-
Πάω στο συνεργείο πάλι, αλλά τι άλλο σκέφτεσαι συνονόματε ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Όταν μου συνέβη δυστυχώς τα έντονα καυσαέρια οφείλονταν σε μια βαλβίδα από την οποία αποκολλήθηκε η μισή κεφαλή και έφτασα να κάνω ένα μικρό(!!!) ρεκτιφιέ. Πίκρα...
-
Ωχ αμάν [emoji853]
-
Εύχομαι από καρδιάς να μη συμβαίνει κάτι σοβαρό στην Χ3.
-
Δυστυχως αυτα που περιγραφονται δεν ειναι και ιδιαιτερα ευοιωνα. Υγραερια παιδια... Οποιος εβαλε εμπλεξε. Εναν μονο ξερω που να μην εχει ταλαιπωρηθει σε καποια φαση, μονο ΕΝΑΝ
-
Και ειδικά οι BMW, έχουν πρόβλημα με το υγραέριο, δεν το συμπαθούν καθόλου ειδικά όσοι κινητήρες είναι άμεσου ψεκασμού ή/και valvetronic. Το φίλος μου μηχανικός στον Σπανό που είχε πεί ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ BMW με υγραέριο που δεν εμφάνισε πρόβλημα ή δεν εμφάνισε ένα από τα γνωστά προβλήματα αρκετά νωρίτερα από το συνηθισμένο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δυστυχως αυτα που περιγραφονται δεν ειναι και ιδιαιτερα ευοιωνα. Υγραερια παιδια... Οποιος εβαλε εμπλεξε. Εναν μονο ξερω που να μην εχει ταλαιπωρηθει σε καποια φαση, μονο ΕΝΑΝΕγώ πάλι δεν ξέρω κανέναν...Κ εγώ κ όλοι οι γνωστοί μου παθαμε βλαβη κάποια στιγμή. Βεβαια κ ετσι το κερδος ήταν μεγάλο...
-
Ειναι και πολλες οι περιπτωσεις ομως που η αποσβεση αργησε ή δεν ηρθε και ποτε. Και ο χαμμενος χρονος απο τις βλαβες ειναι χαμμενο χρημα ουσιαστικα.
-
Λοιπόν επιστροφή από όχι ένα αλλά τεσερα συνεργεία. Αρχικά να πω ότι το πρόβλημα με το έντονο καυσαέριο παρουσιάστηκε αμέσως μετά το σέρβις (λάδια, φίλτρα κλπ). Ξαναπήγα στο συνεργείο που έκανα το σέρβις. Διαπιστώθηκε ότι το υπερβολικό καυσαέριο οφείλεται στο ότι καεί λάδι το οποίο περνά από το κινητήρα και καίγεται βγάζοντας άσπρο καπνό ιδιως στο μαρσάρισμα και όταν ξεκινά πχ μετά από φανάρι αλλά και στο ρελαντί. Μου πρότειναν ως λύση αλλαγή στα τσιμουχακια των βαλβίδων το οποίο θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα και με κόστος περί τα 500. Λόγω αρκετής εργασίας το αμάξι θα μείνει δυο μέρες στο συνεργείο.
Στο άλλο συνεργείο πάλι για αλλαγή στα τσιμουχακια μου είπαν αλλά με μεγαλύτερο κόστος (600-650€) και το αμάξι off μια βδομάδα για να γίνει σωστή δουλειά και αν προκύψουν κι άλλες αλλαγές (ανέφερε κάτι για γλίστρες, φλατζες, καθαρισμό κα που δε θυμάμαι), που πιθανώς θα ανεβάσουν το τελικό κόστος.
Ο τρίτος -γνωστό εξειδικευμένο της BMW στα ΒΠ- αφού με πέρασε γενεές 14 που έβαλα αέριο, μου είπε χοντρικά ότι η μόνη ουσιαστική λύση είναι μερική επισκευή του πάνω μέρους του κινητήρα με ότι αυτό περιλαμβάνει και ότι θα βγει ανοίγοντας και κατεβάζοντας τον (βαλβίδες, καπάκια κλπ). Μου τόνισε ότι με αλλαγή μόνο στα τσιμουχακια δε λύνεται το πρόβλημα το οποίο αν το αφήσω θα χαλάσει αισθητήρα λ, καταλύτη κα. Κόστος; Αφήστε το ντρέπομαι και να το πω, 2-2,5 K plus κι όπου βγει. Εν ολίγοις μου είπε τι το θέλεις και το πήρες, όλα τα Χ3 καίνε λάδι και καλύτερα ξεφορτώσου το. Ακόμη κι αν έχει δίκιο ο τρόπος του ήταν τόσο ωμός σχεδόν αντί επαγγελματικός. Το μόνο που πρότεινε και καλά ενώ δεν θα πρέπε να μου το πει, ήταν ν αλλάξω τα λάδια από 5-30 ή 5-40 που βάζω σε 5-50.
Τέλος για να κλείσω το σεντόνι, πέρασα κι από γνωστό μου που φτιάχνει vw κι αφού το είδε μου είπε ότι αν δεν έχει βάλει πιο πολύ λάδι στο σέρβις (είναι αλήθεια ότι από 4,5 λίτρα μου βάλανε 5), θέλει άνοιγμα και κατέβασμα και ψάξιμο κι ότι βγάλει ( ακόμα και για πιστόνια ανέφερε).
Τι να πω, προβληματισμένος είμαι. Ανοίξαμε δουλειές και το αμάξι ρυπαίνει σα παλιά λεοφωρεια της ΕΑΣ...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα,
θα ήθελα μια γνώμη: συντομα θα αλλάξω τον άσσο μου (116i, e81, 2011). Μέχρι στιγμής στο ενδεχόμενο ανταλλαγής έχω λάβει προσφορες στα 8500 ευρώ. Πως σας φαίνεται; Αξίζει να μπω στη διαδικασία να το πουλήσω μόνος;
Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους μπουν στον κόπο να απαντήσουν. -
Δυστυχώς το φέρνω μπροστά μου ως εικόνα. Πρώτα βγήκε το ψευτοκάπακο. Έπειτα το καπάκι. Εκεντροφόρος βαλβίδες όλα έγιναν φίλο φτερό. Ενας κύλινδρος ραγισμένος μια βαλβίδα σπασμένη καμένη φλάντζα αισθητήρας λ και εκεντροφόρου. Μετά η τοποθέτηση των ανταλλακτικών κολίεδες τσιμούχες και λοιπά αναλώσιμα. Κανονική ιεροτελεστία με την κορύφωση στην ρύθμιση του εκκεντροφόρου που ξεχωρίζει τον μάστορα από τον καλλιτέχνη. Δυστυχώς ο εξειδικευμένος αλλά και λόγω εμπειρίας ο βαγγίτης ελέω tsi πιθανόν να έχουν δώσει τις πιο σωστές απαντήσεις. Οι άλλοι δύο πιθανόν να θέλουν να βάλουν πρώτα το όχημα στην ράμπα και έπειτα να διαφοροποιηθούν από την αρχική τους εκτίμηση. Γμτ πολύ στενοχωρήθηκα, ειλικρινά στην μπύρα που έχουμε πιει μαζί βρε φίλε.
Τις παραπάνω περιγραφές τις έδωσα από την δική μου δυσάρεστη εμπειρία με την Α μου. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Δυστυχώς το φέρνω μπροστά μου ως εικόνα. Πρώτα βγήκε το ψευτοκάπακο. Έπειτα το καπάκι. Εκεντροφόρος βαλβίδες όλα έγιναν φίλο φτερό. Ενας κύλινδρος ραγισμένος μια βαλβίδα σπασμένη καμένη φλάντζα αισθητήρας λ και εκεντροφόρου. Μετά η τοποθέτηση των ανταλλακτικών κολίεδες τσιμούχες και λοιπά αναλώσιμα. Κανονική ιεροτελεστία με την κορύφωση στην ρύθμιση του εκκεντροφόρου που ξεχωρίζει τον μάστορα από τον καλλιτέχνη. Δυστυχώς ο εξειδικευμένος αλλά και λόγω εμπειρίας ο βαγγίτης ελέω tsi πιθανόν να έχουν δώσει τις πιο σωστές απαντήσεις. Οι άλλοι δύο πιθανόν να θέλουν να βάλουν πρώτα το όχημα στην ράμπα και έπειτα να διαφοροποιηθούν από την αρχική τους εκτίμηση. Γμτ πολύ στενοχωρήθηκα, ειλικρινά στην μπύρα που έχουμε πιει μαζί βρε φίλε.
Τις παραπάνω περιγραφές τις έδωσα από την δική μου δυσάρεστη εμπειρία με την Α μου.Σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον Σπύρο. Το εκτιμώ πραγματικά, έχοντας κιόλας γνωριστεί. Το θέμα τώρα είναι τι κάνουμε...
Μου φαίνεται θα το δώσω και θα πάρω duster!Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Λοιπόν επιστροφή από όχι ένα αλλά τεσερα συνεργεία. Αρχικά να πω ότι το πρόβλημα με το έντονο καυσαέριο παρουσιάστηκε αμέσως μετά το σέρβις (λάδια, φίλτρα κλπ). Ξαναπήγα στο συνεργείο που έκανα το σέρβις. Διαπιστώθηκε ότι το υπερβολικό καυσαέριο οφείλεται στο ότι καεί λάδι το οποίο περνά από το κινητήρα και καίγεται βγάζοντας άσπρο καπνό ιδιως στο μαρσάρισμα και όταν ξεκινά πχ μετά από φανάρι αλλά και στο ρελαντί. Μου πρότειναν ως λύση αλλαγή στα τσιμουχακια των βαλβίδων το οποίο θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα και με κόστος περί τα 500. Λόγω αρκετής εργασίας το αμάξι θα μείνει δυο μέρες στο συνεργείο.
Στο άλλο συνεργείο πάλι για αλλαγή στα τσιμουχακια μου είπαν αλλά με μεγαλύτερο κόστος (600-650€) και το αμάξι off μια βδομάδα για να γίνει σωστή δουλειά και αν προκύψουν κι άλλες αλλαγές (ανέφερε κάτι για γλίστρες, φλατζες, καθαρισμό κα που δε θυμάμαι), που πιθανώς θα ανεβάσουν το τελικό κόστος.
Ο τρίτος -γνωστό εξειδικευμένο της BMW στα ΒΠ- αφού με πέρασε γενεές 14 που έβαλα αέριο, μου είπε χοντρικά ότι η μόνη ουσιαστική λύση είναι μερική επισκευή του πάνω μέρους του κινητήρα με ότι αυτό περιλαμβάνει και ότι θα βγει ανοίγοντας και κατεβάζοντας τον (βαλβίδες, καπάκια κλπ). Μου τόνισε ότι με αλλαγή μόνο στα τσιμουχακια δε λύνεται το πρόβλημα το οποίο αν το αφήσω θα χαλάσει αισθητήρα λ, καταλύτη κα. Κόστος; Αφήστε το ντρέπομαι και να το πω, 2-2,5 K plus κι όπου βγει. Εν ολίγοις μου είπε τι το θέλεις και το πήρες, όλα τα Χ3 καίνε λάδι και καλύτερα ξεφορτώσου το. Ακόμη κι αν έχει δίκιο ο τρόπος του ήταν τόσο ωμός σχεδόν αντί επαγγελματικός. Το μόνο που πρότεινε και καλά ενώ δεν θα πρέπε να μου το πει, ήταν ν αλλάξω τα λάδια από 5-30 ή 5-40 που βάζω σε 5-50.
Τέλος για να κλείσω το σεντόνι, πέρασα κι από γνωστό μου που φτιάχνει vw κι αφού το είδε μου είπε ότι αν δεν έχει βάλει πιο πολύ λάδι στο σέρβις (είναι αλήθεια ότι από 4,5 λίτρα μου βάλανε 5), θέλει άνοιγμα και κατέβασμα και ψάξιμο κι ότι βγάλει ( ακόμα και για πιστόνια ανέφερε).
Τι να πω, προβληματισμένος είμαι. Ανοίξαμε δουλειές και το αμάξι ρυπαίνει σα παλιά λεοφωρεια της ΕΑΣ...Sent from my iPhone using Tapatalk
O κινητηρας ειναι αμεσου ψεκασμου?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
O κινητηρας ειναι αμεσου ψεκασμου?
Ψεκασμός πολλαπλών σημείων
-
Ότι ήταν να γίνει έγινε. Τώρα θα πρέπει να ανοιχτεί ο κινητήρας και να δει ο μηχανικός τι πραγματικά έχει συμβεί. Το κόστος δεν έχει τόση σημασία όσο να διαπιστώσετε την έκταση της ζημιάς. Επειδή η Χ3 είναι ένα λαμπρό αυτοκίνητο από πολλές απόψεις αν ο κινητήρας κριθεί επισκευάσιμος τουλάχιστον εγώ και σε συνάρτηση με τα χλμ( Αν δεν ξεπερνούν τις 150000 χλμ) θα προχωρούσα στην επισκευή του. Για περισσότερα χλμ θα κοιτούσα τι υπάρχει διαθέσιμο από αποσυρθέντα οχήματα ή ακόμη και στην αντιπροσωπεία θα εξέταζα το ενδεχόμενο τοποθέτησης ενός νέου αρκεί να μη μου έρχονταν ως να πήρα καινούργιο αυτοκίνητο. Άλλωστε για Χ3 μιλάμε και συγνώμη αν ακούγομαι υπερβολικός.
-
Ρε συ Σπύρο όλα καλά αυτά που λες, αλλά πως είναι δυνατό να παρουσιάστηκε ακριβώς μετά το σέρβις και η λειτουργία του αμαξιού δεν έχει επηρεαστεί καθόλου, ούτε κάποιο λαμπάκι έχει ανάψει. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση,τι να πω...
-
Μακάρι να είναι το τίποτα αλλα όπου βγαίνει τόσο εντονα καπνός κάτι δεν πάει καλά. Το έχω ξαναφέρει πως καλός φίλος με το γκολφ 1.4 και 170 ίππους απλή αδυναμία στις επιταχύνσεις είχε παρατηρήσει και του προέκυψε κύλινδρος με όλα τα συμπαραμαρτούντα. Τα έντονα καυσαέρια μπορεί να οφείλονται ακόμη και σε διαρροές στα μπεκ έως ότι υπάρχει εκεί μέσα στον χώρο της κεφαλής. Για αυτό και μόνο λέω πως μόνο με επιτόπου έλεγχο μπορεί να βρεθεί η έκταση της βλάβης - δυσλειτουργίας. Το λάδι από μόνο του δεν πρέπει να βρίσκεται στο χώρο ανάφλεξης και να αποβάλλεται από την εξάτμιση ως να είναι από ΡΕΟ...
-
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! Καήκαμε...θα το ψάξουμε και βλέπουμε
-
Σπύρο σε ποια συνεργεία πήγες? Γιατί κάποια είναι τελείως χάλια. ΒΠ σε ποιόν πήγες...ελπίζω όχι στον Κάρλο.
Ύποπτο που παρουσιάστηκε μετά το σερβις...ίσως να έβαλαν περισσότερο λάδι και να ανέβασε πίεση και να χάλασε κάποια τσιμούχα. Γιατί σίγουρα πέρασε λάδι στον θάλαμο καύσης, το θέμα είναι γιατί? Μπορεί να είχε και κάποια μικρή φθορά και με το επιπλέον λάδι να αποτελειώθηκε.
-
Ίσως έχεις δίκιο Φάνη. Δεν πήγα στο Καρλος αλλά στη test car στη παλληνη για το σέρβις. Είναι απορίας αξιον πως παρουσιάστηκε αμέσως μετά το σέρβις. Ίσως να ισχύει αυτό που λες διότι ενώ συνήθως επερνε 4,5 λίτρα χθες βάλανε 5. ή μήπως βάλανε λάθος λάδι πιο ψιλό ή αραιωμένο;
BMW FORUM