-
ΟΚ, τωρα ήσουνα πιο σαφής. Σύμφωνώ απόλυτα, οι παλιοί διβάλβιδοι μποξερ ηταν πολύ ευκολο να επισκευαστούν οπουδήποτε.
-
Πάντως και οι Transalp δεν έχουν αλλάξει καθόλου απο όταν προτοεμφανίστηκαν το 80κάτι.
-
Η transalp έχει αλλάξει αρκετά απο facelift που έγιναν κατα καιρούς (2 βασικά και κάποια άλλα μικρότερα). Αλλά σε γενικές γραμμές δεν ήταν μεγάλες αλλαγές.
-
Μα ο ογκόλιθος αξιοπιστίας δε θα χαλάσει καταρχας.Κατα δεύτερον τι σε κάνει να πιστεύεις οτι το τρανσαλπ είναι δύσκολο-εστω δυσκολότερο απο τον ογκόλιθο,στην επισκευή του? Επειδή ειναι ελαφρύτερο και αποδίδει καλύτερα? Ενα απλούστατο μοτεράκι βε2 ειναι.
Hyper enduro λέγεται οχι σουπερ. Ενα ον-οφ ταπεινό είναι ρε συ χαι φαι.Αν θέλεις πάντως, μιας και σ'αρέσουν τα ντουκάτι, λογικά θα πιστεύεις οτι τα παλια ντουκάτι ειναι πιό αξιόπιστα ,ξεκίνα για 6000χλμ με ενα pandah.
-
Απλούστατο σε σχέση με άλλο, όχι εντελώς όμως...Δες την κυλινδροκεφαλή του σε σχέση με ένα διβάλβιδο boxer πχ...Ακόμη και τα καρμπιρατέρ, το κιβώτιο κλπ κλπ...Ο άξονας επίσης σημαίνει πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία από την αλυσίδα. Τα κλασικά boxer μπορούν να κάνουν το γύρο του κόσμου με μια αλλαγή λαδιών κι αυτή ...προαιρετική!
Οσο για τα Ducati, δεν νομίζω η εταιρία να έχει βγάλει ΠΟΤΕ αξιόπιστο μηχανάκι! Οπως και η ΚΤΜ...
Αλλά η BMW , ΝΑΙ έχει βγάλει! Ίσως σήμερα να μην το πετυχαίνει γιατί έχει άλλες προτεραιότητες (κακώς!), αλλά στο παρελθόν η αξιοπιστία ήταν συνώνυμο της εταιρείας... Γι'αυτό και έκανε και καλό όνομα σε όλους τους ταξιδιάρηδες....
Hyper enduro λοιπόν και όχι Super, got it! -
Πανμεγιστοτιτάνιο εντουρο! Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Και η braun είναι σημα κατατεθέν στα μιξερ,respect.
Οργανώνω γύρο Β.Ελλάδας συμμετοχές ενταύθα,ελεύθερη επιλογή διτρόχου.Οι κατηγορίες είναι οι εξής...μια: Ιαπωνικα δικύλινδρα κατασκευής έως 06,ευρωπαικοι ογκόλιθοι έως 1975.
Πριμ ταλαιπωρίας κατόπιν ενστάσεως.
-
Καλά, εσύ κάνε και το γύρο του Β.Ημισφαιρίου με Honda CRM, αφού την εμπιστεύεσαι τόσο την ιαπωνική τεχνολογία! Ασε για κάποιους από εμάς τους ογκόλιθους! Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις και την άλλη πλευρά σωστά;
-
Μιας που είπες για CRM ,είχε βγεί ενα απίθανο τέτοιο με την τεχνολογία AR combustion (κλεμένη απο τη bmw) που έκαιγε λιγότερο απέδιδε ροπάτα και καθαρά.Και 2 τέτοια εργαλεία με αυτό το μοτέρ δοκιμάστηκαν στο ντακαρ με πολύ καλά αποτελέσματα.Ε λοιπόν προθύμως ξεκινώ για το γύρο της Β.Ελλάδος με ενα EXP-2 ,και ακολούθα εσύ με την άλλη πλευρά που-θεωρητικά και περιοδικά- εκπροσωπείς.
-
Αυτό το πειραματικο του Dakar ήταν τόσο καλό που μετά το Dakar το εξαφάνισαν φαίνεται....Μάλλον οι γερμανικοί ογκόλιθοι φοβήθηκαν τον αφανισμό το δίχως άλλο!
Αντε λοιπόν το γύρο της Β.Ελλάδος εσύ κι εγώ του Β.Ημισφαιρίου για να μην τσακωνόμαστε και στο δρόμο!
Και μιλάω -πρακτικά και μη περιοδικά τώρα- -
Επίδειξη δύναμης ήταν αυτό,δε μπορούσε να εφαρμοστεί τέτοια τεχνολογία στο κύκνειο άσμα των δίχρονων.Τεχνολογία λέω έτσι? Σύνθετη λέξη τεχνη-λόγος. Πως λέμε ωστήρια? αυτο.
Ενιγουει το σκίσαμε το θέμα.Είπαμε οι μπεμβε χαλάνε και οι χοντα πηδάνε.
-
Σύμφωνοι, αλλά κι ένα σκισιματάκι είναι ό,τι πρέπει ν'αρχίσει καλά η μέρα! Πάντως καλή η τεχνολογία, αλλά καλή και η αξιοπιστία, εκεί νομίζω συμφωνούμε! Ε, κι αν ο άλλος την πετυχαίνει και με ωστήρια, δεν θα τα χαλάσουμε! Ο άλλος μπορεί να έχει κοκκοράκια! Ε η Honda έχει PGM-phase123534 κλπ κλπ! Τεχνολογία!
Αλλά στη μοτοσυκλέτα χωράνε όλοι! Και οι αξιοπιστοι και οι τεχνολογικά προηγμένοι... -
Χίλιοι καλοί χωράνε.Το κακό είναι οτι μια bmw πιάνει τη θέση 999 χόντα λόγω οξείας ογκολιθίασης...
-
Άντε! Είναι τόσο μικρή η Varadero;
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
Απλούστατο σε σχέση με άλλο, όχι εντελώς όμως...Δες την κυλινδροκεφαλή του σε σχέση με ένα διβάλβιδο boxer πχ...Ακόμη και τα καρμπιρατέρ, το κιβώτιο κλπ κλπ...Ο άξονας επίσης σημαίνει πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία από την αλυσίδα. Τα κλασικά boxer μπορούν να κάνουν το γύρο του κόσμου με μια αλλαγή λαδιών κι αυτή ...προαιρετική!
Οσο για τα Ducati, δεν νομίζω η εταιρία να έχει βγάλει ΠΟΤΕ αξιόπιστο μηχανάκι! Οπως και η ΚΤΜ...
Αλλά η BMW , ΝΑΙ έχει βγάλει! Ίσως σήμερα να μην το πετυχαίνει γιατί έχει άλλες προτεραιότητες (κακώς!), αλλά στο παρελθόν η αξιοπιστία ήταν συνώνυμο της εταιρείας... Γι'αυτό και έκανε και καλό όνομα σε όλους τους ταξιδιάρηδες....
Hyper enduro λοιπόν και όχι Super, got it!συμφωνω.
η bmw ειναι σημα κατατεθεν κ σε μοτοσυκλετες κ σε αυτοκινητα.
respect.EΔΩ ΓΕΛΑΝΕ..........
-
Μια και είμαι κάτοχος μιας παλιοBMW R1200GS και κοντεύω τα 18000km μπορώ με σιγουρία να πώ ότι δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό.
Η μηχανή είναι ακίνητη όλη την εβδομάδα σε πάρκιν και βολτάρει μόνο το ΣΚ.
Εάν την αφήσεις έξω με κρύο καιρό ώντος μπορεί να έχει κραδασμούς του κερατα, ώντος το σασμάν είναι πολύ σκληρό αλλά αυτά μέχρι να ζεσταθεί το εργαλείο μετά πετάει.
Για το πρόβλημα της μπαταρίας το έχω ξανακούσει και σε άλλα φόρουμ, απο ανθρώπους που βάζουν μπροστά την μηχανή τους με ανοιγμένα φώτα και θερμαινόμενα grip για μικρές αποστάσεις ΄΄ξελιγώνοντας'' την έτσι.
Όσοι είναι BMWάκηδες ξέρουν το κόλπο με τους διακόπτες των φλάς τους δεξιού grip για να εξοικονομούν ρευμα.
Όσο για την γιαπωνέζική υπεροχή , κάτοχος RR εδώ και κάμποσα χρόνια το τελευταίο(1000RR) με άφησε χωρίς προειδοποίηση, ευτυχώς στην πίστα των μεγάρων και για μεγάλη μου τύχη φίλος είχε τρέιλερ και πήγα σπίτι μου.
Τέλος για ευκολία συντήρησης το R1200GS είναι μακράν ποιο εύκολο απο όλα τα ON-Off που κυκλοφορούν στην αγορά ευρωπαικα-ιαπωνικά, βέβαια οι αντιπρόσωποι στην Ελλάδα νομίζουν ότι είναι τίποτα ιατροί και κάνουν καμιά επέμβαση ανοιχτής καρδιάς σε κάθε σέρβις που μας κάνουν, αλλά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλίες που κάνουν πορτοκάλια.
-
ειμαι κολλημενος με την μπε εμ βε στα αυτοκινητα με μηχανη δεν εχω εμπειρια παρα μονο ενα τεστ ντραιβ μιας f800gs v2 και μου αρεσε παρα πολυ (ροπατο φρενα κλπ)
εχω ομως να λεω για honda τα καλυτερα σαν κατοχος τρανσαλπ απο το 1991 που πουληθηκε το 2005 για να αγορασω το επομενο τρανσαλπ που εχω και σημερα.
μια ηλεκτρονικη ηταν η ποιο σοβαρη ζημια που ειχα με τη παλια με 90000 παρεας και ατελειωτα ταξιδια.
η καινουργια τωρα με 18000 περιπου στο κοντερ διαπιστωσα οτι καποια απο τα υλικα ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας.
και ειδικα το γραναζι της που ηθελε αλλαγη μαζι με αλυσιδα στα 15000(ειναι νορμαλ?) υστερα απο πολυ νορμαλ οδηγηση
(εξηγηση του μαστορα και οντως εχει δικιο υλικο και χωρα κατασκευης ιταλια)
σε γενικες γραμμες πολυ αξιοπιστη εταιρεια αλλωστε γιαυτο εχει και το 80% περιπου της αγορας παγκοσμιως.
αλλα το F 800 GS με ενθουσιασε και αν εχει καποιος εμπειρια ας μου πει με ενα πμ τη γνωμη του -
Ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατέληξε αντιπαράθεση bmw-honda. Ταπεινή μου άποψη, τα Γιαπωνέζικα μηχανάκια είναι αξιόπιστα (όπως και τα αυτοκίνητα), αλλά δεν έχουν απαραίτητα και τη χάρη (όχι όλα τουλάχιστον). Κάτοχος πάντως honda xl125r επί 20 χρόνια ( το αγόρασα μεταχειρισμένο από ταχυδρόμο που το είχε αγοράσει μεταχειρισμένο από Ιαπωνία) , μοντέλο 25 (αδιευκρίνιστο!) τουλάχιστον χρονών δεν με άφησε ποτέ (παρά μόνο από λάστιχο), ενώ έχει περάσει τα πάνδεινα στα χέρια μου - και χωρίς ποτέ να κάνει 'επίσημο' σέρβις (κάνω τα βασικά μόνος μου-όποτε θυμάμαι!). Στα αυτοκίνητα έχω εμπιστευτεί την bmw εδώ και δέκα χρόνια (316) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τελευταία αγόρασα ένα hyundai i10 για την πόλη και κυριολεκτικά έχω εντυπωσιαστεί από το μικρό της hyundai. Οι καιροί αλλάζουν, κάποιοι κατασκευαστές ανεβαίνουν (σε ποιότητα-αξιοπιστία) και κάποιοι κατεβαίνουν. Μάλιστα υπάρχουν και τεράστιες διαφορές ποιότητας ανάμεσα στα μοντέλα της ίδιας εταιρίας (ανάλογα με το εργοστάσιο κατασκευής). Νομίζω πως πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλές από τις απόψεις μας περί ποιότητας και αξιοπιστίας.
-
Αν και μου αρεσουν πολλες BMW, δεν θα αγορασω μαλλον ποτε, και αυτο λογω της αντιπροσωπιας και της γενικης συμπεριφορας τους, μεχρι τον τελευταιο υπαλληλο
Ας βρουνε κανενα ασχετο γερο να κανουν τα κολπακια τους(και εχω ΠΟΛΛΑ παραδειγματα), δεν θα τα κανουν σε εμενα που η μαια εβγαλε πρωτα το κρανος και μετα εμενα....Και μην παρεξηγηθει το τελευταιο που ειπα...
BMW και πρασινα αλογα.....))))