-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
ε ναι το γκάζι δεν φτάνει ποτέ...η 335 turbo πόσο θα κοστολογηθεί;
61000 στην Ελλαδα ,46000 στη Γερμανια.
Υπ'οψην στην Αμερικη υπαρχει και 535i... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
ε ναι το γκάζι δεν φτάνει ποτέ...
η 335 turbo πόσο θα κοστολογηθεί;
61000 στην Ελλαδα ,46000 στη Γερμανια.
Υπ'οψην στην Αμερικη υπαρχει και 535i...61; ....προσιτά για μένα.
θα δω μήπως μπορώ να κάνω test drive...
-
Spike
Και εμενα η 4πορτη δε μου αρεσει.Σκεφτομαι για την 330 ,νομιζω αρκει αν και το γκαζι ποτε δεν ειναι αρκετο....Απλα σκεφτομαι μηπως η 330 'θαφτει' και αλλο οταν παρουσιαστει ο διλιτρος turbo...Να ξανα-πώ ότι η **330 **does not make economic sense??? Πάντα σε σχέση με την 335ι.
ΥΓ Η 335 κάνει 61,500. ΑΝ θέλετε, σας λέω και τα εξτρά.
-
Όχι πως έχω λεφτά να την πάρω, αλλά για πες! (σε βλέπω ότι τρώγεσαι κιόλας )
-
maxmara
61500 έχει η τουρμπάτη 335; ...τα μπλεξα...
-
Βασική τιμή της 335i: 61.500
Σε σχέση με την 330i, έχει standard:
-Ζάντες V188 (+€616)
-Sport καθίσματα (+€813)
-Sport ανάρτηση Μ (€511).Προσθέστε τα εξτρά,do the math και βρείτε την πραγματική διαφορά τιμής 330i-335i.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
maxmara61500 έχει η τουρμπάτη 335; ...τα μπλεξα...
330 2.996 κ.ε.
335 2.979 κ.ε. + (διπλό) τούρμπο -
maxmara
Tο ξερουμε οτι ειναι μικρη η διαφορα τιμης ...εχω ριξει πολυ ψαξιμο τον τελευταιο καιρο γιατι ψηνομαι.Η προσωπικη μου εντυπωση απλως εντοπιζετε στο οτι η 330 μου φαινεται πιο αρμονικη ενω η 335 ,ειδικα στους ελληνικους δρομους που γλιστρανε ισως απαιτει περοσσοτερη προσηλωση και γνωσεις...και ξεφευγει απο τον ορισμο του GT που εχω εγω στο μυαλο μου... -
maxmara
Tο ξερουμε οτι ειναι μικρη η διαφορα τιμης ...Η προσωπικη μου εντυπωση απλως εντοπιζετε στο οτι η 330 μου φαινεται πιο αρμονικη ενω η 335 ,ειδικα στους ελληνικους δρομους που γλιστρανε ισως απαιτει περοσσοτερη προσηλωση και γνωσεις...δεν πειράζει...άλλωστε όλοι χεράδες είμαστε...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
..... BMW 130i Nurbugring 8.24 lap ..... (video 85mb)
Ενας γύρος με κίνηση, Intrax ανάρτηση Drexler lsd και 048 λάστιχα
Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει γυρίσει και στο 8.05
Για να έχετε μια αίσθηση της ταχύτητας οι αλλαγές της 3ης είναι στα ~145 της 4ης στα ~195 και της 5ης στα ~240Aυτοκίνητο και οδηγός ήταν 'αλλού' σε σχέση με ότι κινείτο εκείνη την ημέρα...
Νομίζω ότι το 8.24 είναι πολύ κοντά στο χρόνο της Μ3 Ε46 ή κάνω λάθος (το 8.05 είναι σίγουρα μακράν....ενδεικτικά το Audi R8 κάνει 8.04 επισήμως! )
Οπλάρα η 130!!
Με άλλη ανάρτηση, lsd & άλλα λάστιχα, δεν νομίζω ότι είναι και πολύ '130'..
Παρόλα αυτά, ο χρόνος είναι αρκετά καλός. Πηγή για το 8.04 του R8 έχουμε? Δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα καλός χρόνος, επίσης έχω την εντύπωση ότι γύρναγε κοντά στο 7.50..
-
Spike
Η 335i εχει 2 turbo και ειναι τριλιτρη,δεν υπαρχεi 335i χωρις turbo.Eπισης υπαρχει 335d ,diesel me dyo turbo.3,0λ
Η 330i δεν εχει turbo και ειναι επισης τριλιτρη
Εγω τι να κανω που η γυναικα θελει Χ3??? -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
...παρατήρησα ότι το Auto Start/Stop δε δούλευε πάντα...και δεν έσβηνε το μοτέρ όταν έβαζα νεκρά στο φανάρι. Τους πήρα τηλέφωνο...με συνέδεσαν με μηχανικό (ήταν έξω στον δρόμο ο άνθρωπος...άκουγες φασαρία, αυτοκίνητα κλπ) και μου είπε ότι πάνω από 30 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία δε λειτουργεί.bug or feature?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
[
Οπλάρα η 130!!
Με άλλη ανάρτηση, lsd & άλλα λάστιχα, δεν νομίζω ότι είναι και πολύ '130'..
Γιατί δεν είναι?
Έχει εξτρά 6000 ευρώ περίπου,που μπορεί να τα βάλει ο καθένας, και είναι απολύτως street legal...Στα μάτια μου η συγκεκριμένη έκδοση,με αυτά τα εξτρά, δείχνει το δυναμικό της 130, που η BMW για δικούς της λόγους,κρατά αποδυναμωμένο...
Μην ξεχνάς ότι θεωρητικώς η 130 είναι η κορυφαία έκδοση του hatchback οικογενειακού της BMW,και όχι κάποια ειδική σπορ έκδοση (πχ Ζ4),ασχέτως αν πιστεύω ότι πρόκειται για το καλά κρυμμένο όπλο (μαζί με την 135..) στην γκάμα της εταιρείας...
-
Είναι street legal, παραγωγής δεν είναι, οπότε θεωρώ άτοπο να το θεωρούμε ως παράδειγμα για τις δυνατότητες της stock 130.
Για την 130 δηλαδή δεν ισχύει το 'απόλυτο μηχάνημα οδήγησης' όπως για όλες τις BMW αλλά 'ένα ακόμα οικογενειακό μοντέλο'? Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι οι μηχανικοί της BMW σκέφτηκαν και πολύ ότι θα είναι οικογενειακό αυτοκίνητο, αλλιώς θα έδιναν παραπάνω σημασία στους χώρους..
-
ακόμα ένα οικογενειακό αυτοκίνητο η 130? με 270 άλογα στον πίσω άξονα? μην τρελλαθούμε κι όλας!
φυσικά δεν είναι μια 'ειδική έκδοση' όπως το s3 ή το cupra ή η GTA, αλλά δεν είναι απαραίτητο κάθε έκδοση της BMW να είναι απόλυτη αλλά ούτε πιστεύω υστερεί από τις ειδικές εκδόσεις άλλων κατασκευαστών!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
..... BMW 130i Nurbugring 8.24 lap ..... (video 85mb)
Ενας γύρος με κίνηση, Intrax ανάρτηση Drexler lsd και 048 λάστιχα
Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει γυρίσει και στο 8.05
Για να έχετε μια αίσθηση της ταχύτητας οι αλλαγές της 3ης είναι στα ~145 της 4ης στα ~195 και της 5ης στα ~240Aυτοκίνητο και οδηγός ήταν 'αλλού' σε σχέση με ότι κινείτο εκείνη την ημέρα...
Νομίζω ότι το 8.24 είναι πολύ κοντά στο χρόνο της Μ3 Ε46 ή κάνω λάθος (το 8.05 είναι σίγουρα μακράν....ενδεικτικά το Audi R8 κάνει 8.04 επισήμως! )
Οπλάρα η 130!!
Μην μπερδεύεσαι Νίκο, αυτός ο χρόνος είναι από γέφυρα σε γέφυρα, όπως δηλαδή μετρούν οι ιδιώτες. Αν κοιτάξεις τη λίστα θα δεις ότι η νορμαλ 130 έχει μετρηθεί στο 8.35
Nurburgring lap timesΟ Αντρε (ο οδηγός*) ισχυρίζεται ότι ένας καλός χρόνος για το δικό του αυτοκίνητο θα ήταν περίπου στο 7.45 (ΒΤG) που αντιστοιχεί σε έναν γύρο κοντά στο 8.00
- Απο φέτος συμετέχει στο 130i cup , έχει τερματίσει 4 από τους 5 αγώνες με μία νίκη και είναι 4ος στη βαθμολογία των νέων οδηγών.
onboard lap at Assen
- Απο φέτος συμετέχει στο 130i cup , έχει τερματίσει 4 από τους 5 αγώνες με μία νίκη και είναι 4ος στη βαθμολογία των νέων οδηγών.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Για την 130 δηλαδή δεν ισχύει το 'απόλυτο μηχάνημα οδήγησης' όπως για όλες τις BMW αλλά 'ένα ακόμα οικογενειακό μοντέλο'? Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι οι μηχανικοί της BMW σκέφτηκαν και πολύ ότι θα είναι οικογενειακό αυτοκίνητο, αλλιώς θα έδιναν παραπάνω σημασία στους χώρους..Oι μηχανικοί της BMW, από την Ε36 και μετά (τουλάχιστον από τότε), προτεραιότητα δίνουν στην κατανομή βάρους και στο στήσιμο, και όχι στους χώρους. Ποτέ και καμία BMW (εξαιρώ την 7άρα, που κι αυτή δεν έχει θεαματικές χωρητικότητες για την κατηγορία της) δεν έλαβε θετικά σχόλια για τους χώρους της, απλώς γιατί δεν είναι αυτή η προτεραιότητα. Δεν υστερούν πολύ (εξαίρεση ο άσσος), δεν διακρίνονται όμως. Αν ήθελαν θα μπορούσαν. Αν όμως σφηνώνεις τον κινητήρα κάτω από το παρμπρίζ για να πετύχεις το 50-50 σε βάρος, δε μένει και πολύς χώρος στην καμπίνα. Επιλογή τους, και σεβαστή 100%.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Για την 130 δηλαδή δεν ισχύει το 'απόλυτο μηχάνημα οδήγησης' όπως για όλες τις BMW αλλά 'ένα ακόμα οικογενειακό μοντέλο'? Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι οι μηχανικοί της BMW σκέφτηκαν και πολύ ότι θα είναι οικογενειακό αυτοκίνητο, αλλιώς θα έδιναν παραπάνω σημασία στους χώρους..
Oι μηχανικοί της BMW, από την Ε36 και μετά (τουλάχιστον από τότε), προτεραιότητα δίνουν στην κατανομή βάρους και στο στήσιμο, και όχι στους χώρους. Ποτέ και καμία BMW (εξαιρώ την 7άρα, που κι αυτή δεν έχει θεαματικές χωρητικότητες για την κατηγορία της) δεν έλαβε θετικά σχόλια για τους χώρους της, απλώς γιατί δεν είναι αυτή η προτεραιότητα. Δεν υστερούν πολύ (εξαίρεση ο άσσος), δεν διακρίνονται όμως. Αν ήθελαν θα μπορούσαν. Αν όμως σφηνώνεις τον κινητήρα κάτω από το παρμπρίζ για να πετύχεις το 50-50 σε βάρος, δε μένει και πολύς χώρος στην καμπίνα. Επιλογή τους, και σεβαστή 100%.
Συμφωνούμε.
-
Για να καταλάβω και εγώ,τι είναι η πεντάπορτη σειρά 1?
Κουπέ,ρόουντστερ,ημιφορτηγό,γιατί οικογενειακό μικρομεσαίο δεν είναι ,από ότι φαίνεται...Επίσης, εξηγήστε μου τι το ειδικό έχει η 130...
Την φτιάχνει η Μ Division?
Είναι περιορισμένης παραγωγής?
Δεν έχει 5 πόρτες,5 θέσεις και πορτ μπαγκάζ?η πίσω κίνηση είναι χαρακτηριστικό της εταιρείας,η θυσία στους χώρους μαγκιά της,προκειμένου να επιτύχει καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά και ο κινητήρας ανευρίσκεται σε άλλες 15 εκδόσεις, που λέει ο λόγος...
Το ότι είναι και όπλο,δεν αναιρεί τον οικογενεικό της χαρακτήρα (δεν είναι Ζ4,ΤΤ,350Ζ π.χ)
Τιμά τη BMW η σπορ φιλοσοφία που διέπει τα μοντέλα της,αλλά ειδικά αυτοκίνητα είναι μόνο τα μοντέλα Μ,όλα τα υπόλοιπα απευθύνονται μαζικά σε όλους μας,ικανοποιώντας καθημερινότητα και οδηγικές ανησυχίες...
sheer driving pleasure,δηλαδή,και μπράβο της...Ανάλογη φιλοσοφία συναντάται μόνο στην Αlfa Romeo,έστω και με διαφορετικό τρόπο εκτελεσμένη πια...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Το ότι είναι και όπλο,δεν αναιρεί τον οικογενεικό της χαρακτήρα (δεν είναι Ζ4,ΤΤ,350Ζ π.χ)
Δεν είναι όμως και λιγότερο εστιασμένη σε σύγκριση με μία Ζ4. Κάθε άλλο.
Το αν θα την χρησιμοποιήσει κάποιος Νικόλα, και ως 'οικογενειακό', για να αντιστρέψω τον συσχετισμό, δεν αναιρεί το σπορ χαρακτήρα της...
Απλώς τυχαίνει να έχει 4 θέσεις...Και η Ζ4 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οικογενειακό, και το ΤΤ, και οποιοδήποτε 2θέσιο, εφόσον οικογένεια αποτελούν και τα άτεκνα ζευγάρια, οι χωρισμένες μάνες με μία κόρη κ.ο.κ...
BMW FORUM