το μοτερ valvetronic είναι ευπαθές και χαλάει σε πολλά bmw ανεξάρτητα αερίου.
Όσο για την αξιοπιστία της bmw θα χρειαζόμουν σεντόνι για να γράψω τα μικρότερα ή μεγαλύτερα foul που έχω αντιμετωπίσει.Αν το λέγαν με σιγουριά θα δίναν και τις ανάλογες εγγυήσεις. Εννοείται ότι οποισδήποτε εγκαταστάτης δε θα πει κάτι κακό για το σύστημα που εγκατέστησε. Επιπλέον όσο καλό και να είναι το σύστημα αλλά και ο εγκαταστάτης το να αναγκάζεις το μοτέρ να λειτουργεί με τρόπο για τον οποίο δεν έχει φτιαχτεί αυξάνει τις πιθανότητες πρόωρης φθοράς. Το μεγάλο βήμα για την aftermarket υγραεριοκίνηση ξεκίνησε δυναμικά πριν 6-7 χρόνια. Αρχικά όλα ήταν καλά αλλά με την πάροδο του χρόνου και τα χιλιόμετρα που άρχισαν να γράφονται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πλέον έχει θέματα.
Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα μόνο κακό δε βλέπω ένα αυτοκίνητο 2-3 ετών να έχει 140.000χλμ. Πρώτον αυτά τα χιλιόμετρα δε γίναν μέσα σε πόλη οπότε μιλάμε για ξεκούραστο αυτοκίνητο. Δεύτερον η πιθανότητα να είναι κατεβασμένα τα χιλιόμετρα μηδενίζεται. Θα το προτιμούσα έναντι 3 ετών με 50.000χλμ
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ποσα χμ εχεις πανω στο αμαξι τωρα? Τα BMW δεν ειναι αμαξια που θα πανε χωρις θεματα για 200 χιλ χμ αλλα αν εχεις καποιο δικο σου μαστορι δεν ειναι και τοσο ακριβα στην συντηρηση δεδομενου οτι πανε και καλυτερα στον δρομο απο αλλα αμαξια.Αυτή τη στιγμή έχω 133 χιλ. (με αέριο από τα 57). όσο για μηχανικό εμπιστεύομαι (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) γνωστό εξειδικευμένο στη Παλλήνη.
-
Σπύρο μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην επιβαρυνθείς πολλά!
Πάντως η όλη κουβεντα επιβεβαιώνει εν μέρει την άποψη να αλλάζουμε συχνά αυτοκίνητο πριν αυτό αρχίσει να ζητάει!
Μην έχοντας κρατήσει νέο αμάξι πάνω απο 75000 χλμ (το κορόλα του 2003 που δώσαμε το 2014) έχω τουλάχιστον γλυτώσει από τέτοια έξοδα, που είτε λογω χρόνων είτε λόγω χλμ έρχονται αναγκαστικά σε κάθε αμάξι!
Προφανώς δε μια μετατροπή όπως το αέριο έρχεται να επιδεινώσει τις όποιες αντοχές. -
Eιναι ακριβο να αλλαζεις συχνα αμαξια και πολλα απο αυτα τα εδωσες καινουρια χωρις καποιο προφανη λογο. Ειναι ποιο ευπεπτο αν το κανεις με φθηνα αυτοκινητα αλλα το να αλλαζεις συνεχως BMW δεν ειναι κατι που μπορει να κανεις καποιος εδω μεσα (σε κανονικες οικονομικες συνθηκες).
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Ποσα χμ εχεις πανω στο αμαξι τωρα? Τα BMW δεν ειναι αμαξια που θα πανε χωρις θεματα για 200 χιλ χμ αλλα αν εχεις καποιο δικο σου μαστορι δεν ειναι και τοσο ακριβα στην συντηρηση δεδομενου οτι πανε και καλυτερα στον δρομο απο αλλα αμαξια.
Αυτή τη στιγμή έχω 133 χιλ. (με αέριο από τα 57). όσο για μηχανικό εμπιστεύομαι (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) γνωστό εξειδικευμένο στη Παλλήνη.
μεταχειρο το αγορασες ή καινουριο?
-
Eιναι ακριβο να αλλαζεις συχνα αμαξια και πολλα απο αυτα τα εδωσες καινουρια χωρις καποιο προφανη λογο. Ειναι ποιο ευπεπτο αν το κανεις με φθηνα αυτοκινητα αλλα το να αλλαζεις συνεχως BMW δεν ειναι κατι που μπορει να κανεις καποιος εδω μεσα (σε κανονικες οικονομικες συνθηκες).Έτσι, αν δε γίνεται αγορά με leasing είναι κάπως δύσκολη η αλλαγή από καινούργιο σε καινούργιο. Επίσης στα 70 και 80k χλμ δεν αρχίζει να ζητάει ένα αυτοκίνητο. Αν γίνεται σχολαστικά η συντήρησή του δε θα χει θέμα για 200-300.000χλμ Από κει και πέρα θα χει φτάσει και το τέλος ζωής του μοτέρ.
-
Eιναι ακριβο να αλλαζεις συχνα αμαξια και πολλα απο αυτα τα εδωσες καινουρια χωρις καποιο προφανη λογο. Ειναι ποιο ευπεπτο αν το κανεις με φθηνα αυτοκινητα αλλα το να αλλαζεις συνεχως BMW δεν ειναι κατι που μπορει να κανεις καποιος εδω μεσα (σε κανονικες οικονομικες συνθηκες).Σωστά (εκτός εάν αγοράζεις μεταχειρισμένα ή κάθε φορά μικρότερη σειρά....όπως έκανα εγώ για παράδειγμα) και σε αυτό δεν βοηθάει και η κακή -πλέον- μεταπολιτική αξία των BMW. Πλέον πρέπει να δώσεις πολύ μεγάλη διαφορά για να αλλάξεις μια BMW με την αντίστοιχη νέα.
-
Καλά να είμαστε να αλλαζουμε αμάξια και να μην κολλάμε σε μία μάρκα!
Σιγά μην παντρευτούμε τα σίδερα! -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σπύρο να πω και εγώ την άποψή μου (έτσι κουβέντα να κάνουμε).Σίγουρα το αέριο έχει επιδεινώσει (ή επιταχύνει) τον ρυθμό που εμφανίζονται οι βλάβες και όλοι οι σοβαροί τεχνικοί των BMW λένε μακριά από αέριο σε όλα τα μοντέλα (τα σύγχρονα τουλάχιστον).
Από εκεί και πέρα, οι γνωστές βλάβες των BMW εμφανίζονται όπως και να έχει, απλά αλλάζουν τα χιλιόμετρα. Έχουμε και λέμε:
- Valvetronic (το μοτέρ συνήθως τα φτύνει)
- Πολλαπλασιαστές
- Ευπάθεια στο σύστημα ψύξης (μπορεί να χτυπήσεις αντλία ή δοχείο διαστολής ή ψυγείο)
Τα παραπάνω είναι σχεδόν στάνταρ στα βενζινοκίνητα....σπάνια να γλυτώσεις κάποια από τα παραπάνω.
Αγαπητέ Φάνη ξέρω ότι έχεις μεγάλη εμπειρία από τη BMW και συ όπως κι εγώ θα χαρακτηρίζαμε τους εαυτούς μας ως BMWδάκηδες. Όμως τα προβλήματα είναι όπως τα αναφέρεις. Και τα τρία (valvetronic τώρα, πολλαπλασιαστής και δοχείο διαστολής λίγο παλιότερα) τα έχω αντιμετωπίσει.
Όλα αυτά αλλά και άλλα με κάνουν να σκέφτομαι την αλλαγή (εξάλλου και συ για τους λόγους σου προτιμήσεις το kuga).Το αμάξι φτιάχτηκε με αλλαγή του μοτέρ valvetronic. Καλά το είδα να πηγαίνει... φτου να μη το ματιάσω!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αυτή τη στιγμή έχω 133 χιλ. (με αέριο από τα 57). όσο για μηχανικό εμπιστεύομαι (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) γνωστό εξειδικευμένο στη Παλλήνη.
μεταχειρο το αγορασες ή καινουριο?
Καινούριο ήταν, μοντέλο του 2009
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
OK...μαζέψτε τα γυναικόπαιδα, διότι...the beast is back:
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... rburgring/ -
-
Δώστε μου τη γ...μημένη τελευταία και καταϊδρωμένη Μ2!!
Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα!!Εμφύλιος BMW: M2 vs M4 vs M5 vs M6 [video]
Τα τέσσερα σπορ μοντέλα της σημερινής γκάμας του Μ division της BMW στήνονται για μια κόντρα στα 0-402 m αλλά και εν κινήσει.
Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κόντρες μεταξύ ανταγωνιστικών αυτοκινήτων της ίδιας κατηγορίας. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η κόντρα γίνεται μεταξύ συμμάχων, και μάλιστα αρκετά διαφορετικών μεταξύ τους.
Το βρετανικό Carwow αποφάσισε να στήσει ένα dragster με όλα τα μοντέλα δρόμου του M division, αφήνοντας εκτός μόνο τα SUV. Με τα ισχυρότερα, 8κύλινδρα μοντέλα να είναι και βαρύτερα από τα 6κύλινδρα, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως η τελική κατάταξη δεν είναι σίγουρο ότι θα αντιστοιχεί σε εκείνη της ιπποδύναμης.
Το πιο αδύναμο αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κόντρας είναι η BMW M2, με 370 PS. Επιπλέον, είναι η μοναδική με χειροκίνητο κιβώτιο, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αποστολή του οδηγού της, όταν έχει απέναντί του εξελιγμένα αυτόματα διπλού συμπλέκτη. Δίπλα της στήθηκε η μια Μ4 η οποία διαθέτει το Competition Pack, που ανεβάζει την ισχύ της στους 450 PS.
Η νέα BMW M5 μόλις παρουσιάστηκε, αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Η απερχόμενη Μ5 που επιλέχθηκε για την κόντρα δεν είναι μια απλή, αλλά η επετειακή 30 Jahre, οπότε αποδίδει 600 PS. Ακριβώς ίδια είναι και η ισχύς της Μ6, αφού φοράει το Competition Pack, όμως είναι και το βαρύτερο αυτοκίνητο της παρέας, με ονομαστικό βάρος που φτάνει τα 1.925 kg.
Εκτός από την κόντρα από στάση ως τα 402 m, τα αυτοκίνητα του M division συγκρίθηκαν και στην επιτάχυνση εν κινήσει, από τα 80 km/h (50 mph) ως τα… κανείς δεν ξέρει. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η μέτρηση ξεκινάει με την Μ2 να έχει 3η σχέση στο κιβώτιο και τελειώνει όσο ακόμα έχει 4η. Ποια λέτε ότι θα είναι η κατάταξη σε καθεμιά από τις δύο περιπτώσεις; Η απάντηση, στο παρακάτω video:
Youtube Video -
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... esel-vmw-/
Ποια είναι η ισχυρότερη diesel ΒΜW;
Σε λίγες μέρες στην έκθεση αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη θα γίνουμε μάρτυρες ενός πανίσχυρου και ποιοτικού αυτοκινήτου που όλοι θα ήθελαν να κατέχουν. Πρόκειται για τη νέα Alpina D5 S με την σύγχρονη τεχνολογία της BMW, αλλά και τις εκπληκτικές επιδόσεις.
Προφανώς και δεν έχει άδικο η γερμανική φίρμα όταν διαλαλεί παντού πως εδώ έχουμε να κάνουμε χωρίς περιστροφές για ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα diesel στον πλανήτη με υπέρογκες δυνατότητες σε κάθε περίπτωση. Ηθικός αυτουργός ποιος άλλος από τον 3λιτρο diesel 6κύλινδρο κινητήρα με ισχύ 388 ίππους, αλλά το σημαντικότερο με 800 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις μόλις 1.750 rpm. Σε επίπεδο επιδόσεων, μόλις 4,4 sec απαιτούνται προκειμένου η βελόνα του ταχύμετρου να σημαδέψει τα πρώτα 100 km/h, ενώ η επιτάχυνση σταματά στα 286 km/h. Ας είναι καλά φυσικά και το αυτόματο 8 σχέσεων κιβώτιο Steptronic. Alpina-D5-S-tsiro-640Alpina-D5-S-tsiro-inter-640
Η D5 S υιοθετεί τετρακίνηση xDrive, ενώ στα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά της θα συναντήσεις σπορ ανάρτηση, σφυρήλατες ζάντες 20″, ελαστικά Pirelli P Zero διαστάσεων 255/35 και 295/30 εμπρός-πίσω, σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, αλλά και ένα πολυτελές ακριβό δερμάτινο σαλόνι στην καμπίνα.
-
απο ενα σημειο και μετα η ισχυς ειναι αχρηστη
η BMW πρεπει να εστιασει σε πολυτελεια, οδικη συμπεριφορα, ανεση/ηλεκτρονικα βοηθηματα/αυτονομη οδηγηση και ηλεκτροκινηση/ποιοτητα μπαταριας.Γκαζι ειναι και η αλφα και δεν την αγοραζουν παρα ελαχιστοι τρελαμένοι
-
Σε γκάζι και οδική συμπεριφορά οι Alfa είναι απλά κορυφή. Το ότι λίγοι την αγοράζουν δείχνει την ποιότητα του αγοραστικού κοινού...
-
Η ότι τρελο γκάζι και αγωνιστική οδηγική συμπεριφορά δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα για την απόκτηση αυτοκινήτου αλλιώς όλοι θα είχαν μόνο τεσλα
-
Τα Tesla δεν έχουν ούτε το μεν, ούτε το δε. Για την ακρίβεια έχουν εξαιρετική εκκίνηση λόγω ροπής από μηδέν στροφές και τετρακίνηση, αλλά μετά τα 100 ξεφουσκώνουν. Η δε συμπεριφορά τους είναι για γέλια σε σχέση με ένα αντίστοιχο συμβατικό. Για να μη μιλήσουμε ότι μετά από 1-2 γύρους στην πίστα απλά πεθαίνουν!!!
BMW FORUM