-
Καλημέρα,
Αγόρασα πριν λίγο καιρό ένα μεταχειρισμένο Fiat Doblo 1.6 diesel 2011 μοντέλο.
Το αυτοκίνητο έχει 98000χλμ τώρα και έχει ελεγχθεί και γίνει service από την επίσημη αντιπροσωπεία.
Λόγω του ότι χρησιμοποιώ πολύ το αυτοκίνητο (κάνω περίπου 3-4000χλμ μηνιαίως τους καλοκαιρινούς μήνες) με κουράζει αφάνταστα ο συμπλέκτης.Έχει τρομερά μεγάλη διαδρομή (3 φορές μεγαλύτερη περίπου από ένα Nissan note 1.5 diesel που επίσης έχω) και είναι αρκετά σκληρός.
Όταν ρώτησα αν μπορεί να μικρύνει η διαδρομή στο συνεργείο μου είπαν όχι.Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος να μικρύνει η διαδρομή του και αν χρειάζεται σετ συμπλέκτη για να μαλακώσει;
Ευχαριστώ
-
Με ένα νέο σετ συμπλέκτη σίγουρα θα μαλακώσει. Τώρα για να μικρύνει η διαδρομή έχω την εντύπωση πως δεν υπάρχει τρόπος, εφόσον ο συμπλέκτης έχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος για το αυτοκίνητο, άρα η διαδρομή του πεντάλ είναι προκαθορισμένη στο κάθε μοντέλο. Αν εννοείς βέβαια πως απομονώνει ψηλά τότε με ένα νέο σετ, σίγουρα θα απομονώνει σε χαμηλότερο σημείο. Ένα βενζινοκίνητο Doblo μοντέλο του 06 πάντως που χρησιμοποιούσα σε μια δουλειά, με λίγο παραπάνω χιλιόμετρα από τα δικά σου, είχε αρκετά μαλακό συμπλέκτη χωρίς να έχει αλλαχθεί ποτέ.
-
Αν είναι υδραυλικός ο συμπλέκτης, δεν αλλάζει η διαδρομή του. Σε μηχανικό συμπλέκτη μπορεί να κοντύνει το συρματόσχοινο.
-
Πιθανοτατα ο συμπλεκτης ειναι ο μαμα με 100.000χλμ και πολυ ταλαιπωρημενος, αλλαξε τον και θα γινει πουπουλο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν είναι υδραυλικός ο συμπλέκτης, δεν αλλάζει η διαδρομή του. Σε μηχανικό συμπλέκτη μπορεί να κοντύνει το συρματόσχοινο.οτι πηγαινα να γραψω.
+1 -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αν είναι υδραυλικός ο συμπλέκτης, δεν αλλάζει η διαδρομή του. Σε μηχανικό συμπλέκτη μπορεί να κοντύνει το συρματόσχοινο.
οτι πηγαινα να γραψω.
+1- αλλο 1
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
οτι πηγαινα να γραψω.
+1- αλλο 1
Τότε λόγω ροπής θα γίνει και πολύ πιο βαρύς
-
Καλησπέρα.
Χθες ενώ ήμουν σταματημένος στο φανάρι, βάζω 1η να ξεκινήσω και μου κολλάει το πεντάλ του συμπλέκτη με αποτέλεσμα να μου σβήσει.
Μετά από 3 προσπάθειες ξεκόλλησε και έκτοτε δεν μου το παρουσίασε.
Έχω αλλάξει δίσκο-πλατό και ρουλεμάν προ εξαμήνου.
Μήπως θέλει γρασσάρισμα το πεντάλ ή κάποια από τις 2 αντλίες?
Καμιά ιδέα? -
Ίσως δεν κάνει επαναφορά η τρόμπα. Κολλάει το έμβολο.
Κοίταξε τον slave Cylinder για καμιά διαρροή -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν είναι υδραυλικός ο συμπλέκτης, δεν αλλάζει η διαδρομή του. Σε μηχανικό συμπλέκτη μπορεί να κοντύνει το συρματόσχοινο.Και μετα θα σκουζει σε καθε αλλαγη..
Το πενταλ του συμπλεκτη κατα την ρυθμιση θα πρεπει να ειναι στο ιδιο υψος με του φρενου..
Του φιλου εαν ειναι μηχανικος ο συμπλεκτης,μπορει να ειναι ηδη πανω απο το πενταλ φρενου οποτε μπορει να το μαζεψει λιγακι. -
Ο χρήστης Neuge έγραψε:
προσεχε στο πουντο δεν πατιναρει απλως καποια στιγμη θα σε αφησει μια και εξω.
Φίλε Ιταλάκια, δικαιώθηκες σε μόλις 5 ημέρες.. ΓΚΑΝΤΕΜΗ!!!
Έμεινα από δίσκο/πλατώ..
Όπως το είπες.. 'μια και εξω'..
Ήμουν στο δρόμο, είχα στο κιβώτιο 4η..
Επιβραδύνει ο προπορευόμενος, πατάω συμπλέκτη..βάζω 3η..
Ακουμπάω το γκάζι, οι στροφές αυξάνονται αλλά δεν γίνεται μετάδοση στους τροχούς.
Είχα κάποια φόρα και ευτυχώς έστριψα σε ένα στενό και βρήκα θέση Parking..Σταματάω, βάζω πρώτη, παω να ξεκινήσω, το αυτοκίνητο δέχεται κάποια μικρή ώθηση αλλά οι τροχοί κινούνται απειροελάχιστα, και για μικρό χρονικό διάστημα. (με ~6.000rpm)
Επίσης ο συμπλέκτης έχει γίνει πιο μαλακός σε σχέση με πρίν.Απέναντι ακριβώς, υπάρχει ένα συνεργείο της Rover..
Μου ζήτησε:
120 Ευρώ για το σετ Δίσκος - Πλατώ - Ρουλεμάν.
25 Ευρώ για αλλαγή στις Βαλβολίνες.
70 Ευρώ εργασία.Θυμίζω: Fiat Punto Sporting 1242cc μοντέλο 2000.
Για fiat panda 1,1 μοντέλο 2008 μου ζητάνε, όλα μέσα, κάπου 220. H εργασία 120, valeo 100 τα ανταλλακτικά.
Είναι λογική η τιμή;
Ο συμπλέκτης είναι αρκετά σκληρός, πιάνει πάνω πάνω, το αυτοκίνητο έχει 96,000 χλμ και δεν ξέρουμε αν έχει ξαναλαχθεί καθώς το πήραμε μεταχειρισμένο τον Φεβρουάριο.
-
Σε εμάς ζητάνε 120-150 για εργασία....άρα και τα 70 ευρω που αναφέρουν παραπάνω είναι καλή τιμή.
-
Είμαι για αλλαγή δίσκου. Μετά απο σχετική έρευνα και αρκετά θετικά σχόλια αγόρασα Sachs. Είναι καλός πιστεύετε; Μαμά και πρώτη αλλαγή είχα Valeo.
-
Sachs και luk κορυφαιοι απο Ευρωπαικους.
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Είμαι για αλλαγή δίσκου. Μετά απο σχετική έρευνα και αρκετά θετικά σχόλια αγόρασα Sachs. Είναι καλός πιστεύετε; Μαμά και πρώτη αλλαγή είχα Valeo.Κι εγω σε ιδιο πολο του 1998 αυτο με τα 100 αλογα τετοιο ειχα περασει.Τον εκανα 240.000χλμ μεχρι που εδωσα το αυτοκινητο.
-
Πρόσφατα άλλαξα, 130 η εργασία και άλλα τόσα το σετ.
-
Παιδια σε ενα hyundai ix35 οταν το αυτοκινητο ειναι σε νεκρα χωρις να παταω συμπλεκτη ακουγεται ενα σφυριγμα το οποιο αυξανεται οσο ανεβαινουν οι στροφες! Μολις ακουμπησω εστω και λιγο στο συμπλεκτη τοτε ο ηχος σταματαει! Εχεις κανεις ιδεα τι μπορει να ειναι? Το αυτοκινητο ειναι τριων ετων με 36000 χλμ
-
Ο χρήστης costtsiolakkis έγραψε:
Παιδια σε ενα hyundai ix35 οταν το αυτοκινητο ειναι σε νεκρα χωρις να παταω συμπλεκτη ακουγεται ενα σφυριγμα το οποιο αυξανεται οσο ανεβαινουν οι στροφες! Μολις ακουμπησω εστω και λιγο στο συμπλεκτη τοτε ο ηχος σταματαει! Εχεις κανεις ιδεα τι μπορει να ειναι? Το αυτοκινητο ειναι τριων ετων με 36000 χλμΠαρόμοιο σχεδόν πρόβλημα έχω κι εγώ, απ' όταν άλλαξα σετ. Περίεργο σφύριγμα/τρίξιμο όταν βάζω μπρος. Μόλις πατήσω συμπλέκτη, σταματάει. Θα το πάω αύριο να το δουν.
-
Μαλλον θα πρεπει να παω και εγω να το δουν! Ειναι στην εγγυηση ακομη. Μας ενηνερωνεις για την διαγνωση
-
Ο χρήστης costtsiolakkis έγραψε:
Μαλλον θα πρεπει να παω και εγω να το δουν! Ειναι στην εγγυηση ακομη. Μας ενηνερωνεις για την διαγνωσηNαι θα ποστάρω και αύριο με νεότερα. Δε νομίζω να είναι κάτι ανησυχητικό πάντως...
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ