-
@lazarefa said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
@andya3 said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
Andya3 σε ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς. Επειδή έχω ακούσει/διαβάσει από πολλούς ότι LUK & SACHS είναι επί της ουσίας ίδια εταιρεία κι ως εκ τούτου έχουν κοινή παραγωγή, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο να ισχύει, καθώς η μεν LUK ανήκει στο schaeffler group, η δε SACHS είναι μέλος του ZF group.
Σε ότι αφορά το θέμα γνήσιων και αφτερμάρκετ, δε θα διαφωνήσω μαζί σου. Σαφώς μιλάμε για ένα παλιό αυτοκίνητο (17 ετών) πλην όμως σωστά συντηρημένο και με πρακτικά μηδενικά (μέχρι σήμερα) προβλήματα. Επειδή λοιπόν έφτασε αισίως τις 255.000χλμ με το αρχικό σετ συμπλέκτη, και με δεδομένο ότι δεν παίζει να γίνει αντικατάσταση του αυτοκινήτου στο ορατό μέλλον με τη θέλησή μου, παρά μόνο ίσως σε περίπτωση ανωτέρας βίας (σοβαρή βλάβη, τυχόν κυβερνητικά μέτρα λόγω εκπομπών euro IV κλπ), προσπαθώ όπως καταλαβαίνεις να επιλέξω τον πιο καλό συνδυασμό ανταλλακτικών χωρίς να ξεφύγω δυσανάλογα σε χρήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα πχ τα 700+ ευρώ που ζητά η ελληνική αντιπροσωπεία για τα γνήσια ανταλλακτικά (αν και στο εξωτερικό βρίσκεις τα ίδια γύρω στα 400 ευρώ, Ελλάδα βλέπεις είμαστε πλούσιοι βέβαια, απλά δεν το ξέρουμε...). Από την άλλη δεν είναι προτεραιότητά μου να γλυτώσω 50-60 ευρώ αν είναι να δω διαφορά με τα παραπάνω χρήματα σε καλά αφτερμάρκετ ανταλλακτικά.
Πχ το σετ δίσκο-πλατό της Sachs βρίσκεται Ελλάδα γύρω στα 100-120 ευρώ, ενώ της LUK από εξωτερικό γύρω στα 140-150 (Ελλάδα δεν το βρήκα διαθέσιμο, ασχέτως αν σε κάποια διαδικτυακά καταστήματα ανταλλακτικών εμφανίζεται ως "διαθέσιμο").
Update: Εν τέλει, και μετά από πολλά τηλέφωνα σε καταστήματα ανταλλακτικών και συνεργεία, για το αμάξι μου το σετ της LUK στην Ελλάδα έρχεται μόνο πακέτο με το τρομπάκι/ρουλεμάν, γύρω στα 190 ευρώ, ενώ το σετ της Sachs είναι ετοιμοπαράδοτο σε τιμές λίγο πάνω από το κατοστάρικο, όπως επίσης και το τρομπάκι της FTE που είναι όμοιο (τσεκαρισμένα) με το μαμά και βγαίνει κάπου 70-80 ευρώ.
Επειδή λοιπόν δε θέλω να ρισκάρω οδηγικές περιπέτειες καλοκαιριάτικα, αποφάσισα εν τέλει (πιεζόμενος και από τα στενά χρονικά περιθώρια) να προχωρήσω σε αλλαγή με το σετ Sachs + FTE και η δουλειά θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (λογικά Τετάρτη) σε συνεργείο όπου πηγαίνω τα τελευταία χρόνια (τα ανταλλακτικά δική μου αγορά).Αντιπρόσωπος Luk και Sachs είναι ο Ρέλλας. Βρες τον στο Internet και ρώτα τιμή, δεν θα βρεις αλλού φθηνότερα.
Έχω μιλήσει ήδη με υπάλληλο του Ρέλλα (πολύ ευγενικός κι εξυπηρετικός οφείλω να πω). Σε Luk όπως προανέφερα δεν παίζει σε στοκ σετ δίσκος-πλατό. Σε Sachs υπάρχει και προς τα εκεί θα κατευθυνθώ υποχρεωτικά προκειμένου η τοποθέτηση να γίνει σύντομα (μέσα στην επόμενη εβδομάδα). Τρομπάκι θα μπει της FTE, που είναι η εταιρεία πρώτης τοποθέτησης στο συγκεκριμένο ανταλλακτικό. Θα αγοραστούν πακέτο όλα μαζί από μαγαζί με το οποίο μίλησα ήδη και τα έχει σε στοκ ετοιμοπαράδοτα. Συνολική τιμή κοντά στα 200 ευρώ. Θα αγοραστούν και 2 λίτρα βαλβολίνες κιβωτίου, οπότε συνολικά πάμε στα 220 ευρώ. Να δούμε πόσο θα πάνε τα περαστικά... (υπολογίζω χοντρικά κοντά στα 170+ ευρώ).
Λογικές μου ακούγονται οι τιμές και για τα ανταλλακτικά και για τα εργατικά. Δεν έχεις λόγο να ανησυχείς για κάτι, η αλλαγή σετ συμπλέκτη είναι συνηθισμένη εργασία για ένα έμπειρο συνεργείο.
-
Αλλαξα προχθες στο Ibiza 6L μου,σετ συμπλεκτη,100 ευρω το σετ σε Sachs,και 100 ευρω εργασια σε συνεργειο της γειτονιας μου.Αλλα 36 ευρω για κατι κ#)@βαλβολινες που παιρνει,συν 28 ευρω ενα τρομπακι που βγηκε στην πορεια της εργασιας....
-
Τελικά σήμερα πήγα το αυτοκίνητο συνεργείο κι έγινε αλλαγή σετ δίσκο - πλατό - κάτω αντλίας συμπλέκτη (τρομπάκι). Σχεδόν 255.000 χλμ. στο αυτοκίνητο (Opel Astra H GTC 1.8 του 2005). Συμπλέκτης που αλλάχθηκε ήταν ο εργοστασιακός. Υλικά τους πήγα εγώ. Κόστος υλικών 220 ευρώ (123 ευρώ το σετ δίσκου - πλατό, 70 ευρώ το τρομπάκι και 23 ευρώ 2 λίτρα βαλβολίνες Opel). Κόστος εργασίας 210 ευρώ. Σύνολο 430 ευρώ.
Εν τω μεταξύ όταν πήγα το αυτοκίνητο κι έκανα τη συνεννόηση με τον υπεύθυνο του συνεργείου, όταν του είπα να αλλαχθούν οι βαλβολίνες, ήταν κατηγορηματικός όταν του είπα για τα 2 μονόλιτρα δοχεία που του πήγα και μου είπε ότι δεν είναι απλή υπόθεση να αντικατασταθούν στο σύνολό τους, γιατί πρέπει να λύσει ένα σωρό εξαρτήματα/περιφερειακά του κιβωτίου και δεν αξίζει τον κόπο, αλλά αυτό που θα κάνουν είναι απλά να συμπληρώσουν όση ποσότητα χαθεί, που εκτιμά ότι δύσκολα θα είναι πάνω από 1 λίτρο (με βάση το εγχειρίδιο του κατασκευαστή το αμάξι μου παίρνει 1,6 λίτρα βαλβολίνες στο σασμάν). Στο τέλος μου είπε θα προσπαθήσουμε να βγει όσο περισσότερη ποσότητα γίνεται αλλά μην περιμένετε να αλλαχθούν στο σύνολο.
Το μεσημέρι λοιπόν που πήγα να πάρω το αμάξι, μου λέει τελικά μπορέσαμε και βάλαμε παραπάνω ποσότητα από όσο υπολόγιζα, δηλαδή βάλαμε πάνω από 1 μπουκαλάκι (1 λίτρο). Όταν λοιπόν είδα το υπόλοιπο της ποσότητας που μου έδωσαν από το δεύτερο μπουκάλι, είδα ότι είχε υπόλοιπο περίπου 0,3 λίτρα, δηλαδή (θεωρητικά) το σασμάν πήρε όχι 1,6 λίτρα που παίρνει στα χαρτιά, αλλά 1,7. Τι να τους πεις τώρα. Είναι που έλεγε το πρωί ότι κακώς τους πήγα 2 μονόλιτρα.
Σε ότι αφορά το παλιό σετ που ζήτησα να δω, μου το έδειξαν και μου είπαν ότι ο μεν δίσκος δεν ήταν εντελώς τελειωμένος, πλην όμως η επιφάνεια τριβής στο πλατό είχε σημάδια "μελιτζανιάσματος", που κατά το μάστορα δείχνει ότι ήταν ¨καμμένο". Επίσης μου είπε ότι το ρουλεμάν στο τρομπάκι έκανε θόρυβο κατά την περιστροφή, δηλαδή είχε αρκετή φθορά. Αυτό το θόρυβο ωστόσο εγώ από την καμπίνα του οδηγού ποτέ δεν τον άκουγα κατά τις αλλαγές ταχυτήτων και το πάτημα του πεντάλ συμπλέκτη.
Παρατηρώντας το εργοστασιακό σετ που αλλάχθηκε με το νέο, επιβεβαίωσα και ιδίοις όμμασι ότι από το εργοστάσιο το μοτέρ μου ερχόταν με σετ στο οποίο ο μεν δίσκος ήταν LUK, το δε πλατό SACHS, ενώ σε όσα συνεργεία και καταστήματα ανταλλακτικών τους το ανέφερα ήταν κατηγορηματικοί ότι είναι όλα SACHS. Μάλιστα, και στο συγκεκριμένο συνεργείο, βλέποντας το δίσκο που έγραφε LUK, όταν τους το τόνισα, μου λέει ο τεχνικός, όχι είναι SACHS και μου δείχνει τη χαραγμένη ένδειξη στο πλατό, χωρίς να δει την ένδειξη LUK πάνω στο δίσκο. Τι να τους πεις τώρα. Ασχέτως αν έχουν ή όχι διαφορά οι μεν με τους δε, το σετ SACHS που αγόρασα εγώ ήταν Made in Brazil, ενώ της LUK από όσο είδα, Made in Hungary. Για να είμαι ειλικρινής προτιμούσα Ουγγαρία από Βραζιλία (Ουγγαρία είναι συν τοις άλλοις φτιαγμένο και το μοτέρ μου κι έχει βγει σκυλί) δυστυχώς όμως σετ δίσκο -πλατό LUK δεν έβρισκα σε στοκ Ελλάδα για το μοτέρ μου κι έπρεπε να παραγγείλω από έξω, οπότε θα πήγαινε πίσω κάποιες εβδομάδες η αλλαγή (ουσιαστικά από Αύγουστο, γιατί 2ο δεκαπενθήμερο Ιουλίου έχω προγραμματίσει άδεια), πράγμα που ήθελα καλού κακού να αποφύγω. Δυστυχώς ξέχασα να τους ρωτήσω αν είδαν κάποια εμφανή φθορά στο βολάν (είναι διπλής μάζας στο δικό μου), αλλά για να μην μου πουν τίποτα, υποθέτω ότι δεν είδαν κάτι αξιοσημείωτο (εκτός βέβαια αν στα διπλής μάζας δεν φαίνεται κατά την αλλαγή, που δεν το ξέρω).
Αναφορικά με την οδήγηση του αυτοκινήτου μετά την αλλαγή, ευτυχώς μέχρι στιγμής (έκανα 15 χλμ) δεν παρατήρησα κανένα περίεργο/μεμπτό σημείο (περίεργος θόρυβος, δυσκολία αλλαγών, κλώτσημα κλπ), πέρα φυσικά από το (θετικό και αναμενόμενο) ότι το πεντάλ του συμπλέκτη έγινε αρκετά ελαφρύτερο, σχεδόν βούτυρο θα έλεγα (όντως είχα εδώ και αρκετά χρόνια ξεχάσει την αίσθηση σε καινούριο συμπλέκτη, τόσο που νόμιζα ότι δεν ήταν "σκληρό" το δικό μου πεντάλ με το παλιό σετ συμπλέκτη). Οπότε όλα καλά μέχρι στιγμής μετά την αλλαγή.
Τέλος, παρατήρησα όταν παρέλαβα το αμάξι ότι είχε λάθος ώρα και ημερομηνία από τον Ιούνιο του 2005... (τότε κατασκευάστηκε το αμάξι χονδρικά), γεγονός που λογικά σημαίνει ότι αποσύνδεσαν πόλο μπαταρίας. Γνωρίζει κάποιος γιατί μπορεί να το έκαναν αυτό; Πχ (λέμε τώρα) ενδεχομένως για περισσότερη ασφάλεια, μήπως και καλά ακουμπήσουν κάπου και γίνει σώμα κατά τις εργασίες αποξήλωσης/τοποθέτησης; (δυσκολεύομαι να φανταστώ ως πιθανό κάτι τέτοιο, αλλά και δε μπορώ να φανταστώ κάποιο λόγο που αποσύνδεσαν πόλο μπαταρίας).
Συνηθίζεται κάτι τέτοιο σε εργασία αλλαγής συμπλέκτη ή μπορεί να έγινε για κάποιο άλλο λόγο; -
Για το θέμα της αφαίρεσης της μπαταρίας, εκ των υστέρων έμαθα ότι αφαιρείται από το αμάξι για να δώσει επιπλέον χώρο στο μηχανικό να δουλέψει για την αφαίρεση του συμπλέκτη/κιβωτίου στο συγκεκριμένο μοντέλο (Opel Astra H).
-
Καλησπερα παιδια εχω ενα Leon του 07 1.8 340 αλογα
Την μετατροπη την εκανα πριν 10.000χλμ και εφτασε η στιγμη για αλλαγη δισκου ,σαφως και δεν μπορω να βαλω τον απλο τον εργοστασιακο οποτε πηγα σε εξαφτερο ,δεν με κουραζει καθολου ο συμπλεκτης παρολο που μου ελεγαν θα σκληρηνει και τωρα το στρωνω .. Γνωριζει κανενας ποιες θα ειναι οι κυριες διαφορες στην οδηγηση σε σχεση με αυτον που ειχα πριν ? -
@giorgos-3 said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
Καλησπερα παιδια εχω ενα Leon του 07 1.8 340 αλογα
Την μετατροπη την εκανα πριν 10.000χλμ και εφτασε η στιγμη για αλλαγη δισκου ,σαφως και δεν μπορω να βαλω τον απλο τον εργοστασιακο οποτε πηγα σε εξαφτερο ,δεν με κουραζει καθολου ο συμπλεκτης παρολο που μου ελεγαν θα σκληρηνει και τωρα το στρωνω .. Γνωριζει κανενας ποιες θα ειναι οι κυριες διαφορες στην οδηγηση σε σχεση με αυτον που ειχα πριν ?Λογικά θα έχει λιγότερο "τζόγο". Πιο on/off λειτουργία δηλαδίς.. Με γειά
-
This post is deleted! -
@mastoras78 Πιο συγκεκριμενα παρακαλω ? Ευχαριστω για την απαντηση αλλα δεν εχω ιδεα
-
@giorgos-3 said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
@mastoras78 Πιο συγκεκριμενα παρακαλω ? Ευχαριστω για την απαντηση αλλα δεν εχω ιδεα
Μικρότερη διαδρομή στην σύμπλεξη και αποσύμπλεξη για να γίνω όσο πιο συγκεκριμένος μπορώ
-
@mastoras78 said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
Μικρότερη διαδρομή στην σύμπλεξη και αποσύμπλεξη για να γίνω όσο πιο συγκεκριμένος μπορώ
Ευχαριστω πολυ αρα θα καταλαβω διαφορα
-
Καλησπέρα σας, σήμερα το βραδυ καθώς οδηγούσα και πήγα να αλλάξω ταχύτητα, ο συμπλέκτης ήταν νεκρός. Φοβήθηκα ψέματα δεν θα πω, τελοσπαντων... Ο συμπλέκτης επανέρχεται κανονικά στην αρχική θέση όταν το πατάω, απλά δεν κάνει τπτ, είναι σαν φτερό. Είναι σαν μην κάνει πουθενά επαφή. Την ταχύτητα την έβγαλα χωρίς τον συμπλέκτη όταν το το έσβησα. Μπροστα παίρνει κανονικά το αμάξι, με νεκρά προφανώς. Τι μπορεί να έγινε;
-
@adrianiotis11 said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
Καλησπέρα σας, σήμερα το βραδυ καθώς οδηγούσα και πήγα να αλλάξω ταχύτητα, ο συμπλέκτης ήταν νεκρός. Φοβήθηκα ψέματα δεν θα πω, τελοσπαντων... Ο συμπλέκτης επανέρχεται κανονικά στην αρχική θέση όταν το πατάω, απλά δεν κάνει τπτ, είναι σαν φτερό. Είναι σαν μην κάνει πουθενά επαφή. Την ταχύτητα την έβγαλα χωρίς τον συμπλέκτη όταν το το έσβησα. Μπροστα παίρνει κανονικά το αμάξι, με νεκρά προφανώς. Τι μπορεί να έγινε;
Ντιζα συμπλέκτη, τρόμπα συμπλέκτη
-
Καλησπέρα παιδιά! Έχω ένα θεματακι, που με έχει παιδεψει λίγο..
Αγόρασα πρόσφατα ένα kadjar 1.6 4wd (2016), μεταχειρισμένο. Στις πρώτες μέρες, το έκανα βόλτα σε χώμα και λίγο βουνό, όχι τίποτα τρελά πράγματα και μύρισε δισκο-πλατο..
Το πάω για τσεκ, και μου αλλάζουν δισκο-πλατο-βολαν. Όλα καλά μέχρι εδώ. Η μυρωδιά υπήρχε ακόμη, αλλά όπως μου είπαν κάνει κάποιες μερες να φύγει.. οκ, κάθε φορά όμως που θα πιέσω το αυτοκίνητο πχ σε εθνική, γρήγορη οδήγηση, ξαναμυριζει.. τι στο καλό? Το;έχει κάτι άλλο που μπορεί να φτάιει? Δεν είναι φρενα-τακακια.. -
@andya3 said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
Andya3 σε ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς. Επειδή έχω ακούσει/διαβάσει από πολλούς ότι LUK & SACHS είναι επί της ουσίας ίδια εταιρεία κι ως εκ τούτου έχουν κοινή παραγωγή, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο να ισχύει, καθώς η μεν LUK ανήκει στο schaeffler group, η δε SACHS είναι μέλος του ZF group.
Σε ότι αφορά το θέμα γνήσιων και αφτερμάρκετ, δε θα διαφωνήσω μαζί σου. Σαφώς μιλάμε για ένα παλιό αυτοκίνητο (17 ετών) πλην όμως σωστά συντηρημένο και με πρακτικά μηδενικά (μέχρι σήμερα) προβλήματα. Επειδή λοιπόν έφτασε αισίως τις 255.000χλμ με το αρχικό σετ συμπλέκτη, και με δεδομένο ότι δεν παίζει να γίνει αντικατάσταση του αυτοκινήτου στο ορατό μέλλον με τη θέλησή μου, παρά μόνο ίσως σε περίπτωση ανωτέρας βίας (σοβαρή βλάβη, τυχόν κυβερνητικά μέτρα λόγω εκπομπών euro IV κλπ), προσπαθώ όπως καταλαβαίνεις να επιλέξω τον πιο καλό συνδυασμό ανταλλακτικών χωρίς να ξεφύγω δυσανάλογα σε χρήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα πχ τα 700+ ευρώ που ζητά η ελληνική αντιπροσωπεία για τα γνήσια ανταλλακτικά (αν και στο εξωτερικό βρίσκεις τα ίδια γύρω στα 400 ευρώ, Ελλάδα βλέπεις είμαστε πλούσιοι βέβαια, απλά δεν το ξέρουμε...). Από την άλλη δεν είναι προτεραιότητά μου να γλυτώσω 50-60 ευρώ αν είναι να δω διαφορά με τα παραπάνω χρήματα σε καλά αφτερμάρκετ ανταλλακτικά.
Πχ το σετ δίσκο-πλατό της Sachs βρίσκεται Ελλάδα γύρω στα 100-120 ευρώ, ενώ της LUK από εξωτερικό γύρω στα 140-150 (Ελλάδα δεν το βρήκα διαθέσιμο, ασχέτως αν σε κάποια διαδικτυακά καταστήματα ανταλλακτικών εμφανίζεται ως "διαθέσιμο").
Update: Εν τέλει, και μετά από πολλά τηλέφωνα σε καταστήματα ανταλλακτικών και συνεργεία, για το αμάξι μου το σετ της LUK στην Ελλάδα έρχεται μόνο πακέτο με το τρομπάκι/ρουλεμάν, γύρω στα 190 ευρώ, ενώ το σετ της Sachs είναι ετοιμοπαράδοτο σε τιμές λίγο πάνω από το κατοστάρικο, όπως επίσης και το τρομπάκι της FTE που είναι όμοιο (τσεκαρισμένα) με το μαμά και βγαίνει κάπου 70-80 ευρώ.
Επειδή λοιπόν δε θέλω να ρισκάρω οδηγικές περιπέτειες καλοκαιριάτικα, αποφάσισα εν τέλει (πιεζόμενος και από τα στενά χρονικά περιθώρια) να προχωρήσω σε αλλαγή με το σετ Sachs + FTE και η δουλειά θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (λογικά Τετάρτη) σε συνεργείο όπου πηγαίνω τα τελευταία χρόνια (τα ανταλλακτικά δική μου αγορά).Αντιπρόσωπος Luk και Sachs είναι ο Ρέλλας. Βρες τον στο Internet και ρώτα τιμή, δεν θα βρεις αλλού φθηνότερα.
Έχω μιλήσει ήδη με υπάλληλο του Ρέλλα (πολύ ευγενικός κι εξυπηρετικός οφείλω να πω). Σε Luk όπως προανέφερα δεν παίζει σε στοκ σετ δίσκος-πλατό. Σε Sachs υπάρχει και προς τα εκεί θα κατευθυνθώ υποχρεωτικά προκειμένου η τοποθέτηση να γίνει σύντομα (μέσα στην επόμενη εβδομάδα). Τρομπάκι θα μπει της FTE, που είναι η εταιρεία πρώτης τοποθέτησης στο συγκεκριμένο ανταλλακτικό. Θα αγοραστούν πακέτο όλα μαζί από μαγαζί με το οποίο μίλησα ήδη και τα έχει σε στοκ ετοιμοπαράδοτα. Συνολική τιμή κοντά στα 200 ευρώ. Θα αγοραστούν και 2 λίτρα βαλβολίνες κιβωτίου, οπότε συνολικά πάμε στα 220 ευρώ. Να δούμε πόσο θα πάνε τα περαστικά... (υπολογίζω χοντρικά κοντά στα 170+ ευρώ).
Είναι παλιό το μήνυμα αλλά τώρα το είδα. Lafazera από όσο θυμάμαι έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο, ίσως διαφέρει ο κινητήρας. Έχω το Astra H 1.6 με τα 105 άλογα. Πριν 3 χρόνια αν θυμάμαι καλά στην Καβάλα η Opel είχε σαν προσφορά την αλλαγή δίσκο - πλατό στα 550 ευρώ.
Δεν είναι και λίγα αν και χρειάζεται δουλειά για να αλλάξουν δίσκο - πλατό. Δεν ξέρω τι τελικά αποφάσισες να βάλεις, δηλαδή γνήσια ή aftermarket, ο γνήσιος συμπλέκτης είχε θέμα όπως και πολλά άλλα στο συγκεκριμένο μοντέλο (ευτυχώς εσύ δεν είχες θέματα) και θυμάμαι παλιότερα που διάβαζα στο φόρουμ της opel το ελληνικό που τα μέλη δεν έβαζαν τον εργοστασιακό συμπλέκτη (όπως δεν έβαζαν και το εργοστασιακό συμπιεστή του κλιματισμού, τα εργοστασιακά ημίμπαρα, ακρόμπαρα.
Στο χρόνο όταν κυκλοφόρησε το Astra H πολλοί γράφανε για το συμπιεστή του που ή πήγαινε για αλλαγή ή δούλευε με θόρυβο. Εμένα στις 120.000 με χαιρέτησε και δεν έχω πλέον κλιματισμό. Επίσης το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και αυτό μου κούνησε το μαντήλι. Για να ρυθμίζω τον αέρα κάτω στη μέση ή στο τζάμι το κάνω με έναν διακόπτη, "ηλεκτρονικά". Στο μηχανισμό έχει ένα πλαστικό γραναζάκι που κάνει τικ - τικ. Λέω άστο σταθερά κάτω να φυσάει αέρα μην με αφήσει και αυτό χρόνους.
Τέλος η κρεμαγιέρα και σε αυτήν κάποιο δόντι φθάρθηκε πολύ και κάποια στιγμή μπορεί και αυτή να ακολουθήσει τα παραπάνω εξαρτήματα.
Είμαι από τους τυχερούς που δεν βγάζει στην οθόνη πως το δοχείο του ψυγείου θέλει υγρό ένα δεν θέλει και είναι θέμα του αισθητήρα που αν τον αλλάξεις δεν ξέρω για πόσο θα τον χαρείς μέχρι και εκείνος να σου γράφει στην οθόνη τα δικά του..... -
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα την βοήθειά σας.
Στο σπίτι υπάρχει ένα Opel Agila B 1.2 του 2008, με 95.000 χιλιόμετρα.
Το αυτοκίνητο κινείται κατά 90% σε αστικό περιβάλλον.
Πριν 4 χρόνια, κάπου στα 70.000 χιλιόμετρα, είχε αλλάξει δίσκο-πλατό-ρουλεμάν (της Luk).
Εδώ και μερικούς μήνες παρατηρώ το εξής...
Όταν αφήνω τον συμπλέκτη και στο σημείο σύμπλεξης, νιώθω στο πόδι κάτι σαν λόξυγγα/τρέμουλο του πεντάλ, το οποίο δεν γίνεται αντιληπτό εάν δώσω κατά την αλλαγή λίγες στροφές παραπάνω.
Το θέμα αυτό το καταλαβαίνω με τις μικρες σχέσεις (1η, 2α) και την οπισθεν (προφανώς στις μεγάλες λόγω ταχύτητας κίνησης δεν μπορώ να το καταλάβω).
Αντιληπτό γίνεται και σε π.χ. κατέβασμα από 3η σε 2α για να φρενάρει το αυτοκίνητο, όπου νιώθω και πάλι αυτόν τον λόξυγγα/τρέμουλο.
Σημέρα δοκίμασα να το ξεκινήσω με 1η και δίχως γκάζι και στο σημείο σύμπλεξης το έκανε φυσικά, ενώ και το αυτοκίνητο ξεκίνησε με έντονο σκορτσάρισμα (σε αντίστοιχα ενέργεια παλιότερα δεν ήταν τόσο έντονο).
Να σημειώσω πως το έχω δοκιμάσει και δεν πατινάρει.
Όμως, κανά δυο φορές που βγήκα σε ανοιχτό δρόμο και το ξεκίνησα από στάση με φουλ γκάζι και αλλαγή όλων των ταχυτήτων σε ψηλές στροφές, το αυτοκίνητο μύρισε έντονα σαν καμμένο πλαστικό (και αυτό δεν το έκανε παλιότερα).
Γνώμες;
Αποδήμησε νωρίς το νέο σετ και να προγραμματίσω αλλαγή;
Μπορεί να παίζει κάτι άλλο; -
Ένα τρίξιμο που ακούγεται συνέχεια από κάτω όταν φρενάρω που οφείλεται? Τακάκια δεν είναι, προχθές που άλλαξα δίσκο πλατώ μου είπαν ότι τα τακάκια έχουν ακόμα περίπου 5000 χιλιόμετρα.
-
Δε σημαίνει ότι επειδή έχουν ψωμί ακόμα δεν σφυρίζουν κιόλας και καινούργια να ήταν μπορεί να σφύριζαν ειδικά αν έχει δόντι ο δίσκος
-
@n-k-9 said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
Καλησπέρα σε όλους.
Πριν 4 χρόνια, κάπου στα 70.000 χιλιόμετρα, είχε αλλάξει δίσκο-πλατό-ρουλεμάν (της Luk).
Όταν αφήνω τον συμπλέκτη και στο σημείο σύμπλεξης, νιώθω στο πόδι κάτι σαν λόξυγγα/τρέμουλο του πεντάλ, το οποίο δεν γίνεται αντιληπτό εάν δώσω κατά την αλλαγή λίγες στροφές παραπάνω.
Το θέμα αυτό το καταλαβαίνω με τις μικρες σχέσεις (1η, 2α) και την οπισθεν (προφανώς στις μεγάλες λόγω ταχύτητας κίνησης δεν μπορώ να το καταλάβω).
Αντιληπτό γίνεται και σε π.χ. κατέβασμα από 3η σε 2α για να φρενάρει το αυτοκίνητο, όπου νιώθω και πάλι αυτόν τον λόξυγγα/τρέμουλο.
Σημέρα δοκίμασα να το ξεκινήσω με 1η και δίχως γκάζι και στο σημείο σύμπλεξης το έκανε φυσικά, ενώ και το αυτοκίνητο ξεκίνησε με έντονο σκορτσάρισμα (σε αντίστοιχα ενέργεια παλιότερα δεν ήταν τόσο έντονο).
Όμως, κανά δυο φορές που βγήκα σε ανοιχτό δρόμο και το ξεκίνησα από στάση με φουλ γκάζι και αλλαγή όλων των ταχυτήτων σε ψηλές στροφές, το αυτοκίνητο μύρισε έντονα σαν καμμένο πλαστικό (και αυτό δεν το έκανε παλιότερα).
Γνώμες;
Μπορεί να παίζει κάτι άλλο;Με τον εργοστασιακό δεν τα έκανε αυτά; Εμένα το Astra H με τον εργοστασιακό και 130.000 όταν ξεκινώ κανονικά με 1η μου κάνει κάτι σαν ένα μικρό τρέμουλο. Ακόμη δεν έχει χειροτερέψει και δεν πατινάρει. Όμως μου έχει σπάσει τα νεύρα αυτό το πολύ ελαφρύ τρέμουλο το οποίο όπως και σε εσένα αν ξεκινήσω με λίγο περισσότερες στροφές δεν το κάνει.
Το κάνει και στην όπισθεν με χαμηλές στροφές. -
Δεν κάθεται καλά ο συμπλέκτης πάνω στο βολαν διπλής μάζας. Είτε τα ελατήρια στο βολαν τα έχουν παίξει και παρασέρνουν και τον συμπλέκτη, είτε τα ελατήρια του συμπλέκτη δεν έχουν καλή επαναφορά αλλα αυτό έχει μικρότερες πιθανότητες μιας και είναι καινούργιος ο συμπλέκτης
Γενικά στα νεότερα αυτοκίνητα εκεί που πάσχουν πολύ είναι στα λεγόμενα βολάν διπλής μάζας. Μετά κάποια χιλιόμετρα είτε υπολειτουργούν είτε στραβωνουν σε μικρά σημεία που έρχονται σε επαφή με τον κλασικό συμπλέκτη και υπάρχει αυτό το φαινόμενο του να τρέμει ο συμπλέκτης και γενικά να σκορτσαρει το αυτοκίνητο ενώ ο συμπλέκτης να είναι σχετικά καινούργιος και να έχει πολύ ψωμί ακόμα.
Δεν είμαι ειδικός, αλλά παθών
-
@sarantism said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
@n-k-9 said in Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ:
Καλησπέρα σε όλους.
Γνώμες;
Μπορεί να παίζει κάτι άλλο;Με τον εργοστασιακό δεν τα έκανε αυτά; Εμένα το Astra H με τον εργοστασιακό και 130.000 όταν ξεκινώ κανονικά με 1η μου κάνει κάτι σαν ένα μικρό τρέμουλο. Ακόμη δεν έχει χειροτερέψει και δεν πατινάρει. Όμως μου έχει σπάσει τα νεύρα αυτό το πολύ ελαφρύ τρέμουλο το οποίο όπως και σε εσένα αν ξεκινήσω με λίγο περισσότερες στροφές δεν το κάνει.
Το κάνει και στην όπισθεν με χαμηλές στροφές.Καλημέρα.
Αυτο το τρέμουλο δεν το έκανε παλιότερα.
Εδώ και μερικούς μήνες έχει εμφανιστεί...
Περί Συμπλέκτη/Δίσκων/Πλατώ