-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ισως να έχει υπόψη του ότι, η έτσι κι αλλιώς αρτιότερη τετρακίνηση της Subaru, βοηθάει περισσότερο. (π.χ χιόνι)Για ποιο λογο ειναι αρτιοτερη η 4κινηση της Subaru ?? επειδη εχει το LSD πισω ??? Υπαρχει καποιο αρθρο σχετικο ???
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Mάλλον γιατι θέλει να το χρησιμοποιήσει και εκτός δρόμουΔεν πιστεύω να είναι χειρότερο απο το νέο Rav.
Και το προηγούμενο έκανε απίστευτα (για CRV) πράγματα στην εκτός δρόμου πίστα της Promauto
Μάλλον είναι θέμα αισθητικής -
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Ισως να έχει υπόψη του ότι, η έτσι κι αλλιώς αρτιότερη τετρακίνηση της Subaru, βοηθάει περισσότερο. (π.χ χιόνι)
Για ποιο λογο ειναι αρτιοτερη η 4κινηση της Subaru ?? επειδη εχει το LSD πισω ??? Υπαρχει καποιο αρθρο σχετικο ???
Κάποιο σχετικό άρθρο, εκτός των 4Τ που ανέβασα, δεν έχω υπόψη.
Δεν ξέρω αν άλλο περιοδικό ή site έχει συγκριτικό.Τίποτε περισσότερο δε γνωρίζω, πέρα του ότι εχω δει τι μπορεί να κάνει ένα F στο χιόνι εξοπλισμένο με τα κατάλληλα ελαστικά.
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
To RAV4 είναι καλύτερα κατασκευασμένο, καλύτερα ηχομονωμένο, έχει καλύτερους χώρους .................
To GV ήταν και συνεχιιζει να ειναι ενα πολυ αξιοπιστο αυτοκινητο ...
Η ηχομονωση του ειναι πολυ καλη (το forester εχει χειροτερη ....) ..
Οι χωροι εσωτερικα ειναι πολυ καλοι αρκετη ανεση για τους πισω και μονο στις αποσκευες υπερτερει το RAV....
Ως αναφορα την ταχυτητα , προτιμω να θυσιασω τις διαφορες που υπαρχουν για να εχω ενα πολυ καλυτερο συστημα 4κινησης ...
Ως αναφορα τωρα την 4κινηση του Forester εναι καλη , αλλα δεν εχει κλειδωμα του κεντρικου διαφορικου ...Το forester δε χρειάζεται κλείδωμα. Τι να το κάνει? Από μία άποψη είναι περιττό, εφόσον το κεντρικό διαφορικό σε συνεργασία με το πίσω LSD στέλνουν τη τη ροπή όπου χρειάζεται.
Το forester MY2006 έχει καλύτερη ηχομόνωση από το GV στο οποίο ο θόρυβος απο τη μετάδοση είναι πολύ έντονος σύμφωνα με τα περιοδικά και δύο ιδιοκτήτες που γνωρίζω.
Για τις αποσκευές έχει σίγουρα καλύτερους χώρους το RAV4 (σε σχέση με το GV) και έχω και την εντύπωση και στους επιβάτες. Δεν επιμένω όμως σε αυτό διότι δεν είμαι σίγουρος όπως στα δύο παραπάνω.απο οτι βλεπω εχουμε συντριπτικη υπεροχη για το vitara οσο για το φορεστερ συμφωνω με αυτα που λες αλλα δεν αρεσει καθολου εξωτερικα στους υπολοιπους της οικογενειας και κυριως στον γυναικειο πλυθησμο,νεκροφορα το ανεβαζουν,νεκροφορα το κατεβαζουν,οποτε καταλαβαινεις
συνεχιστε την ψηφοφορια σας.μας ενδιαφερει η εκτος δρομου χρησιμοτητα αλλα οχι σε παρα πολυ μεγαλο βαθμοΣε αυτή την περίπτωση με κλειστά τα μάτια RAV4. Θα επιμείνω όμως για το forester. Πραγματικά είναι πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
το δε Subaru αποκτώντας πλέον ξεκάθαρα το πάνω χέρι εκεί όπου η άσφαλτος τελειώνει.
Πολύ θα ήθελα να δω ενα πέρασμα που θα περάσει το forester αλλά όχι το vitara (που έχει και μεγαλύτερες γωνίες προσέγγισης/διαφυγής).
Εκεί που η άσφαλτος τελειώνει. Το τονίζουν αυτό. Όχι εκεί που τελειώνει ο δρόμος.
Επίσης ποιος θα βάλει το καινούριο του απόκτημα των 30Κ -
Εγώ δε ψήφισα γιατί δεν ξέρω ποιές είναι οι πραγματικές σου ανάγκες.
Nομίζω ότι μόνο εσύ μπορείς να κάνεις τη σωστή επιλογή, αφού όμως πρώτα ενημερωθείς όσο μπορείς περισσότερο για τα 2 αμάξια που αναφέρεις (ή και για άλλα της αγοράς).
Θα πω όμως την άποψη μου.
Ανάμεσα σε RAV4 και GV νομίζω ότι τα πράγματα είναι σχετικά σαφή. Το 1ο για ασφάλτινη χρήση και κανένα χωματόδρομο (και κανά χιονάκι), το 2ο για περισσότερο εκτός δρόμου χρήση με εκδρομές στα βουνά, αναρριχήσεις, καταρριχήσεις κλπ.
Τώρα για το Forester, νομίζω και εγώ ότι είναι περισσότερο ολοκληρωμένο αμάξι και απ' τα 2. Ειδικά το τελευταίο μοντέλο με τον πολύ καλό κινητήρα έχει ξεπεράσει το ήδη πολύ καλό Forester των προηγούμενων ετών (για μένα όμως έχει ασχημύνει σε σχέση με το παρελθόν). Όσον αφορά το off road, όσο πατάνε καλά οι τροχοί στο έδαφος είναι πράγματι πολύ καλό. Αυτό σημαίνει ότι θα πάει πολύ καλά σε χιόνι, λάσπες, άμμο (καλύτερα και απ' το GV στις περισσότερες των περιπτώσεων), αλλά έτσι και συναντήσεις κανένα νεροφάγωμα άστο καλύτερα. Θα ευχόσουν να έχεις καμια Citroen Xantia καλύτερα (ξέρεις από αυτές που σηκώνονται). Σ' αυτές τις περιπτώσεις το GV (με τις καλύτερες γωνίες και τις σαφώς μεγαλύτερες διαδρομές της ανάρτησης) υπερέχει σαφώς και καθότι τα νεροφαγώματα είναι πολύ συχνά στα ελληνικά βουνά, το GV τελικά θα σε πάει πολύ πιο μακριά απ' ότι το Forester.Το forester δε χρειάζεται κλείδωμα. Τι να το κάνει? Από μία άποψη είναι περιττό, εφόσον το κεντρικό διαφορικό σε συνεργασία με το πίσω LSD στέλνουν τη τη ροπή όπου χρειάζεται.
Αυτό είναι εν μέρη σωστό. Στο Pinin που έχει και τις 2 δυνατότητες (4κίνηση με α.VCU στο κεντρικό διαφορικό και β.κλειδωμένο το κεντρικό και έχει και LSD πίσω σαν το Forester) έχω παρατηρήσει το εξής. Σχεδόν από όπου περνάω με κλειδωμένο περνάω και με ελεύθερο. Μόνο που στην μία περίπτωση περνάς άνετα, χωρίς περιττές κινήσεις ενώ στην άλλη περίπτωση η συνεχής μεταφορά της ροπής μπρος πίσω δημιουργεί αρκετές αποσταθεροποιήσεις και χρειάζεται συνέχεια μαζέματα (είναι πάντως πιο εντυπωσιακό )
-
Εκτός δρόμου πάντως τα GV και Forester μου φαίνονται ισοδύναμα. Το μπλοκέ πισω του Forester 'ισοφαρίζεται' απο το πλήρες κλείδωμα του κεντρικού στο GV ενώ το τελευταίο έχει και πολύ μικρότερους πρόβολους.
-
Το forester μπορει να έχει πισω διαφορικό lsd (οχι μπλοκε) αλλά στα δύσκολα δεν βοηθά ιδιαιτερα λόγο του καθυστεριμένου της αντίδρασης. Επίσης μπορεί να έχει το ύψος αλλά δεν έχει την διαδρομή και το κυριότερο την στιβαρότητα της ανάρτησης του g.v. (μια ματιά και μόνο στις αναρτήσεις των δυο θα σας πείσει). Όσο αφορα τον θόρυβο που αναφέρθηκε νωρίτερα ειναι αντίστοιχα θορυβώδες με τα άλλα δύο, η διαφορά είναι στο οτι ο θόρυβος στο g.v. προέρχεται από την μετάδοση οπότε είναι πιο τραχύς αλλά όχι πιο δυνατός. Τέλος σε επιδόσεις ναι forester & rav έχουν δυνατότερους κινητήρες και καλύτερες επιδόσεις αλλά σε οδικη συμπεριφορά η διαφορές δεν είναι και τόσο εμφανής και τα τρία ταξιδεύουν αντίστοιχα άνετα και ευκολα με ταχύτητες μέχρι 160 χλμ που είναι οι ενδυκνειόμενες για τέτοιου είδου οχήματα. Και τα 2δλεπτα π.χ. που έχουν διαφορα στις επιδόσεις δεν είναι αντιληπτά στο δρόμο από τον μέσο οδηγο στη φυσιολογική χρήση του οχήματος. Όσο για του χώρους θα διαφωνήσω οτι το rav είναι πιο ευρύχωρο από το g.v. (είμαι 1,95 και 145 κιλά).
Σαν πιο all around όχημα στη κατηγορία που δε θα σου πει όχι ούτε στον αυτοκινητόδρομο ούτε στο χώμα και θα σου βγάλει και τη βάρκα από την αμμουδια ψηφίζω το G.V. (Για αυτό το πήρα άλλωστε και μάλιστα σε diesel). -
RAV4 ή GV ;;;
Για μένα GV, για κάποιον άλλον ίσως RAV4.
Έχει σημασία ιεράρχησης των προτεραιοτήτων. Για μένα η τετρακίνηση του RAV4 (που αν το σκεφτούμε είναι αντίστοιχη πλέον με τις χειρότερες που υπάρχουν! ) είναι ακατάλληλη οπότε (για μένα πάντα) δεν έχει σημασία αν έχει καλύτερες επιδόσεις, καλύτερη κύλιση, χώρους, όνομα κλπ αφού έχει θέσει εαυτόν εκτός συναγωνισμού. Αλλιώς θα έπρεπε να μπουν στην επιλογή μου και όλα τα άλλα ψευτοτετρακίνητα...
Το Forester ειδικά από τότε που έχει και υψηλή ισχύ αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό αλλά είναι κάπως παλιό σαν σχήμα, υστερεί αισθητικά, υστερεί σε χώρους ενώ όπως ειπώθηκε και εγώ δεν νομίζω να μπορεί να περάσει από τα νεροφαγώματα (που όντως είναι συχνά) όπως ένα GV. Ενώ δεν δυσκολεύομαι να απορρίψω το RAV4 η επιλογή ανάμεσά σε αυτά τα δύο αυτοκίνητα πραγματικά με δυσκολεύει... Αν είχε και το GV 10-15 άλογα παραπάνω τι απλά που θα ήταν τα πράματα!! -
Σίγουρα έχουν σημασία οι δικές σου προτεραιότητες - ότι και να σου πούμε εμείς θα είναι υποκειμενικό. Όταν εγώ πάντως είχα τα ίδια ερωτηματικά με σένα πριν από 6 μήνες (GV ή RAV ή FORESTER) διάλεξα το GV.
Κι αυτό γιατί το RAV δεν με έπεισε για τα αρκετά (για μένα τουλάχιστον) χρήματα που θα έπρεπε να δώσω παραπάνω για αντίστοιχο επίπεδο εξοπλισμού. Όσο για το Forester φοβερή μηχανή και δυνατότητες αλλά ρε γτ θα μπω έτσι και αλλιώς σε νεκροφόρα μια αποφράδα ημέρα - γιατί να το κάνω από τώρα??? -
Τελικά οι μαρκετίστες των εταιριών, κατάφεραν να δημιουργήσουν όλοι παρόμοια εαν όχι ίδια αυτοκίνητα.
Πρακτικά, τι διαφορά έχει ένα RAV απο ένα CRV ,Sportage, ΣανταΦε κτλ?
Οι μόνη εταιρία που ακολουθεί έναν δικό της δρόμο είναι η Subaru και ακολουθεί η Suzuki.Με τίποτα δεν θα αγόραζα το σημερινό RAV. Ανάμεσα στα δύο αναγαστικά το Suzuki. Για την κατηγορία, Φορεστερ ή CRV εαν το θέλουμε για άσφαλτο κυρίως...
-
Ανάμεσα σε Grand Vitara & RAV4
Αν το παιχνίδι ήταν να παιχθεί στο δρόμο της Επιδαύρου, στον άξονα Αθήνα – Θεσ/νίκη, στην αξιολόγηση του δικτύου των εξουσιοδοτημένων και στην καταγραφή σημειώσεων για το επόμενο Ακρόπολις, η πρόταση Toyota έχει – και είχε – το προβάδισμα. Αυτή είναι η μία – μακριά από εμάς – οπτική γωνία.
Η άλλη περιλαμβάνει λίγο χώμα, λίγη περιπέτεια, λίγη αναζήτηση των ορίων, λίγο παιχνίδι με τη φύση, τα καιρικά φαινόμενα, τα όσα μας σταματούν και μας κλείνουν μέσα στις επαύλεις – φυλακές. Σε αυτή το Grand Vitara δένει καλύτερα, αφού μπορεί περισσότερο από όσο δείχνει, διατηρώντας αρκετά από τα πλεονεκτήματα της προηγούμενης έκδοσης, κυρίως λόγω αργών σχέσεων και κεντρικού διαφορικού.
Η τιμή δεν είναι κριτήριο, αποτελώντας, ηθελημένα σίγουρα, μη ειδοποιό διαφορά.
-
Ο χρήστης Giannis Athanasiou έγραψε:
Ανάμεσα σε Grand Vitara & RAV4Αν το παιχνίδι ήταν να παιχθεί στο δρόμο της Επιδαύρου, στον άξονα Αθήνα – Θεσ/νίκη, στην αξιολόγηση του δικτύου των εξουσιοδοτημένων και στην καταγραφή σημειώσεων για το επόμενο Ακρόπολις, η πρόταση Toyota έχει – και είχε – το προβάδισμα. Αυτή είναι η μία – μακριά από εμάς – οπτική γωνία.
Η άλλη περιλαμβάνει λίγο χώμα, λίγη περιπέτεια, λίγη αναζήτηση των ορίων, λίγο παιχνίδι με τη φύση, τα καιρικά φαινόμενα, τα όσα μας σταματούν και μας κλείνουν μέσα στις επαύλεις – φυλακές. Σε αυτή το Grand Vitara δένει καλύτερα, αφού μπορεί περισσότερο από όσο δείχνει, διατηρώντας αρκετά από τα πλεονεκτήματα της προηγούμενης έκδοσης, κυρίως λόγω αργών σχέσεων και κεντρικού διαφορικού.
Η τιμή δεν είναι κριτήριο, αποτελώντας, ηθελημένα σίγουρα, μη ειδοποιό διαφορά.
καπου το εχω ξαναδιαβασει εγω αυτο .....
-
Ναι, ας μην κάνουμε διαφήμιση όμως...
-
Μονο μη το δεί ο popol@ros, είναι νομιζω benchmark συμπέρασμα συγκριτικής δοκιμής, απο αυτά που του αρέσουν (και όχι μόνο σε αυτόν βέβαια)
-
Τελικά αγαπητέ giatre τι αποφάσισες?
Βοηθήθηκες καθόλου από τις διάφορες απόψεις ή μπερδεύτηκες περισσότερο? -
παιδια συγνωμη που δεν απανταω συχνα αλλα ειμαι φανταρος(στα τελειωματα)25 και σημερα οποτε καταλαβαινετε......
καταρχην να σας ευχαριστησω παρα πλυ για ολες τις χρησιμες πληροφοριες που μου δωσατε.
εγω προσωπικα κλεινω προς vitara αλλα τον πρωτο λογο τον εχει ο πατερας μου μιας και αυτος θα οδηγει το αυτ/το.πιστευω οτι και αυτος κλεινει προς τα εκει.θα σας ενημερωσω μιας και οταν θα αρχισει η αδεια απολυσεως θα μπουμε στην τελικη ευθεια για την αγορα του. -
παμε ολοταχως για το vitara,τυχεροι ημασταν που πετυχαινουμε την προσφορα με το kenwood.νεοτερα μετα το κλεισιμο
-
Το σύστημα της kenwood είναι πάρα πολύ καλό. Κάνε μόνο ασφάλεια για κλοπή γιατι είνια πανάκριβο.
-
καλημερα, το προηγουμενο ΣΚ ειχα παει για καποιες βολτες στο χωμα με ενα καινουριο Vitara. Eιχα καιρο να οδηγησω τετοιο ρημαδι...το αυτοκινητο ειχε 4000χλμ και ετριζε ολο. Ψευτικο. Το προηγουμενο Grand Vitara ηταν πολυ μα πολυ καλυτερο. Κατ αρχην το καινουριο δεν εχει φρενα........πας να φρεναρεις στο χωμα καi μπαινει αμεσως το ABS .Επισης απο δυναμη ηταν ψοφιο..anyway ..μου αφησε πολυ ασχημες εντυπωσεις......
Στην ιδiα διαδρομη εχω παει και με ενα maverick που εχω. Πολυ καλυτερο οδηγικα, καλυτερα φρενα, ζυγισμενο και με απιστευτη ροπη. Νομιζω οτι ειναι μακραν καλυτερη επιλογη απο το Vitara.
Για το RAV δεν εχω αποψη αλλα φανταζομαι οτι θα ειναι καλυτερο απο τα δυο. -
Ο χρήστης konstantinos7 έγραψε:
καλημερα, το προηγουμενο ΣΚ ειχα παει για καποιες βολτες στο χωμα με ενα καινουριο Vitara. Eιχα καιρο να οδηγησω τετοιο ρημαδι...το αυτοκινητο ειχε 4000χλμ και ετριζε ολο. Ψευτικο. Το προηγουμενο Grand Vitara ηταν πολυ μα πολυ καλυτερο. Κατ αρχην το καινουριο δεν εχει φρενα........πας να φρεναρεις στο χωμα καi μπαινει αμεσως το ABS .Επισης απο δυναμη ηταν ψοφιο..anyway ..μου αφησε πολυ ασχημες εντυπωσεις......
Στην ιδiα διαδρομη εχω παει και με ενα maverick που εχω. Πολυ καλυτερο οδηγικα, καλυτερα φρενα, ζυγισμενο και με απιστευτη ροπη. Νομιζω οτι ειναι μακραν καλυτερη επιλογη απο το Vitara.
Για το RAV δεν εχω αποψη αλλα φανταζομαι οτι θα ειναι καλυτερο απο τα δυο.Ο ορισμός του αντικειμενικού κριτή
RAV 4 ή GRAND VITARA 2.0?