-
Ο χρήστης gmer έγραψε:
3.5 ώρες έκανα το καλοκαίρι από Κροατία προς Σερβία. Όλοι οι Τούρκοι από εκεί κατεβαίνουν, οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται.Να υποθεσω οτι αν φτασω μεσημερι-απογευμα του Σαββατου 15/8 ή της επόμενης Κυριακης θα αντιμετωπίσω τα ίδια;
Λογικα τοτε θα γυρίζουν απο την καλοκαιρινη τους αδεια... -
Δε μπορείς να ξέρεις, είναι και θέμα τύχης. Οι Σέρβοι είναι αυτοί που καθυστερούν.
-
Καλησπέρα και από εμένα!!
Σκέφτομαι να κάνω σε κανα 2μηνο το πρωτο μου ταξιδι στο εξωτερικό με το αυτοκίνητο.
Συγκεκριμένα λέω να πάω στο Βελιγράδι...βεβαια ανοιγει η όρεξη και λέω μήπως φτάσω και Ζαγκρεπ-Λιουμπλιάνα, αλλά προς το παρόν ας μείνουμε στο Βελιγράδι..Ένα θεμα κυρίως με ''βασανίζει''...δεν ξέρω πως θα ακουστει..
Το θέμα είναι το πάρκιν του αυτοκινητου και η ασφάλειά του απο κλοπή.
Τι ξέρετε λοιπόν για Βελιγράδι?
Είναι καλύτερα να το παρκάρω σε πολυσυχναστο κεντρικό δρόμο χύμα;
Να ψάξω κατάλυμα με υπόγειο πάρκιν; Σου παρέχουν ασφάλεια στο υπόγειο ή χειρότερα είναι σε ένα τετοιο απομονωμένο χώρο;
Γενικά δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει ιδιαιτερο πρόβλημα..αλλά επειδή το αυτοκίνητο είναι σχετικά καινουριο (3ετιας), χωρις μεγάλη εμπορική αξία μεν, για την τσέπη μου τεράστιας αξίας δε, ειναι η κύριά μου εγνοια.Τι λέτε λοιπόν από την εμπειρία σας;
*ευχαριστω εκ των προτέρων για το χρόνο σας..
**θα σας ευχαριστησω και εκ των υστέρων...
***το προφίλ είναι ολοκαινουριο αλλα στο φορουμ έχω 3-4 χρόνια. άλλαξα μειλ και αλλαξα και προφίλ καθώς είχα καιρό να γράψω και δεν θυμομουν username και κωσδικο. -
Το Βελίγραδι γενικά δεν είναι τόσο επικίνδυνο.Το καλύτερο βέβαια είναι να βρείς ξενοδοχείο με παρκινκ όχι απαραίτητα υπόγειο και θα είσαι μια χαρά.Αν δεν βρέις ρώτα τον ξενοδόχο κατά πόσο μπορέις να το αράξεις άφοβα στη περιόχη.
-
Παιδιά θέλουμε να ταξιδέψουμε το άλλο ΣΚ από Τσεχία προς Ελλάδα.
Μετά τις πρόσφατες ταραχές στα Σκόπια αγχώνομαι λίγο. Είναι κανείς από εδώ που περνάει από Σκόπια τις τελευταίες ημέρες?
Υπάρχει και η επιλογή της Βουλγαρίας, καθώς ο προορισμός μας είναι οι Σέρρες, αλλά έχω διαβάσει πως ο δρόμος είναι στενός στο μεγαλύτερο μέρος του. -
πέρασα από σκόπια πριν 10 μέρες . Ούτε με ενόχλησαν στα σύνορα ούτε υπήρξε κάποιο πρόβλημα και ούτως η άλλος ο δρόμος σχεδόν δεν περνάει από κατηχημένες περιοχές, είναι αυτοκινητόδρομος . Το δύσκολο κομμάτι είναι κάποιες εργασίες που γίνοται στο τέλος σερβίας σύνορα με σκόπια ταλεπορία σκέτη ελπίζω να έχουν τελιωσει
-
Καλησπερα σας
γραφω πρωτη φορα εδω, ειδα οτι δινετε πολυ καλες και χρησιμες πληροφοριες και πραγματικα χρειαζομαι τη βοηθεια καποιων που να ξερουν.
προκειται καπως εκτακτα να παω Ιταλια με το αυτοκινητο μου. Καπως εκτακτα = σε 12 μερες.
εχω ολα τα χαρτια (ευρωπαικο διπλωμα-καρτα, πρασινη καρτα ασφαλειας, σημα GR, κλπ) αλλα ανακαλυψα πριν λιγες ωρες οτι ενω αγορασα το αμαξι απο ιδιωτη με μεταβιβαση περσι, πηρα την αδεια του αυτοκινητου (η οποια και αυτη ειναι η πρασινη ευρωπαικου τυπου με το GR μπροστα και την ενδειξη Ευρωπαικη Ενωση), εγραψα τα στοιχεια μου στα ελληνικα την ημερα μεταβιβασης, αλλα δυστυχως για διαφορους λογους, αμελησα να παω να βγαλω νεα αδεια.οποτε ενω εχω ολα τα χαρτια του αυτοκινητου, κανονικα και νομιμα, η αδεια του αυτοκινητου αναγραφει το ονομα του πρωην κατοχου στα λατινικα και το δικο μου στα ελληνικα (στην θεση : Μεταβιβαστηκε στον
Καταλαβαινω πως πρεπει να βγαλω την νεα αδεια απλα ξερω για το χρονο που κανει το ΥΜΕ. Καποιος εγραψε σε προηγουμενη περιπτωση 2-3 σελιδες πισω, οτι μπορεις να τους πιεσεις να στην βγαλουν αμεσα για τετοιο λογο. Θα παω αυριο το πρωι στο αρμοδιο γραφειο του ΥΜΕ και ελπιζω να γινεται.
επειδη εχω αγχωθει λιγο για το ολο ζητημα, (προφανως η ευθυνη ειναι δικη μου, αλλα αυτη τη στιγμη το προβλημα μου ειναι πρακτικης φυσεως και οχι ηθικης) θα ηθελα οποιος μπορει να με βοηθησει στα εξης
α) αν για οποιοδηποτε λογο υπαρξει οποιαδηποτε καθυστερηση στο ΥΜΕ, υπαρχει οποιοδηποτε χαρτι που μπορω να παρω εστω προσωρινα που να μη μου δημιουργει προβλημα, να φαινεται καπως η κυριοτητα του αυτοκινητου στα λατινικα?
β) αν στη χειροτερη, αποφασιζα να παω Ιταλια, με ολα μου τα χαρτια νομιμα (αλλωστε η μεταβιβαση εγινε εντελως τυπικα και σωστα) αλλα με αυτη την αδεια, θα υπηρχε προβλημα σε οποιοδηποτε ελεγχο τροχαιας στην Ιταλια?
ευχαριστω πολυ.
-
Ο χρήστης CyRev έγραψε:
Καλησπερα σαςγραφω πρωτη φορα εδω, ειδα οτι δινετε πολυ καλες και χρησιμες πληροφοριες και πραγματικα χρειαζομαι τη βοηθεια καποιων που να ξερουν.
προκειται καπως εκτακτα να παω Ιταλια με το αυτοκινητο μου. Καπως εκτακτα = σε 12 μερες.
εχω ολα τα χαρτια (ευρωπαικο διπλωμα-καρτα, πρασινη καρτα ασφαλειας, σημα GR, κλπ) αλλα ανακαλυψα πριν λιγες ωρες οτι ενω αγορασα το αμαξι απο ιδιωτη με μεταβιβαση περσι, πηρα την αδεια του αυτοκινητου (η οποια και αυτη ειναι η πρασινη ευρωπαικου τυπου με το GR μπροστα και την ενδειξη Ευρωπαικη Ενωση), εγραψα τα στοιχεια μου στα ελληνικα την ημερα μεταβιβασης, αλλα δυστυχως για διαφορους λογους, αμελησα να παω να βγαλω νεα αδεια.οποτε ενω εχω ολα τα χαρτια του αυτοκινητου, κανονικα και νομιμα, η αδεια του αυτοκινητου αναγραφει το ονομα του πρωην κατοχου στα λατινικα και το δικο μου στα ελληνικα (στην θεση : Μεταβιβαστηκε στον
Καταλαβαινω πως πρεπει να βγαλω την νεα αδεια απλα ξερω για το χρονο που κανει το ΥΜΕ. Καποιος εγραψε σε προηγουμενη περιπτωση 2-3 σελιδες πισω, οτι μπορεις να τους πιεσεις να στην βγαλουν αμεσα για τετοιο λογο. Θα παω αυριο το πρωι στο αρμοδιο γραφειο του ΥΜΕ και ελπιζω να γινεται.
επειδη εχω αγχωθει λιγο για το ολο ζητημα, (προφανως η ευθυνη ειναι δικη μου, αλλα αυτη τη στιγμη το προβλημα μου ειναι πρακτικης φυσεως και οχι ηθικης) θα ηθελα οποιος μπορει να με βοηθησει στα εξης
α) αν για οποιοδηποτε λογο υπαρξει οποιαδηποτε καθυστερηση στο ΥΜΕ, υπαρχει οποιοδηποτε χαρτι που μπορω να παρω εστω προσωρινα που να μη μου δημιουργει προβλημα, να φαινεται καπως η κυριοτητα του αυτοκινητου στα λατινικα?
β) αν στη χειροτερη, αποφασιζα να παω Ιταλια, με ολα μου τα χαρτια νομιμα (αλλωστε η μεταβιβαση εγινε εντελως τυπικα και σωστα) αλλα με αυτη την αδεια, θα υπηρχε προβλημα σε οποιοδηποτε ελεγχο τροχαιας στην Ιταλια?
ευχαριστω πολυ.
Eχεις ασφάλεια σε αλλο ονομα απο αυτό που γραφει η αδεια;Είσαι σίγουρος ότι έχει περάσει στην κυριότητα σου το αμάξι;
-
χμ, εχω ασφαλεια στο ονομα μου, ναι.
τωρα τι να πω, να ειχα κανει αιτηση νεας αδειας και να μην την παρελαβα ποτε απο παραλειψη, δε το θυμαμαι. το ξερω οτι τα εχω λιγο μπλεξει απλα, προσπαθω να βγαλω μια ακρη. -
Το σύστημα tutor που έβλεπα στην autostrada δουλεύει και για τη μέση ταχύτητα μεταξύ δύο σημείων; Εγώ έκοβα στις κάμερες αλλά μετά επιτάχυνα πάλι πάνω από το όριο, θα μου έρθουν άπειρα ραβασάκια τώρα για υπέρβαση ταχύτητας; Έχω ελληνικές πινακίδες που όμως τις παραδίδω σύντομα γιατί ζω στην Αγγλία τώρα και βγάζω βρετανικές. Έχω όμως και ελληνικό ΑΦΜ ακόμα. Τι με περιμένει θεούλη μου; Μετά την καθυστέρηση 6 ωρών του κ@λοσούπερφαστ έτρεχα σαν παλαβός να προλάβω να είμαι από Ανκόνα στη Λυόν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και σπάνια έπεφτα κάτω από τα 150 Km/h
Ε γμτ αυτό το ταξίδι ποτέ να μην το κανα -
Καλησπέρα.
Τη νύχτα που μας πέρασε γύρισα από Κεντρική Ευρώπη κι έφριξα με αυτά που έβλεπα στο αντίθετο ρεύμα. Ουρές ατελείωτες (μέτρησα μέχρι 4 χιλιόμετρα) σε σύνορα και διόδια, κυρίως σε Ουγγαρία αλλά και Κροατία, Σερβία. Όποιοι κατευθύνονται βόρεια χρειάζονται τρομερή υπομονή.
Ψιλοάσχετο: Τα αυτοκίνητα που κινούνται στη Σλοβενία, αντί να πληρώνουν διόδια, πρέπει να εφοδιάζονται με Vignette για να μπορούν να χρησιμοποιούν τους δρόμους. Την προμηθεύονται μπαίνοντας στα σύνορα ή και πριν, στις γειτονικές χώρες. Η ελάχιστη διάρκεια είναι για επτά (7) ημέρες και το κόστος είναι €15.
Αγόρασα μία Vignette στις 21/08 για να διασχίσω τη χώρα και δε μου χρησιμεύει πλέον. Αν κάποιος συμφορουμίτης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και σκοπεύει να πάει στη Σλοβενία (ή να περάσει απλά από εκεί) μέχρι τις 27/08 μπορώ να του τη δώσω για να μη χρειαστεί να καταβάλει το ποσό των € 15. Η Vignette αναγράφει μόνο ημερομηνία, όχι αριθμό κυκλοφορίας. -
Ένας φίλος έχει το παιδί του εδώ και σκεφτόμαστε μήπως κάποια στιγμή πάμε/πάω οδικώς ώστε να έχει το αυτοκίνητό του.
Στέκει η διαδρομή (χωρίς πλοίο) που προτείνει το google;
https://goo.gl/maps/AVKCPSogFyu -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ένας φίλος έχει το παιδί του εδώ και σκεφτόμαστε μήπως κάποια στιγμή πάμε/πάω οδικώς ώστε να έχει το αυτοκίνητό του.Στέκει η διαδρομή (χωρίς πλοίο) που προτείνει το google;
https://goo.gl/maps/AVKCPSogFyuΕάν χωρίς πλοίο εννοείς τη χερσαία από Γιουγκοσλαβία, αυτή είναι η καλύτερη διαδρομή (σχεδόν η μοναδική).
Εάν πας από Ιταλία, εξαρτάται από το λιμάνι εξόδου (Μπάρι ή Ανκόνα), αλλά λογικά και μόνο με αουτοστράντα, θα περάσεις από Μπολόνια -
Με την αγορά νέου αυτοκινήτου ετοιμάζομαι για ταξίδι Ιταλία τον Μάρτιο.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής.- Η ασφάλεια κλοπής ισχύει ή όχι στην Ιταλία; Όταν ρώτησα την ασφαλιστική (υποχρεωτικά θα πάρω αυτήν γιατί πάει πακέτο με τις δόσεις του αυτοκινήτου) μου είπε πως όχι αν και θα είναι μικτή με απαλλαγή 300,00€. Πράσινη κάρτα θα βγάλω φυσικά.
- Υπάρχει κάποιος τρόπος να το ασφαλίσω αλλιώς;
- Κεντρική Ιταλία θα πάω, υπάρχουν κίνδυνοι κλοπής;
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Ένας φίλος έχει το παιδί του εδώ και σκεφτόμαστε μήπως κάποια στιγμή πάμε/πάω οδικώς ώστε να έχει το αυτοκίνητό του.
Στέκει η διαδρομή (χωρίς πλοίο) που προτείνει το google;
https://goo.gl/maps/AVKCPSogFyuΕάν χωρίς πλοίο εννοείς τη χερσαία από Γιουγκοσλαβία, αυτή είναι η καλύτερη διαδρομή (σχεδόν η μοναδική).
...ναι, αυτό εννοώ.
υπάρχει κάποιο προτεινόμενο σημειό διανυκτερευσης; (Βελιγράδι υποψιάζομαι αλλά δεν γνωρίζω) -
Σκέφτομαι με την κόρη μου, προς Πάσχα μεριά, να ανέβουμε Βελιγράδι-Βουδαπέστη.
Αυτές τις μέρες θα αλλάξω το δίπλωμά μου σε κάρτα-ευρωπαϊκό, και θα προμηθευτώ πράσινη κάρτα ασφάλισης προς Απρίλη μεριά.
Θέλω να ρωτήσω, επειδή δε θα έρθει η μάνα στο ταξίδι, αν βγάλω ταυτότητα στο κορίτσι μου, θα είμαι ΟΚ στα σύνορα των χωρών που θα περάσω;
Άκουσα για υπεύθυνη δήλωση από τη μάνα μεταφρασμένη στα Αγγλικά.Ισχύει;Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Σκέφτομαι με την κόρη μου, προς Πάσχα μεριά, να ανέβουμε Βελιγράδι-Βουδαπέστη.
Αυτές τις μέρες θα αλλάξω το δίπλωμά μου σε κάρτα-ευρωπαϊκό, και θα προμηθευτώ πράσινη κάρτα ασφάλισης προς Απρίλη μεριά.
Θέλω να ρωτήσω, επειδή δε θα έρθει η μάνα στο ταξίδι, αν βγάλω ταυτότητα στο κορίτσι μου, θα είμαι ΟΚ στα σύνορα των χωρών που θα περάσω;
Άκουσα για υπεύθυνη δήλωση από τη μάνα μεταφρασμένη στα Αγγλικά.Ισχύει;Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
ποσο χρονων ειναι η κορη;
επισης μεχρι τοΠασχα μπορει να χρειαζομαστε διαβατηριο για να περασουμε τα συνορα (αν δεν μας 'κλειδωσουν' και μεσα )
-
Ας ευχηθούμε φίλε bebes, πως δε θα μας κλείσουν μέσα.
14 ετών είναι η κόρη.
Προσπαθώ να ψήσω τη μάνα να έρθει αλλά φοβάται... (ας μην το σχολιάσω περαιτέρω) -
Καλησπέρα παιδιά,
Είμαστε μια παρέα 4 φοιτητών που πρόκειται να πάρουμε πτυχίο στον επόμενο μήνα και έτσι σκεφτόμαστε επιτέλους να κάνουμε ένα ταξίδι οδικώς από Θεσσαλονίκη για Άμστερνταμ. Θα θέλαμε να αποφύγουμε τα πλοία για Ιταλία λόγω αυξημένου κόστους και επίσης θα θέλαμε και μια διαδρομή που να περνάει από Άλπεις, έτσι για την εμπειρία. Από όσα κατάφερα να βρω μέχρι τώρα η διαδρομή που προτείνουν τα περισσότερα site είναι ΣΚΟΠΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Επίσης μιας και είναι η πρώτη μας φορά σε τόσο μεγάλο ταξίδι σκεφτόμαστε να κάνουμε και 2 διανυκτερέυσεις, μάλλον Βελιγράδι-Μόναχο, εκτός και αν έχει κανείς να προτείνει κάτι καλύτερο, όσο πιο οικονομικά γίνεται. Από χαρτιά σκεφτόμαστε να έχουμε ταυτότητες αλλά και διαβατήρια just in case, και φυσικά την πράσινη κάρτα του αυτοκινήτου.Θα ήθελα 'αν ξέρει κάποιος και έχει και την όρεξη να βοηθήσει σε θέματα κόστους, οδικής κατάστασης τουλάχιστον για τις βαλκανικές χώρες, και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειάζεται το αυτοκίνητο για να περάσει τόσα σύνορα. Για παράδειγμα διάβασα σε ένα άλλο Forum ότι για να περάσεις Αυστρία και Σλοβενία ελέγχεται το όχημα αν έχει χιονολάστιχα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Καλή περίοδος είναι του δικού μας Πάσχα , όπου θα έχει βελτιωθεί και ο καιρός στην Ευρώπη .
Οι Αλπεις είναι πολύ μεγάλες , αλλά δεν είναι βολικό να μπλέξεις με ορεινούς δρόμους και όχι αυτοκινητόδρομους .
Θα πρέπει να μας πεις πόσες μέρες θα είναι το ταξίδι , αν θέλετε να πάτε γρήγορα Αμστερνταμ , ή αν θέλετε να δείτε και πόλεις στην διαδρομή .
Το δύσκολο κομμάτι είναι μόνο τα πρώτα 300 χλμ από τα σύνορα μας , μέχρι την Νις όπου ο δρόμος δεν είναι εντελώς έτοιμος . Μετά δεν έχεις πρόβλημα . Για τις διαδικασίες θα πουν και άλλοι , αλλά αν είστε έμπειροι οδηγοί και αντέχετε , το Βελιγράδι είναι κοντά για πρώτος σταθμός . Δείτε για Βουδαπέστη ή Ζάγκρεμπ .
Η διαδρομή μπορεί να είναι άλλη στο ανέβασμα και άλλη στο κατέβασμα , εκτός του κομματιού Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι .
Στο ανέβασμα μπορείτε να πάτε Βουδαπέστη - Βιέννη - Σάλτσμπουργκ- Μόναχο - Νυρεμβέργη - Φρανκφούρτη - Αμστερνταμ και στο κατέβασμα , Χαιδελβέργη - Ζυρίχη - Ιννσμπρουγκ - Βερόνα - Βενετία - Λιουμπλιάνα - Ζαγκρεμπ - Βελιγράδι .
Στην επιστροφή στην διαδρομή Ζυρίχη - Βερόνα θα περάσετε μεγάλο κομμάτι των Αλπεων από σχετικά εύκολους δρόμους . Η Ιταλία έχει διόδια στην είσοδο και έξοδο των αυτοκινητόδρομων , Ελβετία , Αυστρία , Ουγγαρία έχουν βινιέτα . Γερμανία δεν έχει διόδια και Ολλανδία επίσης .
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες