-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Ίσως έχεις δίκιο Φάνη. Δεν πήγα στο Καρλος αλλά στη test car στη παλληνη για το σέρβις. Είναι απορίας αξιον πως παρουσιάστηκε αμέσως μετά το σέρβις. Ίσως να ισχύει αυτό που λες διότι ενώ συνήθως επερνε 4,5 λίτρα χθες βάλανε 5. ή μήπως βάλανε λάθος λάδι πιο ψιλό ή αραιωμένο;Στην Test Car το ξέρω ότι πηγαίνεις...απλά επειδή είπες και για εξειδικευμένο στα ΒΠ, για αυτό ρώτησα. Σε ποια άλλα συνεργεία πήγες εκτός της Test Car?
Εάν έβαλαν λάθος λάδι δεν θα έκανε τόσο μεγάλη ζημιά, αλλά εάν έβαλαν περισσότερο λάδι ανεβάζει μεγαλύτερη πίεση το κύκλωμα λίπανσης, οπότε μπορεί να προκαλέσει φθορά.
Εάν θες να πάρεις και άλλη μια γνώμη, πες μου να μιλήσω με τον γνωστό μου στον Σπανό ή να σε στείλω σε ένα καλό εξειδικευμένο στο καματερό.
-
Συχνά μπορεί να συμβεί στο συνεργείο να βάλουν λίγο παραπάνω λάδι από την απαιτούμενη ποσότητα. Για την περίπτωση αυτή νομίζω υπάρχει πρόβλεψη από όλους τους κατασκευαστές ώστε το πραγματικό max της στάθμης να είναι λίγο παραπάνω από το ενδεικτικό σημείο. Αν το πρόβλημα οφείλεται σε υπερπλήρωση και μόνο, τότε πιθανό να είναι σημαντικά μικρότερο το ζήτημα και η βλάβη... Αλλά ρε γμτ έστω και για 500ml λάδι παραπάνω δεν ξέρω... Εκτός και εάν δεν αλλάχτηκε το φίλτρο λαδιού το οποίο εμπεριέχει μικρή ποσότητα που μπορεί και να αποδείχθηκε οριακά κρίσιμη στην περίπτωση της Χ3.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ίσως έχεις δίκιο Φάνη. Δεν πήγα στο Καρλος αλλά στη test car στη παλληνη για το σέρβις. Είναι απορίας αξιον πως παρουσιάστηκε αμέσως μετά το σέρβις. Ίσως να ισχύει αυτό που λες διότι ενώ συνήθως επερνε 4,5 λίτρα χθες βάλανε 5. ή μήπως βάλανε λάθος λάδι πιο ψιλό ή αραιωμένο;
Στην Test Car το ξέρω ότι πηγαίνεις...απλά επειδή είπες και για εξειδικευμένο στα ΒΠ, για αυτό ρώτησα. Σε ποια άλλα συνεργεία πήγες εκτός της Test Car?
Εάν έβαλαν λάθος λάδι δεν θα έκανε τόσο μεγάλη ζημιά, αλλά εάν έβαλαν περισσότερο λάδι ανεβάζει μεγαλύτερη πίεση το κύκλωμα λίπανσης, οπότε μπορεί να προκαλέσει φθορά.
Εάν θες να πάρεις και άλλη μια γνώμη, πες μου να μιλήσω με τον γνωστό μου στον Σπανό ή να σε στείλω σε ένα καλό εξειδικευμένο στο καματερό.
Σε ευχαριστώ, αν χρειαστεί κάτι θα σου πω, προς το παρόν το ψάχνω κι εγώ με φίλο και καλό μαστορα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Συχνά μπορεί να συμβεί στο συνεργείο να βάλουν λίγο παραπάνω λάδι από την απαιτούμενη ποσότητα. Για την περίπτωση αυτή νομίζω υπάρχει πρόβλεψη από όλους τους κατασκευαστές ώστε το πραγματικό max της στάθμης να είναι λίγο παραπάνω από το ενδεικτικό σημείο. Αν το πρόβλημα οφείλεται σε υπερπλήρωση και μόνο, τότε πιθανό να είναι σημαντικά μικρότερο το ζήτημα και η βλάβη... Αλλά ρε γμτ έστω και για 500ml λάδι παραπάνω δεν ξέρω... Εκτός και εάν δεν αλλάχτηκε το φίλτρο λαδιού το οποίο εμπεριέχει μικρή ποσότητα που μπορεί και να αποδείχθηκε οριακά κρίσιμη στην περίπτωση της Χ3.Το φίλτρο αλλάχθηκε για τη ποσότητα λαδιού πιστεύω πως ήταν μισό τουλάχιστον λίτρο παραπάνω και έχω αμφιβολία και για το λάδι. Έλεγε 10-40 αλλά τι είχε μέσα; Πάντως το αμάξι κινείται κανονικά
-
10W-40 πάντως είναι ΛΑΘΟΣ λάδι για το αυτοκίνητό του. Θέλεις BMW LL-04, και εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει LL-04 με ιξώδες 10w-40. Θέλεις 5w-30 κανονικά.
-
5-30 και 5-40, LL04 φυσικά.
Αν υπάρχει υπερβολικό λάδι θα φανεί στο αντίστοιχο μενού.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν υπάρχει υπερβολικό λάδι θα φανεί στο αντίστοιχο μενού.Αλέξανδρε, εάν θυμάμαι σωστά ο Σπύρος έχει την Χ3 με κινητήρα με κλασσική βέργα λαδιού και όχι ηλεκτρονικό μετρητή....οπότε δεν φαίνεται το επιπλέον λάδι.
-
Ε τότε θα φαίνεται στην βέργα Φάνη μου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε τότε θα φαίνεται στην βέργα Φάνη μου.Εεε.....ναι!
-
Έχοντας επισκεφθεί 7 συνεργεία για να πάρω γνώμες και διαγνώσεις μάλλον καταλήγουμε σε δυο λύσεις. Το σίγουρο είναι ότι το Χ3 καεί λάδια. Το πως συνέπεσε να προκύψει μετά το oil service είναι απορίας αξιον. Το λάδι που αλλαχθηκε από ότι μου ειπώθηκα ήταν 5-30 ή 40 Castrol και είναι στα προβλεπόμενα. Ακόμη και λάθος λάδι να μπήκε ή παραπάνω δε δικαιολογεί το ντουμάνι που βγάζει. Αρα ή αλλάζουμε τα τσιμουχακια στις βαλβίδες χωρίς να ανοιχθεί καπάκι με χαμηλότερο κόστος αλλά αμφίβολο αν θα επιλυθεί το πρόβλημα (αν και ο τεχνικός μου εγγυάται ότι θα λυθεί κατά 95% και δεν θα έχω πρόβλημα για 150 Κ χλμ ή κατέβασμα μοτέρ και έλεγχος κι όπου βγάλει σε κόστος και ζημιά. Το αμάξι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη κίνηση του και απορώ που είναι το πρόβλημα και τι ζημιά μπορεί να υπάρχει αν δεν είναι μόνο τα τσιμουχακια. Είμαι απογοητευμένος με τη BMW και όχι μόνο από αυτό (και είμαι BMWδακιας). Βέβαια ίσως και το αέριο να επιτάχυνε την οποία φθορά...
-
Αέριο σημαίνει έλλειψη λίπανσης, όπερ μεθερμηνευόμενον πρόβλημα στις έδρες των βαλβίδων. Τώρα γιατί συνέβη μετά το σέρβις δεν μπορώ να πω. Ίσως σύμπτωση.
-
Αγαπητέ Δια δίκιο έχεις, λάθος το αέριο... στερνή μου γνώση...
-
Σου εύχομαι να βρεις την καλύτερη δυνατή λύση. Δυστυχώς δεν είσαι ο μόνος που την έχει πατήσει με το αέριο , φίλος 'επίσημος' μηχανικός της Opel μου έλεγε καποια στιγμη ποσά και πόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Έχοντας επισκεφθεί 7 συνεργεία για να πάρω γνώμες και διαγνώσεις μάλλον καταλήγουμε σε δυο λύσεις. Το σίγουρο είναι ότι το Χ3 καεί λάδια. Το πως συνέπεσε να προκύψει μετά το oil service είναι απορίας αξιον. Το λάδι που αλλαχθηκε από ότι μου ειπώθηκα ήταν 5-30 ή 40 Castrol και είναι στα προβλεπόμενα. Ακόμη και λάθος λάδι να μπήκε ή παραπάνω δε δικαιολογεί το ντουμάνι που βγάζει. Αρα ή αλλάζουμε τα τσιμουχακια στις βαλβίδες χωρίς να ανοιχθεί καπάκι με χαμηλότερο κόστος αλλά αμφίβολο αν θα επιλυθεί το πρόβλημα (αν και ο τεχνικός μου εγγυάται ότι θα λυθεί κατά 95% και δεν θα έχω πρόβλημα για 150 Κ χλμ ή κατέβασμα μοτέρ και έλεγχος κι όπου βγάλει σε κόστος και ζημιά. Το αμάξι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη κίνηση του και απορώ που είναι το πρόβλημα και τι ζημιά μπορεί να υπάρχει αν δεν είναι μόνο τα τσιμουχακια. Είμαι απογοητευμένος με τη BMW και όχι μόνο από αυτό (και είμαι BMWδακιας). Βέβαια ίσως και το αέριο να επιτάχυνε την οποία φθορά...Sent from my iPhone using Tapatalk
Δε φταιει η bmw Σπυρο.
Ευχομαι το ισοζυγιο βασει των χρηματων που εχεις γλιτωσει απο το αεριο ακομα και με το ''καπελο'' που πιθανα να πληρωσεις τωρα να παραμεινει υπερ σου!Ωραια τα λεει ο Διας και παλι.
-
Έχοντας επισκεφθεί 7 συνεργεία για να πάρω γνώμες και διαγνώσεις μάλλον καταλήγουμε σε δυο λύσεις. Το σίγουρο είναι ότι το Χ3 καεί λάδια. Το πως συνέπεσε να προκύψει μετά το oil service είναι απορίας αξιον. Το λάδι που αλλαχθηκε από ότι μου ειπώθηκα ήταν 5-30 ή 40 Castrol και είναι στα προβλεπόμενα. Ακόμη και λάθος λάδι να μπήκε ή παραπάνω δε δικαιολογεί το ντουμάνι που βγάζει. Αρα ή αλλάζουμε τα τσιμουχακια στις βαλβίδες χωρίς να ανοιχθεί καπάκι με χαμηλότερο κόστος αλλά αμφίβολο αν θα επιλυθεί το πρόβλημα (αν και ο τεχνικός μου εγγυάται ότι θα λυθεί κατά 95% και δεν θα έχω πρόβλημα για 150 Κ χλμ ή κατέβασμα μοτέρ και έλεγχος κι όπου βγάλει σε κόστος και ζημιά. Το αμάξι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη κίνηση του και απορώ που είναι το πρόβλημα και τι ζημιά μπορεί να υπάρχει αν δεν είναι μόνο τα τσιμουχακια. Είμαι απογοητευμένος με τη BMW και όχι μόνο από αυτό (και είμαι BMWδακιας). Βέβαια ίσως και το αέριο να επιτάχυνε την οποία φθορά...Sent from my iPhone using Tapatalk
Καθώς μιλάμε για πολλά λεφτά στην περίπτωση που πας στα ... ενδότερα, εφόσον σου εγγυώνται πως μόνο με τα τσιμουχάκια τη βγάζεις καθαρή, προχώρα έτσι. Βέβαια αν μπορείς κάνε αυτό που κάνει φίλος μου και δηλώνει πως τον έχει πάει καλά ως εδώ. 50-50 χρήση αέριο βενζίνη ώστε να αποφύγεις φθορές και σε άλλα πράγματα όπως πχ 'τρόμπα βενζίνης'. Συχνά πυκνά πρέπει να δουλεύει και αυτή.
-
Η τρόμπα δουλεύει πάντα,απλά κάνει επανακυκλοφορία.....και γι'αυτό όσοι αφήνουν ελάχιστη βενζίνη στο ντεπόζιτο την καταπονούν και στο τέλος χαλάει.
Ο πρώτος ύποπτος είναι τα τσιμουχάκια βαλβίδων,με το μικρότερο δυνατό κόστος περί τα 100-150 ευρώ. -
H αλήθεια είναι πως δεν με είχε απασχολήσει τεχνικά το ζήτημα και δεν το ήξερα αυτό. Από εκεί και μετά όπως έχω αντιληφθεί είναι ένα από τα πιο ευπαθή εξαρτήματα του αυτοκινήτου όταν γίνεται χρήση υγραερίου καθώς δεν είναι λίγες οι αναφορές και στο internet ακόμη όπως είδα.
-
Καλημέρα παιδιά.
bmw 116(2009) τι κοιτάζουμε απο μηχανικά; Εχω διαβάσει οτι βγάζουν πολλαπλασιαστές και αισθητήρα nox γενικά. Εχω βρει μια ενδιαφέρουσα περίπτωση και το σκέφτομαι. Τι πρέπει να κοιτάξω;
Ευχαριστώ
-
τσιμουχακια βαλβιδων, ειναι ελαστομερες εξαρτημα κ ειναι λογικο απο τα πρωτα που θα χαλασει, λογω του υλικου τους ειναι μια φυσιολογικη φθορα, μετα ειναι τα ελατηρια κυλινδρων οπου αν μετρηθηκε συμπιεση κ βγαλει καλα νουμερα, καταληγεις στα τσιμουχακια οπως σου ειπαν, το σωστο ειναι να ανοιχτει κ να τριψει βαλβιδες αλλα θα ανεβασει αρκετα το κοστος, αλλα αυτη τη λυση που προτεινε ειναι μια αποδεκτη κ οικονομικη κ λογικα κατα 95% θα λυθει το προβλημα
τσιμουχακια θα επιλεξετε καποια συγκεκριμενη μαρκα η γνησια;
η bmw ειναι μια καλη μαρκα απλα οταν ερθει η στιγμη της φθορας πληρωνεις
τα υγρα καυσιμα κατα την καυση τους βγαζουν ανθρακα ενω τα αερια αποδιδουν μια τελεια καθαρη καυση, ειμαι υπερ του υγραεριου λογω των πολυ χαμηλων τιμων καυσαεριων -
Το φτηνό μπορεί να αποδειχθεί ακριβό κάποιες φορές. Εγώ πάντως δεν θα σταμάταγα στις τσιμούχες. Αν θυμάμαι καλά όσον αφορά το υγραέριο και τα θέματα του, η καύση δεν είναι μέσα σε αυτά όσο η λίπανση. Σωστά;
BMW FORUM