Δυστυχώς λόγω δουλειάς ξυπνάω Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή στις 6:00, πράγμα βάρβαρο για κάποιον που παραμένει φοιτητής ακόμη σε αυτή την ηλικία. Τις άλλες ημέρες, το ξύπνημα εξαρτάται από την όρεξή μου, ειδικά τα Σ/Κ, αν και το αργότερο που θα σηκωθώ είναι 11-12:00.
Το πρόβλημά μου είναι ο ύπνος και θα σας εξηγήσω ακριβώς τι συμβαίνει.
Από παλιά (Δημοτικό) κοιμόμουν πολύ αργότερα από τους υπολοίπους (συμμαθητές και οικογένεια) γιατί μου αρέσει να διαβάζω στην ησυχία της νύχτας. Στο Γυμνάσιο, άρχισα να ξεπερνάω το 2:00 και στο Λύκειο είχα σταθερό ωράριο 4:00 - 8:00 για βραδινό ύπνο. Αργότερα στο Παν/μιο (πτυχίο και μετ/κο) κοιμόμουν τις ίδιες ώρες, απλά είχα ευελιξία, αλλά και ανοργανωσιά αφού, άλλοτε ξυπνούσα νωρίς για μάθημα ή εργαστήριο, άλλοτε αργότερα όταν δεν είχα εργαστήριο. Ειδικά στο μετ/κο που τα μαθήματα ξεκινούσαν 10:00 - 12:00 και τελείωναν 22:00 κοιμόμουν και ξυπνούσα τελείως ακατάστατες ώρες. Αν βάλουμε σε όλα αυτά και τις εξόδους, ειδικά στο μετ/κο είχαμε κάνει καλή παρέα και ήμασταν όλη την ημέρα πιωμένοι (αυτό αποδείχθηκε κακό τώρα που αρχίσαμε να γερνάμε) το ακατάστατο του ωραρίου ήταν δεδομένο και να πω και το κρίμα μου, ακόμα το νοσταλγώ.
Στο στρατό, είχα δυσκολία όχι να ξυπνήσω το πρωί, αλλά να κρατηθώ μέχρι αργά το βράδυ και ειδικά τις ώρες 22:00 - 24:00 που είναι οι κρίσιμες. Μετά ξαγρυπνούσα και άντεχα μέχρι το πρωί. Ευτυχώς για εμένα (δείτε άλλο post για το ρόλο της Αστυνομίας) με τα τόσα που τους έκανα είχα και τις καβάντζες μου = με άφηναν να δουλεύω για το γραφείο του Λόχου (και καλά) μετά τις 00:00 (πρωί συνεχώς άσκηση, μεσημέρι ξεκούραση, απόγευμα έξοδος, βράδυ υπηρεσία, συνήθως περίπολος ή Δνεας αλλαγής κοκ), οπότε έβρισκα ευκαιρία και διάβαζα ό,τι ήθελα (ενημέρωση για τη δουλειά και προσωπικό έργο). Περνώντας ο καιρός είχα συνηθίσει το πρωινό εγερτήριο, αλλά πάντα ήμουν κουρασμένος. Προτιμούσα και προτιμώ να κοιμηθώ 6:00 - 9:00, παρά 00:00 - 6:00. Αισθάνομαι κουρασμένος από το πρωινό ξύπνημα πολύ νωρίτερα από τον μεταμεσονύχτιο ύπνο. Τελειώνοντας το στρατό, είχα αγωνία μήπως μου κολλήσει αυτό το ωράριο και δεν μπορώ να ακολουθήσω τους υπόλοιπους φίλους, οπότε για μία εβδομάδα μετά το τέλος του στρατού έκανα κούρα θεραπείας. Κοιμόμουν 7:00 και ξυπνούσα 10:00 για να συνηθίσω και το ξενύχτι και το λίγο ύπνο. Τελικά τα κατάφερα. Επανήλθα.
Σήμερα, η κατάσταση απλά είναι χειρότερη. Έχω διάβασμα για δουλειά, για σχολή, δουλειά, σχολή, άλλες εργασίες τυπικές / καθημερινές και έχω φτάσει στο σημείο να κοιμάμαι 5:00 και να ξυπνάω 6:00 τις ημέρες που ανέφερα ότι έχω πρωινή εργασία. Τις άλλες ημέρες κοιμάμαι όσο πιο πολύ μπορώ, δηλαδή 4/5/6:00 - 8/9:00 ή κάτι παρόμοιο.
Αυτά από εμένα. Ελπίζω να μην θεωρηθώ ανώμαλος, απλά μου συμβαίνουν αυτά λόγω εργασίας αφενός και αφετέρου λόγω σύγκρουσης εργασίας - σχολής που είναι φυσιολογικό να απαιτούν διαφορετικά ωράρια πράγμα που με κάνει να τα ενοποιώ !!!
Ευχαριστώ.